Setari Cookie-uri

“Ori crezi în spermatozoizi, ori în Dumnezeu” - Mic tratat de sexologie creºtin-ortodoxã

Motto “Sa ne ferim de pipait si atingere caci negresit ne vom pangari trupeste, nimic nefiind mai primejdios decat acest simt." – Filocalia (http://www.filocalia.ro/)

Am cules de pe un singur topic al unui forum ortodox câteva perle de înþelepciune creºtineascã, pe care nu ne lasã inima sã nu le împãrtãºim poporului drept-credincios. Aºadar, fiþi cu luare-aminte la prea-sfintele învãþãturi despre cum sã ne desfãºurãm viaþa sexualã fãrã orgasm, în neîncetatã rugãciune, ºi, de asemenea, care sunt poziþiile sexuale care îþi vor asigura un loc în împãrãþia cerurilor !

Orgasmul este o experienta puternica care are ca urmare diminuarea functiilor spirituale: slabirea simturilor, a ratiunii.

Ori crezi în spermatozoizi ori în Dumnezeu. Daca Dumnezeu exista, nu are nevoie de orgasme ca sa faca spermatozoizii sa înainteze.

Dumnezeu nu are nevoie de spermatozoizi, Hristos le-a spus evreilor ca Dumnezeu poate ridica urmasi lui Avram din pietrele de pe jos.

Desfrânarea e generata de atractia spre orgasm. Daca tu lupti pentru a-ti înfrâna orgasmul evident nu mai esti atras de desfrânare.

Placerile sunt bune numai acelea care permit rugaciunea neîncetata.
.
Noi trebuie sa fim mereu în Dumnezeu prin rugaciune. Patima e tocmai cautarea placerii care nu se poate face decât parasind pe Dumnezeu.

Deci Sfintii Parinti Ioachim si Ana au conceput-o pe Maica Domnului asa cum trebuie conceputi toti copiii, cu evitarea placerii. Evitarea placerii nu opreste ejacularea.

Orgasmul e un fenomen psihologic prin care cineva are impresia ca-l poseda pe celalalt, ma rog e ceva spurcat de care nu e bine sa vorbim.

Copiii aceia anemic(facuti fara orgasm-n.m.)sunt mai înclinati spre spiritualitate, decât cei plini de energie care de obicei îsi cheltuiesc viata în zburdari. Asta nu înseamna ca ai dreptate în relatia pe care o faci între orgasm si copiii plini de energie, mi se pare o aiureala.

Trebuie sa te înfrânezi de la toate iar împlinirea celor zece porunci nu e suficienta pentru mântuire. Trebuie sa renunti la toata viata ta.

Pentru ceilalti: nu trebuie sa fiu însurat sa înteleg lucrurile acestea, dimpotriva, le întelege mai bine un om neînsurat fiindca e vorba despre faptul ca orgasmul atrofiaza treptat, fara sa-ti dai seama, functiile sufletului.

INTREBARE: Daca in momentul conceptiei , cei doi sunt secatuiti, puturos, cu ambitii numai materiale Patimi siu mai ales fac dragoste din plictiseala, la ce copil sa ne asteptam?...cind mama in timpul actului sexual in loc sa se concentreze pe orgasm, pe scinteie,...ea sta si casca, citeste ziarul, isi aranjeaza unghiile, sau raspunde la telefon RASPUNS: - Ce ai zice daca în loc sa fie concentrata pe orgasm e concentrata pe Hristos, în rugaciune?

Orgasmul nu e creat de Dumnezeu. Împerecherea trupeasca între doi oameni genereaza fantasme care se acumuleaza începând din vârsta pubertatii si ajungând un vulcan de patimi si pofta, care genereaza orgasmul în momentul raportului sexual.

Orgasmul poate fi evitat în timpul actului sexual, survine numai ]n urma unei miscari de acceptare din partea inimii noastre.

