Setari Cookie-uri

sunt gravida in 4 saptamani si am toxoplasmoza

Dupa 6 ani de casnicie am ramas gravida prima oara in mai 2008 ,din motive necunoscute am pierdut sarcina ,apoi am ramas iar insarcinata in noiembrie 2008 ,am facut un set de analize din care a reiest ca am toxoplasmoza cu valorile urmatoare;:anti-toxoplasma ig G (cantitativ )vidas valoare 444.00 ui/ml cu interval biologic de referinta :0,00-8.00 si anti-toxoplasma igM(cantitativ),vidas 0.19 ui/ml cu inteval de referinta 0.00-0.65 dupa care am urmat un tratament cu rovamicina si la o luna la urmatoarele analize igg a scazut la 340.00ui/ml,in februarie am pierdut din nou sarcina ca urmare a unei opriri in evolutie a fatului din cauza infectiei cu toxoplasma dupa cum mi-a spus ginecologul meu.Ulterior am fost la un medic specialist in boli infectioase care mi-a recomandat tratament cu AZATRIL pe care l-am urmat pana in urma cu o saptamana cand am aflat ca sunt insarcinata.Ultimele analize au aratat o scadere a anticorpilor igg la toxoplasma la 240 ui/ml ,aceste analize le-am facut in urma cu 6 saptamani.As dori sa aflu o parere calificata despre evolutia bolii, daca pot continua sarcina fara sa mai am complicatiile de la sarcina anterioara si daca tratamentul cu AZATRIL are efecte negative asupra sarcinii.Va multumesc,cu respect Gabriela Paduraru.
healthy002808
Postat pe 28 Mai 2009 22:59
În general antibioticele nu sunt recomandate în primul trimestru de sarcinã, dar în cazuri extreme se consultã un medic specialist pentru a recomanda antibiotice cât mai puþin nocive ºi fãrã efecte teratogene asupra fãtului.ªi totuºi medicamentele sunt remediu ºi otravã în acelaºi timp.Dacã doreºti acest copil monitorizeazã sarcina cu atenþie(pentru a vedea dacã sunt probleme cu copilul din timp).
Am fost diagnosticatã cu toxoplasmozã dupã ce pierdusem 3 sarcini(am fãcut tratament cu antibiotice la Spitalul Colentina) am rãmas apoi însãrcinatã când nu mã mai aºteptam,(la 11 ani de cãsnicie ºi la aproape 36 ani) am monitorizat sarcina foarte atent la mai mulþi specialiºti(ginecologi ºi ecografiºti) am trãit cu spaimã cele 9 luni ºi dupã 9 luni am adus pe lume la Spitalul Filantropia cu ajutorul dr.Peltecu am bãieþel perfect sãnãtos.Astãzi are aproape 8 ani este un copil sãnãtos,frumos, inteligent ºi pentru asta îi mulþumesc zilnic bunului Dumnezeu.
Deci mult curaj ºi cu Dumnezeu înainte.
Aºtept veºti bune,
Natalia B.
banceanatalia
Postat pe 2 Iulie 2009 08:23
Am avut si eu aceasta boala datorata pisicii din casa a soacrei mele... Am facut analize si am luat tratament recomandat de medicul ginecolog... Rovamicina, daca nu ma insel... De-abia dupa 2 seturi de tratament a cedat... Sunt femei care spun ca dupa 6-8 luni de tratament a cedat, iar nasa mea care lucreaza la Fundeni imi spunea ca a vazut copii cu toxoplasma luata la nastere de la mama care nici dupa 3 ani de tratament nu erau vindecati. concluzia: trateaza/te dupa consultul medicului pt ca sunt multe riscuri... pt bebe. Acest medicament se putea lua si dada eram insarcinmata pt ca nu trecea prin placenta. Deci sunt medicamente nenocive pt bebe cu rezultate f bune! Succes! Trateaza cu toata seriozitatea aceasta problema!
ram_craciun
Postat pe 2 Iulie 2009 09:30
si stii cum ai primit toxoplasmoza?
healthy003963
Postat pe 13 Iulie 2009 18:59
Sunt gravida in 7 saptamani, am rh negativ, am luat antibioticul Nolicin in primele 2 sapt de sarcina? Sa merg mai departe sau sa fac avort?
healthy004425
Postat pe 15 Iulie 2009 20:03

Foloseste cu mare incredere urmatoarele produse:Bits N'Peaches,Ultra Lite,Kids,Absorbent-C.Pentru detalii:e-mail alexxaclnsc@yahoo.com
healthy001662
Postat pe 16 Iulie 2009 10:52
Pisicile sunt hranite cu carne cruda care dezvolta imediat la temperaturi nu foarte ridicate acest virus. Din fecale nu cred pt ca sunt stranse imediat, dar puiteau sa le ia pe labute prin casa... trebuie totul deyinfectat si sa faca tratament si sotul tau...
