Mai multe
|
Am deschis acest topic pentru ca am citi numai povesti triste... am citit numai despre tradare, infidelitate, iubiri imposibile, despartire, etc Oare pe forumul asta nu sunt si oameni fericiti???? Eu cred ca sunt... As vrea ca fiecare care a fost fericit la un moment dat in viata, sau are norocul de a se considera un om fericit, sa ne impartaseasca din experienta sa de viata :) Ce va face fericiti? Cat dureaza fericirea? Unde trebuie cautata ea? Cat efort merita sa depui pentru a gasi fericirea? Este fericirea doar o utopie? Despre nefericire se pot scrie mii de pagini... nu pot sa cred ca despre fericire nu se pot scrie macar cateva randuri! Eu ma consider un om fericit si, pentru mine, fericirea sta in lucruri simple: o familie frumoasa, zambete de copil, o ploaie calda de vara, un colt de cer senin, un petic de iarba verde, o muzica buna, o adiere de vant ratacita prin par, o mireasma de primavara, un om de valoare langa care sa te bucuri de toate, prieteni dragi, un fior, o "bataie de aripi" intr-un "zbor" spre mai departe.... De multe ori alergam mult prea grabiti dupa fericire si nu ne dam seama cand am trecut pe langa ea! Mi-ar place ca toti cei care au intalnit fericirea sa ne-o "descrie" si noua si asa... poate ne oprim o secunda din "drum", sa o putem saluta "Fericirea noastra rezida in ceea ce-l determina pe om sa-si dea seama ca este om si sa ramana asa!" O. Paler |
||
|
Postat pe 16 Noiembrie 2008 16:55 |
||
|---|---|---|
Fericirea este creiata de ;oameni;! Pt, ca ;oamenii sa fie fericiti, este necesar de ;multa;rabdare, intelegere, iubire reciproca,incredere, fara ;minciuni,infidelitati, ;;Fiecare; trebuie sa ;participe, pt, fericirea ;amandorora!
|
||
|
Rodri Postat pe 23 Noiembrie 2008 22:55 |
||
|
“Fericirea este satisfacþie.” sau “Fericirea este satisfacþie ? ”? Cred cã perceperea împlinirii unei dorinþe poate fi definitã drept stare de fericire. Dar, oricât de mult þi-ai fi dorit sã se rezolve cu succes o problemã, mulþumirea împlinirii conþine maximum de satisfacþie în chiar clipa asimilãrii ºi prelucrãrii informaþiei. ªi chiar în eventualitatea absenþei oricãrui motiv de indispoziþie, zborul de fericire nu þine nici pânã la urmãtoarea veste bunã, darãmite la nesfârºit… Dar, dacã am proceda la a ne menþine treazã conºtienþa, contopindu-ne pânã la organic cu ideea cã e spre binele nostru sã fim mulþumiþi de ceea ce suntem, cu ceea ce avem ºi de cum trãim, într-un fel inspirat din “Psihologia evoluþiei posibile a omului” (P.D. Ouspensky), atunci am realiza o stare fundamentalã sau primarã a fericirii, uºor de evidenþiat mai ales prin comparaþia cu motivele fericirii altora. Atunci când suntem triºti, apare tendinþa de a ne compara cu cei despre care credem cã au parte de o fericire primarã mult mai consistentã. Ne trezim cãutându-le defecte acestor oameni ºi catalogându-i drept inferiori nouã, ca, în final, sã considerãm nenorocul nostru ca pe o nedreptate a sorþii sau a divinitãþii. De multe ori am aflat despre persoane pe care le-am invidiat crezându-le mulþumite de viaþa lor, cã au probleme dificile – un copil bolnav sau un partener de viaþã insuportabil, un scandal pe prima paginã a ziarelor sau singurãtatea… Am simþit cã niciodatã nu mi-aº dori sã mã bucur de numele ºi relaþiile lor. Mã gândesc la cei lipsiþi de orice motiv de fericire fundamentalã – cei fãrã locuinþã, bolnavii fãrã ºanse de însãnãtoºire, copiii fãrã pãrinþi – ºi încerc sã-mi rãspund la urmãtoarea întrebare: cum îºi definesc propria fericire ? Neabandonând munca la propria noastrã evoluþie, cred cã ne-ar fi de ajutor prin a începe sã ne gândim ºi la cei mai nãpãstuiþi, pentru a preþui fericirea noastrã fundamentalã – câmpia verde ºi mãnoasã a eu-lui – pe care, dacã vrem, putem construi Raiul. Iar construcþiile noastre pot fi acele momente de împlinire, apogeele fericirii, care ulterior se constituie în chiar fundamentul sentimentului continuu de fericire. Iar dacã, raportându-ne faptic la cerinþele standard ale bunului-simþ, ancoraþi la firesc, atunci pot spune cã suntem pe drumul spre a treia stare doritã – fericirea eternã. |
||
|
|
||
|
Ellarts Postat pe 4 Decembrie 2008 09:08 |
||
|
Ellarts... ai surprins, in cateva cuvinte, esenta fericirii!!! Sunt multi cei pentru care fericirea ramane un mister, o himera, sau numai o notiune abstracta chiar pentru intreaga viata. Minunat comentariul tau!!! Nu vreau sa mai adaug nimic la el: este mai mult decat suficiet!!!
