Setari Cookie-uri

polimiozita idiopatica

Am fost diagnosticata in urma cu 2 luni cu POLIMIOZITA IDIOPATICA dupa ce initial am fost suspectata de Poliartrita reumatoida! Am facut o serie de investigatii si analize care au confirmat acest diagnostic! Am inteles ca este o boala mai rara, se pare incurabila dar care poate fi controlata din tratament si dieta. In prezent sunt in tratament cu Medrol 32 mg/zi si metotrexat inj. 4 fiole saptamanal si tin o dieta stricta si ca adjuvant Catinofort 3cps/zi. Tratamentul acesta m-a ajutat sa ies din criza dar sunt un pic speriata de efectele adverse ale acestui tratament. Analizele pe cale le repet la 3 sapt. tind spre normal, am avut acum 2 luni Creatinkinaza-CK 5900 si acum am ajuns la 304, TGP de la 377 la 83, VSH de la 63 la 18, TGO de la 158 la 28, LDH de la 419 la 280, CRP cantitativ de la 48,09 la 3,56, factor reumatoid - nrgativ, proteina C reactiva - pozitiv; La analiza EMG - s-a confirmat aspectul de polimiozita, la analiza de profil au foat gasiti pozitivi Anticorpii Anti - Jo-1, negativi Anticorpii Trichinella. La internare Anticorpii anti - CCP erau 98 si fibrinogenul plasmatic 483! Mi sa-u mai facut investigatii ( plamani, inima - EKG, ecografie , ginecologie si marcari tumorali ( CA 15-3, AFP, CA 125, CEA) care au iesit in limite normale. Asi vrea sa stiu cat mai multe despre acesta boala, despre tratamentul ei si in mod special despre tratamente naturiste care sa ajute efectiv si in protectia impotriva efectelor adverse ale acestui tratament. Va multumesc anticipat si daca mai sunt necesare si alte date personale cu privire la stadiul, aparitia si evolutia bolii in ceia cepriveste boala, vi le ofer imediat!
luminitaslavoiu
Postat pe 4 Septembrie 2009 17:48
Buna,numele meu este Cornelia.In Februarie 2008 am fost diagnosticata cu Polimiozita.Acelasi tratament l-am urmat si eu,dar eu am avut urmari grave in urma tratamentului,ca sa nu i-ti mai spun ca ma desfigurasem la fata.In Mai 2008 am intrerupt tratamentul si la putin timp am ramas insarcinata.A pierdut sarcina la 4 luni ,dupa care la mai putin de doua luni s-a declansat iar boala mea,destul de des intr-o perioada atat de scurta,dar mi-am jurat ca nu o sa mai iau medrol,asa ca am inceput sa caut un tratament naturist.I-ti pot spune ca urmat sedinte de bioenergie,acolo mi s-a dat si un tratament si faceam si sedinte de laser.Pe mine m-au ajutata ft mult.I-ti pot spune ca acum sunt iar insarcinata,imi este ft frica ,dar vreau sa lupt (s-a intamplat prin metoda contraceptiva,asa a fost sa fie)dar sper sa fie bine.Adresa mea de mail este cornelia.neagu@dbschnker-romtrans.com
exped_rutiere
Postat pe 29 Septembrie 2009 08:54
Am fost din nou internata pentru reevaluare, analizele in principiu au iesit mai bune doar ca din cauza trtamentului cu medrol mi s-a diagnosticat sindromul cushing iatroge. De astazi scad cate 4 mg din doua in doua saptamani si sa vedem cum reactioneaza organismul; iniatial am inceput cu 32 mg si ajunsesem pana ieri la 24!
luminitaslavoiu
Postat pe 3 Octombrie 2009 11:57
Buna,
Am fost sie u diagnostica cu polartrita reumatoida la ambii genunchi de 4 ani ma lupt cu aceasta boala,am facut tot felul de analize,tratamente,infiltratii in genunchi,bai cu sulf, fizioterapie,dar toate sunt numai pentru o perioada scurta de timp.Cel mai rau imi este toamna si iarna,cand ploua si se schimba vremea, cand este ceata afara....
Am o crema pe gaba de venin de albine cu care imi dau cand am dureri mari,dar nu se gaseste aici la noi,se fabrica in grecia....
I-ti dorsec multa sanatate si tie...daca gasesc ceva tratament naturist care sa te ajute i-ti spun!
Sanatate!
croitoru_gabriella_yahoo_com
Postat pe 13 Octombrie 2009 10:37
Multumesc mult, iti doresc si eu multa sanatate si multa rabdare si incredere pentru ca se pare ca ne trebuie din plin!
luminitaslavoiu
Postat pe 14 Octombrie 2009 14:08
Buna Draga mea
I-mi pare nespus de rau ca nu te simti bine eu am sa iti explic cit ma pricep si eu la boala asta ca si eu am diagnosticul tau si la fel ca si tine am avut multe complicatii de la medicamente.In primul rind sa sti ca orice fel de medicament punem in gura da complicatie, il luam pentru ceva si deregleaza altceva in corp distruge pur si simplu organele.
Am vazut ca ai facut o serie de analize care pina la urma au iesit ci de cit bine dar nu am vazut analiza sistemului imun care arata daca este normal, asta este foarte important, daca sistemul imun nu functioneaza normal daca este scazut atunci se deregleaza in corp toul.
Nu am vazut analiza circulatiei, daca singele circula normal si se oxigeneaza.Satea doua analize spune tot, sa sti ca boala asta in primul rind este ereditara din familie, in al doilea rind daca sistemul imun nu functioneaza normal si este scazut face ravagii in corp.Acum sa-ti explic din ce mi-a explicat mi doctorul;Sa constatat ca sistemul imunitar fiind separat si independent de sistemul nervos central, dar in realitate sa constatat ca sistemul imunitar intereactioneaza cu sistemul nervos central si se influenteaza reciproc.
