Mai multe
|
Am renuntat la cariera pentru a-mi intemeia familia pe care mi-o doream alaturi de omul iubit.Nu regret asta,dar simt ca viata mea are nevoie de ceva in plus pentru a deveni "plina". Dupa nasterea copilului,m-am inscris la facultate.Anul acesta am terminat,mi-am luat licenta si am sansa de a profesa in domeniul pe care mi-l doresc(invatamant),.Simt ca asta ar insemna ,intr-un fel un soi de dezechilibru in familie,pt ca a lucra in invatamant iimplica multe(naveta,scoala...). Ce sa fac sa creez un echilibru intre cariera si familie.Pentru ca nu vreau sa mai renunt la nimic. |
||
|
adennyelle Postat pe 17 Iulie 2009 10:57 |
||
|---|---|---|
De la: adennyelle, la data 2009-07-17 10:57:52Am renuntat la cariera pentru a-mi intemeia familia pe care mi-o doream alaturi de omul iubit.Nu regret asta,dar simt ca viata mea are nevoie de ceva in plus pentru a deveni "plina". Daca sti cum sa te organizezi...nu vei provoca un dezechilibru in familie,la inceput va fi putin cam greu...dar asta pana va veti obisnui cu noua situatie... Eu zic sa te ocupi si de cariera ta.... Fara suparare dar eu nu cred in stereotipul femeii care ii este devotata doar familiei femeie trebuie sa caute si proprie implinire sufleteasca nu sa aib agrija doar de implinirile altora.... Bafta
|
||
|
Andre_Ioana Postat pe 17 Iulie 2009 12:34 |
||
| pentru mine cea mai importanta este cariera, indiferent de piedici sunt dispusa sa trec peste ele pentru a-mi face cariera. si in niciun caz nu voi renunta la cariera pentru familie. | ||
|
|
||
|
aishwa Postat pe 17 Iulie 2009 19:52 |
||
De la: aishwa, la data 2009-07-17 19:52:51pentru mine cea mai importanta este cariera, indiferent de piedici sunt dispusa sa trec peste ele pentru a-mi face cariera. si in niciun caz nu voi renunta la cariera pentru familie. Nefericire placuta. |
||
|
AndreiD Postat pe 17 Iulie 2009 19:54 |
||
|
Copilul are cativa anisori , nu? Eu cred ca poti avea si una si alta daca ai un sprijin .Si aici ma refer la o mama, soacra...chiar si sotul. Gandeste-te ca sunt mame singure care isi cresc copii ... si nu-si permit sa stea acasa. |
||
|
ella_c Postat pe 17 Iulie 2009 20:02 |
||
|
eh nu e bine sa fii atat de radicala...sincer s-ar putea sa regreti. Totdeauna exista o cale de mijloc...atat cariera cat si familia au rolul lor intr-o viata fericita... |
||
|
flower Postat pe 17 Iulie 2009 20:02 |
||
| Incearca ceva cu jumatate de norma la inceput. | ||
|
Kathara Postat pe 17 Iulie 2009 20:14 |
||
|
Cariera poti sa faci si daca ai familie. decizia de a urma cariera si sa lasi pe planul doi familia inseamna sa ajungi la o anumita varsta sa t trezesti dimineata si sa nu ai cui a spui"buna dimineata" printr-o buna organizare atimpului poti sa ai si cariea si familie. |
||
|
LoveParade Postat pe 17 Iulie 2009 21:23 |
||
|
acum 5 ani am renuntat la viata personala pentru cariera...la acel moment am considerat ca este decizia cea mai buna;eram tanara...ultimul an de facultate,ma angajasem la o multinationala... am realizat multe pe plan profesional,sunt foarte multumita...dar in final, seara acasa sunt tot singura...iar acest sentiment devine frustrant indiferent de ce cariera stralucita ai sau de ce cont bancar detii... eu cred ca poti imbina atat viata de familie cat si cariera... |
||
|
kudika052977 Postat pe 18 Iulie 2009 10:19 |
||
