Setari Cookie-uri

hernie de disc

De la: simona1996, la data 2009-08-06 22:32:31Marycriss10, ce pot sa-ti spun, infiltratiile nu fac decat sa rezolve o problema pe moment. Ai facut un RMN sau o mielografie cu substanta de contrast? RMN-ul e mai usor de suportatm dar mielografia poate sa-ti decomprime nervul, si asa sa rezolvi problema. Atunci nu-ti mai apasa discul pe nerv si nu-ti mai da amorteli si dureri. Inca ceva. Un doctor mi-a explicat ca nu trebuie sa te operezi atata timp cat poti merge pe varfuri, si pe calcaie. Si iti recomand sa cauti un kinetoterapeut bun si sa faci programuk Williams I si apoi II. Da rezultate uimitoare. Combinat cu masaj. 10 sedinte si apoi 10 sedinte acupunctura, Dar sa fie un medic bine pregatit.
Eu cand am inceput sedintele nu mai outeam sa stau pe scaun, nu ma puteam intoarce in pat de durere, piciorul, stand in pat, il ridicam la un unghi de 35-45 grade. Nu puteam sa mai duc nici o plasa, nu puteam da nici cu matura, nici sa ma spal pe cap. Situatia era f,f, grava. Dar am avut o incapatanare de a ma face bine. Gandirea pozitiva face cel mai bine. Gandeste-te ca nu te poate supune o boala, Recuperarea va dura cam 2 luni, Si daca tu crezi sa stii ca ai sanse de reusita. Si inca ceva fac foarte bine plimbarile in parc, mai ales dimineata. Dr. care mi-a facut acupunctura spunea ca aerul este incarcat dimineata cu energii pozitive. Probabil asa este. Ca la mine a dat rezultat.
Eu in momentul asta lucrez munca de birou, la calculator, pot face absolut orice. Ma feresc sa ma aplec, sa nu se deranjeze vertebrele. Asa ca ma ciucesc cand am nevoie de orice.
Sper ca nu te-am plictisit, si sper ca sfaturile mele sa-ti fie de folos.
Sanatate


Exact in situatia asta am fost si eu iar acum ma trezesc uneori alergand :)
Masaj, sport si ultrasunete - sportul mereu, restul de 2 ori pe an si acum car sacosa cu 4-5 kilograme fara probleme. Se poate si te poti simti normal chiar daca esti limitat pentru multe lucruri. Dureri mai am extrem de rar, pastile n-am mai luat de foarte mult timp.
Iar pentru curatenie, mi-am luat o fata care sa ma ajute (in special cu geamurile).
Alapopescu
Postat pe 7 August 2009 16:15
De la: simona1996, la data 2009-08-04 23:37:41Si acum nu mai este nevoie de operatie clasica. Se poate face la Craiova si la Cluj alte interventii ( injectare la discul rupt a unei solutii).
Sanatate multa si nu te grabi cu operatia. Gimnastica multa sa-ti tonifiezi muschii la piciorul slabit.
Ai in familie pe cineva cu hernie de disc, mama sau tata?
Se mosteneste. Tata are si s-a operat acum 8 ani, la o distanta de 20 de ani de la diagnosticare.
Si inca ceva sa nu accepti sa-ti faca injectii cu cortizon in coloana. Dauneaza. Medicii neurochirurgi nu recomanda asa ceva, dar neurologii si fizioterapetii da, nu-i intereseaza ce se intampla cu tine mai tarziu.