Deci, pisica este animalul care transmite aceasta bacterie. Treb vaccinata si deparazitata intern si extern. Nimic crud ci doar hrana uscata. Fara pupat in bot sau altele. cainele nu este un pericol pt tine. Lasa tratamentele naturiste. Mergi urgent la ginecolog si in sange va aparea nivelul acestei bacterii. lenjerie fiarta totul dezinfectat!
Bafta!
ram_craciun
Postat pe 16 Iulie 2009 15:09
mergi mai departe
healthy003963
Postat pe 16 Iulie 2009 17:43
Am trecut si eu prin asta acum 15 ani, dupa 3 sarcini pierdute si analize facute am primit diagnosticul de toxoplasmoza... Eu am facut tratament la Institutul Cantacuzino in Bucuresti, dar in paralel am mers si la biserica la Sf. Dumitru-Posta cu acatiste de vindecare. Dl. dr Panaitescu de la Cantacuzino mi-a spus foarte clar ca " acest parazit dispare din corpul meu numai daca vrea Dumnezeu"... Analizandu-mi viata am ajuns la concluzia ca pe undeva am meritat sa trec prin disperarea de a pierde sarcini, de a nu putea avea copii caci toxoplasma congenitala este ingrozitoare pentru fiinta care nu are nici o vina ca a primit-o de la mama, prin asteptarea derularii tratamentului si analize sa vedem efectul... In orice caz, pana cand valoarea la analize nu ajunge la 1/8???( nu mai stiu unitatea de masura) nu are sens sa incerci sa ramai insarcinata, caci strici tot tratamentul anterior, iar in caz ca duci sarcina risti toxoplasmoza congenitala la copil, citeste pe net sa vezi ce crima este pentru amandoi... Eu am facut tratament cu Pirymetamen pe cere le luam de la Institut, banuiesc ca am fost intr-un program de cercetare, dar Dumnezeu sa-i ajute in continuare pe cei de la Cantacuzino, caci mult bine mi-au facut si munca lor e cam patriotica, rasplatita probabil in ceruri. Eu am dat peste niste oameni minunati acolo... La valoarea de 1/8 dl. doctor mi-a spus: "multa credinta si rugaciuni, caci s-ar putea sa nu afecteze copilui", iar la analiza de la 8 saptamani titrul a fost NEGATIV... Ce sa mai cred, daca nu ca a fost o minune si vointa lui Dumnezeu?!... Si la a doua sarcina a fost negativ de la inceput, deci probabil ca nu mai afecteaza corpul nici macar al meu.
Fa tratamentul si in paralel mergi la biserica si roaga-te sa-ti ierte Dumnezeu pacatele tale si ale celor din familia ta si sa te vindece din boala de care suferi, ce credinta vei reusi, eu o stiu pe propria mea piele. Eu m-am rugat mult de ajutor la Sf. Ana, caci si ea a trecut prin neputinta de a avea copii, de asta pe fiica mea cea mare o cheama Ana. Acum am 2 fete frumoase si sanatoase, de 13 si 7 ani, ultima am facut-o la 36 ani si nu mi s-a parut ca-i tarziu absolut deloc.
Multa rabdare si credinta, caci daca iti este permis din ceruri sa ai copii in viata asta, incercarea aceasta prin care treci este spre folosul tau in evolutia ta spirituala. Dumnezeu sa te intareasca si sa te ajute.
