Setari Cookie-uri

Imaginatia si relatia intre parteneri .

Ce este imaginatia?
Creierul este un computer care lucreaza exclusiv prin conexiuni intre idei. Deci asociaza ideile intre ele. Dupa asociere, pe care creierul le face instantaneu din constructie acesta fiind rolul sau natural, folosim imaginatia ca sa alegem ce se petrece cu acele conexiuni: unele se ignora, intrerupandu-se in timp, unele se accepta , raman active pentru a fi utilizate ulterior, altele se refuza , aceste deasemenea raman active pentru a fi utilizate ulterior. Asa stim. Stim ce acceptam, stim ce refuzam, uitam ce ignoram. Nu toate conexiunile insa la constientizam.....unele pentru ca le consideram imposibile, altele pentru ca nici nu suntem constienti ca exista. Acestea sunt conexiuni care vor ramane active.....pana se va folosi imaginatia pentru a se hotara soarta lor.
Asadar imaginatia e unealta cu care.....alegem ce facm cu conexiunile dintre neuroni.
Tot imaginativ alegem traseul pe care il va face creierul cand va explora aceste conexiuni, ordinea in care se face acest traseu defineste perceptia noastra fata de acele conexiuni in ordinea respectiva. Alegerea traseului poate fi permanenta....atunci cand tragem concluzii...poate fi doar temporara....cand facem experimente, poate fi aleatorie....daca nu se alage o ordine .
Avem deci la un moment dat o multime de neuroni conectati si accesati intr-un anume mod.
Orice conexiune este supusa la modificari....insa doar sub influenta unei alegeri....care am vazut e scopul folosirii imaginatiei.
Cum "vedem" imaginatia?
Creierul inregistreaza informatiile preluindu-le de la mijloacele de simt si din alte surse...magnetice, electromagnetice, termice, de presiune, vibratii, cuantice etc.
El face automat conexiunile.....si pe baze periodice, poate de cateva zeci de ori pe secunda, le trece in revista, efectuind modificari acolo unde sunt necesare, ori ca se modifica ceva in mediu, ori ca imaginam ceva, ori ca alegem ceva care influenteaza conexiunile.
Creierul are trei medii pe baza carora face modificari....mediul exterior, constientul, si imaginatia.
Unul dintre criteriile de sortare a informatiei este plasarea ei in timp. Astfel creierul sorteaza informatiile din mediu la categoria prezent, cele de la imaginatie in categoria viitor, deci programare, iar cele de la constienta in categoria aleasa de constient.....trecut, prezent, sau viitor. Constientul cand cere plasarea unei informatii in viitor, in memoria viitorului....programeaza.
Deci viitorul nostru este programat cu fiecare gand sau imagine la care nu am ales momentul. Creierul considera programare orice informatie care nu corespunde cu trecutul sau prezentul.
Dubios.....o minciuna.....devine program. Creierul nu poate plasa o informatie.....decat la locul ei.
Trecutul e considerat imposibil de modificat....se pot modifica referirile viitoare la trecut...conexiunile cu evenimentele trecute.
Constientul foloseste atentia. Cand creierul face trecerile in revista ale conexiunilor......constientul alege din acele conexiuni trecute in revista, conexiunile utile. Acele conexiuni utile.....formeaza in creier, in zona vederii, imaginea vizuala a informatiei. Aceasta percepem ca imagine a gandurilor noastre.
Cum se utilizeaza constient imaginatia?
Constientul se orienteaza spre trecerea in revista a conexiunilor, alegand conexiuni unelte pentru a formula o imagine, un sunet, o senzatie, un gand ......! Cautarea conexiunilor utile e foarte asemanatoare cu cautarea pe google.....o idee....face sa se constientizeze conexiunile cu acea idee, constientul alege doar conexiunile cu acea idee, apoi cu acestea lucreaza formand detalii, apoi o forma, culori, nuante, stari.
Ideea de fruct de exemplu....aduce in minte....o gramada de fructe...pentru a alege pe cel dorit, fiecare fruct avand caracteristicile asociate(gust, forma, miros, etc.). Din acel flux de informatii se alege.....mar. Apar in minte toate conexiunile cu mere.....si asa mei departe pana se rafineaza cautarea intr-atat incat marul care apare in minte.......e cel mai si mai. In acest moment se utilizeaza constient imaginatia.....marul exista, si e cel mai frumos.......ce urmeaza? Urmeaza sa anticipam.....ce se poate face cu marul? Apoi dupa alegere sa anticipam ce putem experimenta consumand acel mar, ce stari obtinem consumand acel mar, si asa departe pana ajungem la alegerea ca DORIM sa consumam marul. Din acel moment imaginatia se utilizeaza pentru a programa toata actiunea pana cand marul ajunge la papilele gustative. Cand pornim sa intindem mana pentru a lua marul......avem deja extrem de clar in minte ce se petrece cu acest mar pana la intrarea in organism, creierul face restul.....programeaza traseul fructului prin organism pana la evacuare, folosirea tuturor substantelor generate de acesta.
