Setari Cookie-uri

Am avut cancer de col uterin

Buna fetelor!
E pentru prima data cand scriu pe un forum si o fac acum deoarece mi-am dat seama cat de mult ajuta sa poti vorbi cu cineva care a trecut prin ceea ce s-ar putea sa treci si tu.
La 26 de ani am ramas insarcinata ,iar la 13 saptamani de sarcina am aflat cumplita veste ca sufar de cancer de col uterin. Mi s-a recomandat sa renunt la sarcina, sa fac conizatie si sa incerc mai tarziu sa am un copil. Nu am fost de acord cu aceasta decizie si am hotarat sa duc pana la capat sarcina si am nascut prin cezariana un inger de fetita.
Apoi a urmat calvarul...La 5 luni de la nastere am facut o conizatie la Institutul Oncologic din Cluj.Rezultatele analizelor acelei bucati de col au hotarat 2 luni mai tarziu o noua operatie, de data aceasta o histerectomie totala cu pastrarea unui singur ovar...
Au trecut 1 an si 6 luni de la operatie, timp in care a trebuit sa merg la control o data la 3 luni si se pare ca acum totul e in regula.Cand am trecut prin aceste experiente, internetul a fost singura sursa din care am aflat ce m-ar putea astepta, cum vor decurge operatiile, cat de mult doare, care e perioada de recuperare...aveam nevoie de informatii pentru a ma putea pregati psihic pentru ceea ce urma.Acesta e si motivul pentru care m-am hotarat sa scriu...oricine are nevoie de detalii legate de aceste operatii sau de putina incurajare sa-mi scrie aici sau pe adresa mea de e-mail trnora@yahoo.com
Nu pot intelege nici acum de ce mi s-a intamplat mie.Din campaniile de sanatate intelegeam ca testul Papanicolau e recomandat dupa 30 de ani iar la ginecolog am mers pentru analize de secretii, pentru ecograf deoarece aveam ciclul neregulat si dureri in timpul acestuia, dar nici un doctor nu mi-a spus despre acest test...cand ma gandesc acum ca un simplu test care nici macar nu doare imi putea schimba destinul ... dupa toate acestea am inceput propria mea campanie pro test Papanicolau si le recomandam tuturor fetelor cu care intram in contact si culmea si in ziua de azi e aceeasi conceptie: "dar am doar 20, 21...de ani si nu e nevoie de acest test"...Am observat ca s-a facut in ultima vreme mare tam-tam pentru vaccinul hpv, dar atat- o metoda de vaccinare impotriva cancerului de col uterin care se poate face pana la o anumita varsta.Putea fi si o campanie adresata adolescentelor care sa le zica: daca ati inceput viata sexuala aveti de facut in fiecare an urmatoarele analize (...) pentru propria sanatate.
Am sa ma opresc aici nu inainte de a le spune tuturor fetelor care trec prin probleme de sanatate sa aiba curaj si sa gandeasca pozitiv orice veste ar primi pentru ca, pana la urma, ceea ce trebuie sa se intample se va intampla depinde doar cum alegi sa treci prin acea experienta de viata.
trnora
Postat pe 17 Aprilie 2010 12:00
"Nu pot intelege nici acum de ce mi s-a intamplat mie"
Poate de aici ar trebuie sa pleci: sa intelegi de ce ti s-a intamplat tocmai TIE ! Varsta poate nu este atat de importanta decat daca intelegi ca ea nu este un SCUT : SCUTUL tau trebuia sa fie sistemul imunitar, care nu a functionat !
Este dureros ca ai trecut prin ceea ce ai trecut, imi pare rau pentru suferinta ta trecuta, dar incearca sa te cruti de posibile suferinte viitoare: incearca sa faci ceva mai mult pentru tine decat un control CONSTATATIV o data la 3/6 luni: incearca sa-ti "construiesti" apararea (sistem imunitar echilibrat), nu te culca pe-o ureche ca boala a disparut !
dusa
Postat pe 18 Aprilie 2010 20:26
buna ! numele meu e lorena si vreau din tot sufletul sa iti urez multa sanatate si tot ce e mai bun de acum incolo sa ti se intample , trebuie sa fi puternica si asa vei invinge , mie imi este foarte teama de maladia asta si am uneori disconfort la contact sexual si sangerari am facut si testul papanicolau , a iesit bn, medicul imi spune ca e o problema hormonala dar eu stiu ca nu e normal sa ai sangerari ,aproape ca nu mai am incredere in medici!te poop si iti urez numai bine!!
annnelore
Postat pe 2 Mai 2010 17:20
Buna Lorena! Multumesc foarte mult pentru cuvintele tale .Am trecut peste toate si doar cicatricile de pe abdomen imi mai aduc aminte de problemele pe care le-am avut dar o am langa mine pe fetita mea care imi ridica moralul de fiecare data cand o privesc
In legatura cu problema ta consider ca e ffff important sa consulti si alti medici...nu se poate sa fie normal,nu sunt eu medic dar stiu ca asemenea probleme nu aduc, cu timpul nimica bun. Ma gandesc la problemele medicale dar si la cele psihice, deoarece disconfort si sangerari la un contact sexual vor duce in timp, daca nu s-a intamplat deja, la teama si evitarea apropierii fizice cu partenerul tau, ceea ce cred ca sti unde va duce...
Daca stai intr-un oras mai mic unde nu ai posibilitatea de a apela si la alti "specialisti" , fa tot posibilul sa ajungi intr-un oras mai mare si e foarte important pentru tine sa faci acest lucru cat mai repede(daca vrei voi incerca sa te ajut).Oricum si daca ar fi probleme hormonale, ginecologul ar fi trebuit sa-ti prescrie ceva lubrifiante sau ovule care sa te ajute...Te pup si nu uita ca tot timpul instinctul feminin e foarte puternic, daca tu simti ca ceva nu e in regula fa tot ce poti ca sa afli ce nu e in regula !
trnora
Postat pe 4 Mai 2010 09:30
tnora, sa-ti dea Dumnezeu sanatate!
Papa N. se face nu de la o varsta, ci de cand incepi viata sexuala:) sau daca exista unele problemute, un disconfort cat de mic chiar si mai devreme:) trebuie mers la medicul de specialitate.
cancerul e tratabil in stadii incipiente,si chiar si in aceste stadii e tinut sub control, o persoana tratata de cancer in orice stadiu, 10 ani e tinut sub control, doar dupa 10 ani iese din ' vizorul' spitatelor de oncologie.stiai?:)
cancerul stadiu 3 si 4 nu mai poate fi vorba de tratat. ci supraviatuit.
Sanatate multa!
stem_29
Postat pe 28 Iunie 2010 13:57
Cancerul este tratabil in orice stadiu, cu exceptia cancerului provocat de azbest. Asa am citit, asa cred: exista niste medici minunati care au demonstrat inca de acum 40-50 de ani ca aceasta boala/proces se poate TRATA ! Dar nu oricum, nu cu medicina care TAIE, ci cu medicina care VINDECA ! Cititi despre Gerson, despre Budwig, despre Revici etc si umpleti-va inima de speranta !
dusa
Postat pe 28 Iunie 2010 16:47
De la: dusa, la data 2010-06-28 16:47:44Cancerul este tratabil in orice stadiu, cu exceptia cancerului provocat de azbest. Asa am citit, asa cred: exista niste medici minunati care au demonstrat inca de acum 40-50 de ani ca aceasta boala/proces se poate TRATA ! Dar nu oricum, nu cu medicina care TAIE, ci cu medicina care VINDECA ! Cititi despre Gerson, despre Budwig, despre Revici etc si umpleti-va inima de speranta !



