Setari Cookie-uri

Chisturi mamare

Am fost diagnosticata cu chisturi,dar mi s-a spus ca nu e grav.Pe net am citit ca trebuiesc tinute sub observatie ca nu se stie nicioadata?!
Are cineva informatii despre asta?

Postat pe 1 Septembrie 2008 13:19
Dezechilibrele care au dus la aparitia chisturilor trebuies identificate si tratate. Nu "sta" asteptand sa se agraveze, fa-ti o diagnosticare integrativa care sa-ti precizeze cauzele aparitiei lor: hormoni dereglati, xenoestrogeni etc
dusa
Postat pe 10 Septembrie 2008 12:33
draga Dusa,eu nu as sta ,dar nu stiu unde sa merg.Ma mai interesez.

Postat pe 11 Septembrie 2008 15:35
Este adevarat ca niste chistulete mici pot sta linistite acolo multa vreme. In acelasi timp ele pot si sa isi modifice viteza de dezvoltare si sa devina altceva...
In acest sens este bine sa actionati in cateva directii: reglare hormonala, imbunatatirea circulatiei limfatice, detoxifiere, tratament antidegenerativ.

Pentru detalii amanuntite despre toate acestea ma puteti contcta prin email. Intotdeauna evit sa postez comentarii mari pentru ca vreau sa ii ajut doar pe cei care cer ajutor, adica chiar vor sa faca ceva pentru sanatatea lor.