Cu alte cuvinte pornim in actiune......cu actiunea desfasurata deja in minte cel putin o data, de aceea saliva e prezenta, sucurile gastrice sunt prezente.
Acesta este legatura dintre imaginatie......si dorinta.
Dorinta este un efect al imaginatiei......
De aici reiese clar......rolul imaginatiei in relatii......dorim....doar ce am imaginat ca dorim.
Dorinta nu poate fi oferita cuiva.....poate fi insa stimulata . Dupa cum se vede clar.....stimuland imaginatia....stimulam dorinta. Oricat am incerca sa stimulam doar dorinta.....daca nu se activeaza imaginatia.....dorinta nu apare.
Pe acesta baza acum putem sa incercam sa intelegem.......cum apare si dispare pasiunea si dorinta de la inceputul unei relatii.
Putem sa ne dam seama aproape instantaneu.......ca doi parteneri in momentul in care se intalnesc au doua surse de informatii pentru creier......persoana din fata, memoria si imaginatia.
Pe baza acestor surse se anticipeaza, deci se imagineaza eventualitatea unei relatii si beneficiile ei. In memorie insa mai sunt informatii referitoare la relatiile altora, la relatiile trecute si ce este mai important....dar cam trecut cu vederea la inceperea unei relatii.....informatii despre incheierea unei relatii si eventuala suferinta sau neplaceri din acele momente. Acestea sunt deasemenea conexiuni posibile.....insa , indragostitii....urmaresc informatii favorabile relatiei....ignorand la acel moment toate informatiile care arata pericolele potentiale. Aceste pericole potentiale....le resimtim ca teama, destul de intensa uneori....de a intra in relatie.
La acel moment........toate aceste informatii arata de fapt ce cunoastem despre o relatie la modul general.....nu are legatura cu relatia care tocmai se infiripa.
Imaginatia anticipand satisfactie.........apare dorinta pentru acea satisfactie......apoi urmeaza alegerea.....intram sau nu intram in relatie. Alegerea de a intra in relatie....produce o explozie imaginativa. Acesta explozie imaginativa genereaza dorinta arzatoare, pasiunea.
Cu alte cuvinte...pornim in relatie....anticipand un inceput extraordinar....si atat, poate mai este pe undeva constientizarea ca acest inceput se termine, o data cu pasiunea....si intra pe o faza de platou......iar undeva mai departe si mai nedefinit..un potential sfarsit, la care practic nu ne mai oprim sa ne gandim. Ne aruncam cu toata fiinta in relatie.
Ce face imaginatia atuci? Lucreaza intens...o parte pentru a face o impresie buna partenerului, o parte destul de importanta....o lasam stimulata de informatiile noi venite de la partener.
Practic in acele momente imaginatia creeaza intens noi scenarii noi stimulente, si noi alegeri in urma carora apar noi conexiuni. orice idee noua considerata importanta....creeaza o avalansa de conexiuni si implicit o stare de euforie. E starea exploratorului care descopera noi teritorii, noi idei, noi posibilitati.
Atentia insa este acaparata de prezent....viitorul este oarecum lasat la indemana hazardului. Senzatia care se naste este de siguranta, liniste si faptul ca exista acesta deschidere pentru stimulare din partea partenerului da o senzatie de totala libertate.
Atunci de ce se termina acesta stare?
In primul rand pentru ca stim ca se termina.....implicit acest stim ....pentru conexiuni inseamna....programare. Practic programam sa se termine acesta stare. Cum se manifesta acesta programare? In diferite moduri....atentia se orienteaza si spre aspecte neplacute la un moment dat......efectul fiind ca in momentul intalnirii.....avalansa de informatii si conexiuni. Acesta avalansa creeaza foarte rapid o imagine oarecum de dezamagire......ne pare ca nu e chiar ce am crezut initial. O numim trezire la realitate. De fapt e perioada in care creierul face echilibrul intre informatii, un echilibru obiectiv perin procesarea inclusiv a informatiilor care arata potential pericol.
Si aceste informatii stimuleaza puternic imaginatia....de aceea ne pare ca un defect mic descoperit la persoana.....e ca un pacat capital, parca ne naruieste toate visele.
De fapt este chiar momentul in care creierul vrea sa treaca la a pune in practica relatia perfecta visata. Pentru aceasta are nevoie de resurse informationale mult mai vaste.....de aceea aduna si informatii despre defecte. Ca sa realizam o relatie perfecta trebuie sa pornim de la ceea ce este persoana din fata noastra....nu de la ce credem despre ea, bazat pe pura imaginatie.
