Setari Cookie-uri

rana pe col

in urma unui control ginecologic doctora mi a spus ca as avea o rana pe colul uterin(4 cm...parca oricum era ceva legat de cifra 4)problema e ca nu a prea stat de vb cu mine si nu prea stiu despre ce e vb,daca pot aparea probleme,cat de grav e...ma poate cineva ajuta cu un sfat?
soul_fuct
Postat pe 16 Octombrie 2008 09:51
Trebuie sa te duci la medicul ginecolog sa cauterizeze rana. Aceasta se poate infecta daca nu te duci. Mama mea a facut aceasta operatie la POLIZU in Bucuresti. Acum se simte bine, nu este o operatie foarte grea, fa ti curaj si meri la medic, ai grija de tine. O seara frumoasa.
lover_woman
Postat pe 16 Octombrie 2008 22:28
De la: soul_fuct, la data 2008-10-16 09:51:34in urma unui control ginecologic doctora mi a spus ca as avea o rana pe colul uterin(4 cm...parca oricum era ceva legat de cifra 4)problema e ca nu a prea stat de vb cu mine si nu prea stiu despre ce e vb,daca pot aparea probleme,cat de grav e...ma poate cineva ajuta cu un sfat?





si eu am rana pe col de vreo 4-5 ani si nici acum nu am curaj sa mi-o cauterizez

Postat pe 28 Octombrie 2008 17:56
Buna fetelor,

Rana pe col trebuie cauterizata, orice alt tratament gen ovule, spalaturi vaginale nu ajuta cu nimic ba dimpotriva.
M-am cauterizat la o clinica privata si totul este in regula, a fost cea mai buna decizie pe care am luat-o si multumesc doamnei doctor.
Am o fetita de 10 ani si nu imi permit sa ma joc.
Asa ca va sfatuiesc sa va cauterizati.
Cu bine,
Mihaela
bulgaras
Postat pe 19 Noiembrie 2008 09:42
Mergi la medic sa o cauterizeze!
O rana pe col netratata la timp poate duce la cancer (Doamne fereste!).

Postat pe 3 Decembrie 2008 17:32
Si mie mi-e frica de durere, dar sa stii ca in momentul in care mi-a zis d-na doctor ca am o rana foarte mare pe col, am decis pe loc ca trebuie s-o cauterizeze, chiar daca muream de frica si nu stiam ce inseamna. Si m-a durut destul de tare (nu vreau sa te sperii), dar a durat putin. Si oricum depinde de fiecare in parte cum suporta durerea. Am fost acum 3 zile la control si a zis d-na doctor ca s-a vindecat foarte frumos. Si ii multumesc lui Dumnezeu ca n-a fost ceva mai grav, ca daca amanam cauterizarea, mi-era frica sa nu dau in cancer. Sincer iti spun, nu este de glumit. Nu mai fusesem la ginecolog de 8 ani.INCONSTIENTA, ce pot sa mai zic ?!!!Si acum imi pare rau, ca daca ma duceam periodic, nu se ajungea aici. N-am fost de rusine si , pana la urma, tot acolo am ajuns. Ai grija de tine !
fifilina
Postat pe 5 Decembrie 2008 17:00
pai iti pot spune mai amanuntit...........o rana poate fi ceva banal la inceput ea apare in urma unor probleme de sanatate atunci ...cand neglijezi unele semnale care trebuie tratate gen candida etc...in momentul in care rana se infecteaza apare cancerul de col uterin.........daca e depistata la timp poate fi tratata medicamentos daca rana e mai veche se va cauteriza(cu laser)se face rapid ...........deci nu lasa timpu sa treaca ia masuri
daniela_vijulie
Postat pe 31 Ianuarie 2009 16:29
Poti incerca ovulle polygynax. sunt foarte bune, dar daca rana e veche, intr-adevar trebuie cauterizata, ceea ce nu e f greu, nu ramai in spital, si e f sigur, scade riscul infectiilor. Oricum, medicul stie mai bine.
Aladiah
Postat pe 31 Ianuarie 2009 18:36
Si eu am o rana pe colul uterin, mi-a zis ca e "urata" ptr varsta mea (21 ani)... adevarul e ca, aveam o scurgere de vreo 1-2 ani, dar tot am asteptat sa treaca de la sine...deci... vina mea... mi-a dat ceva ovule (Klion-D)... intre timp astept rezultatul (12 februarie, am sa innebunesc) de la Papanicolau...
alessandra21
Postat pe 1 Februarie 2009 14:22
Mergi neaparat sa iti faci o analiza, se numeste Papa Nicolau, apoi....schimba ginecologul. Nu este de glumit, trebuie sa faci tratament, apoi cauterizarea ranii. Cunosc multe persoane ce au avut in urma unei astfel de rani probleme serioase. Nu doresc sa te sperii ci doar sa te fac a intelege ca nu-i de glumit cu astfel de chestii. Multa sanatate.
Alice007
Postat pe 3 Februarie 2009 20:46

