Setari Cookie-uri

dati-mi un sfat!

am 19 ani si de 2ani sunt impreuna cu un baiat pe care il iubesc foarte mult si cred ca si el ma iubeste meult,insa de o vreme incoace imi tot spune ca ar vrea sa avem si relatii sexuale iar eu nu sunt de acord,nu am avut nici o relatie pana acum si este primul baiat cu care vorbesc in viata mea si tin foarte mult la el.il vad cam neinteresat in ultimul timp de mine si mi-e frica sa nu ma paraseasca,am discutat cu el problema ca nu vreau si nu a zis nimic.ce sfat imi dati?
catelache
Postat pe 29 Iulie 2009 22:10
nu inteleg de ce nu esti de acord
daca spui ca il iubesti
si sunte-ti de doi ani impreuna
poate si el te iubeste
si e bine ca ca iti propune
de ar fi nepasator de relatie s-ar duce direct la alta
oricum faci asta doar daca esti tu sigura
healthy000771
Postat pe 29 Iulie 2009 23:12
Pentru micuta:

Nu-i ceda sub nici o formã ºi abþine-te de la relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã.

Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie.

Iubirea se poate manifesta în foarte multe forme în afarã de forma sexualã.

Se înºealã cei care cred cã relaþiile sexuale înainte de cãsãtorie i-ar ajuta pe tineri sã constate dacã se potrivesc sexual, pentru cã medicii susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã, de fapt, aceasta e o falsã problemã, iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Existã numai douã cãi cinstite: ori cãsãtoria creºtinã, ori castitatea (abstinenþa de la relaþii sexuale). Dumnezeu nu admite „cãsãtoria de probã” ci vrea o dãruire totalã ºi definitivã a persoanelor una faþã de cealaltã dupã cãsãtoria creºtinã. Deci relaþiile sexuale, dacã au loc înainte de cãsãtoria creºtinã, sunt pãcate de necurãþie, chiar dacã între cei doi existã decizia de cãsãtorie confirmatã prin cãsãtoria civilã.

Unii cred în mod greºit cã cei care convieþuiesc împreunã înainte de cãsãtorie vor avea o cãsnicie fericitã cu mai puþine probleme, dar, un sondaj fãcut printre femeile care au convieþuit înainte de cãsãtorie cu soþii lor aratã cã acestea se confruntã cu o comunicare din ce în ce mai slabã cu aceºtia ºi cu o lipsã totalã de romantism din partea lor. Destrãmarea cuplului care trãieºte într-o relaþie neoficializatã poate provoca o crizã la fel de serioasã ca cea provocatã de divorþ. Când au fost întrebate de ce se angajeazã într-o astfel de relaþie, femeile au rãspuns cã ele considerã cã aceasta este calea cea mai sigurã spre cãsãtorie. Bãrbaþii în schimb, au rãspuns cã ei se angajeazã în astfel de relaþii întrucât au ca motivaþie relaþiile sexuale.

De asemenea, concubinajul („uniunea consensualã”) duce la pãcate de necurãþie. Majoritatea cuplurilor care trãiesc în concubinaj se despart în momentul în care femeia rãmâne însãrcinatã. 54% dintre mamele singure care trãiesc în sãrãcie erau angajate într-o astfel de relaþie când au rãmas însãrcinate. Relaþiile de tipul acesta se caracterizeazã prin nesiguranþã ºi molestare, studiile arãtând cã partenerii care trãiesc în astfel de relaþii se tem permanent cã partenerul/partenera de viaþã o/îl va pãrãsi dacã nu se ridicã la nivelul aºteptãrilor, situaþie care o/îl determinã sã-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui sã i le îngãduie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iatã o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iatã ºi un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

Iatã un scurt videoclip, în limba românã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:

http://www.youtube.com/watch?v=jMYLwJQk2Wg&feature=related


ªi un scurt documentar, în limba englezã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related


Mai multe poþi citi pe blogul urmãtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãseºti: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe blog ºi trimiteþi-l mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Iatã ce spunea Sfântul Pãrinte Papa Ioan Paul al II-lea, adresându-se tinerilor:

"Nu vã lãsaþi înºelaþi de cuvintele goale ale celor care iau în derâdere castitatea sau capacitatea voastrã de a vã stãpâni. Forþa viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de forþa efortului vostru actual de a învãþa iubirea adevãratã, de practicarea castitãþii care cere abþinerea de la orice raport sexual în afara cãsãtoriei, castitatea este unica manierã sigurã ºi virtuoasã de a pune capãt acestui tragic flagel care este SIDA de care atâþia tineri s-au contaminat".

Abstinenþa de la relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã oferã cel puþin urmãtoarele avantaje:

1. Se evitã pãcatele de necurãþie. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie, dupã cum am vãzut;
2. Scuteºte de consecinþele metodelor artificiale de contracepþie;
3. Scuteºte de infectarea cu B.T.S.-uri (boli cu transmitere sexualã);
4. Scuteºte de dezamãgiri sentimentale. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã expun persoanele la dezamãgiri sentimentale, atunci când sunt pãrãsite dupã ce au fost folosite de alte persoane imorale ca simple obiecte sexuale;
5. Scuteºte de „dependenþa” sexualã;
6. Scuteºte de sentimente înºelãtoare;
7. Este un „test” al existenþei dragostei într-o relaþie;
8. Apãrã de relaþii dãunãtoare;
9. Scuteºte de mari suferinþe;
10. Scuteºte de sentimente de vinovãþie;
11. Ajutã la concentrarea asupra stabilirii ºi realizãrii scopurilor în viaþã;
12. Mãreºte capacitatea de comunicare dintre parteneri;
13. Ajutã la cultivarea rãbdãrii ºi a stãpânirii de sine;
14. Ajutã la dezvoltarea unei relaþii deosebite;
15. Ajutã la cultivarea de principii pozitive, care duc la adâncirea relaþiilor interumane; 16. Dã libertatea de a te bucura de adolescenþã cu mulþi prieteni, bãieþi ºi fete;
17. Ajutã la creºterea respectului de sine;
Pe lângã aceste motive care sunt valabile pentru toþi, persoanele virgine mai au încã cel puþin douã motive în plus ca sã se abþinã de la relaþii sexuale pânã la cãsãtoria creºtinã, ºi anume:
18. Virginitatea este cel mai frumos cadou pe care o femeie îl poate oferi soþului iar un bãrbat soþiei;
19. Persoanele care se cãsãtoresc virgine vor evita un reproº din partea celor cu care se cãsãtoresc. În cazul în care nu-ºi vor pãstra virginitatea pânã la cãsãtorie, persoanele cu care se vor cãsãtori poate le vor reproºa acest lucru într-o eventualã ceartã, chiar dacã înainte de cãsãtorie spuneau cã nu þin neapãrat la virginitate.
vieru_cezar_iasi
Postat pe 30 Iulie 2009 05:09
De la: micuta, la data 2009-07-29 22:10:46am 19 ani si de 2ani sunt impreuna cu un baiat pe care il iubesc foarte mult si cred ca si el ma iubeste meult,insa de o vreme incoace imi tot spune ca ar vrea sa avem si relatii sexuale iar eu nu sunt de acord,nu am avut nici o relatie pana acum si este primul baiat cu care vorbesc in viata mea si tin foarte mult la el.il vad cam neinteresat in ultimul timp de mine si mi-e frica sa nu ma paraseasca,am discutat cu el problema ca nu vreau si nu a zis nimic.ce sfat imi dati?


Sunt de acord cu ce a scris mai sus vieru_cezar. Pe langa asta, cred ca faptul ca il vezi cam neinteresat si iti lasa acest sentiment de nesiguranta dovedeste ca nu te intelege si nu te iubeste cu adevarat. Daca vei face pasul acesta doar de frica sa nu te paraseasca, vei regreta si vei suferi mai mult decat daca el te paraseste acum din acest motiv. Deci nu este o persoana care sa merite. Nu da margaritare la porci! Persoana care va stii sa astepte si nu va face nici un fel de presiuni pana in momentul casatoriei este cel ce va merita cu adevarat dragostea ta.
antonia_p_
Postat pe 30 Iulie 2009 16:26
De la: healthy000771, la data 2009-07-29 23:12:39nu inteleg de ce nu esti de acord
daca spui ca il iubesti
si sunte-ti de doi ani impreuna
poate si el te iubeste
si e bine ca ca iti propune
de ar fi nepasator de relatie s-ar duce direct la alta
oricum faci asta doar daca esti tu sigura


Nu in asta se masoara iubirea. Si este normal ca el sa doreasca sa fie cu ea, insa daca iubirea lui este profunda, va aprecia acest lucru, nu se va duce la alta si nici nu se va distanta de ea. Insa faptul nu a zis nimic atunci cand ea i-a vorbit despre asta, ca s-a racit si ca ea a inceput sa aiba temeri ca va fi parasita ridica deja niste semne de intrebare vizavi de sentimentele lui.
antonia_p_
Postat pe 30 Iulie 2009 16:38
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-30 05:09:06Pentru micuta:

Nu-i ceda sub nici o formã ºi abþine-te de la relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã.

Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie.


Tot ce spui tu aici este valabil si pentru barbati, nu numai pentru femei. De obicei ei cred ca au mai multe drepturi decat femeile si isi gasesc tot felul de scuze. Cred ca din astfel de mesaje trebuie sa invete si barbatii care fac presiuni asupra prietenelor, le santajeaza emotional sau ameninta ca se vor duce la altele. Mentalitatea conform careia femeia trebuie sa fie virgina, iar barbatul se poate culca in nestire cu cate femei doreste este gresita. Te rog sa prezinti aceste informatii si barbatilor.
antonia_p_
Postat pe 30 Iulie 2009 16:51
Cezar, Dumnezeu nu exista, nu mai invata fata la prostii.
Cat despre tine, micuto, ar trebui sa o dai acum, cat o mai vrea cineva.
Ideal ar fi sa-ti daruiesti si rozeta, ca bonus pentru aia 2 ani de testicule albastre.
Romeo_healthy
Postat pe 30 Iulie 2009 18:00
De la: Romeo, la data 2009-07-30 18:00:41Cezar, Dumnezeu nu exista, nu mai invata fata la prostii.
Cat despre tine, micuto, ar trebui sa o dai acum, cat o mai vrea cineva.
Ideal ar fi sa-ti daruiesti si rozeta, ca bonus pentru aia 2 ani de testicule albastre.

Romeo,romeo nu exista,este doar un doitoc ateu.
enemgabriel
Postat pe 30 Iulie 2009 18:38
am vorbit iar astazi cu el si i-am spus ca daca vrea sa ma inteleaga ma bucur daca nu vrea e treaba lui,si a zis ca ma intelege dar are si el nevoile lui si trebuie sa il inteleg si pe el.am vorbit foarte deschis explicandu-i si cred ca i-am dat de inteles ca trebuie sa mai astepte.a zis ca ma pretuieste mult si vrea sa fim fericiti.insa eu tot am o indoiala ca e sincer ,dar nu stiu de ce...
catelache
Postat pe 30 Iulie 2009 18:53
De la: Romeo, la data 2009-07-30 18:00:41Cezar, Dumnezeu nu exista, nu mai invata fata la prostii.