Persoana din fata noastra are calitati si defecte....iar noi pana in acest moment am imaginat relatia cu calitatile persoanei.....lasand de o parte relatia necesara si cu defectele sale.
De obicei acesta stare apare aproape in acelasi moment la amandoi partenerii. Chiar daca apare doar la unul dintre ei.......acela stimuleaza aparitia acestei stari si la celalalt.
Brusc devin constienti ca sunt......asa cum sunt.
In mod normal se vede ca de fapt fiecare a imaginat pe principii de anticipare subiectiva, nicidecum obiectiva.
In acest moment......partenrii a caror relatie rezista....fac un lucru extraordinar.....incep sa doreasca sa comunice mai mult. De acest moment depinde viitorul relatiei. Doar prin comunicare pot afla si transmite unul altuia....cum vad ei relatia.....din acel moment pana la final.
Stabilirea unui limbaj de comunicare este una dintre cele mai grele incercari. In aceste momente partenerii daca nu sunt atenti...pot stimula gresit partenerul, provocandu-l. Sunt momentele in care se testeaza limbajul....e doar inceputul relatiei adevarate. In acest moment e extrem de important ca partenerii sa inteleaga.....ca ei sunt ok, relatia e ok.......e perioada de formare a unui limbaj comun....care poate fi marcat de greseli de exprimare, de nerabdare cate o data, poate de nervozitate pentru ca este obositoare acesta perioada, mai ales ca se compara cu perioada tocmai terminata cand totul parea perfect. Era perfect pentru inceput......dar insuficient pentru continuare. Continuarea presupune comunicare, stabilire obiective si cai comune de a ajunge acolo. Din acest moment de fapt se creeaza adevarata relatie de prietenie...pe baze generate de ambii parteneri....nu pe idei si obiective separate .
E momentul in care cei doi vor stabili limitele de exprimare.....a bucuriei, a furiei......plus metodele de exprimare a acestora. Principiul conform caruia cei care se iubesc comunica din start perfect.....e gresit......! Comunica perfect.....pentru ca au in minte acest obiectiv, poate fara sa realizeze, comun.
Practic e momentul in care relatia se analizeaza constient si se alege durata ei. Chiar daca lipseste comunicarea.....durata se stabileste mental la fiecare, in functie de experientele sale de viata. Unul dintre parteneri poate sa vada ca relatia va dura putin, ira celalalt sa vada ca potnetial relatia poate dura la nesfarsit. Fara comunicare, cei doi vor actiona fiecare spre obiectivul sau....cred ca va dati seama ca unul va trage din rasputeri hais si partenerul va zadarnici ce face celalalt.
Cum se procedeaza constient? Se discuta, isi expune fiecare cum vede o relatie in doi, ce cere si ce ofera intr-o relatie. Dupa aceea pot sa inteleaga amandoi, discutand....daca relatia dintre ei....ofera ambilor membrii ceea ce cauta. In aceste momente, miza fiind o intreaga viata, sinceritatea 100% e extrem de necesara....! Vor trebui sa discute extremele relatiei. Se stie ca fiecare reactioneaza diferit la oboseala, stres, agitatie, etc. Vor trebui sa isi stabileasca metodele prin care amplifica situatiile placute si aplaneaza conflictele.
In general exista impresia ca nu poti programa fericirea. Corect. Poti programa insa metode de a afla ce il face fericit pe fiecare partener in parte.....si astfel prin combinarea lor sa aflii ce situatii pot face fericit cuplul, ce situatii fac fericit doar pe un membru al cuplului. Pa parcurs afland informatii mai multe, pot aparea noi metode de a provoca fericire, metode necunoscute pana acum.
Se spune ca relatia optima intre parteneri e ca fiecare sa il iubeasca mult pe celalalt. Partial corect. O persoana care se iubeste insufiecient ....iubeste insuficient. Deci e foarte necesar sa isi descopere si iubirea fata de el insusi, tocmai pentru a descoperi noi fatete ale iubirii....care apoi se pot aplica si asupra partenerului, imbogatind mult paleta de manifestari a cuplului. Rolul partenerului care iubeste.....e printre altele sa ii expuna celui iubit calitatile tocmai ca acesta sa constietizeze ca se poate iubi pe sine mai mult.
Pare pe undeva ca este foarte mult de lucru intr-o relatie. Nu ! Este mult de imaginat.....de programat si planificat. Apoi mergand pe acel drum......traind acel drum....viata se imbogateste zilnic, depasind la un moment dat ca nivel de traire, mult mai mult perioada de cunostere.
De perioada de comunicare, programare si stabilire de obiective ....depinde insasi relatia. Evitand acest pas.......nu il dai de o parte.....necesitatea comunicarii va aparea in diferente acute de opinie, in dezacorduri, desincronizari,.....cam toate efectele posibile generate de lipsa de comunicare si obiective comune. Aceste desincronizari persista......si pot deveni obisnuinte, dureroase.
