Setari Cookie-uri

Omitere anticonceptional

Yasmine sunt anticonceptionalele care le folosesc..
Am omis din pacate sa iau doua comprimate succesiv la sfarsitul saptamanii a doua de administrare.
Inainte cu o zi am avut contact sexual neprotejat.
Imi este foarte frica de urmari!!
Am luat a treia zi 2 comprimate odata. Si apoi in ordinea lor normala si la ora obisnuita.
Este posibil sa fi ramas insarcinata..????
Ce imi recomandati??
kitty_grl
Postat pe 14 Septembrie 2009 22:33
buna.
Aceeasi problema am avut si eu luna trecuta.(tot yasmine folosesc)Eram speriata de ceea ce va urma,dar:)nu am ramas insarcinata...mi-am facut si test de sarcina..ceea ce iti recomand si eu.
crazy_roxanyna
Postat pe 28 Septembrie 2009 07:10
Daca nu erai la ovulatie nu ramai, insa pentru linistea ta fa-ti un test de sarcina! ( nu vreau sa te sperii dar circula un articol pe net despre yasmin care ar fi un derivat al Yaz, care se pare ar a provocat decese simptomele fiind ale unei bronsite pulmonare) O vizita la medic! Ai grija de tine!
mariana_worth
Postat pe 28 Septembrie 2009 07:59
buna, nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji, oricum e bine sa-ti faci un test de sarcina...
A aparut de cateva luni in Romania un inel vaginal contraceptiv Nuvaring, trebuie introdus in vagin si tinut 3 saptamani dupa care trebuie facuta o pauza de o saptamana. E foarte comod, nu-l simti si te scapa de grija pastilutelor care trebuie luate in fiecare zi...Eu il folosesc de 2 luni si ma simt foarte bine:) Ideal e sa-ti faci un control medical inainte de a incepe sa le folosesti. Te pup si iti tin pumnii:)!
vero_mold
Postat pe 28 Septembrie 2009 10:41
la inceputul foliei si la sfarsit sunt riscuri mai mari
kudika139087
Postat pe 28 Septembrie 2009 15:32
si eu tot yasmine folosesc,am uitat sa iau o pastila si am luat-o a doua zi cu pastila care era ptr ziua respectiva si nu am patit nimic nu am facut atunci nici un test de sarcina nimic
healthy001998
Postat pe 28 Septembrie 2009 19:19
De la: vero_mold, la data 2009-09-28 10:41:51buna, nu cred ca ar trebui sa-ti faci griji, oricum e bine sa-ti faci un test de sarcina...
A aparut de cateva luni in Romania un inel vaginal contraceptiv Nuvaring, trebuie introdus in vagin si tinut 3 saptamani dupa care trebuie facuta o pauza de o saptamana. E foarte comod, nu-l simti si te scapa de grija pastilutelor care trebuie luate in fiecare zi...Eu il folosesc de 2 luni si ma simt foarte bine:) Ideal e sa-ti faci un control medical inainte de a incepe sa le folosesti. Te pup si iti tin pumnii:)!
ema25ema
Postat pe 28 Septembrie 2009 22:08
Nu cred ca trebuie sa te temi, mai ales daca iei de ceva timp. Si eu iau Yasmine, am incercat sa renunt candva si am revenit la el. Este, pentru mine, cea mai convenabila metoda.
psyped
Postat pe 28 Septembrie 2009 22:09
zi-mi ca e o gluma:(( iau yasmin si ...de cateva zile am racit:( sau nah.asa credeam pana sa te citesc:(( deces??????
ema25ema
Postat pe 28 Septembrie 2009 22:10
eu am luat logest si am uitat si eu sa imi i-au pastila, insa numai o zi. a doua zi am luat si pastila pe care am uitat sa o i-au cu o zi inainte, si nu s-a intamplat nimic
dar ca sa fii mai sigura i-ati un test rapid si vezi ce iti iese. poti gasi teste care iti da raspunsul inca din prima saptamana de sarcina. succes
kudika049561
Postat pe 29 Septembrie 2009 22:01
Buna seara,
De vineri dimineata iau anticonceptionale,duminica seara am avut un contact sexual neprotejat,ce sanse sunt sa fi ramas insarcinata?
healthy007886
Postat pe 26 Octombrie 2009 20:08
in ceea ce priveste omiterea nu-ti face probleme...si eu i-au aceleasi anti si nu am avut neplaceri cu toate ca am mai uitat si eu de mai multe ori sa le i-au dar f important e sa nu iei 2 sau mai multe pastile odata ca NU e bine deloc ci sa iei una imeidiat ce ti-ai amintit si bine ar fi sa nu depasesti 12 ore. sper ca ai inteles ce am expl ....
kattuka
Postat pe 7 Decembrie 2009 09:26
toate COC au o serie de efecte secundare pe care le stim toate
yasmin a fost preluat recent de bayer de la schering (cele care luam de ceva ani stim ca la inceput nu aratau asa),,, companie pharma care produce si yaz (Singura diferenta fiind conc de estrogen ,,, yaz o are mai mica poate de aia a pierdut min-ul din coada :)
ps: intrun sezon in care circula tot ce vrei si mai ales tulpini virale noi, bulversate de multe vaccinuri si alte tentative terapeutice nu cred ca tre sa dai vina pe bietele pastile
sanatate
healthy004061
Postat pe 7 Decembrie 2009 12:14
sincer eu ca sa nu uit sa iau pastila pun telefonul sa sune la o anumita ora [la care le iau de obicei }si asa nu mai am nici un stres ca uit asta iti recomand si tie pe viitor ca sa stai linistita.
gabriela_2907
Postat pe 7 Decembrie 2009 21:39
buna tuturor.din pacate am uitat si eu sa iau o pastila si sunt ingrijorata.sambata seara am avut contact sexual.si duminica am uitat sa iau pastila.luni am luat pastila normal fara sa ma mai uit la zi.nici nu+mi dadeam seama k am uitata pastila.deci luni am luat pastila normal la ora obisnuita.si apoi marti mi+am dat seama ca aveam si pastila de luni(ptr ca luni luasem de fapt pastila care trebuia luata duminica).si am luat 2 odata. nici nu stiu ce sa mai cred.sunt ingrijorata k dupa calculele mele contactul sexual s+a produs in una din zilele cele mai fertile.voi ce credeti.stiu k trebuie sa fac un test de sarcina dar mai intai vreau o incurajare de la voi.sper sa nu fie o dezamagire.merci mult si astept un raspuns
karinna_healthy
Postat pe 8 Decembrie 2009 03:45
EFECTUL AVORTIV AL MULTORA DINTRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

CONSECIN�E NOCIVE GRAVE PENTRU S�N�TATE PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE DESPRE CARE NU SE VORBE�TE DATORIT� INTERESELOR FINANCIARE ALE FABRICAN�ILOR ACESTORA

SITE-URI CARE CON�IN ARTICOLE �I C�R�I MEDICALE DESPRE NOCIVITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIAL� (BAZATE PE ABSTINEN�A �N PERIOADA FERTIL� A CICLULUI) - ALTERNATIVE S�N�TOASE �I MORALE (�N ANUMITE CONDI�II) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

�n primul r�nd recomand blogurile urm�toare:

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog con�ine: Argumente �tiintifice �i religioase c� omul este om din momentul concep�iei. Noua lege adoptat� prin care se acord� indemniza�ie �i pentru mamele eleve �i studente. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative pentru a nu face avort. M�rturii publice ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Filme documentare. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe site-uri asem�n�toare.
Argumente c� multe dintre metodele a�a � zis �de contracep�ie� sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente c� sterilizarea �i toate metodele artificiale de contracep�ie au consecin�e nocive asupra s�n�t��ii (multe dintre ele grave). Dezv�luiri despre dezinformarea existent� �n privin�a avortivit��ii �i a nocivit��ii grave a mijloacelor artificiale de contracep�ie din cauza intereselor financiare imense ale fabrican�ilor acestora. At�t sterilizarea c�t �i toate metodele artificiale de contracep�ie sunt �i p�cate, chiar dac� so�ii ar avea motive care ar putea p�rea juste pentru a le folosi. C�nd exist� un motiv just de a evita concep�ia, exist� alternative s�n�toase �i morale: metodele naturale de planificare familial� bazate pe abstinen�a �n perioada fertil� a ciclului (metoda calendarului; metoda temperaturii bazale; metoda ritmului mucusului cervical �i metoda simpto � termic�). Metodele naturale nu sunt d�un�toare s�n�t��ii �i nu sunt p�cate dac� se recurge la ele dup� c�s�torie �i din motive juste. Dac� se recurge la metodele naturale far� un motiv just, atunci devin �i ele p�cate.

Pute�i intra �i pe blogul urm�tor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog con�ine: �nregistr�ri video cu miracole ; filme documentare ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio); c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante, etc.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe, ca s� foloseasc� �i altora.

Sunt licen�iat �n bioetic� �i am studii �n domeniu. Nu spun aceasta ca laud�, ci pentru a ar�ta c� sunt foarte bine documentat pe aceast� tem�.