danut_dr@yahoo.com
Plantvita
Postat pe 14 Septembrie 2008 10:44
Buna
Ma numesc Merdan, am 40 de ani, doua nasteri si un nodul de 1 cm alimentat cu cu un vas de sange la sanul drept, aproape de mamelon.Imi este foarte frica.Am fost diagnosticata si cu ganglioni la subbrat si la tiroida.Pentru moment iau un remediu homeopat"Mastodinon".Ce as mai putea face?
Multumesc
gafarmerdan
Postat pe 15 Septembrie 2008 09:42
Exista un ingredient natural anti-cancer si anti-inflamator care are, printre altele, proprietatea de a stopa alimentarea tumorilor prin vasele de sange. Mastodynon-ul nu este remediu homeopat in adevaratul sens al cuvantului, ci tine de fitoterapie. El regleaza NUMAI un anumit hormon de pe axa HPO - ce se intampla daca nu este acela dezechilibrat ? Ce se intampla daca nu aveti o dereglare hormonala propriu-zisa ci doar o intoxicatie cu xenoestrogeni sau metale toxice ?
La intrebarea dvs. "Ce as mai putea face ?" va raspund: DIAGNOSTICARE adevarata. Aveti ganglioni, OK. Dar vi s-a spus DE CE ii aveti ?
Eu va inteleg ca va este frica, numai o femeie poate sa inteleaga spaima + grija cuprinsa in vorbele "nodul la san", dar frica nu ajuta, nu rezolva nimic. Trebuie sa incercati sa aflati mai mult despre dezechilibrele din corpul dvs, si sa incercati sa tineti situatia sub control cu mijl. naturale. Daca vreti un ajutor la diagnosticarea integrativa, scrieti-mi.
dusa
Postat pe 15 Septembrie 2008 09:59
am 23 de ani si acum 2 ani mi s-au depistat prin eco mamar chisturi de o,5 mm...mi-am facut si analize la sange ca sa vedem dak am vreo dereglare hormonala si asa am descoperit ca am tiroidita cronica...o boala care nu se vindeca niciodata...de atunci tin un tratament cu euthyrox ca sa tin boala sub control...chisturile la sani mi-au disparut dupa cateva luni de tratament...stiti cumva dak exista vreo metoda naturista sa scap de aceasta boala ?multumesc si multa sanatate va doresc
xxelena85
Postat pe 16 Septembrie 2008 16:03
Daca vorbesti de tiroidita Hashimoto, se poate lucra prin terapie electrica si dieta la "medierea" reactiilor sistemului imunitar, incetinirea progresului bolii si micsoararea riscului de aparitie a bolilor asociate (astm, artrita reumatoida etc).
dusa
Postat pe 17 Septembrie 2008 11:25
buna dusa ma numesc dana am40 ani si am si eu larindul meu chisturi la ambii sani as dori sa pot lua legatura cu tine cum procedez?
crisvoicu
Postat pe 27 Octombrie 2008 09:54
Poti sa ma contactezi pe mailul euvita_mspa@yahoo.com. Raspund de fiecare data, chiar daca uneori cu intarziere.
dusa
Postat pe 27 Octombrie 2008 16:41
Chisturile mamare,sunt o mare problema,dar nimeni nu le da importanta pe care de fapt o necesita, Stiam ca am chisturi la ambii sani de la varsta de 27 de ani, am nascut la 29, cand am inceput sa alapez au inceput problemele, ma dureau sanii f. tare, Acum am 52 de ani, In urma cu 2 ani am avut mastectomie totala a sanului drept, am urmat chimoterapie. Anul trecut am fost pentru reconstructie, si am rugat pe medic sa -mi faca biopsie la sanul stang, Inaite de aceasta am facut Rezonanta magnetica de san, dupa o clasificare Birads care recomanda in stadiul IV biopsie , am solicitat sa mi - se faca, si.......... aveam cancer si la sanul stang... am urmat tratament radioterapic iar acum urmez un tratament cu Nolvadex, Trebuie sa ceri sa-ti faca REZONANTA MAGNETICA de sani, numai asa te poti proteja,Si inca ceva...acum se face mastectomie subcutanata cu implant imediat de silicon. Suntem in secolul XXI , MASTECTOMIA TOTALA ESTE UN TRECUT,CEI CE FAC ASA CEVA TREBUIE SA RASPUNDA
