Setari Cookie-uri

dati-mi un sfat!

am 19 ani si de 2ani sunt impreuna cu un baiat pe care il iubesc foarte mult si cred ca si el ma iubeste meult,insa de o vreme incoace imi tot spune ca ar vrea sa avem si relatii sexuale iar eu nu sunt de acord,nu am avut nici o relatie pana acum si este primul baiat cu care vorbesc in viata mea si tin foarte mult la el.il vad cam neinteresat in ultimul timp de mine si mi-e frica sa nu ma paraseasca,am discutat cu el problema ca nu vreau si nu a zis nimic.ce sfat imi dati?
catelache
Postat pe 29 Iulie 2009 22:10
nu inteleg de ce nu esti de acord
daca spui ca il iubesti
si sunte-ti de doi ani impreuna
poate si el te iubeste
si e bine ca ca iti propune
de ar fi nepasator de relatie s-ar duce direct la alta
oricum faci asta doar daca esti tu sigura
healthy000771
Postat pe 29 Iulie 2009 23:12
Pentru micuta:

Nu-i ceda sub nici o form� �i ab�ine-te de la rela�ii sexuale �nainte de c�s�toria cre�tin�.

Rela�iile sexuale care au loc �nainte de c�s�toria cre�tin� sunt p�cate de necur��ie.

Iubirea se poate manifesta �n foarte multe forme �n afar� de forma sexual�.

Se �n�eal� cei care cred c� rela�iile sexuale �nainte de c�s�torie i-ar ajuta pe tineri s� constate dac� se potrivesc sexual, pentru c� medicii sus�in c� nu exist� nepotrivire sexual� �i c�, de fapt, aceasta e o fals� problem�, iar dac� exist� disfunc�ii sexuale (impoten��, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Exist� numai dou� c�i cinstite: ori c�s�toria cre�tin�, ori castitatea (abstinen�a de la rela�ii sexuale). Dumnezeu nu admite �c�s�toria de prob� ci vrea o d�ruire total� �i definitiv� a persoanelor una fa�� de cealalt� dup� c�s�toria cre�tin�. Deci rela�iile sexuale, dac� au loc �nainte de c�s�toria cre�tin�, sunt p�cate de necur��ie, chiar dac� �ntre cei doi exist� decizia de c�s�torie confirmat� prin c�s�toria civil�.

Unii cred �n mod gre�it c� cei care convie�uiesc �mpreun� �nainte de c�s�torie vor avea o c�snicie fericit� cu mai pu�ine probleme, dar, un sondaj f�cut printre femeile care au convie�uit �nainte de c�s�torie cu so�ii lor arat� c� acestea se confrunt� cu o comunicare din ce �n ce mai slab� cu ace�tia �i cu o lips� total� de romantism din partea lor. Destr�marea cuplului care tr�ie�te �ntr-o rela�ie neoficializat� poate provoca o criz� la fel de serioas� ca cea provocat� de divor�. C�nd au fost �ntrebate de ce se angajeaz� �ntr-o astfel de rela�ie, femeile au r�spuns c� ele consider� c� aceasta este calea cea mai sigur� spre c�s�torie. B�rba�ii �n schimb, au r�spuns c� ei se angajeaz� �n astfel de rela�ii �ntruc�t au ca motiva�ie rela�iile sexuale.

De asemenea, concubinajul (�uniunea consensual�) duce la p�cate de necur��ie. Majoritatea cuplurilor care tr�iesc �n concubinaj se despart �n momentul �n care femeia r�m�ne �ns�rcinat�. 54% dintre mamele singure care tr�iesc �n s�r�cie erau angajate �ntr-o astfel de rela�ie c�nd au r�mas �ns�rcinate. Rela�iile de tipul acesta se caracterizeaz� prin nesiguran�� �i molestare, studiile ar�t�nd c� partenerii care tr�iesc �n astfel de rela�ii se tem permanent c� partenerul/partenera de via�� o/�l va p�r�si dac� nu se ridic� la nivelul a�tept�rilor, situa�ie care o/�l determin� s�-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui s� i le �ng�duie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iat� o carte despre abstinen�a p�n� la c�s�torie �i alte probleme de educa�ie moral� adecvat�, intitulat� �O vorb� sincer� cu fetele�. Poate fi citit� direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) acces�nd urm�torul link (unde pot fi g�site mai multe c�r�i):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iat� �i un site despre abstinen�a p�n� la c�s�torie, care �ncepe cu titlul Dragostea adev�rat� a�teapt�:
http://www.asteapta.ro/

Iat� un scurt videoclip, �n limba rom�n�, despre abstinen�a de la rela�ii sexuale p�n� la c�s�torie:

http://www.youtube.com/watch?v=jMYLwJQk2Wg&feature=related

�i un scurt documentar, �n limba englez�, despre abstinen�a de la rela�ii sexuale p�n� la c�s�torie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related

Mai multe po�i citi pe blogul urm�tor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog g�se�ti: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio). c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante, etc.

V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�.

Iat� ce spunea Sf�ntul P�rinte Papa Ioan Paul al II-lea, adres�ndu-se tinerilor:

"Nu v� l�sa�i �n�ela�i de cuvintele goale ale celor care iau �n der�dere castitatea sau capacitatea voastr� de a v� st�p�ni. For�a viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de for�a efortului vostru actual de a �nv��a iubirea adev�rat�, de practicarea castit��ii care cere ab�inerea de la orice raport sexual �n afara c�s�toriei, castitatea este unica manier� sigur� �i virtuoas� de a pune cap�t acestui tragic flagel care este SIDA de care at��ia tineri s-au contaminat".