Pentru �ntreb�ri �i / sau dialog pot fi contactat pe messenger, unde am id-ul vieru_cezar_iasi
sau pe e-mail la adresa [email protected]

1. INFORMA�II MAI PU�IN CUNOSCUTE DESPRE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE (EFECTUL AVORTIV AL MULTORA DINTRE ELE) �I RECOMAND�RI DE SITE-URI CARE CON�IN ARTICOLE, FILME DOCUMENTARE �I C�R�I SCRISE DE MEDICI DESPRE NOCIVITATEA GRAV� A ACESTOR METODE

Unele dintre metodele artificiale de � contracep�ie � sunt de fapt avortive (avorturi timpurii), deoarece nu sunt o piedic� �mpotriva concep�iei, ci ac�ioneaz� dup� concep�ie, �mpiedic�nd nida�ia (�mpiedic� implantarea �n uter a embrionului). Astfel, sunt avortive :
- pilula de a doua zi, c�ci ac�ioneaz� dup� concep�ie;
- steriletul, c�ci ac�ioneaz� dup� concep�ie ;
- contraceptivele hormonale (pilulele anticoncep�ionale, injec�iile contraceptive, implanturile subdermice �i alte contraceptive hormonale) uneori sunt o piedic� �mpotriva concep�iei, dar alteori ac�ioneaz� dup� concep�ie, �mpiedic�nd nida�ia, deci, �n numeroase cazuri sunt avortive: de multe ori ele nu inhib� ovula�ia, fecunda�ia are loc �i, �n aceste cazuri, ac�ioneaz� dup� fecunda�ie, modific�nd endometrul (mucoasa peretelui intern al uterului), f�c�ndu-l neprimitor pentru ovulul fecundat. Astfel, ele �mpiedic� nida�ia �n cazurile, destul de numeroase, �n care fecunda�ia totu�i a avut loc, iar embrionul va fi eliminat ulterior, �n timpul menstrua�iei, de obicei f�r� a fi observat, datorit� dimensiunilor foarte reduse (la 14 zile de la concep�ie, embrionul are aproximativ 1,5mm).

Dar aspectul avortiv al metodelor artificiale de contracep�ie este trecut de cele mai multe ori sub t�cere, deoarece exist� interese imense ale fabrican�ilor lor, a�a cum ve�i vedea mai jos. Multina�ionalele c�tig� sume imense de bani pe plan mondial din producerea �i comercializarea acestor produse a�a �zis �contraceptive �. La acest interes se adaug� �i interesul celor care �mpart �n mod nedrept resursele �i manipuleaz� opinia public� vehicul�nd falsa problem� a � suprapopul�rii � pentru a nu se vedea c� adev�rata cauz� a s�r�ciei unei p�r�i din popula�ia lumii nu este lipsa de resurse, ci �mp�r�irea nedreapt� a acestora de c�tre ei. �n acest sens, ei promoveaz� controlul popula�iei prin orice mijloace, adic� promoveaz� o cultur� a mor�ii, opus� culturii umane �i cre�tine a vie�ii.

Unii medici spun adev�rul �n privin�a contracep�iei, dar al�ii ofer� pacientelor explica�ii sumare, f�r� a preciza �ns� c� aceasta se realizeaz� uneori prin distrugerea �i eliminarea embrionului (copilului), adic� prin avort timpuriu.
Doctorul Mina Minovici critica propaganda contraceptiv�, numind-o �propagand� criminal�, �plag� social� �i na�ional�.
Dup� cum am ar�tat �i pe blogurile recomandate la �nceput, este dovedit f�r� dubiu, cu argumente clare, biologice �i religioase, c� omul este om din momentul concep�iei, at�t trupe�te, c�t �i suflete�te. Trupe�te, chiar de la concep�ie, adic� de la fecunda�ie, ovulul fecundat (zigotul) are un cod genetic uman �i propriu, diferit de codul genetic al mamei �i de cel al tat�lui, deci chiar de la concep�ie este fiin�� uman� unic�. Toate tr�s�turile trupului omenesc sunt programate �n codul genetic. Codul genetic este tiparul genetic complex al dezvolt�rii umane �i con�ine: sexul copilului, culoarea p�rului �i a ochilor, �n�l�imea, nuan�a tenului, forma fe�ei, forma nasului, chiar �i firele de p�r. Dezvoltarea ulterioar� a corpului s�u nu este dec�t o derulare a acestui program care exist� deja de la �nceput, din momentul concep�iei. Iar suflete�te, Dumnezeu creeaz� sufletul copilului tot �n acel moment al concep�iei.
Via�a uman� este sacr� �i inviolabil�. Dumnezeu spune clar �ntr-o porunc�: S� NU UCIZI ! Numai Dumnezeu e st�p�nul vie�ii. Noi nu avem dreptul s� ne atingem de via�� �n nici un fel. Dumnezeu vrea s� se nasc� orice copil care s-a conceput. Sufletul copilului este creat de Dumnezeu �n momentul concep�iei, deci nici un copil nu se concepe din �nt�mplare, ci din voin�a lui Dumnezeu. Via�a vine de la Dumnezeu �i trebuie primit� ca un dar al s�u. P�rin�ii sunt doar colaboratori ai lui Dumnezeu �n transmiterea vie�ii, nu st�p�ni ai vie�ii. Nu exist� dreptul la moarte, exist� numai dreptul la via�� !

Pe l�ng� ac�iunea avortiv� a multora dintre metodele artificiale de contracep�ie, toate metodele artificiale de contracep�ie au �i consecin�e negative asupra s�n�t��ii (efecte secundare), unele dintre ele chiar foarte grave, care vor fi prezentate mai jos.

ALTERNATIVELE la metodele artificiale de contracep�ie sunt metodele naturale de planificare familial�, bazate pe abstinen�a �n zilele fertile ale ciclului (metoda calendarului; metoda temperaturii bazale, metoda ritmului mucusului cervical �i metoda simpto � termic�). Metodele naturale sunt s�n�toase, nu cost� nimic �i sunt �n acord cu morala cre�tin� dac� se recurge la ele dup� c�s�torie �i din motive juste. Dar dac� so�ii recurg la metodele naturale f�r� a avea vreun motiv just pentru a am�na sau evita concep�ia unor noi copii, atunci devin p�cate �i acestea.

Dar metodele artificiale de contracep�ie (at�t cele care ac�ioneaz� dup� concep�ie, c�t �i cele care sunt o piedic� pentru concep�ie) sunt p�cate chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase sau juste, dup� cum vom vedea c�nd vom ar�ta imoralitatea acestor metode.

Exist� o singur� excep�ie: este permis� din punct de vedere moral (deci nu constituie p�cat) folosirea metodelor terapeutice cu adev�rat necesare pentru a vindeca bolile organismului, chiar dac� se prevede c� din aceasta va rezulta o piedic� pentru concep�ie, cu condi�ia ca aceast� piedic� s� nu fie direct voit�.

- Acces�nd linkul urm�tor, g�si�i o carte ce poate fi citit� direct pe internet despre mijloacele anticoncep�ionale �i efectele lor secundare fatale despre care nu se vorbe�te din interese financiare imense. Cartea este un bilan� critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Este scris� de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetric� la spitalul cantonal Stans, Elve�ia, CH - 6370) �n colaborare cu Otto D�pper.
http://www.profamilia.ro/culturavietii.asp?anticonceptionale

Aceea�i carte poate fi citit� �i pe site-ul urm�tor:
http://anticonceptionale.net/

- Informa�ii importante despre efectul avortiv al pilulei contraceptive �i despre consecin�ele grave asupra s�n�t��ii g�si�i acces�nd �i linkul urm�tor :
http://www.avort.ro/pilula.php
Textul de pe acest site a fost scris pe baza unui studiu f�cut de Dr. Chris Kahlenborn care este medic terapeut la o clinic� privat� din Altoona, SUA. El este autorul studiului Breast Cancer, Its Link to Abortion and Birth Control Pill (Cancerul mamar, leg�tura sa cu avortul �i pilula de control al na�terii). Informa�iile au fost oferite prin bun�voin�a doamnei dr. Nicole Syed, de la Centrul Fertility Care, Londra, 21a Soho Square W1D 4NR; Tel: 020 7437 0892; e-mail: mailto:[email protected]

- Un site cu informa�ii despre nocivitatea metodelor artificiale de contracep�ie :
http://www.anticonceptionale.info/
- Iat� o explica�ie video, �n limba englez�, care demonstreaz� c� pilulele contraceptive au efect avortiv
http://www.youtube.com/watch?v=jiCU46_lWeE

- Un videoclip foarte interesant, �n limba rom�n�, despre nocivitatea metodelor contraceptive
http://www.youtube.com/watch?v=IWePvHTcjWs&feature=related
-Despre efectele avortive �i d�un�toare pentru organism ale contraceptivelor artificiale � Dr. Chris Kahlenborn �i Dr. Ann Moell:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/230-ce-trebuie-sa-stie-o-femeie-despre-contraceptie

