Setari Cookie-uri

anticonceptionale

Am si io o intrebare pt cele care au luat sau iau anticonceptionale.Unii medici spun ca nu sunt sanatoase,unii ca da..unele femei iau in greutate in urma lor.Nici nu stiu ce sa mai cred,parerile sunt impartite.voi ce credeti? intreb si io din curiozitate,nu am luat asa ceva si vroiam sa stiu mai multe pareri
CORINA_SWEET_GIRL
Postat pe 20 Decembrie 2009 17:41
Informatii mult mai utile le puteti primi de la un medic ginecolog ! Eu voi scrie cate ceva ce am invatat in perioada de practica.

Antinceptionaele contin estrogen si progesteron, sau doar progesteron. Acesti compusi sunt sintetici. Prin administrarea lor, ele ajung instomac, sunt digerate, iar compusii rezultati in urma digestiei ajung in sange.

Ajunsi in sange, concetratia lor inhiba axul hipotalamo-hipofizar ( hipofiza este o glanda de la nivelul creierului care secreta hormoni implicati in ovulatie )
Acesti hormoni secretati de hipofiza se numesc gonadotropi si stimuleaza activitatea gonadelor
Gonadele sunt organele genitale interne ( ovare, testicol )
Stimuland gonadele, se sintetizeaza hormonii sexuali - estroggen, progesteron - care in acest caz sunt naturali
Insa, administrand anticonceptionale, care contin compusi sintetici, si ajung in sange, concetratia lor fiind detectat de creier, nu se vor mai secreta compusii naturali care determinala femei ovulatia.
In acest caz, ovarul este in repaus, iar sarcina este prevenita.

Pornind de la faptul ca acesti compusi ajung in sange, ei pot ajunge la ficat, inima, putand sa declanseze afectiuni la persoanele cu risc crescut : obezitate, afectiuni cardio-vasculare, fumatoarele de peste 30-35 de ani si in functie de cate tigari fumeaza.

Efecte secundare exista ca in cazul oricarui medicament, insa in general nu sunt daunatoare, daca anticonceptionalele sunt prescrise si administrate corect.

Cresterea in greutate nu apare datorita anticonceptionalelor. Poate sa apara o crestere de maxim 2 kg, ce se datoreaza retentiei de apa ( asta nu se intampla neaparat )
Pana la urma totul tine de ce si cat mananci, ele nu contin fibre, ci hormoni, care pot creste pofta de mancare, asa ca abtineti-va.

Infertilitatea de asemenea nu este provocata de catre anticonceptionale. Daca vreit un bebe, intrerupeti administrarea pastilelor, si dupa 3 luni puneti-va pe reprodus.
Daca nu ramaneti insarcinate, investigati problema, nu asteptati !


Sper ca v-am putut fi de folos.
Numai bine si aveti grija de voi !


Am dat copy paste de pe alt topic asemanator, considerand suficiente explicatiile de mai sus...
Summer_
Postat pe 20 Decembrie 2009 17:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sal 3 De la: kudika003414 21 Martie 2009 10:39
cadouri inedite de 1 iunie 31 De la: ronna20 1 Iunie 2010 21:23
Rochie de inchiriat? 1 De la: ramonaccca 19 Mai 2008 17:01
persoana atehnica 4 De la: kudika229757 20 Iulie 2010 07:53
UN CADOU DE SARBATORI.....! 24 De la: liliana2005 24 Ianuarie 2010 21:50