Pentru Romeo:

Sunt foarte multe argumente ºi dovezi cã existã Dumnezeu!

ARGUMENTE ªI DOVEZI (PE SCURT) ALE EXISTENÞEI LUI DUMNEZEU ªI A VIEÞII DE DINCOLO DE MOARTE

Sunt foarte multe argumente ºi dovezi cã existã Dumnezeu ºi viaþã dincolo de moarte.

Câteva dintre argumente ºi dovezi sunt redate pe scurt pe blogul urmãtor:

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe blog mai gãsiþi: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio) ; cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante ; adrese, numere de telefon ºi site-uri ale unor asociaþii care ofera servicii caritative, etc.

Puteþi intra ºi pe blogul urmãtor:
http://www.augustincezar.blogspot.com/

Vã rog intraþi pe bloguri ºi trimiteþi-le mai departe, ca sã foloseascã ºi altora. Chiar meritã.


În textul urmãtor voi reda câteva dintre argumentele ºi dovezile existenþei lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte. Aceste argumente ºi dovezi nu sunt epuizate nici pe departe prin textul urmãtor. Mai sunt multe alte argumente ºi dovezi care atestã existenþa lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte, încât ar putea fi scrise tomuri întregi.

Mai întâi, câteva citate semnificative :
« Puþina gustare a ºtiinþei poate duce la ateism, dar adâncirea ºtiinþei îl aduce pe om la Dumnezeu! » (Francis Bacon)
« Sunt tot aºa de sigur de existenþa sufletului ca de orice adevãr bine stabilit de ºtiinþa experimentalã. ªi aceastã siguranþã nu este o simplã credinþã, ci o convingere profundã, dobânditã în mod ºtiinþific. »- (Nicolae Constantin Paulescu, savant)
« Omul de ºtiinþã nu se poate mulþumi sã spunã: Cred în Dumnezeu, ci trebuie sã afirme : ªtiu cã Dumnezeu este! » (Nicolae Constantin Paulescu)
« Dacã tabla înmulþirii sau teorema lui Pitagora ar avea precepte morale, s-ar gãsi mulþi sã le nege adevãrul. » (Nicolas Malebranche)

În primul rând Dumnezeu ne-a revelat existenþa sa ºi a vieþii de dincolo. Cuvântul Revelaþie provine din expresia latinã „retro velum dare”, adicã „a da vãlul la o parte, a descoperi”. Sunt douã tipuri principale de Revelaþie : Revelaþia naturalã (prin care descoperim existenþa lui Dumnezeu din creaþia sa) ºi Revelaþia supranaturalã (pentru cã Dumnezeu însuºi s-a descoperit oamenilor prin profeþi, prin Fiul sãu întrupat, Isus Cristos ºi prin multe fapte ºi intervenþii miraculoase)

1) REVELAÞIA NATURALÃ

Toatã creaþia "vorbeºte" despre Dumnezeu, atât macrocosmosul, cât ºi microcosmosul. Existã atei care au ajuns la credinþã doar studiind la microscop un picior de albinã, vãzând câtã complexitate existã în celule ºi molecule ºi dându-ºi seama de Fiinþa Inteligentã Supremã din spatele creaþiei, pentru cã aceastã creaþie complexã nu putea sã aparã la întâmplare. Este vorba de argumentul teleologic al existenþei lui Dumnezeu, dedusã din complexitatea creaþiei. În limba englezã existã o expresie, intelligent design, care ilustreazã faptul cã universul este creat în mod inteligent de Dumnezeu. Acest design inteligent îl vedem atât în macrocosmos, cât ºi într-un fir de iarbã la microscop.

Religia ºi ºtiinþa sunt complementare, sunt în armonie, iar cei mai mulþi savanþi ºi filosofi sunt credincioºi. Tocmai aceasta e tema tezei mele de doctorat: Armonia dintre religie ºi ºtiinþã. Numai ºtiinþa superficialã poate sã ducã la ateism, dar ºtiinþa adâncã îl conduce pe om spre religie, aºa cum spunea ºi filosoful Francis Bacon : „Puþina gustare a ºtiinþei poate duce la ateism, dar adâncirea ºtiinþei readuce pe om la Dumnezeu”.

Ruptura dintre religie ºi ºtiinþã e artificialã ºi e de domeniul trecutului. În prezent, religia ºi ºtiinþa au început sã se regãseascã una pe alta ºi sã redescopere armonia dintre ele. Au început ºi la noi în þarã cursuri despre armonia dintre religie, filosofie ºi ºtiinþã, care se fac în occident de mai bine de 20 de ani. Nu cu mult timp în urmã unii au crezut cã religia ºi ºtiinþa n-ar avea nimic în comun, ba chiar cã ar fi opoziþie, ceea ce este fals, pentru cã religia ºi ºtiinþa sunt de fapt într-o armonie perfectã ºi sunt complementare. Cei mai mulþi savanþi ºi filosofi au fost convinºi de existenþa lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte.