De la: kudika052977, la data 2009-07-18 10:19:34acum 5 ani am renuntat la viata personala pentru cariera...la acel moment am considerat ca este decizia cea mai buna;eram tanara...ultimul an de facultate,ma angajasem la o multinationala... Ascultati la una care stie ce spune. Eu sunt blindat la serviciu de colege care au avut aceleasi idealuri ca ea cand erau mici... Nu credeti toata prostia asta cu femeia de cariera, femeia moderna etc. Toata aceasta filozofie este menita sa va transforme in sclavul perfect al sistemului: fiinte care isi dau si viata pentru serviciu, care cheltuiesc tot ce au si se mai si imprumuta (traiasca cardurile) in numele unei fericiri derizorii (shoppingul) menite sa creasca consumul. Intotdeuna se poate gasi un echilibru intre cele doua. Depinde doar de noi daca vrem sa il cautam. |
||
|
AndreiD Postat pe 18 Iulie 2009 10:25 |
||
De la: aishwa, la data 2009-07-17 19:52:51pentru mine cea mai importanta este cariera, indiferent de piedici sunt dispusa sa trec peste ele pentru a-mi face cariera. si in niciun caz nu voi renunta la cariera pentru familie. Iti place sa te trezesti la 30 si ceva de ani singura, fara familie ? Iti spun din proprie experienta, unele exemple din jurul meu, care tot asa ziceau, cariera in sus in jos, si s-au trezit singure...matusa mea s-a maritat si ea in sfarsit la 38 de ani, nu pt ca e vreo urata, este chiar buna, dar vroia neaparat sa fie mare artista ! Acum este ea artista,m dar degeaba, se chinuie sa faca un copil...a pierdut toti anii astia degeaba, chiar ea spune... |
||
|
Postat pe 18 Iulie 2009 10:30 |
||
| Barbatii nu au problema asta ... | ||
|
Kathara Postat pe 18 Iulie 2009 10:33 |
||
| mai intai cariera si dupa dragostea;) | ||
|
kudika053040 Postat pe 18 Iulie 2009 14:56 |
||
|
Multumesc de sfaturi.Iar celor care pun cariera pe primul loc,imi permit sa le pun o intrebare-dilema:O viata singura seaca si pustie sufleteste dar plina de satisfactie materiala sau o viata in doi plina de fericire si implinire si posibilitatea de avea si o cariera buna? Eu aleg a doua varianta.,pentru ca familia e foarte importanta,iti da sentimentul de stabilitate,echilibru si liniste.Si nu-mi place sa stau acasa,sa fac pe casnica,dar nu am sansa de a avea pe cineva alaturi(mama,bunica,soacra)sa ma ajute sa-mi cresc copilul. Asa ca ma descurc singura si voi incerca sa le echilibrez pe toate,si familie si cariera ca sa fiu implinita cu adevarat.Inc-o data multumesc si astept in continuare pareri |
||
|
adennyelle Postat pe 19 Iulie 2009 10:18 |
||
|
da... si exista posibilitatea k intr-o zi cel de langa tine sa iti spuna: stii ceva nu cred k ne potrivim, mirosi tot timpul a mancare, mi-am gasit pe alta............................................ si sa iti spuna un mare pa si tu sa te trezesti la 30 mai mult sau mai putin k nu ai lucrat in viata ta si k nu stii sa faci nimic si nu nici dupa ce bea apa si nici capul pe perna nu ai unde sa il pui nu zic k sotul tau ar putea face asta sau k e un om rau dar nu poti stii niciodata mai bine te asiguri fiti independente doamnelor putem avea si una si alta mai bn regreti ceva ce ai fc decat ceva ce nu ai facut |
||
|
petaloudita Postat pe 19 Iulie 2009 16:53 |
||
|
nu poti sa le ai pe toate in viata dar poti sa incerci sa faci s iti fie bine eu inca mai lucrez la cariera desi sunt multumita pe plan financiar si al alaturi de mine un baiat care e si el multumit pt cariera care o are dar ne lipseste familia pe care nu vom intarzia prea mult in a o intemeia. |
||
|
bestiutza_relouded Postat pe 19 Iulie 2009 17:53 |
||
De la: bestiutza_relouded, la data 2009-07-19 17:53:38nu poti sa le ai pe toate in viata pana sa le am eu pe toate va ami trece un timp...