vedeti voi fetelor nici treaba asta cu cauterizatul nu e sigura. eu de exemplu am o rana pe col de 2 ani si jumatate. cand am descoperit-o mi-am facut toate analizele inclusiv hpv-ul. toate au iesit bune, dar ca sa nu risc mi-am cauterizat-o chimic si rana tot aparea. am ajuns la 5 cauterizari chimice si tot ce am reusit a fost sa-mi creez o sesnsiblitate foarte mare astfel incat la fiecare contact sexual simt o jena asta as mai putea suporta dar durerile de dupa sunt foarte mari. deja simt ca innebunesc. nu mai gasesc nici o solutie. daca aveti vreo idee constructiva sau vre-un sfat il accept cu cea mai mare placere. merg la doctor regulat, cred ca am fost la toti deja si nimeni nu-mi gaseste nimica desi durerile sunt. toti imi spun ca o rana pe col nu doare(ma rog , pisca...deoarece asta simt eu....simt ca si cum as avea cistita) si ca mi-am creat o sensibilitate cauterizand-o de atatea ori

sfatul meu este sa va interesati cate feluri de cauterizari sunt...eu stiu doar de cea chimica si electrica, sa va faceti analizele si sa mergeti la control regulat pt ca nu e de joaca. important este sa aflati si ce ph vaginal aveti deoarece si el are un rol important in vindecarea unei astfel de rani.

