Setari Cookie-uri

Zeigeist Addendum

Pe 3 octombrie a apãrut a doua parte a celebrului documentar Zeitgeist. Mi s-a pãrut mai bun ºi mai incisiv decât prima parte.
Îl recomand cu cãldurã oricui ºi aº fi foarte curios de pãrerile referitoare la ideile prezentate de acest film.
ionutsk
Postat pe 14 Octombrie 2008 10:45
Premisele de la care pleacã documentarul sunt reale, dupã pãrererea mea. Soluþiile propuse, însã, sunt la limita utopiei, dar, ca orice utopie, are farmecul ei. Ideea e expusã ceva mai în detaliu în Future by Design.
Care mi s-au pãrut ca idei principale ar fi:
1 Delegarea deciziei cãtre computere ºi tehnicieni care sunt axaþi cãtre rezolvarea de probleme cât mai eficient.
2. Ideea cã legea poate deveni inutilã dacã gândeºti problema tehnic.
3. Baza sistemului propus e abundenþa obþinutã tehnologic, ceea ce asigurã un nivel de viaþã egal ºi ridicat tuturor.
Ideea este cã, fiind om, ai avea automat dreptul la o locuinþã, la hranã ºi energie, la educaþie ºi transport - toate gratuit.
De altfel, "gratuit" mi se pare cuvântul cheie în toatã treaba ºi ar fi calea ce s-ar putea urma. Practic, gratuitatea se "plãteºte" cu munca, sau efort creator, în folosul societãþii.
ionutsk
Postat pe 16 Octombrie 2008 09:36
cat de profund.........:))))
.........prea tehnic.........

Postat pe 16 Octombrie 2008 09:39
Tocmai asta zice Jack Fresno ãsta, cã decât sã-þi dai cu pãrerea dezbãtând "politic" un anumit aspect - gen parlament, faci un proiect tehnic ºi computerul îþi spune dacã se poate sau nu ºi ce mai trebuie schimbat. Rezultatul ar trebui sã fie o eliberare de tehnicã ºi-o îmbrãþiºare a vocaþiei fiecãruia.
ionutsk
Postat pe 16 Octombrie 2008 09:56
ti-ar placea sa fii condus de un pc...?.....sa iti spuna ce e bn ci ce e rau?.....sa gandeasca in locul tau?......
eu prefer sa pun eu mintea la contributie......poate ma mai destept

Postat pe 16 Octombrie 2008 10:04
Pãi computerele ne cam conduc deja. Banii noºtrii sunt doar în memoria computerelor, avioanele sunt pilotate cu ajutorul instrumentelor, la maºinã am un navigator în care am ajuns sã am încredere, Internetul e o reþea de computere ºi tot prin computer se dirijeazã traficul ºi trenurile, se þin toate evidenþele, contabilitãþile. Asta e. Vom ajunge ca un computer sã ne zicã ce fel de medicamente sã luãm ºi când. Deja un chirurg poate opera la distanþã printr-un computer. Decât un politician...
ionutsk
Postat pe 16 Octombrie 2008 10:22
Atata timp cat acel pc nu iti guverneaza viata in proportie de 100% si mai exista liberul arbitru... mie mi se pare ok. Nu m-ar deranja sa stau in fata calculatorului si sa ma consulte el, iar in final sa imi dea tratamentul. Decat sa stau ore intregi pe la usile medicilor... why not? Unde mai pui ca pica si spaga pregatita pentru doctor ca sa te consulte cu simt de raspundere...
Lucia1971
Postat pe 16 Octombrie 2008 10:26
Întreaga birocraþie poate fi înlocuitã cu uºurinþã de computere ºi dispare coada, funcþionarul þâfnos care-þi zice cã-þi mai trebuie nuº'ce act ºi însãºi conceptul de ºpagã.
La o adicã am putea vota direct pe Internet ºi nu-º'ce nevoie ar mai fi nici de parlament :).
Parcã începe sã sune bine, atâta doar cã va rãmâne claudio fãrã subiecte de scris :))).
ionutsk
Postat pe 16 Octombrie 2008 15:19
Lucia1971
Postat pe 16 Octombrie 2008 16:39
Unde se gaseste filmul, da un link?

Postat pe 28 Decembrie 2008 09:38
http://video.google.com/videoplay?docid=6592355148420454993&hl=ro
Acesta este linkul cu subtitrare in limba romana.
my_melody
Postat pe 5 Ianuarie 2009 14:24
Cred cã am fost doar "informaþi" cu ceea ce se întâmplã deja ºi cu ceea ce se va întâmpla în viitor. Nu mai este niciun secret cã lumea a ajuns în mâna unor maniaci ai puterii care se amuzã pe socoteala maselor care suferã. Filmul spune adevãrul cu luciditate (mã refer la ultimele douã pãrþi, nu comnetez nimic despre prima), dar din pãcate nu oferã nicio speranþã. "Aºa stau lucrurile, religia e o minciunã, divinitatea e soarele,noi conducem lumea, sunteþi în mâinile noastre ºi ar cam trebui sã ºtiþi asta. V am informat cum stau lucrurile, ºi voi nu puteþi face nimic. ha ha ha" cam asa ceva poti citi printre rândurile acestui film. Face ºi el parte din "marea manipulare". Nu vedeþi ce mediatizare are? Il gãseºti peste tot, în orice limbã vrei...e la vedere...Trist...

Postat pe 5 Ianuarie 2009 20:10
Parca era Zeigeist 3, nu ????De acesta este vb?!
ella_688_2008
Postat pe 5 Ianuarie 2009 20:14
Tot la 3 intrebam si eu unde e.

