Setari Cookie-uri

Concurs: Dragostea. Citate

Iubire e cand in raport cu ea tot ceea ce fundamentezi pe ratiune nu functioneza. Liniste e cand accepti ca nu trebuie sa fundamentezi iubirea pe ratiune. (Tudor Chirila)
laurik_07
Postat pe 2 Februarie 2010 09:15
" Inainte de orice, dragostea e ascultare in tacere. A iubi inseamna a contempla...Va veni vremea cand nu vei mai cere nimic. Nici buzele, nici zambetul, nici bratul dragastos, nici rasuflarea prezentei sale. Iti va fi de ajuns doar ca ea sa existe.." (A. de Saint-Exupery)
ruxu
Postat pe 2 Februarie 2010 09:15
„De as grai in limbile oamenilor si ale ingerilor, iar dragoste nu am, facutu-m-am arama rasunatoare si chimval rasunator. Si de as avea darul proorociei si tainele toate le-as cunoaste si orice stiinta, si de as avea atata credinta incat sa mut si muntii, iar dragoste nu am, nimic nu sunt. Si de as imparti toata avutia mea si de as da trupul meu sa fie ars, iar dragoste nu am, nimic nu-mi foloseste. Dragostea indelung rabda, dragoste nu pizmuieste, nu se lauda, nu se trufeste. Dragostea nu se poarta cu necuviinta, nu cauta ale sale, nu se aprinde de manie, nu gandeste raul. Nu se bucura de nedreptate, ci se bucura de adevar. Toate le sufera, toate le crede, toate le nadajduieste, toate le rabda. Dragostea nu cade niciodata. Cit despre proorocii - se vor desfiinta, darul limbilor va inceta, stiinta se va sfarsi, pentru ca in parte cunoastem si in parte proorocim. Dar cand va veni ceea ce este desavarsit, atunci ceea ce este in parte se va desfiinta. Cand eram copil, vorbeam ca un copil, simteam ca un copil, judecam ca un copil, dar cand m-am facut barbat, am lepadat cele ale copilului. Caci vedeam acum ca prin oglinda, in ghicitura, iar atunci, fata catre fata, acum cunosc in parte, dar atunci voi cunoaste pe deplin, precum am fost cunoscut si eu. Dar acum raman acestea trei CREDINTA, NADEJDEA, DRAGOSTEA. Iar mai mare dintre acestea este Dragostea." (Corinteni 1:13)
crisanda2004
Postat pe 2 Februarie 2010 09:16
Iubirea! Este aripa daruita de Dumnezeu sufletului pentru a urca la el. – Michelangelo Buonarotti
iulia1971
Postat pe 2 Februarie 2010 09:17
":Iubirea nu este o relaþie între douã persoane. Ea este un stadiu al conºtiinþei tale."(OSHO)
carmendel2000
Postat pe 2 Februarie 2010 09:19
Trebuie sa cautam dragostea acolo unde suntem, chiar daca asta ne-ar costa ceasuri, zile,s aptamani de deceptii si tristetii. Caci in clipa in care pornim in cautarea iubirii, si ea porneste in intampinarea noastra. Si ne salveaza. – Paulo Coelho
iulia1971
Postat pe 2 Februarie 2010 09:19
"Spune intotdeauna ce simti si fa ceea ce gandesti. Daca as sti ca aceasta ar fi ultima oara cand te voi vedea dormind, te-as imbratisa foarte strans si l-as ruga pe Dumnezeu sa fie pazitorul sufletului tau. Daca as sti ca asta ar fi ultima oara cand te voi vedea iesind pe usa, ti-as da o imbratisare, un sarut si te-as chema inapoi sa-ti dau mai multe. Daca as sti ca aceasta ar fi ultima oara cand as auzi vocea ta, as inregistra fiecare din cuvintele tale pentru a le putea asculta o data si inca o data la infinit. Daca as sti ca acestea ar fi ultimele minute in care te-as vedea, as spune "te iubesc" si nu mi-as asuma, in mod prostesc, gandul ca deja stii." (G. Marquez)
ruxu
Postat pe 2 Februarie 2010 09:20
"Iubirea este o promisiune, iubirea este un suvenir, odatã dat niciodatã uitat, niciodatã lãsat sã disparã."
(John Lennon)
elvira08
Postat pe 2 Februarie 2010 09:20
''Asta-i dragostea: s-o faci pe acea persoana, pe care o doresti cel mai mult din lume, sa creada ca te lasa rece. Dragostea inseamna sa joci comedia indiferentei, sa-ti ascunzi bataile inimii, sa spui invers decat ceea ce simti. Dragostea este, in mod fundamental, o escrocherie.''
Frederic Beigbeder