|
||
|
yumy Postat pe 19 Iulie 2009 18:00 |
||
| daca se poate,bineinteles amandoua,dar daca nu parerea mea e ca nu ar trebuii sa renunti la familie pentru cariera,cariera nu creed ca iti poate aduce mai multe bucurii decat familia,daca alegi cariera probabil cand ai sa ajungi aproape de sfarsitul vietii iti vei da seama ca ti'ai trait viata in van,sa renunti la dragoste pentru bani e una dintre cele mai mari greseli omenesti...parerea mea...cariera nu cred ca iti poate aduce atatea bucurii si fericire cate iti poate aduce o faimile...bineinteles ma refer la o familie implinita...si daca e implinita sau nu depinde si de tine si de persoana de langa tine:) | ||
|
tayita Postat pe 20 Iulie 2009 01:39 |
||
De la: aishwa, la data 2009-07-17 19:52:51pentru mine cea mai importanta este cariera, indiferent de piedici sunt dispusa sa trec peste ele pentru a-mi face cariera. si in niciun caz nu voi renunta la cariera pentru familie. Tare sunt curioasa pe la 30 de ani cand te vei trezi singura in fiecare dim si seara vei veni de la munca si te vei aseza la somn intr-un pat gol...si nu vei avea cui sa ii cumperi jucarii de Craciun tot asa vei gandi? Da o sa ai cariera si cont in banca....dar vei fi singura... si singuratatea doare.... |
||
|
Andre_Ioana Postat pe 20 Iulie 2009 13:30 |
||
De la: adennyelle, la data 2009-07-19 10:18:26Multumesc de sfaturi.Iar celor care pun cariera pe primul loc,imi permit sa le pun o intrebare-dilema:O viata singura seaca si pustie sufleteste dar plina de satisfactie materiala sau o viata in doi plina de fericire si implinire si posibilitatea de avea si o cariera buna? mda, dar trebuie sa castigi si ceva bani pt familie...nu cred ca ti-ar placea ca copilul tau sa iti ceara o jucarie sau ceva mai scump si tu sa nu poti sa ii oferi. trebuie un echilibru intre cariera si familie. si eu am pus cariera pe 1 loc la inceput. pe la vreo 25 de ani insa, m-am casatorit si lucrurile s-au schimbat un pic, nu mai eram dispusa sa stau atat de mult peste program, voiam sa am timp si pt familie, pt sot, etc.dar trebuie sa ai si ceva al tau. insa cred ca din astea 2, familia e mai importanta.mult mai importanta decat toate carierele din lume. |
||
|
mkdisk Postat pe 23 Iulie 2009 09:47 |
||
De la: olga27, la data 2009-07-19 16:53:22da... si exista posibilitatea k intr-o zi cel de langa tine sa iti spuna: stii ceva nu cred k ne potrivim, mirosi tot timpul a mancare, mi-am gasit pe alta............................................ sunt de acord, insa persoana care a deschis topicul vb de copil, nu de sot
|
||
|
mkdisk Postat pe 23 Iulie 2009 10:09 |
||
|
nu am fost niciodta tipul femeii familiste, prefer varianta independenta. asa ca m-as axa pe cariera, cel putin pana la un punct. pana stiu ca nu mai am pentru ce sa lupt sa fiu mai apreciata. cum spunea si cineva inainte, degeaba ai familie daca nu ai cu ce s-o intretii si sotul se trezeste intr-o zi ca nu te mai vrea si ramai la mila rudelor. asa ceva nu mi se va intampla niciodata. incearca sa gasesti un echilibru, lucreaza part-time sau angajeaza o bona pt copil, sau o ruda sa aiba grija de el. multumirea de sine va fi de n ori mai mare
|
||
|
sycorax Postat pe 24 Iulie 2009 00:20 |
||