Iatã ce spunea, de exemplu, savantul român Nicolae Constantin Paulescu (cel care a descoperit insulina) : „Sunt tot aºa de sigur de existenþa sufletului ca de orice adevãr bine stabilit de ºtiinþa experimentalã. ªi aceastã siguranþã nu este o simplã credinþã, ci o convingere profundã, dobânditã în mod ºtiinþific.” "Omul de ºtiinþã nu se poate mulþumi sã spunã: Cred în Dumnezeu, ci trebuie sã afirme : ªtiu cã Dumnezeu este!" (Nicolae Constantin Paulescu)

Iar Nicolas Malebranche spunea: "Dacã tabla înmulþirii sau teorema lui Pitagora ar avea precepte morale, s-ar gãsi mulþi sã le nege adevãrul". Cu alte cuvinte, ateii neagã existenþa lui Dumnezeu ºi a vieþii de dincolo de moarte, pentru cã credinþa implicã ºi respectarea preceptelor morale.

Ateismul nu are nici o bazã. Nu este nici un argument ºi nici o dovadã cã Dumnezeu nu existã, dimpotrivã, sunt foarte multe argumente ºi dovezi cã existã. Faptul cã nu-l putem vedea pe Dumnezeu ºi sufletele, nu înseamnã cã nu existã. Dumnezeu ºi sufletele existã cu adevãrat. Întâlnirea religiei ºi ºtiinþei în domeniul fizicii cuantice - o ramurã a fizicii destul de nouã - este încã o dovadã în plus, cã, cu cât adâncim cercetãrile în ºtiinþã, cu atât se întâlnesc mai mult adevãrurile religiei.

Un exemplu de fizico – teologie este cel oferit de fizicianul Frank Tipler. În ultima sa carte, The Physics of Immortality / Fizica nemuririi – Dumnezeu, cosmologie modernã ºi învierea morþilor (tradusã ºi în limba românã ºi apãrutã la Editura Tehnicã, Bucureºti, 2008), el argumenteazã cã învãþãturile religiei despre supravieþuirea eternã în faþa morþii pot fi acum întãrite mult mai convingãtor de fizicã. ªtiinþa însãºi ne poate da acum siguranþa matematicã cã vom învia din morþi ºi tot fizica poate conduce, de asemenea, la siguranþa absolutã privind existenþa lui Dumnezeu. Supravieþuim imediat dupã deces ca suflete. Dupã deces are loc judecata particularã, dupã care sufletul merge în rai sau în iad. Iar la sfârºitul lumii, într-o clipã, printr-un miracol, va fi înviat ºi trupul fiecãrui om. Va fi acelaºi trup de pe pãmânt, dar în acelaºi timp va avea proprietãþi supranaturale, cum a fost trupul Domnului Isus Cristos dupã înviere. Trupul va fi unit cu sufletul, astfel cã omul, în integralitatea sa (suflet ºi trup) va merge la judecata universalã (judecata tuturor oamenilor de pe pãmânt). Dupã judecata universalã omul în întregimea sa (suflet ºi trup) va merge acolo unde sufletul era deja dupã judecata particularã: în rai sau în iad. Fizica, matematica ºi teologia sunt în strânsã legãturã. În occident existã chiar disciplina de studiu matematicã teologicã.

Un ateu nu are scuzã pentru necredinþa sa, se aflã în ignoranþa vinovatã chiar dacã nu ar avea nici un fel de culturã religioasã, deoarece existenþa lui Dumnezeu se poate deduce chiar numai din creaþie (chiar fãrã revelaþia supranaturalã), dupã cum spune ºi psalmistul : “Cerurile spun slava lui Dumnezeu ºi facerea mâinilor Lui o vesteºte tãria” (Psalm 18, 1) precum ºi Sfântul Apostol Pavel în scrisoarea cãtre romani : “În adevãr, însuºirile nevãzute ale Lui, puterea Lui veºnicã ºi dumnezeirea Lui, se vad lãmurit, de la facerea lumii, când te uiþi cu bãgare de seamã la ele în lucrurile fãcute de El. Aºa cã [necredincioºii] nu se pot dezvinovãþi” (Romani 1:20). “

Credinþa e o condiþie necesarã pentru mântuire, pentru fericirea veºnicã, dar nu e suficientã, dupã cum am arãtat mai pe larg pe primul dintre blogurile recomandate.

În Psalmul 13,1 este scris: "Zis-a cel nebun în inima sa: "Nu este Dumnezeu".", adicã a afirma sau a crede cã nu existã Dumnezeu este o absurditate, este ca o nebunie.

Un ateu poate fi iertat dacã face pocãinþã pentru pãcatul ateismului, ca ºi pentru orice alt pãcat.