joannaa_20
Postat pe 17 Decembrie 2008 19:09
Buna Dusa.Desi am vazut adresa ta de e-mail,m-am gandit sa-ti spun si despre mine si apoi,cu permisiunea ta sa o folosesc. Am noduli mamari de la varsta de 23 ani.Acum am 43. Nu i-am operat pt ca mi s-a spus ca au legatura cu alaptatul, au aparut la o sarcina care nu a fost dusa pana la capat,nastere. Anul trecut m-am operat de glanda tiroida cu nodul stang- rezultatul biopsiei a fost ca acel nodul nu era de natura canceroasa iar acum o luna, m-am operat din nou: histerectomie totala cu pastrarea anexelor si, din nou, rezultatul biopsiei este bun, in sensul ca tot ce a fost trimis la analiza nu este de natura canceroasa. Problema este ca, acum ma dor sanii foarte tare, ca atunci cand trebuia sa-mi vina menstruatia si apoi, odata cu venirea acesteia, sanii isi reveneau,nodulii nu mai dureau aproape deloc; numai ca acum nu mai am menstruatie si senzatia de durere a sanilor la palpare si de asemenea la subrat, nu mai dispare. Am fost la control dupa operatie, dar pur si simplu, am neglijat sa intreb si despre aceasta problema. In ce priveste operatia, ma refac bine, a constatat si medicul meu ginecolog acest lucru care m-a chemat la control peste 2 luni.
Eu,intre timp, ce fac cu aceasta durere a sanilor?
Multumesc anticipat pt raspuns.
Sarbatori fericite tuturor!
Adresa mea de e-mail: doinabalasa2006@yahoo.com
doinabalasa2006
Postat pe 28 Decembrie 2008 10:02
Operatiile doar au amplificat dezechilibrele hormonale existente in organism. Tratamentul sanilor, dar si a consecintelor operatiei de histerectomie (chiar nu ti-a vorbit ginecologul nimic despre asta ?) implica reglarea hormonala (si nu numai !). Din pacate urmeaza o perioada f. periculoasa pt. tine (poate 2-3 ani) in care organismul va trebui sa se invete sa se descurce cu hormonii pe care ii (mai) are. Menopauza fortata nu este o joaca si din pacate la noi medicii ignora acest lucru (poate pt. ca majoritatea chirurgilor sunt barbati ?). Faptul ca operatia de histerectomie a reusit este o gluma amara: a reusit sa ce ? Sa te imbatraneasca cu 10 ani ? Sa te aduca in mod brutal la haosul hormonal al primilor ani de menopauza, ani in care riscul de a face C este sporit ?
Ar fi multe de spus dar ar fi trebuit sa ti le spun INAINTE de operatie. Ca sa remediem situatia prezenta, scrie-mi pe mail sa vedem ce putem face.
dusa
Postat pe 31 Decembrie 2008 08:48
da problema poate fi rezolvata si cu remedii naturiste-aloe vera detalii pe www.caraghiaur.ro
lucian_rich
Postat pe 10 Ianuarie 2009 22:27
Dar de chisturi ovariene stiti ceva ? Eu am 34 de ani si din cauza ca am ovare polichistice nu am putut pana acum sa fac un copil. Am facut diferite tratamente hormonale cu medicamente; dar fara succes.
Ceva informatii aveti si pentru aceasta problema ?