Si in Bucuresti se face si nu e exagerat de scumpa. Oricum la cat dai la doctori si asistente, tot pe acolo ajungi. Se face in clinica noua din curtea spitalului Victor Babes.
Si nu, nu se mosteneste. la mine in familie nu are nimeni. Se face de la presiunile prea mari asupra coloanei (in special ridicat lucruri grele), accidente, pozitie incorecta, etc.
Alapopescu
Postat pe 7 August 2009 16:32
Buna,sunt operata din 1998 de hernie de disc la Clinica de neurochirurgie din Cluj.Ma simt foarte bine,mu am mai avut nici o problema de atunci.Dupa operatie am avut si eu putin piciorul amortit,dar dupa aproximativ o jumatate de an,totul era ok.Mi-am rezolvat intre timp si problemele reumatismale,pentru ca durerile de dupa operatie a piciorului care imi fusese afectat proveneau si din cauza reumatismului.Am facut 10 sedinte de electroacupunctura si durerile au trecut treptat.Multumesc lui Dumnezeu,care a lucrat prin mana medicului care ,m-a operat.
healthy005322
Postat pe 12 August 2009 23:11
buna simona.am facut rmn de 2 ori cat despre infiltratie medicul nu mi a spus prea multe.initial el mi a zis ca o sa mi faca doar o singura injectie dar nu a fosty chiar asa caci m au bagat in sala de operatii si mi au facut anbestezie locala a durat cam o jumatate dezi totul.nu stiu ce continea acel lichid pt ca nimeni nu mia explicat nimic .doar ca o sa ma simt mai bine dupa toate astea.in plus am platit si vreo 2000 de euro pt o singura infiltratie dar nu mi. pare rau deloc pt ca intra devar ma simt mai bine .ma deranjeaza ca medicul asta de aici nu mi da alta varioanta desi l am intrebat ,i am spus ca am mai vb si cu alte persoane despre asa ceva dar el zice ca singura solutie e operatia panma la urma.luni tr sa ma duc la el din nou si am sa i spun ca nu ma operez deocamdata.o sa incerc in tara cand vin sa merg la kinoterapeut.mersi mult ca mi ai raspuns pt ca mi ai dat un pic de curaj .aveam nevoie de asa ceva,.te pup si ti doresc multa sanatate
marycriss10
Postat pe 13 August 2009 23:13
salut marycriss. Ma bucur ca macar cu o vorba ti-am fost de folos, ca ai mai prins un pic de curaj. In tara medicii nu mai recomanda la ora actuala operatiile. O fosta colega a facut fizioterapie si in urma aceteia i s-au declansat iar durerile de spate. Uitasem sa spun ca ea nu mai mergea de vreo 10 ani corect. Are o tendinta sa traga piciorul drept. Asa ca a fost la Bucuresti, la spitalul Baltazar, si medicii neurochirurgu de acolo i-au spus ca in faza in care este nu e nevoie de operatie. Ca mai poate dura 1 luna sau citiva ani sau poate nu va fi nevoie niciodata de operatie. Si cum de la o zi la alta medicina evolueaza se pare ca numai cazurile f.f. grave vor ajunge la operatie. asa ca gandeste pozitiv, de la o zi la alta te simti mai bine. Si incearca sa faci plimbari fortate, adica sa-ti antrenezi muschii si sa vezi ca vei fi bine. Si inca ceva, eu am renuntat la perina normala. Am un pui mic. Iar cand dorm cu fata in sus nu-l mai pun nici pe el.
Sa auzim de bine.
Pa
simona1996
Postat pe 14 August 2009 22:17
Va rog frumos sa ma ajutati si pe mine daca puteti. Sotul meu are probleme la coloana, are probleme cu L4-L5, S1...Medicii vor sa-l opereze...Am auzit ca la spitalul Baltazar din Bucuresti se fac injectari la discul rupt a unei solutii, dupa care in jumatate de ora te lasa sa pleci acasa si nu mai ai nevoie de operatie...Este adevarat? Procedura costa 1500 euro...Poate cineva sa-mi dea mai multe informatii despre asta? A mai facut cineva asa ceva?
healthy003603
Postat pe 7 Septembrie 2009 12:20
Eu ti-as recomanda spitalul Victor Babes, unde au un centru foarte bine amenajat si primitor as putea spune. Eu am facut acolo un RMN, am fost singura si recunosc ca am fost placut impresionata. La spitalul Bagdasar conditiile sunt oribile si nu sunt chiar sigura ca au acea aparatura de injectare a cimentului in coloana.
Uite aici link-ul: http://www.cdt-babes.ro/index.php
In dreapta jos au chenarul cu "Chirurgia minim invaziva pe coloana vertebrala" si numere de telefon la care poti suna. Cred totusi ca e singurul spital din bucuresti care face asta.
Multa sanatate sotului!
Alapopescu
Postat pe 7 Septembrie 2009 16:17
buna, aceeasi problema am avut-o si eu la L4-L5 si S1 dar nu era vorba de disc fisurat , voua asa v-a spus? am citit la unii care spun despre disc rupt, fisurat etc dar la iernie de disc (din ce m-am informat eu) nu exista doar fisuri ci si acele colturi ce apasa pe nervi si pe maduva si nu pot fi inlaturati cu injectii,asa cred eu, nu sunt medic dar am trecut prin operatia de iernie de disc.sanatate multa.
ps. incercati sa vorbiti cu medicul neurolog care v-a prescris operatia sa va explice mai in detaliu care e problema axacta, fisura sau colti
angel3411
Postat pe 8 Septembrie 2009 13:05
unde te-ai operat? Cum te simti dupa operatie? Sanatate multa iti doresc
healthy003603
Postat pe 9 Septembrie 2009 12:04
Buna, eu m-am operat la Iasi, sa stii ca nu ma simt f. bine dar acum stiu prin ce am trEcut la prima operatie si ma protejez mai mult cu ridicatul si statul in frig si umezeala.
Fac mereu tratament injectabil si fizioterapie la 6 luni.Sanatate multa!
angel3411
Postat pe 9 Septembrie 2009 15:28
tarot_healthy
Postat pe 12 Noiembrie 2009 04:43
ma numesc Florin si am 35 de ani, de la varsta de 18 anu sufar de hernie de disc respectiv, L5-S1, dupa nenumarate internari in spital, recuperari prin fizioterapie, antiinflamatorii, kineto, de fiecare data la 5-6 luni reveneu durerile, la varsta de 31 de ani am avut cela mai grave simtome, dupa nenumarate controale, medicametatii etc, majoritatea medicilor ma operau, am ajuns la un neuroghirurg(din pacate nu mai este in tara) mi'a recomantat un tratament f puternic(diclofenat injectabil, midocalm 200 mg, tramadol injectabil)care l'am urmat timp de 3 saptamini(in toata aceasta perioada am stat numai in pat) dupa terminarea tratamentului mi'a recomandata sa merg sa fac inot de 2-3 ori pe saptamana + o aspirina tamponata de la bayer in fiecare dimineata si vreau sa va spun ca de 4 ani nu mai am niciunfel de problema, consultati un medic si ceretii pararea( atentie eu nu va recomant sa urmati tratamentul meu) consultati in prealabin un medic de specialitate, succes, id meu florinvasicuta@yahoo.com
healthy017241
Postat pe 16 Iunie 2010 08:52
La Sp Univ se face nucleoplastie, nu este adevarat ce se spune mai jos ( nucleotomie ), se face nucleoplastie asa cum se face si la Cluj si oriunde altundeva. Un lucru este foarte important: stadiul in care se afla boala. Daca in urma RMN-ului neurochirurgul dvs. constata ca inelul fibros nu este fisurat sansele sunt mari (85%), daca este fisurat si nucleul pulpos migreaza mult catre canalul intervertebral, sansele se reduc considerabil, iar solutia corecta in acest caz este interventia clasica, fara a exclude total si aceasta varianta, dar repet cu sanse mai mici, pe care vi le poate evalua, doctorul specialist in nuceoplastie. O evaluare gresita, sau nesincera, conduce la esec, iar de aici comentariile nefavorabile pt aceasta metoda, dealtfel moderna si eficace in cazurile sus amintite. Cu cat boala este mai evoluata cu atat sansele scad, decizia va apartine. Se poate incerca. Eu m-am operat prin nucleoplastie pe 11 iunie 2010 la Sp Univ Buc, iar din punctul meu de vedere totul a decurs corect si rapid. La mine hernia era maricica, inelul fibros fisurat si nucleul pulpos migrat aprox 2mm catre canalul intervertebral.. Dr.Dorobat s-a exprimat cu rezerve in privinta reusitei, dar ca merita sa incerc, dr.Nichifor a fost mult mai optimist. Decizia a fost a mea.! Sanse 70% (exprimate si de dr.Craciun de la Cluj, dupa consultarea RMN-ului meu si caruia ii multumesc pt bunavointa dansului ). M-am operat, a trecut o saptamana, inregistrez usoare progrese ( merg mai usor, au disparut durerile pe picior, e ceva mai bine, insa in anumite cazuri, iar eu sunt unul dintre ele, recuperarea si insanatosirea apar chiar la 3-6 saptamani. Din cate am citit despre aceasta metoda, si va asigur ca am facut-o cat am putut de bine timp de aproape o luna, rascolind NET-ul de la un capat la altul, un singur lucru nu am inteles : in toate articolele de specialitate se lasa impresia ca odata dat jos de pe masa de operatie, viata-i ca-nainte. GRESIT ! dupa parerea mea, neavizata adevarat, putine sunt aceste situatii. In general tb o perioada de recuperare, umblat cu grija cu spatele dvs. si totul reluat progresiv. Nu va lasati inselati de disparitia durerilor. Este o metoda moderna utilizata in toata lumea, eficienta, dar nu seamana nici pe departe cu atunci cand mergi la stomatolog, ti-ai scos maseaua si gata. Pentru cei interesati sper ca postarea mea foloseste, la Sp Univ este singurul loc unde interventia este gratuita, cu conditia sa fiti asigurat. In rest costa si nu putin ( la Cluj 2.000 euro, la Bucuresti putin mai putin ). Toate informatiile sunt la zi si sper sa va ajute. Va doresc multa sanatate, dar si noroc.