-Contraceptivele hormonale (�i �n general contraceptivele artificiale) chiar sunt periculoase. Studiu cu trimiteri la articole si link-uri catre reviste si carti de specialitate despre nocivitatea contraceptivelor
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/215-contraceptivele-hormonale-chiar-sunt-periculoase
-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul c� pilula �i steriletul sunt avortive (cauzeaz� avorturi timpurii) �i despre nocivitatea lor �i a metodelor artificiale de contracep�ie �n general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii
-Pilulele anticoncep�ionale sunt avortive Autor: John Wilks, medic farmacist, M.P.S., M.A.C.P.P., octombrie 1998
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/229-cum-functioneaza-si-mai-ales-cum-esueaza-pilula-pilula-provoaca-avortul-hormonal-avorturi-timpurii
-Fa�a nev�zut� a contraceptivelor:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/213-fata-nevazuta-a-contraceptivelor
-Pilula �i cancerul mamar (cancerul de s�n) � interviu cu Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/216-pilula-si-cancerul-mamar-cancerul-de-san
-Riscul cancerului mamar indus de pilul� � autor Dr. Chris Kahlenborn
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/217-riscul-cancerului-mamar-indus-de-pilula
-Despre pericolele contraceptivelor injectabile:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/214-contraceptivele-injectabile-periculoase-pentru-sanatatea-oamenilor
- De asemenea, pute�i citi sau audia conferin�a despre avort, efectele nocive ale metodelor artificiale de �contracep�ie� �i despre bolile cu tranmitere sexual� �inut� de doamna doctor Cristina Todea � Gross, acces�nd linkul urm�tor :
http://www.ortodoxmedia.com/inregistrare/209/Conferinta-despre-avort
ACCES�ND LINKUL URM�TOR PUTE�I CITI O �TIRE RECENT� DEPRE O T�N�R� DECEDAT� DATORIT� CONTRACEPTIVELOR. CITI�I �I DA�I MAI DEPARTE (INCLUSIV BLOGURILE �I SITE-URILE RECOMANDATE MAI SUS), S� SE AFLE ADEV�RUL DESPRE NOCIVITATEA GRAV� A MIJLOACELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE, ADEV�R ASCUNS DE CEI CARE AU INTERESE �N FABRICAREA �I COMERCIALIZAREA LOR. C�nd exist� un motiv just de a evita concep�ia, exist� alternative s�n�toase �i morale: metodele naturale de planificare familial� bazate pe abstinen�a �n perioada fertil� a ciclului. Metodele naturale nu sunt d�un�toare s�n�t��ii �i nu sunt p�cate dac� se recurge la ele dup� c�s�torie �i din motive juste.
http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/Social/140089/Contraceptivele-pot-aduce-moartea.html
IAT� �I M�RTURISIREA CHIAR DE PE ACEST FORUM A UNEI FETE CARE S-A TREZIT �I �I-A DAT SEAMA DE NEP�SAREA MAJORIT��II MEDICILOR :
http://www.healthy.ro/comunitate/forum/view_topic/2560/Pauza-la-anticonceptionale.html
De la: Gaby211081, la data 2009-02-09 15:31:29

Fetelor, pana la urma am gasit raspuns la intrebarea care ma framanta. Din pacate cateva din analizele hormonale pe care le-am facut nu mi-au iesit bine...Au niste valori mult prea mari iar doctora mi-a interzis sa mai iau contraceptive...Mi-a zis ca sunt niste valori de premenopauza! Asa ca s-a terminat cu pilulele! Peste vreo 3 luni va trebui sa repet analizele. Totul este de la pastile si sper ca valorile sa se stabilizeze lunile astea!!! Sper ca nu m-am trezit prea tarziu pentru ca nu am copii!!!
Sfatul meu este ca toate fetele care iau pilule de mult timp, chiar daca au facut pauza sa faca aceste analize hormonale! Daca avem impresia ca doctorilor le pasa de sanatatea noastra, ei bine in 90% din cazuri nu-i asa!!!!
Eu aveam un presentiment ca ceva nu e in regula si din cauza asta am insistat sa le fac! Si cand te gandesti ca am fost la atatea doctorite care mi-au zis ca pot lua linistita contraceptive fara sa-mi ceara nici un fel de analize! Inclusiv doctora endocrinoloaga dupa ce a vazut analizele mi-a zis ca pot sa iau in continuare Yasmine!!! Cata incompetenta!!!!
Cine n-a �tiut p�n� acum toate aceste aspecte �i a folosit metode artificiale de contracep�ie, s� nu mai foloseasc� astfel de metode m�car de acum �nainte. Prin informa�iile detaliate din acest material venim �n �nt�mpinarea datoriei morale pe care o are fiecare de a se informa c�t mai bine. Dac� nu s-ar informa, ar fi �n ignoran�� vinovat�.
Legea care interzice metodele artificiale de contracep�ie nu e o simpl� lege a dreptului uman, ci este o lege a lui Dumnezeu, care a fost dat� o dat� pentru totdeauna �i nu poate fi schimbat� niciodat�. Toate Bisericile cre�tine exprim� �ntr-un glas voin�a lui Dumnezeu care interzice sterilizarea �i toate metode artificiale de contracep�ie. Nu trebuie s� lu�m exemplul oamenilor p�c�to�i �i corup�i, oric�t de mul�i ar fi ace�tia, ci exemplul cre�tinilor adev�ra�i care respect� voin�a lui Dumnezeu.

2. METODELE NATURALE DE PLANIFICARE FAMILIAL� (BAZATE PE ABSTINEN�A �N PERIOADA FERTIL� A CICLULUI) - ALTERNATIVE S�N�TOASE �I MORALE (�N ANUMITE CONDI�II) LA METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

Metodele naturale de planificare familial� reprezint� alternative la metodele artificiale de contracep�ie. Mul�i medici ginecologi critic� metodele artificiale de contracep�ie �i recomand� metodele naturale de planificare familial�. Metodele naturale de planificare familial� sunt cele care respect� ordinea fireasc� at�t �n preg�tirea �i �n desf�urarea actului sexual, c�t �i �n finalizarea lui. Aceste metode naturale difer� �ntre ele �n func�ie de procedeele de calcul al perioadelor fertil� �i nefertil� ale ciclului. Ele sunt urm�toarele patru:

a. metoda calendarului (se mai nume�te �i metoda Ogino-Knaus, dup� numele inventatorilor),

b. metoda temperaturii bazale,

c. metoda Billings (ritmul mucusului cervical),

d. metoda simpto-termic�.

Metodele naturale de planificare familial�:

- Nu au nici un efect nociv pentru s�n�tate.

- Presupun abstinen�a (ab�inerea) de la actul sexual �n zilele de fertilitate sigur� sau probabil� ale ciclului (abstinen�a periodic�).

- Dac� sunt calculate corect, metodele naturale de planificare familial� au un grad ridicat de siguran��, �n condi�iile �n care femeia �i cunoa�te bine func�ionarea ciclului menstrual (siguran�� de 100% nu ofer� nici metodele naturale de planificare familial�, nici metodele artificiale de contracep�ie). De obicei, un calcul mai exact al func�ion�rii ciclului menstrual se face �ntr-o perioad� de 6-12 luni. Exist� formule de calcul al metodelor naturale de planificare familial� chiar �i pentru femeile care au ciclu neregulat. Dac� ciclul este foarte variabil nu se poate aplica metoda calendarului, �ns�, �n acest caz, se pot aplica urm�toarele trei metode naturale (a temperaturii, metoda Billings �i metoda simpto-termic�).
Exist� m�rturii ale unor so�i care folosesc numai metode naturale de planificare familial� �i declar� c� sunt foarte mul�umi�i de ele.

- Din punct de vedere moral, metodele naturale de planificare familial� sunt conforme cu criteriile moralei catolice �i cu criteriile obiective ale moralit��ii, dac� sunt utilizate dup� c�s�toria cre�tin� �i dac� evitarea concep�iei prin recurgerea la ele nu provine din egoism, ci exist� motive juste ca so�ii s� evite concep�ia unor noi copii sau s� distan�eze concep�iile copiilor. �n acelea�i condi�ii, metodele naturale de planificare familial� sunt acceptate �i de unele dintre Bisericile Ortodoxe. (Bisericile Ortodoxe din anumite ��ri nu accept� nici metodele naturale de planificare familial�, accept�nd doar abstinen�a total� ca singur� solu�ie pentru cei care nu mai vor noi copii) Dup� cum vom explica spre sf�r�itul materialului, Biserica Catolic� �i Bisericile Ortodoxe care accept� metodele naturale de planificare familial� sunt consecvente cu ele �nsele �i atunci c�nd consider� permis� folosirea metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste, precum �i atunci c�nd arat� c� e nepermis� folosirea metodelor artificiale de contracep�ie, chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase sau juste
.
- Metodele naturale nu numai c� nu pun �n pericol rela�ia dintre so�i, dimpotriv�, �ncurajeaz� iubirea �i respectul dintre ei.

- Favorizeaz� d�ruirea total� a so�ilor.

- Nu cost� nimic.

- E clar c� NU este permis s� se fac� avort dac� totu�i s-ar concepe copilul �n cazurile de excep�ie ale metodelor naturale, �n cazurile erorilor de calcul sau �n oricare alt caz.

- Dac� o nou� sarcin� ar expune direct la un pericol real �i foarte grav via�a mamei, abstinen�a periodic� nu poate fi recomandat� �i nici urmat�. �n asemenea cazuri se impune consultarea unor medici de �ncredere �i cu principii cre�tine.

E adev�rat c� metodele naturale bazate pe abstinen�a periodic� presupun un oarecare sacrificiu, mai ales pentru so�ii tineri, dar pe lumea aceasta orice lucru bun se face cu sacrificiu, pe c�nd r�ul se face mai u�or, dar este foarte d�un�tor. �ns� cine tr�ie�te cu �n�elepciune alege lucrurile bune �i s�n�toase (metodele naturale), chiar dac� acestea presupun un sacrificiu, iar nu lucrurile care la suprafa�� par u�oare, dar �n realitate sunt pline de r�utate �i otrav� (metodele artificiale de contracep�ie).