Am reusit sa prind suplinire in judet ,asa ca ,din septembrie voi fi un om si mai fericit si implinit.Voi avea proprii mei bani,voi fi independenta(desi asa am fost si pana acum,pt ca am un sot de milioane si mi-a oferit tot ce mi-am dorit). Dar nimic nu se compara cu bucuria de a sti ca muncesti cot la cot cu sotul/iubitul tau la constructia unei vieti fericite si fara grijiC"cum spunea si cineva inainte, degeaba ai familie daca nu ai cu ce s-o intretii si sotul se trezeste intr-o zi ca nu te mai vrea si ramai la mila rudelor. asa ceva nu mi se va intampla niciodata"am parafrazat vorbele unei antevorbitoare careia vreau sa-i spun ca nu tot ce vezi la stirile de la ora5 ti se poate intampla si tie. Eu traiesc cu convingerea ca m-am casatorit cu un om care ma iubeste si cand miros a mancare,si cand sunt eleganta ,si cu si fara bani,pentru ca pana la urma ,banii intretin fericirea dar nu sunt generatori de fericire . D.p.meu de vedere,barbatii rap[ortati la relatia cu o femeie sunt de doua feluri:barbati care iubesc fara pretentii,simplu si natural si barbatii care vor o femeie "totala"(si frumoasa si carierista si desteapta,daca se poate)si pentru care iubirea e doar un ceva ,un joc sau chiar nimic. Nu toti barbatii sunt la fel,nu toti impartasesc aceleasi stari si trairi,asa cum nici femeile nu o fac. Iar in privinta intretinerii unei familii,te descurci cum poti,nu?Atata timp cat copilul meu are tot ce-si doreste si eu sunt fericita. Si un ultim lucru:ca sa lucrezi ,sa ai cariera pe care ti-o doresti,trebuie sa faci ce-ti place si sa fii pregatit f.bine,sa ai o calificare sau anumite competente.Eu una n-as mai putea lucra pe vechiul meu post,pt ca nu-mi oferea nici o satisfactie ,nici materiala si nici sufleteasca,dar acum,lucrand in invatamant,alaturi de copii.,pot spune ca viata mea e 3/4 implinita. Am in sfarsit satisfactia unei vieti pe 3/4 implinite,si tot ce-mi lipseste acum este doar casa mea si oaza mea de liniste,unde sa nu ma deranjeze nimeni (in afara de copil si sot,bineinteles). Dar toate la timpul lor. |
||
|
adennyelle Postat pe 24 Iulie 2009 17:14 |
||
|
NICIODATA sa nu spui niciodata!!! In viata ai foarte multe oportunitati pentru a realiza o cariera frumoasa si uitam sa profitam de miil de oportunitati ca sa fim fericite pe plan personal. In ciuda teoriei si eu am ales cariera si cum spunea cineva ma sus ... cu ce pret? platesc scump si vom plati scump, cardurile nu ne vor fi de folos , pentru ca iubirea nu o poti cumpara si de altfel nici familia nu se cumpara(o familie fericita). Pentru ce ne agitam de dimineata pana seara si avem la birou mari realizari ? cand ajungi acasa nu ai cu cine sa le mpartasesti? singuratatea doare foarte tare si ajungi la un moment dat sa nu te mai multumeasca nici realizarile profesionale, indiferent cat de mari sunt ...pentru ca nu ai pe cineva langa tine cu care sa te bucuri de ele... asa ca fetelor, nu faceti greselile celor din jurul vostru , cariera se poate face si daca ai familie , dar daca ai facut intai cariera exista sanse foarte mari sa nu ma poti sa iti faci familie!!! care este cea mai mare realizare in viata unei femei?...Nu contul plin, nu numarul de carduri, nu orele de shoping, nu vacantele ...daca nu ai cu cine sa le impartasesti si sa te bucuri de ele. Un copil este cea mai mare avere a unei femei si cea mai importanta cariera , si anume CARIERA DE MAMA... cate femei de pe acest forum nu au ales cariera si ptr ca sunt singure se refugiaza in a naviga pe internet? MA intrebam si eu .... o zi placuta si cat mai multe realizari peronale ....cele prfesionale vin de la sine:) |
||
|
LoveParade Postat pe 25 Iulie 2009 17:24 |
||
|
"Un copil este cea mai mare avere a unei femei si cea mai importanta cariera , si anume CARIERA DE MAMA..." tind sa cred ca n-ai dreptate, ce ai spus tu mai inainte este cerinta societatii o femeie daca nu e mama si sotie nu e femeie...sigur ca da nu zic ca mai sunt si femei pentru care fericirea suprema e sa te sacrifici pentru familie. dar isi merita soarta. e atat de trist, dar nu poti sa le scoti din cap nimic pana la urma ce simte fiecare in parte conteaza cel mai mult, parerea mea