Orgasmul daca e luat spre placere, e spurcat, adica ne spurca, ne modifica structura spirituala si aceasta modificare va fi o sursa de chin în vesnicie.

Placerea e o forma degenerata de bucurie. Dumnezeu a facut omul spre fericire si prin cadere el gaseste satisfactie în lucrurile materiale.

Acum ar fi ceva de spus în legatura cu miscarile din timpul actului sexual, majoritatea sunt facute pentru obtinerea orgasmului. O unire trupeasca fara urmarirea orgasmului cred ca presupune renuntarea la miscarile ritmice.

Barbatul trebuie sa renunte la miscarea ritmica a bazinului, înainte si înapoi, care e animalica si la gesturile care urmaresc producerea placerii. Unirea trupeasca trebuie sa fie o expresie a unirii spirituale, nu o cautare a placerii.

E suficient ca cei doi au ajuns la momentul când sunt uniti trupeste, pot ramâne asa un timp, nu trebuie facute acele miscari repetate ale barbatului.

Calea catre vesnicie este mortificarea. Daca mori înainte de a muri, nu vei mai muri când vei muri. Cine îsi iubeste sufletul si-l va pierde.

Orgasmul distruge personalitatea umana progresiv, asta e ideea. Omului îi slabesc puterile sufletesti, e o dezintegrare ireversibila, asemenea schizofreniei.

Prin mortificare înteleg sa lase omul orice în fiecare secunda. Tu te sperii de cuvinte, ca ar semana cu practici pagâne. Toti Sfintii si-au mortificat trupurile. Sfântul Siluan spune ca nu poti dobândi smerenia decât daca omori trupul. Trebuie sa omori toate miscarile, privirile, gândurile.

Cum am mai zis, cred ca nu trebuie cautat orgasmul, deci barbatul nu trebuie sa faca acele miscari animalice ci pur-si-simplu sa stea cu sotia îmbratisati iar ejacularea va veni. Însa toate acestea numai daca sunt dupa voia lui Dumnezeu, daca pe primul plan e rugaciunea, ramânerea în duh în Dumnezeu.

Orice forma de cautare a placerii aduce moartea, indiferent ca e în casatorie sau în afara ei (dar la cei care au relatii trupesti în afara casatoriei se adauga si mai multa pierzare): cine seamana în trup din trup va culege putreziciune iar cine seamana în Duhul din Duhul va culege roade de viata vesnica.

Sexul nu e o necesitate fiziologica, cum poti gândi asa ceva? E doar o obsesie a celor împatimiti. Placerea sexuala nu este creata de Dumnezeu ci este nascuta din împatimire.

Orgasmul vine împotriva vointei divine. Daca orgasmul ar fi de la Dumnezeu, atunci ar putea surveni fara participarea vointei omenesti (sau fara ambianta actului sexual), dar întotdeauna orgasmul intervine ca urmare a înclinarii vointei/inimii spre dorinta obtinerii acestei placeri. Daca omul respinge tentatia acestei înclinari/alegeri, orgasmul nu survine. Definitia data de medici e definitia data de niste nebuni. Medicii sunt nebuni. Uite aici explicatii ale erotismului date de oameni zdraveni la minte: http://www.filocalia.ro/despre/8/Curvia_-_Curatia

Nu suntem pe aceasta lume sa traim ci sa murim în fiecare secunda.

