Setari Cookie-uri

se pot folosi pilulele contraceptive orale pe cale vaginala?

Poate nu ati auzit cele care tot faceti misto de inelul contraceptiv. Intr-adevar, poate intrebarea nu a fost pusa in modul ce mai inteligent, insa asta nu inseamna ca nu exista.

Cateva linkuri de informare:
http://www.eva.ro/sanatate/contraceptie/inelul-contraceptiv-o-solutie-pentru-femeile-ocupate-articol-13637.html

http://www.gandul.info/sanatatea/inelul-contraceptiv-ofera-o-siguranta-de-99-la-suta.html?3891%3B4433697

Inelul contine cantitatea de substante contraceptive necesare pentru o luna. La fel ca la pastilele in capsule, eliberarea substantelor se face treptat. Nu incomodeaza, este folosit in general de cele care uita sa ia pastila, cele care nu pot inghiti pastile sau de cele mai comode, care prefera sa scape de stresul zilnic de a inghiti pilula.
JulliannaM
Postat pe 1 Iulie 2009 13:48
De la: JulliannaM, la data 2009-07-01 13:48:29Poate nu ati auzit cele care tot faceti misto de inelul contraceptiv. Intr-adevar, poate intrebarea nu a fost pusa in modul ce mai inteligent, insa asta nu inseamna ca nu exista.

Cateva linkuri de informare:
http://www.eva.ro/sanatate/contraceptie/inelul-contraceptiv-o-solutie-pentru-femeile-ocupate-articol-13637.html

http://www.gandul.info/sanatatea/inelul-contraceptiv-ofera-o-siguranta-de-99-la-suta.html?3891%3B4433697

Inelul contine cantitatea de substante contraceptive necesare pentru o luna. La fel ca la pastilele in capsule, eliberarea substantelor se face treptat. Nu incomodeaza, este folosit in general de cele care uita sa ia pastila, cele care nu pot inghiti pastile sau de cele mai comode, care prefera sa scape de stresul zilnic de a inghiti pilula.

iti repet eu intrebarea topicului

De la: MorenaAnna, la data 2009-05-14 19:35:30pare cam ciudata intrebarea dar am auzit la cineva si vreau sa stiu mai multe
cik s absoarbe mai repede p cale vaginala

daca tu intelegi ca e vorba de un dispozitiv care se numeste inelul contraceptiv ....din cele de mai sus te declar oficial "mama omida"....ca eu una nu am inteles decat ca fata vrea sa-si introduc in vagin diverse pastilute care de obicei se iau pe cale orala....altfel spus una dintre noi nu a citit cu atentie si nu am fost eu aia....

dandanaua_reloaded
Postat pe 1 Iulie 2009 13:55
S-a consumat mai multa energie facand misto de biata fata care auzise ea ceva, insa nu toata informatia, in loc sa ii explicati despre ce e vorba. E chiar atat de greu sa dai o explicatie si sa o faci pe fata sa inteleaga ca a gresit formularea intrebarii, in loc sa oferi rautate gratuit? Stiu, e mult mai usor sa fiu rau, dar...suntem oameni cu totii, iar toti suntem supusi greselii.
JulliannaM
Postat pe 1 Iulie 2009 15:20
De la: JulliannaM, la data 2009-07-01 15:20:52S-a consumat mai multa energie facand misto de biata fata care auzise ea ceva, insa nu toata informatia, in loc sa ii explicati despre ce e vorba. E chiar atat de greu sa dai o explicatie si sa o faci pe fata sa inteleaga ca a gresit formularea intrebarii, in loc sa oferi rautate gratuit? Stiu, e mult mai usor sa fiu rau, dar...suntem oameni cu totii, iar toti suntem supusi greselii.

draga juliana , cred ca nu m-am exprimat eu bine.... fata a pus urmatoarea intrebare :

Se pot folosi pilulele contraceptive orale pe cale vaginala?

