Setari Cookie-uri

rana pe col...help!

Buna, scriu aceste randuri in speranta de a scapa de cateva temeri care ma imipiedica sa accept cauterizarea pe care trebuie sa o fac chiar saptamana viitoare.
In urma unui control papanicolau , doctorul mi-a spus ca am rana pe col...pe care urmeaza sa o cauterizez.Desi ma sperie gandul ca o sa aibe loc cu 7/8 zile inainte sa imi vina ciclul menstrual...stiind bine ca aceasta cauterizare trebuie facuta dupa menstruatie pentru a avea timp sa se vindece.Si un alt lucru care ma ingrijoreaza este ca examen colposcopic nu l-am facut.Toate acestea fiind spuse vreau sa aflu daca mai e cineva care a trecut printr-o cauterizare si se afla intr-o situatie asemanatoare...
Si daca este cineva din Constanta:
Unde a facut cauterizarea?, Daca recomandati dr.Colojoara pentru aceasta procedura?, Sau daca sunt persoane care sunt nemultumite de dl. dr. Colojoara?
Momotel
Postat pe 30 Octombrie 2008 12:33
momotel, anul asta la inceput mi-am facut un test papa nicolau de unde din analizele initiale reiesea ca nu e totul in regula. am mers la medicul meu ginecolog si am fcut toate analizele posibile, pana la urma a reiesit ca ... sunt doar ingrijorari false si deci era totul ok.
recomandarea mea este sa iti faci toate testele si in cazul in caer ti se pare ceva ciudat ,nu te grabi, ia in calcul inca o alta opinie a unui alt medic.

intr-adevar cauterizarea trebuie facuta dupa menstruatie.
deci, daca nu iti este ceva clar mia bine mai asteapta putin ca nu te grabeste nimeni si programeaza-te la operatie astfel incat sa te simti si tu impacata.

bafta multa si sanatate.
dandanaua_reloaded
Postat pe 30 Octombrie 2008 12:56
Multumesc pentru sfat Dandanaua...maine voi vorbi si cu doctora de familie si dak nu voi fi multumita de sfaturile dansei cu siguranta voi consulta alt doctor.
Multa sanatate si tie!
Momotel
Postat pe 30 Octombrie 2008 14:41
Doctorul Colojoara este un ginecolog bun, dar pararea mea este sa afli si a doua opinie!!! sper sa nu fie venit prea tirziu mesajul meu.. ma ocup de bolnavii de cancer si de preventie.. nu sunt medic sunt o supravietuitoare si conduc o asociatie de pacienti din Constanta(supravietuitori si bolnavi de cancer)Inca o data , parerea mea si sfatul meu este sa mai consulti un medic! Mereu trebuie sa ai si a doua opinie a unui medic atunci cind este vorba de sanatate -corina

Postat pe 9 Noiembrie 2008 01:15
De la: Momotel, la data 2008-10-30 12:33:25Buna, scriu aceste randuri in speranta de a scapa de cateva temeri care ma imipiedica sa accept cauterizarea pe care trebuie sa o fac chiar saptamana viitoare.
In urma unui control papanicolau , doctorul mi-a spus ca am rana pe col...pe care urmeaza sa o cauterizez.Desi ma sperie gandul ca o sa aibe loc cu 7/8 zile inainte sa imi vina ciclul menstrual...stiind bine ca aceasta cauterizare trebuie facuta dupa menstruatie pentru a avea timp sa se vindece.Si un alt lucru care ma ingrijoreaza este ca examen colposcopic nu l-am facut.Toate acestea fiind spuse vreau sa aflu daca mai e cineva care a trecut printr-o cauterizare si se afla intr-o situatie asemanatoare...
Si daca este cineva din Constanta:
Unde a facut cauterizarea?, Daca recomandati dr.Colojoara pentru aceasta procedura?, Sau daca sunt persoane care sunt nemultumite de dl. dr. Colojoara?
SUFLETE NU-I DE JOACAAAAAAAAAAAA...IUTE MERGI LA DOCTORUL BADEA DE LA SPITALUL MUNICIPAL DIN BUCURESTI!!!!!!!!!
TREBUIE :LAMA;PAPA NICOLAU;COLPOSCOPIA SI PE URMA HOTARASTE DOCTORUL.EL VA FACE DIN NOU TOATE ANALIZELE SI VA HOTARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......PAI CUM NAIBA SPUNE "EL" CA AI RANA?!?....fara colposcopie ....?!?