puterevalent
Postat pe 22 Iunie 2010 06:59
Eu sunt proaspat operata de hernie de disc lombara (L4-L5; protuzie+osteofite)
Pentru ca debutul bolii a fost atat de rapid, abia acum am inceput sa ma informez asupra HDL.
Intreb pe cei care au trecut printr-o astfel de operatie, cand pot sa fac o baie/dus ca pe vremea buna ? Cand pot incepe recuperarea? Am doar 9 zile de la operatie. Sunt o persoana activa nu pot sa stau de geaba, imi vine sa ma urc pe pereti de plictiseala.
La medic trebuie sa merg dupa 1.5-2 luni ca sa vada evolutia. Eu nu mai am rabdare. In acelasi timp, imi doresc sa ma vindec "total" ca sa pot relua viata normala de pana acum. Sa ies cu copilul in parc, sa merg cu sotul la spectacole, sa merg la cumparaturi (doamnele inteleg )
escu02003
Postat pe 26 Iunie 2010 11:03
Numai medicul care v-a operat va poate spune exact ce trebuie facut. Personal va marturisesc ca de aceasta perioada depinde in mare si viitorul sanatatii dvs. Recuperarea prin respectarea cu strictete a regimului de miscare, a respectarii a ceea ce se numeste "scoala spatelui" ( vezi net ), a urmari sub sfatul medicului a fizioterapiei, kinetoterapiei, masajului medical, s.a. depinde de ce vi se recomanda, de toate aceste lucruri depindeti pentru o vindecare rapida si de durata. Atentie la tot ce faceti in aceasta perioada. Un bolnav de HDL4-L5 care a citit mult. Sanatate si mult noroc !
puterevalent
Postat pe 26 Iunie 2010 16:56
Draga puterevalent,

