Setari Cookie-uri

rana pe col uterin

salutare, am tot citit despre acest subiect...deoarece si eu am asa ceva...sunt la tratament....in schimb mie mi-a recomandat dr., daca nu am rezultate bune de la tratament...sa nu fac cauterizare pana nu voi avea un copil....deoarece imi poate afecta...as vrea sa stiu daca este posibil sa nu pot face copii daca fac aceasta cauterizare.....

Postat pe 27 Februarie 2009 23:22
si eu am avut o rana acum 20ani.dupa o consultatie si niste analize au descoperit ca am rana pe col si sunt si insarcinata.asa ca dupa ce am nascut bebelusul,m-am prezentat la doctor si am facut cauterizarea.desi toata lumea imi spunea ca doare,e mai grea ca si o nastere,sincer nu am simtit nimic.eram hotarita sa nu merg,noroc cu mama ca ma convins.dar ca sa o cauterizezi dupa ce vei avea un bebe sincer nu stiu.parerea mea ar fi sa mai intrebi si alti doctori,ca cu astia din ziua de azi naspa nu mai stii care isi face meseria cum trebuie.succes
say
Postat pe 2 Aprilie 2009 20:34
Buna,eu anul trecut in decembrie am facut cauterizare si durere nu exista,doar o mica piscatura (mai mult de 5 min nu dureaza intreaga operatiune).Cat despre faptul ca nu e bine sa faci daca nu ai copii ,parerile sunt imparite...mai multi medici m-au sfatuit sa o fac pt ca e calea cea mai sigura. Precizez ca 2 ani am mers pe diverse tratamente la diferite spitale ,tocmai sa fug de cauterizare(mare greseala) Cu cauterizare in 2 sapt eram ok,durerile au disparut.A.. si nu am facut vreun bebe pana acum dar pe viitor vreau si se poate fara probleme!!
healthy001282
Postat pe 3 Aprilie 2009 16:00
si eu am avut rana pe col si desi initial intrasem in panica pentru ca fusesem gresit informata de doctor...m-am vindecat.Dupa ce incercasem multe tipuri de ovule, dupa multe consultatii pe la medici care nu erau f. optimisti am ales sa ma vindec singura! Asa ca am citit tot ce se putea despre acest subiect si apoi am ales singura schema de tratament. Am folosit trei luni ovule CERVIGID 10 zile pe luna. Am baut 2 litri de ceai pe zi:coada soricelului, cretisoara, galbenele. Am facut spalaturi intravaginale cu ceai de coada soricelului, pelin, cretisoara (alternativ) -eficienta este pozitia lumanare efectuata in cada...Nu pot sa spun ca a fost usor.Dar am fost convinsa ca o sa reusesc! Da am folosit autosugestia! ....Toata povestea asta a durat peste 6 luni, apoi dupa alte 2 luni am fost le medic la Bucuresti la o renumita clinica particulara si rezultatul a fost uimitor. Papanicolau 1, nici urma de rana...doctora a ramas uimita cand i-am spus la sfaritul consultatiei ca am avut rana pe col(pap3)
Nu pot sa recomand ceea ce am facut eu si altor persoane, pentru ca fiecare om este unic si fiecare decide pentru el ceea ce trebuie sau considera ca trebuie sa faca. Asta a fost alegerea mea!
teoga
Postat pe 3 Aprilie 2009 16:01
helooo...si eu am avut o rana pe col in urma cu 1 an si jumatate...sincer eu am mers pe mana unui singur doctor...e putin dureros intradevar dar in 1015 min trece, apoi cateva saptamani daca nu faci efort si ai grija de tine esti ca noua...mentionez faptul ca am avut o rana extrem de mare nici doctora nu prea mai vazuse dar sper ca si pe viitor sa fie ok si sa pot avea un puisor:P....va recomand cu caldura clinica unde am mers eu Sabyc, doamna doctor desi este mai in varsta este foarte draguta cu tine si nici nu-ti goleste portofelu' ...pupici si multa sanatate
alina85_healthy
Postat pe 13 Aprilie 2009 21:24
Buna am si eu o problema si astept si eu sfaturi de la un doctor de aici sau de la cine care poate se pricepe.
Acum 3 ani am fost depistata cu infectia HPV am inceput sa imi fac regulat analize :
Papanicolaul, la secretie .
In martie anul acesta am fost sa imi fac o colposcopie doctorul mi-a scris pe foaie displazie cervicala usoara.asta inseamna o rana pe col??? am fost am facut papanicolaul ,secretia ,am fost cu rezultatele si mi-a dat doar isoprinozin si spalaturi cu tantum roza.dar intrebarea mea este doar atat adica nu trebuia sa imi dea si un tratament pt displazia aceea??? Mi-a zis sa revin dupa 6 luni sa fac iarasi o colposcopie ,dar am citit pe intenet ca daca nu tratezi displazia poate duce la cancer .
Ce sa fac???
Aceasta displazie poate iesi la papanicolau? Va rog sa ma ajutati pt ca sunt asa stresata nici nu stiu ce sa fac si scuzati daca v-am stresat cu ditamai mesajul darr sunt foarte speriata nu stiu ce sa fac
simonabruneta
Postat pe 28 Iulie 2009 22:56
Mai am o nelamurire daca sunteti amabile sa imi raspundeti cand am fost la contro mi sa spus ca am o rana pe col si imediat cum a vazut colposcopia a zis :"a uite cum e aici" si pe colposcopie e un desen facut de doctor pe care nu pot sa il desenez.
O sa va scriu ce scrie poate puteti sa ma ajtati sa ma lamuresc: Colpita inflamatorie Displazie cervicala usoara
Descriere: OCE de nulepara.YSC situata pe exacol.Aspect de colpita inflamatorie , iod negativa , acetoalba slab.,punctatie fara ora 12 sau geva de genu,sangerare usoara ( postinflamatorie) .
Sa inteleg ca atunci cand doctora a zis uite ca aici sa referit la aceea coplita inflamatorie???
Colpita inflamatorie este aceea rana pe col??
Si ma cam doare in partea stanga sus a piciorului stang asta sa fie pentru ca am un chist pe ovarul stang de 3 cm?
simonabruneta
Postat pe 28 Iulie 2009 22:58
Colpita este o afectiune inflamatorie a vaginului. In functie de germenul care provoaca boala, ea poate fi de natura micotica, parazitara sau microbiana.
Forma cea mai des intalnita de colpita este cea provocata de trichomonas vaginalis. Trichomonas este un parazit destul de raspandit care afecteaza viata sexuala atat la femei cat si la barbati. La barbati se localizeaza la nivelul uretrei, iar la femei la nivelul uretrei si a vaginului. Pentru distrugerea acestuia este nevoie de un tratament adecvat prescris de medicul ginecolog in urma analizelor de secretie. Calea de transmitere este cea sexuala...
Am gasit asta intr-o carte de medicina ...
Ti-as sugera sa mergi totusi la medic , poate unul mai experimentant in ceea ce priveste atat colposcopia cat si recomandarea unor investigatii de laborator mai amanuntite ,precum si in formularea unei scheme de tratament mai performante...si mai ales personalizate.
Iti spun din experienta ca nu-i de joaca cu aceste afectiuni si iti sugerez sa apelezi cu toata increderea la dr. Mirela Ranga...din nefericire e cam full ea si atunci cred k cel mai bine ar fi sa suni maine la 021 312 50 64 si sa te programezi cat de curand.
Du-te cu incredere, este medic primar obstetrica -ginecologie si probabil printre cei mai buni din tara.
multa bafta