Iat� �i un link cu c�r�i, dintre care dou� sunt despre metodele naturale de planificare familial� (Autocontrolul fertilit��ii pe cale natural� �i Planificarea familial� dup� morala catolic�):
http://www.profamilia.ro/soti.asp

Un articol foarte interesant despre metodele naturale:
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=144&Itemid=29

Un articol interesant, intitulat � Reglarea natural� a concep�iei ne�n�eleas� �
http://www.darulvietii.cnet.ro/index.php?option=com_content&task=view&id=275

Cine dore�te detalii despre procedeele de calcul ale metodelor naturale de planificare familial�, cine mai dore�te materiale informative sau cine are �ntreb�ri despre cele scrise �n acest material poate s� scrie la urm�toarea adres� de e-mail: [email protected] sau pe messenger, la id vieru_cezar_iasi

3. CONSECIN�E NOCIVE GRAVE PENTRU S�N�TATE PROVOCATE DE METODELE ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

Metodele artificiale de contracep�ie se �mpart �n :

A. Metode ireversibile (sterilizare definitiv�)

a)Sterilizarea masculin� (vasectomie) const� �n ligatura chirurgical� a canalelor deferente.

b)Sterilizarea feminin� const� �n ligatura sau rezec�ia trompei (tubei) uterine.

Aceste metode sunt interven�ii definitive �i infirmit��i. At�t pentru femeie, c�t �i pentru b�rbat pot provoca: hemoragii dup� opera�ie, infec�ii, hematomul inciziei, dureri, traumatizarea vaselor sanguine sau a tractului intestinal, tumefac�ii, complica�ii legate de anestezia local� sau general�, etc.; iar numai pentru b�rbat: inflama�ia testiculelor �i senza�ii dureroase, granulomi forma�i de sperm� l�ng� testicule, etc.

Mai multe despre consecin�ele steriliz�rii asupra s�n�t��ii pute�i citi acces�nd, pe linkul urm�tor, cartea pe care am recomandat-o �i mai sus, scris� de medicul ginecolog Rudolf Ehmann, �n colaborare cu Otto D�pper

Persoanele care se sterilizeaz� fac p�cat mare. Chiar dac� au deja un anumit num�r de copii, trebuie s� se g�ndeasc� la faptul c� poate Dumnezeu vrea s� aduc� la existen�� �i alte fiin�e umane prin intermediul lor, precum �i la faptul c� nu au dreptul moral s� recurg� la sterilizare. Apoi, trebuie s� se g�ndeasc� �i la faptul c� unele �mprejur�ri ale vie�ii lor se pot schimba, adic� le poate deceda so�ul / so�ia �i, rec�s�torindu-se, poate c� vor dori s� aib� m�car un copil �i cu noul so� / noua so�ie.

Unele persoane sunt sterile f�r� inten�ia lor, dar nu f�r� cauz�. Cauzele sterilit��ii pot fi multiple. De exemplu, avortul, pe l�ng� multe alte consecin�e nocive grave asupra s�n�t��ii, cauzeaz� �i sterilitate. Metodele artificiale de contracep�ie, �n multe cazuri, cauzeaz� �i sterilitate (pe l�ng� multe alte consecin�e nocive). Pesticidele de pe legume cauzeaz� sterilitate. Aceste persoane trebuie s� se roage cu st�ruin�� �i s� urmeze tratamentele prescrise de medic pentru �nl�turarea sterilit��ii. Dar dac� p�n� la urm� tot nu ob�in vreun rezultat, pot s� adopte un copil sau mai mul�i, dac� vor.

B. Metode reversibile

a) Pilula �de a doua zi� (sau a�a-numita �contracep�ie de urgen��) este o metod� cu efect avortiv, deoarece ac�ioneaz� dup� concep�ie, �mpiedic�nd nida�ia (ucide embrionul sau modific� �nveli�ul intern al uterului, care devine neprimitor pentru embrion). Prezint� efecte secundare grave, put�nd provoca : sarcini extrauterine, ame�eli, gre�uri puternice, v�rs�turi, dureri, senza�ii nepl�cute �n s�ni, hemoragii uterine, deregl�ri ale ciclului menstrual, etc. Doar un exemplu : Sir Libunam Daonaldson, consilierul � �ef pe probleme medicale al guvernului Marii Britanii, a avertizat medicii britanici c� un anumit tip de pilule �de a doua zi�, Levonelle �i Levonelle-2, determin� o rat� crescut� a sarcinilor extrauterine.

Mai multe despre consecin�ele foarte d�un�toare provocate de pilula de a doua zi, pute�i citi acces�nd linkul urm�tor :
http://www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi

Contracep�ia de urgen�� �i pericolele sale asupra adolescentelor
http://www.provita.ro/avortul/pilula-de-a-doua-zi/7-avortul-prin-pilula-de-a-doua-zi/13-contracepia-de-urgen-i-pericolele-sale-asupra-adolescentelor

b) Contracep�ia prin dispozitiv intrauterin (prescurtat D.I.U., se mai nume�te sterilet sau spiral�). Este un dispozitiv din material plastic, cu fir de argint sau de cupru, care se inser� �n cavitatea uterin�. Steriletul �mpiedic� nida�ia (implantarea �n uter), deci are efect avortiv.
Ca urmare a folosirii steriletului pot ap�rea: sarcini extrauterine, crampe dureroase, contrac�ii uterine �n �ncercarea de a respinge acest corp str�in, infec�ii, expulzie spontan�, sarcini pe sterilet, obstruc�ie tubar� (�i prin aceasta sterilitate), perfora�ie uterin� latent� provoc�nd hemoragie intern� �i peritonit�, cancer cervical, cancer la endometru, menstrua�ii mai abundente, prelungite �i dureroase, febr� sau frisoane, dureri sau s�nger�ri �n timpul actului sexual, s�nger�ri intermenstruale (toate aceste s�nger�ri put�nd duce la anemie), scurgeri vaginale abundente sau cu miros nepl�cut, dereglarea ciclurilor menstruale. Riscul sarcinii extrauterine la femeile care poart� sterilet este de zece ori mai mare dec�t la femeile care nu-l poart�.
Datorit� efectelor deosebit de d�un�toare, companiile care fabric� sterilete �n S.U.A. au fost date �n judecat� de numeroase femei care s-au �mboln�vit. Drept urmare, din anul 1986, aceste companii au �ncetat s� le mai v�nd� pe pia�a american�. Ceea ce nu �nseamn� c� respectivele fabrici nu mai produc sterilete, �ns�, din anul 1986, ele sunt fabricate numai pentru export. Exist� informa�ii c� femeile din Rom�nia au �nceput s� evite steriletele.

-Studiu medical (autor: dr. Chris Kahlenborn) despre faptul c� pilula �i steriletul sunt avortive (cauzeaz� avorturi timpurii) �i despre nocivitatea lor �i a metodelor artificiale de contracep�ie �n general:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/228-cum-functioneaza-pilula-si-alte-contraceptive-contraceptivele-hormonale-si-steriletuldiu-sunt-ele-oare-abortive-cauzeaza-avorturi-timpurii

- �i �n cartea pe care am amintit-o se vorbe�te inclusiv despre consecin�ele grave ale folosirii steriletului. �n �ntreaga carte este vorba despre mijloacele anticoncep�ionale �i efectele lor secundare fatale despre care, �n general, nu se vorbe�te din interese comerciale. Un bilan� critic din punctul de vedere al unui ginecolog. Cartea este scris� de Dr. med. Rudolf Ehmann (medic primar ginecologie/obstetric� la spitalul cantonal Stans, Elve�ia, CH - 6370) �n colaborare cu Otto D�pper.

Iat� un fragment din aceast� carte, referitor la sterilet :
Spirala sau IUD (Intra-Uterin-Device)
Exist� deja de la �nceputul secolului 20. Pe vremea aceea se fabrica din ceramic�. Din cauza unor experien�e nepl�cute s-a renun�at, dar �n perioada contemporan�, noile materiale sintetice ar putea-o readuce masiv �n uz.
Spirala este �n primul r�nd un mijloc abortiv timpuriu. Prin producerea inten�ionat� a unei congestii de irita�ie �n �esutul conjunctiv uterin, implantarea embrionului este �mpiedicat� �i acesta moare. Rolul spermicid al cuprului �nglobat �n materialul spiralei moderne nu schimb� hot�r�tor acest mecanism de func�ionare. Tot at�t de pu�in conving�toare este �i descrierea mai recent� a spiralei care pretinde c� IUD pur �i simplu ar �mpiedica realizarea fecund�rii.
Efecte secundare
Cele mai importante sunt, aici, infec�iile, mai ales �n zona trompelor uterine, ceea ce conduce adesea la �nchiderea lor �i deci la sterilitate. Datorit� acestor infec�ii apare un mare pericol de sarcin� extrauterin� (de 10 ori mai frecvent� dec�t la femeile f�r� spiral�) �i sarcin� ovarian� (de 4 ori mai frecvent�). Prin urmare, implantarea unui IUD la o nulipar� este, din punctul de vedere al ginecologiei academice, un procedeu gre�it profesional.
Un alt efect sunt perfora�ii ale uterului, �nso�ite de pericolul r�nirii peretelui intestinului, de exemplu.
S�nger�rile �i durerile sunt alte posibile efecte secundare.
�n SUA, din cauza acestor factori de risc, se afl� �n curs circa 2500 procese de responsabilitate personal�, implic�nd preten�ii la daune de ordinul a miliarde de dolari. Din aceast� cauz�, din anul 1987, IUD a fost retras de pe pia�� �n SUA. Industria farmaceutic� a avut aceast� ini�iativ� chiar �nainte de a se fi pronun�at interdic�ia FDA (Food and Drug Administration). Aceast� abil� mi�care de �ah a avut drept scop asigurarea posibilit��ii de a produce �n continuare spirale pentru export �n alte ��ri. Verdictul FDA ar fi provocat mari dificult��i pentru continuarea export�rii produsului.
�i �n acest caz putem constata un spectru larg de efecte colaterale, pe de o parte, iar pe de alta, efectul de avort timpuriu, cu aspecte etice care nu pot fi trecute cu vederea.