Am citit postarile tale si observ unele diferente intre noi. Eu am fost operata clasic, sub microscop. Deci, muschiul a fost taiat cca 4 cm.
Pana acum am primit doar un mic tratament mdicamentos psotoperator si usoare exercitii de kineto care le fac in pat. Mi s-a intrezis ca 2 saptamani sa ies din casa. Adica sa evit scarile si sa nu fac plimbari lungi si foarte putin sa stau pe scaun.

Ma simt bine cat timp nu exagerez cu miscarile, nu am dureri, amorteli.

Ai inceput exercitiile de recuperare (fizioterapie si kinetoterapie la centru de specialitate)? Ce ai voie si ce nu?Cum te simti?
escu02003
Postat pe 27 Iunie 2010 16:55
Interventia la mine a fost prin nucleoplastie. Din start sansele de reusita au fost mai mici (70%). Dupa 2 sapt si trei zile am facut cateva progrese, nu mai am dureri decat noaptea dupa cateva ore de somn apar, dar dispar imediat ce imi admninistrez tratamentul medicamentos. Cu privire la miscare cam aceleasi restrictii le am si eu, iar daca incerc sa merg mai mult durerile pe picior apar din nou. Teoretic mai am saptamana in curs pt a vedea rezultatul ( sincer optimismul meu este in cadere ). Probabil dupa controlul la care sunt invitat spre sf sapt am sa stiu mai bine ce-i de facut : ori continuarea recuperarii prin gimnastica s.a. ori oparatia clasica, desi pentru cei 2mm cat a iesit l4-l5 cei mai multi spun ca ar fi mai bine sa-ncerc orice altceva. Eu sunt de acord cu aceste opinii, dar cat timp viata mea este limitata de imposibilitatea de a ma misca normal, ce rost are prelungirea unei situatii care oricum evolueaza catre acelasi deznodamant. Sincer nu pot lua o hotarare azi. Ce va fi ... voi vedea. Tu unde te-ai operat, l-a ce doctor si cum a fost. Eu intetionez sa merg in Ungaria la Szeghed, ai auzit ceva de clinica aasta ? Sanatate multa si mare atentie la orice miscare. in cateva saptamani din ceea ce se spune pe net ( specialisti sau forumuri ) vei fi OK. Eu mai am de patimit !
puterevalent
Postat pe 28 Iunie 2010 15:29
Eu ma simt bine atat timp cat sunt cuminte. Cum simt ca am exagerat (ma doare putin) fug repede in pat si ma intind.
Astazi am 2 saptamani de la operatie si am terminat si tratamentul medicamentos (decontracturant).
M-am operat la Spitalul Elias, Dr Mihai Cristescu. Un OM si un Specialist de mare clasa la care asi apela oricand cu incredere.
Dr mi-a cerut :D sa fiu cuminte si sa nu ridic mai mult de 1 cana cu apa, timp de 1luna jumatate. M-a invitat la o noua revedere :P peste 2 luni cand imi va spune ce am de facut mai departe.
Pe mine tot acest timp de asteptare m-a omoara.

