Setari Cookie-uri

inotul si alergarea

cele mai bune sporturi pentru slabire, solicita intens organismul si participa aproape fiecare grupa musculara... mentine si tineretea, doar inotul e un pic nociv, atentie la fetite (fac chisturi nu le dati de mici la inot) iar baieteii fac otite frecvente...
dibu_iulia
Postat pe 8 Iulie 2008 17:26
Aparitia chisturilor ovariene nu tine neaparat de practicarea inotului.
Marea majoritate a fetelor prezinta aceste chisturi. Incidenta aparitiei acestora din cauza inotului este o probabilitate.Chisturile au foarte multe cauze de aparitie.
In schimb, intradevar, inotul este o modalitate foarte buna de mentinere a organismului intr-o forma buna si intr-o maniera sanatoasa.
Pe langa faptul ca te poate ajuta si la slabit (depinde cat de intens si de des este practicat) acesta are si un efect terapeutic. Nu degeaba este foarte recunoscuta si indicata hidroterapia.
Pe langa alergat, mai poate fi adaugat si ciclismul, care de asemenea este un foarte bun sport cardio.
Din punct de vedere al impactului asupra articulatiilor si coloanei, concluzia specialistilor arata ca metodele recomandate sunt inotul, ciclismul si alergatul.
Alergatul se poate dovedi "nociv" pentru articulatii, spre deosebire de inot si ciclism.

tonusplus
Postat pe 11 August 2008 23:21
Nu inteleg ...ce legatura are inotul cu chisturile..._ Eu am facut inot , varile mergeam cat mai des la Þ scaldaÞ, pentru asta nu am avut nici un chist , anzwaz , mi+ar placea sa aud niste argumente..._ pt ca asa si eu pot spune ca oxigenul provoaca diaree...poftim!
lara007_healthy
Postat pe 10 Noiembrie 2008 14:03
este valabila afirmatia doar pentru fetitele date la inot de mici, care fac acest sport ca si p[erformanta, adica saptamana de saptamana intra in bazinul cu apa rece, nu doar vara la scaldat. raceala mentinuta in zona pelvisului, acolo unde se afla ovarele, se pare ca duce la raceli frecvente si ingreuneaza absorbtia chisturilor fiziologice care ar trebui sa aiba loc la pubertate. In general este considerata chiar o boala profesionala.
dibu_iulia
Postat pe 17 Decembrie 2008 21:35
Salut! intr-adevar inotul este unul din cele mai bune sporturi pt.multe parti ale corpului. Daca meseria pe care o practicati va solicita spatele, atunci inotul este primul sport recomandat de doctori. In plus efectele de tonifiere si remodelare a corpului sunt uimitoare. Din propria experienta va spun ca in 2 luni de mers la bazin, de cate 4-5 ori pe sapt.si manacand mai sanatos, am ajuns sa-mi vad abdomenul bine conturat, picioarele cu mai putina celulita iar aripioarele diminuate...plus ca si psihic ma simteam mult mai bine, mai linistita si mai increzatoare in mine. eu n-am putut niciodata sa tin cure de slabire, deoarece aveam dureri ingrojitoare de cap si ameteam, asa ca intoul a avut la mine doar efecte bune si vizibile,asa am reusit sa si slabesc, si nu atat in kilograme cat in centimetri! :) am inceput sa merg prin luna aprilie la inot si mai mergeam daca nu trebuia sa plec din tara peste vara... acum ma gandesc serios ca dupa sarbatori sa-mi reincep activitatea!
Spor la tot ceea ce faceti! ;)
georgia0607
Postat pe 18 Decembrie 2008 09:14
Nu cred ca are legatura inotul cu chisturile. Poti raci la ovare daca e frig afara si apa e rece sau poti face conjunctivita daca nu e bazinul dezinfectat, curat.
Sarah_healthy
Postat pe 15 Ianuarie 2009 12:12
Eu sincer nu cred ca inotul ar avea vreo legatura directa cu chisturile, doar daca cautam legaturi pana la infinit( cunosc fete care au facut mult polo si nici vorba de vreun chist)Pe mine mai degraba m-ar deranja faptul ca intri in apa aceea in care inoata multa alta lume...oare cantitatea de clor din apa e suficienta pt a anihila diversi virusi, precum HIV, virusul hepatic, nu mai vorbesc de alte bacterii, ciuperci...
lara007_healthy
Postat pe 15 Ianuarie 2009 16:12
sincer nu shtiam ca innotul e una din cauzele aparitziei chisturilor ovariene.. ..am avut o verishoara care a urmat cursuri de innot shi shi-a dezvoltat musculatura shi oasele intr-un haaaal.... ...eu ash recomanda innotul pers cu deficientze de creshtere shi cam atat....dp parerea mea o fata treb sa fie feminina,nu cu un spate ca de barbat ...acu'depinde de parerea fiecaruia...
toate bune!
negreaska
Postat pe 26 Februarie 2009 18:22

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Minim Calorii - Slabeste/ Gateste/ Prajeste cu 1 calorie 2 De la: MinimCalorii 14 Iulie 2014 16:17
HAIR STYLIST 1 De la: Soner_Aydo__du_1 12 Februarie 2012 22:10
sport de placere 19 De la: office_salinasusesi_ro 18 Iunie 2010 21:46
Masaj Tg Mures 1 De la: WeddingDresses 6 Iunie 2011 13:47
acufene 7 De la: camiflorea 19 Aprilie 2010 07:29