dusa, una este cititul si alta fapta, intelegi?:)
In momentul in care ai cancer nu stai la citit ani in sir statistici si povesti nemuritoare, cu cancerul nu e joaca, nu e raceala sau amigdalita
eu zic ca TU ar mai trebui sa citesti multeee in domeniu si sa nu mai crezi copilarii.
Cancerul e o boala care trebuie privita cu seriozitate, nu se trateaza cu ceaiuri si tincturi.
Daca ar fi atat de simplu si tratarea lui precum este cititul nu ar muri anual in lume milioane de oameni.
Succes!
stem_29
Postat pe 28 Iunie 2010 17:33
Iti multumesc pentru recomandari, dar eu am trecut de ani buni de faza de citit. Daca tu crezi ca este o copilarie ca USA aloca milioane de USD pt. terapia alternativa a cancerului, sau ca UE aloca 1,4 miliarde EUR pt cercetare in terapii alternative, atunci cred ca ar trebui sa te intreb ce intelegi tu prin lucruri serioase ...
Iar milioanele de oameni care mor din cauza C, majoritatea mor "tratandu-se" dupa toate regulile medicinei alopate: operatie, chimioterapie etc
Iar cine a citit, de exemplu "The contribution of cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adult malignancies" in Jounal of Clinical Oncology si s-a ingrozit afland ca rata de supravietuire la 5 ani este de NUMAI 5-10%, atunci trebuie sa invete sa lupte pentru viata sa prin orice mijloace, inclusiv prin ceaiuri si tincturi. Poate ar trebui sa citim o comparatie intre incidenta diferitelor tipuri de cancer in SUA si India (Cancer Incidence, Mortality and Prevalence Worldwide,IARC Press, 2001) ca sa ne dam seama ca oamenii din India reusesc sa supravietuiesca mult mai bine cu ierburi si ceaiuri decat reusesc americanii cu medicina alopata.
Iar faptul ca firme farmaceutice mari incearca (si uneori reusesc) sa copieze Natura (ex: Graviola) chiar ar trebui sa ne puna pe ganduri - si nu pe dat cu piatra !


