Setari Cookie-uri

Nasterea prin cezariana

Ce imi puteti spune despre nasterea prin cezariana?imi e teama de nasterea normala... cum e mai bine? a nascut cineva prin cezariana? e asa rau?
dibu_iulia
Postat pe 19 Septembrie 2008 14:06
eu nu am nascut inca(am abia 23 de sapt de sarcina) insa pot sa-ti spun ca e recomandata nasterea normala.organismul se reface mai repede.eu voi naste cu epidurala.
yrynaR
Postat pe 13 Octombrie 2008 16:52
Eu am nascut prin cezariana acum o luna, cu anestezie totala. Nu a fost chiar asa rau, dar presupun ca depinde de fiecare persoana in parte cum rezista la o operatie si dupa. Eu m-am refacut destul de bine, intr-o saptamana mi-au fost scoase firele, dupa doua saptamani nu prea mai simteam efectele operatiei (durere, imposibilitate de a depune eforturi prea mari). Destul de rau au fost primele trei-patru zile, cat am stat in spital(in sensul ca ma miscam destul de greu, nu puteam sa tusesc, sa rad etc., pentru ca ma durea operatia, alte efecte nu prea au fost), dar treci peste toate inconvenientele pentru ca il ai pe bebe alaturi.
Uneori nu ai de ales, dar daca ai, o alegere intre cele doua posibilitati depinde de tine si de doctorul tau, asa ca incearca sa te informezi cat mai bine si sa iei o hotarare in cunostinta de cauza. Nu conteaza ce spun altii, pana la urma e vorba de tine si de corpul tau.
mihaelacamelia
Postat pe 14 Octombrie 2008 22:54
Sunt cadru medical.Recomandata e nasterea normala.Se spune ca te refaci mai repede.Eu am ales de frica complicatiilor,deoarece pierdusem tot lichidul amniotic,am ales cezariana.Am avut anestezie peridurala,am putut sa imi vad copilul imediat si pot sa spun ca primele 24 de ore au fost rele,dar m-am dat jos din pat inainte de 24 de ore.M-am refacut foarte repede si nu aveam probleme la ras sau ridicat,numai ca spre binele tau nu e recomandat sa ridici.
Eu am nascut nu in Romania.Nu stiu daca acasa,in Romania fac cezariana cu anestezie peridurala..
mihaelade
Postat pe 27 Octombrie 2008 05:42
buna...am nascut prin cazariana acum 14 ani...ghininul ca am avut un sot care nu m-a ajutat la NIMIC...in rest e ok...mi-am revenit la taliuta imediat...atit ca atunci cind ploua...sau se schimba vremea ...imi aduc aminte cu ce nenorocit am facut o fata superba...in rest...super ok..
p.s.am ales aceasta varianta pentru ca in luna 7 m-a agresat fizic si nu am mai vrut nici-o durere fizica...era deajuns cealalta.mai vb.pa
alexia_18
Postat pe 27 Octombrie 2008 14:50
fara frica,alege cezariana!!!!e vorba de evitarea garantata a durerilor facerii,dar si de evitarea suferintelor fatului....pt ca nu-i simplu deloc pt el sa treaca prin acel "tunel" f stramt,pana sa vada lumina zilei.....
acum 14 ani alesesem sa nasc normal,pt ca asa-mi spunea toata lumea ca e bine....la intrebarile mele:de ce e bine normal si nu prin cezariana,nimeni,nici macar cadrele medicale,nu stiau sa-mi dea explicatia logica de ce e bine sa nasti normal.....toti spuneau ca asa e lasata femeia,sa nasca normal....deci sa se chinuie pana-si vede pruncul la ochi....ma imprietenisem in maternitate cu o fetiscana de 19 ani,care n-a vrut sa mearga in sala de travaliu fara mine......am tinut-o de mana pana a nascut un baiat superb,adica 14 ore.....atat s-a chinuit fata aceea pana a adus pe lume pruncul.....am vazut cu ochii mei prin ce-a trecut o manuta de fetita,care ar fi vrut sa nasca prin cezariana,dar n-avea bani pt asta,de la tara fiind.....muta paturile din salon in timpul contractiilor c-o usurinta ce te lasa masca....in fine,nu vreau sa sperii pe nimeni,dar o explicatie logica si care sa fie in favoarea mamei si a copilului privitoare la nasterea normala in favoarea nasterii prin cezariana nu cred ca poate fi data de cineva.....dragele mele,daca alegeti chinurile facerii doar pt ca asa se spune ca e normal,nu pot decat sa va doresc bafta si multa sanatate!!!!!