Abstinen�a de la rela�ii sexuale �nainte de c�s�toria cre�tin� ofer� cel pu�in urm�toarele avantaje:

1. Se evit� p�catele de necur��ie. Rela�iile sexuale care au loc �nainte de c�s�toria cre�tin� sunt p�cate de necur��ie, dup� cum am v�zut;
2. Scute�te de consecin�ele metodelor artificiale de contracep�ie;
3. Scute�te de infectarea cu B.T.S.-uri (boli cu transmitere sexual�);
4. Scute�te de dezam�giri sentimentale. Rela�iile sexuale care au loc �nainte de c�s�toria cre�tin� expun persoanele la dezam�giri sentimentale, atunci c�nd sunt p�r�site dup� ce au fost folosite de alte persoane imorale ca simple obiecte sexuale;
5. Scute�te de �dependen�a� sexual�;
6. Scute�te de sentimente �n�el�toare;
7. Este un �test� al existen�ei dragostei �ntr-o rela�ie;
8. Ap�r� de rela�ii d�un�toare;
9. Scute�te de mari suferin�e;
10. Scute�te de sentimente de vinov��ie;
11. Ajut� la concentrarea asupra stabilirii �i realiz�rii scopurilor �n via��;
12. M�re�te capacitatea de comunicare dintre parteneri;
13. Ajut� la cultivarea r�bd�rii �i a st�p�nirii de sine;
14. Ajut� la dezvoltarea unei rela�ii deosebite;
15. Ajut� la cultivarea de principii pozitive, care duc la ad�ncirea rela�iilor interumane; 16. D� libertatea de a te bucura de adolescen�� cu mul�i prieteni, b�ie�i �i fete;
17. Ajut� la cre�terea respectului de sine;
Pe l�ng� aceste motive care sunt valabile pentru to�i, persoanele virgine mai au �nc� cel pu�in dou� motive �n plus ca s� se ab�in� de la rela�ii sexuale p�n� la c�s�toria cre�tin�, �i anume:
18. Virginitatea este cel mai frumos cadou pe care o femeie �l poate oferi so�ului iar un b�rbat so�iei;
19. Persoanele care se c�s�toresc virgine vor evita un repro� din partea celor cu care se c�s�toresc. �n cazul �n care nu-�i vor p�stra virginitatea p�n� la c�s�torie, persoanele cu care se vor c�s�tori poate le vor repro�a acest lucru �ntr-o eventual� ceart�, chiar dac� �nainte de c�s�torie spuneau c� nu �in neap�rat la virginitate.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 30 Iulie 2009 05:09
De la: micuta, la data 2009-07-29 22:10:46am 19 ani si de 2ani sunt impreuna cu un baiat pe care il iubesc foarte mult si cred ca si el ma iubeste meult,insa de o vreme incoace imi tot spune ca ar vrea sa avem si relatii sexuale iar eu nu sunt de acord,nu am avut nici o relatie pana acum si este primul baiat cu care vorbesc in viata mea si tin foarte mult la el.il vad cam neinteresat in ultimul timp de mine si mi-e frica sa nu ma paraseasca,am discutat cu el problema ca nu vreau si nu a zis nimic.ce sfat imi dati?

Sunt de acord cu ce a scris mai sus vieru_cezar. Pe langa asta, cred ca faptul ca il vezi cam neinteresat si iti lasa acest sentiment de nesiguranta dovedeste ca nu te intelege si nu te iubeste cu adevarat. Daca vei face pasul acesta doar de frica sa nu te paraseasca, vei regreta si vei suferi mai mult decat daca el te paraseste acum din acest motiv. Deci nu este o persoana care sa merite. Nu da margaritare la porci! Persoana care va stii sa astepte si nu va face nici un fel de presiuni pana in momentul casatoriei este cel ce va merita cu adevarat dragostea ta.
antonia_p_
Postat pe 30 Iulie 2009 16:26
De la: healthy000771, la data 2009-07-29 23:12:39nu inteleg de ce nu esti de acord
daca spui ca il iubesti
si sunte-ti de doi ani impreuna
poate si el te iubeste
si e bine ca ca iti propune
de ar fi nepasator de relatie s-ar duce direct la alta
oricum faci asta doar daca esti tu sigura

Nu in asta se masoara iubirea. Si este normal ca el sa doreasca sa fie cu ea, insa daca iubirea lui este profunda, va aprecia acest lucru, nu se va duce la alta si nici nu se va distanta de ea. Insa faptul nu a zis nimic atunci cand ea i-a vorbit despre asta, ca s-a racit si ca ea a inceput sa aiba temeri ca va fi parasita ridica deja niste semne de intrebare vizavi de sentimentele lui.
antonia_p_
Postat pe 30 Iulie 2009 16:38
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-30 05:09:06Pentru micuta:

Nu-i ceda sub nici o form� �i ab�ine-te de la rela�ii sexuale �nainte de c�s�toria cre�tin�.

Rela�iile sexuale care au loc �nainte de c�s�toria cre�tin� sunt p�cate de necur��ie.

Tot ce spui tu aici este valabil si pentru barbati, nu numai pentru femei. De obicei ei cred ca au mai multe drepturi decat femeile si isi gasesc tot felul de scuze. Cred ca din astfel de mesaje trebuie sa invete si barbatii care fac presiuni asupra prietenelor, le santajeaza emotional sau ameninta ca se vor duce la altele. Mentalitatea conform careia femeia trebuie sa fie virgina, iar barbatul se poate culca in nestire cu cate femei doreste este gresita. Te rog sa prezinti aceste informatii si barbatilor.
antonia_p_
Postat pe 30 Iulie 2009 16:51
Cezar, Dumnezeu nu exista, nu mai invata fata la prostii.
Cat despre tine, micuto, ar trebui sa o dai acum, cat o mai vrea cineva.
Ideal ar fi sa-ti daruiesti si rozeta, ca bonus pentru aia 2 ani de testicule albastre.
Romeo_healthy
Postat pe 30 Iulie 2009 18:00
De la: Romeo, la data 2009-07-30 18:00:41Cezar, Dumnezeu nu exista, nu mai invata fata la prostii.
Cat despre tine, micuto, ar trebui sa o dai acum, cat o mai vrea cineva.
Ideal ar fi sa-ti daruiesti si rozeta, ca bonus pentru aia 2 ani de testicule albastre.

