Setari Cookie-uri

lovituri la sani

loviturile la sani pot cauza cu timpul cancer.As dori f.mult sa-mi raspundeti la aceasta intrebare
healthy000496
Postat pe 15 Martie 2009 21:27
Daca am sti cu certitudine ,draga mea, ce bine ar fi! Oricum,dupa informatiile care le detin, se pot produce noduli sau ganglioni care, cu timpul poate degenera in altceva mai grav. Sfatul medicului este cel mai competent. Te sfatuiesc sa mergi la un control- care oricum e de datoria noastra sa-l facem, macar o data pe an si sa afli acolo tot ce trebuie sa stii.
doinabalasa2006
Postat pe 7 Mai 2009 07:15
In opinia doctorilor, raspunsul este nu. Eu am suferit o lovitura ffff puternica in octombrie trecut, iar, in urma eco mamara s-a constatat aparitia a 2 noduli. Mi s-a explicat ca nu vor disparea niciodata dar ca in nici un caz nu vor degenera in cancer. Ca sunt de fapt hematoame si atit. Oricum iti recomand consult medical si, asa cum a spus si doina, dupa o anumita virsta eco mamar/mamografia trebuie sa devina o obisnuinta (minim anuala) in viata femeilor. Succes si sanatate multa.
nsilvia
Postat pe 7 Mai 2009 10:07
Momografia este de 5 ori mai puternica decat radiografia obisnuita si ea creste SIGUR riscul de a face C !
dusa
Postat pe 7 Mai 2009 10:10
Eu m-am lovit, a aparut un nodul care ma deranja si l-am operat. Asta se intampla prin 90. Deci nu cred ca are vreo legatura, insa e bine sa consulti un doctor.
foxglove
Postat pe 7 Mai 2009 10:46
Da...loviturile la san cauzeaza cancer la san.Am avut o prietena care a decedat in urma cu 2 ani din cauza cancerului la san declansat de o lovitura la san.Pupici
doareu_healthy
Postat pe 7 Mai 2009 11:03
Nu este cazul sa te sperii, dar este bine totusi sa mergi la un control,fiecare organism reactioneaza in felul lui.Multa sanatate!
doareu_healthy
Postat pe 7 Mai 2009 11:06
da, loviturile la san cauzeaza cancerul

eu ma numar printre cei "norocosi" care in urma loviturii unei mingii de fotbal chiar in sanul la care aveam 3 noduli (benigni), unul s-a spart si s-a transformat, in urma examenului in timpul operatiei s-a stabilit a fi malign, deci s-a transformat, am facut citostatice, raze si acum sunt ok.Toata problema este sa te duci din timp la doctor pentru a prinde boala in faza incipienta.
desi intr-o sapatamana de la lovitura m-am operat si am inceput tratamentul, eram stadiul unu, am facut un tratament cu citostatice si raze ca pentru stadiul doi pentru ca sunt tanara si celulele se refac foarte repede.

Deci: daca te-ai lovit, repede la mamografie si consult de specialitate, adik un oncolog bun!
micaela71
Postat pe 7 Mai 2009 17:47
nu e bine sa faci atat de des mamografie daca la prima nu s-a constatat ceva, chiar daca treci e 50 de ani. cred ca o data la 2 ani ar fi suficient daca nu simti ca te-ar deranja ceva.
anca_zse
Postat pe 7 Mai 2009 22:36
Absolut adevarat orice iradiere creste semnificativ riscul cancerului.Si eu si probabil foarte multe femei mai primesc cate o lovitura la san sigur nu marefer la violenta in familie ci pur si simplu intamplatoare eu am primit una la un rand la legume un cot mai bine spus in urma caruia m-am ales cu un hematom extern adica vanatai de toata frumusetea de durer nu mai vorbesc dar in timp cam 6 sau 7 saptamini s-a resorbit la mine vanataile trec tare greu ce-i drept in urma caruia nu am ramas cu nici un nodul.Parerea mea este ca in momentul in care descoperiti un nodul la san nu-l neglijati e pacat doar 10 la suta din ei sunt maligni ceilalti se trateaza si e ok.sigur si cancerul la san daca e luat din timp in 95 la suta din cazuri se vindeca complet.Dar ABSOLUT NICIODATA un chist benign nu se va maligniza.loviturile cu atat mai putin.
maria1931
Postat pe 8 Mai 2009 19:17

In urma cu mult timp am cazut de pe o masa cu sanul de marginea unei biblioteci. S-a invineþit sanul in urma loviturii.Nu am fost la medic si nu am discutat despre acest lucru cu nimeni.(Aveam 31 de ani). Dupa 11 ani am descoperit un nodul la san pe care l-am operat si care, la analize s-a dovedit a fi neoplasm stadiul 3.Nodulul s-a facut in locul unde a fost sanul lovit.
lidia44
Postat pe 11 Mai 2009 22:21
Loviturile la san sunt periculoase. Am si eu un exemplu in familie...mama mea. Nu am avut antecedente in familie ea e singura care a facut aceats boala..cancer la sant. Si se pare ca din cauza unor lovituri puternice, dar si a altor cause cum e obezitatea, se pare ca si asta provoaca cancer deoarece grasimea produce mai multi hormoni ce genereaza in timp cancer, bineinteles daca ai predispozitie si se declanseaza conjunctura favorabila sa faci aceasta boala (stress puternic). Fiecare om are sensibilitatea lui si boala apare acolo unde suntem mai sensibili. Cu tratament si credinta in Dumnezeu si suportul nostru al familiel mama a reusit sa invinga aceasta boala si de ani buni e bine.
In legatura cu mamografia da se pare ca e mai iradianta si la femeile tinere nu este prea elocventa, nu arata bine ce in interior. Insa se poate face ecografia mamara care e mult mai buna si nu este irandianta.
Sfatul meu e sa sa faca acesta ecografie anual. Mama mea s-a trezit cu doi sau trei noduli foarte mari si era deja in stadiul 3. Nu e cazul sa ne speriem si sa ne autosugestionam ca am putem face bolala asta, e de ajuns doar sa avem putina grija si sa facem ecografie si sa ne palpam singure, pentru bola nu are simptome si te trezesti cu ea in corp cand e destul de tarziu.
liviadm2000
Postat pe 8 Iunie 2009 09:06
Intr-adevar, ecografia mamara nu este periculoasa si e mult mai relevanta decat mamografia, cel putin pana putin dupa 40 de ani. Asta mi-a spus-o medicul de familie, dar si specialistul la care m-am dus si cu care am vorbit deschis si vreme indelugata despre toate aceste probleme.
In plus, o poti face de cate ori e nevoie, fara teama ca te iradiezi.