dusa
Postat pe 29 Iunie 2010 17:20
De la: dusa, la data 2010-06-29 17:20:33Iti multumesc pentru recomandari, dar eu am trecut de ani buni de faza de citit. Daca tu crezi ca este o copilarie ca USA aloca milioane de USD pt. terapia alternativa a cancerului, sau ca UE aloca 1,4 miliarde EUR pt cercetare in terapii alternative, atunci cred ca ar trebui sa te intreb ce intelegi tu prin lucruri serioase ...
Iar milioanele de oameni care mor din cauza C, majoritatea mor "tratandu-se" dupa toate regulile medicinei alopate: operatie, chimioterapie etc
Iar cine a citit, de exemplu "The contribution of cytotoxic chemotherapy to 5-year survival in adult malignancies" in Jounal of Clinical Oncology si s-a ingrozit afland ca rata de supravietuire la 5 ani este de NUMAI 5-10%, atunci trebuie sa invete sa lupte pentru viata sa prin orice mijloace, inclusiv prin ceaiuri si tincturi. Poate ar trebui sa citim o comparatie intre incidenta diferitelor tipuri de cancer in SUA si India (Cancer Incidence, Mortality and Prevalence Worldwide,IARC Press, 2001) ca sa ne dam seama ca oamenii din India reusesc sa supravietuiesca mult mai bine cu ierburi si ceaiuri decat reusesc americanii cu medicina alopata.
Iar faptul ca firme farmaceutice mari incearca (si uneori reusesc) sa copieze Natura (ex: Graviola) chiar ar trebui sa ne puna pe ganduri - si nu pe dat cu piatra !




Nu a dat nimeni cu piatra, avem destule cazuri concrete ale oamenilor cu bani care cu siguranta au incercat absolut tot.
Parerea mea e sa ne fereasca DUMNEZEU sa fim in astfel de situatii, am avut caz concret, am incercat TOT, chiar si ceea ce recomanzi tu........cand e sa nu fie, nu e.Sustin ( si pe temele astea am citit multe ani de zile) cancerul in statiile 1, 2, sunt tratabile...in fazele 3 si 4....e tratament pentru prelungirea vietii.
Sanatate!
stem_29
Postat pe 30 Iunie 2010 23:09
Buna fetele, vreu si eu sa va spun experienta mea ca sa nu patiti si voi ca si mine. Am avut o scurgere vaginala pe care am tot tratat-o (superficial) si a tot revenit in decurs de cativa ani. Mi-am facut periodic si Pap Testul care era ok: Pap II, pana intr-o zi cand a iesit Pap III si HSil- Cin II. Au urmat apoi colposcopii (usturatoare) si biopsii, la mai multi medici ca sa fiu sigura, rezultatul a fost ca am o leziune precanceroasa HSil II si III si carcinom in situ. Asta inseamna cancer in stadiu 0 si urmeaza interventia chirurgicala, tineti-mi pumnii!
kudika506683
Postat pe 13 Februarie 2012 17:36
De la: kudika506683, la data 2012-02-13 17:36:54Buna fetele, vreu si eu sa va spun experienta mea ca sa nu patiti si voi ca si mine. Am avut o scurgere vaginala pe care am tot tratat-o (superficial) si a tot revenit in decurs de cativa ani. Mi-am facut periodic si Pap Testul care era ok: Pap II, pana intr-o zi cand a iesit Pap III si HSil- Cin II. Au urmat apoi colposcopii (usturatoare) si biopsii, la mai multi medici ca sa fiu sigura, rezultatul a fost ca am o leziune precanceroasa HSil II si III si carcinom in situ. Asta inseamna cancer in stadiu 0 si urmeaza interventia chirurgicala, tineti-mi pumnii!