Postat pe 9 Noiembrie 2008 13:32
BUNA ANUL TRECUT P VREMEA ASTA MAM DUS LA GINECOLOG SI MIA ZIS K AM O RANA P COL MARE SI URATA AM INTRAT IN PANIK AM PLANS SAPTAMANI (AM O DOCTORITA SUPER IS DIN IASI)AM FACUT TRATAMENT CU ANTIBIOTICE SI MIA TRECUT APROPO IMI FACUSEM SI PAPANICOLAU SI TOTU A IESIT OK.MAI DUTE SI LA ALT DOCTOR E IMPORTANT SA AUZI SI ALTA PARERE!SA FII SANATOASA!
alecssandra
Postat pe 9 Noiembrie 2008 21:41
buna! aceeasi probl o am si eu- rana pe col. mie mi-a dat doctorita tratament cu ovule cervugid, precum si medicamente, dar nu mai stiu cum se numesc...si mi-a sp ca dupa tratament o sa trebuiasca sa fac cauterizarea. recunosc ca st si eu speriata, dar poate nu o sa fie asa de greu...si inca ceva, mi-a interzis sa am relatii sexuale pe timpul tratamentului, din pacate sau inconstienta, nu am tinut cont si am mai facut cate ceva.. am avut o colega care a trecut prin aceeasi situatie, dar rana ei a trecut in urma tratamentului..sper ca si la noi sa fie la fel...linisteste-te si ai grija de tine..
tyamat
Postat pe 10 Noiembrie 2008 13:43
Daca ai avut relatii sexuale pe timpul tratamentului, l-ai facut cam degeaba.
Cunosc si eu pe cineva care a avut o rana si i-a dat spalaturi vaginale si ovule..si nu mai stiu ce....le-a luat dar a avut contact sexual si a trebuit sa ia tratamentul de la inceput...

Acum, in ceea ce priveste subiectul topicului:
Eu stiu ca ranile de pe col nu se cauterizeaza inainte de a urma un tratament. Adica, e ca si cum ai fi racita si iei direct antibiotice, inainte sa incerci sa vezi daca nu cumva iti trece de la un paracetamol.
Eu zic ca parerea unui al doilea medic e foarte importanta.
Bafta!
ramo_88
Postat pe 4 Decembrie 2008 11:06
draga mea eu doar ce am descoperit acest site ,probabil ca vine cam tirziu raspunsul meu. sfatul meu este sa-ti faci analizele complete, de asemenea sa mai consulti un medic ginecolog iar odata cu tratamentul alopat care ti se va prescrie, ar fi f f bine daca l-ai asocia si cu unul homeopat, iar pentru aceasta afectiune poti lua(de la medicul meu homeopat kadar stiu care vine in fiecare luna de la cluj la policlinica ava din c-ta ) medicamentul numit klimactoplant timp de doua luni care ajuta f f tare pe parte ginecologica inclusiv rani pe col. eu fac tratament la el de 1,5 ani si m-a vindecat de toate afectiunile pe care le aveam este un adevarat miracol!!!. daca nu ai incredere urmeaza macar tratamentu alopat si fa mai multe investigatii cerindu-i sfatul si altui medic. ai grija de tine mai ales cind e vorba de sanatate!!!