Despre ignoranþa vinovatã a ateilor ºi a celor indiferenþi faþã de religie, marele matematician, fizician ºi filosof francez Blaise Pascal scria (citez din Blaise Pascal – Cugetãri, Ed. ªtiinþificã, Bucureºti, 1992, carte pe care o recomand):
“Aceastã superficialitate, într-o chestiune în care este vorba de ei înºiºi, de veºnicia lor, de fiinþa lor, mã iritã mai mult decât mã înduioºeazã; mã uimeºte ºi mã înspãimântã. E un monstru pentru mine.
În zadar se îndepãrteazã ei cu gândul de la veºnicia care îi aºteaptã, cãci nu o pot nimici negândindu-se la ea...
Iatã o îndoialã cu teribile urmãri. Este, desigur, un foarte mare rãu sã fim cuprinºi de aceastã îndoialã ; însã este cel puþin o datorie indispensabilã sã cãutãm a ne da seama când suntem cuprinºi de ea.
Cel care se îndoieºte ºi care nu cerceteazã este totodatã ºi nedrept ºi foarte nenorocit. Iar dacã, în aceastã stare, el este liniºtit ºi satisfãcut, dacã se fãleºte cu ea ºi dacã se aratã mândru, dacã din ea face subiect al bucuriei ºi al deºertãciunii sale, n-am termeni sã calific o atât de extravagantã creaturã.
Unde se pot cãpãta asemenea simþãminte? Ce motiv de bucurie gãseºte cineva în a nu mai aºtepta decât mizerii fãrã sfârºit ?
Ce motiv de vanitate de a te crede în întunecimi de nepãtruns ºi cum este posibil un astfel de raþionament la un om cu judecatã ?
ªederea aceasta liniºtitã în ignoranþã este un lucru monstruos a cãrui extravaganþã ºi stupiditate trebuie arãtatã celor care îºi petrec astfel viaþa, pentru a-i face sã-ºi dea seama de ce se petrece în ei înºiºi ºi pentru a-i ruºina prin arãtarea nebuniei lor.
Existã oameni indiferenþi faþã de ruina fiinþei lor ºi de pericolul unei eternitãþi de mizerie. Aceastã poziþie a lor mi se pare nefireascã, deºi faþã de celelalte lucruri ei iau cu totul altã atitudine : se tem pânã ºi de cele mai mici dintre ele, le prevãd, le simt. »

Ca ºi alþi savanþi, ºi savantul Albert Einstein era convins de existenþa lui Dumnezeu ºi a vieþii dincolo de moarte ºi spunea: „În veacul nostru materialist, singurii oameni de ºtiinþã serioºi sunt oamenii profund religioºi.” Elogiind Turnul Eiffel de la Paris, a scris în cartea de onoare: „Admiraþia mea pentru inginerul Eiffel, arhitectul turnului ºi cea mai mare admiraþie pentru cel mai mare Arhitect, care a creat universul, Dumnezeu! ”A spus cã ceea ce nu este materie ºi nu se poate simþi ºi mãsura este cu mult mai mult decât materia ºi cã oamenii de ºtiinþã au început sã-ºi dea seama mai clar de acest lucru începând cu descoperirea spectrului electromagnetic: „Pânã în secolul XX realitatea a fost ceea ce oamenii puteau atinge, mirosi, vedea ºi auzi. De la prima publicare a spectrului electromagnetic, oamenii au învãþat cã ceea ce ei pot atinge, mirosi, vedea ºi auzi este mai puþin de o milionime a realitãþii. ”

Scriitorul francez André Frossard a fost intâi ateu, apoi a devenit creºtin ºi a scris, printre altele, ºi cãrþile „Dumnezeu existã, eu L-am întalnit” ºi „Întrebãri despre Dumnezeu”, care sunt traduse în limba românã ºi le recomand.
Un alt exemplu de ateu care a devenit creºtin este scriitorul francez Paul Claudel. ªi exemplele pot continua.

Dumnezeu ni s-a revelat ca Fiinþã Supremã Personalã (cu gândire ºi voinþã), mai exact ca o singurã Fiinþã în trei Persoane: Tatãl, Fiul ºi Sfântul Duh (este vorba de misterul Sfintei Treimi, adicã misterul lui Dumnezeu unic în Fiinþã ºi întreit în Persoane, mister pe care nu-l putem înþelege decât într-o micã mãsurã cu gândirea noastrã umanã limitatã). Cercetarea ºtiinþificã ºi raþiunea ne pot ajuta pe drumul credinþei doar pânã la o anumitã limitã, (suficientã însã ca sã ne dãm seama ca Dumnezeu existã ºi este Fiinþã personalã) dincolo de care adevãrurile depãºesc raþiunea, pentru cã, aºa cum spunea Evagrie din Pont: „Dumnezeu nu poate fi cuprins de mintea umanã; dacã ar fi cuprins, n-ar mai fi Dumnezeu.” Iar Blaise Pascal vorbeºte despre „Deus absconditus” („Dumnezeu ascuns”), referindu-se atât la faptul cã nu-l putem vedea pe Dumnezeu, cât ºi la faptul cã nu-l putem înþelege cu mintea noastrã limitatã. Ideea pe care vreau s-o subliniez acum e urmãtoarea: Dumnezeu este Fiinþa Personalã infinitã ºi absolutã, iar noi, ca fiinþe tot personale, însã limitate în privinþa raþiunii, nu-l putem înþelege pe deplin, nu-l putem cuprinde pe deplin cu mintea noastrã umanã limitatã, de aceea, deºi El ne-a descoperit existenþa sa ºi faptul cã este Fiinþã Supremã Personalã, pe de altã parte el ne rãmâne ascuns în esenþa sa de nepãtruns, adicã inefabil. În plus, este ºi diferenþa datoritã faptului cã noi avem ºi trup, nu numai spirit, pe când Dumnezeu nu are trup, este doar spirit, de aceea nici nu-l putem vedea, pe lângã faptul cã nu-l putem înþelege pe deplin cu gândirea noastrã limitatã.