Iti doresc sa fii increzator si sa te recuperezi prin fizio-kinetoterapie.
De clinica din Ungaria am auzit, ceea ce stiu despre ea e doar din auzite si citite pe net. Am auzit numai de bine si se impune sa stii limba maghiara sau engleza.

Daca ar fi sa aleg eu....inca mai sunt specialisti buni la noi in tara si financiar nu ajungi la costurile de peste hotare. E foarte adevarat ca nu se compara conditiile de spitalizare si mai ales cum se poarta cadrul medical cu pacientul. Eu am trecut peste toate acestea, doar nu stau mult internata.
escu02003
Postat pe 28 Iunie 2010 19:11
Draga Escu,
pana ajungi la control,in 2 luni,trebuie sa stai in preajma patului strict toaleta,masa,pat
-poti sa faci dus din momentul in care scapi de pansament
-nu poti sa faci baie grala/ nu ai voie sa stai cu zona taiata proaspat in apa calda pt mult timp
-nu ai voie sa cobori trepte
-nu ai voie sa ridici greutati,sa stai in frig sau in umezeala
-trebuie sa-ti modifici salteaua,fa-o sa fie dreapta si tare,nu neaparat ortopedica; la fel,modifici incaltamintea -talpa moale,flexibila,nu neaparat ortopedica,nu neaparat joasa,dar sub 5 cm
-daca dr nu ti-a indicat,NU purta corset,iti slabeste musculatura paravertebrala
-trat acasa ar mai trebui sa aiba 1 sapt antibiotic (ciprinol?) ,2 sapt antiinflamator (movalis/ketonal/etc) ,un decontracturant muscular (midocalm/clorzoxazona/etc) ,protectie gastrica (ranitidina/omez/etc),calmante si somnifere la nevoie.
-nu ai voie sa te-apleci,sa faci torsiuni
-gimnastica medicala ajuta piciorul sa-si revina,sa nu slabeasca puterea musculara,dar fibra nervoasa isi revine /se reface cu 1 cm/luna,asa ca...daca ati venit tarziu la op,si recuperarea va dura.
Am incercat sa-mi amintesc cam tot;asta de mai sus fiind din foita cu recomandari pe care-o da Bagdasar-ul la externare.
nicossia
Postat pe 1 Iulie 2010 10:37
Draga nicossia,

Iti multumesc mult pentru raspuns. Tot ce ai scris au fost recomandarile medicului (mai putin cea cu baia)
Ieri am iesit pentru prima data, dupa operatie, din casa. Am dat un ocol blacului si spre final, am simtit ca distanta a fost prea mare pentru inceput.
Medicul a spus ca m-am prezentat la timp pentru operatie, deci recuperarea va fi rapida.
Poti sa-mi spui, din ce stii tu, in ce consta recuperarea?Cat dureaza ca timp? Raspunsul dat de tine, il voi considera de la un pacient cu fundita la spate (operat de HD)
escu02003
Postat pe 2 Iulie 2010 09:29
Lasa-mi putin timp,ca sa pot sa-ti dau un raspuns ok.Spune-mi daca dupa op ai ramas cu parestezii -amorteli,furnicaturi,greutate la miscarea piciorului sau cu dureri.Conteaza.Iti raspund cat pot de repede.
nicossia
Postat pe 2 Iulie 2010 18:51
Draga nicossia,