cat despre durerile pe care le indura mama in urma operatiei de cezariana,credeti-ma,sunt de neluat in seama,cand tii in brate un prunc perfect...cu sport si vointa,burtica se retrage si poti arata la fel de frumoasa si supla ca si inainte de-a ramane insarcinata.....
ecaterina33
Postat pe 4 Ianuarie 2009 12:57
Sunt de acord cu tinen ecaterina33. Asa voi face si eu, nu ma intereseaza parerea celorlalti. Pana la urma e vorba de corpul meu si am dreptul sa aleg! Cui nu-i convine sa-i fie de bine!!!!
Gaby211081
Postat pe 16 Ianuarie 2009 11:15
pt 'ecaterina33' imi pare rau sa te contrazic, dar nasterea prin cezariana are repercursiuni psihologice atat pentru mama, cat si pentru bebe. Aceste repercursiuni se vad in timp, nu imediat. In momentul nasterii mama (mai bine zis cu ajutorul corpului ei) isi impinge copil in afara, iar bebelusul incepe sa se lupte pentru viata lui (el nu coboara pur si simplu din uter, ci se roteste in functie de bazinul mamei - sunt foarte multe explicatii aici si nu le voi scrie) si incepe sa fie de sine statator, adica sa traiasca singur si nu prin intermediul mamei. In momentul in care se face cezariana, copilul este practic smuls din uterul mamei si ruptura este mai brusca si mai traumatizanta pentru copil, ca sa nu mai zic pentru mama care nu se implica in nastere, ci lasa pe cei din jurul ei sa o faca in locul ei. Puteti sa credeti sau nu ceea ce va zic, dar am avut destui clienti cu probleme care veneau din traume legate de nastere (sunt psiholog si psihoterapeut).
roxanastanciulescu
Postat pe 16 Ianuarie 2009 12:32
sora mea a nascut ambii copii prin cezariana si nu sunt mai putin luptatori si nu au probleme psihice, au aceleasi probleme ca si cei nascuti in stilul clasic.
eleain
Postat pe 16 Ianuarie 2009 12:38
Linistita poti naste prin cezariana, eu a trebuit sa optez pentru anestezia in coloana nu mai stiu cum ii spune , acum 4 luni , pt. ca bebe a venit mai devreme si pt. a evita o complicatie am ascultat medicul. Dupa ce iti face anestezia in 10 minute incepe operatia si in urmatorele 5-10 minute deja iti vezi copilasul . Am plans de fericire si nu ma durut deloc.
Refacerea a fost un pic mai greoaie , dar nu urli de durele ca la nasterea normala. Nu este nici o repercursiune psihica asupra ta sau a copilului cum zicea psiholoaga , nici vorba , totul tine de temperamentul si personalitatea fiecaruia .
cfelicia2003
Postat pe 16 Ianuarie 2009 12:58
AM NASCUT SI EU 2 BAIETI PRIN CEZARIANA .DUPA PRIMA CEZARIANA NU M-AM PUTUT RIDICA DIN PAT 2 SAPTAMANI AVEAM DURERI DE CAP SI VOMITAM INTRUNA IAR LA A DOUA OPERATIE M-AM SIMTIT MAI BINE INSA COPILUL A AVUT DE SUFERIT A AVUT CATEVA VASE DE SANGE SPARTE LA CAP SI AM STAT CU EL 1 LUNA IN TIMISOARA LA SPITAL. NU STIU NICI IN ZIUA DE AZI DE CE A FOST ASA SI DE UNDE AU APARUT PROBLEMELE LUI. DACA PUTEAM NASTE NORMAL ALEGEAM ACEST FEL DAR EU NU AM PUTUT NU AM AVUT DELOC DILATARE CU NICI UNUL DIN COPII.