ce anume concluzie tragi???? eu una am inteles, ma repet, ca fata vrea sa isi bage in vagin pilula zilnica in loc sa o inghita.
daca a auzit de contraceptive orale evident ca a auzit de tot felul de alte contraceptive printre care si prezervativul sau steriletul.....daca fata e blonda(si aici ma refer stric la nivelul IQ) imi cer scuze dar trebuia sa se astepte la astfel de reactii in momentul in care a postat o astfel de intrebare pe un forum public. altfel sincera sa fiui eu personal cred ca intrebarea a fost pusa la misto.

dandanaua_reloaded
Postat pe 1 Iulie 2009 15:27
Din experienta mea stiu ca exista o gramada de oameni neinformati. Si am obiceiul ca inainte de a da cu parul sa incerc sa explic greseala....Imi cer eu scuze ca sunt asa, insa chiar consider ca nu isi aveau rostul atatea raspunsuri rautacioase cand fata poate chiar era dezinformata. Sunt destule fete care habar nu au cum sa foloseasca prezervativul si nu stiu ca exista o gramada de metode de contraceptie, pentru ca in familia lor nu se vorbeste de asta sau pur si simplu nu au avut de unde sa-si ia informatia. E greu de crezut, dar sunt o gramada de cazuri. Poate era nevoie sa i se explice in loc sa i se dea in cap. In fond si la urma urmei, nu sunt destui copii nedoriti care dorm pe strada in Romania, mai e nevoie si de altii?

Eu consider ca fata a fost dezinformata, intentionat sau nu si avea nevoie de cateva lamuriri. A primit in schimb lovituri, una dupa cealalta. Dupa raspunsurile pe care le-a primit aici ma indoiesc ca se va duce sa-si intrebe ginecologul de alta metoda contraceptiva...de frica sa nu primeasca acelasi tip de raspuns.
JulliannaM
Postat pe 1 Iulie 2009 15:33
De la: JulliannaM, la data 2009-07-01 15:33:43Din experienta mea stiu ca exista o gramada de oameni neinformati. Si am obiceiul ca inainte de a da cu parul sa incerc sa explic greseala....Imi cer eu scuze ca sunt asa, insa chiar consider ca nu isi aveau rostul atatea raspunsuri rautacioase cand fata poate chiar era dezinformata. Sunt destule fete care habar nu au cum sa foloseasca prezervativul si nu stiu ca exista o gramada de metode de contraceptie, pentru ca in familia lor nu se vorbeste de asta sau pur si simplu nu au avut de unde sa-si ia informatia. E greu de crezut, dar sunt o gramada de cazuri. Poate era nevoie sa i se explice in loc sa i se dea in cap. In fond si la urma urmei, nu sunt destui copii nedoriti care dorm pe strada in Romania, mai e nevoie si de altii?

Eu consider ca fata a fost dezinformata, intentionat sau nu si avea nevoie de cateva lamuriri. A primit in schimb lovituri, una dupa cealalta. Dupa raspunsurile pe care le-a primit aici ma indoiesc ca se va duce sa-si intrebe ginecologul de alta metoda contraceptiva...de frica sa nu primeasca acelasi tip de raspuns.

in momentul in care a invatat sa foloseasca dispozitivul care se numeste calculator si a auzit de internet sigur a auzit si de "google" wikipedia" sisau alte surse de informare. un forum public si o astfel de intrebare mi se par putin jignitoare la adresa intelectului meu indiferent de cat de "dezinformata" poti si fii la o anumita varsta pana si fetele de la sat stiu cum se administreaza contraceptivele orale. in plus de asta, sa fim serioase macar pt o secunda,daca vrei tu sa fii mama ranitilor pt biata fatuca dezinformata n-ai decat eu , cred insa ca d-ra efectiv a ras sa se sparga atunci cand a postat intrebarea respectiva.

