Setari Cookie-uri

dieta volumetrica


a incercat cineva dieta?
la mine se pare ca da rezultate
ellejolie
Postat pe 1 Iulie 2009 11:03
dap...am slabi 2 kg cu ea
_dulcik_
Postat pe 1 Iulie 2009 11:15
De la: elle.jolie@yahoo.com, la data 2009-07-01 11:03:45
a incercat cineva dieta?
la mine se pare ca da rezultate


Cum e dieta asta?
eka
Postat pe 16 Iulie 2009 19:29
De la: eka, la data 2009-07-16 19:29:32
De la: elle.jolie@yahoo.com, la data 2009-07-01 11:03:45
a incercat cineva dieta?
la mine se pare ca da rezultate


Cum e dieta asta?


Spre deosebire de restul dietelor care promoveaza ideea restrictionarii, dieta volumetrica nu incearca sa lupte impotriva acestei preferinte naturale (de a manca mult). Creatorul acestui plan Barbara Rolls, argumenteaza ca printr-o dieta mult prea severa nu se pot optine beneficii pe termen lung. De fapt se incearca o amagire a maselor prin ideea ca un regim drastic i-ar putea ajuta. Severitatea regimului va accentua si mai mult senzatia de foame si nemultumiti oamenii vor recurge la vechile obiceiuri alimentare.
Ceea ce incearca de fapt Barbara Rolls sa faca este sa convinga oamenii ca pot gasi alimente pe care sa le consume cu placere, atata cat doresti si totusi sa pierzi in greutate.
Premisa regimului este obtinerea senzatie de satietate, de stomac plin. Asta face diferenta clara intre acest program de slabit si restul dietelor drastice.
Concentarea asupra obtinerii senzatiei de satietate este de fapt cheia succesului.
Rolls sustine ca, oamenii isi simt stomacurile pline tocmai datorita cantitatii mari de alimente, si nu datorita numarului de calorii ori a gramelor de grasimi, proteine sau carbohidrati.
Asa ca, trucul in toata aceasta dieta este sa-ti umpli stomacul cu tot felul de alimente care nu au multe calorii.
Rolls sustine ca odata ce vei adopta dieta volumetrica, vei consuma mai multe alimente.
Barbara Rolls si Robert A. Barnett au creat Dieta volumetrica in anul 2000. In anul 2005 Rolls a editat prima varianta a dietei la care a adus unele modificari, dar ideile de baza sunt aceleasi, in plus se adauga si retete.
Studiile lui Rolls sunt solide. Este profesor de nutritie si director al Laboratorului pentru Cercetarea Comportamentului Uman Alimentar la Universitatea Penn. De asemenea, este autorul a mai mult de 200 de articole de cercetare. Iar, dieta volumetrica se bazeaza in mare parte pe munca ei din laborator.

Ce poti consuma
Barbara Rolls nu blameaza anumite grupe de alimente. Nu promoveaza ideea cum ca, unele mancaruri sunt bune pentru organism in timp ce, restul sunt rele. Dar, ii avertizeaza pe oameni ca trebuie sa fie atenti la ce alimente introduc in meniu, si mai precis la densitatea energiei lor.
Acest principiu este crucial pentru dieta intreaga.
Densitatea energiei reprezinta numarul de calorii dintr-o cantitate anume de mancare. Unele mancaruri, in mod special grasimile au mare densitatea energiei. Intr-o portie mica se gasesc multe calorii. In timp ce, apa este total opusul, aceasta are densitatea energiei egala cu zero.
Daca consumi alimente cu densitatea energiei mare reduci numarul de calorii rapid. In schimb, daca consumi mancaruri cu densitatea energiei mica poti manca mai mult si sa obtii putine calorii.
O densitate energetica mica include:
1.Fara gustari pe baza de legume
2. fara lapte gras
3. supa de carne
O densitate energetica mare include:
1.biscuiti
2.cartofi prajiti
3.prajituri
4.ciocolata/bomboane
5.nuci
6.unt
7.uleiuri
Volumele se obtin in general de la acele produse alimentare cu un continut ridicat de apa si marea majoritate dintre ele sunt legume si fructe. Au de la 80% pana la 95% apa ceea ce inseamna ca iti vei simti stomacul plin fara sa consumi prea multe calorii, ceea ce in mod logic ar inseamna kilograme in plus.
Rolls afirma ca, prin aportul de apa iti potolesti setea, dar in niciun caz foamea nu.
Cartile lui Rolls sunt pline de retete de mancare pentru tot felul de alimente cu un continut ridicat al apei. In retete exista si o multime de trucuri pentru a reduce numarul grasimilor. Se reduce din cantitatea de ulei, unt, oua, smantana si se foloseste in schimb laptele degresat, ouale albe etc.
Barbara Rolls sugereaza sa se consume multe mancaruri bogate in fibre impreuna cu portiile adecvate de proteine slabe si unele grasimi sanatoase.
Este permisa densitatea energiei provenita din: dulciuri, alcool si grasimi.
Cum functioneaza
Ceea ce trebuie stabilit de la bun inceput este faptul ca, nu vorbim de o dieta care te ajuta sa slabesti 10 kilograme in doar o saptamana.
Iata care sunt ideile de baza ale dietei:
Consumul de alimente cu o densitate energetica mica. Rolls afirma ca pentru oameni numaratul caloriilor poate parea prea dificil. In schimb, ea sugereaza sa se invete care sunt alimentele bogate in calorii si care au un continut scazut, astfel incat sa poti face cea mai buna alegere in alegerea meniului. Barbara Rolls ofera o mana de ajutor intinsa tuturor acelora care vor sa urmeze dieta, introducand multe retete si sugestii pentru masa, pentru acele persoane care incearca sa urmeze o dieta de 1600 sau 2000 de calorii pe zi.
Tine o evidenta a alimentelor pe care le consumi precum si activitatii fizice. Rolls afirma ca facand acest lucru se vor optine rezultate pe termen lung.Mareste numarul de exercitii fizice! Trebuie sa incepi cu putine exercitii fizice dupa care treptat sa cresti numarul lor. Mersul pe jos este foarte indicat.Si nu in ultimul rand invata cum sa calculezi densitatea energiei alimentelor pe care vrei sa le consumi.
_dulcik_
Postat pe 22 Iulie 2009 11:04
In sfarsit o dieta care-ti permite sa mananci.
Se pare ca asta mi s-ar potrivi cel mai bine.Desi mi-ar placea sa vad rapid rezultatele,inteleg totusi ca efectele sunt de durata si asta conteaza.Si se pare ca poti sa o tii cat vrei fara nici o problema.
Totusi imi plac cartofii prajiti atat de mult si ciocolata si...
Sa stiti ca ma apuc si eu s-o tin.
eka
Postat pe 22 Iulie 2009 16:38

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
curiozitate ! 11 De la: deliza20 26 Mai 2010 17:16
BERBEC 18 De la: kudika410754 30 Iunie 2011 19:03
femeia rac 80 De la: dana_brb 5 Noiembrie 2013 16:06
Eu berbec,el peste.......? 3 De la: Mimi_loves_Roby 28 Iulie 2010 20:03
eu balanta el capricorn 15 De la: raziela 24 Iunie 2009 13:46