Crista01
Postat pe 1 August 2009 08:09
Consulta un medic si iti va fi de mare folos
cattie
Postat pe 1 August 2009 10:36
eu am de mult toxoplasmoza insa cand am ramas gravida am aflat abea mie imi iesise un ganglion la gat dar nu stiam cauza si eram gravida si eram disperata ca este foarte periculoasa aceasta boala pt copil poate iesii cu malformati daca nu il pierzi in primele luni asa ca am tot fost la doctori spitale nebunii eu eram in 3 luni atunci si la cantacuzino mi s a spus ca pot face TEST DE AVIDITATE care determina evolutia toxoplasmozei adica daca e cronica sau activa in caz ca era activa cu 3 luni inainte era musai sa avortez insa slava domnului era cronica de cel putin 4 luni si la 8 luni am facut trat cu rovamicina pana am nascut o fetita frumoasa si sanatoasa dar i am facut si ei si nu a luat toxo de la mine eu recomand tuturor sa faca acest test nu costa ff mult inainte sa ia vre o decizie succes si sanatate
pongutu
Postat pe 10 August 2009 15:25
Sincer, am o cunostinta care dupa ce a aflat ca are boala, a trebuit sa dea copilul afara. Oricum, un medic e cel mai avizat. Sanatate!
lumy1000
Postat pe 3 Noiembrie 2009 13:41
Salut. Eu nu cred ca merita sa te deranjazi asa de tare deoarece nu merita. Trebuie sa ai grija de tine si sa nu fii indiferenta dar nici sa nu exagerezi. Eu nu cred ca sa merita sa faci avort, roagate lui Dumnezeu si va fi ok. O prietena dea mea era insarcinat in a 4 luna si ea nu a stiut, si in timpul acesta a primit o vaccina, dupa ce a aflat ca este insarcinata sa descurajat pentru ca se temea de copil ca sa nu fie bolnav. Medicii ii spuneau sa intrerupa sarcina urgent deoarece copilul va fi handicapat, si va fi fara ochi si etc. Dar ea dorea foarte mult un baiat, deoarece mai avea 3 fete si spera ca totul va fi bine, sa rugat la Dumnezeu zi si noapte si Dumnezeu ia daruit un baiat sanatos si frumos, acum este in clasa 1, si mai are inca un baiat. Nu trebuie sa te gindesti numai la rau. Mergi inainte cu credinta. Sa te ajute Dumnezeu. Succes.
adelia_healthy
Postat pe 2 Decembrie 2009 21:48
Te asigur ca asa am facut si mai am 6 saptamani pana la nastere ; sunt ok si eu si bebe si asteptam sa ne cunoastem mai bine (eu si bebe).Mersi de incurajari .
healthy002808
Postat pe 3 Decembrie 2009 18:34
Ma bucur mult pentru tine si sa dea Dumnezeu sa nasti un bebe sanatos, sper sa mai comunicam.Bafta
adelia_healthy
Postat pe 4 Decembrie 2009 21:36
eu contrazic ideea cum ca de la pisici se ia toxoplasmoza...o poti lua si din alte parti, de la alte animale sau alimente desi sa nu ai animale in casa...eu pe timpul sarcinii am stat la soacra mea si are pisica...toata sarcina m-am jucat cu ea si cat am stat acasa ea imi tinea de urat...desi toata lumea imi zicea sa o dau afara ,sa nu ma mai joc cu ea si multe alte treburi de genu nu am ascultat si totusi nu am avut nimic nici eu si nici copilul si pisica nu era nici deparazitata si iesea afaar din casa stand la curte...iar in spital o mamica se plangea ca bebelusul prezinta infectia si ca ea nu, neavand nici un fel de animal in casa sau in alta parte ,nepunand mana pe vreun animal,ci din cauza mezelurilor sau a carnii nepreparata destul...asa ca ,ce vrea Dumnezeu...
izab33lla
Postat pe 22 Decembrie 2009 17:46
In afara tratamentelor recomandate de medic, va sugerez un tratament naturist indelungat cu PROPOLIS (variante: tablete de la Swanson pt. concentratie mare-550 mg/cps, sau de la Inst. C-D pt Apicultura - 100mg/cps). Se incepe cu o doza de soc de 3 grame/zi timp de doua saptamani, apoi se continua cu 500 - 1500 mg/zi. Exista un studiu "Propolis: a natural antibiotic", de K. Bone, publicat in Mediherb Newsletter, dec.1998, care arata eficacitatea propolisului pt. acest tip de infectie.
Acest tratament NU se poate face de catre pers. cu boli autoimune sau cu alergie/intoleranta propolis.