|
||
|
Postat pe 4 Decembrie 2008 17:02 |
||
| fericirea e o notiune abstracta,relativa si subiectiva..un lucru care il face fericit pe un om poate fi nesemnificativ pentru altul | ||
|
razz Postat pe 5 Decembrie 2008 17:17 |
||
| Monique, multumesc pentru aprecieri ! | ||
|
Ellarts Postat pe 5 Decembrie 2008 17:32 |
||
fericirea e ceva care dureaza destul de putin,dar care exista in viatza noastra chiar si in lucruri mici pe care nu stim sa le apreciem.suntem prea nervosi,prea plini de probleme ca sa ne mai uitam la fericirea din jurul nostru care ne e data "de o familie frumoasa, zambete de copil, o ploaie calda de vara, un colt de cer senin, un petic de iarba verde, o muzica buna, o adiere de vant ratacita prin par, o mireasma de primavara, un om de valoare langa care sa te bucuri de toate, prieteni dragi, un fior, o "bataie de aripi" intr-un "zbor" spre mai departe...."cum a zis si Monique.Eu una stiu sa ma bucur si de lucrurile astea.prin urmare,ma consider un om cu destule probleme,dar fericit!
|
||
|
Onutza_bby Postat pe 5 Decembrie 2008 17:37 |
||
|
cred ca da, fericirea constanta este o utopie. nu putem fi fericiti tot timpul, oricat am incerca. insa, sa fim mai mult fericiti decat nefericiti depinde doar de noi! putem incepe sa fim fericiti cand aprecim ceea ce avem . |
||
|
morticia_adams Postat pe 5 Decembrie 2008 19:49 |
||
| eu nu reusesc sa ma intalnesc cu fericirea.si daca nu esti fericit ,te gandesti sa o iei de la capat si s-o cauti iar.dar la ce foloseste s-o iei de la inceput?doar stii f bine ca si acest inceput v-a avea un sfarsit si pana la urma vei suferi din nou.la ce bun sa tot cauti fericirea?poate ca nici nu exista. | ||
|
dana_mv Postat pe 4 Ianuarie 2009 23:21 |
||
De la: dana_mv, la data 2009-01-04 23:21:34eu nu reusesc sa ma intalnesc cu fericirea.si daca nu esti fericit ,te gandesti sa o iei de la capat si s-o cauti iar.dar la ce foloseste s-o iei de la inceput?doar stii f bine ca si acest inceput v-a avea un sfarsit si pana la urma vei suferi din nou.la ce bun sa tot cauti fericirea?poate ca nici nu exista. Frica de sfarsit iti ucide simturile. Un sfarsit nu-i decat un nou inceput :) Eu am invatat ca totul este efemer si nu ma mai dezamagesc "sfarsiturile". Fericirea exista, dar in doze mici si dese... chiar si ea este efemera! Citeste, mai sus, ce a scris Ellarts si poate vei "cuantifica" altfel fericirea!
|
||
|
Postat pe 5 Ianuarie 2009 11:42 |
||
| Cred ca fericirea este relativa... Si apoi, aproape niciodata nu iti dai seama ca esti fericit la momentul respectiv.. Ulterior, analizand starea de fapt constati ca ai fost fericit, intr-un moment al vietii.. Iar ce te face azi fericit... sigur maine nu te va mai face...Asta este... relativitatea... | ||
|
kristinaCT Postat pe 5 Ianuarie 2009 12:56 |
||
De la: kristinaCT, la data 2009-01-05 12:56:40Cred ca fericirea este relativa... Si apoi, aproape niciodata nu iti dai seama ca esti fericit la momentul respectiv.. Ulterior, analizand starea de fapt constati ca ai fost fericit, intr-un moment al vietii.. Iar ce te face azi fericit... sigur maine nu te va mai face...Asta este... relativitatea... Asa este, Kristina! Totul este relativ! Poate, intr-o lume perfecta, dominata de constante si nu de varabile, am putea vorbi de absolut, dar o astfel de lume ramane doar o utopie :) Uneori, in urma unor atente introspectii, ne definim niste parametri (relativi si ei) cu ajutorul carora sa putem recunoaste starea de fericire si sa ne bucuram de ea. Dar evoluam si odata cu noi si parametri. Si atunci, care ar fi secretul? Introspectii repetate? :) Sau, pur si simplu, sa traim totul intens si sa punem "intrebarile" la sfarsit? Mai au rost, atunci, intrebarile? Si uite cum simplificam totul iar la... A TRAI... frumos, intens...
|
||
|
Postat pe 5 Ianuarie 2009 13:44 |
||
| Raspuns la titlu.. cateodata da! | ||
|
Raluca_SA Postat pe 21 Octombrie 2009 00:33 |
||
omg....cat fatalism......cata drama.....
|
||
|
greierash_is_back Postat pe 21 Octombrie 2009 00:40 |
||
| AN NOU FERICIT!!!!!!!!! | ||
|
Rodri Postat pe 1 Ianuarie 2010 17:21 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Orientare sexuala cu peripetii | 69 | De la: Myn_Barbieru_1 27 Ianuarie 2014 10:33 |
| caut prietene musulmance | 57 | De la: anutzzaa 24 Martie 2014 22:20 |
| Mai am o sansa sa-mi salvez relatia,vreau sfaturi!multumesc | 26 | De la: ioana_maddy20 6 Octombrie 2012 09:44 |
|
|
||
| Nuatiu ce sa fac IL IUBESC DAR MIE FRICA | 21 | De la: Barbie30_ 1 Decembrie 2010 10:29 |
| Sunt singur/a..... ma simt (mai) bine asa?! | 71 | De la: aqnana 18 Iulie 2015 11:27 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.