Stiu familie care isi gasise echilibrul in a se certa zilnic ore intregi.....era o ocupatie principala zilnica. S-au despartit o luna......s-au "reimpacat"....constientizand ca nu se simt bine daca n-au....cu cine se certa. Au ramas impreuna, ijurandu-se cu orice ocazie. Dureros. Mai ales pentru ca in aceste medii cresc copii care apoi sunt echilibrati doar dupa cate o cearta.
Imaginatia si patul !
Imaginatia dupa cum spuneam este cauza dorintei. E foarte clar care este valoarea imaginatiei in relatiile dintre parteneri. Ca si exemplu pot da pentru cei care stiu senzatia....dorinta simtita fata de persoana cu care face dragoste........in momentul in care imaginatia analizeaza o alta persoana. Practic dorinta lipseste fata de acesta persoana si se simte fata de persoana din imaginatie. Daca stam bine sa analizam e vorba de alegere.....ce alegem sa imaginam....ne controleaza dorinta. Aparitia dorintei este efectul imaginatiei. Dorinta se manifesta in evenimente, in mimica si emotii. Deci imaginand o relatie cu cineva.....acesta se va manifesta in mimica...si emotii....implicit in evenimente.
Cand e vorba de pat ce imaginam?
Sa nu uitam ca imaginatia evolueaza pe fondul unui obiectiv, un punct de sosire, si apare in momentul aparitiei ideii in minte. Cu alte cuvinte o partida de dragoste...incepe cu momentul in care ideea a aparut in minte......si se termina prin finalul exploziv. Cat poate dura perioada acesta?
Oricat. E de preferat cat mai mult dar nu exagerat de mult.De ce?
Aparitia ideii in minte stimuleaza imaginatia. Imaginatia exploreaza toata perioada pana la actul propiuzis...anticipand puternicul moment final dorit cu ardoare.
Sunt trei zone unde imaginatia lucreaza, generand in fiecare zona emotii proportionale cu placerea anticipata la momentul final. Cu cat e mai placuta anticiparea.....cu atat imaginatia va explora mai frenetic, provocand emotii aproape identice ca intensitate.
Exista o zona...am sa o numesc de vanatoare..pentru ca are foarte multe caracteristici ale vanatorii, o zona de preludiu, si actul in sine.
Cu alte cuvinte sunt trei zone cu emotiile aferente.
Actul in sine este trofeul....momentul de succes, de triunf emotional si fizic.Durata sa insa este destul de mica daca o comparam cu celelalte doua perioade.
Acum se vede clar si ce dispare in relatii dupa un timp.....vanatoarea si lungimea preludiului.
Vanatoarea este o perioada de adunat informatii, de procesat , de planificat, de incercari repetate, etc. Fiecare din aceste activitati au asociate emotii aferente....imaginatia le poate amplifica la nivele extrem de placute.
Preludiul este o perioda de evitare a momentului final.......de savurare a dorintei din ce in ce mai intense cu gandul la trofeu. Poate dura pana la zile intregi daca partenerii stiu ce fac.....evitand sa consume momentul final si preferand sa traiasca inainte cat mai multa emotie generata de dorinta crescanda. Mangaierile, atingerile, tachinarile, privirile provocatoare si imbietoare, toate maresc intensitatea emotiei......in asteptarea trofeului ravnit de amandoi. In fuinctie de cuplu, totul se incheie in cateva minute intense pana la lacrimi . Pare o suferinta provocata. Nu este.....este ceea ce ne deosebeste de animale.....amanarea momentului placerii finale. Pisicile au in comportament ceva asemanator cand se hranesc....se joaca cu soricelul....!
In acesta perioada de vanatoare, preludiu, si final.......preocuparea fata de aceasta activitate......da un scop momentelor in care viata poate fi monotona. E ceva gen soarecele si pisica.....dar asta imbogateste mult viata si tririle personale.
Majoritatea barbatilor pierd interesul dupa ce vanatoarea a stabilit......vanatul se serveste la orice ora, e clad si pregatit. Pare si este plictisitor. Chiar si femeia se plictiseste de plictiseala sa.
Insa pentru partenerii care termina o perioada in care au pregatit cu pasiune asa ceva.....incepe......inca o perioada plina de neprevazut....trebuie recucerita partenera.....dar prin alte metode....! La fel imaginatia partenerei....se orienteaza spre provocarea vanatorului si barbatului de langa ea.
Cand se poate termina asa ceva? Cred ca niciodata.
Exista mici trucuri feminine si masculine de stimulare a partenerului.
Aici putem sa scriem unele dintre ele.
Ne imbogatim cunostintele despre cum putem provoca vanatorul sau cuceri femeia....prin trucuri de efect.