leilaalexandru
Postat pe 29 Iulie 2009 02:46
Buna!
Dupa un control de rutina mi s-a pus diagnosticul de displazie cervicala usoara. primul medic: vai grav ERAD, al 2-lea esti bine dar ai o rana mica- cauterizare, al 3-lea aaaa nici vorba de interventie chirurgicala tratament cu cervugid-3-6 luni 10 ovule pe luna. La al 4-lea am programare pe 1 octombrie. Mentionez ca testul hpv a fost negativ iar pap a fost clasa 2.
Teoga as vrea sa vorbesc cu tine daca se poate despre schema de tratament pe care ti-ai ales-o singura.
Ma gandesc sa incerc tratamentul si daca nu functioneaza o sa apelez la interventia chirurgicala. As dori sa aflu amanunte despre tratamentul naturist pe care l-ai folosit si dc exista posibilitatea de recidiva dupa un timp.
As putea sa iau legatura cu tine cumva?
Multumesc anticipat
ane_healthy
Postat pe 10 Septembrie 2009 09:55
buna.am si eu o rana pe col..am tratato paan acum cu ovule, dar nici un rezultat, peste o sapt merg pt cauterizare..atunci am sa vad si rezultaul de la papanicolau si gandul acesta ma sperie foarte tare..mie frica de complicateii voiam sa intreb daca stiti cauza ranii..un act sexual fara orgasm poate fi?sau de la OB-uri..va rog mult un raspuns..sunt cam speriata..daca imi apa re din nou dupa ce o cauterizez?:((
Ely2009
Postat pe 19 Octombrie 2009 10:45
tarot_healthy
Postat pe 11 Noiembrie 2009 17:58
hehe...nu e deloc dureroasa cauterizarea .la un momentdat ma bufnea rasul vazand cum iese fum pe pasarica.anyway..daca v-a descoperit medicul o rana pe col nu ezitati sa nu va duceti din cauza fricii nu doare,nu dureaza mult si nu dupa mult timp se vor vedea /simti rezultatele.ma rog,depinde de femeie .acum eu nu cunosc organismul altor femei,decat pe al meu si simt schimbarea in bine dupa cauterizare.
healthy009401
Postat pe 25 Noiembrie 2009 21:28
buna..si eu am avut cauterizare acum 2 luni..dupa ce trece mosul merg la control..in ultimele 3 luni eu cu iubitul meu am avut abtinenta..dar acum cateva zile am facut dragoste si am sangerat..apoi a venit mosul..mi-e cam frica..sa nu fi stricat toata munca noastra din ultimele 3 luni voiam sa te intreb...la tine a fost totul in regula dupa control...??
Ely2009
Postat pe 2 Decembrie 2009 15:01
sal, sunt noua pe forum si ma intereseaza si pe mine acest subiect deoarece am o rana pe colul uterin inainte de a fii insarcinata .am nascut si au trecut aproape 2 ani pana sa merg in sfarsit la medic si am aflat ca am o rana pe tot colul uterin fff urata .urmeaza desigur sa fac testut si dupa aia cauterizarea
.imi spune cineva daca rana pe colul uterin poate duce la cancer'
'









