Setari Cookie-uri

Efectele candidozei?

Am citit pe forum, ca multe dintre noi ne confruntam cu aceasta problema numita candida.
La noi, in fiecare luna ii simtim prezenta. Este foarte suparator, mai ales ca nu stiu ce o determina sa tot apara.
Nu iau anticonceptionale, avem o viata normala, nu inteleg.

Am citit de acest vaccin, dar nu trebuie recomandat de medicul ginecolog?

Mie nu mi-a zis nimeni ca ar exista, tot imi prescriu retete dupa retete.
Acum, nici nu m-am mai dus la control, incerc spalaturi cu apa si bicarbonat, si eu si sotul.
Dar ce ma sperie este faptul ca zona pana la anus s-a inrosit si e sensibila la atingere. Este tot actiunea candidozei?
teo_foc
Postat pe 18 Decembrie 2009 14:36
Candida este un fungus care face parte din familia drojdiilor si exista, in mod normal in numar mic, in tractul gastrointestinal unde coexista cu diferite bacterii folositoare. Problemele apar cind balanta dintre Candida si bacterii se inclina in favoarea Candidei (de multe ori in urma tratamentelor cu antibiotice), creind asa numitul Sindrom de Supra-crestere Candida (Candidoza). Ceea ce dauneaza organismului nu este prezenta in sine a Candidei ci produsele pe care aceasta le secreta, asa numitele micotoxine. Manifestarile posibile cele mai frecvente sunt: balonari, gaze intestinale, diaree, oboseala, dureri de cap, stare depresiva, infectii vaginale repetate (la femei), Alergii, Astma. Candidoza acuta afecteaza absorbtia nutrientilor la nivel gastro-intestinal si poate sa afecteze negativ sistemul imunitar.

Cind se inmulteste prea mult (cauza principala fiind excesul de antibiotice sau infectarea prin contact sexual), Candida se poate raspindi in tot organismul, manifestindu-se cu predilectie in urmatoarele zone:

Sistemul digestiv. Simptome: balonari, gaze, crampe, diaree/constipatie alternative, alergii multiple la alimente.
Sistemul nervos. Simptome:oboseala anormala, nervozitate nejustificata, ameteala, depresie, rateuri de memorie, insomnie, minte incetosata.
Pielea. Simptome: eczeme, psoriasis, urticarie, acnee, infectii la unghiile de la picior.
Zona bucala manifestandu-se sub forma unei placi albe pe limba asemanatoare laptelui sau crapaturi in colturile gurii.
Traiectul genito-urinar. Simptome: sindrom pre-menstrual cu dureri, nervozitate, balonari, crampe, dureri de cap, pofta de dulce, infectii urinare/vaginale, pierderea interesului pentru sex (femei), mincarime anala, prostata, impotenta (barbati).
Sindrom endocrin. Simptome: hiper/hipo-tiroidism (in functie de organism), boala auto-imunitara.
Uneori Candida intrata in sange se poate localiza la ficat sau splina cu efecte foarte grave.



Intrucit toxinele foarte potente eliberate de acest parazit pot ajunge in orice tesut/organ (Candida sistemica), sindromul a fost asociat cu multe boli (cardiovasculare, cancer, SIDA, scleroza multipla, astm, artrita, sinuzita, infectii repetate la ureche, alcoolism, diabet, hipoglicemie,etc), si de aceea greu de identificat. De obicei, ciupercile (fungi) creaza infectii secundare, oportuniste, pe fondul unui sistem imunitar slabit.


Diagnosticare: prezenta anticorpilor in singe sau prezenta Candidei la analiza scaunului.


Foarte adesea, nivele ridicate inexplicabil ale colesterolului sint rezultatul micotoxinelor eliberate de Candida. Cercetari recente arata ca prezenta micotoxinelor secretate de Candida si de alte fungusuri stimuleaza organismul sa produca mai mult colesterol pentru a anihila aceste toxine. Supraproductia de colesterol poate duce la depunerea in exces a acestuia pe peretii sistemului cardio-vascular.

SIMPTOMELE CARE TREBUIE URMARITE
Infectii vaginale recurente
Oboseala (fatigue) constanta, ameteli, proasta dispozitie
Saliva alba lipicioasa si depuneri albicioase pe limba, crapaturi in colturile gurii
Dureri abdominale, gaze abdominale, indigestii
Dureri articulare asemanatoare celor provocate de artrita
Scurgeri din sinusuri
Pierdere sau crestere in greutate fara a putea fi schimbate
Minte incetosata, ne-eficienta
Fungusi la degetele de la maini sau picioare
Infectii urinare recurente (rezistente la antibiotice)
Ochi iritati, inrositi, lacrimand
Pete rosii pe piele (eczema, dermatita atopica)
Mancarimi si iritari in zona anala sau in jurul organelor sexuale
Caderea parului

Statisticile arata ca trei din patru femei dezvolta candidoza vaginala intr-un moment al vietii. Medicii ne recomanda o igiena riguroasa si alimentatie adecvata impreuna cu un tratament medicamentos corect.

Ce este candidoza vaginala?

Candidoza vaginala este provocata de o ciuperca microscopica, numita Candida Albicans.
Pe suprafata mucoaseivaginale este prezentata permanent o flora, fara insa a cauza o micoza genitala. Aceasta flora este formata atat din microorganisme cu rol de protectie dar si din microoganisme potential periculoase.