Multumesc
barabasmelinda12
Postat pe 20 Ianuarie 2009 11:26
am 25 de ani si la varsta de 17 ani am fost diagnosticata cu chisturi pe glandele mamare.Astfel ca am fost operata sub ambele subrate.Imi amorteau mainile, de nu le mai puteam misca, si ma dureau si sani.De ce mi/au aparut?Au aparut pe baza hormonala si mi s/a spus la vremea aceea ca mi s/au dezvoltat sanii prea repede si mi/au crecut prea mari intr/un timp foarte scurt.la inceput si eu m/am speriat , dar nu aveam de ce.Au fost 2 operatii simple.Asa ca nu lasati sa treaca vremea ca sa se agraveze.eu am facut operatiile la cluj si am avut noroc de medici foarte buni.
mirelamuresan
Postat pe 20 Ianuarie 2009 14:23
De la: barabasmelinda12, la data 2009-01-20 11:26:37Dar de chisturi ovariene stiti ceva ? Eu am 34 de ani si din cauza ca am ovare polichistice nu am putut pana acum sa fac un copil. Am facut diferite tratamente hormonale cu medicamente; dar fara succes.
Ceva informatii aveti si pentru aceasta problema ?

Multumesc


Ai ovare polichistice sau sindromul ovarelor polichistice ?
dusa
Postat pe 20 Ianuarie 2009 16:02
SOP era scris pe fisa de tratament, atunci inseamna ca am numai sindromul ?
barabasmelinda12
Postat pe 21 Ianuarie 2009 10:12
la varsta de 19 ani am descoperit un nodul la san in timp ce imi faceam singura un control la sani, dupa vre-un an vazand ca nu dispare a fost la un control unde mi-au facut o radiografie ... doctorul mi-a spus sa stau linistita ca sunt prea tanara ca sa am noduli cancerigeni si mi-a spus ca este tesut mamar care s-a dezvoltat sub acea forma si de asta mi se pare ca am ceva acolo..... in total mi-a descoperit unu mare si doi mici la sanul drept si unul mic la sanul stang ...... am stat linistita de atunci dar tot acolo il simt pe ala mare si am aceeasi durere suportabila mai ales in perioada dinaintea ciclului sau cand presionez pe san ....
A mai avut sau mai are cineva asa ceva... mi-e frica sa nu se agraveze sau ceva .... anul asta trebuie sa ma sune sa ma mai duc la un control sa vada cum a evolutionat... daca s-a marit sau a ramas la fel .....
Medicul e de la un spital mare din strainatate ... si imi inspira incredere pentru ca au aparate calumea si lucreaza ca niste profesionisti... vorbesc frumos si te respecta fara sa platesti nimic dar parca tot nu sunt 100% sigura ....
jessica23_healthy
Postat pe 7 Februarie 2009 13:38
Pt. barabasmelinda12: este mai grav sa ai sindromul ovarelor polichistice (SOP) decat oavre polichistice, inseamna ca ai mai multe dezechilibre hormonale.
dusa
Postat pe 7 Februarie 2009 17:08
draga dr.Danut
am fost diagnosticata cu multiple chistulete mici la ambii sani precum si cu un nodul mamar stang.Am facut o serie de analize precum si marcari tumorali care au iesit buni.Ce trebuie facut sa stau linistita sau sa merg la un specialist (oncolog)?
criss_pana
Postat pe 4 Aprilie 2009 08:23
daca u mai stii ce sa faci cand faci eco..si nu iti spun mare lucru....faci analize,faci dozari hormonale(care la 3 lab ies diferit)atunci spunene si noua...eu sunt intr-o situatie asemanatoare,am fibroadenom mamar....de fapt am avut unu si dupa un an l-am operat si mi-a aparut altul imediat dupa op.....chirurgii si oncologii din buc imi recomanda sa il supraveghez...dar oricine a avut asa ceva si sa operat sau nu are sanse egale cu mine sa ii apara un altul...asa este organismul...nu avem prea multe de facut...eventual scoaterea glandei mamare si punerea de implanturi...dar bine nici asa nu va fi pt ca fiecare particica din corp are rolul ai.Antecedente nu am in fam de asa ceva dar ...raman cu semne de intrebare..si cu o supraveghere atenta..asa ca nu sfatuiesc pe nimeni sa il scoata decat dak vrea sa ramana inasrcinata sau dak imncepe sa deranjenze...bafta tuturor

