Setari Cookie-uri

Virusul Morbus cronh

buna am o rugamite la cine imi poate da mai multe informati despe acest virus Cronh,sau boala cronh.Eu sun in Elvetia unde Prietenul meu a fost diagnosticat cu acest virus dupa 5 operati.Nu pre inteleg germana si nu am de la cine sa culeg prea multe imformati despre aceasta boala.Dar azi a spus docatorul ca va trebui in 14 zile sa fie din nou operat doar ca de data asta i se va taia din intestinul gros.Va rog daca puteti sa ma ajutati sa inteleg si eu ce inseamna asta?Cancer va avea anus contra naturi?.Sunt terorizata cu gandul la cancer am pierduto pe mama de 2 luni din cauza unei tumori mediastinale si de trei ani pe tatal meu care a facut metastaza in urma unui cancer la gat.
Dariush_k
Postat pe 23 Martie 2009 12:21
buna,nu cumva este vb de maladia crohn???ca daca este vb de asta,este o boala inclusa in categoria bolilor autoimune si as avea ceva informatii despre tratarea ei
irina4life
Postat pe 27 Martie 2009 23:49
Boala Crohn este o inflamatie cronica a intestinelor. Ea produce in principal ulceratii (rupturi ale mucoasei) in intestinul subtire si cel gros, dar poate afecta sistemul digestiv in orice loc, de la gura la anus.

Se mai numeste si enterita regionala, enterita granulomatoasa, ileita su colita sau ileita terminala. Boala Crohn si colita ulceroasa sunt similare — atat de apropiate incat deseori sunt luate una drept cealalta. Ambele inflameaza mucoasa tractului digestiv, si ambele pot provoca episoade severe de diaree apoasa sau hemoragice si dureri abdominale.

Colita ulceroasa conduce la inflamarea colonului (colita) si/sau a rectului (proctita), boala Crohn poate duce la inflamari ale colonului, rectului, intestinului subtire (jejunul si ileonul), si ocazional chiar ale stomacului, gurii si esofagului. Colita ulceroasa, pe de alta parte, afecteaza de obicei doar mucoasa interna a intestinului gros (colon) si a rectului.
Cauza bolii Crohn nu este cunoscuta. Studiile arata ca aceasta, si alte boli inflamatorii intestinale, sunt un raspuns anormal al sistemului imunitar la bacterii aflate normal in intestin, si care nu produc in mod normal boli.
Bacteriile si virusurile care produc boli (patogene) pot deasemenea juca un rol in aparitia bolii Crohn. Activarea sistemului imunitar in intestine pare sa joace un rol important. Sistemul imunitar este compus din celule imunitare si proteine pe care acestea le produc. In mod normal, aceste celule si proteine apara corpul impotriva atacurilor bacteriilor, virusurilor, ciupercilor si altor invadatori straini. Activarea sistemului imunitar produce inflamarea tesuturilor in care aceasta are loc. (Inflamarea este un mecanism important de aparare folosit de sistemul imunitar).
* Limitati consumul de produse lactate. Ca multi alti oameni cu boli intestinale inflamatorii, s-ar putea sa descoperiti ca probleme ca diareea, durerile abdominale si flatulenta se micsoreaza atunci cand limitati sau eliminati produsele lactate. Ati putea fi intolerant la lactoza — ceea ce inseamna ca nu puteti digera zaharurile (lactoza) care se gasesc in produsele lactate. Daca e asa, incercati sa substituiti laptele cu iaurtul sau branzeturile cu cantitate mica de lactoza, ca de pilda svaiter sau cheddar. Puteti utiliza si o enzima ajutatoare pentru a dizolva lactoza. In anumite cazuri, va trebui totusi sa eliminati complet lactatele. Daca aveti nevoie de ajutor, apelati la un dietetician pentru a va face o dieta sanatoasa cu continut mic de lactoza.
* Incercati sa mancati fara grasimi, cu fibre, si ocoliti mancarea dificila, fasolea, varza si broccoli, sucul proaspat de fructe si fructele — in special citricele — mancarea condimentata, floricelele, alcoolul, cafeina, mancarurile si bauturile care contin cafeina ca de pilda ciocolata si bauturile acidulate. Mancati cantitati mici, beti multe lichide, si incercati multivitaminele.