"Dacã iubirea e rãspunsul
Ati putea repeta întrebarea, vã rog"
Lily Tomlin
Cristinita
Postat pe 2 Februarie 2010 09:28
"Esti om si, ca toti oamenii, si tu poti iubi. Cum inveti? Nu se invata: se crede. Se crede si se iubeste." (Vrajitoarea din Portobello)
Mocky
Postat pe 2 Februarie 2010 09:31
" Pentru dragoste, absenta face ce face vantul cu focul- il stinge pe cel slab si il inteteste pe cel puternic." ( Richard Paul Evans)
anibas
Postat pe 2 Februarie 2010 09:33
"Dragostea este misterul dintre doi oameni, nu asemanarea dintre ei" - John Fowles
dok_alice
Postat pe 2 Februarie 2010 09:35
Esti om si, ca toti oamenii, si tu poti iubi. Cum inveti? Nu se invata: se crede. Se crede si se iubeste." (Vrajitoarea din Portobello)
Dulceatza_mika
Postat pe 2 Februarie 2010 09:40
"Iubirea rabda-ndelung; iubirea se daruie, ea nu invidizaza; ea nu se trufeste, nu se ingamfa; ea nu se poarta cu necuviinta, nu-si cauta pe ale sale, nu se intarata, nu tine-n seama raul, nu se bucura de nedreptate, ci de adevar se bucura; pe toate le sufera, pe toate le crede, pe toate le nadajduieste, pe toate le rabda.

Iubirea niciodata nu se trece. Fie ele profetiile; pieri-vor; fie ele limbile; inceta-vor; fie ea stiinta; pieri-va. "
kudika104062
Postat pe 2 Februarie 2010 09:45
O persoana care te iubeste nu iti poate promite ca nu o sa te raneasca niciodata pentru ca la un moment dat o sa o faca. Adevarata promisiune este aceea ca timpul petrecut impreuna sa merite suferinta de apoi
papusa_dulce
Postat pe 2 Februarie 2010 09:48
"Dragostea este indelung rabdatoare, este plina de bunatate; dragostea nu pizmuieste; dragostea nu se lauda, nu se umfla de mandrie,nu se poarta necuviincios, nu cauta folosul sau, nu se manie, nu se gandeste la rau,nu se bucura de nelegiuire, ci se bucura de adevar,acopera totul, crede totul, nadajduieste totul, sufera totul." (1 Corinteni 13:4-7)

Dragostea arata omului cum ar trebui sa fie. ( A. P. Cehov)

Dragostea ii face pe oameni sa se simta egali. ( F. M. Dostoievski)

Dragostea este tot ceea ce avem, este singura modalitate in care ne putem ajuta unul pe celalalt. (Euripide)
OctaviaM
Postat pe 2 Februarie 2010 09:51
Cand dragostea vorbeste, vocile tuturor zeilor par a fi adormite in armonia raiului. (William Shakespeare)
Shim
Postat pe 2 Februarie 2010 09:54
"cand dragostea vorbeste...vocile tuturor zeilor par sa fie adormite in armonia raiului" William Shakespeare



"Dragostea este singurul dar pe care Dumnezeu l-a dat lumii din rai."




"Dragostea este energia cosmicã ce izbucneºte în constelaþii ºi se ascunde în abisul atomului; este ºoptitã de Duhul Sfânt în inimã ºi afiºatã înaintea ochilor oamenilor pe Cruce. Ea ne oferã tot ce are ºi cere de la noi tot ce-i putem da."




"Dragostea este ingredientul de care lumea noastrã niciodatã nu se saturã ºi care niciodatã nu se gãseºte din abundenþã. Lumea niciodatã nu va renunþa la nevoia ei de a avea dragoste."


anm91
Postat pe 2 Februarie 2010 09:56
De la: puiut05, la data 2010-02-01 15:48:49"O dragoste apusa e ca un vulcan: niciodata nu poti zice ca a trecut pericolul de a izbucni din nou."O.Goga
kudika086318
Postat pe 2 Februarie 2010 09:58
Buna ziua.Citatul meu preferat este:Esti om si, ca toti oamenii, si tu poti iubi. Cum inveti? Nu se invata: se crede. Se crede si se iubeste." (Vrajitoarea din Portobello)