Postat pe 13 Decembrie 2008 19:55
In speranta ca nu v-am plictisit cu problema mea, mai fac inca o data apel la ajutorul vostu.
Pentru cei care nu ma cunosc , sau ma cunosc, va fac cunoscuta povestea mea pe scurt!
Ma numesc Calbarau Ana Maria Madalina, am 23 de ani,locuiesc in Rm.Valcea si am o problema de sanatate.In anul 1989 un eveniment nefericit m-a adus la pierderea ambelor picioare,tot de la acea data ma chinui enorm cu procurarea protezelor care ma ajuta sa fac cativa pasi pentru a nu depinde de semeni mei.La ultima verificare ortopedica,mi s-au recomandat 2 proteze cu costuri enorme,pensia de handicap de 271 ron neacoperind nici un sfert din costurile lor (proteza de gamba modulara cu articulatia gleznei mobile si manson de silicon – 7.278,49 ron si proteza de coapsa modulara cu articulatia gleznei mobile, genunchi libera cu vacuum – 7.449,40 ron in total costul protezei fiind de 14.727,89 ron).Am fost prea incercata de umilinta,de frica,de rusinea de a calca pe propiile picioare in noroiul sfidarii si al dezonoarei. Impreuna cu dumneavoastra oameni de suflet, de bine ai planetei sunt convinsa ca voi fi ajutata sa-mi procur cat mai urgent posibil protezele pentru ambele picioare pentru a-mi croi singura carari pe drumul vietii in spatiul nostru social. Solicitarea ajutorului financiar pentru achizitioanarea protezelor, ma poate repune ca persoana in plan social, si va duce direct la imbunatatirea starii handicapului marindu-mi considerabil posibilitatea gasirii unui loc de munca, si deplasarea mea la sediul facultatii pe care o urmez fiind studenta in anul 3, la Univeritatea Spiru Haret, Specializarea Psihologie.In eventualitatea ca doriti sa ma sprijiniti financiar pentru realizarea protezelor, mai jos este numarul de cont in care puteti depune ajutorul dumneavoastra financiar: BANCA: RAIFFEISEN - SUCURSALA: RÂMNICU VÂLCEA TITULAR: ANA MARIA MÃDÃLINA CALBARÃU LEI:RO79RZBR0000060010327337 EURO:RO67RZBR0000060010838258
BCR LEI:RO29RNCB4800000430120001 - sucursala valcea
dragalaspui
Postat pe 13 Decembrie 2008 19:59
Va multumesc pentru sfaturi, din pacate nu am mai intrat....
Cauterizarea am facuto, a trebuit sa merg 2 luni de zile la pansat, nu am avut contact sexual pe timpul pansari si nici aqm nu am, mi s-a spus k e vindecata...
Tyamat, imi pare rau k nu ai reusit sa respecti conditiile doctorului sper sa rezolvi problema!
Nicolle plioti, la un tratamet homeopat ma gandeam si eu...doctora mea de familie e si doctor homeopat insa o sa intreb asistenta doctorului ginecolog dak e recomandat sa incerc si un tratament homeopat.....pentru moment mi-a recomandat sa fac spalaturi vaginale q ceai de galbenele, pelin si scumpie pana la urmatorul control pe care il voi face in martie
Singurul tratament pe care l-am avut inainte de cauterizare a fost q ovule lomexin si niste pastile (aqm nu imi amintesc denumirea) ...deci tratamentul a fost pentru infectie, motivul pentru care eram si la control.....
Va doresc multa sanatate tuturor!!!
Momotel
Postat pe 14 Decembrie 2008 12:53
da momotel, si mie imi pare rau ca nu am reusit sa respect ceea ce a sp doctorul , dar imi asum responsabilitatea......ma bucur totusi ca tu ai scapat de ea si acum esti bine . as vrea sa te intreb dc a fost dureroasa cauterizarea si cat a costat....iti urez de acum sarbatori fericite si odihnitoare!!!!!
tyamat
Postat pe 16 Decembrie 2008 19:48
pai dureroasa nu pot spune ca a fost...doar mici intepaturi...am avut mici dureri in partea de jos a burtii cateva zile.....cauterizarea m-a costat 130 lei inclusiv crema pentru pansari timp de o luna si inca 30 lei pentru a doua luna. Sarbatori fericite si tie!!!
Momotel
Postat pe 20 Decembrie 2008 18:16
Si eu am avut rana pe col,mi-a fost teama sa ma duc la cauterizare.
Am facut spalaturi cu ceai de rostopasca timp de 2 saptamani apoi am fost la control.Rana se vindecase.
m20
Postat pe 27 Ianuarie 2009 07:33
am fost operata in urma cu 4 ani de carcinom micro-invaziv .acesta apare in urma ranilor de col uterin ,la papanicolau papiloma virus prezent nici mie nu mi-a facut colpo scopie eu iti recomand sa te cauterizezi daca o faceam si eu la timp nu ajungeam la diagnosticul de mai sus (ce am avut eu se numeste simplu cancer de col)
iozefina
Postat pe 24 Februarie 2009 13:57
momotel, anul asta la inceput mi-am facut un test papa nicolau de unde din analizele initiale reiesea ca nu e totul in regula. am mers la medicul meu ginecolog si am fcut toate analizele posibile, pana la urma a reiesit ca ... sunt doar ingrijorari false si deci era totul ok.
recomandarea mea este sa iti faci toate testele si in cazul in caer ti se pare ceva ciudat ,nu te grabi, ia in calcul inca o alta opinie a unui alt medic.

