Setari Cookie-uri

LA CE SCOALA SA INSCRI UN COPIL ?

O mare dilema pentru mine.Voi ce varianta ati alege tinand cont ca parintii sunt la serv de dimineata pana la 18.00 seara? 1)Sa se aleaga scoala mai apropiata de casa, chiar daca invatatoarea nu-i formidabila2)scoala .departe de casa (schimba doua mijloace de transport)dar in apropiere de persoane ce-l cunosc si la care ar putea apela in caz de necesitate si cu invatatoare buna?3)O invatatoare la fel de buna dar scoala intr-o zona "periculoasa".Varianta la bunici in nici un caz .Am nevoie de sfaturi. Va multumesc.
cristina57m
Postat pe 19 Ianuarie 2009 14:19
Pãi nu ºtiu, eu sunt mai precautã de felul meu.. Aº alege ºcoala mai aproape de casã, având în cedere cã este aºa micuþ (clasele I - IV). Dupã ce-ar mai creºte l-aº lãsa ºi sã schimbe mijloace de transport... Dar acum, mai ales ca voi veniþi ºi aºa târziu de la servic, sã-l mai ºtiþi ºi pe drumuri... succese pupici
amelia05
Postat pe 19 Ianuarie 2009 14:24
Ai dreptate Amelia. Multumesc Intre timp mi s-a dat o varianta,aceea de a plati ceva si sa manance si sa-si faca lectiile tot in cadrul scolii, astefel am putea sa-l luam noi cand terminam cu munca.E tentant si asta.
cristina57m
Postat pe 20 Ianuarie 2009 13:53
Chiar am trecut prin asta in toamna...toata lumea se inghesuia sa inscrie copiul la eu stiu ce vedeta de invataoare care a predat la nu stiu ce scoala faimoasa inainte...ete na! si de ce nu mai preda acolo?s-au dat inclusiv bratari de aur pt a avea un loc in grupa ei...bleah...mi-am inscris fetita la o invatatoare mai putin faimoasa din acest punct de vedere, si nu regret deloc...scoala se afla ft aproape de locul meu de munca si la fel de aproape de gradinita la care va merge fratiorul ei...pt noi asta a contat, si faptul ca se stie ca e o scoala "sigura"..la fel, nu sunt de acord cu cei care spun ca nu e bine sa dai copilul la program prelungit pt ca nu invata nimic facand temele in grup...gresit! aici depine de invatatoare! dupa ce se intorc de la masa, au o ora program la alegere apoi trec la teme...si chiar se formeaza competitie intre ei...fetita mea se lauda zilnic cu faptul ca a fost prima, sau a scris cel mai frumos, a avut mai putine greseli la mate etc...invatatoarea STIE ce are de facut si am tot respectl pt ea...nu vad cu ce era mai usor sa termine programul la ora 12 si sa stea singura acasa pana vine mami sau tati de la job, si asta cel mai devreme la ora 5!

Postat pe 20 Ianuarie 2009 14:08
De la: cristina57m, la data 2009-01-20 13:53:16Ai dreptate Amelia. Multumesc Intre timp mi s-a dat o varianta,aceea de a plati ceva si sa manance si sa-si faca lectiile tot in cadrul scolii, astefel am putea sa-l luam noi cand terminam cu munca.E tentant si asta.


Cred cã pânã la urmã varianta asta aº alege-o. E mai bine sã-ºi facã lecþiile la ºcoalã ºi-n plus ar fi în permanenþã supravegheat!
Cât despre ceea ce spunea Oktober... tu ai avut noroc.. Eu n-am copii aºa mari, dar îmi amintesc când s-a înscris sorã-mea la ºcoalã, ai mei au ales o învãþãtoare renumitã pt rezultatele copiilor, dar nu ºtiu cum s-a fãcut cã sorã-mea nu a ajuns la tipa aia. A ajuns la o alta.... ºi în scurt timp învãþa în cea mai slabã clasã din generaþie! Aºa cã..... conteazã ºi reputaþia!
O zi fainã! Pupici.
amelia05
Postat pe 21 Ianuarie 2009 08:25
da, poate am avut noroc, dar sa stii ca daca nu as fi fost multumita de invatatoare, as fi mutat copilul la alta grupa sau scoala...nu as lasa fetita in cea mai slaba grupa daca stiu ca are potential...depinde insa si de posibilitati...oricum, am vrut sa spun doar ca nu e chiar asa de rau sa-ti lasi copilul la program,adica sa platesti masa pt el si sa-si faca temele la scoala...cunosc mamici care spun ca nu te intereseaza de propriul copil daca faci asta...

