Setari Cookie-uri

pentru o lume mai buna

buna la toata lumea. mi-a venit ideea topicului in timpul unei excursii cand am vazut in iarba baterii aruncate. va invit pe toti sa scrieti un sfat (sau mai multe ) despre orice lucru l-ati observat si stiti ca nu e bun si sanatos in speranta ca poate sunt persoane care chiar nu stiau ca nu e sanatos. astfel incat sa traim mai bine si sa stim mai multe.

sfatul meu: nu aruncati niciodata bateriile in natura sau la gunoi und ar ajunge tot in natura pentru o singura baterie mica si banala contine elemente chimice- mercurul in special- iar un singur gram din acest element poate ajunge sa polueze 1000 (una mie) de litri de apa. exista centre de colectare la malluri sau la magazinele de produse electronice sii daca nu exista respectivul cos, predati-le acestor magazine.

sper sa participe cat mai multi. va multumesc din suflet
eleain
Postat pe 21 August 2009 22:07
Da,stiam! Si nici uleiul comestibil nu trebuie aruncat in chiuveta.Il punem intr-o punga si-l aruncam la gunoi.Vad ca la Constanta primarul Mazare are cosuri de gunoi pentru peturi de plastic,pentru sticla si pentru hirtie .Putine orase detin asemenea cosuri in Romania.Fruntea tarii votata de noi,mai bine ar avea grija de orase si sate, de salariati,decit sa se certe si sa-si scoata ochii unul altuia non-stop!
ioanacuna
Postat pe 23 August 2009 21:49
buna,am vazut si in Bucuresti recipiente speciale pentru colectarea deseurilor din hartie, sticla sau plastic...dar ce folos ca oamenii nu tin cont de ele si arunca la nimereala unele peste altele in recipiente...initiativa e buna numai ca oamenii sunt needucati si dupa cum vad va mai trece mult pana vor face ceea ce trebuie....
sagara_laksami
Postat pe 26 August 2009 13:37
un sfat,nu este posibil ca un sfat sa schimbe obiceiurile proaste,niscaiva amenzi mari si incet incet nu o sa mai fie astfel de obraznicii si tara o sa iasa si din asa zisa criza.
enemgabriel
Postat pe 26 August 2009 15:13
Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!
mihailpaulcraciun
Postat pe 27 August 2009 23:54
De la: Mihail, la data 2009-08-27 23:54:45Duceti-va de la Mine, blestematilor, in focul cel vesnic, care a fost pregatit diavolului si ingerilor lui!
alt cazut in freza...tu de unde ai aparut prietene ???p.s. nu-mi mai da mesaje private,nu ai nimic interesant de spus....
4Life
Postat pe 28 August 2009 00:01
DIN IAAAAAAAAAAAD, SLAVA LUI DUMNEZEU. AMIN
mihailpaulcraciun
Postat pe 29 August 2009 00:02
cel mai sanatos lucru de facut in aceasta directie, atat pt noi cat si pt natura este ca noi insine sa ne educam, sa INCETAM sa aruncam gunoiul altundeva decat la gunoi, sa incetam sa taiem pomii, sa NE DAM DREPT EXEMPLU acelor mitocani care-si arunca chistocurile de tigari intr-un maldar de frunze uscate, care arunca ambalaje pe autostrazi, in mers...care nu stiu altceva sa faca decat sa distruga!

m-am saturat sa vad cum fiecare se da mare cunoscator in orice dar at cand vine momentul sa se poarte cuviincios fata de natura nu are bunul simt sa o faca.

Degeaba sustineti ca natura e cea mai in putere sa ne salveze viata ( prin diferitele produse promovate de diferite pers pe acest forum) DC NU AVETI BUNUL SIMT SA PROTEJATI NATURA, nu neaparat celelate pers, fiinte umane care va inconjoara, care includ si proprii vostrii copilasi.....