c)Contracep�ia hormonal� : - Pilulele �anticoncep�ionale� (denumite �i COC sau pilule orale combinate) asociaz� dou� substan�e hormonale: estrogenul �i progesteronul (iar pilula monohormonal� sau POP e f�cut� numai pe baza unei singure substan�e hormonale, progesteronul), exist�nd foarte multe variante �i nume comerciale, produc�ia acestora devenind o afacere rentabil�, de unde �i publicitatea de��n�at� f�cut� �pilulei�. Afacerile rentabile �i publicitatea exist� �i �n cazul altor metode artificiale de contracep�ie. Pilulele anticoncep�ionale (at�t cele combinate, COC, c�t �i cele monohormonale, POP) �mpiedic� uneori concep�ia, dar alteori ac�ioneaz� �i dup� concep�ie �mpiedic�nd nida�ia, deci uneori au �i efect avortiv, a�a cum am explicat mai sus. �n ceea ce prive�te efectul avortiv al pilulelor, iat� c�teva citate ale unor speciali�ti actuali care au studiat problema �i au ajuns la aceast� concluzie. Mutschler : �Contraceptivele orale �mpiedic� implantarea ovulului fecundat, atunci c�nd ovula�ia a avut loc�. Finjentscher (M�nster) arat� c� �n 7% din cazurile �n care are loc fecunda�ia ovulului la persoanele care iau pilule, contracep�ia (mai exact avortul timpuriu) e datorat� �mpiedic�rii nida�iei. Beller (M�nster) vorbe�te despre efectul avortiv al pilulei, care ar trebui numit� �avort precoce� (avort timpuriu). Taubert �i Kuhl vorbesc �n cartea lor �Kontrazeption mit Hormonen� (�Contracep�ia cu hormoni�) ap�rut� �n 1980, despre �efectul de �mpiedicare a nida�iei la aproape toate tipurile de pilule�. �n 1985 la Congresul �National Abortion Federation� din Boston s-a f�cut aceast� declara�ie: �Nu v� �n�ela�i. Pilula �i steriletul sunt avortive.� (�i nu numai pilula �i steriletul sunt avortive, dup� cum ve�i vedea mai jos). Consecin�ele folosirii contraceptivelor hormonale sunt extrem de variate �i frecvente (la unele femei, aceste consecin�e pot ap�rea mai repede, iar la altele pot ap�rea �n timp). Prin pilulele �anticoncep�ionale� se introduce �n organism un surplus de hormoni sintetici, chimici, modifica�i �n laborator, care, �n timp, se depoziteaz� �n organism.

Mul�i medici ginecologi dau o list� foarte lung� a efectelor folosirii pilulelor contraceptive. Variaz� de la efecte u�oare: obezitate, cre�terea poftei de m�ncare, tensiuni �i dureri mamare, dereglarea regularit��ii ciclului menstrual, senza�ii de grea��, vom�, oboseal�, iritabilitate, depresii acute, dureri de cap acute, s�nger�ri intermenstruale, amenoree , frigiditate, p�n� la efecte grave: pilozitate accentuat� (apari�ia din abunden�� a p�rului pe corpul femeii), hiperlipemie , embolie pulmonar�, sc�derea toleran�ei la glucoz� cu riscul apari�iei diabetului zaharat, icter de tip colestatic , distrofii mamare �i �n special diferite forme de cancer hormonodependent : cancer mamar, cancer uterin �i al colului uterin. Cancerul de col uterin este determinat de hormonii pilulei contraceptive, consider� doctor Amy Berrington de la Cancer Research, Oxford, fiind �n acord cu autorii unui studiu sintetizat de Agen�ia Reuters. Cercet�rile au fost f�cute pe mai multe cazuri de femei bolnave. �n ce prive�te cercet�rile prezentate la a treia conferin�� european� a cancerului de s�n, acestea au ar�tat c� pericolul acestei maladii este cu 26% mai mare la utilizatoarele de pilule, �n compara�ie cu cele care nu le utilizeaz�. �n acela�i timp, la femeile care iau pilule de mai mult timp, pericolul de a dezvolta aceast� boal� este de p�n� la 56%.
Mai pot ap�rea accidente cardio-vasculare (mai ales la fum�toare �i la femeile care au trecut de 35 de ani) : infarct, hipertensiune arterial�, accidente vasculare cerebrale, hipercoagubilitate cu accidente tromboflebitice (tromboze venoase profunde, tromboz� cerebral�), ateroscleroz� , ischemie coronarian� . Un studiu f�cut �ntre anii 1977-1981 �n Anglia pe 200.000 de femei arat� c�, la femeile care folosesc pilule, procentajul deceselor cauzate de afec�iuni cardiace �i vaso-cerebrale e cu 40% mai ridicat dec�t la femeile care nu folosesc. Pericolul hemoragiei cerebrale este de 6,5 ori mai mare, iar la femeile care mai �i fumeaz�, acest pericol este de 22 de ori mai mare dec�t la femeile care nu folosesc pilule. Pericolul de infec�ii pelviene e de 7 ori mai mare la femeile care folosesc pilule dec�t la celelalte.
Exist� apoi riscul sterilit��ii. �n S.U.A. sunt circa un milion de femei devenite sterile din cauza pilulei �i num�rul lor cre�te cu circa 100.000 pe an.
Se mai poate aminti blocajul permanent al func�iei hipotalamice , �ncetarea cre�terii la persoanele care sunt �nc� �n cre�tere �i iau pilule anticoncep�ionale.
La nivelul colului uterin, al ovarului sau al vaginului, s-au �nt�lnit modific�ri morfopatologice .
Exist� �i alte consecin�e : accidente respiratorii, sarcini extrauterine (deoarece contraceptivele hormonale modific� mi�c�rile peristaltice ale trompelor uterine, prin secre�iile steroidiene ovariene), na�teri premature, edeme sau dureri la picioare, crize de respira�ie, dureri �n abdomen, piept sau bra�, tulburarea vederii, �ng�lbenirea ochilor sau a pielii. �n plus, unii speciali�ti consider� c� r�sp�ndirea bolii SIDA nu e str�in� de folosirea pilulei, �ntruc�t pilula ar sl�bi sistemul imunitar. Contraceptivele orale au �i un rol �n trecerea �n stare de parazit a Candidei saprofite, duc�nd la candidoz� . De asemenea, pilulele favorizeaz� �i alte boli cu transmitere sexual�, tricomoniaza �i chlamidia , deoarece modific� pH-ul vaginal, stimul�nd bacteriile �i microbii.

- Contraceptivele injectabile, la fel ca �i pilulele, �mpiedic� uneori concep�ia, iar alteori ac�ioneaz� dup� concep�ie, impiedic�nd nida�ia, deci uneori au efect contraceptiv, alteori au efect avortiv. �n ultimii ani au fost date publicit��ii mai multe studii cu privire la rolul contraceptivelor injectabile �n producerea cancerului de s�n. Contraceptivele injectabile prezint� acelea�i consecin�e negative asupra s�n�t��ii ca �i pilulele anticoncep�ionale. �n plus, pot avea ca efect erup�ii cutanate , acnee , pigmentarea pielii, iar studii recente arat� �i o alt� consecin�� a folosirii acestei metode: sc�derea densit��ii osoase care poate duce mai t�rziu la apari�ia osteoporozei . Aceast� metod� poate avea �i urm�toarele consecin�e: s�nger�ri vaginale care dureaz� mult �i sunt abundente, puternice dureri de cap, depresii majore, urin�ri frecvente, �ng�lbenirea pielii sau a ochilor, menstrua�ii prelungite sau, dimpotriv�, amenoree (lipsa menstrua�iei).

- Implanturile subdermice presupun interven�ia chirurgical�. Au tot ac�iune hormonal�. Uneori au efect contraceptiv, alteori ac�ioneaz� dup� concep�ie, deci au �i efect avortiv. Consecin�ele negative asupra s�n�t��ii sunt acelea�i ca �i �n cazul pilulelor �i al injec�iilor hormonale. �n plus, implanturile mai pot avea urm�toarele consecin�e negative asupra s�n�t��ii: chisturi ovariene, cre�terea dimensiunii ovarelor, dificult��i de vedere, c�derea p�rului de pe cap, scurgeri vaginale.