Iti voi da amanunte despre operatie, sper sa nu uit ceva.
Operatia a fost cu rahianestezie. Dupa 3 ore m-am dat jos din pat singura, fara ajutor si am mers la toaleta. Operatia a fost facuta tarziu, spre seara (ma refer la ora). A doua zi m-am dat jos din at fara probleme (cu dureri ca dupa operatie, suportabile si calmate cu perfalgan dimineata si seara) si m-am plimat prin salon si mi-am facut exercitiile recomandate de kinetoterapeut. A treia zi am plecat acasa cu sfaturile amintite de tine.
Am dureri doar de muschi taiat, zic eu normale, atunci cand ma dau jos din pat. Daca exagerez cu statul in picioae sau pe scaun am o mica durere de muschi (la spate, chiar langa operatie) si incepe amorteala de picior (cu care m-am prezentat la spital). In acel moment ma indrept frumusel catre pat si ma intind.

Astept raspuns. Dau o cafea
escu02003
Postat pe 3 Iulie 2010 10:26
Peste 3 saptamani voi merge la Bradet pentru recuperare. A mai facut cineva recuperare aici?Stiti cum este?
escu02003
Postat pe 23 Iulie 2010 17:30
Am hernie de disc de la 24 de ani....la vremea aceea aveam dureri ingrozitoare, nu puteam sta decat in picioare..o data am ramas imobila, ca o scandura...am fost la un medic renumit in Bucuresti, specializat in China pe acupunctura...mi-a recomandat sa merg lunar la cate o sedinta si, promitand ca ,daca intr-un an se amelioreaza, bine, daca nu, probabil operatia ma astepta...am facut un an acupunctura si am scapat de dureri...dar, de atunci am grija la diferentele de temperatura si nu mai ridic greutati mai mari de 5 kg....in plus, acel medic mi-a spus ca nu imi recomanda nici Marea Neagra, care e rece...alte recomandari: daca e posibil, sa nu ajung la operatie inainte de 40 de ani si sa evit masajul si sa nu ma supun la sedinte de acupunctura la interval mai mare de 2-3 saptamani...i-am urmat sfaturile si sunt bine...poate am avut si noroc, ce sa zic, mai ales ca ani de zile am facut aerobic si fitness, desi miscarile prea solicitante pentru coloana sunt de evitat...
kudika226898
Postat pe 23 Iulie 2010 18:18
Buna
Aceeasi problema o are mama mea. A durut o ft rau piciorul in ultimul timp pana duminica cand nu s a mai putut ridica din pat.
Eu nu am stiut despre asta, inf ine conteaza mai putin, ideea e ca as vrea sa te rog sa imi spui la ce spital ai fost tu operata.
Mama vrea sa incerce sa se trateze pe cale naturista dar eu nu stiu ce sa spun despre asta ...

Multumesc!
kudika318618
Postat pe 1 Septembrie 2010 13:59
tatal meu a fost operat...la inceput a fost groaznic! Acum e mult mai ok. Uite aici un articol unde poti sa citesti mai multe despre hernia de disc http://femina.rol.ro/art/27681-31-hernia_de_disc_o_boala_la_moda.htm
kudika319751
Postat pe 8 Septembrie 2010 13:20
buna ziua asi vrea sa stiu si io informati despre cozmo disk la folosit cineva a dat rezultate ?
oana_20
Postat pe 21 Octombrie 2010 10:11
Este cea mai mare porcarie inventata pana acum. Daca ai curiozitatea sa suni la numerele de tel. unde se face comanda si incepi sa pui intrebari normale despre utilitatea acestui cosmo disk despre recomandarile medicilor care-l promoveaza o sa ai placuta surpriza sa-ti fie inchis telefonul in nas.Produsul este o mare porcarie, nu cred ca vreun doctor poate face o astfel de recomandare.
kukla
Postat pe 21 Octombrie 2010 17:43
da asa mam gandit si eu dar maicamea tot insista ca reclama ie increzatoare dar.......................ms frumos chiar o sa sun sa vedem ce zik
oana_20
Postat pe 23 Octombrie 2010 19:54
BUNA . Sunt Tatiana si trebue sa ma operez de hernie de disc .....si mi-sa propus sa ma operez la donul doctor Mercut din Craiova sa opera cineva la el ? Vreau sa aflu dace este un doctor bun
kudika328499
Postat pe 3 Noiembrie 2010 22:02

Recomandari