|
||
|
sycorax Postat pe 26 Iulie 2009 16:32 |
||
|
"Un copil este cea mai mare avere a unei femei si cea mai importanta cariera , si anume CARIERA DE MAMA..." tind sa cred ca n-ai dreptate, ce ai spus tu mai inainte este cerinta societatii o femeie daca nu e mama si sotie nu e femeie...sigur ca da nu zic ca mai sunt si femei pentru care fericirea suprema e sa te sacrifici pentru familie. dar isi merita soarta. e atat de trist, dar nu poti sa le scoti din cap nimic pana la urma ce simte fiecare in parte conteaza cel mai mult, parerea mea
|
||
|
sycorax Postat pe 26 Iulie 2009 16:32 |
||
|
Da,ai foarte mare dreptate.Cea mai importanta e cariera de mama.A fi mama e cel mai minunat lucru din viata unei femei.Sa treci prin fiecare etapa de la a simti cum un pui de om creste inauntrul tau si pana la momentul cand il tii in brate pe micul "ghem"cum il alint si acum pe omuletul meu.Sau momentele cand il vezi crescand zi de zi,cand razi si plangi,si te bucuri sau esti trist alaturi de el,toate aceste lucruri sunt magice si unice. NU o sa regret niciodata ca am renuntat la job pentru a fi mama.Dar acum ,puiul a crescut si simt ca e momentul sa ma ocup un pic si de mine,sa fac ce-mi place si ce-am invatat,asta fara a-mi neglija familia. |
||
|
adennyelle Postat pe 26 Iulie 2009 16:34 |
||
|
CE SA FACI???? SA PORTI O DISCUTIE MATURA CU SOTUL TAU SI SAI SPUI CE TI-AI DORI ...... A LUCRA IN CADRUL INVATAMANTULUI NU INSEAMNA CA-TI OCUPA TOT TIMPUL....ASA DACA TU CREZI CA POTI SA FACI FATA............RESTUL VINE DE LA SINE. |
||
|
ferero Postat pe 31 Iulie 2009 17:50 |
||
| ar trebui gasit echilibrul intre cele doua...nu mi-as dori niciodata sa fiu o femeie cu o cariera stralucita si seara cand ma intorc acasa sa nu gasesc pe nimeni, sa nu am cu cine impartasi bucuriile si durerile... familia iti aduce bucurie sufleteasca...dar nici nu sunt de acord sa fiu o femeie casnica, sa stau toata ziua la cratita si cu bebelusii...indata ca copilul are varsta gradinitei, poti lucra fara sa-ti faci mari probleme...activitatea te revigoreaza si in plus iti da siguranta, independenta | ||
|
Lulli Postat pe 6 August 2009 12:04 |
||
De la: AndreiD, la data 2009-07-18 10:25:23De la: kudika052977, la data 2009-07-18 10:19:34acum 5 ani am renuntat la viata personala pentru cariera...la acel moment am considerat ca este decizia cea mai buna;eram tanara...ultimul an de facultate,ma angajasem la o multinationala... imi place modul tau de a gandi;)) bravo>:D |
||
|
polinik Postat pe 7 August 2009 08:54 |
||
| Subiect | Mesaje | Ultimul Mesaj |
|---|---|---|
| Dureri de cap | 29 | De la: Milya 13 Noiembrie 2014 13:41 |
| Va este frica de moarte? | 29 | De la: ralukutzza 24 Septembrie 2009 17:27 |
| Ce fobii aveti? | 119 | De la: kudika317554 26 Septembrie 2010 23:28 |
|
|
||
| Ai putea dona organe? | 123 | De la: 16 Iunie 2013 16:17 |
| ajutor!! cum pot reusi sa ma las de fumat? | 117 | De la: Barbie30 24 August 2010 22:20 |
Site-ul Kudika.ro este creat si administrat de SC Internet Corp SRL.
Pentru propuneri de colaborare privind promovarea pe site-ul kudika.ro,
va rugam sa contactati departamentul de vanzari la sales@internetcorp.ro
Sediul social: Bucuresti, Str. Putul lui Zamfir nr. 28, Sector 1
Solicitarile cu privire la protectia datelor cu caracter personal pot fi trimise la email gdpr@internetcorp.ro
Termenul legal in care poti primi un raspuns din partea noastra este de 30 zile calendaristice.