Postat pe 22 Aprilie 2009 18:56
salut!ma confrunt si eu cu o prob asemanatoare..am 20 ani..si in urma cu 2 luni au aparut niste dureri,la unul din sani,ingrozitoare,pe care cu greu le puteam suporta.asa ca mi-am facut o programare la eco..la eco de cum a pus dr sonda pe mine mi-a zis "cred ca te doare de nu se poate la ce e aici..e cam jale..nu urgenta de operat..dar oricum..".concluzia : plaja multinodulara cu structura mixta,neomogena,pledeaza pentru structura adenochistica..diam 2,5 cm.la asa un rezultat,a tinut neaparat sa se uite si la celalalt san : nimic deja format,dar tot sanul are o structura total neomogena.mi-a sugerat sa ma duc repede la un endocrinolog,ca s-ar putea sa fie ceva hormonal (mai ales ca menstra mea e total data peste cap).fuga la Parhon,in 2 zile,consultatie la endocrinologie..la prima vedere a ecografiei si dupa anamneza de rigoare mi-a zis k nu prea ii place ce vede..si ca prob va trb operatie,pt ca singurul rezultat concret il voi obtine in urma rez histo-patologic,dar sa ma internez totusi sa-mi fac analizele.Zis si facut..m-am dus la recoltare si m-am intors pt un consult obisnuit pt internare.m-a palpat si endocrinoloaga si ca..bun..stangul ca stangul,ca stim deja ca e ceva acolo,dar ca dreptul nu-i place deloc,pt ca e total neomogen.asa ca s-a gandit ca poate e un dezechilibru hormonal atat de mare,incat s-ar putea vedea modificari ale hipofizei..si m-am dus la radiografie de sa turceasca.In final si radiografia si dozarile de hormoni au iesit bine..mai putin prolactina,care inca nu e gata si care ma interesa cel mai mult.Mi-a spus ca daca si prolactina iese bine..inseamna ca nu e vb de niciun dezechilibru hormonal..si ca direct la oncolog,ca poate el vede ceva ce nu pot ei sa depisteze.Imi cer scuze ca am scris atat de mult..dar chiar as avea nevoie de parerile voastre,daca v-ati confruntat si voi cu asemenea probleme..sau daca stiti medici mai buni,oncologi eventual(pt ca la operatie oricum ajung).va multumesc
alexa_aim
Postat pe 22 Aprilie 2009 23:44
Ia-o incetisor si nu te ambala ! Asteapta intai raspunsul cu prolactina, daca aici e problema, nu are rost sa te gandesti la operatie.
Cum ti-a iesit oxitocina ?
dusa
Postat pe 23 Aprilie 2009 17:51
nu mi-am fct dozare de oxitocina pentru ca nu am nevoie (oxitocina e un hormon care intervine numai in ultima perioada a sarcinii,in afara sarcinii nefiind stimulata secretia ei de efort fizic sau stres,precum la prolactina).azi ma duc sa vad rezultatul pentru prolactina si tot azi si la un oncolog,pt ca tot insista atat endocrinoloaga.sper sa aflu vesti bune.de operatie oricum nu cred ca scap pentru ca mi s-a spus ca la cum se prezinta tratament medicamentos nu prea ar fi.
alexa_aim
Postat pe 24 Aprilie 2009 10:30
Aici te inseli, variatia oxitocinei face parte din raspunsul specific la stres al femeii si are implicatii asupra sanatatii tesutului sanilor.
Este adevarat ca nu ai tratament medicamentos, dar ce parere ai de un tratament naturist ? (asta daca nu vrei neaparat operatie !)
dusa
Postat pe 24 Aprilie 2009 16:47
NU!clar nu vreau operatie :))..mai ales ca ar pica si extrem de prost,intru in presesiune,apoi sesiune..si nu vreau deloc sa lipesc de la facultate.asa ca un tratament naturist ar fi tocmai bun (mai ales ca antiinflamatorul - singurul pe care mi l-a recomandat medicul- deja nu prea mai are efecte)
alexa_aim
Postat pe 24 Aprilie 2009 23:41
bunã. ptr. dereglare hormonalã ,îþi recomand excellium ,da la ganoexcel. dacã te intereseazã, contacteazã-mã pe adresa :stery_ra@yahoo.com.
stery
Postat pe 10 Iunie 2009 09:50
De la: healthy001629, la data 2009-06-10 09:50:11bunã. ptr. dereglare hormonalã ,îþi recomand excellium ,da la ganoexcel. dacã te intereseazã, contacteazã-mã pe adresa :stery_ra@yahoo.com.

De ce recomanzi?
enemgabriel
Postat pe 10 Iunie 2009 10:51
PT CHISTURI LA SAN SI PT CANCER MERGETI IN PLAFAR SI LUATI MUMIO SAU SE MAI CHIAMA SI RASINA MUNTILOR CAPSULE DE INGHITIT PT CA MAI SUNT SI CAPSULE CARE SE DIZOLVA IN APA SI NU ORICINE LE POATE SUPORTA SUNT SUPER BUNE .IN COMBINATIE CU GEL DE ALOE VERA DAR ATENTIE TREBUIE URMAT ACEST TRATAMENT MULT TIMP POATE SI UN AM DAR SCAPATI DE ACESTE PROBLEME MULTA SANATATE
nicolicea
Postat pe 4 Iulie 2009 19:25

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
fertilizare in vitro 2 De la: healthy001958 13 Decembrie 2010 16:32
fisa medicala permis auto 4 De la: kudika_1008673 25 Aprilie 2016 22:24
Medici la care sa Nu mergi! 3 De la: kudika_994230 6 Noiembrie 2015 16:04
Tratament pentru cancer 1 De la: lover_woman 6 Februarie 2011 19:17
Parodontoza 7 De la: elisa1987 28 Februarie 2010 11:57