Setari Cookie-uri

implant sau lucrare ...?

am 15 ani si cu cateva sedinte la un stomatolog privat s-a descoperit ca am maselele de jos de lapte (doua masele care au cazut ) iar gingiile nu prezinta muguri asrfel stomatologul mi-a prezentat doua obtiuni sa fac implant in vara sau lucrare la 18 aniparinti nu stiu ce sa aleaga ...... voi ce imi recomandati si de ce ?
bibi_s93
Postat pe 21 Februarie 2009 18:11
categoric implant, desi e mult mai scump; la orice lucrare sunt afectati- prin slefuire- si dintii sanatosi din vecinatate (cei pe care se ancoreaza lucrarea).ptr ca esti extrem de tanara, implantul are avantajul ca ramane "pe pozitii" practic toata viata, daca e nevoie sa schimbi coroana din cauza retractiei gingivale care se produce in timp , e mult mai simplu decat sa schimbi o lucrare ...
mkiss26
Postat pe 21 Februarie 2009 18:19
Este o alegere grea. La varsta ta, inca nu a aparut molarul 3 (molarul de minte). Si eu as opta pentru implant, dar... Nu este adevarat ca odata implantat in os, nu o sa mai ai nici o problema. Este posibil ca in decurs de 10 - 15 ani, sa fii nevoita sa ai nevoie de o noua reimplantare. Implantul in general ca si tehnica este de genul implant-surub si tocmai de aceea o sa ai nevoie de un implant-surub cu un diametru mai mare.
Nu uita ca si igiena va fi usor diferita: in zona de implant se folosesc alt fel de tipuri de periute de dinti. Si este foarte, foarte importanta igiena, pentru ca eventualele infectii se vor propaga direct in osul mandibulei/maxilarului putand conduce la osteite.
simona_c_healthy
Postat pe 26 Februarie 2009 20:10
iti recomand implant. aceeasi problema o am si eu nici macar nu pot spune ca am avut-o si depasit-o pentru ca inca mai am dinti de lapte la 32 ani! am caninii plombati cu delicatete de catre stomatolog pentru ca dintii de lapte n-au radacini puternice ca dintii definitivi. daca-ti mai raman dinti de lapte ingrijeste-i ca nu e neaparat sa cada pana la 24 cum spun medicii. tine-i cat mai mult si ingrijeste-i. molarii de lapte i-am pierdut pe la 25 si am avut lipsa de muguri si eu. implantul este mai bun pentru ca nu-ti strica dintii buni ca sa-ti puna punte peste lipsa. (si asa-s putini cei definitivi)

as fi curioasa ce ti-a spus stomatologul la posibilele cauze? mie mi-a spus ca mama nu a mancat carne sau proteina destula in timpul sarcinii, lucru confirmat ulterior si de mama, dar nu stiu ce sa cred, de fapt incetasem sa ma gandesc demult la asta pana n-am citit topicul tau.

eleain
Postat pe 1 Aprilie 2009 14:52
Credeam ca-s singura care am lasat dentista cu gura cascata cand mi-a vazut maselute de lapte la 25 de ani!
irinab
Postat pe 19 Iunie 2009 09:44
buna-ziua
sa stii ca si copilul meu are lipsa 2 muguri la dintii de jos(are 16 ani)si nu i-a facut nimic medicul stomatolog,si toti dintii i s-au aliniat perfect fara nici un implant si fara nimic,nu are nevoie de nimic,dupa spatiu pe care il ai asa se aliniaza dintii.Eu te sfatuiesc sa-i lasi asa daca nu te deranjeaza,de ce sa umblii si sa-ti faci de lucru degeaba?cum doresti.
o zi buna!!!!!!!!
leti_99999
Postat pe 19 Iunie 2009 10:09
Si eu mi-am pus aceeasi intrebare timp de mai multe luni, am consultat mai multe persoane specializate, si in cele din urma am ales implantul. Este intr-adevar mai costisitor decat o lucrare, dar nu iti afecteaza ceilalti doi dinti sanatosi din vecinatate. Implantul este recomandat mai ales persoanelor tinere, fara vicii (ex. fumat, cafea, alcool). Intr-adevar, necesita o igiena adecvata, dar gandeste-te daca esti dispusa sa renunti la 2 dinti sanatosi... Eu acum sunt in ultima etapa a unui implant, asa ca daca vrei, iti pot recomanda si un implantolog f bun...
iulia03
Postat pe 19 Iunie 2009 10:22
Eu zic sa mai astepti; esti f f tinara si nu are rost sa-ti faci un implant deocamdata. Desigur, intre cele 2 metode, categoric implantul e mai buna (in primul rind pt ca, asa cum spuneau fetele dinainte, nu-ti devitalizeaza dintii vecini - un dinte devitalizat e un dinte... mort).
Ti-as recomanda sa mai consulti si alti medici, ca sa vezi mai multe pareri. In schimb, nu te "angaja" cu niciunul (in sensul de a le spune direct ca vrei doar o parere).
In afara de asta, de unde stii ca acei muguri nu-ti vor aparea, in timp? Ce face Dumnezeu (sau natura, cum preferi) medicii nu-s in stare. Iar medicina alopata (asta in care avem noi incredere oarba) e deeeeparte de a constitui "litera de lege", adevar absolut si ireversibil.
Si inca ceva: MARE ATENTIE LA INSTRUMENTARUL FOLOSIT DE STOMATOLOGI! Sa fii chiar excesiv de atenta cu ce-ti umbla prin gura (adica toate instrumentele sa fie sterile; pahar "nou" etc).
cartheo
Postat pe 19 Iunie 2009 10:33
De la: irinab, la data 2009-06-19 09:44:28Credeam ca-s singura care am lasat dentista cu gura cascata cand mi-a vazut maselute de lapte la 25 de ani!