2) REVELAÞIA SUPRANATURALÃ

a) Foarte pe scurt despre scrierile sacre (cãrþile Bibliei ºi scrierile Sfinþilor Pãrinþi ai Bisericii) ºi despre faptul cã sunt inspirate de Dumnezeu

Pe lângã faptul cã ni se descoperã prin revelaþia naturalã, Dumnezeu ne-a descoperit existenþa sa ºi a vieþii de dincolo de moarte ºi prin Revelaþia supranaturalã : prin profeþi, prin fapte ºi intervenþii, prin Fiul sãu întrupat, Isus Cristos, precum ºi prin apostoli ºi sfinþii pãrinþi ai Bisericii. Sunt douã mari izvoare care cuprind Revelaþia supranaturalã a lui Dumnezeu: Sfânta Scripturã (Biblia) ºi Sfânta Tradiþie (Sfânta Tradiþie cuprinde scrierile sfinþilor pãrinþi ai Bisericii, marii episcopi creºtini). Biblia este cuvântul viu al lui Dumnezeu, este inspiratã de Dumnezeu, la fel ºi scrierile Sfintei Tradiþii. Dumnezeu e autorul principal al Bibliei ºi al scrierilor Sfintei Tradiþii, oamenii au fost doar autorii secundari. Pe lângã dovezile arheologice care confirmã evenimentele relatate în Biblie, mai existã ºi argumentele profeþiilor biblice: profeþii au prevestit fapte care s-au petrecut întocmai cum au spus ei, dupã multe secole de la prevestirea lor, deci e clar cã au fost inspiraþi de Dumnezeu, care cunoaºte ºi ceea ce va fi în viitor. Dacã nu ar fi fost inspiraþi de Dumnezeu, ei nu ar fi avut de unde sã ºtie ce va fi dupã multe secole. Dumnezeu, fiind atotºtiutor, cunoaºte ceea ce vor alege oamenii, dar el nu-i obligã pe oameni sã aleagã într-un fel sau altul, deci oamenii au libertatea voinþei ºi rãspunderea pentru alegerile lor. Despre cuvântul lui Dumnezeu inspirat autorilor cãrþilor din Sfânta Scripturã puteþi citi accesând linkul urmãtor: http://www.profamilia.ro/catehism.asp?cbc=on&sel=5

b) Domnul Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu întrupat - Revelaþia în Persoanã

În afarã de profeþiile cu privire la multe evenimente din lume, în Vechiul Testament au mai fost profeþite cu multe secole înainte de naºterea Domnului Isus Cristos ºi principalele evenimente din viaþa sa, cum ar fi: locul ºi împrejurãrile naºterii sale, multe dintre minunile sale, moartea pe cruce ºi învierea sa. El este Revelaþia în Persoanã, supremul Revelator ºi, totodatã, supremul Revelat. Domnul Cristos a spus ºi a dovedit prin toatã viaþa sa, prin învãþãturile ºi prin minunile sale cã este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu doar om ºi cã el este Calea, Adevãrul ºi Viaþa : « Eu sunt Calea, Adevãrul ºi Viaþa » (In. 14,6) În el sunt douã firi : divinã ºi umanã. El este în acelaºi timp Dumnezeu ºi om. Domnul Isus Cristos a avut viaþa prevestitã de profeþi cu veacuri înainte ºi profeþiile s-au împlinit întocmai. El a fãcut minuni foarte mari, cum ar fi: a înviat morþii, a înviat el însuºi din morþi, a potolit furtuna pe mare, a vindecat atâþia orbi, bolnavi, etc. Prin toate acestea ºi prin multe alte minuni, prin toatã viaþa ºi învãþãturile Sale El a dovedit din plin cã este Fiul lui Dumnezeu întrupat, nu doar om. Dupã înviere el a mai rãmas 40 de zile pe pãmânt, pânã la înãlþare ºi a fost vãzut de apostoli ºi de mulþi alþi oameni. Apostolii au mâncat ºi au vorbit cu el în aceste 40 de zile. Apoi ei au predicat toatã viaþa despre Învierea Domnului Isus Cristos ºi au murit pentru acest adevãr. E clar cã nu ar fi murit ei pentru o minciunã. Marele matematician, fizician ºi filosof francez Blaise Pascal, spunea : „Cred cu bucurie în cuvântul acelora care ºi-au dat viaþa pentru ceea ce au spus. ” Accesând linkul urmãtor gãsiþi o carte foarte bunã despre Isus Cristos. Poate fi cititã direct pe internet:
http://www.profamilia.ro/sftreime.asp?isuscristos
vieru_cezar_iasi
Postat pe 1 August 2009 04:50
Micuta, daca ai indoieli, este primul pas spre ruptura... Si de multe ori intuitia iti sopteste ce ochii fizici nu vad... Daca tu crezi ca e omul cu care vrei sa-ti petreci restul vietii, si care vrea si el acelasi lucru, atunci nu are sens sa te cramponezi de "dupa casatorie!". Oricum, eu iti recomand ca inainte de a face pasul casatoriei sa-l probezi prin locuit impreuna macar 5-6 luni, daca nu 1 an. Doar atunci poti sa-l vezi cum se comporta zi de zi si daca-ti place sa faci dragoste cu el, adica daca va potriviti si fizic. Daca asta nu e posibil, uite-te la relatiile dintre parintii lui, cum se comporta tatal lui, pentru ca in 90% din cazuri, va face la fel. Iti spun din experienta, caci am vreo 42 ani in spate si multa psihologie practica de-a lungul timpului.
Pasul cu relatiile intime ai sa-l faci cand ai sa simti TU nevoia si dorinta, nu pentru partener, ei au tot timpul nevoi, dar pana la urma e viata ta, nu a lui... Daca dupa primele luni nu ai simtit dorinta de a fi a lui cu totul, inseamna ca sufletul tau stie mai multe si te-a retinut. Cauta cauza ce te-a retinut si lamureste-o fata de tine, te poti impaca cu ea de acuma incolo, sau nu...
Crista01
Postat pe 1 August 2009 08:23
Romeo, toti neuronii tai, aia putini cati au mai ramas, au migrat in dosul slitului!... Esti o rusine pentru semintia barbateasca si o dezamagire pentru femeile care pleaca urechea la fatada ta! Iar Dumnezeu iti va arata, atunci cand va fi timpul, ca exista! Ma rog sa nu fie prea dureros pentru tine, sufleteste, ca nu te astepta sa-ti dea una dupa cap la modul propriu...
Crista01
Postat pe 1 August 2009 08:27
De la: vieru_cezar_iasi, la data 2009-07-30 05:09:06Pentru micuta:

Nu-i ceda sub nici o formã ºi abþine-te de la relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã.

Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie.

Iubirea se poate manifesta în foarte multe forme în afarã de forma sexualã.

Se înºealã cei care cred cã relaþiile sexuale înainte de cãsãtorie i-ar ajuta pe tineri sã constate dacã se potrivesc sexual, pentru cã medicii susþin cã nu existã nepotrivire sexualã ºi cã, de fapt, aceasta e o falsã problemã, iar dacã existã disfuncþii sexuale (impotenþã, ejaculare precoce, frigiditate, etc.), se pot trata.

Existã numai douã cãi cinstite: ori cãsãtoria creºtinã, ori castitatea (abstinenþa de la relaþii sexuale). Dumnezeu nu admite „cãsãtoria de probã” ci vrea o dãruire totalã ºi definitivã a persoanelor una faþã de cealaltã dupã cãsãtoria creºtinã. Deci relaþiile sexuale, dacã au loc înainte de cãsãtoria creºtinã, sunt pãcate de necurãþie, chiar dacã între cei doi existã decizia de cãsãtorie confirmatã prin cãsãtoria civilã.

Unii cred în mod greºit cã cei care convieþuiesc împreunã înainte de cãsãtorie vor avea o cãsnicie fericitã cu mai puþine probleme, dar, un sondaj fãcut printre femeile care au convieþuit înainte de cãsãtorie cu soþii lor aratã cã acestea se confruntã cu o comunicare din ce în ce mai slabã cu aceºtia ºi cu o lipsã totalã de romantism din partea lor. Destrãmarea cuplului care trãieºte într-o relaþie neoficializatã poate provoca o crizã la fel de serioasã ca cea provocatã de divorþ. Când au fost întrebate de ce se angajeazã într-o astfel de relaþie, femeile au rãspuns cã ele considerã cã aceasta este calea cea mai sigurã spre cãsãtorie. Bãrbaþii în schimb, au rãspuns cã ei se angajeazã în astfel de relaþii întrucât au ca motivaþie relaþiile sexuale.

De asemenea, concubinajul („uniunea consensualã”) duce la pãcate de necurãþie. Majoritatea cuplurilor care trãiesc în concubinaj se despart în momentul în care femeia rãmâne însãrcinatã. 54% dintre mamele singure care trãiesc în sãrãcie erau angajate într-o astfel de relaþie când au rãmas însãrcinate. Relaþiile de tipul acesta se caracterizeazã prin nesiguranþã ºi molestare, studiile arãtând cã partenerii care trãiesc în astfel de relaþii se tem permanent cã partenerul/partenera de viaþã o/îl va pãrãsi dacã nu se ridicã la nivelul aºteptãrilor, situaþie care o/îl determinã sã-i tolereze partenerului multe lucruri pe care nu ar trebui sã i le îngãduie. Majoritatea femeilor molestate sunt victime ale concubinilor lor.

Iatã o carte despre abstinenþa pânã la cãsãtorie ºi alte probleme de educaþie moralã adecvatã, intitulatã “O vorbã sincerã cu fetele”. Poate fi cititã direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) accesând urmãtorul link (unde pot fi gãsite mai multe cãrþi):
http://www.profamilia.ro/tineri.asp

Iatã ºi un site despre abstinenþa pânã la cãsãtorie, care începe cu titlul Dragostea adevãratã aºteaptã:
http://www.asteapta.ro/

Iatã un scurt videoclip, în limba românã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:

http://www.youtube.com/watch?v=jMYLwJQk2Wg&feature=related


ªi un scurt documentar, în limba englezã, despre abstinenþa de la relaþii sexuale pânã la cãsãtorie:
http://www.youtube.com/watch?v=r_FpDOXKtCw&feature=related


Mai multe poþi citi pe blogul urmãtor :

http://www.cezar-iasi.blogspot.com/
Pe acest blog gãseºti: înregistrãri video cu miracole ; videoclipuri ; legãturi cu numeroase site-uri foarte interesante (unele dintre ele conþin ºi posturi TV on-line ºi posturi de radio). cãrþi foarte intersante care pot fi citite direct pe internet (fãrã a necesita descãrcare în calculator) ; articole foarte interesante, etc.

Vã rog intraþi pe blog ºi trimiteþi-l mai departe ca sã foloseascã ºi altora. Chiar se meritã.

Iatã ce spunea Sfântul Pãrinte Papa Ioan Paul al II-lea, adresându-se tinerilor:

"Nu vã lãsaþi înºelaþi de cuvintele goale ale celor care iau în derâdere castitatea sau capacitatea voastrã de a vã stãpâni. Forþa viitoarei voastre iubiri conjugale depinde de forþa efortului vostru actual de a învãþa iubirea adevãratã, de practicarea castitãþii care cere abþinerea de la orice raport sexual în afara cãsãtoriei, castitatea este unica manierã sigurã ºi virtuoasã de a pune capãt acestui tragic flagel care este SIDA de care atâþia tineri s-au contaminat".