Multa sanatate iti doresc!
franziska_eu
Postat pe 14 Februarie 2012 13:40
Iti tinem pumnii si ti dorim sanatate ..Cum arata scurgerea ta si ce inseamna '' superficial ''??
kudika497283
Postat pe 21 Februarie 2012 12:16
buna! acum cateva zile sotia mea a primit rezultatul testului Papanicolau : HSIL CIN III,
am nevoie de ajutor deoarece psihic suntem terminati, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi as fi recunoscator. AJUTOR!!!
kudika_1000386
Postat pe 27 Ianuarie 2016 10:29
spune-mi te rog ce pasi ai urmat si cum s-a terminat totul, ca acum cateva zile am primit si eu rezultatul examenului Papanicolau: HSIL CIN III. MULTUMESC
kudika_1000386
Postat pe 27 Ianuarie 2016 10:33
De la: kudika_1000386, la data 2016-01-27 10:29:41buna! acum cateva zile sotia mea a primit rezultatul testului Papanicolau : HSIL CIN III,
am nevoie de ajutor deoarece psihic suntem terminati, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi as fi recunoscator. AJUTOR!!!


Doamne, ce rau imi pare!
Cum Dumnezeu ati ajuns in stadiul III?
Sotia ta nu stia ca trebuie sa faca test Papanicolau in fiecare an?
De ce ati stat atatia ani fara test?

In sfarsit, este tarziu sa va trag de urechi, deja sunteti necajiti, dar CONIZATIA ar fi salvarea!
Cautati un medic foarte bun sa o opereze!!!! Nu va uitati la bani ca la asa ceva nu-i de glmit! Practic se taie o bucata din colul uterin, zona afectata si apoi cu tratament serios si teste papanicolau la 4-6 luni de verificare continua, se va evita reinfectarea si se va tine sub control evolutia.

http://www.romedic.ro/displazia-cervicala

Intre timp, as mai sfatui-o sa faca un tratament naturist, cel pe care Monica Tatoiu l-a facut cu succes dupa 10 ani, cand i-a revenit cancerul de col uterin si a scapat definitiv.
Uite aici:
http://tabu.realitatea.net/reteta-monica-tatoiu-cancer/

Daca aveti nevoie de explicatii amanuntite, trimite-mi mesaj privat!

Sanatate maxima!!!!!
kudika_11495
Postat pe 27 Ianuarie 2016 10:52
De la: kudika_1000386, la data 2016-01-27 10:29:41buna! acum cateva zile sotia mea a primit rezultatul testului Papanicolau : HSIL CIN III,
am nevoie de ajutor deoarece psihic suntem terminati, daca ma poate ajuta cineva cu sfaturi as fi recunoscator. AJUTOR!!!



Poate ajutor emotional,domnule draga!!!!Medicul ginecolog o poate indruma corespunzator pe sotia ta!!!!Sfaturile virtuale nu o pot vindeca pe sotia ta!!!Opinia specialistului este singura, care va poate asigura suportul necesar, sotia ta, trebuie sa se prezinte la medic, cu rezultatul analizei respective!!!

Domnule draga, calea spre tratarea sotiei tale nu va fi una usoara, dar avei incredere in voi si medicul curant al sotiei tale!!!!Sanatate!!!!
kudika_15804
Postat pe 27 Ianuarie 2016 11:59

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
apenticita 4 De la: free2camelia 17 Octombrie 2009 17:32
vand pregnyl 5000ui si proviron 7 De la: SteroMAX 28 Februarie 2014 14:40
neurologie 10 De la: tudor_tan 31 Martie 2010 21:16
PRESTARI SERVICII MEDICALE LA DOMICILIUL PACIENTULUI 1 De la: asmed_anca 21 Decembrie 2008 00:48
buna 3 De la: office_salinasusesi_ro 28 Februarie 2010 18:47