Setari Cookie-uri

Castrat sau nu?...motanul

De la: TIGRA, la data 2010-11-07 13:58:53
De la: Tharr, la data 2010-11-07 13:54:23
De la: TIGRA, la data 2010-11-07 13:52:51
De la: Tharr, la data 2010-11-07 13:51:20Saracul motanel...nu mai bine ii aduci o pisicuta din cand in cand sau chiar permanent?


auch saracul pisic, dar du-l inainte si pe el la o gajica
Pe el care?


pe motanel,
Pai dar nu asta am spus si eu?
De ce cu violenta...cand se poate cu binele?
The_Exile
Postat pe 7 Noiembrie 2010 14:00
eu am un motan de 9 ani si de abia azi l-am castrat deoarece asta a fost situatia financiara pana acum... abia acum fix un an am sterilizat-o si pe mama motanelului, in varsta de 10 ani care se simte minunat. Sfatul meu, daca ii iubiti, lasati-i un an sa isi faca de cap si apoi castrati-i/sterilizati-le... intineresc.... apoi, un consult periodic la veterinar sau macar o vizita a stapanului din cand in cand pt a-i expune problemele sunt sfinte...
sandagherasim
Postat pe 5 Ianuarie 2011 23:37
Nu am obiceiul de a posta mesaje, ba e chiar prima data când o fac, insa interesandu-mã asupra riscurilor si perioadei de convalescenta la motanii castrati am dat de acest articol si raspunsurile de la cititori. M-a ingrozit ignoranta proprietarilor in ceea ce privește castrarea si nu pot sa cred decât ca nu au trãit in preajma diferitelor animale domestice sau ale strãzii care se inmultesc dupã cum le dicteaza natura. Eu am copilarit si trãit cu pisici si câini in casa sau in fata blocului si ce va pot spune e ca puii au viața scurta si trista. Sunt calcati de mașini, batuti si omorati de alte animale, torturati in toatã regula de copii si adolescenti dornici sa experimenteze metode de a le face sa sufere si omori, aruncati in strada de proprietari, inecati la naștere de stãpâni care nu si-i doresc si as putea continua. Cum poți fi responsabil sa lași aceste lucruri sa continue? Doar comoditatea ii face pe stãpâni sa deschidã usa si sa-si lase animalele libere sa se inmulteasca. Nu se gândesc mai departe de propriul confort si culmea, pretexteaza riscuri ale castrarii si ingradirea libertatii animalului... Când s-a luat hotãrârea adoptarii unui animal, suntem responsabili de acțiunile lui si efectele acestora. Si suntem responsabili sa-i educam si adaptam la viața in casa, unde trebuie sa se integreze ca orice membru al familiei. Riscurile la orice intervenție chirurgicalã, inclusiv umanã, exista si trebuie luate in calcul si prevenite. Dar nu trebuie transformate intr-un pretext atunci când o operație cum e castrarea scuteste atâta suferinta...
Teodeora
Postat pe 2 Februarie 2011 14:45
responsabili...iresponsabili...hai ca unele ati cam depasit masura cu aceasta "responsabilitate"...dar pe tigani de ce nu-i trimiteti la castrat?! copii lor nu traiesc la fel ca si acesti sarmani pui de pisoi..etc, etc.
Uitati ca natura are propriile-i forme de a avea grija de inocenti, doar noi , oamenii, suntem inafara ei....urmeaza explozie de comentarii???
pai sa va spun povestea motanului meu necastrat mai departe: intre timp a trait la fel de alintat, iubit, liber si ...necastrat, totusi, in cartier nu a aparut nici macar un pui in plus, si nu exagerez cand spun asta caci intre timp am cunoscut populatia pisiceasca din zona si chiar pe unii stapani, unii cu animalele castrate , altii cu ele intregi, egal sexul fiarei.Poate la unii pare curios, dar multi motani castrati la diferite varste (si asta e o mare variabila in comportamentul unui animal , caci castrat de pui se comporta intr-un fel, iar castrat adult cu totul altfel) stau la fel de mult afara ca si al meu!
Actualmente, motanul meu locuieste in Germania, caci ne-am mutat acolo pt o perioada, apoi plecam in Elvetia, cu tot cu el, motanul, locuim la casa, curtile aici sunt comune si gradinile, si mai nou si pisicile din cartier, adica am vizite de la "vecinuta" pisica, iar al meu se duce si el pe la altii, oamenii sunt mai tolerabili aici, chiar s-au bucurat ca pisoiul meu e necastrat caci rasa asta nu e in pe aproape...iar populatia de pisoi cam imbatranita :D.
Deci, am luat pisoiul cu mine tur prin Europa, asta inseamna vaccinuri, deparazitari, pasaport, asigurare, cip, cusca, trusa voiaj, declarat la vet unde ajungem, medicamente , etc......................sunt iresponsabila ca motanul e necastrat?!
maralupu
Postat pe 4 Februarie 2011 16:36
NOTA 20, AM AUZIT CEVA CE VOIAM SA AUD DIN PACATE 99% GANDESC ALTFEL! INTR-UN CUPLU 100% EU AM GRIJA DE EL CEILALTI SUNT PREGATITI DOAR SA ATACE . AM MAI POSTAT CANDVA UN ENUNT FOARTE DUR MOARTE CELOR PRIN EXECUTARE CELOR CARE OMOARA ANIMALE. MOARTE PENTRU MOARTE IN GENERAL.
kudika484497
Postat pe 11 Decembrie 2011 23:41
[
kudika484497
Postat pe 11 Decembrie 2011 23:43
Asta cu castratul e cu dus si intors, mamaia are motani la sat de 10 ani de zile care hoinaresc prin campuri si curte si nu mai au nici cancer nici tumori ba sunt mai sanatosi decat pisicii vostrii de 2 sau 3 ani, eu am o persana in varsta de doi ani e motan, nu e castrat si niciodata nu a marcat prin casa sau sa fie agitat, miauna doar cand se alinta in rest nici nu stiu cand e in calduri....o fi gay , insa motan asa cuminte ca al meu mai rar.
__l__x___ndr___1
Postat pe 15 Iunie 2016 02:50
Îmi pare teribil de rău ca mi-am castrat motanul, personal nu recomand nimănui și sincer nu voi mai repeta in veci experiența asta. Suntem ca o turma de oi în societatea asta fără ca noi sa mai gândim deloc ceea ce facem. Fiecare face ce vrea însă cred ca dacă decizi sa îți iei un animaluț, nu trebuie sa îl iei cu scopu de-a te simți tu bine, e un suflet și el, trebuie sa ai grija și sa înțelegi ca are comportamentul sau așa cum tu îl ai pe al tău. Oamenii de ce nu sunt castrați?! In fine, regret enorm și poate ca împărtășind lucru asta va ganditi mai bine... Nu o sa mai fie la fel, nu mai are personalitate, practic ii omori încrederea in el și oricum nu e ok.
kudika_1042172
Postat pe 30 Mai 2021 22:07

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Moartea lui Mohamed 1 De la: kudika_991915 24 Octombrie 2015 09:10
LOC DE CEARTA,CATERINGA SI EVENTUAL LOC DE INJURAT! 435 De la: onnyta 10 Iulie 2008 11:58
MA IUBESTE DAR NU STIE SA IMI ARATE?!!!CUM SA FAC??? 13 De la: kudika311000 1 August 2010 14:10
emigrare,ce parere aveti? 112 De la: Gazelle 31 Martie 2009 22:11
e vreun psiholog pe aici? 24 De la: deliadalma 20 Iunie 2009 21:31