catyboy69
Postat pe 11 Aprilie 2010 13:40



Persoana din fata noastra are calitati si defecte....iar noi pana in acest moment am imaginat relatia cu calitatile persoanei.....lasand de o parte relatia necesara si cu defectele sale.
De obicei acesta stare apare aproape in acelasi moment la amandoi partenerii. Chiar daca apare doar la unul dintre ei.......acela stimuleaza aparitia acestei stari si la celalalt.
Brusc devin constienti ca sunt......asa cum sunt.
In mod normal se vede ca de fapt fiecare a imaginat pe principii de anticipare subiectiva, nicidecum obiectiva.
In acest moment......partenrii a caror relatie rezista....fac un lucru extraordinar.....incep sa doreasca sa comunice mai mult. De acest moment depinde viitorul relatiei. Doar prin comunicare pot afla si transmite unul altuia....cum vad ei relatia.....din acel moment pana la final.
Stabilirea unui limbaj de comunicare este una dintre cele mai grele incercari. In aceste momente partenerii daca nu sunt atenti...pot stimula gresit partenerul, provocandu-l.

Cam la faza asta sunt in relatia mea, am tot citit tot ce ai scris si cred intradevar ca totul tine de creier (computer). Astept sa trec la acea relatie de prietenie bazata pe idei generate de amandoi, Momentan vedem lucrurile diferit, trebuie timp si rabdare. Succese!
crina
Postat pe 30 Aprilie 2010 07:02
......da cam asa este....
gratuit89
Postat pe 14 Mai 2010 16:15
Am impresia ca te plimbi ca o pisica in jurul unui bol cu mancare fierbinte si nu poti aborda problema concret.
Prea multa conexiuni inutile , explicatii imprecise si diletante tastate intr-u stil plictisitor.
Full_Metal_Jacket
Postat pe 14 Mai 2010 17:01
unii au prea mult timp liber
freakbabe
Postat pe 14 Mai 2010 17:06
De la: crina, la data 2010-04-30 07:02:10


Persoana din fata noastra are calitati si defecte....iar noi pana in acest moment am imaginat relatia cu calitatile persoanei.....lasand de o parte relatia necesara si cu defectele sale.
De obicei acesta stare apare aproape in acelasi moment la amandoi partenerii. Chiar daca apare doar la unul dintre ei.......acela stimuleaza aparitia acestei stari si la celalalt.
Brusc devin constienti ca sunt......asa cum sunt.
In mod normal se vede ca de fapt fiecare a imaginat pe principii de anticipare subiectiva, nicidecum obiectiva.
In acest moment......partenrii a caror relatie rezista....fac un lucru extraordinar.....incep sa doreasca sa comunice mai mult. De acest moment depinde viitorul relatiei. Doar prin comunicare pot afla si transmite unul altuia....cum vad ei relatia.....din acel moment pana la final.
Stabilirea unui limbaj de comunicare este una dintre cele mai grele incercari. In aceste momente partenerii daca nu sunt atenti...pot stimula gresit partenerul, provocandu-l.