tie la o oarecare varsta iti dadea prin cap sa intrebi asemenea idiotenie???? sau te informai mai bine prin carti sau la mama sau la oricine altcineva care avea cat de cat idee despre subiect????
oricat de necomunicativa ar fii fost familia tinerei, exista "sfantul google" care nu da gres...asa ca...sa fim serioase fata e prea pitzipoanca sa fie adevarata.
dandanaua_reloaded
Postat pe 1 Iulie 2009 15:40
M-am ciocnit de atatia oameni care habar nu au sa foloseasca google si care nici macar nu stiu ce e wiki....am dat de oameni care stiau sa foloseasca calculatorul sa comunice si sa isi plateasca facturile, insa nu stiau sa dezarhiveze un amarat de fisier .zip, asa ca sincer, pe mine nu ma mai mira nimic cand e vorba de poti sa folosesti calculatorul si sa scrii pe un forum, insa nu stii sa te informezi. Chiar exista oameni de-astia. Stiu ca e trist....pare incredibil in era vitezei si a informatiei, insa....e posibil, si inca la ce nivel.

Ceea ce am enumerat mai sus pot sa accept. Pot sa accept ca exista oameni care au informatia la varful degetelor dar nu stiu sa o gaseasca, insa nu pot sa accept faptul ca e atat de usor sa fii rau, rautacios, uracios si asa mai departe. Da, poate am eu o problema cand cred ca oamenii ar trebui sa fie altfel, insa nu voi renunta la a ii face sa inteleaga pe altii ca desi e mai usor sa arunci cu pietre, e si mai frumos sa intinzi o mana de ajutor si sa incerci sa ajuti, in loc sa scufunzi.
JulliannaM
Postat pe 1 Iulie 2009 16:17
Doamneee sunt in filmele cu prosti,cn ti-a zis mai ca pe cale vaginala?
andreeaaa88
Postat pe 2 Iulie 2009 14:55
De la: andreeaaa88, la data 2009-07-02 14:55:33Doamneee sunt in filmele cu prosti,cn ti-a zis mai ca pe cale vaginala?

probabil a auzit in filmele cu prosti
yumy
Postat pe 2 Iulie 2009 14:57
andreeaaa88
Postat pe 2 Iulie 2009 15:03
De la: yumalai, la data 2009-07-02 14:57:09
De la: andreeaaa88, la data 2009-07-02 14:55:33Doamneee sunt in filmele cu prosti,cn ti-a zis mai ca pe cale vaginala?

probabil a auzit in filmele cu prosti

andreeaaa88
Postat pe 2 Iulie 2009 15:04
De la: andreeaaa88, la data 2009-07-02 15:03:56

nu mai dormi andreea trezirea
yumy
Postat pe 2 Iulie 2009 15:06
De la: yumalai, la data 2009-07-02 15:06:25

pai nu dorm yumail,ma plictisesc sub astea puse aiurea pe topic :Pdar ea nu stie sa se uite pe insstructiuni,sau n-a fost niciodata la un ginecolog?ce puii meii,dar stii vrabia malai viseaza si face numai dupa auzite
andreeaaa88
Postat pe 2 Iulie 2009 15:13
De la: andreeaaa88, la data 2009-07-02 15:13:31
De la: yumalai, la data 2009-07-02 15:06:25

pai nu dorm yumail,ma plictisesc sub astea puse aiurea pe topic :Pdar ea nu stie sa se uite pe insstructiuni,sau n-a fost niciodata la un ginecolog?ce puii meii,dar stii vrabia malai viseaza si face numai dupa auzite

e cine stie poate ca a pierdut prospectul
yumy
Postat pe 2 Iulie 2009 15:15
De la: JulliannaM, la data 2009-07-01 15:20:52S-a consumat mai multa energie facand misto de biata fata care auzise ea ceva, insa nu toata informatia, in loc sa ii explicati despre ce e vorba. E chiar atat de greu sa dai o explicatie si sa o faci pe fata sa inteleaga ca a gresit formularea intrebarii, in loc sa oferi rautate gratuit? Stiu, e mult mai usor sa fiu rau, dar...suntem oameni cu totii, iar toti suntem supusi greselii.

Asa... si? Ai luminat-o tu? ti-a multumit?