Stressul
Desi nu produce boala Crohn, stressul poate inrautati simptomele si poate declansa crize. Exercitii regulate, yoga, masajul sau meditatia, exercitii progresive de relaxare, respiratia profunda, hipnoza pot ajuta.



Nu exista medicamente care vindeca boala Crohn. Simptomele si severitatea bolii Crohn variaza intre pacienti. Pacientii cu simptome medii sau usoare nu necesita tratament. Pacientii a caror boala e in remisie (simptomele sunt absente) pot deasemenea sa nu necesite tratament.

Tratamentul medicamentos
Scopul tratamentului medical este de a reduce inflamatia care determina simptomele. In cel mai bun caz, acest lucru poate duce nu numai la usurarea simptomelor dar chiar la remisie pe termen lung. Tratamentul pentru boala Crohn include de obicei terapie medicamentoasa si in anumite cazuri, chirurgicala.
Pentru a va trata simptomele, medicul poate recomanda antidiareice, laxative sau analgezice. E important sa vorbiti cu doctorul inainte de a lua orice medicament care se da fara reteta.
Doctorii folosesc cateva categorii de medicamente antiinflamatoare care lucreaza in mod diferit. Medicamente care fac bine unor pacienti pot sa nu fie potrivite pentru altii, asa ca poate dura pana la gasirea medicamentului care sa va ajute. In plus, pentru ca unele medicamente au efecte secundare destul de importante, va fi nevoie sa cantariti riscurile si beneficiile fiecarui tratament.

Medicamente antiinflamatoare
Medicamentele antiinflamatoare sunt de multe ori primul pas in tratamentul bolii Crohn. Ele includ:

* Sulfasalazina
* Mesalamina
* Corticosteroizi. Steroizii pot ajuta la reducerea inflamatiei oriunde in corpul dumneavoastra, dar au numeroase efecte secundare, care includ umflarea fetei, par facial excesiv, transpiratii nocturne, insomnie si hiperactivitate. Efecte secundare mai grave includ hipertensiune, diabet zaharat de tip II, osteoporoza, fracturi, cataracta si cresterea riscului de a contracta infectii. Utilizarea pe termen lung a steroizilor la copii poate conduce la incetinirea cresterii.

Supresori ai sistemului imunitar
Aceste medicamente reduc inflamatia, dar lucreaza asupra sistemului imunitar in loc sa trateze inflamatia.

* Azathioprina si mercaptopurina. Acestea sunt cele mai des folosite imunosupresive in tratamentul bolilor intestinale inflamatorii. Desi poate dura pana la trei luni sa devina eficace, ele ajuta la reducerea simptomelor bolilor intestinale inflamatorii in general si pot vindeca fistulele produse de boala Crohn in particular.
* Infliximab. Acest medicament este pentru pacientii cu simptome moderate/severe ale bolii Crohn care nu raspund sau nu pot tolera alte tratamente.
* Methotrexat. Acest medicament, folosit in mod normal la tratamentul cancerului, este uneori folosit de pacientii cu boala Crohn care nu raspund bine la alte tratamente
* Ciclosporina. Acest medicament puternic care este folosit de obicei pentru a trata fistulele legate de boala Crohn este rezervat pacientilor care nu raspund bine la alte medicamente — dar are efecte secundare potentiale importante.

Antibiotice

Metronidazol. Pana nu de mult cel mai folosit antibiotic pentru boala Crohn, metronidazolul poate cauza uneori efecte secundare serioase, care includ amorteli la maini si picioare, si ocazional dureri musculare sau slabiciune.
Ciprofloxacin. Acest medicament, care usureaza simptomele unor pacienti cu boala Crohn este acum preferat in general metronidazolului. Ciprofloxacinul poate cauza lesin, aritmii cardiace, dureri abdominale, diaree si oboseala.
Alte medicamente
In plus fata de controlul inflamatiei, anumite medicamente pot ajuta la usurarea simptomelor. In functie de severitatea bolii Crohn, doctorul va poate recomanda unul sau mai multe din urmatoarele:
Anti-diareice, laxative, analgezice, suplimente de fier, injectii cu vitamina B-12