alina1234_healthy
Postat pe 31 Ianuarie 2009 09:51
Buna Alinaiulia!si eu am nascut 2baieti prin cezriana,deoarece nu au vrut sa se intoarca si sa se aseze in pozitie normala, Nu trebui sa iti fie frica de nasterea normala,Adevarul este ca dupa cezariana, recuperarea este mai lenta,operatia este destul de mare si locul este sensibil mult timp.Despre copii ce sa iti spun ,nu au nici o problema,ai mei cel mare a avut 4750gr,49cm,nota 10,cel mic,4550gr,51cm,nota 9spre 10 Asa ca totul depinde de tine,tu alegi cum vrei sa nasti,este decizia ta si numai a ta.Bafta multa si sanatate cat cuprinde.
51160
Postat pe 8 Februarie 2009 20:54
Buna si eu am nascut prin cezariana si pot sa spun ca e cel mai bine , asta din punctul meu de vedere.A 5 ani de cind am nascut si ma simt f bine, dar poti discuta cu ginecologul tau sa iti dea detalii in ceea ce priveste diferenta dintre nasteri .e greu dupa ce nasti ca de e taietura si nu se vindeca usor asta o perioada de vreo 2 luni dar in rest e ok .si eu am fost la fel .NU stiu cit de mult te ajuta dar sa ia bafta sa faci alegerea corecta
danescuramona
Postat pe 11 Februarie 2009 17:39
a si am uitat sa iti zic cu anestezie totala cu cealalta e nasol ai dureri de cap ameteli
danescuramona
Postat pe 11 Februarie 2009 17:40
si eu trebuie sa nasc peste o saptamana, tot cu cezariana. sa va zic sincer, mi-am dorit sa nasc prin cezariana, mi-a fost frica de nasterea naturala, dar acum e necesara deoarece am fost internata fiind suspecta de preclampsie. in cele cateva zile cat am stat internata m-am speriat si mai tare de nasterea naturala, fiind langa salonul de travaliu. va dati seama ca am auzit numai tipete si vaiete, dar de fiecare data cand le vedeam pe fete imediat dupa nastere ramaneam perplexa: erau atat de senine si imi spuneau ca au uitat toata durerea.
voi alege si eu tot anestezie generala si sper sa fie bine. va pupic
etinc3lle
Postat pe 27 Februarie 2009 10:05
Eu am nascut acum 3 ani prin cezariana pt ca nu s-a putut altfel dar daca ar fi sa nasc iar tot cezariana as alege.E refacerea un pic mai grea dar cu putin ajutor iti revii.SI vreau sa spun ca am ramas ca inainte(stii la ce ma refer) nici nu se cunoaste ca ai nascut,pe cand mama imi povestea ca a nascut normal si s-a rupt si vai de ea....DAR asta e optiunea ta.
ccseduard
Postat pe 27 Februarie 2009 14:53
Nastere usoara,sanatate si refacere rapida.Sa iti dea Domnul un copil sanatos.Iti tin pumni.Bafta
51160
Postat pe 27 Februarie 2009 21:45
Si eu sunt adepta cezarienei . Fiecare , teoretic , ar trebui sa-si cunoasca gradul de suportabilitate in orice . Am nascut prin cezariana , acu" 5 ani si doua luni . Am avut contractii cam toata sarcina , finalizarea a fost un succes cu ajutorul medicamentului gravibinon . Optiunea de cezariana a fost chiar una corecta . Eram pregatita pentru " Sala " , dilatatie nu era deloc , lichidul amniotic il pierdusem , aveam dureri crunte , nu dese , dar in intensitatea lor nu aveam aer , burtica era ca piatra si simteam ca imi plesneste . A fost cu anestezie generala , am nasut la ora 11 a.m. , iar la 10 p.m. era la "iubita " s-o vad , s-o analizez . Mi-am revenit repede , e drept ca mergem taras ( iar a doua zi aveam febra musculara ) . Fiind cezariana facuta foarte aproape de nasterea naturala care s-au fi produs oricum intr-un interval f.f. apropiat , lapticul a venui imediat ( chiar am facut " furia laptelui " a carei durere e crunta fata de cele imediate cezarienei , cel putin asa mi-a ramas mie pe creier fixat ).