(Nu stiu daca ai remarcat ca noi am "facut/facem misto" in contumancie... Fetele astea vin, deschid un topic de te lasa holbat si dupa, nu mai intra pe site... Cred ca iti dai seama ca explicatiile tale binevoitoare (nu rautacioase, ca ale noastre) au fost date vantului, nu? Sau, ma rog, sistemului, pentru ca fatuca nu mai e de mult pe topicul asta... )
Dor_a
Postat pe 2 Iulie 2009 15:17
incredibil...... a ras si Bibi cand i.am citit intrebarea
greierash_is_back
Postat pe 2 Iulie 2009 15:18
e clar ca daca si pisicile stiu de anticonceptionale
yumy
Postat pe 2 Iulie 2009 15:20
De la: yumalai, la data 2009-07-02 15:20:41 e clar ca daca si pisicile stiu de anticonceptionale

akm si pisicile i-au coneptionale hay ca e tare
andreeaaa88
Postat pe 2 Iulie 2009 15:22
De la: andreeaaa88, la data 2009-07-02 15:22:48
De la: yumalai, la data 2009-07-02 15:20:41 e clar ca daca si pisicile stiu de anticonceptionale

akm si pisicile i-au coneptionale hay ca e tare

nu dar greierash a zis ca si bibi el ei( e un pisi) a ras e clar ca stie cum sta treaba
yumy
Postat pe 2 Iulie 2009 15:24
normal ca stie! doar o vede pe mami a lui cum ia pastilute pe gurita (si nu le baga in ureche) ca sa nu-i faca un fratior.( sa nu care cumva sa va puneti acu sa spuneti ca l-am fatat io pe Bibi)
greierash_is_back
Postat pe 2 Iulie 2009 15:28
of of ce dorinte ai si tu
yumy
Postat pe 2 Iulie 2009 15:29
De la: yumalai, la data 2009-07-02 15:29:56 of of ce dorinte ai si tu

pai tre sa fiu si io la moda! in trend cu kudicele (majoritatea).
greierash_is_back
Postat pe 2 Iulie 2009 15:41
De la: JulliannaM, la data 2009-07-01 16:17:35M-am ciocnit de atatia oameni care habar nu au sa foloseasca google si care nici macar nu stiu ce e wiki....am dat de oameni care stiau sa foloseasca calculatorul sa comunice si sa isi plateasca facturile, insa nu stiau sa dezarhiveze un amarat de fisier .zip, asa ca sincer, pe mine nu ma mai mira nimic cand e vorba de poti sa folosesti calculatorul si sa scrii pe un forum, insa nu stii sa te informezi. Chiar exista oameni de-astia. Stiu ca e trist....pare incredibil in era vitezei si a informatiei, insa....e posibil, si inca la ce nivel.

Ceea ce am enumerat mai sus pot sa accept. Pot sa accept ca exista oameni care au informatia la varful degetelor dar nu stiu sa o gaseasca, insa nu pot sa accept faptul ca e atat de usor sa fii rau, rautacios, uracios si asa mai departe. Da, poate am eu o problema cand cred ca oamenii ar trebui sa fie altfel, insa nu voi renunta la a ii face sa inteleaga pe altii ca desi e mai usor sa arunci cu pietre, e si mai frumos sa intinzi o mana de ajutor si sa incerci sa ajuti, in loc sa scufunzi.

ma repet.... tu cand ai auzit de contraceptive ORALE ... ce anume ai facut??? ai postat o astfel de intrebare pe un forum public????? sau te-ai informat naibii de la cine poate sa iti ofere intr-adevar o informatie valabila???? cum ar fii macar un dictionar.... sau google... si nu ma lua pe mine ca nu stie sa foloseasca netul... ca astea sunt povesti de adormit copiii cel putin in vremea in care traim.... daca imi spunea de mama mea de 50 si ceva de anu te credeam...dar asa sa o lasam balta ca e prea de tot.... rautacios esti cu cel care merita si cu cei care pun intrebari de dragul de a le auzi scoase dim micul lor creieras....

dora.... degeaba.... mama ranitilor ramane mama ranitilor....

dandanaua_reloaded
Postat pe 2 Iulie 2009 15:55
De la: greierash, la data 2009-07-02 15:41:27
De la: yumalai, la data 2009-07-02 15:29:56 of of ce dorinte ai si tu

pai tre sa fiu si io la moda! in trend cu kudicele (majoritatea).