kudika022403
Postat pe 2 Februarie 2010 09:59
In fiecare dintre noi este un ceasornic ascuns si, ca sa faci dragoste, aratatoarele ambilor insi trebuie sa indice aceeasi ora la acelaºi timp. Douã persoane care sunt impreuna si se iubesc mult trebuie sa-si potriveasca arataoarele, cu rabdare si perseverenta, cu jocuri si reprezentatii "teatrale", pana cand inteleg ca a face dragoste e mult mai mult decat o intalnire. [Paulo Coelho-Unsprezece minute]
kerux
Postat pe 2 Februarie 2010 09:59
Ca un om sa iubeasca pe altul e probabil cea mai grea sarcina incredintatat, sarcina suprema, examenul final, opera pentru care toate celellalte sunt doar un preludiu.... Iubirea e un imbold pentru fiecare sa se desavarseasca, sa devina cineva, sa devina o lume el insusi, de dragul cuiva.
Rainer Maria Rilke
mishulina23
Postat pe 2 Februarie 2010 10:02
Intotdeauna exista ceva nebunie in dragoste. Dar intotdeauna exista ceva ratiune in nebunie. – Friedrich Nietzsche
aliass
Postat pe 2 Februarie 2010 10:03
De la: vali27, la data 2010-02-01 14:55:03"Sa iubesti nu e nimic.
Sa fii iubit e ceva.
Sa iubesti si sa fii iubit e totul." - T. Tolis
AAdriela
Postat pe 2 Februarie 2010 10:04
Poate ca Dumnezeu va dori sa cunosti multe persoane nepotrivite inainte de a cunoaste persoana potrivita, pentru ca, atunci cand o vei cunoaste in sfarsit, sa stii sa fii recunoscator. – Gabriel Garcia Marquez
balcaceananca
Postat pe 2 Februarie 2010 10:09
un subiect frumos
AAdriela
Postat pe 2 Februarie 2010 10:11
Tot timpul sa desenezi cercuri in jurul celor pe care-i iubesti,nu inimi,pt ca inimile se pot rupe,dar cercurile nu au capat.
AAdriela
Postat pe 2 Februarie 2010 10:12
Citatul meu preferat este:"Sa inveti a citi ce-ti scrie iubirea care tace, si sa auzi cu ochii, astea nu le poate face decat gingasul simt al iubirii"-Shakespeare.
Niko
Postat pe 2 Februarie 2010 10:16
Alchimistul de Paulo Coelho.
- Când toate zilele sunt egale înseamnã cã oamenii au încetat sã vadã lucrurile bune care au apãrut în viaþa lor de câte ori soarele traverseazã bolta.
- Cu prietenii pe care ºi-i face omul nu trebuie sã stea zi de zi. Când vezi aceleaºi feþe mereu, cum i se întâmpla la Seminar, ajungi sã-i consideri ca fãcând parte din viaþa ta. ªi dacã fac parte din viaþa noastrã, încep sã vrea sã ne-o schimbe. Dacã nu eºti aºa cum vor ei, se supãrã.
- Când doreºti ceva cu adevãrat, vrei pentru cã aceastã dorinþã s-a nãscut în sufletul Universului.
- ªi când tu vrei ceva cu adevãrat, tot Univesrul conspirã la realizarea dorinþei tale.
- Dacã-mi fãgãduieºti ce nu ai încã, o sã-þi pierzi dorinþa de a obþine acel lucru.
- Trebuia sã aleagã între un lucru cu care se obiºnuise ºi ceva ce i-ar fi plãcut sã aibã.
- Nimic nu-l împiedica, în afarã de el însuºi.
- Dumnezeu a scris în lume drumul pe care fiecare om trebuie sã meargã. Trebuie numai sã citeºti ce a scris El pentru tine.
zamfiririna86
Postat pe 2 Februarie 2010 10:22
"IUBIREA imatura spune ‘Te iubesc pentru ca am nevoie de tine'; IUBIREA matura spune ‘Am nevoie de tine pentru ca te iubesc' ". Erich Fromm
symona_nedelcu
Postat pe 2 Februarie 2010 10:23

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Castiga una din cele doua rochii semnate Catalin Botezatu oferite de Quelle/Quick24 703 De la: nistorroxana 25 Noiembrie 2010 15:40
Castiga unul dintre cele 3 premii New Look ! 264 De la: concursKudika 7 Octombrie 2011 17:16
Castiga invitatii la fabrica de handmade breslo 39 De la: concursKudika 6 Iunie 2009 20:16
Castiga una dintre cele 21 de bratari Diva Universal! - saptamana 3 192 De la: concursKudika 19 Noiembrie 2013 07:36
Cu Baneasa Shopping City castigi 4 vouchere de 150 Euro la Miko Beauty Center! 140 De la: nan_ARIAM 10 August 2011 19:28