Postat pe 6 Ianuarie 2009 23:26
Nu cred sa fi aparut vreun Zeitgeist 3; mai degraba cred ca se vorbea despre cele 3 parti ale primului film (Zeitgeist the Movie). Asa cum spunea ionutsk, in octombrie abia a parut al II-lea film, respectiv Zeitgeist - Addendum. Interesante ambele parti, dar, intr-adevar, mai degraba prezentarea / relatarea in sine a situatiei, decit utopia propusa. Interesant insa si faptul ca exista atitea surse alternative de energie care ar putea facilita viata de zi cu zi si ar putea fi - cum se spune in film - oferite aproape gratis (costurile fiind initiale si, mai apoi, relativ minime = intretinerea utilajelor). Cit despre manipulare, sigur, ne putem gindi si la asta (orice act de comunicare implica o doza - mai mica sau mai mare - de manipulare). Mie mi se pare insa mai grava manipularea zilnica de care avem parte (ex. 11 septembrie, razboiul din Irak / Kosovo, sau chiar gripa aviara...). In plus, din cite stiu, site-ul Zeitgeistmovement (apropo, exista f multi adepti si la noi!) a fost interzis in SUA, parca si Germania...
cartheo
Postat pe 7 Ianuarie 2009 20:18
Celor interesati: vizionati si The Big Picture - http://video.google.com/videoplay?docid=230199065448731761
cartheo
Postat pe 7 Ianuarie 2009 23:15
Marturisesc ca nu am vazut decat prima parte a documentarului , care nu mi-a demonstrat decat faptul ca cei care au realizat filmul au o imaginatie prea bogata si nu mi-a trezit absolut deloc interesul de a urmari si continuarea. Nu ma pot pronunta referitor la ultimele doua parti , insa in urma vizionarii primei , nu m-am simtit deloc manipulata , mai mult de atat m-a facut sa ma simt libera ca in urma lecturii proprii asupra subiectelor tratate in film , am tras concluziile mele , care nu mi-au fost influentate deloc de un documentar care se vrea a fi agresiv. Nu recomand genul acesta de film ca sursa pentru a iti face o parere despre religie , politica , economie , tehnologie etc. Referitor la religie , nu mi se pare ca s-a prezentat nimic relevant , iar in ceea ce priveste atentatul de la 11 septembrie , l-am ales ca proiect in facultate si am citit ceva carti si studii cu diverse opinii si teorii legate de acel tragic eveniment , iar ce prezinta Zeitgeist este pura imaginatie in viziunea mea. Abia dupa ce citesti si studiezi un subiect prezentat cu diferite opinii iti poti trage propriile concluzii. Singurul lucru cu care sunt de acord din acest film este citatul "When the power of love overcomes the love of power the world will know peace" , iar asta e valabil de la omul de rand pana la cei care decid soarta unei tari , pentru ca e in natura umana dorinta de a avea controlul. Pana la urma mi se pare normal sa fie interzis atat timp cat poate afecta perceptia aupra vietii unor tineri care iau drept adevar suprem ce prezinta Zeitgeist fara a incerca sa caute raspunsuri si in alte parti. Documentarul vrea sa para afi facut pentru a deschide ochii oamenilor , eu nu-l percep deloc asa.
Kittynelle
Postat pe 11 Ianuarie 2009 19:00
ionutsk,
ma mir de faptul ca o persoana care a trecut cat de cat prin comunism poate spune ca cel mai pur comunism computerizat este ceva foarte bun....Si comunismul pus pe hartie, o utopie fiind, parea extraordinar, raiul pe pamant unde fiecare lucreaza dupa puteri si primeste dupa nevoi...ha ha Oamenii NU sunt egali de la natura in primul rand din punct de vedere intelectual si apoi din punct de vedere a pregatirii, a instructiei - aspecte foarte importante dupa parerea mea. Revenind la comunism si socialism, stim cu totii in ce au degenerat...chiar daca sa zicem, am deveni toti la un moment dat egali - din punct de vedere a bunurilor detinute - nu suntem egali ca bagaj "cenusiu"...deci egalitatea va persista cateva luni. Unii sunt lenesi, altii sunt prosti, unii sunt economi....deci pornind cu totii de la 5 mere si doua cepe, peste doua zile vom avea pe unii carora nu le-a mai ramas nimic, pe altii care au schimbat cepele pe mere, sau invers...deci am redeveni neegali in cel mai scurt timp. NU exista doua persoane identice, deci, pentru oamenii in forma actuala comunismul e imposibil.
Poate mai incolo, dupa ce oamenii vor deveni niste chestii mutante, cu creierele spalate si 10 cipuri in ele va merge...adica atunci cand de fapt nu vor mai fi oameni.
ocs
Postat pe 2 Februarie 2009 18:01
Jolie se vede ca ai citit foarte mult si stii despre ce e vorba. Te-ai gandit sa faci un reportaj?
Ce carti ai citit despre atentate?

Postat pe 3 Februarie 2009 22:21
www.mnemo.ro este postat un documentar tot in genul Zeigeist, dar se numeste Agenda secreta. Este la fel de interesant, vizionare placuta
puma_girl
Postat pe 10 Aprilie 2009 19:43

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
relatii 2 De la: _dulcik_ 11 Martie 2009 15:34
ajutati`ma!!! 18 De la: anastasia_m 4 Octombrie 2009 20:04
De ce? 4 De la: contesina 30 Mai 2011 19:08
Simplu si usor 3 De la: liza24_84 9 Februarie 2009 15:44
exista relatii prin telefon? sau cel putin inceputuri de relatie? 70 De la: stefancelmic 16 Martie 2009 09:07