- Exist� �i alte tipuri de contracep�ie hormonal� mai pu�in r�sp�ndite, dar au aceea�i ac�iune (uneori contraceptiv�, alteori avortiv�) ca �i cele descrise mai sus, precum �i acelea�i consecin�e negative asupra s�n�t��ii.

Iat� un curs foarte interesant care prezint� adev�rul despre metodele artificiale de contracep�ie, realizat de doamna doctor Christa Todea � Gross. Cursul poate fi citit sau audiat acces�nd linkul urm�tor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/arhiva/cursuri/Dr. Christa Todea-Gross - Conceptia si nidatia dar si metodele contraceptive, metodele avortive, spermicidele, toxina Nonoxinol 9, avortul hormonal, fertilizarea in vitro, RU 486, steriletul (DIU).pdf

d) Substan�ele spermicide locale sub form� de creme, spumante, geluri, folii, burete cu spermicid, ovule, tablete, care se introduc �n vagin �nainte de contactul sexual, au eficacitate slab�. Drept consecin�e, pot ap�rea fenomene inflamatorii �i alergice locale at�t pentru femeie, c�t �i pentru b�rbat. �n cazul �n care totu�i a avut loc fecunda�ia, chiar �i spermicidele pot avea efect avortiv, pentru c� ucid ovulul fecundat sau �mpiedic� nida�ia lui.
�n plus, substan�ele spermicide pot duce la conceperea unui copil cu malforma�ii.
Spermicidele ac�ioneaz� prin intermediul unei substan�e chimice toxice numit� Nonoxinol 9 (care poate fi introdus� �n lubrifiant) care este teratogen pentru copil provoc�nd malforma�ii �i chiar avorturi timpurii (�n urma fecund�rii, zigotul prezint� malforma�ii din cauza spermicidelor, substan�elor toxice, care duc de regul� la avorturi timpurii �i pierderi ulterioare de sarcin�)

e) Actul sexual �ntrerupt (�coitus interruptus� sau �ejacularea afar�) este una dintre cele mai nesigure metode contraceptive, deoarece exist� spermatozoizi �i �n pic�turile de lichid prespermatic (eliminarea unui lichid �n timpul actului sexual, �nainte de ejaculare), nu numai �n sperma eliminat� la sf�r�it, iar o singur� pic�tur� de lichid prespermatic este suficient� pentru ca o femeie s� r�m�n� �ns�rcinat� (bine�n�eles, dac� se afl� �n perioada fertil� a ciclului menstrual). De asemenea, c��iva spermatozoizi se pot desprinde �n timpul actului sexual �i pot p�trunde �n vagin, iar unul dintre ei poate ajunge la ovul. Aceast� metod� determin� o stare de anxietate �i tensiune psihic� �i, pe termen lung, poate provoca impoten�a la b�rbat �i frigiditatea la femeie. Mai este denumit� �i onanism, de la p�catul lui Onan, criticat �n Biblie, dup� cum vom vedea mai pe larg pu�in mai jos, c�nd vom ar�ta imoralitatea metodelor artificiale de contracep�ie. Unii confund� onanismul cu masturbarea. Nu trebuie confundate, dar ambele sunt p�cate. Despre masturbare vom vorbi spre finalul materialului.

f) Prezervativul masculin (condom) este r�u tolerat �i nu asigur� protec�ie total� nici �mpotriva infec�iei cu virusul imunodeficien�ei umane (HIV), nici �mpotriva altor boli cu transmitere sexual�. Pe l�ng� faptul c� se pot rupe, pot aluneca sau pot avea defecte de fabrica�ie, �n latexul prezervativelor pot ap�rea anumite fisuri foarte mici, invizibile cu ochiul liber, dar prin care virusul HIV poate trece cu mare u�urin��, pentru c� este mult mai mic. M�rimea fisurilor care apar �n mod natural �n latexul prezervativului este de p�n� la 5 microni, iar virusul mediu HIV are aproximativ 0,1 microni. �n termeni de m�rime, asta �nseamn� c� virusul HIV poate trece printr-o fisur� din latexul prezervativului tot at�t de u�or precum trece o pisic� printr-o u�� deschis� de garaj. Dup� unii cercet�tori, riscul infect�rii cu HIV �n cazul folosirii prezervativului este �n jur de 15%, iar dup� al�i cercet�tori acest risc este chiar �n jur de 35%. Dar chiar lu�nd �n calcul riscul cel mai mic (�n jur de 15%), cine folose�te prezervativul �i are rela�ii sexuale cu mai mul�i parteneri, nu poate avea vreo garan�ie c� mai devreme sau mai t�rziu nu se va infecta, dup� cum nu are nici o garan�ie cel care zboar� cu un avion dintr-o sut�, de�i 15 dintre ele se vor pr�bu�i. Acest virus poate avea o perioad� de incuba�ie de la c�teva luni p�n� la c��iva ani, uneori chiar opt sau zece ani, astfel �nc�t o persoan� care este infectat� cu HIV poate p�rea perfect s�n�toas� mai mul�i ani, dar �n realitate este seropozitiv� �i poate transmite altora virusul HIV. Cea mai sigur� ap�rare fa�� de virusul HIV nu este folosirea prezervativului, ci este abstinen�a �nainte de c�s�torie �i fidelitatea �ntre so� �i so�ie dup� aceea. Prin prezervative se creeaz� o fals� speran�� de securitate �mpotriva HIV �i se �ncurajeaz� promiscuitatea. Exist� �i un documentar despre SIDA, intitulat �F�r� o a doua �ans�, �n care se vorbe�te �i despre falsa speran�� a a�a-zisului �sex sigur� (�safe sex�). Virusul HIV distruge sistemul imunitar al organismului, care devine incapabil s� se apere �n lupta cu infec�iile. De multe ori, abia dup� mai mul�i ani de la infectarea cu HIV organismul dezvolt� o serie de boli, care �n condi�ii normale ar fi fost stopate de sistemul imunitar. O persoan� poate afla dac� este seropozitiv� sau nu, �n urma unui test HIV, care se face gratuit la centrele de transfuzie sanguin� �i la alte centre. Acest test pune �n eviden�� anticorpii produ�i de organism, care pot fi descoperi�i dup� ce au trecut �ase luni de la infectare. Dup� cum se �tie, nu exist� vindecare pentru persoanele infectate cu HIV, ci este posibil� doar o �ncetinire a evolu�iei bolii, deci o �nt�rziere a decesului cu cel mult c��iva ani.
Virusul HIV se transmite prin: contact sexual, s�nge infectat (transfuzii de s�nge infectat, folosirea unui instrumentar medical infectat, body � piercing �i tatuare, folosirea �n comun a unor obiecte t�ioase ce pot produce leziuni ale pielii: lame de b�rbierit, instrumente de manichiur� �i pedichiur�, periu�a de din�i), de la mama infectat� la copil (30% dintre copiii concepu�i de o mam� seropozitiv� mo�tenesc virusul). Virusul HIV se poate transmite �i prin contact sexual anal sau oral �i uneori se poate transmite chiar prin s�rut pasional (virusul HIV a fost localizat �i �n alte fluide corporale diferite de s�nge, cum ar fi: sperm�, secre�ii vaginale, saliv�, lacrimi, etc.).
Virusul HIV nu se transmite prin: tuse sau str�nut, deci prin aer; atingere, �mbr��i�are, s�rut prietenesc pe obraz; tr�ind sau muncind �n preajma unei persoane infectate; folosirea grupurilor sanitare �n condi�ii igienice; utilizarea veselei �n comun; �n�ep�turi de ��n�ari sau alte insecte; b�i, bazine, adic� prin ap�; prosoape, clan�e de u�i, telefon sau computer. Ca �i actul sexual �ntrerupt, folosirea condomului poate provoca anxietate �i tensiune psihic�, precum �i alte efecte de ordin psihic. De asemenea, mai poate provoca irita�ii la nivelul organelor genitale.

g) Prezervativul feminin (diafragma sau obturator cervical �i cupola cervical�) este f�cut �n func�ie de dimensiunile fiec�rei femei. Are eficien�� mediocr� �i este, de asemenea, r�u tolerat. Poate provoca acelea�i efecte negative ca �n cazul folosirii condomului (irita�ii, anxietate, tensiune psihic�, precum �i alte efecte de ordin psihic). �n plus, poate provoca infec�ii ale aparatului urinar. Dup� cum se observ�, nu exist� vreo metod� artificial� de contracep�ie lipsit� de urm�ri negative, mai mult sau mai pu�in grave, pe plan fizic �i psihic pentru femeie, dar �i pentru b�rbat, iar unele dintre ele sunt �i avortive.
Acces�nd linkul urm�tor g�si�i un articol foarte interesant despre pilul�, sterilet �i prezervativ:
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/65-stiati-ca-pilulele-steriletul-prezervativul

Un FILM DOCUMENTAR foarte interesant, intitulat � F�r� o a doua �ans� �, subtitrat �n rom�n�, ce poate fi vizionat acces�nd linkul urm�tor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/103-fara-o-a-doua-sansa-hiv-sida-no-second-chance-hiv-aids