Sunt de acord cu tot ce e natural , dar recunosc , mi-ar fi frica sa nasc natural . Mi se pare salbatic . Iar povestile pe care le auzi , cele mai multe sunt de groaza . Eu am avut o problema cu anestezicul de dupa cezariana , cu piafenul pus in perfuzie , dar mi l-au inlocuit si a fost ok.
Am o buna prietena , care a avut nevoie de psiholog imediat dupa nasterea naturala . A avut un travaliu de 15 ore , in nebunia nasterii a rupt maneca haltului asistentei de langa ea , si nu voia sa vada copilul- ce sa mai vorbim de alaptat . Cam asta e . Ca sfat , pentru gravidute - neaparat de gasit un medic bun clinician .
Sanatate multa .
elena_antonya@yahoo.com
Postat pe 12 Martie 2009 11:56
Hy,

Am o fetita de un anisor si aproape o luna pe care am nascut-o prin cezariana.
Este adevarat ca este operatie,insa vreau sa-ti spun ca suntem o.k.amandoua.
Singura zi mai putin "eleganta pentru mine"a fost aceea in care am nascut,pentru ca in prima zi nu ai voie sa te dai jos din pat,te doare operatia,ai sonda,doua-trei zile nu bei decat ceai,insa tot ce conteaza este satisfactia ca ai facut cel mai bun lucru din lume!!!
Iti doresc nastere usoara si sa dea Dumnezeu sa te bucuri de copilul tau pe care sunt convinsa ca ai sa-l aduci pe lume sanatos si de care ai sa te bucuri toata viata!!!
Diana
daianai
Postat pe 20 Martie 2009 20:20
buna.ma bucur sa aflu atat de multe lucruri despre cezariana .ma a steapta si pe mine in mai putin de 2 luni si as vrea sa stiu tot ce trebuie despre acest subiect.
tana_healthy
Postat pe 23 Martie 2009 15:54
DACA SE POATE NATURAL ATUNCI ASA SA FIE. CINEVA CARE A NASCUT PRIN CEZARIANÃ.
simona_boata
Postat pe 24 Martie 2009 13:09
@ roxanastanciulescu:
buna, m-am nascut acum 25 ani prin cezariana. am fost un copil "perfect", am invatat singura sa scriu, citeam povesti & cunosteam "abecedarul" / "matematica" cu mult inainte sa ajung la scoala etc. etc.
nu ma laud, scot in evidenta faptul ca n-am avut niciun fel de traume psihologice, dimpotriva am fost un copil mai "dotat".

eu si sotul ne gandim serios ca e timpul pt un pitic, iar nasterea va fi prin cezariana, clar.


ramona_eliza
Postat pe 2 Aprilie 2009 21:53
De la: roxanastanciulescu, la data 2009-01-16 12:32:16pt 'ecaterina33' imi pare rau sa te contrazic, dar nasterea prin cezariana are repercursiuni psihologice atat pentru mama, cat si pentru bebe. Aceste repercursiuni se vad in timp, nu imediat. In momentul nasterii mama (mai bine zis cu ajutorul corpului ei) isi impinge copil in afara, iar bebelusul incepe sa se lupte pentru viata lui (el nu coboara pur si simplu din uter, ci se roteste in functie de bazinul mamei - sunt foarte multe explicatii aici si nu le voi scrie) si incepe sa fie de sine statator, adica sa traiasca singur si nu prin intermediul mamei. In momentul in care se face cezariana, copilul este practic smuls din uterul mamei si ruptura este mai brusca si mai traumatizanta pentru copil, ca sa nu mai zic pentru mama care nu se implica in nastere, ci lasa pe cei din jurul ei sa o faca in locul ei. Puteti sa credeti sau nu ceea ce va zic, dar am avut destui clienti cu probleme care veneau din traume legate de nastere (sunt psiholog si psihoterapeut).