Romeo,romeo nu exista,este doar un doitoc ateu.
enemgabriel
Postat pe 30 Iulie 2009 18:38
am vorbit iar astazi cu el si i-am spus ca daca vrea sa ma inteleaga ma bucur daca nu vrea e treaba lui,si a zis ca ma intelege dar are si el nevoile lui si trebuie sa il inteleg si pe el.am vorbit foarte deschis explicandu-i si cred ca i-am dat de inteles ca trebuie sa mai astepte.a zis ca ma pretuieste mult si vrea sa fim fericiti.insa eu tot am o indoiala ca e sincer ,dar nu stiu de ce...
catelache
Postat pe 30 Iulie 2009 18:53
De la: Romeo, la data 2009-07-30 18:00:41Cezar, Dumnezeu nu exista, nu mai invata fata la prostii.

Pentru Romeo:

Sunt foarte multe argumente �i dovezi c� exist� Dumnezeu!

ARGUMENTE �I DOVEZI (PE SCURT) ALE EXISTEN�EI LUI DUMNEZEU �I A VIE�II DE DINCOLO DE MOARTE

Sunt foarte multe argumente �i dovezi c� exist� Dumnezeu �i via�� dincolo de moarte.

C�teva dintre argumente �i dovezi sunt redate pe scurt pe blogul urm�tor:

Pe blog mai g�si�i: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio) ; c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante ; adrese, numere de telefon �i site-uri ale unor asocia�ii care ofera servicii caritative, etc.

Pute�i intra �i pe blogul urm�tor:
http://www.augustincezar.blogspot.com/

V� rog intra�i pe bloguri �i trimite�i-le mai departe, ca s� foloseasc� �i altora. Chiar merit�.

�n textul urm�tor voi reda c�teva dintre argumentele �i dovezile existen�ei lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte. Aceste argumente �i dovezi nu sunt epuizate nici pe departe prin textul urm�tor. Mai sunt multe alte argumente �i dovezi care atest� existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte, �nc�t ar putea fi scrise tomuri �ntregi.

Mai �nt�i, c�teva citate semnificative :
� Pu�ina gustare a �tiin�ei poate duce la ateism, dar ad�ncirea �tiin�ei �l aduce pe om la Dumnezeu! � (Francis Bacon)
� Sunt tot a�a de sigur de existen�a sufletului ca de orice adev�r bine stabilit de �tiin�a experimental�. �i aceast� siguran�� nu este o simpl� credin��, ci o convingere profund�, dob�ndit� �n mod �tiin�ific. �- (Nicolae Constantin Paulescu, savant)
� Omul de �tiin�� nu se poate mul�umi s� spun�: Cred �n Dumnezeu, ci trebuie s� afirme : �tiu c� Dumnezeu este! � (Nicolae Constantin Paulescu)
� Dac� tabla �nmul�irii sau teorema lui Pitagora ar avea precepte morale, s-ar g�si mul�i s� le nege adev�rul. � (Nicolas Malebranche)

�n primul r�nd Dumnezeu ne-a revelat existen�a sa �i a vie�ii de dincolo. Cuv�ntul Revela�ie provine din expresia latin� �retro velum dare�, adic� �a da v�lul la o parte, a descoperi�. Sunt dou� tipuri principale de Revela�ie : Revela�ia natural� (prin care descoperim existen�a lui Dumnezeu din crea�ia sa) �i Revela�ia supranatural� (pentru c� Dumnezeu �nsu�i s-a descoperit oamenilor prin profe�i, prin Fiul s�u �ntrupat, Isus Cristos �i prin multe fapte �i interven�ii miraculoase)

1) REVELA�IA NATURAL�

Toat� crea�ia "vorbe�te" despre Dumnezeu, at�t macrocosmosul, c�t �i microcosmosul. Exist� atei care au ajuns la credin�� doar studiind la microscop un picior de albin�, v�z�nd c�t� complexitate exist� �n celule �i molecule �i d�ndu-�i seama de Fiin�a Inteligent� Suprem� din spatele crea�iei, pentru c� aceast� crea�ie complex� nu putea s� apar� la �nt�mplare. Este vorba de argumentul teleologic al existen�ei lui Dumnezeu, dedus� din complexitatea crea�iei. �n limba englez� exist� o expresie, intelligent design, care ilustreaz� faptul c� universul este creat �n mod inteligent de Dumnezeu. Acest design inteligent �l vedem at�t �n macrocosmos, c�t �i �ntr-un fir de iarb� la microscop.

Religia �i �tiin�a sunt complementare, sunt �n armonie, iar cei mai mul�i savan�i �i filosofi sunt credincio�i. Tocmai aceasta e tema tezei mele de doctorat: Armonia dintre religie �i �tiin��. Numai �tiin�a superficial� poate s� duc� la ateism, dar �tiin�a ad�nc� �l conduce pe om spre religie, a�a cum spunea �i filosoful Francis Bacon : �Pu�ina gustare a �tiin�ei poate duce la ateism, dar ad�ncirea �tiin�ei readuce pe om la Dumnezeu�.