Naturaletea si normalitatea sunt lucruri rele. Naturaletea este manifestarea pornirilor trupesti/animalice iar normalitatea este modelul majoritatii pacatoase.
thor_son88
Postat pe 15 Noiembrie 2009 19:16
miss_darine
Postat pe 15 Noiembrie 2009 20:48
_oktober_
Postat pe 15 Noiembrie 2009 20:54
E clar, voi arde in flacarile iadului buhuhuuuuuuuuuuuuu
pt ca eu pariez pe
miss_darine
Postat pe 15 Noiembrie 2009 20:58
De la: miss_darine, la data 2009-11-15 20:58:39E clar, voi arde in flacarile iadului buhuhuuuuuuuuuuuuu
pt ca eu pariez pe

toti pariaza..dar la o varsta trec in barca cealalta
mitura
Postat pe 15 Noiembrie 2009 21:00
..profund ...ia-ti un elefantel feng-shui..
dousk
Postat pe 17 Noiembrie 2009 11:27
o sa fie cam aglomerat in iad!
one_size
Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:36
da-ti-va mai incolo, eu vreau sa ajung prima in iaaaaaddddd!!!!!!!!!!!!!!
kitty_krieger
Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:51
ejaculare fara orgasm.. daca asa ne'am inmultii toti pamantul ar fi tare pustiu
felixcat
Postat pe 17 Noiembrie 2009 12:52
asta da dovada ca biserica este o sursa importanta de prostie
SweetDadyD
Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:15
si taica popa tine "dogmele" astea? ma indoiesc !!! unii dintre ei sunt mai pacatosi decat orice crestin de rand !
coldwind
Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:23
Valeuuuuu!!
Oare de ce am citit chestia asta..?
Macar am aflat ca am fost facuta cu placere!!
padure_nebuna
Postat pe 17 Noiembrie 2009 13:58
ah doar acum mi'am dat seama ca esti pagan
felixcat
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:04
De la: SweetDadyD, la data 2009-11-17 13:15:52 asta da dovada ca biserica este o sursa importanta de prostie

Si asta ai realizat-o din plinatatea cunostintelor tale?
vai de capul tau
iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:11
acuma serios, unde ai gasit tampeniile astea? Daca sunt de pe un site orice smintit poate avea un site si sa le debiteze,, sincer.
Eu sunt catolica si n-am auzit pana acum aberatiile astea. CIne stie ce calugar nebun le-o mai scornit(ca ala care a rastignit-o pe o sora deoarece zicea ca e posedata)
iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:15
asa..da'i cu furca in gura.. nu are nici un drept
mergeti in continuare dupa ideea "fa cum zice popa nu cum face el" si nu va uitati pe net la clipul cu relatiile homosexuale si diverse scandaluri bisericesti.
app desi esti catolica.. sa sti ca nu degeaba sunt asa multe bancuri cu preoti catolici si baietii din cor ;)
felixcat
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:17
De la: iacinta, la data 2009-11-17 14:15:06acuma serios, unde ai gasit tampeniile astea? Daca sunt de pe un site orice smintit poate avea un site si sa le debiteze,, sincer.



citeste mai cu atentie, ca vad ca ai citit din 2 in 3
sunt mai multi smintiti care au debitat
kitty_krieger
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:22
De la: felixcat, la data 2009-11-17 14:17:23asa..da'i cu furca in gura.. nu are nici un drept
mergeti in continuare dupa ideea "fa cum zice popa nu cum face el" si nu va uitati pe net la clipul cu relatiile homosexuale si diverse scandaluri bisericesti.
app desi esti catolica.. sa sti ca nu degeaba sunt asa multe bancuri cu preoti catolici si baietii din cor ;)

Si daca unii preoti catolici au calcat gresit inseamna ca toti sunt o apa si un pamant?!
Acele cazuri nu sunt din Romania in primul rand.
Sa inteleg ca tu esti ateu sau doar impotriva Bisericii?!
iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:25
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-11-17 14:22:15
De la: iacinta, la data 2009-11-17 14:15:06acuma serios, unde ai gasit tampeniile astea? Daca sunt de pe un site orice smintit poate avea un site si sa le debiteze,, sincer.



citeste mai cu atentie, ca vad ca ai citit din 2 in 3
sunt mai multi smintiti care au debitat

vai, merci scumpo!
iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:26
De la: iacinta, la data 2009-11-17 14:26:06
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-11-17 14:22:15
De la: iacinta, la data 2009-11-17 14:15:06acuma serios, unde ai gasit tampeniile astea? Daca sunt de pe un site orice smintit poate avea un site si sa le debiteze,, sincer.