Postat pe 21 Ianuarie 2009 23:33
Sper sa aiba parte de o invatatoare "buna" cu chef de munca , deoarece copilului meu tebuie sa i se capteze atentia continuu , dupa ce termina ce are de facut se plictiseste daca nu- are imediat altceva de facut. Sa vedem ce va mai fi.....
cristina57m
Postat pe 22 Ianuarie 2009 08:47
De la: oktober, la data 2009-01-21 23:33:28da, poate am avut noroc, dar sa stii ca daca nu as fi fost multumita de invatatoare, as fi mutat copilul la alta grupa sau scoala...nu as lasa fetita in cea mai slaba grupa daca stiu ca are potential...depinde insa si de posibilitati...oricum, am vrut sa spun doar ca nu e chiar asa de rau sa-ti lasi copilul la program,adica sa platesti masa pt el si sa-si faca temele la scoala...cunosc mamici care spun ca nu te intereseaza de propriul copil daca faci asta...

Sunt limitate! Cum pot crede cã nu te intereseaza de propiul copil?? Dacã ai program pânã la 17:30 ºi ajungi la 18 acasã ce naiba sã faci? Bine, sunt de acord, ideal ar fi sã fie un pãrinte cu copilul, sã-l ia de la ºcoalã, sã facã lecþiile cu el, etc, dar unii dintre noi mai trebuie sã ºi munceascã. ªi-atunci eu prefer varianta cu programul prelungit la ºcoalã decât sã-l ºtiu singur pe drumuri ºi-apoi singur acasã câteva ore bune. Aºa îl iei acasã la ora 18 sau 18:30, odihnit, hrãnit, cu toate lecþiile fãcute.... Nu ºtiu, eu asta aº face!
amelia05
Postat pe 22 Ianuarie 2009 08:56
asa este amelia, noi avem jobul la 20 de km de scoala la care ar fi trebuit sa mearga...iti dai seama...asa am hotarat sa o dam la o scoala care sa fie aprope de jobul meu, daca chiar se intampla sa nu o putem lua cand termina cursurile, numai trece strada si e la mami la job...si nu singura si nesupravegheata acasa...dar am tot auzit: "vai draga,tu o dai la program??? o sa-ti para rau, copilul nu invata nimic, se plafoneaza! "

Postat pe 22 Ianuarie 2009 11:11
copilul intr-o scoala cu "semiinternat",da e cea mai buna varianta, in acest caz
cornelia_leia
Postat pe 10 Februarie 2009 09:39
De la: oktober, la data 2009-01-22 11:11:48asa este amelia, noi avem jobul la 20 de km de scoala la care ar fi trebuit sa mearga...iti dai seama...asa am hotarat sa o dam la o scoala care sa fie aprope de jobul meu, daca chiar se intampla sa nu o putem lua cand termina cursurile, numai trece strada si e la mami la job...si nu singura si nesupravegheata acasa...dar am tot auzit: "vai draga,tu o dai la program??? o sa-ti para rau, copilul nu invata nimic, se plafoneaza! "
este cea mai buna solutie scoala cu program prelungit deoarece acolo sta in colectivitate,face lectii supravegheata ci nu este singura acasa ,nemincata ,fara lectii facute etc! nici macar o bona nu este solutia ideala...........asa ca nu te mai lua dupa ce zice lumea !gura lumii e facuta sa trancane aiurea! cu ce sint mai fericiti copii care termina cursurile la 12 si ramin nesupravegheati si telelei pe strazi cu cheia de git? tu trebuie sa faci ce este mai bine pentru copilul tau!
FRANNNCE
Postat pe 10 Februarie 2009 09:52
eu ii am pe ai mei la semi-internatul gradinitei la care au fost; partea proasta e ca .. nu prea sunt multumita, insa ce pot face? Am cautat un semi in zona (Cotroceni) care sa nu ma doboare la bani, doar ca ... trebuie in germana - ai mei sunt amandoi la Scoala germana, a III-a si a IV-a. Toate materiile (in afar' de Romana, Religie si Engleza) se predau in germana .. ori nici eu nici sotul meu nu suntem vorbitori, chiar daca mai balmajim un pic, nu prea ii putem ajuta. Partea dificila vine de la anu', dintr-a cincea, cand fii-mea va invata dupa-amiaza - ma gandesc cu groaza ca se va trezi la 11, va pleca la scoala nepieptanata si nemancata, ca sa nu mai zic de lectii, probabil nefacute
karos
Postat pe 16 Martie 2009 11:44

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cum sa imi cer iubitul de sot? 15 De la: dixe 13 August 2009 21:11
Oare pot gãsi și eu o fatã ? 15 De la: kudika_nikole 18 Decembrie 2011 13:17
alin 46 De la: mitura 5 Iunie 2010 15:56
Gresesc ??? 10 De la: alexo88 21 Ianuarie 2011 08:50
Dilema mare...!!! 63 De la: polin 4 Decembrie 2011 18:20