'
healthy010586
Postat pe 28 Decembrie 2009 00:35
am avut o rana pe col, medicul mi-a recomandat sa nu raman insarcinata pana nu o tratez. In prima parte cu ovule si nu a dat rezultate, apoi cauterizarea. Este o interventie foarte usoara. Dupa cauterizare am mers in fiecare zi la pansat (nu e tocmai potrivit pansat) imi punea o solutie care sa usuce zona, ca pana la urmatoarea menstruatie sa se vindece. Nu am mai avut probleme si in cateva luni am ramas insarcinata si am nascut o fetita.
healthy007347
Postat pe 28 Decembrie 2009 15:41
cauterizarea pe col previne cancerul.daca nu s ar face aceasta cauterizare ,presupun ca,din acele mici rani sau mari(depinde de caz) s-ar ajunge la cancer...
am citit pe aici si mi-am dat seama ca ginecologii sunt fff diferiti unul de celalalt...ca ex. dupa cauterizare unor fete l i s-au dat diverse ovule,pastile,ceaiuri,creme ,pansamente etc.
la mine a fost pauza 20 zile,ceai de galbenele(spalaturi) cica ca sa se vindece mai repede si ovule tot 20 zile.cand m am dus la control mi a spus medicul ca e vindecat,frumos,totul la locul lui.
ideea e ca,pana acum 2 luni n am mai avut prob. cu durerile..cand sunt pe stop iarasi ma doare de ma sui pe pereti si nu numai cand sunt la menstruatie.