draga mea,ai copii???daca da si ai nascut normal,ai incercat vreodata,in cel mai subtil mod posibil pt un psiholog,sa te compari psihic cu o mama care a nascut prin cezariana,ca sa vezi diferentele clare intre ea si tine???esti o mama mai buna tu sau ea sau amandoua sunteti,simplu,MAME???curajoase pt c-ati indraznit sa concepeti si sa aduceti pe lume o alta viata???ca simplu om si ca mama a unei superbe adolescente de 14 ani,desteapta,curajoasa,descurcareata,prietenoasa,adevarat psiholog in cercul ei de prieteni,cel mai bun balsam si cea mai puternica incurajare pt mine atunci cand imi este greu,ca simplu om si mama spuneam,fara sa fie nevoie sa am studii speciale de psihologie sau psihoterapie,doar cu experienta vietii in spate si experienta unei nasteri pe care mi-am ales-o nu doar spre binele meu,iti declar cu mana pe inima ca te inseli in afirmatiile pe care le faci....sau,mai simplu,viata bate filmul....adica teoria nu se potriveste in practica mereu.....cate comparatii intre copii nascuti prin cezariana si copii nascuti pe cale naturala ai avut ocazia sa faci ca psiholog si,mai ales,cate diferente certe ai descoperit intre ei?poate ca multe,draga mea.....dar hai sa lasam psihologia la ea acasa....detaseaza-te pt o clipa,analizeaza-ti interiorul,fii sincera cu tine insati,cu tine-femeia simpla si mama(daca esti) si intreaba-te asa:in existenta ta de simplu om,oare cu cate mame ce-au nascut prin cezariana si cu cate mame ce-au nascut natural ai stat de vorba,fara sa le cunosti istoricul aducerii pe lume a copiilor lor?si cate ti-au dat impresia ca sunt diferite unele de altele pe plan psihic,intr-atat incat sa poti stabili cu certitudine"da,e clar,aceasta femeie e traumatizata dintr-un anumit pct de vedere,deci a nascut prin cezariana....sau da,e clar,aceasta femeie e una puternica pe plan emotional,deci a nascut pe cale naturala"....draga mea,cu cati copii nascuti prin cezariana si pe cale naturala ai stat de vorba in viata ta,fara sa stii sau sa-ti dai seama de asta,exact din considerentul ca n-a existat nicio diferenta intre ei pe plan psihic si emotional?sau cu cati copii ai stat de vorba,"diagnosticandu-i" la modul acesta si,poate,te-ai inselat,pana sa afli adevarul?????daca esti mama,compara-ti copilul nascut doar tu stii cum cu unul oarecare,luat aleatoriu,fara sa-i stii "obarsia" si fa comparatii....dupa care incearca sa faci un prognostic....apoi afla cum s-a nascut acel copil....si-apoi indrazneste sa aplici teoria psihologica pe care sunt ferm convinsa c-o stapanesti cu succes....oare nu vei fi uimita de rezultat?????iti spun toate astea doar pt cazul in care esti mama si ai un copil macar...in caz contrar,lasa-ne pe noi,mamele, sa ne exprimam parerile si sa ne impartasim experientele....iar tu asteapta sa avem nevoie de tine,ca psiholog si psihoterapeut,sa ne vorbesti atat de frumos si calm si bland despre tot ce vrei tu,dar numai despre ce inseamna sa aduci pe lume un copil -nu....sau sa-l cresti,sa-l educi,sa-l formezi,sa-l ocrotesti,sa-l certi,sa-l iubesti,sa-l alinti,sa-i veghezi somnul si sa-i dai cele mai bune sfaturi- despre asta sa nu vorbesti cu noi,daca nu esti INCA mama....n-ai cum sa stii...in acest caz,lasa-ne pe noi sa fim psihologii tai,draga mea.....ce spui?