dusa
Postat pe 30 Decembrie 2009 11:24
toxoplasmoza este o boala parazitara produsa de parazitul Toxoplasma gondi, asa k nu mai aberati cum ca ar fi o infectie provocata de o bacterie sau virus. E UN PARAZIT
alexandra_krupaci
Postat pe 16 Ianuarie 2010 22:41
Alexandra are dreptate.E un parazit.Pur si simplu.Ca si giardia si ca si viermisorii.uneori trece din cauza altor tratamente.In analizele medicale vedeti exact,daca medicul specialist e capabil sa le interpreteze corect,daca ati avut vreodata(cu cel mult 2 ani inainte) toxoplasma gondi sau daca parazitul exista.Multa sanatate!
cmonikdulcik
Postat pe 3 Februarie 2010 15:22
De la: Izab33lla, la data 2009-12-22 17:46:50eu contrazic ideea cum ca de la pisici se ia toxoplasmoza...o poti lua si din alte parti, de la alte animale sau alimente desi sa nu ai animale in casa...eu pe timpul sarcinii am stat la soacra mea si are pisica...toata sarcina m-am jucat cu ea si cat am stat acasa ea imi tinea de urat...desi toata lumea imi zicea sa o dau afara ,sa nu ma mai joc cu ea si multe alte treburi de genu nu am ascultat si totusi nu am avut nimic nici eu si nici copilul si pisica nu era nici deparazitata si iesea afaar din casa stand la curte...iar in spital o mamica se plangea ca bebelusul prezinta infectia si ca ea nu, neavand nici un fel de animal in casa sau in alta parte ,nepunand mana pe vreun animal,ci din cauza mezelurilor sau a carnii nepreparata destul...asa ca ,ce vrea Dumnezeu...


Corect, toxoplasmoza se poate lua si de la gradinarit, manevrat pamand fara manusi de protectie...Poti s-o iei (Doamne-feri) schimband pamantul la ghivecele cu flori...Poate chiar si fructe/legume mancate nespalate... E ok si daca ai pisica in casa, atat doar ca trebuie sa ii schimbe altcineva litiera, sau daca trebuie sa o faci tu, sa folosesti manusi. Si gradinaritul trebuie evitat.
mirunad
Postat pe 17 Februarie 2010 11:59
Buna, cand eram in saptamana 10 de sarcina mi s-a intamplat si mie acelasi lucru. Norocul meu a fost ca am dat de doamna doctor Chiris Roxana de la Hiperdia in orasul Brasov, specialista in gravide cu toxoplasmoza. Dupa repetate analize si inceperea tratamentului cu Rovamicina mi s-a spus sa incetez tratamentul deoarece intre timp eliminasem infectia din organism.
Am facut IgG-ul si IgM-ul in Germania prin metoda WESTERN-BLOTT. E cea mai sigura si sensibila analiza care se face, iar cei de la Medlife Brasov o fac. Chia dumneai a aflat in vara anului 2013 de analiza aceasta la un curs de specialitate in Italia.
Am avut norocul de a contracta parazitul cu o luna-o luna jumatate inaintea conceptiei, cel putin asa a aratat testul de aviditate. Mamici cereti aceasta analiza, e ceva mai costisitoare decat cea facuta prin metodele care se utilizeaza la noi in tara.
Acum sunt linistita, nu va trebui sa urmaresc copilul dupa nastere si nici sa ne chinuim cu tratamente scumpe. Nu va lasati in mana celor care va spun sa renuntati la sarcina. Mergeti inainte.
lolypop
Postat pe 13 Ianuarie 2014 14:50
Buna sunt Crina am 30 ani am o fetita de 6 ani ,am ramas din nou insarcinata la analize mia gasit tomopaxma pozitiva cu valori le 33370 8:00 nu prea le Inteleg acum am 25 de saptamani si mia spus ca am luat infectia in primele saptamani fac t rattamentul cu riavvicina de 3000000 sunt disperata nu stiu ce sa fac am citit le Internet riscurile care pot aparea va rog sa imi dati un consigliu va multumesc
Crina_Maria_Padeanu_1
Postat pe 18 August 2016 11:40

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
cervugid 13 De la: MissRainbow 17 Februarie 2012 19:48
fibrodenom 3 De la: crysa_tm 14 Iulie 2010 10:11
chirurgical 4 De la: TF_ 8 August 2009 18:19
afaceri...parca stii de unde sare iepurele !! 1 De la: camyy crystyna 14 Aprilie 2009 22:22
noduli la sâni 85 De la: jessica23_healthy 22 Februarie 2014 10:33