Mie la 45 ani mi-au descoperit...asa ca.....
Am facut implant pt ca nu vroiam sa-mi strice doi dinti buni ca sa-mi puna lucrare.
eli963
Postat pe 19 Iunie 2009 11:26
ATENTIE! Depinde foarte mult de localizarea acestor dintisori de lapte - daca sunt amandoi pe aceeasi parte,unul langa altul, sau unul pe stanga si celalalt pe dreapta..., depinde de spatiul pe care il ai pe arcada dentara, de muscatura - daca e corecta sau nu... sunt multe de luat in calcul penrru a putea oferi niste variante de tratament.
Oricum dintre implant si lucrare, fara nici un dubiu implantul e de preferat. E pacat sa strici si ceilalti dinti... Acum nu stiu...15 ani s-ar putea sa fie o varsta cam mica pentru implant...mai pot aparea modificari. Iar daca trebuie sa mai astepti ar trebui sa ti se puna un mentinator de spatiu, pentru ca dintii ce delimiteaza spatiul ramas gol sa nu migreze si apoi sa nu mai ai loc nici pentru lucrare, nici pt implant..
Mai incearca sa ceri o parere... Iar daca optezi pentru implant incearca sa cauti un medic bun (referinte), cu ceva experienta...
oana_en
Postat pe 19 Iunie 2009 11:52
Daca iti lipsesc mugurii pentru premolarii 2 poti sa-ti faci tratament ortodontic si astfel aduci molarii mai in fata si se inchide spatiului in care ar fi trebuit sa creasca premolarul 2.Mie asta mi se pare varianta cea mai buna pentru ca nu trebuie sa mai astepti pana la 18 ani si sa-ti faci implant sau lucrare protetica.Eu una pentru asta as opta.
alecsutza_86
Postat pe 19 Iunie 2009 12:26
De la: cartheo, la data 2009-06-19 10:33:40Eu zic sa mai astepti; esti f f tinara si nu are rost sa-ti faci un implant deocamdata. Desigur, intre cele 2 metode, categoric implantul e mai buna (in primul rind pt ca, asa cum spuneau fetele dinainte, nu-ti devitalizeaza dintii vecini - un dinte devitalizat e un dinte... mort).
Ti-as recomanda sa mai consulti si alti medici, ca sa vezi mai multe pareri. In schimb, nu te "angaja" cu niciunul (in sensul de a le spune direct ca vrei doar o parere).
In afara de asta, de unde stii ca acei muguri nu-ti vor aparea, in timp? Ce face Dumnezeu (sau natura, cum preferi) medicii nu-s in stare. Iar medicina alopata (asta in care avem noi incredere oarba) e deeeeparte de a constitui "litera de lege", adevar absolut si ireversibil.
Si inca ceva: MARE ATENTIE LA INSTRUMENTARUL FOLOSIT DE STOMATOLOGI! Sa fii chiar excesiv de atenta cu ce-ti umbla prin gura (adica toate instrumentele sa fie sterile; pahar "nou" etc).
giuk
Postat pe 19 Iunie 2009 12:46
spune-mi si mie implantologul la care te duci,ma intereseaza si pe mine pt un parinte
giuk
Postat pe 19 Iunie 2009 12:47
De la: mkiss26, la data 2009-02-21 18:19:05categoric implant, desi e mult mai scump; la orice lucrare sunt afectati- prin slefuire- si dintii sanatosi din vecinatate (cei pe care se ancoreaza lucrarea).ptr ca esti extrem de tanara, implantul are avantajul ca ramane "pe pozitii" practic toata viata, daca e nevoie sa schimbi coroana din cauza retractiei gingivale care se produce in timp , e mult mai simplu decat sa schimbi o lucrare ...