Ruptura dintre religie �i �tiin�� e artificial� �i e de domeniul trecutului. �n prezent, religia �i �tiin�a au �nceput s� se reg�seasc� una pe alta �i s� redescopere armonia dintre ele. Au �nceput �i la noi �n �ar� cursuri despre armonia dintre religie, filosofie �i �tiin��, care se fac �n occident de mai bine de 20 de ani. Nu cu mult timp �n urm� unii au crezut c� religia �i �tiin�a n-ar avea nimic �n comun, ba chiar c� ar fi opozi�ie, ceea ce este fals, pentru c� religia �i �tiin�a sunt de fapt �ntr-o armonie perfect� �i sunt complementare. Cei mai mul�i savan�i �i filosofi au fost convin�i de existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte.

Iat� ce spunea, de exemplu, savantul rom�n Nicolae Constantin Paulescu (cel care a descoperit insulina) : �Sunt tot a�a de sigur de existen�a sufletului ca de orice adev�r bine stabilit de �tiin�a experimental�. �i aceast� siguran�� nu este o simpl� credin��, ci o convingere profund�, dob�ndit� �n mod �tiin�ific.� "Omul de �tiin�� nu se poate mul�umi s� spun�: Cred �n Dumnezeu, ci trebuie s� afirme : �tiu c� Dumnezeu este!" (Nicolae Constantin Paulescu)

Iar Nicolas Malebranche spunea: "Dac� tabla �nmul�irii sau teorema lui Pitagora ar avea precepte morale, s-ar g�si mul�i s� le nege adev�rul". Cu alte cuvinte, ateii neag� existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii de dincolo de moarte, pentru c� credin�a implic� �i respectarea preceptelor morale.

Ateismul nu are nici o baz�. Nu este nici un argument �i nici o dovad� c� Dumnezeu nu exist�, dimpotriv�, sunt foarte multe argumente �i dovezi c� exist�. Faptul c� nu-l putem vedea pe Dumnezeu �i sufletele, nu �nseamn� c� nu exist�. Dumnezeu �i sufletele exist� cu adev�rat. �nt�lnirea religiei �i �tiin�ei �n domeniul fizicii cuantice - o ramur� a fizicii destul de nou� - este �nc� o dovad� �n plus, c�, cu c�t ad�ncim cercet�rile �n �tiin��, cu at�t se �nt�lnesc mai mult adev�rurile religiei.

Un exemplu de fizico � teologie este cel oferit de fizicianul Frank Tipler. �n ultima sa carte, The Physics of Immortality / Fizica nemuririi � Dumnezeu, cosmologie modern� �i �nvierea mor�ilor (tradus� �i �n limba rom�n� �i ap�rut� la Editura Tehnic�, Bucure�ti, 2008), el argumenteaz� c� �nv���turile religiei despre supravie�uirea etern� �n fa�a mor�ii pot fi acum �nt�rite mult mai conving�tor de fizic�. �tiin�a �ns�i ne poate da acum siguran�a matematic� c� vom �nvia din mor�i �i tot fizica poate conduce, de asemenea, la siguran�a absolut� privind existen�a lui Dumnezeu. Supravie�uim imediat dup� deces ca suflete. Dup� deces are loc judecata particular�, dup� care sufletul merge �n rai sau �n iad. Iar la sf�r�itul lumii, �ntr-o clip�, printr-un miracol, va fi �nviat �i trupul fiec�rui om. Va fi acela�i trup de pe p�m�nt, dar �n acela�i timp va avea propriet��i supranaturale, cum a fost trupul Domnului Isus Cristos dup� �nviere. Trupul va fi unit cu sufletul, astfel c� omul, �n integralitatea sa (suflet �i trup) va merge la judecata universal� (judecata tuturor oamenilor de pe p�m�nt). Dup� judecata universal� omul �n �ntregimea sa (suflet �i trup) va merge acolo unde sufletul era deja dup� judecata particular�: �n rai sau �n iad. Fizica, matematica �i teologia sunt �n str�ns� leg�tur�. �n occident exist� chiar disciplina de studiu matematic� teologic�.

Un ateu nu are scuz� pentru necredin�a sa, se afl� �n ignoran�a vinovat� chiar dac� nu ar avea nici un fel de cultur� religioas�, deoarece existen�a lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din crea�ie (chiar f�r� revela�ia supranatural�), dup� cum spune �i psalmistul : �Cerurile spun slava lui Dumnezeu �i facerea m�inilor Lui o veste�te t�ria� (Psalm 18, 1) precum �i Sf�ntul Apostol Pavel �n scrisoarea c�tre romani : ��n adev�r, �nsu�irile nev�zute ale Lui, puterea Lui ve�nic� �i dumnezeirea Lui, se vad l�murit, de la facerea lumii, c�nd te ui�i cu b�gare de seam� la ele �n lucrurile f�cute de El. A�a c� [necredincio�ii] nu se pot dezvinov��i� (Romani 1:20). �

Credin�a e o condi�ie necesar� pentru m�ntuire, pentru fericirea ve�nic�, dar nu e suficient�, dup� cum am ar�tat mai pe larg pe primul dintre blogurile recomandate.

�n Psalmul 13,1 este scris: "Zis-a cel nebun �n inima sa: "Nu este Dumnezeu".", adic� a afirma sau a crede c� nu exist� Dumnezeu este o absurditate, este ca o nebunie.

Un ateu poate fi iertat dac� face poc�in�� pentru p�catul ateismului, ca �i pentru orice alt p�cat.