citeste mai cu atentie, ca vad ca ai citit din 2 in 3
sunt mai multi smintiti care au debitat

vai, merci scumpo!


cu placere
si alta data
kitty_krieger
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:27
nu sunt de acord cu blamarea unor lucruri doar pt ca au legatura cu religia
si ce daca nu sunt din romania?
ce aia nu au tot Dumnezeul nostru? ei nu sunt preoti pt alti oameni?! te excluzi acum vad ca si ai si ajuns sa ma cataloghezi ateu sau impotriva bisericii.. dar de unde pana unde?!
eu consider ca acele persoane care fac parte din cler si gresesc in orice fel merita condamnate si sa ne gandim cum au ajuns ei acolo pana la urma?!
ei trebuie sa fie stalpi de moralitate pt popor!
cat am vorbit eu despre lucruri din astea cu Drept Crestini si stiu cum o o dadeau in diverse?!! ca ei nu stiu de ce a gresit, ca nu ii intereseaza, Doamne Fereste si cam atat era tot.. pai nu degeaba se spune "turma Domnului"
nu sunt ateu, doar gandesc, pt ca am cap, si vad religia in felul meu nu asa cum imi spun altii.

http://www.youtube.com/watch?v=TtpE4QrdGAg

poftim.. acum leapade'te si de asta
felixcat
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:31
Si crezi ca nu sunt condamnate? Ssau ca nu vor fii condamnate? Si crezi ca preotii sunt sfinti? crezi ca ei nu pot ajunge in iad? oho, pot ajunge in iad mai usor decat altii daca fac fapte de genul asta.
Si in legatura cu linkul, ce vrei sa demonstrezi, ca n-am inteles? Ca preotul ala e gay.. asa si?Cu ce ma afecteaza pe mine?
iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:38
pai daca asta nu te afecteaza ar fi frumos sa nu te afecteze nici textul postat la inceput pt ca are tot legatura cu biserica.
nu ma intereseaza pe mine unde ajung preotii si daca ajung in iad.. pt asa ceva trebuie sa ai o chemare acolo sa nu existe afirmatia " lasa ca o sa arda in iad preotul daca pacatuieste"
ei isi asuma indatorire de a avuta poporul sa nu isi piarda calea si cum ajung oameni viciosi sa ne fie noua "paznici"? nu sunt toti asa..dar de ce sunt printre ei?!
si evident ai facut asa cum au facut toti Drept Crestinii.. te dezlipesti de lucrurile negative, nu e treaba ta evident, acoperati ochii si urechile in continuare,
iti doresc un rai frumos (fara misto)
felixcat
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:46
pai felixcat, daca s-ar arata lezata, ar accepta ca biserica e ipocrita si ca urmarea invataturilor bisericesti (atentie! bisericesti!) ar insemna ca nu poate sau nu vrea sa gandeasca cu propriul capsor.


Ti-am spus, iacinta, si alta data
kitty_krieger
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:54
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-11-17 14:54:24pai felixcat, daca s-ar arata lezata, ar accepta ca biserica e ipocrita si ca urmarea invataturilor bisericesti (atentie! bisericesti!) ar insemna ca nu poate sau nu vrea sa gandeasca cu propriul capsor.