bafta va doresc
lucky_me
Postat pe 4 Februarie 2009 00:46
Cea mai mare greseala este sa-ti fie frica. Chiar daca doare, ceea ce nu e valabil la toata lumea, tine cont ca daca vrei ti se face si o anestezie locala si oricum operatia in sine (cauterizarea), daca ii pot spune asa, dureaza putin.
Sfatul meu, ca o persoana care a trecut prin experiente similare (eu chiar am fost descoperita cu cancer de col si operata), este sa iti gasesti un medic bun. Ti-l recomand din toata inima pe al meu DR. Bogdan Catrangiu pe care il gasesti la Institutul Oncologic Bucuresti la cabinetul 13. Are chiar si un site despre preventia cancerului, unde mai poti gasi detalii despre activitatea dumnealui, dar care nu este actualizat, din pacate.
Te rog din suflet sa nu mai stai cu rana neanalizata si netratata pentru ca eu, desi am mai fost la medici care mai de care mai priceputi iar unii dintre ei mi-au facut mai mult rau decat bine, am ajuns sa am cancer, sa ma operez si sa raman fara posibilitatea de a avea un copil :(.
Sper ca ti-am fost de folos cu ceva!
Qala
Postat pe 4 Februarie 2009 10:41
Am si eu o rana pe colul uterin si recunosc ca imi este foarte frica sa o cauterizez. Am citit pe forum ca doamna care ma trateaza nu e tocmai instruita sa faca lucrul acesta. Se poate sa imi dai o adresa a clinicii unde te-ai tratat si numele unui doctor, te rog? Multumesc.
nicoleta84_2007
Postat pe 25 Februarie 2009 13:51
Si eu ma confrunt cu aceeasi problema, si urmeaza sa merg la cauterizare cam in 2 sapt. Sper sa-mi treaca si sa fie bine. Sanatate tuturor!
Lexy87
Postat pe 15 Martie 2009 19:03
dragele mele,
mergeti la biorezonanta scio.(aparatele au fost concepute de specialisti de la NASA_cititi pe net).se face diagnosticarea extrem de exact si fara suferinta, durere, iradiere, timp pierdut la zeci de medici si zeci de milioane de lei ....conectarea sigur se poate face doar la cdei care cred ,este o depistare pe baza energetica, naturala,acolo nu ti se da o reteta ca pe banda, esti identificat exact ca si organism si individ-prin ce stil de viata ai,cum gandesti, cum esti integrat social...
Se poate vedea si trecutul bolii dar si tendinta ei de evolutie in viitor...
Se face si terapie , tratament cu acest aparat.Eu merg la sedinte de terapie lunar(in functie de gravitate, si multe ..)Medicii acestia lucreaza cu retele de ,,medicamente,, naturale! (da , la ei se recomanda si ,,evening primrose oil,, indeosebi cu reteaua CALIVITA INTERNATIONAL)
pt. orice boala se poate face terapie , si cancer...se regleaza centrii energetici-ceacrele, si alte sisteme....
pt. orice boala -o dezintoxicare a organismului este primul pas necesar,
ti se dau recomandari de viata care sa inlature CAUZA care a determinat aparitia bolii(degeaba tratam boala daca cauza ramane ,organismul va recidiva prin aceeasi boala sau alta dupa un timp)
Se vorbeste tot mai mult chiar si la TV(Condurateanu la Etno TV-Antena
2 si alte..)desi aparatele scio sunt un mare dusman pt. medicina clasica !!! Dar acestea reprezinta viitorul, cu toata oponenta intereselor..
Stiu atatea cazuri in jurul meu pe care le-am ajutat....
Cautati pe internet,, biorezonata (-in orasul vostru)...
Dumnezeu a creat in noi resurse de activare si regenerare celulara pt. toate organele!! fara sa fie nevoie de compusi de sinteza(mai ales cei hormonali care au atatea efecte negative!!!!incercati orice naturist inainte sa luati hormoni!!!!stiu exact de la cazul surorii mele -care e cadru medical, nu a crezut decat in chimicale si nu am putut-o ajuta!!
Ma grabesc, limbajul nu este elevat si... dar cautati pe net!!! informati-va!!!!
O singura mare greseala nu avem voie sa facem in ziua de azi : sa actionam fara informatie in prealabil-este secolul informatiei!!!internetul nu este doar forum, este o susa de informare pe care parintii nostrii nu au avut-o!


deceflor
Postat pe 18 Mai 2009 12:42
sal.si eu am rana.vream sa intreb dupa ce o cauterizeaza rana cat timp faci pauza de la sex?ms
lorena_iancu
Postat pe 24 Februarie 2010 20:16
Doar medicul ginecolog iti poate spune asta.
kudika098645
Postat pe 24 Februarie 2010 20:21
De la: lorena_iancu, la data 2010-02-24 20:16:20sal.si eu am rana.vream sa intreb dupa ce o cauterizeaza rana cat timp faci pauza de la sex?ms


Nu crezi ca ar trebui sa afli detaliile astea de la medicul care te consulta/trateaza , si nu de pe un forum care nici macar nu e de specialitate ?
Daca X zice ca sa astepti 1-2 zile , iar Y iti sugereaza 1 an , tu pe cine asculti ?
mahy33
Postat pe 24 Februarie 2010 20:56
eu tocmai mi am cauterizat rana acum 2 saptamani,aveam rana foarte mare,nu este foarte dureros,vie simti mici piscaturi...dar trebuie sa te duci,in timp se agraveaza...
kudika174770
Postat pe 27 Aprilie 2010 22:56
Bunã fetelor. Am fost si eu diagnosticata cu o rana pe col de 1cm. Urmeaza sa fac mai multe investigatii saptamanile viitoare. Precizez ca am avut un inceput de candidoza pe care l-am tratat.Voiam sa va intreb daca e grav? Nu o voi lasa asa,o sa vad ce-mi recomanda medicul. Vã pup
kudika_1009155
Postat pe 8 Mai 2016 16:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
virginitatea e la moda 42 De la: kudika354507 11 Decembrie 2011 22:55
tratament cu ovule 11 De la: ralu_dia 19 Octombrie 2013 10:20
Tratament cu ovule 1 De la: kudika_966084 22 Mai 2014 17:48
cancer cu meastaze 18 De la: 4 Decembrie 2013 21:27
help pls!! 12 De la: deliutza1975 1 Septembrie 2011 11:50