Abstinenþa de la relaþii sexuale înainte de cãsãtoria creºtinã oferã cel puþin urmãtoarele avantaje:

1. Se evitã pãcatele de necurãþie. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã sunt pãcate de necurãþie, dupã cum am vãzut;
2. Scuteºte de consecinþele metodelor artificiale de contracepþie;
3. Scuteºte de infectarea cu B.T.S.-uri (boli cu transmitere sexualã);
4. Scuteºte de dezamãgiri sentimentale. Relaþiile sexuale care au loc înainte de cãsãtoria creºtinã expun persoanele la dezamãgiri sentimentale, atunci când sunt pãrãsite dupã ce au fost folosite de alte persoane imorale ca simple obiecte sexuale;
5. Scuteºte de „dependenþa” sexualã;
6. Scuteºte de sentimente înºelãtoare;
7. Este un „test” al existenþei dragostei într-o relaþie;
8. Apãrã de relaþii dãunãtoare;
9. Scuteºte de mari suferinþe;
10. Scuteºte de sentimente de vinovãþie;
11. Ajutã la concentrarea asupra stabilirii ºi realizãrii scopurilor în viaþã;
12. Mãreºte capacitatea de comunicare dintre parteneri;
13. Ajutã la cultivarea rãbdãrii ºi a stãpânirii de sine;
14. Ajutã la dezvoltarea unei relaþii deosebite;
15. Ajutã la cultivarea de principii pozitive, care duc la adâncirea relaþiilor interumane; 16. Dã libertatea de a te bucura de adolescenþã cu mulþi prieteni, bãieþi ºi fete;
17. Ajutã la creºterea respectului de sine;
Pe lângã aceste motive care sunt valabile pentru toþi, persoanele virgine mai au încã cel puþin douã motive în plus ca sã se abþinã de la relaþii sexuale pânã la cãsãtoria creºtinã, ºi anume:
18. Virginitatea este cel mai frumos cadou pe care o femeie îl poate oferi soþului iar un bãrbat soþiei;
19. Persoanele care se cãsãtoresc virgine vor evita un reproº din partea celor cu care se cãsãtoresc. În cazul în care nu-ºi vor pãstra virginitatea pânã la cãsãtorie, persoanele cu care se vor cãsãtori poate le vor reproºa acest lucru într-o eventualã ceartã, chiar dacã înainte de cãsãtorie spuneau cã nu þin neapãrat la virginitate.
healthy005494
Postat pe 16 August 2009 12:20
Buna te rog intra la mine si citeste te rog problema mea poate ma poti ajuta...te roggggggggggg
healthy005494
Postat pe 16 August 2009 12:21

Salut.Vreau sa-ti spun un mare adevar.Daca acest baiat te-ar iubi cu-adevarat nu ti-ar cere asta inainte de casatorie.Eu iti propun sa te opresti putin si sa analizezi situatia si sa observi daca te iubeste sau doar spune ca te iubeste si in realitate are doar o PASIUNE pt.tine.Daca nu ai relatii sexuale cu acest baiat nu pierzi nimic,chiar daca te paraseste.dar daca o faci vei pierde foarte mult.daca tu il iubesti sincer si el nu o face la fel,tu nu vei fi fericita chiar daca va casatoriti.
cauta sa faci sa fii fericita cind vrei sa te casatoresti,altfel vei plati preturi foarte mari.Cu consideratie!
healthy006970
Postat pe 30 Septembrie 2009 17:39
Buna draga micuta!Daca il vezi mai retras dupa ce ti-a facut propunerea de a avea relatii sexuale,inseamna ca asta il interesa de fapt,sa se culce cu tine,probabil in mintea lui "te-ai copt"si vrea sa iti "culeaga rodul",dragostea lui nu este sincera,iar tu nu ai de ce sa faci pasul pe care ti-l cere,daca nu esti pregatita sau daca vrei sa te casatoresti fecioara.Daca asta il intereseaza acum,nu il vad stand mult timp alaturi de tine dupa ce a obtinut ce a vrut.Gandeste cu mintea nu cu inima.Iti doresc tot ce e mai bun in lume.
doinitaeda
Postat pe 5 Octombrie 2009 16:52
dk il iubesti faci si pasul ala..mi se pare cv normal intr-o rel in kre va iubiti
m_geani
Postat pe 18 Octombrie 2009 20:25
buna micuta! daca intra-devar va iubiti de ce nu ? si spuneai ca aveti 2 ani de cand sunteti impreuna, deci nu sunt 2 luni! dar de fapt de ce nu vrei? nu esti pregatita sau tie teama de vreo ceva !pupici
fata_healthy
Postat pe 15 Februarie 2010 13:51
In ziua de azi sunt mame de 12ani,nu te mai mira nimic.
Daca te iubeste cu adevarat va sti sa te astepte si va rezista tentatiei.Daca nu accepta ,baieti mai sunt!
lucia75_healthy
Postat pe 17 Februarie 2010 16:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
ASLO 9 De la: Delee 21 Octombrie 2011 20:45
Doctor ginecolog in Galati 3 De la: kudika093021 1 Mai 2014 11:14
Tratarea impotentei 2 De la: healthy005744 23 Decembrie 2009 19:53
BUNA ZIUA 3 De la: office_salinasusesi_ro 18 Februarie 2010 23:35
steriletul??? 13 De la: DACIANAIBRIAN 5 Noiembrie 2009 17:59