cate teste urmeaza dupa papa nicolau k si mie mi-au spus aceiasi chestie k nu e concludent nici alba nici neagra.mi-a spus sa repet papa nicolau.
lacrasar
Postat pe 24 Februarie 2009 16:41
Multa sanatate !
Daniella_Alina
Postat pe 31 Martie 2009 22:39
Buna fetelor!
Pe langa tratamentele mentionate mai sus, a incercat cineva criogenarea? Am gasit un medic care mi-a prezentat si aceasta optiune....a incercat cineva?
_oktober_
Postat pe 24 Aprilie 2009 08:52
Buna ziua! Poate ati auzit sau citit deja ca absorbantele pentru femei de pe piata sunt facute din deseuri reciclate. Cand am auzit, era sa pic pe spate! Ca le mai adauga si diferite substante ca sa ne prelungeasca menstruatia deja nu ma mai uimeste... Avand in vedere ca sunt consultant de sanatate si frumusete, imi pasa de mine, de oamenii din jur, a trebuit sa fac ceva. Astfel incat cu ajutorul unei bune prietene de-a mea din afara am reusit sa aduc in Romania un produs STERIL, care are 7 STRATURI, ABSOARBE DE 4-5 ORI MAI BINE, INDEPARTEAZA MIROSURILE, LASA PIELEA SA RESPIRE, ARE O BANDA DE IONI NEGATIVI (5800/ cm patrat - deci o cantitate uriasa)PATENT GERMAN!!! Ce fac ionii negativi? Distrug bacteriile, previn si trateaza inflamatiile, candida, mancarimi, iritatii, hemoroizi, previn CANCERUL DE COL UTERIN!!! Dau o stare de bine, inlatura dismenoreea. Nu vor ajunge pe piata din mai multe motive. Aaaaaa, pretul lor e super - 20 ron pachetul de absorbante pentru flux normal,20 ron pachetul de absorbante pentru flux abundent si 20 ron pachetul de absorbante zilnice. Ma puteti contacta aici pe site sau la id mess adina69_2003.
ADINAIOAN
Postat pe 16 Mai 2009 17:20
dragele mele,
mergeti la biorezonanta scio.(aparatele au fost concepute de specialisti de la NASA_cititi pe net).se face diagnosticarea extrem de exact si fara suferinta, durere, iradiere, timp pierdut la zeci de medici si zeci de milioane de lei ....conectarea sigur se poate face doar la cdei care cred ,este o depistare pe baza energetica, naturala,acolo nu ti se da o reteta ca pe banda, esti identificat exact ca si organism si individ-prin ce stil de viata ai,cum gandesti, cum esti integrat social...
Se poate vedea si trecutul bolii dar si tendinta ei de evolutie in viitor...
Se face si terapie , tratament cu acest aparat.Eu merg la sedinte de terapie lunar(in functie de gravitate, si multe ..)Medicii acestia lucreaza cu retele de ,,medicamente,, naturale! (da , la ei se recomanda si ,,evening primrose oil,, indeosebi cu reteaua CALIVITA INTERNATIONAL)
pt. orice boala se poate face terapie , si cancer...se regleaza centrii energetici-ceacrele, si alte sisteme....
pt. orice boala -o dezintoxicare a organismului este primul pas necesar,
ti se dau recomandari de viata care sa inlature CAUZA care a determinat aparitia bolii(degeaba tratam boala daca cauza ramane ,organismul va recidiva prin aceeasi boala sau alta dupa un timp)
Se vorbeste tot mai mult chiar si la TV(Condurateanu la Etno TV-Antena
2 si alte..)desi aparatele scio sunt un mare dusman pt. medicina clasica !!! Dar acestea reprezinta viitorul, cu toata oponenta intereselor..
Stiu atatea cazuri in jurul meu pe care le-am ajutat....
Cautati pe internet,, biorezonata (-in orasul vostru)...
Dumnezeu a creat in noi resurse de activare si regenerare celulara pt. toate organele!! fara sa fie nevoie de compusi de sinteza(mai ales cei hormonali care au atatea efecte negative!!!!incercati orice naturist inainte sa luati hormoni!!!!stiu exact de la cazul surorii mele -care e cadru medical, nu a crezut decat in chimicale si nu am putut-o ajuta!!
Ma grabesc, limbajul nu este elevat si... dar cautati pe net!!! informati-va!!!!
O singura mare greseala nu avem voie sa facem in ziua de azi : sa actionam fara informatie in prealabil-este secolul informatiei!!!internetul nu este doar forum, este o susa de informare pe care parintii nostrii nu au avut-o!