Tratamentul chirurgical
Daca schimbarea dietei si stilului de viata, terapia medicamentoasa sau alte tratamente nu va usureaza simptomele, doctorul va poate recomanda chirurgia pentru a indeparta portiunea distrusa a tractului digestiv sau pentru a inchide fistulele si indeparta tesutul cicatrizat.
Nu exista vindecare pe cale chirurgicala pentru boala Crohn. In cel mai bun caz, chirurgia poate sa va dea cativa ani de remisie. In cel mai rau caz, va poate da imbunatatirea temporara a simptomelor. Chiar si cu indepartarea tuturor partilor bolnave ale intestinelor, inflamarile reapar frecvent in portiuni anterior sanatoase ale intestinelor dupa luni sau ani de la operatie. Prin urmare, chirurgia in boala Crohn este folosita in primul rand pentru:
1. Indepartarea segmentului bolnav al intestinului subtire care produce obstructie.
2. Drenarea puroiului de la abcesele abdominale si peri-rectale.
3. Tratamentul fistulelor anale severe care nu raspund la medicamente.
4. Rezectia fistulelor interne (ca de pilda fistula dintre colon and vezica urinara) care pot cauza infectii



rilury
Postat pe 28 Martie 2009 00:38
""Nu exista medicamente care vindeca boala Crohn. Simptomele si severitatea bolii Crohn variaza intre pacienti. Pacientii cu simptome medii sau usoare nu necesita tratament. Pacientii a caror boala e in remisie (simptomele sunt absente) pot deasemenea sa nu necesite tratament."" aici iti dau dreptate...nu exista medicamente de provenienta farmaceutica,dar exista produse ce pot vindeca maladiile autoimune,intre care se regaseste si aceasta boala CROHN !!!! transfer factor se denumesc aceste produse detalii pe www.4life-romania.ro
irina4life
Postat pe 28 Martie 2009 16:57
Multumesc Sunt interesata de orice informati despre boala Crohn.
Dariush_k
Postat pe 28 Martie 2009 19:15
Buna,

Si eu ma confrunt cu aceasta boala (sotul meu a fost diagnosticat). Desi de la operatie nu mai are simptome de niciun fel, la ultima colonoscopie rezcultatul a fost ca boala s-a reactivat prin aparitia unor leziuni.

Daca nu va deranjeaza si credeti ca ne putem ajuta, ma gandesc ca poate facem schimb de experienta, cum evolueaza boala la fiecare dintre noi si ce tratamente facem.

Sanatate multa va doresc
magda605
Postat pe 31 Martie 2009 16:28
Nu e cancer! fii pe pace! Dar Maladia lui Crohn nu e deloc o boala comoda! Cu cat e depistata mai devreme si i se aplica tratamentul adecvat sunt sanse de vindecare! Totusi bolnavul trebuie sa respecte niste reguli de viata foarte stricte daca vrea sa fie tot mai bine: sa consume doar alimentele recomandate de medic, sa se fereasca de stress atat cat poate, sa nu bea deloc bauturi alcoolice, sa nu fumeze si sa aiba un moral bun, daca nu pe de-a intregul OPTIMIST ! SANATATE!
musicapopa.angela
Postat pe 9 Aprilie 2009 10:54
Si prietenul meu are Boala Crohn, dar el inca nu a ajuns la operatie si sper sa nu ajunga, dar in schimb tine un regim strict si ia medicamentati prescrisa de medic.
Daca ajunge la operatie e posibil sa-i puna anus contra naturii dar daca intestinul isi revine in 3 luni o sa i-l dea jos repede dar daca nu se reface s-ar putea sa ramana toata viata cu acea stoma (asa se numeste).
Eu m-am documentat foarte mult in aceasta boala nu se moare, nici nu se face cancer daca este tratat corespunzator numai ca trebuie sa fii foarte aproape de el sa-l intaresti ca se va simti ca o persoana cu handicap.

iti dau o descriere a bolii Crohn:
Boala Crohn este o afectiune inflamatorie intestinala (face parte din familia bolilor inflamatorii intestinale - BII), care determina inflamatia si ulceratia tractului digestiv. Poate afecta orice portiune a tubului digestiv, insa are predilectie pentru partea terminala a intestinul subtire (ileon) si intestinul gros (colon). Boala Crohn afecteaza straturile profunde ale tubului digestiv, cauzand ulceratii la acest nivel.
Boala Crohn si colita ulcerativa (denumita si colita ulcero-hemoragica, afecteaza colonul si rectul) sunt bolile inflamatorii digestive cel mai frecvent intalnite.