o zi buna
agny_healthy
Postat pe 30 August 2009 23:35
Buna Tuturor,Binevenit acest subiect,intr-o societate in care osteneala fiecaruia din noi,ar trebui sa contribuie pas cu pas la o inaltare a stachetei nivelului calitativ al vietii.Titlul topicului incumba spre multiple activitati necesare a fi intreprinse de noi toti,fie in cadrul organizat de societate,fie individual.Din pacate,inca prea mult egoism din partea unora, referindu-ma la cei ce gindesc"sa-mi fie mie bine" ,sau lipsa de preocupare din partea altora,gindindu-ne aici la autoritati,fac sa fim inca departe de nivelul la care tindem sa ajungem.Un lucru este evident,fiecaruia dintre noi ne revine obligatia morala de a ne dedica,mai mult timp,spre realizarea acestui deziderat.Nu trebuie sa intelegem ca numai autoritatea fie ea de orice natura,trebuie sa faca totul.Pentru ca,inca din prima postare se face referinta la mizeria fizica din jurul nostru,ca fiind una din marile probleme ale societatii romanesti ce obstructioneaza calea spre o lume mai buna,as dori sa vin cu un exemplu ce ne arata ca fiecare, la nivelul nostru sintem chemati sa facem ceva.Cu destui ani in urma,pe cind mai traiam in Romania,locuind intr-unul din orasele mari,obisnuiam ca in fiecare primavara,sa fac curatenie in jurul blocului in care locuiam.Ce m-a suparat mai tare,n-a fost faptul ca n-am fost ajutat de cineva din scara(unii din vecini,mai in virsta mi-au multumit),ci faptul ca in doua saptamini,aspectul inprejurimilor,devenise cel initial.Atunci am zis:fratilor va meritati soarta si am luat in calculul deciziei de a emigra si acest aspect.
sfronea
Postat pe 2 Septembrie 2009 04:48
De la: Mihail, la data 2009-08-29 00:02:23 DIN IAAAAAAAAAAAD, SLAVA LUI DUMNEZEU. AMIN
Nu inteleg ce ai vrut sa spui,dar probabil nici tu nu te mai intelegi.Chiar ai 21 de ani?
elisa26
Postat pe 15 Septembrie 2009 20:10
Buna tuturor,locuiesc de trei ani si ceva in Spania,intr-un satuc linistit,care are cam o mie de locuitori.Dar pe mine m-au impresionat foarte mult prin felul lor de a fi,foarte respectuosi cu natura si cu tot ce-i inconjoara.Este o zona de munte,deci sunt foarte multi pini,dar de sarbatotri nimeni nu merge sa taie,chiar daca este pe terenul personal.Gunoiul se scoate doar dupa ora 8 seara ,pe categorii,pt ca sunt contenedoare separate pt sticla,carton si hartie,pt pet-uri ,gunoiul menajer.Chiar si uleiul si grasimile sunt colectate in recipiente speciale.Bateriile se se recolecteaza in toate magazinele,chiar si la primarie.In farmacie se strang medicamentele expirate sau care nu le mai folosesc.Pentru mobile vechi,televizoare si tot felul de electrocasnice ,este amenajat un loc special si se ridica odata pe luna.Dar aici este vorba in primul rand de mentalitate,pentru ca de la mic la mare,la toti le pare un lucru absolut normal.Nu conteaza ca au 80 de ani ,sau trimiti un copil de 5 ani cu gunoiul,toti stiu ca trebuie reciclat.Si asa mai economisesc si ceva bani,la bugetul primariei.Totul este verde in jur,si totusi au doua parcuri,zone amenajate pt limbari,pentru ca la ei este ca un sport national sa mearga cel putin 2-3 km pe zi.La noi cand o sa fie asa?
elisa26
Postat pe 15 Septembrie 2009 20:38
De la: elisa26, la data 2009-09-15 20:10:43
De la: Mihail, la data 2009-08-29 00:02:23 DIN IAAAAAAAAAAAD, SLAVA LUI DUMNEZEU. AMIN
Nu inteleg ce ai vrut sa spui,dar probabil nici tu nu te mai intelegi.Chiar ai 21 de ani?

Da,chiar am 21 ani
mihailpaulcraciun
Postat pe 17 Septembrie 2009 20:57
De la: Mihail, la data 2009-09-17 20:57:24
De la: elisa26, la data 2009-09-15 20:10:43

Da,chiar am 21 ani
SI LA VARSTA ASTA MINTEA UNDE AI PIERDUT-O ???
4Life
Postat pe 17 Septembrie 2009 20:59
Asculta diavole, eu am fost trimis de Dumnezeu pentru un lucru pe care nimeni nu il poate stii
mihailpaulcraciun
Postat pe 17 Septembrie 2009 21:07
Ce stiti voi despre mine,nu ai inima pe care o am eu si ziua va veniiiii cand toti blestematiiii acestia de pe pamant si perversii , sadicii, toti cei blestemasti vor arde in ghena si pentru acest lucru SLAVA LUI DUMNEZEUUUU
mihailpaulcraciun
Postat pe 17 Septembrie 2009 21:10
inceteaza frate cu prapastiile tale apocaliptice. nu te-au invatat parintii si pastorul ca n-ai a te amesteca printre lucrurile lumesti/diavolesti? ca-ti faci pacate, mama draga.
eleain
Postat pe 17 Septembrie 2009 22:08
De la: eleain, la data 2009-09-17 22:08:10inceteaza frate cu prapastiile tale apocaliptice. nu te-au invatat parintii si pastorul ca n-ai a te amesteca printre lucrurile lumesti/diavolesti? ca-ti faci pacate, mama draga.

Doamne! Mare e gradina ta si multi au sarit gardul
totusi, de ce scrii cu atat de multi "i"?
Nu trebuie sa imi raspunzi.. esti dus anyway
kidzuite
Postat pe 8 Decembrie 2009 09:41

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
CUM STERG CONTUL? 27 De la: kudika090477 4 Martie 2013 15:45
pentru o lume mai buna 17 De la: Mad_Maddy 8 Decembrie 2009 09:41
Sa raman cu el sau nu?! 39 De la: kyru 16 Martie 2010 17:24
Lipsa de calciu sau probleme cu maxilarul? Imi puteti da un sfat, va rog? 34 De la: ameliemelo 28 Decembrie 2012 21:55
La multi ani! 17 De la: pavel-craciun 20 Mai 2009 13:55