Despre ignoran�a vinovat� a ateilor �i a celor indiferen�i fa�� de religie, marele matematician, fizician �i filosof francez Blaise Pascal scria (citez din Blaise Pascal � Cuget�ri, Ed. �tiin�ific�, Bucure�ti, 1992, carte pe care o recomand):
�Aceast� superficialitate, �ntr-o chestiune �n care este vorba de ei �n�i�i, de ve�nicia lor, de fiin�a lor, m� irit� mai mult dec�t m� �nduio�eaz�; m� uime�te �i m� �nsp�im�nt�. E un monstru pentru mine.
�n zadar se �ndep�rteaz� ei cu g�ndul de la ve�nicia care �i a�teapt�, c�ci nu o pot nimici neg�ndindu-se la ea...
Iat� o �ndoial� cu teribile urm�ri. Este, desigur, un foarte mare r�u s� fim cuprin�i de aceast� �ndoial� ; �ns� este cel pu�in o datorie indispensabil� s� c�ut�m a ne da seama c�nd suntem cuprin�i de ea.
Cel care se �ndoie�te �i care nu cerceteaz� este totodat� �i nedrept �i foarte nenorocit. Iar dac�, �n aceast� stare, el este lini�tit �i satisf�cut, dac� se f�le�te cu ea �i dac� se arat� m�ndru, dac� din ea face subiect al bucuriei �i al de�ert�ciunii sale, n-am termeni s� calific o at�t de extravagant� creatur�.
Unde se pot c�p�ta asemenea sim��minte? Ce motiv de bucurie g�se�te cineva �n a nu mai a�tepta dec�t mizerii f�r� sf�r�it ?
Ce motiv de vanitate de a te crede �n �ntunecimi de nep�truns �i cum este posibil un astfel de ra�ionament la un om cu judecat� ?
�ederea aceasta lini�tit� �n ignoran�� este un lucru monstruos a c�rui extravagan�� �i stupiditate trebuie ar�tat� celor care �i petrec astfel via�a, pentru a-i face s�-�i dea seama de ce se petrece �n ei �n�i�i �i pentru a-i ru�ina prin ar�tarea nebuniei lor.
Exist� oameni indiferen�i fa�� de ruina fiin�ei lor �i de pericolul unei eternit��i de mizerie. Aceast� pozi�ie a lor mi se pare nefireasc�, de�i fa�� de celelalte lucruri ei iau cu totul alt� atitudine : se tem p�n� �i de cele mai mici dintre ele, le prev�d, le simt. �

Ca �i al�i savan�i, �i savantul Albert Einstein era convins de existen�a lui Dumnezeu �i a vie�ii dincolo de moarte �i spunea: ��n veacul nostru materialist, singurii oameni de �tiin�� serio�i sunt oamenii profund religio�i.� Elogiind Turnul Eiffel de la Paris, a scris �n cartea de onoare: �Admira�ia mea pentru inginerul Eiffel, arhitectul turnului �i cea mai mare admira�ie pentru cel mai mare Arhitect, care a creat universul, Dumnezeu! �A spus c� ceea ce nu este materie �i nu se poate sim�i �i m�sura este cu mult mai mult dec�t materia �i c� oamenii de �tiin�� au �nceput s�-�i dea seama mai clar de acest lucru �ncep�nd cu descoperirea spectrului electromagnetic: �P�n� �n secolul XX realitatea a fost ceea ce oamenii puteau atinge, mirosi, vedea �i auzi. De la prima publicare a spectrului electromagnetic, oamenii au �nv��at c� ceea ce ei pot atinge, mirosi, vedea �i auzi este mai pu�in de o milionime a realit��ii. �

Scriitorul francez Andr� Frossard a fost int�i ateu, apoi a devenit cre�tin �i a scris, printre altele, �i c�r�ile �Dumnezeu exist�, eu L-am �ntalnit� �i ��ntreb�ri despre Dumnezeu�, care sunt traduse �n limba rom�n� �i le recomand.
Un alt exemplu de ateu care a devenit cre�tin este scriitorul francez Paul Claudel. �i exemplele pot continua.

Dumnezeu ni s-a revelat ca Fiin�� Suprem� Personal� (cu g�ndire �i voin��), mai exact ca o singur� Fiin�� �n trei Persoane: Tat�l, Fiul �i Sf�ntul Duh (este vorba de misterul Sfintei Treimi, adic� misterul lui Dumnezeu unic �n Fiin�� �i �ntreit �n Persoane, mister pe care nu-l putem �n�elege dec�t �ntr-o mic� m�sur� cu g�ndirea noastr� uman� limitat�). Cercetarea �tiin�ific� �i ra�iunea ne pot ajuta pe drumul credin�ei doar p�n� la o anumit� limit�, (suficient� �ns� ca s� ne d�m seama ca Dumnezeu exist� �i este Fiin�� personal�) dincolo de care adev�rurile dep�esc ra�iunea, pentru c�, a�a cum spunea Evagrie din Pont: �Dumnezeu nu poate fi cuprins de mintea uman�; dac� ar fi cuprins, n-ar mai fi Dumnezeu.� Iar Blaise Pascal vorbe�te despre �Deus absconditus� (�Dumnezeu ascuns�), referindu-se at�t la faptul c� nu-l putem vedea pe Dumnezeu, c�t �i la faptul c� nu-l putem �n�elege cu mintea noastr� limitat�. Ideea pe care vreau s-o subliniez acum e urm�toarea: Dumnezeu este Fiin�a Personal� infinit� �i absolut�, iar noi, ca fiin�e tot personale, �ns� limitate �n privin�a ra�iunii, nu-l putem �n�elege pe deplin, nu-l putem cuprinde pe deplin cu mintea noastr� uman� limitat�, de aceea, de�i El ne-a descoperit existen�a sa �i faptul c� este Fiin�� Suprem� Personal�, pe de alt� parte el ne r�m�ne ascuns �n esen�a sa de nep�truns, adic� inefabil. �n plus, este �i diferen�a datorit� faptului c� noi avem �i trup, nu numai spirit, pe c�nd Dumnezeu nu are trup, este doar spirit, de aceea nici nu-l putem vedea, pe l�ng� faptul c� nu-l putem �n�elege pe deplin cu g�ndirea noastr� limitat�.