Cam la faza asta sunt in relatia mea, am tot citit tot ce ai scris si cred intradevar ca totul tine de creier (computer). Astept sa trec la acea relatie de prietenie bazata pe idei generate de amandoi, Momentan vedem lucrurile diferit, trebuie timp si rabdare. Succese!
Doamne cat ai scris
Valy90
Postat pe 17 Octombrie 2010 17:48
De la: valy90, la data 2010-10-17 17:48:19
De la: crina, la data 2010-04-30 07:02:10


Persoana din fata noastra are calitati si defecte....iar noi pana in acest moment am imaginat relatia cu calitatile persoanei.....lasand de o parte relatia necesara si cu defectele sale.
De obicei acesta stare apare aproape in acelasi moment la amandoi partenerii. Chiar daca apare doar la unul dintre ei.......acela stimuleaza aparitia acestei stari si la celalalt.
Brusc devin constienti ca sunt......asa cum sunt.
In mod normal se vede ca de fapt fiecare a imaginat pe principii de anticipare subiectiva, nicidecum obiectiva.
In acest moment......partenrii a caror relatie rezista....fac un lucru extraordinar.....incep sa doreasca sa comunice mai mult. De acest moment depinde viitorul relatiei. Doar prin comunicare pot afla si transmite unul altuia....cum vad ei relatia.....din acel moment pana la final.
Stabilirea unui limbaj de comunicare este una dintre cele mai grele incercari. In aceste momente partenerii daca nu sunt atenti...pot stimula gresit partenerul, provocandu-l.

Cam la faza asta sunt in relatia mea, am tot citit tot ce ai scris si cred intradevar ca totul tine de creier (computer). Astept sa trec la acea relatie de prietenie bazata pe idei generate de amandoi, Momentan vedem lucrurile diferit, trebuie timp si rabdare. Succese!
Doamne cat ai scris
Scuze Crina e pt catyboy
Valy90
Postat pe 17 Octombrie 2010 17:50
Barbie30
Postat pe 17 Octombrie 2010 17:51
din cate observ ai perfecta dreptate!
gya29
Postat pe 17 Octombrie 2010 17:55
De la: Barbie30, la data 2010-10-17 17:51:48
Tu ai citit?
Valy90
Postat pe 21 Octombrie 2010 00:14
De la: valy90, la data 2010-10-21 00:14:29
De la: Barbie30, la data 2010-10-17 17:51:48
Tu ai citit?


Nop Oare a vrut sa ne invete cum e cu relatia intre parteneri sau are vreo dilema? Oricum nu inteleg de ce dracu dau copy paste si nu scriu ei cateva randuri....
Barbie30
Postat pe 21 Octombrie 2010 09:53
De la: Barbie30, la data 2010-10-21 09:53:33
Nop Oare a vrut sa ne invete cum e cu relatia intre parteneri sau are vreo dilema? Oricum nu inteleg de ce dracu dau copy paste si nu scriu ei cateva randuri....


ca sa le faci tu rezumatul
battleofwits
Postat pe 21 Octombrie 2010 09:56
De la: battleofwits, la data 2010-10-21 09:56:38
De la: Barbie30, la data 2010-10-21 09:53:33
Nop Oare a vrut sa ne invete cum e cu relatia intre parteneri sau are vreo dilema? Oricum nu inteleg de ce dracu dau copy paste si nu scriu ei cateva randuri....


ca sa le faci tu rezumatul


E un topic vechi si nu are rost sa ma chinui.
Barbie30
Postat pe 21 Octombrie 2010 09:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
faa lenjerie 88 De la: bl_de 17 Iunie 2009 13:47
Ma inseala sau ma insel? 12 De la: bruneagra25 5 Mai 2009 11:33
iubitul meu vrea sa facem...."dragoste" 18 De la: someone17 3 Iunie 2012 01:45
help 7 De la: one_size 27 Aprilie 2010 13:02
nici dupa un an de zile 16 De la: alina_oana_pachef 26 Octombrie 2009 13:07