am uitat sa il intreb pe doctor daca acea rana pe col poate sa apara iarasi.voi ce credeti?pana merg la el mai dureaza ceva ,poate ma lamuriti.
so...am dureri,intr-o dimineata am vazut pe chilot o cojita,mentionez ca,cauterizarea am facut o prin luna august,ma gandesc ca poate acum a cazut coaja.totusi,s-a "prajit " locul ala
healthy009401
Postat pe 30 Decembrie 2009 02:38
De la: teoga, la data 2009-04-03 16:01:08si eu am avut rana pe col si desi initial intrasem in panica pentru ca fusesem gresit informata de doctor...m-am vindecat.Dupa ce incercasem multe tipuri de ovule, dupa multe consultatii pe la medici care nu erau f. optimisti am ales sa ma vindec singura! Asa ca am citit tot ce se putea despre acest subiect si apoi am ales singura schema de tratament. Am folosit trei luni ovule CERVIGID 10 zile pe luna. Am baut 2 litri de ceai pe zi:coada soricelului, cretisoara, galbenele. Am facut spalaturi intravaginale cu ceai de coada soricelului, pelin, cretisoara (alternativ) -eficienta este pozitia lumanare efectuata in cada...Nu pot sa spun ca a fost usor.Dar am fost convinsa ca o sa reusesc! Da am folosit autosugestia! ....Toata povestea asta a durat peste 6 luni, apoi dupa alte 2 luni am fost le medic la Bucuresti la o renumita clinica particulara si rezultatul a fost uimitor. Papanicolau 1, nici urma de rana...doctora a ramas uimita cand i-am spus la sfaritul consultatiei ca am avut rana pe col(pap3)
Nu pot sa recomand ceea ce am facut eu si altor persoane, pentru ca fiecare om este unic si fiecare decide pentru el ceea ce trebuie sau considera ca trebuie sa faca. Asta a fost alegerea mea!


interesanta si miraculoasa vindecare!!!ma bucur ca altii au reusit!!!
iti cer prea mult sa ma contactezi pe privat,sa cer mai multe detalii?
multumesc frumos, floare_exotica@yahoo.com
kritzia
Postat pe 18 Iunie 2010 10:32
Buna ziua, Kudicelor!

Acum un an, si eu am fost diagnosticata cu rana pe col uterin in urma unei intreruperi de sarcina. Dar nu am urmat nici un tratament inspre vindecarea ranii, doar 10 zile pe antibioticul prescris de medicul ginecolog pt intreruperea de sarcina.
Mentionez ca de atunci, am uneori mici tulburari de menstruatie si nimic mai mult. Tot raul spre bine!

Cele care sunteti bolnavioare va doresc insanatosire grabnica si sa auzim numai de bine!
Lisssa
Postat pe 3 Iulie 2010 12:29
Fa o cura cu produse naturiste STIU CUM E SA FII DISPERATA!!!!!!!!!!
Poate te pot ajuta cu nr de tel de la specialistul meu! Nu este greu! Rezultate 100%!
elena_moldovan64@yahoo.com
0749554845;0730862351-nr meu

Miha
kudika189811
Postat pe 6 Iulie 2010 09:36

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
analize hormonale 7 De la: oana_0606 26 Ianuarie 2010 08:58
Am si eu o problema...dk ma poate ajuta cineva,s ma lamureaska inainte d a aj l un specialist..am luat anticonceptionale,si din neatentie nu am urmarit si zilele kre erau numerotate,adik in loc d sambata am luat o pe cea d luni sh am kntinuat asa pana l s 9 De la: nicoleta_macovei 7 Martie 2010 14:40
Virusul Morbus cronh 18 De la: kudika493938 5 Ianuarie 2012 10:26
menstruatia imi da de ganditx( 17 De la: Madwtza 7 Februarie 2010 16:01
adelina control ginecologic 6 De la: kudika_2008 1 Aprilie 2012 15:44