ALT FILM DOCUMENTAR, INTITULAT � ALEGERILE SI HIV, SIDA - CHOISES AND HIV, AIDS � - MARTURIILE SI VIATA UNOR FEMEI, BARBATI, COPII CARE AU FOST INFECTATI CU HIV, SIDA (subtitrat in romana)
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/104-alegerile-si-hiv-sida-choises-and-hiv-aids-marturiile-si-viata-unor-femei-barbati-copii-care-au-fost-infectati-cu-hiv-sida-subtitrat-in-romana

FILMUL DOCUMENTAR �Sexul - Minciuni si adev�rul; Sex - Lies And The Truth�, subtitrat �n rom�n� :
Sexul protejat (sexul inainte de casatorie), prezervativul te apara de bolile cu transmitere sexuala, HIV, SIDA, Sifilis etc. sau sarcinile "surpriza" ?
Afli raspunsurile dar si raspunsul la alte intrebari importante in ceea ce priveste sexul, sexualitatea, Industria Avorturilor, promovarea prezervativelor pentru "sex protejat" etc. dupa ce vizionezi urmatorul film documentar, acces�nd linkul urm�tor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/15-filme-despre-cresterea-si-educarea-copiilor/112-sexul-minciuni-si-mit-sex-lies-and-the-truth-subtitrat-in-romana

Un documentar realizat de asocia�ia � Doctors for Life �, intitulat DOCTORS FOR LIFE. IN YOUR FACE - Protectia prezervativului impotriva bolilor cu transmitere sexuala adevar sau minciuna? Despre bolile cu transmitere sexuala, bolile venerice: HIV, SIDA, Sifilis, Chlamydia, Gonoreea (blenoragia), Herpesul genital, HPV etc. Documentarul este �n limba englez�, dar pe acest site pute�i g�si �i documentare subtitrate �n limba rom�n�.
"Doctors for Life" este o asociatie non-guvernamentala si non-profit ce are peste 1100 de membri doctori si personal medical. Documentarul poate fi vizionat acces�nd linkul urm�tor :
http://www.adevaruldespreavort.ro/video-filme-documentare/16-boli-cu-transmitere-sexuala-bts-boli-venerice/113-doctors-for-life-in-your-face-protectia-prezervativului-impotriva-bolilor-cu-transmitere-sexuala-adevar-sau-minciuna-despre-bolile-cu-transmiter

�i un articol �n care doctorii dezv�luie e�ecul prezervativelor, intitulat Avertismente despre prezervativ :
http://www.adevaruldespreavort.ro/ce-spune-stiinta-medicina/56-avertismente-despre-prezervativ

4. IMORALITATEA METODELOR ARTIFICIALE DE CONTRACEP�IE

Deja filosofii de dinainte de cre�tinism ajunseser� la concluzia c� ceea ce este imoral este �ntotdeauna v�t�m�tor. �n acest sens, filosoful grec Platon spunea c� nici un lucru nu este folositor dac� nu e conform moralei: nu pentru c� ceea ce este folositor e moral, dar pentru c� ceea ce este moral este folositor. Publicitatea care se face unor metode contraceptive artificiale este determinat� de interese comerciale, �n nici un caz de inten�ii benefice. Toat� aceast� propagand� se pretinde umanist� �i filantropic�. Pretinde c� vizeaz� binele omenirii, dar de fapt ascunde scopuri �i interese negative: e vorba de dorin�a popoarelor bogate, amenin�ate cu dispari�ia datorit� natalit��ii foarte sc�zute, de a de�ine controlul demografic al planetei, consider�nd c� popula�iile s�race, �n permanent� cre�tere, constituie o amenin�are pentru bog��iile lor. �i apoi mai sunt la mijloc marile interese financiare: sume imense de bani pe care le c�tig� multina�ionalele, fabric�nd �i comercializ�nd produsele artificiale de contracep�ie. Cum acestea sunt din ce �n ce mai pu�in folosite �n ��rile bogate, dovedindu-se a fi nocive s�n�t��ii, se caut� noi pie�e de desfacere, invad�nd �n special ��rile africane �i cele din fostul bloc comunist.

Nu este p�cat pl�cerea actului sexual �ntre so� �i so�ie, dup� c�s�toria cre�tin�, cu condi�ia ca ei s� respecte ordinea fireasc�. Ordinea fireasc� este perturbat� prin metodele artificiale de contracep�ie.
Dup� cum nu constituie p�cat actele sexuale dac� au loc �ntre so� �i so�ie, dup� c�s�toria cre�tin� �i dac� se respect� ordinea fireasc�, la fel nu constituie p�cat actele sexuale s�v�r�ite dup� v�rsta fertilit��ii, �n aceste condi�ii.

Toate metodele artificiale de contracep�ie sunt imorale �i deci p�cate mari, cu excep�ia celor terapeutice, cu adev�rat necesare pentru a vindeca bolile organismului, cu condi�ia ca piedica pentru concep�ie s� nu fie direct voit�. Din Biblie reiese c� Dumnezeu nu este de acord cu metodele artificiale de contracep�ie. De exemplu, �n Geneza (Facerea) 38,9-10 este criticat� metoda actului sexual �ntrerupt (p�catul lui Onan). La evrei era obiceiul ca, atunci c�nd murea un b�rbat, fratele s�u s-o ia �n c�s�torie pe so�ia acestuia. A�a a f�cut Onan, dar, ca s� nu conceap� copii, el practica metoda actului sexual �ntrerupt. Lui Dumnezeu nu i-a pl�cut acest lucru �i l-a pedepsit. Uneori se face �n favoarea folosirii metodelor contraceptive urm�toarea argumenta�ie: �dec�t s� se fac� avort, e preferabil s� se recurg� la metode contraceptive�. Acest� argumenta�ie apar�ine unei mentalit��i care �i recunoa�te lui Dumnezeu numai jum�tate din drepturile de proprietate asupra vie�ii, adic� �i recunoa�te lui Dumnezeu dreptul asupra vie�ii, dar nu �i asupra mecanismelor delicate care stau la originea vie�ii. At�t avortul c�t �i contracep�ia fac parte, la nivele diferite, dintr-o cultur� care refuz� via�a �i refuz� invita�ia de a fi simpli colaboratori ai lui Dumnezeu �n transmiterea vie�ii. Ele au la baz� orgoliul omului care �i asum� drepturi pe care nu le are. Apoi, cum am v�zut, multe dintre metodele contraceptive sunt de fapt avortive. Biserica Catolic� �i Bisericile Ortodoxe care accept� metodele naturale de planificare familial� sunt consecvente cu ele �nsele �i atunci c�nd consider� permis� folosirea metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste, �i atunci c�nd arat� c� e nepermis� folosirea metodelor artificiale de contracep�ie, chiar dac� so�ii ar avea motive care pot p�rea serioase. Papa Paul al VI-lea �n enciclica �Humanae vitae� (�Via�a uman�) arat� c� exist� �ntre cele dou� cazuri o diferen�� esen�ial�: �n primul caz (de folosire a metodelor naturale de planificare familial� pentru motive juste) so�ii se folosesc �n mod legitim de o dispozi�ie natural�; �n cel�lalt caz (de folosire a metodelor artificiale de contracep�ie) ei �mpiedic� desf�urarea proceselor naturale. E adev�rat c� �i �ntr-un caz �i �n cel�lalt, so�ii se pun de acord �n inten�ia reciproc� de a evita copilul pentru motive plauzibile, nedorind ca el s� se conceap�; dar e la fel de adev�rat c� numai �n primul caz ei �tiu s� renun�e la folosirea c�s�toriei (la rela�ii sexuale) �n perioadele fertile c�nd, pentru motive juste, concep�ia nu e dorit�, �i c� se folosesc de ea (au rela�ii sexuale) �n perioadele nefertile. F�c�nd aceasta, ei dovedesc o iubire cu adev�rat �i pe deplin onest�. �n exorta�ia apostolic� �Familiaris consortio� (�Leg�tura de familie�), Papa Ioan Paul al II-lea scrie c� so�ii care folosesc metode artificiale de contracep�ie �manipuleaz� �i �njosesc sexualitatea uman�, cu aceasta �njosindu-se pe ei �n�i�i �i alter�nd valoarea d�ruirii totale. Fa�� de limbajul care exprim� �n mod firesc d�ruirea reciproc� �i total� dintre so�i, contracep�ia artificial� opune un limbaj �n mod obiectiv contradictoriu, conform c�ruia nu mai este vorba de d�ruire reciproc� total�. Urmeaz� de aici nu numai refuzul deschiderii la via��, ci �i o falsificare a adev�rului l�untric al iubirii conjugale, chemat� s� fie o d�ruire a persoanei �ntregi.� Aceast� diferen�� antropologic� �i moral� �ntre contracep�ie �i metodele naturale de planificare familial� implic� dou� moduri de g�ndire ireductibile unul la cel�lalt asupra persoanei �i asupra sexualit��ii umane.