Totul porneste de la tulburarile autoimune, de exemplu;
Febra reumatica, Spondilita anchiloazata, Diabet/ rezistent la insulina, Poliarterita Modulara/Reumatica, Anemia hemolitica autoimuna, Sindromul Fibromialgic,Lupus, Polimiozita Idopatica, etc.............
Toate aceste boli apar in corp si sint pe baza sistemului central nervos.Acum sistemul imunitar este este proiectat printre altele sa indentifice si sa distruga organismele straine intruzive de exemplu; bacterii, virusuri or ciuperci, sistemul imunitar ataca celulele in incercarea de-a le distruge cu scopul de-a proteja integritatea organismului .Cind se intimpla acest atac produce inflamatie si o tulburare auto imuna.In general aceste tulburari autoimune sint de fapt factor major al decesului printre femeile tinere.
SA FIU MAI SCURT SCOPUL TRATAMENTULUI DISPONIBIL IN PREZENT ESTE SA REDUCA INFLAMATIILE SI SA SCURTEZE DURATA FAZEI.Tratamentul este sa mentina pacientul pentru tot restul vietii.Acum ai intrebat ce trebuie sa faci pe cale naturala, eu iti spun din propia experienta sm fscut si acupultura, am fost peste tot la doctor nimeni nu mi-a gasit nimic toate nanalizele mai mult s-au mai putin erau bune pina cind mi sa facut analizele astae doua ; a sistemului imun si a circulatiei ( se pune un tub la incheitura piciorului si introduce pina la inima cu o camera sa vada daca ai singele cuagulat si se lasa pina jos la picioare.in baza a acestor doua analize nu a mai trebuit sa iau nici un medicament am facut terapie naturala care consta in hipnoza, muzica relaxanta , exercitiu, (gimnastica zilnica) dieta controlata eliminata carnea de pork si de vaca, legume cit mai multe si daca se poate crude , fructe , iaurt.Trebuie sa ducem o viata cit mai relaxata cu tote ca poate cite o data nu se prea poate dar trebuie sa ne impunem ca sa ne simtim bine.Iar ducind aceasta viata sistemul imunitar isi revine la normal in timp si incepem sa ne simtim bine .Am uitat trebuie sa eliminam sucurile , bauturile alcolice , cafeaua.
Bine inteles ca trebuie sa te consulti cu doctorul sa stai in top cu rezultatul analizelor sa fi sigura ca sint bune.
Sper sa-ti foloseasca ce ti-am spus daca vrei sa i-mi raspunzi mlazar150@yahoo.com Iar pentru durerile de incheituri este o crema care nu se gaseste la tine e pe baza de arcotice care anesteziaza locul acolo unde te doare.Si eu o folosesc si este foarte buna .Nu stiu daca la tine acolo sint doctori caropatic astia au creme bune care amelioreaza durerile
Mariana
marialazar
Postat pe 14 Octombrie 2009 23:13
Multumesc mult pentru mesajul tau Mariana! Te rog daca poti sa-mi explici mai in concret in ce constau cele doua analize , a sistemului imun si analiza circulatiei, unde se pot face si exact cum se numesc ele. Am dedus eu bine ca tu nu esti in Romania? Ai facut aceste anailize in tara sau afara? Mie la ultimul control 1-2 octombrie 2009, mi s-a recomandat sa refact markarii tumorali si anti jo-1 cam din 6 in 6 luni precum si EMG-ul. Mai nou, din cauza Medrolului mi s-a declansat sindromul Cushing iatrogen, respectiv mi se umfla fata in special dimineata, usoare amorteli la maini cam 1-2 ori pe sapt., tulburari de vedere, insomnii si o greutate imensa la urcat sscarile fara sa ma doara! Dr. mi-a spus ca sindromul si efectele vor disparea odata cu scoaterea Medrolului. De la inceputul lui iulie cand am inceput tratamentul cu 32 mg. am ajuns acum la 16 mg., impreuna cu tratamentul pe fond cu metotrexat injectabil 4x5mg inj./sapt.
luminitaslavoiu
Postat pe 25 Octombrie 2009 12:00
doamna LUMINITASLAVOIU sa dori daca se poate sa vorbim de aceasta boala de care sufera si sotul meu din 2003 si care si el a avut in 2009 septembrie CK6600, IN URMA TRATAMENTULUI A SCAZUT LA 1040 dar in schimb este imobilizat la pat. daca doriti sa ma contactati adresa mea de mass este gabriela_2907 sau daca nu este deranjul prea mare va las nr meu de tefefon 0764 36 28 41 imi dati un apel si va sun eu . multumesc
gabriela_2907
Postat pe 11 Decembrie 2009 17:54
De la: luminitaslavoiu, la data 2009-10-14 14:08:55 Multumesc mult, iti doresc si eu multa sanatate si multa rabdare si incredere pentru ca se pare ca ne trebuie din plin!
croitoru_gabriella_yahoo_com
Postat pe 19 Februarie 2010 15:34

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
PORUMBEL FARA UN PICIOR 10 De la: kyru 15 Februarie 2010 18:38
pietre la fiere 6 De la: kudika226898 16 Martie 2011 06:53
Despre pilulele Vimax 1 De la: kudika414883 25 Iulie 2011 17:26
spirulina interzisa in hipertiroidie??? 3 De la: bote 5 Octombrie 2009 17:07
Produs naturist pt. o gama larga de afectiuni ginecologiece 3 De la: naturistul1 17 Decembrie 2011 12:22