Si mama mea s-a lovit foarte puternic la san, iar intr-o luna avea deja un intreg lant de noduli maligni, probabil existenti la momentul loviturii, dar care au degenerat rapid in cancer. Am pierdut-o in doi ani de la operatie si ani de zile am trait cu teama ca asta ma asteapta si pe mine. Dar nu intotdeauna lucrurile se intampla asa si, pentru linistea ta, e bine sa mergi frecvent la control.
niami
Postat pe 10 Iunie 2009 12:45
Orice lovitura primita la san poate sa iti declanseze un cancer mamar care de multe ori la prima vedere nu este nimic serios,cu timpul poate deveni daca nu ne cautam in continuare.Celula canceroasa o avem toti indiferent de sex(am intalnit cazuri e cancer mamar si la barbati nu numai la femei),dar la unii se dezvolta pe cand la altii nu, insa atunci cand te lovesti trebuie facut neaparat un control.Nu doar atunci ci si mai tarziu pentru ca poate sa aiba efect intarziat.Eu am patit-o.Am neglijat si atunci cand m-am dus la spital era deja malign de grad 4 cu metastaza.Inca ceva:puteti face cancer la san si de la sutien atunci cand va intra sarmele de la cupe in piele.Cu speranta ca am fost cat de cat de folos va salut pe fiecare si aveti grija de voi pentru ca nu este usoara boala si tratamentul este foarte dur si dureros.
laura_novacesc
Postat pe 10 Iunie 2009 14:14
Buna, eu am o matusa care sa lovit la san acum 20 de ani si de atunci are dureri mari dar nu tot timpu.acum ia aparut o vanataie pe san fara sa se loveasaca si doare ingrozitor.insa nu o pot convinge sa mearga la doctor e posibil sa aiba cancer??????
kudika076433
Postat pe 12 Septembrie 2009 21:12
am uitat sa mentionez ca vanataia ia aparut pe sanul la care sa lovit
kudika076433
Postat pe 12 Septembrie 2009 21:14
Acum 2 saptamani am primit o minge in san, intro parte mai exact. Si simt ca ma doare , nu tare, insa parca nu e ok. Ma intreb dak e doar de la lovitura , sau e ceva.
Safyphoenix
Postat pe 3 Noiembrie 2010 22:14
De la: Safyphoenix, la data 2010-11-03 22:14:36Acum 2 saptamani am primit o minge in san, intro parte mai exact. Si simt ca ma doare , nu tare, insa parca nu e ok. Ma intreb dak e doar de la lovitura , sau e ceva.


pune o poza cu vanataia
battleofwits
Postat pe 3 Noiembrie 2010 22:24
Draguta de tine...stiu ca esti ingrijorata, si eu am patit-o si nu odata ci de mai multe ori. Ceea ce iti recomand si stiu ca lucreaza (suna a nebunie curata dar lucreaza). Sa iei o frunza de varza proaspata, (de aceea cu vinisoare) o rulezi cu ruloul de aluat (asa cum intinzi aluatul ptr taietei) pana vei vedea ca se scurge putina apa, apoi iei acea frunza si o asezi pe san si vei constata ca acea varza absoarbe apa, iar apoi tu vei simti cum lucreaza ptr ca vei simti cum acea zona se va incalzi, iar vanataia va disparea. Si eu am luat gluma acesta recomandare cand mi-i spus, si la mine a lucrat.

Oricum scumpa iti recomand sa mergi la medic ptr linistea ta.
Carmina0525
Postat pe 4 Noiembrie 2010 15:18
De la: kudika076433, la data 2009-09-12 21:12:23Buna, eu am o matusa care sa lovit la san acum 20 de ani si de atunci are dureri mari dar nu tot timpu.acum ia aparut o vanataie pe san fara sa se loveasaca si doare ingrozitor.insa nu o pot convinge sa mearga la doctor e posibil sa aiba cancer??????


De ce nu vrea sa mearga la medic? Trebuie sa se prezinte la medic neaparat
Carmina0525
Postat pe 4 Noiembrie 2010 15:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
nodul fibromatos 4 De la: healthy009383 25 Noiembrie 2009 16:15
Ce parere aveti despre dr.ginecolog Zatik Janos din Ungaria? 4 De la: yssa2010 28 Noiembrie 2011 08:34
am si eu o probema cu menstruatia... 8 De la: GeorgianaBB 13 Ianuarie 2012 00:07
Buna ziua 13 De la: stem_29 25 Iulie 2010 16:39
poate fi sarcina? 27 De la: kudika_1012859 7 Decembrie 2016 13:05