Biserica �i elogiaz� pe so�ii care, printr-o hot�r�re bine g�ndit�, luat� �n comun, primesc cu generozitate s� creasc� �n mod corespunz�tor chiar �i un num�r mai mare de copii. Sf�nta Scriptur� �i Biserica v�d �n familiile numeroase un semn al binecuv�nt�rii lui Dumnezeu �i al generozit��ii p�rin�ilor. So�ii �n�elep�i, boga�i sau s�raci, nu se sperie niciodat� de un num�r mai mare de copii, �tiind c� fiecare copil vine �n lume cu un creier �i dou� bra�e, care �n timpul vie�ii lor produc mai mult dec�t consum�. Apoi, fra�ii mai mari �i ajut� pe p�rin�i �n cre�terea celor mai mici. S-au v�zut deseori p�rin�i numai cu un singur copil slujindu-i acestuia ca ni�te robi �i al�i p�rin�i cu c�te �ase, zece, doisprezece sau chiar mai mul�i copii, care erau crescu�i �n frica de Dumnezeu �i disciplina�i, iar p�rin�ii erau iubi�i, respecta�i �i ajuta�i. Cu toate c� �n Rom�nia de azi pentru mul�i via�a este destul de dificil� din punct de vedere material, totu�i sunt la blocuri �n ora�e �i la sate familii care, fie c� dispun, fie c� nu dispun de o stare material� prea bun�, totu�i au mul�i copii. Str�bunii no�tri, �n �n�elepciunea lor, au apreciat loialitatea, optimismul �i buna dispozi�ie �n casele cu mul�i copii. �n plus, de multe ori, ultimul copil dintr-o familie numeroas� a fost un om de seam� sau un sf�nt: de exemplu, Mozart a fost al cincilea copil din familie, Rembrandt al �aselea, Wagner al �aptelea, Napoleon al optulea, Sf�ntul Igna�iu al treisprezecelea, Schubert al treisprezecelea, Franklin al paisprezecelea, Benedict Lobre al cinsprezecelea, etc. �i chiar dac� ar ajunge un om obi�nuit, tot are dreptul la via��. Multor oameni le pare r�u la b�tr�ne�e c� au pu�ini copii �i spun c� dac� ar fi acum tineri ar face mai mul�i. Familia numeroas� este o des�v�r�it� societate minuscul�. Copiii unei familii numeroase nu suspin� dup� copiii vecinilor pentru a se juca cu ei, nu-i caut�, c�ci fiind mul�i, �i pot �ndeplini trebuin�ele lor copil�re�ti, �n casa p�rinteasc�, sub supravegherea p�rin�ilor: astfel, ei devin bine crescu�i, f�r� a fi expu�i la influen�e negative. Asemenea cu o prisac� de albine �i reginele sale, familia cu numero�i copii adun� mierea vie�ii pentru fiecare dintre ei.

A�a � zisa � problem� demografic� � este o fals� problem�. Adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor

Au o p�rere gre�it� cei care cred c� cre�terea demografic� (cre�terea foarte mare a popula�iei P�m�ntului) va determina epuizarea resurselor omenirii. Cre�terea foarte mare a popula�iei P�m�ntului nu va determina epuizarea resurselor omenirii �i iat� de ce:
- statistici recente, furnizate de F.A.O. arat� urm�torul fapt: cre�terea anual� a popula�iei este de 1,60%, �n timp ce cre�terea anual� a produselor agricole este mai mare: 4%, aceste produse fiind cele care stau la baza hranei popula�iei.
- �n ce prive�te posibilit��ile de alimentare, globul p�m�ntesc are resurse de hran� pentru mult mai mul�i oameni dec�t sunt �n prezent, �ns� adev�rata problem� este �mp�r�irea nedreapt� a resurselor. Iar cei care �mpart �n mod nedrept resursele manipuleaz� opinia public� vehicul�nd falsa problem� a � suprapopul�rii � pentru a nu se vedea c� adev�rata cauz� a s�r�ciei nu este lipsa de resurse, ci �mp�r�irea nedreapt� a acestora de c�tre ei. �n acest sens, ei promoveaz� controlul popula�iei prin orice mijloace, �n fapt promoveaz� o cultur� a mor�ii, opus� culturii umane �i cre�tine a vie�ii.
- Astfel, unii oameni de �tiin�� au calculat c� P�m�ntul poate hr�ni: 8 miliarde de oameni (conform lui Penck), 13 miliarde (conform lui Hollstein), 22 miliarde (conform lui Ballod) �i peste 100 de miliarde de oameni (conform lui Clark). Or, �n prezent pe P�m�nt sunt �n jur de 6 miliarde �i jum�tate de oameni.
- �n plus, economi�tii constat� c� o cre�tere a densit��ii demografice poate fi �nso�it� de o mare expansiune economic�: ca exemplu poate fi adus Hong � Kongul, unde exist� o densitate mare de popula�ie �i �n acela�i timp o mare cre�tere economic�.
- Apoi, trebuie �inut cont c� 70% din suprafa�a globului o ocup� apele. Acestea pot deveni o surs� inepuizabil� pentru alimentarea popula�iei Pam�ntului, dac� vor fi exploatate cum trebuie. �i mai trebuie �inut cont c� din suprafa�a uscat� numai 30% e cultivat�.
Dac� o parte a omenirii sufer� de foame, aceasta nu se datoreaz� faptului c� p�m�ntul nu are resurse, ci ignoran�ei, egoismului, r�ut��ii, �mp�r�irii nedrepte a resurselor. Nimeni nu ar suferi de foame dac� s-ar investi �n agricultur� numai o mic� parte din sumele care se investesc pentru distrugerea vie�ii oamenilor (pentru armament, aparate pentru avort �i sterilizare, contraceptive, etc.)

Acces�nd linkul urm�tor pute�i vedea un documentar intitulat � Iarna demografic� � �n care oamenii de �tiin�� arat� c� pe p�m�nt este nevoie de copii, altfel se ajunge la o �mb�tr�nire a popula�iei, la o a�a numit� iarn� demografic�. Documentarul e format din 6 parti, fiecare de cate 10 minute. Iat� prima parte, iar celelalte 5 p�r�i le g�si�i �n dreapta :
http://www.youtube.com/watch?v=iPzsAl5IjvE&feature=PlayList&p=FD03534E6E481F1E&index=0&playnext=1

De asemenea, �n privin�a Rom�niei se constat� o sc�dere dramatic� a popula�iei, astfel �nc�t, dac� nu se vor lua m�suri de stopare a avorturilor prin lege, dispari�ia poporului rom�n poate fi calculat� matematic.

S� nu uit�m c� Dumnezeu a zis primilor oameni: �Fi�i roditori, �nmul�i�i-v�, umple�i P�m�ntul �i supune�i-l.� (Gen. 1,28).
Omenirea nu va d�inui ve�nic pe fa�a P�m�ntului. Dumnezeu ne spune prin intermediul Bibliei c� va fi un sf�r�it al lumii acesteia �i e clar c� El va avea grij� ca p�m�ntul s� aib� resursele necesare vie�ii p�n� �n ultimul moment.

Mai multe pute�i citi �i vedea pe blogurile urm�toare (pe care le-am recomantat �i la �nceputul post�rii):

http://www.augustincezar.blogspot.com/

Acest blog con�ine: Argumente �tiintifice �i religioase c� omul este om din momentul concep�iei. Noua lege adoptat� prin care se acord� indemniza�ie �i pentru mamele eleve �i studente. Adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofer� ajutor material, consiliere �i solu�ii alternative pentru a nu face avort. M�rturii publice ale unor femei care au f�cut avort. M�rturii ale unor femei care nu au f�cut avort. M�rturii ale unor medici care au renun�at s� fac� avorturi. Filme documentare. Consecin�e fizice �i emo�ionale ale avortului asupra femeii. Leg�turi cu multe site-uri asem�n�toare.
Argumente c� multe dintre metodele a�a � zis �de contracep�ie� sunt de fapt avortive (avorturi timpurii). Argumente c� sterilizarea �i toate metodele artificiale de contracep�ie au consecin�e nocive asupra s�n�t��ii (multe dintre ele grave). Dezv�luiri despre dezinformarea existent� �n privin�a avortivit��ii �i a nocivit��ii grave a mijloacelor artificiale de contracep�ie din cauza intereselor financiare imense ale fabrican�ilor acestora. At�t sterilizarea c�t �i toate metodele artificiale de contracep�ie sunt �i p�cate, chiar dac� so�ii ar avea motive care ar putea p�rea juste pentru a le folosi. C�nd exist� un motiv just de a evita concep�ia, exist� alternative s�n�toase �i morale: metodele naturale de planificare familial� bazate pe abstinen�a �n perioada fertil� a ciclului (metoda calendarului; metoda temperaturii bazale; metoda ritmului mucusului cervical �i metoda simpto � termic�). Metodele naturale nu sunt d�un�toare s�n�t��ii �i nu sunt p�cate dac� se recurge la ele dup� c�s�torie �i din motive juste. Dac� se recurge la metodele naturale far� un motiv just, atunci devin �i ele p�cate.

Pute�i intra �i pe blogul urm�tor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/

Acest blog con�ine: �nregistr�ri video cu miracole ; filme documentare ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio); c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante, etc.

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe, ca s� foloseasc� �i altora.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 8 Decembrie 2009 03:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
sterilet 3 De la: oficup 6 Aprilie 2010 13:08
ce este de facut 4 De la: sia_7 1 Aprilie 2010 09:29
Ciclu menstrual intarzie de 4 zile , testul de sarcina negativ. 7 De la: Roxanaa_Mariia_1 16 Noiembrie 2013 16:24
Relatii sexale inainte de antibiotice 6 De la: kudika_955770 30 Mai 2014 12:55
urgent!!! 1 De la: healthy015441 25 Aprilie 2010 14:29