Boala Crohn este deseori intalnita la mai multi membrii ai aceleasi familii (transmitere genetica). Nu se cunoaste exact de ce unele persoane devolta boala, insa exista studii medicale de specialitate care au dovedit existenta anumitor factori declansatori (triggeri), ce pot declansa boala prin diferite mecanisme imune. S-a dovedit faptul ca boala poate fi declansata de aparitia unui raspuns imun anormal impotriva bacteriilor intestinale saprofite (care se gasesc in mod normal la nivelul intestinului gros) sau prin mecanisme imune complexe secundare unor infectii cu diferite bacterii sau virusuri (Mycobacterii tuberculoase, Yersinia enterolitica, E.coli, B. fragilis).
Se stie, de asemenea, ca factorii de mediu au un rol important in aparitia bolii.Fumatorii au un risc crescut de a dezvolta boala.


un link unde gasesti mai multe despre aceasta boala
http://www.sfatulmedicului.ro/articole/Gastroenterologie/Boala_Chron_-_inflamatia_colonului_755.htm


si aici pt regim:
http://dieta.romedic.ro/diete/Regim_boala_Crohn_0761.html

Sper sa-ti fie de folos daca vrei sa mai vb cu mine despre aceasta boala id-ul meu de mess la fel ca si cel de email este: alinadoroscan@yahoo.com
healthy000551
Postat pe 9 Aprilie 2009 13:16
metronidazolul NU ESTE antibiotic , se asociaza cu antibioticul pt reducerea unor efecte secundare , in rest corect ceea ce s-a scris , tratamentul in gen consta in sulfasalazina si antiinflamatoare ( nimesulida de preferinta la plic , pt ca este mai usor suportabila pt stomac , este un antiinflamator excelent cu raspuns in timp scurt ) si bineinteles regim strict in episoadele acute ale bolii , sanatate multa prietenului tau
gabi8ma
Postat pe 10 Aprilie 2009 15:59
INSCRIETE PE ROmedic acolo afli multe lucruri de care ai nevoie,multe sanatate
belami
Postat pe 29 Aprilie 2009 11:28
buna. imi pare rau de ceea ce se intampla acum. nu inteleg cum au reusit sa puna diagnostic de boala Crohn abia dupa 5 operatii. au un anatomopatolog "foarte bun" acolo inseamna. inteleg dupa cele relatate ca este o forma severa a acestei boli incat s-a recurs la atatea interventii chirurgicale.
sa nu-ti faci griji in privinta anusului contra naturii denumit si poate fie ileostoma sau colonostoma depinde unde se face rezectia. se face pentru protectie sau in cazul in care va fi scos colonul in intregime sau nu se mai poate efectua o anastomoza intre intestinul subtire si partea terminala a tubului digestiv. sunt multe persoane care au asa ceva si se descurca. sotul tau fiind tanar va fi mai greu pentru ca poate considera ca este un handicap. va putea avea o viata destul de normala doar o grija pe cap in plus sa-i spunem. boala Crohn nu este cancer va putea deveni cancer doar in 15 sau 20 de ani. dar avand in vedere ca medicii au rezecat atata din tubul digestiv e mai greu de zis ca va face cancer...insa poate fi considerata o boala invalidanta in mod sigur.
din punct de vedere al tratamentului:
- corticoterapia este de baza acum si va fi de 6 luni de zile apoi se va trece pe tratamentul de intretinere: azathioprina, infliximab, imunomodulatoare; depinde de decizia medicului si depinde la care medicament va raspunde cel mai bine(in elvetia ar trebui sa dispuna de medicamente de ultima generatie)
- antibioterapia pentru a preveni aparitia si raspandirea infectiei datorata bacteriilor din colon, si asta se face neaparat in cazul in care se face anus contra naturii.
- alimentatie intravenoasa pentru a pune tubul digestiv in repaus pentru a depasi forma fulminanta
- apoi acasa va tine dieta si daca va fi nevoie de suplimentarea prin nutritie parenterala deoarece o parte din tubul digestiv este rezecat si absorbtia principalelor substante nutritive este deficitara
- pentru a compensa unele carente va face si tratament de substitutie cu fier, calciu, magneziu si vitamine.
As putea banui ca s-a ajuns la interventiile chirurgicale din cauza complicatiilor.
Nu stiu daca ai reusit sa te documentezi foarte bine, trebuie sa stii ca leziunile-ulceratiile pot aparea la orice nivel al tubului digestiv. Inclusiv cavitatea bucala, esofag, stomac etc. De aceea te rog sa urmezi orice sfat al medicului cu prudenta si exactitate deoarece este o boala inflamatorie care afecteaza intreg peretele al organului in cauza ducand la complicatii spre exemplu: abcese, mase abdominale mari care pot fi confundate cu tumori, fibroza la nivelul tubului digestiv care va ingusta mult lumenul intestinal ducand la ocluzie intestinala si reinterventie si chirurgicala.
Daca ai cum poti sa ceri sfatul altui medic. Este dreptul tau.
De asemena recomand si suport psihologic sustinut deoarece modul de viata va fi schimbat intr-un oarecare grad prin dependenta de anumite medicamente consultatii clinico biologice repetate.
Si as mai vrea sa adaug ca nu stiu conduita medicilor din strainatate n legatura cu aceasta boala. O stiu pe cea invatata in Romania. Imi pare rau ca au descoperit asa de tarziu ca este Boala Crohn. In strainatate cazurile se intalnesc mai des, deoarece este boala specifica tarilor dezvoltate.
Bafta multa. Cu eforturi va fi bine deoarece acum au un diagnostic.
sempronia
Postat pe 29 Aprilie 2009 16:17
metronidazolul este un chimioterapic bactericid de uz sistemic. derivat de imidazol,2-metil-5-nitroimidazol-1-etanol substanta activa bactericida. acum antibioticelor li se spun chimioterapice, antiinfectioase, antibacteriene etc. luat intr-o clasa mare i se spune si antibiotic deoarece antiinfectioasele sunt considerate antibiotice.
sempronia
Postat pe 29 Aprilie 2009 16:24