ecaterina33
Postat pe 14 Aprilie 2009 16:15
Depinde de fiecare!
Acum un an au nascut 2 prietene foarte bune ale mele; amandoua "natural". Numai ca una a nascut facand epidurala si nu a simtit nici o durere in timpul nasterii (doua 2 ore a durat-o dar a luat un supozitor cu diclofenac si i-a trecut imediat, si i-a taiat un pic colun, nu a taiat-o si in afara... deci nu are acele senzatii de disconfort de care se sperie toata lumea). Iar cealalta din motive medicale nu a putut face epidurala; a durut-o rau, dar dupa ce a nascut (in 2 ore de la internare caci i-a fost provocata nasterea deci nu a sta in travaliu o mie de ore) nu a mai durut-o. La ea in schimb a tb sa faca o incizie si in exterior si a avut acele senzatii de disconfort cam 1 luni.
Matusa mea a facut cezariana, si mai bine de 1 luna nu a putut tine fetita in brate, tb sa stea pe pat, intr-o parte sa o alapteze. Tb sa o ajute cineva sa o schimbe, etc...
LR
Postat pe 21 Aprilie 2009 14:13
am si eu o intrebare?
La noi cum se face taietura la cezariana? Pe orizontala sau pe verticala?
didina
Postat pe 22 Aprilie 2009 13:26
Din cate stiu eu, taietura verticala se practica doar in cazul cezarienei de urgenta. In cazul meu, fiind o cezariana programata, taietura a fost orizontala.
mihaelacamelia
Postat pe 22 Aprilie 2009 15:57
Matusa mea si-a programat cezariana si a ei este verticala, chiar pe linia slipului. Cred ca depinde si de medic, de pozitia fatului, etc.. Cel mai bine intreaba un specialist.
LR
Postat pe 22 Aprilie 2009 18:54
Care linie a slipului? Ca din cate imi dau eu seama, linia slipului e paralela cu solul, deci e vorba de o taietura orizontala; verticala este cand e pe mijlocul burtii, plecand de sub buric, in jos.
mihaelacamelia
Postat pe 23 Aprilie 2009 15:32
Mea culpa!
LR
Postat pe 24 Aprilie 2009 15:25
Prima cezariana se face, din cate stiu eu, pe orizontala, paralel cu linia slipului, iar a doua, pe verticala. Dupa 2 cezariene nu mai trebuie sa faci copii sau sa ramai insarcinata. Eu asa stiu de la mama si de la o prietena, care fiind foarte tanara a facut 2 cezariene, apoi i-au legat trompele. Eu una, datorita unor lucruri medicale, nu trebuie sa fac copii prin metoda normala, deci probabil am sa o iau pe urmele prietenei mele. E subiectiv, fiecare organism se comporta altfel, dar nu aruncati cu pietre in cele care din teama sau din alte motive, aleg cezariana. Si ele sunt femei. Eu sunt obligata medical si nu ma afecteaza ca una sau alta zice ca n-am curaj.
dana_lacatusu
Postat pe 29 Aprilie 2009 13:52

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CM foarte neregulat si ovare polichistice. AJUTORRRR SARCINA!!! 29 De la: kudika416907 5 August 2012 23:49
oare e sarcina? 8 De la: fericire 1 Aprilie 2010 22:57
vand injectie imunoglobulin, anti d 1 De la: picur85 12 Martie 2010 09:36
analize pentru sarcina 2 De la: camiflorea 24 Martie 2010 07:39
ma ofer mama surogat 105 De la: klauditza_healthy 4 Iunie 2020 22:05