TOTUSI COPILUL ESTE INCA IN CRESTERE!
ADICA OASELE MAXILARE SI CEL MANDIBULAR INCA NU SI-AU TERMINAT CRESTEREA...ESTE DESTUL DE SENSIBIL SUBIECTUL!
prin_zona
Postat pe 19 Iunie 2009 12:50
Sfatul meu este sa alegi varianta implant..tin sa mentionez ca pana la varsta de 18 ani nu are voie nici un medic sa iti faca aceasta implantare...daca vrei sa te vada un chirurg bun eu sunt asistenta medicala la un cabinet stomatologic si iti pot face o programare cand doresti...iar la intalnirea cu, chirurgul iti trebuie neaparat o radiografie ortopantomograma.
onuuutza24
Postat pe 19 Iunie 2009 12:50
De la: bibi_s93, la data 2009-02-21 18:11:26am 15 ani si cu cateva sedinte la un stomatolog privat s-a descoperit ca am maselele de jos de lapte (doua masele care au cazut ) iar gingiile nu prezinta muguri asrfel stomatologul mi-a prezentat doua obtiuni sa fac implant in vara sau lucrare la 18 aniparinti nu stiu ce sa aleaga ...... voi ce imi recomandati si de ce ?


AI FACUT O RADIOGRAFIE MARE...IN CARE SA VEZI TOTI DINTII??

POATE molarii definitivi...sunt in os,inclusi si orizontalizati!
Atunci i-ai putea readuce pe arcada dentara,adica in pozitia corecta cu ajutorul unui medic ortodont,dar sa lucreze in echipa cu un medic chirurg stomatolog (cum sunt eu :P )
prin_zona
Postat pe 19 Iunie 2009 12:53
lipsa mugurilor dintilor definitivi de regula se mosteneste, eu am oligodontitie si din pacate si fetita mea se pare ca ma mosteneste, am si eu o intrebare: la ce varsta se formeaza mugurii pt molarul 2.-3. La varsta de 4 ani se pote ca mugurii incisivilor laterali sa nu se vada ?

Raspuns pt problema ridicata : CATEGORIC mai ASTEAPTA, dupa 19-20 de ani cand nu o sa mai fii in crestere o sa alegi solutia.
healthy003446
Postat pe 19 Iunie 2009 20:07
offfff...si eu am doi dintisori de lapte care mai au putin si cad parinti au fost cam neglijenti cu mine
ina_valentina
Postat pe 19 Iunie 2009 23:11
m ar interesa si pe mine cat costa mai exact un implant
iuliagrecu2005
Postat pe 12 Iulie 2009 20:40
ar trebui mai intai sa te informezi asupra implantului - in ce consta el, apoi sa vezi cum stai cu alergiile, pentru-ca daca esti o fire mai sensibila - alergica, s-ar putea ca, corpul tau sa respinga implantul
apoi nu mai este valabila faza 'afectarea dintilor prin slefuire' la ce materiale sant acum? apoi canalele se obtureaza cu fibra de sticla, dintii de sub lucrari se reconstituie la fel, stai linistita,dintii tratati asa te tin toata viata, doar daca vrei schimbi lucrarile odata la 10 ani
trebuie doar ales cabinetul cu grija deoarece acum pe unde mergi toti se recomanda specialisti in implant - romanul le stie pe toate!!
unii dintre ei nu au facut in viata lor inca un implant, exista riscul sa faca experiente pe tine
succes, ai de unde alege, toata lumea iti vrea binele din punctul lor de vedere
AMIULIA
Postat pe 6 Octombrie 2009 06:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
endometrita post factum 9 De la: 4Life 20 Noiembrie 2009 19:00
petting 12 De la: anageo25 31 August 2011 18:11
anticonceptionale 6 De la: happyastrid 7 Iunie 2011 20:08
o micutaaa nelamurire 4 De la: Junona6 13 Iulie 2010 04:36
Anticoneptionale 2 De la: andreeaBMA 1 August 2011 06:38