2) REVELA�IA SUPRANATURAL�

a) Foarte pe scurt despre scrierile sacre (c�r�ile Bibliei �i scrierile Sfin�ilor P�rin�i ai Bisericii) �i despre faptul c� sunt inspirate de Dumnezeu

Pe l�ng� faptul c� ni se descoper� prin revela�ia natural�, Dumnezeu ne-a descoperit existen�a sa �i a vie�ii de dincolo de moarte �i prin Revela�ia supranatural� : prin profe�i, prin fapte �i interven�ii, prin Fiul s�u �ntrupat, Isus Cristos, precum �i prin apostoli �i sfin�ii p�rin�i ai Bisericii. Sunt dou� mari izvoare care cuprind Revela�ia supranatural� a lui Dumnezeu: Sf�nta Scriptur� (Biblia) �i Sf�nta Tradi�ie (Sf�nta Tradi�ie cuprinde scrierile sfin�ilor p�rin�i ai Bisericii, marii episcopi cre�tini). Biblia este cuv�ntul viu al lui Dumnezeu, este inspirat� de Dumnezeu, la fel �i scrierile Sfintei Tradi�ii. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei �i al scrierilor Sfintei Tradi�ii, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe l�ng� dovezile arheologice care confirm� evenimentele relatate �n Biblie, mai exist� �i argumentele profe�iilor biblice: profe�ii au prevestit fapte care s-au petrecut �ntocmai cum au spus ei, dup� multe secole de la prevestirea lor, deci e clar c� au fost inspira�i de Dumnezeu, care cunoa�te �i ceea ce va fi �n viitor. Dac� nu ar fi fost inspira�i de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde s� �tie ce va fi dup� multe secole. Dumnezeu, fiind atot�tiutor, cunoa�te ceea ce vor alege oamenii, dar el nu-i oblig� pe oameni s� aleag� �ntr-un fel sau altul, deci oamenii au libertatea voin�ei �i r�spunderea pentru alegerile lor. Despre cuv�ntul lui Dumnezeu inspirat autorilor c�r�ilor din Sf�nta Scriptur� pute�i citi acces�nd linkul urm�tor: http://www.profamilia.ro/catehism.asp?cbc=on&sel=5

b) Domnul Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu �ntrupat - Revela�ia �n Persoan�

�n afar� de profe�iile cu privire la multe evenimente din lume, �n Vechiul Testament au mai fost profe�ite cu multe secole �nainte de na�terea Domnului Isus Cristos �i principalele evenimente din via�a sa, cum ar fi: locul �i �mprejur�rile na�terii sale, multe dintre minunile sale, moartea pe cruce �i �nvierea sa. El este Revela�ia �n Persoan�, supremul Revelator �i, totodat�, supremul Revelat. Domnul Cristos a spus �i a dovedit prin toat� via�a sa, prin �nv���turile �i prin minunile sale c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat, nu doar om �i c� el este Calea, Adev�rul �i Via�a : � Eu sunt Calea, Adev�rul �i Via�a � (In. 14,6) �n el sunt dou� firi : divin� �i uman�. El este �n acela�i timp Dumnezeu �i om. Domnul Isus Cristos a avut via�a prevestit� de profe�i cu veacuri �nainte �i profe�iile s-au �mplinit �ntocmai. El a f�cut minuni foarte mari, cum ar fi: a �nviat mor�ii, a �nviat el �nsu�i din mor�i, a potolit furtuna pe mare, a vindecat at��ia orbi, bolnavi, etc. Prin toate acestea �i prin multe alte minuni, prin toat� via�a �i �nv���turile Sale El a dovedit din plin c� este Fiul lui Dumnezeu �ntrupat, nu doar om. Dup� �nviere el a mai r�mas 40 de zile pe p�m�nt, p�n� la �n�l�are �i a fost v�zut de apostoli �i de mul�i al�i oameni. Apostolii au m�ncat �i au vorbit cu el �n aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toat� via�a despre �nvierea Domnului Isus Cristos �i au murit pentru acest adev�r. E clar c� nu ar fi murit ei pentru o minciun�. Marele matematician, fizician �i filosof francez Blaise Pascal, spunea : �Cred cu bucurie �n cuv�ntul acelora care �i-au dat via�a pentru ceea ce au spus. � Acces�nd linkul urm�tor g�si�i o carte foarte bun� despre Isus Cristos. Poate fi citit� direct pe internet:
http://www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos
vieru_cezar_iasi
Postat pe 1 August 2009 04:50
Micuta, daca ai indoieli, este primul pas spre ruptura... Si de multe ori intuitia iti sopteste ce ochii fizici nu vad... Daca tu crezi ca e omul cu care vrei sa-ti petreci restul vietii, si care vrea si el acelasi lucru, atunci nu are sens sa te cramponezi de "dupa casatorie!". Oricum, eu iti recomand ca inainte de a face pasul casatoriei sa-l probezi prin locuit impreuna macar 5-6 luni, daca nu 1 an. Doar atunci poti sa-l vezi cum se comporta zi de zi si daca-ti place sa faci dragoste cu el, adica daca va potriviti si fizic. Daca asta nu e posibil, uite-te la relatiile dintre parintii lui, cum se comporta tatal lui, pentru ca in 90% din cazuri, va face la fel. Iti spun din experienta, caci am vreo 42 ani in spate si multa psihologie practica de-a lungul timpului.
Pasul cu relatiile intime ai sa-l faci cand ai sa simti TU nevoia si dorinta, nu pentru partener, ei au tot timpul nevoi, dar pana la urma e viata ta, nu a lui... Daca dupa primele luni nu ai simtit dorinta de a fi a lui cu totul, inseamna ca sufletul tau stie mai multe si te-a retinut. Cauta cauza ce te-a retinut si lamureste-o fata de tine, te poti impaca cu ea de acuma incolo, sau nu...
Crista01
Postat pe 1 August 2009 08:23
Romeo, toti neuronii tai, aia putini cati au mai ramas, au migrat in dosul slitului!... Esti o rusine pentru semintia barbateasca si o dezamagire pentru femeile care pleaca urechea la fatada ta! Iar Dumnezeu iti va arata, atunci cand va fi timpul, ca exista! Ma rog sa nu fie prea dureros pentru tine, sufleteste, ca nu te astepta sa-ti dea una dupa cap la modul propriu...
Crista01
Postat pe 1 August 2009 08:27
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-30 05:09:06Pentru micuta:

Iubirea se poate manifesta �n foarte multe forme �n afar� de forma sexual�.

Se �n�eal� cei care cred c� rela�iile sexuale �nainte de c�s�torie i-ar ajuta pe tineri s� constate dac� se potrivesc sexual, pentru c� medicii sus�in c� nu exist� nepotrivire sexual� �i c�, de fapt, aceasta e o fals� problem�, iar dac� exist� disfunc�ii sexuale (impoten��, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Exist� numai dou� c�i cinstite: ori c�s�toria cre�tin�, ori castitatea (abstinen�a de la rela�ii sexuale). Dumnezeu nu admite �c�s�toria de prob� ci vrea o d�ruire total� �i definitiv� a persoanelor una fa�� de cealalt� dup� c�s�toria cre�tin�. Deci rela�iile sexuale, dac� au loc �nainte de c�s�toria cre�tin�, sunt p�cate de necur��ie, chiar dac� �ntre cei doi exist� decizia de c�s�torie confirmat� prin c�s�toria civil�.

Unii cred �n mod gre�it c� cei care convie�uiesc �mpreun� �nainte de c�s�torie vor avea o c�snicie fericit� cu mai pu�ine probleme, dar, un sondaj f�cut printre femeile care au convie�uit �nainte de c�s�torie cu so�ii lor arat� c� acestea se confrunt� cu o comunicare din ce �n ce mai slab� cu ace�tia �i cu o lips� total� de romantism din partea lor. Destr�marea cuplului care tr�ie�te �ntr-o rela�ie neoficializat� poate provoca o criz� la fel de serioas� ca cea provocat� de divor�. C�nd au fost �ntrebate de ce se angajeaz� �ntr-o astfel de rela�ie, femeile au r�spuns c� ele consider� c� aceasta este calea cea mai sigur� spre c�s�torie. B�rba�ii �n schimb, au r�spuns c� ei se angajeaz� �n astfel de rela�ii �ntruc�t au ca motiva�ie rela�iile sexuale.

De asemenea, concubinajul (�uniunea consensual�) duce la p�cate de necur��ie. Majoritatea cuplurilor care tr�iesc �n concubinaj se despart �n momentul �n care femeia r�m�ne �ns�rcinat�. 54% dintre mamele singure care tr�iesc �n s�r�cie erau angajate �ntr-o astfel de rela�ie c�nd au r�mas �ns�rcinate. Rela�iile de tipul acesta se caracterizeaz� prin nesiguran�� �i molestare, studiile ar�t�nd c� partenerii care tr�iesc �n astfel de rela�ii se tem permanent c� partenerul/partenera de via�� o/�l va p�r�si dac� nu se ridic� la nivelul a�tept�rilor, situa�ie care o/�l determin� s�-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui s� i le �ng�duie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iat� o carte despre abstinen�a p�n� la c�s�torie �i alte probleme de educa�ie moral� adecvat�, intitulat� �O vorb� sincer� cu fetele�. Poate fi citit� direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) acces�nd urm�torul link (unde pot fi g�site mai multe c�r�i):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iat� �i un site despre abstinen�a p�n� la c�s�torie, care �ncepe cu titlul Dragostea adev�rat� a�teapt�:
http://www.asteapta.ro/

Iat� un scurt videoclip, �n limba rom�n�, despre abstinen�a de la rela�ii sexuale p�n� la c�s�torie:

http://www.youtube.com/watch?v=jMYLwJQk2Wg&feature=related

�i un scurt documentar, �n limba englez�, despre abstinen�a de la rela�ii sexuale p�n� la c�s�torie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related

Mai multe po�i citi pe blogul urm�tor :

Pe acest blog g�se�ti: �nregistr�ri video cu miracole ; videoclipuri ; leg�turi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele con�in �i posturi TV on-line �i posturi de radio). c�r�i foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (f�r� a necesita desc�rcare �n calculator) ; articole foarte interesante, etc.

V� rog intra�i pe blog �i trimite�i-l mai departe ca s� foloseasc� �i altora. Chiar se merit�.

Iat� ce spunea Sf�ntul P�rinte Papa Ioan Paul al II-lea, adres�ndu-se tinerilor:

"Nu v� l�sa�i �n�ela�i de cuvintele goale ale celor care iau �n der�dere castitatea sau capacitatea voastr� de a v� st�p�ni. For�a viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de for�a efortului vostru actual de a �nv��a iubirea adev�rat�, de practicarea castit��ii care cere ab�inerea de la orice raport sexual �n afara c�s�toriei, castitatea este unica manier� sigur� �i virtuoas� de a pune cap�t acestui tragic flagel care este SIDA de care at��ia tineri s-au contaminat".