Informatii despre tratamentul Virusului Morbus Crohn ( boala inflamatorie colonica ), primiti la adresa de e-mail: alexxaclnsc@yahoo.com

healthy001662
Postat pe 29 Aprilie 2009 22:49
buna... eu nu stiu foarte multe despre aceasta boala dar colega mea de serviciu are ceva asemanator si poate sa iti dea relatii despre boala cron. Contacteaza ma maine dimineata pe messinger de la ora 10 ora romaniei si am sa iti dau id ul ei sa vb cu ea. Ceea ce stiu este ca nu trebuie operata sub nici o forma.... !!!! colega mea s a tratat in germania si este foarte bine. id ul meu este azur_melia
melia_azur
Postat pe 29 Aprilie 2009 23:27
Pt boala Chron exista urmatoarele medicamente:infliximab (remicade)
si adalimumab (Humira. certolizumabul este aprobat in USA si elvetia

cristinac82
Postat pe 30 Aprilie 2009 13:26
te rog suna-ma 0723933302 baiatul meu de 16 ani are taiat 2metri din intestin la viena si romania
kudika102208
Postat pe 10 Mai 2009 22:34
eu maninc uneori banane,pt ca nu pot minca alte fructe.este voie sau trebuie sa renunt si la ele ?
kudika493938
Postat pe 5 Ianuarie 2012 10:26

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Ciclu menstrual intarzie de 4 zile , testul de sarcina negativ. 7 De la: Roxanaa_Mariia_1 16 Noiembrie 2013 16:24
Endometrioza poate fi vindecata? 3 De la: oannna 17 Iulie 2009 12:26
Taia menstruatiei 25 De la: Carmina0525 4 Noiembrie 2010 02:27
cand menstruatia nu vine 118 De la: amalia79_healthy 18 Februarie 2014 06:54
Ureaplasma , Mycoplasma si alte pain in the ass 6 De la: okyo 19 Februarie 2010 10:10