deceflor
Postat pe 18 Mai 2009 12:42
De la: Momotel, la data 2008-10-30 12:33:25Buna, scriu aceste randuri in speranta de a scapa de cateva temeri care ma imipiedica sa accept cauterizarea pe care trebuie sa o fac chiar saptamana viitoare.
In urma unui control papanicolau , doctorul mi-a spus ca am rana pe col...pe care urmeaza sa o cauterizez.Desi ma sperie gandul ca o sa aibe loc cu 7/8 zile inainte sa imi vina ciclul menstrual...stiind bine ca aceasta cauterizare trebuie facuta dupa menstruatie pentru a avea timp sa se vindece.Si un alt lucru care ma ingrijoreaza este ca examen colposcopic nu l-am facut.Toate acestea fiind spuse vreau sa aflu daca mai e cineva care a trecut printr-o cauterizare si se afla intr-o situatie asemanatoare...
Si daca este cineva din Constanta:
Unde a facut cauterizarea?, Daca recomandati dr.Colojoara pentru aceasta procedura?, Sau daca sunt persoane care sunt nemultumite de dl. dr. Colojoara?


esti din Constanta?? Domnul doctor Colojoara este cumva un barbat in varsta, carunt si cu ochelari ?
arhanghel
Postat pe 7 Octombrie 2009 18:54
De la: , la data 2008-11-09 13:32:42
De la: Momotel, la data 2008-10-30 12:33:25Buna, scriu aceste randuri in speranta de a scapa de cateva temeri care ma imipiedica sa accept cauterizarea pe care trebuie sa o fac chiar saptamana viitoare.
In urma unui control papanicolau , doctorul mi-a spus ca am rana pe col...pe care urmeaza sa o cauterizez.Desi ma sperie gandul ca o sa aibe loc cu 7/8 zile inainte sa imi vina ciclul menstrual...stiind bine ca aceasta cauterizare trebuie facuta dupa menstruatie pentru a avea timp sa se vindece.Si un alt lucru care ma ingrijoreaza este ca examen colposcopic nu l-am facut.Toate acestea fiind spuse vreau sa aflu daca mai e cineva care a trecut printr-o cauterizare si se afla intr-o situatie asemanatoare...
Si daca este cineva din Constanta:
Unde a facut cauterizarea?, Daca recomandati dr.Colojoara pentru aceasta procedura?, Sau daca sunt persoane care sunt nemultumite de dl. dr. Colojoara?
SUFLETE NU-I DE JOACAAAAAAAAAAAA...IUTE MERGI LA DOCTORUL BADEA DE LA SPITALUL MUNICIPAL DIN BUCURESTI!!!!!!!!!
TREBUIE :LAMA;PAPA NICOLAU;COLPOSCOPIA SI PE URMA HOTARASTE DOCTORUL.EL VA FACE DIN NOU TOATE ANALIZELE SI VA HOTARAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA......PAI CUM NAIBA SPUNE "EL" CA AI RANA?!?....fara colposcopie ....?!?


in ce consta colposcopia?
arhanghel
Postat pe 7 Octombrie 2009 18:57
Colposcopia este metoda de vizualizare a colului uterin si a aparatului genital, introducand in vagin o "lampa"(poate nu este potrivit cuvantul, dar nu stiu cum sa-i zic) cu fir, legat de un calculator. Totul se vede la monitor. Chiar si tu poti vedea rana, daca ea exista. Ti-o arata medicul. Atata tot....
mihapic73
Postat pe 16 Decembrie 2009 18:58
Colposcopia: o metoda de inspectie a colului uterin cu ajutorul unui instrument optic care mareste imaginea, numit colposcop; in cadrul colposcopiei se efectueaza si testul Lugol (se aplica o solutie la nivelul mucoasei cervicale si se urmareste fixarea acestuia de catre mucoasa normala).
Mai multe poti vedea aici http://www.sfatulmedicului.ro/Afectiunile-colului-uterin/cervicita-cronica-rana-pe-col_1092. Eu tocmai am facut-o ieri ma speriasem un pic dar este in regula nu este dureroasa.
Ely80
Postat pe 17 Decembrie 2009 12:39
M20 , poti sa-mi explici cum aifacut spalaturile cu ceai de rostopasca? Ai folosit irigator? Iti multumesc.
eras
Postat pe 2 Iunie 2010 14:19
si eu am avut aceasi problema, si mi-a rezolvat-o dna doctor Anca Dobos din galati. e superba doctorita!
sabina30
Postat pe 15 Octombrie 2010 12:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
rana pe col...help! 26 De la: sabina30 15 Octombrie 2010 12:47
sprijin pentru persoanele diagnosticate cu cancer 2 De la: franziska_eu 9 Februarie 2012 07:25
help pls!! 12 De la: deliutza1975 1 Septembrie 2011 11:50
Vaccinarea fetelor de 11 ani...pro sau contra?! Argumente, va rog!... 26 De la: ana_34 24 Septembrie 2010 13:43
tratament cu ovule 11 De la: ralu_dia 19 Octombrie 2013 10:20