Abstinen�a de la rela�ii sexuale �nainte de c�s�toria cre�tin� ofer� cel pu�in urm�toarele avantaje:

1. Se evit� p�catele de necur��ie. Rela�iile sexuale care au loc �nainte de c�s�toria cre�tin� sunt p�cate de necur��ie, dup� cum am v�zut;
2. Scute�te de consecin�ele metodelor artificiale de contracep�ie;
3. Scute�te de infectarea cu B.T.S.-uri (boli cu transmitere sexual�);
4. Scute�te de dezam�giri sentimentale. Rela�iile sexuale care au loc �nainte de c�s�toria cre�tin� expun persoanele la dezam�giri sentimentale, atunci c�nd sunt p�r�site dup� ce au fost folosite de alte persoane imorale ca simple obiecte sexuale;
5. Scute�te de �dependen�a� sexual�;
6. Scute�te de sentimente �n�el�toare;
7. Este un �test� al existen�ei dragostei �ntr-o rela�ie;
8. Ap�r� de rela�ii d�un�toare;
9. Scute�te de mari suferin�e;
10. Scute�te de sentimente de vinov��ie;
11. Ajut� la concentrarea asupra stabilirii �i realiz�rii scopurilor �n via��;
12. M�re�te capacitatea de comunicare dintre parteneri;
13. Ajut� la cultivarea r�bd�rii �i a st�p�nirii de sine;
14. Ajut� la dezvoltarea unei rela�ii deosebite;
15. Ajut� la cultivarea de principii pozitive, care duc la ad�ncirea rela�iilor interumane; 16. D� libertatea de a te bucura de adolescen�� cu mul�i prieteni, b�ie�i �i fete;
17. Ajut� la cre�terea respectului de sine;
Pe l�ng� aceste motive care sunt valabile pentru to�i, persoanele virgine mai au �nc� cel pu�in dou� motive �n plus ca s� se ab�in� de la rela�ii sexuale p�n� la c�s�toria cre�tin�, �i anume:
18. Virginitatea este cel mai frumos cadou pe care o femeie �l poate oferi so�ului iar un b�rbat so�iei;
19. Persoanele care se c�s�toresc virgine vor evita un repro� din partea celor cu care se c�s�toresc. �n cazul �n care nu-�i vor p�stra virginitatea p�n� la c�s�torie, persoanele cu care se vor c�s�tori poate le vor repro�a acest lucru �ntr-o eventual� ceart�, chiar dac� �nainte de c�s�torie spuneau c� nu �in neap�rat la virginitate.
healthy005494
Postat pe 16 August 2009 12:20
Buna te rog intra la mine si citeste te rog problema mea poate ma poti ajuta...te roggggggggggg
healthy005494
Postat pe 16 August 2009 12:21

Salut.Vreau sa-ti spun un mare adevar.Daca acest baiat te-ar iubi cu-adevarat nu ti-ar cere asta inainte de casatorie.Eu iti propun sa te opresti putin si sa analizezi situatia si sa observi daca te iubeste sau doar spune ca te iubeste si in realitate are doar o PASIUNE pt.tine.Daca nu ai relatii sexuale cu acest baiat nu pierzi nimic,chiar daca te paraseste.dar daca o faci vei pierde foarte mult.daca tu il iubesti sincer si el nu o face la fel,tu nu vei fi fericita chiar daca va casatoriti.
cauta sa faci sa fii fericita cind vrei sa te casatoresti,altfel vei plati preturi foarte mari.Cu consideratie!
healthy006970
Postat pe 30 Septembrie 2009 17:39
Buna draga micuta!Daca il vezi mai retras dupa ce ti-a facut propunerea de a avea relatii sexuale,inseamna ca asta il interesa de fapt,sa se culce cu tine,probabil in mintea lui "te-ai copt"si vrea sa iti "culeaga rodul",dragostea lui nu este sincera,iar tu nu ai de ce sa faci pasul pe care ti-l cere,daca nu esti pregatita sau daca vrei sa te casatoresti fecioara.Daca asta il intereseaza acum,nu il vad stand mult timp alaturi de tine dupa ce a obtinut ce a vrut.Gandeste cu mintea nu cu inima.Iti doresc tot ce e mai bun in lume.
doinitaeda
Postat pe 5 Octombrie 2009 16:52
dk il iubesti faci si pasul ala..mi se pare cv normal intr-o rel in kre va iubiti
m_geani
Postat pe 18 Octombrie 2009 20:25
buna micuta! daca intra-devar va iubiti de ce nu ? si spuneai ca aveti 2 ani de cand sunteti impreuna, deci nu sunt 2 luni! dar de fapt de ce nu vrei? nu esti pregatita sau tie teama de vreo ceva !pupici
fata_healthy
Postat pe 15 Februarie 2010 13:51
In ziua de azi sunt mame de 12ani,nu te mai mira nimic.
Daca te iubeste cu adevarat va sti sa te astepte si va rezista tentatiei.Daca nu accepta ,baieti mai sunt!
lucia75_healthy
Postat pe 17 Februarie 2010 16:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
i need an advice... 26 De la: valy90 16 Februarie 2011 16:39
avortul -cea mai rusinoasa afacere a zilelor noastre.. 6 De la: Mihaela214 23 Iunie 2011 05:33
Buna ! 5 De la: office_salinasusesi_ro 25 Februarie 2010 17:56
vezica ititata? 2 De la: tarot 11 Noiembrie 2009 23:43
Embolizare uterina 7 De la: say 6 August 2011 22:09