Microorganismele cu rol de protectie, cum sunt lactobacteriile, controleaza de fapt evolutia ciupercilor din grupa Candida Albicans.

In anumite conditii insa, numarul ciupercilor creste semnificativ, iar in acest caz se manifesta aceasta afectiune: candidoza vaginala.

Ce simptome are Candidoza Vaginala?

Manifestarea caracteristica este o scurgere vaginala de culoare alba, urat mirositoare, abundenta, care irita mucoasele si pateaza lenjeria. Secretiile sunt insotite si de mancarimi, iritarea si inrosirea organelor genitale, iar uneori pielea perineului se crapa chiar si la atingeri usoare (cu hartia igienica de exemplu).

Deseori apare si o senzatie de arsura in timpul urinarii si chiar dureri in timpul actului sexual. Exista insa si cazuri in care candidoza nu provoaca nici un fel de neplaceri, fiind depistata doar in urma unui control ginecologic.

Daca sistemul imunitar cedeaza, infectia se raspandeste in tot corpul si apar simptome ca: oboseala, ameteala, dezorientare, lipsa puterii de concentrare, schimbarea dispozitiei, dureri de cap, depresie, dureri de urechi, tuse, surzenie, lacrimarea sau senzatia de ardere la nivelul ochilor, dureri musculare, iritabilitate, pofta de dulciuri, eczema, psoriazis, multiple alergii, infectii fungice, sensibilitate crescuta la mancare si substante chimice.

Sursa: Revista Super EVA


Multi medici dau diferite diagnostice si aplica tratamente inadecvate cind de fapt la radacina multor afectiuni sta Candidoza.
Candidoza este o afectiune pe care in mod regretabil multi oameni (chiar si multi medici) o neglijeaza ca pe una minora dar in realitate consecintele pot fi devastatoare prin dereglarea metabolismului si distrugerea sistemului imunitar

se pot folosi in combaterea candida produse imunostimulente puternice asociate cu iaurturi nepasteurizate ce au continut mare de culturi bacteriene benefice si spalaturi locale
4Life
Postat pe 18 Decembrie 2009 15:04
De la: teo_foc, la data 2009-12-18 14:36:10Am citit pe forum, ca multe dintre noi ne confruntam cu aceasta problema numita candida.
La noi, in fiecare luna ii simtim prezenta. Este foarte suparator, mai ales ca nu stiu ce o determina sa tot apara.
Nu iau anticonceptionale, avem o viata normala, nu inteleg.

Am citit de acest vaccin, dar nu trebuie recomandat de medicul ginecolog?

Mie nu mi-a zis nimeni ca ar exista, tot imi prescriu retete dupa retete.
Acum, nici nu m-am mai dus la control, incerc spalaturi cu apa si bicarbonat, si eu si sotul.
Dar ce ma sperie este faptul ca zona pana la anus s-a inrosit si e sensibila la atingere. Este tot actiunea candidozei?

Draga mea,
Pentru pastrarea sanatatii in zona intima iti recomand folosirea constanta a absorbantelor Lady Anion, in paralel cu tratamentul dat de specialist. In timp sistemul tau imunitar va deveni mai puternic si nu vei mai avea asemenea probleme. Candida este o afectioune care trebuie „atacata“ pe mai multe planuri: tratament, absorbante, regim... etc. Acceseaza www.ladyanion.ro si vei afla lucruri interesante pentru tine, ca femeie. Aceste absorbante stimuleaza sistemul imunitar printr/un procedeu 100% natural. De asemenea stimuleaza circulatia sangelui la nivel capilar. Absorbantele din gama Lady ANION actioneaza in cazul : inflamatii si dermatite, alergii, infectii cu bacterii de toate tipurile, candidoze, mancarimi, arsuri, infectii trompe uterine, scurgeri excesive, dismenoree, migrene, probleme ale ale colului uterin, ciclu neregulat etc. De asemenea, ionii negativi asigura o oxigenare mai buna a sangelui si ajuta la echilibrarea hormonala. Daca exista inflamatii produse de bacterii rezistente la medicamentatie, emisia de ioni negativi din absorbante poate restrange aria acestora, iar in cazul unei utilizari consecvente inflamatiile pot fi inlaturate. Pot fi folosite atat in perioada ciclului cat si in afara ei asigurand o protectie antibacteriana, antiinflamatorie perfecta.Cu fiecare pachet este distribuit si un Self Tester - pentru verificarea starii de sanatate. Este un instrument simplu si eficient prin care vei putea determina singura starea de sanatate la nivelul aparatului genital. Vei afla in cateva secunde daca trebuie sa mergi urgent la doctor sau daca esti sanatoasa. Au certificatul Ministerului Sanatatii.
Daca te intereseaza propunerea mea, le poti achizitiona de la mine, fiind distribuitor autorizat. Se expediaza prin posta.

Detalii la 0768.05.68.69
deliapetrescu@yahoo.com
Postat pe 17 Aprilie 2010 16:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
indemnizatie pentru cresterea copilului pana la 2 ani 44 De la: xmarket88 16 Octombrie 2010 16:13
Angajari Modele Studio Videochat Bucuresti 3 De la: ene_m_gabriel 22 Martie 2010 15:06
AJUTOOOOR 12 De la: un_inger_trist 11 Decembrie 2009 15:18
produse de igiena intima 7 De la: Kerasela 29 Ianuarie 2016 14:06
anticonceptionale logest 6 De la: rosscata 13 Noiembrie 2011 12:53