eu nu vreau raman tot eu veche si expirata ma simt asa bn
yumy
Postat pe 2 Iulie 2009 15:56
greierash_is_back
Postat pe 2 Iulie 2009 16:51
De la: dandanaua_reloaded, la data 2009-07-02 15:55:00
De la: JulliannaM, la data 2009-07-01 16:17:35M-am ciocnit de atatia oameni care habar nu au sa foloseasca google si care nici macar nu stiu ce e wiki....am dat de oameni care stiau sa foloseasca calculatorul sa comunice si sa isi plateasca facturile, insa nu stiau sa dezarhiveze un amarat de fisier .zip, asa ca sincer, pe mine nu ma mai mira nimic cand e vorba de poti sa folosesti calculatorul si sa scrii pe un forum, insa nu stii sa te informezi. Chiar exista oameni de-astia. Stiu ca e trist....pare incredibil in era vitezei si a informatiei, insa....e posibil, si inca la ce nivel.

ma repet.... tu cand ai auzit de contraceptive ORALE ... ce anume ai facut??? ai postat o astfel de intrebare pe un forum public????? sau te-ai informat naibii de la cine poate sa iti ofere intr-adevar o informatie valabila???? cum ar fii macar un dictionar.... sau google... si nu ma lua pe mine ca nu stie sa foloseasca netul... ca astea sunt povesti de adormit copiii cel putin in vremea in care traim.... daca imi spunea de mama mea de 50 si ceva de anu te credeam...dar asa sa o lasam balta ca e prea de tot.... rautacios esti cu cel care merita si cu cei care pun intrebari de dragul de a le auzi scoase dim micul lor creieras....

dora.... degeaba.... mama ranitilor ramane mama ranitilor....

dandi....n-ai cu cine...a inteles doar ce a vrut.
greierash_is_back
Postat pe 2 Iulie 2009 16:52
greieras acum am vazut si eu ca intelege numai ce vrea.... , sincera sa fiu chiar nu pot sa inteleg de cele mai multe ori ntrebarile astea, mai si eu am fost mica si proasta dar parca nici chiar asa....
dandanaua_reloaded
Postat pe 2 Iulie 2009 20:42
macar tu ai crescut. glumeam sincera sa fiu nici eu nu am vazut o ineptie mai mare. si nici nu m-am gandit vreodata sa folosesc ceva in altfel decat a fost el facut. avea dreptate si d-ra ca exista si anticonceptionale care se baga si in p******a, dar sa faca o paralela doar pt atat....
greierash_is_back
Postat pe 2 Iulie 2009 20:45
pai eu ce spun in momentul in care mi s-a facut de inceperea vietii sexuale prima vizita a fost la un cabinet de planing familial de mana cu mamca.... (aveam 19 ani)... apoi frumos am pus toate intrebarile idioate care imi treceau prin minte... si uite asa am aflat tot ce vroiam sa stiu
nu mai spun ca mama a ramasfara cuvinte pt ca stiam mai multe decat ea, saraca ea fusese la ginecolog doar de vreo 4-5 ori in toata viata ei.... asa ca .... de aici si nedumerirea mea....
dandanaua_reloaded
Postat pe 2 Iulie 2009 21:00
Da, se poate. Si dupa aia sa mergi in maini ca se absoarba si mai repede (ca doar sunt cat una bucata Strepsils si nu le poti inghiti)
ffbianca85
Postat pe 28 Octombrie 2009 17:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Urgent. ajutor ! 7 De la: kudika082516 12 Noiembrie 2009 08:57
vreau un mic sfat pls:) 19 De la: angelo_micnegrusiurat 9 Iunie 2010 22:06
haine rock 3 De la: kudika474154 19 Noiembrie 2011 19:39
eu, el si internetul... 47 De la: carmina33 23 Septembrie 2009 21:23
EU,EL.....SI ALDOILEA "EL"!! 44 De la: kudika103418 17 Ianuarie 2010 11:57