Ti-am spus, iacinta, si alta data

Iar tu? Nu trebuie sa tii vreo pledoarie prin vreun pod?
iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 14:55
De la: iacinta, la data 2009-11-17 14:11:19
De la: SweetDadyD, la data 2009-11-17 13:15:52 asta da dovada ca biserica este o sursa importanta de prostie

Si asta ai realizat-o din plinatatea cunostintelor tale?
vai de capul tau

assaaa, da tare , nu te lasa
daca un preot a debitat aceasta chestie , iar cum preoti fac parte din biserica si reprezinta biserica, rezulta drept si prin urmare, ca daca unii preoti sunt prosti, exista o sursa de prostie in biserica,
ps : oameni nu sunt perfecti, iar biserica a fost facuta de oameni...
SweetDadyD
Postat pe 17 Noiembrie 2009 15:00
De la: felixcat, la data 2009-11-17 14:46:10pai daca asta nu te afecteaza ar fi frumos sa nu te afecteze nici textul postat la inceput pt ca are tot legatura cu biserica.
nu ma intereseaza pe mine unde ajung preotii si daca ajung in iad.. pt asa ceva trebuie sa ai o chemare acolo sa nu existe afirmatia " lasa ca o sa arda in iad preotul daca pacatuieste"
ei isi asuma indatorire de a avuta poporul sa nu isi piarda calea si cum ajung oameni viciosi sa ne fie noua "paznici"? nu sunt toti asa..dar de ce sunt printre ei?!
si evident ai facut asa cum au facut toti Drept Crestinii.. te dezlipesti de lucrurile negative, nu e treaba ta evident, acoperati ochii si urechile in continuare,
iti doresc un rai frumos (fara misto)


Si ce vrei acum? Sa admit cum a zis si xena pisicilor ca biserica e ipocrita? Nu dragilor, Biserica(cautati definitia corecta daca nu o stiti) nu e ipocrita. Anumiti preoti da, sunt. Nu am afirmat pana acum ca sunt perfecti, daca nu ati citit cu atentie.
iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 15:00
Aberatiile initiale sunt texte religioase? Nu pot sa cred !
Mai ales pe ultima:
"
Naturaletea si normalitatea sunt lucruri rele. Naturaletea este manifestarea pornirilor trupesti/animalice iar normalitatea este modelul majoritatii pacatoase."

Postat pe 17 Noiembrie 2009 15:02
De la: SweetDadyD, la data 2009-11-17 15:00:15
De la: iacinta, la data 2009-11-17 14:11:19
De la: SweetDadyD, la data 2009-11-17 13:15:52 asta da dovada ca biserica este o sursa importanta de prostie

Si asta ai realizat-o din plinatatea cunostintelor tale?
vai de capul tau

assaaa, da tare , nu te lasa
daca un preot a debitat aceasta chestie , iar cum preoti fac parte din biserica si reprezinta biserica, rezulta drept si prin urmare, ca daca unii preoti sunt prosti, exista o sursa de prostie in biserica,
ps : oameni nu sunt perfecti, iar biserica a fost facuta de oameni...

clerul e alcatuit din preoti, nu biserica.

iacinta
Postat pe 17 Noiembrie 2009 15:02
De la: iacinta, la data 2009-11-17 14:55:55
De la: pisicuta_razboinica, la data 2009-11-17 14:54:24pai felixcat, daca s-ar arata lezata, ar accepta ca biserica e ipocrita si ca urmarea invataturilor bisericesti (atentie! bisericesti!) ar insemna ca nu poate sau nu vrea sa gandeasca cu propriul capsor.


Ti-am spus, iacinta, si alta data

Iar tu? Nu trebuie sa tii vreo pledoarie prin vreun pod?


ho ho ho ... da mai citeste inca o data se pare ca n-ai inteles ce a scris!
one_size
Postat pe 17 Noiembrie 2009 15:05

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Dedicatie speciala pentru 282! 531 De la: luchianramona 15 Martie 2011 09:41
Important 1 De la: Aurelia_Elena_1 14 Februarie 2012 12:02
dubla penetrare 58 De la: cristiana_cris 6 Octombrie 2009 12:42
Intrerupere inainte de a ajunge la sex :) 4 De la: ellena_r 6 Noiembrie 2009 13:05
Retardatul kudicii 12 De la: dandanaua_reloaded 13 Octombrie 2008 16:19