Setari Cookie-uri

Spoturi de lumina

Am observat ca spoturile de lumina sunt in continuare la mare cautare. Nu inteleg de ce se intampla acest lucru cand exista atatea modele de candelabre, aplice si lampadare pe piata care au si rolul de elemente decorative in cadrul locuintei.
Eu va sugerez sa renuntati la ele!
IleanaPop
Postat pe 1 Iulie 2008 17:54
Spotul de lumina da un aspect mai modern ,candelabrele sunt de domeniul trecutului desi sunt frumoase au urmatorul dezavantaj:
-sunt greu de montat
-din magazine sunt montate sa se aprinda toate becurile ex.daca ai cumparat o lustra de 6 becuri trebuie sa apelezi la un specialist sa-ti faca 2+4 .
-se umplu de praf care se curata greu.
Spotul de lumina are avantajul de a fi montat mai usor, curatat mai usor reducere de consum energetic si ai posibilitatea de a-ti construi singur ,depinde de idee si de pricepere.
vpopescu58
Postat pe 13 Octombrie 2008 19:49
Cer parerea specialistilor de la condo in urmatoarea problema: viitorul meu living are dimensiunile de 4/10 metri. vreau sa fac in el cea mai turbata instalatie de iluminat. am cateva idei, dar inca nu ajung. vreau niste fotografii, sau sugestii referitor la design. nu conteaza cate corpuri vor fi, 10 sau 210 si de unde se aprind, de unde se sting, cu sau fara telecomanda. nu are importanta daca trebuie montate pe marginea canapelei sau in pardoseala. nu are importanta puterea becurilor sau culoarea lor. nu are importanta daca sunt tuburi fluorescente sau becuri de lanterna. vreau sugestii, daca se poate imagini. va rog si va multumesc. A, uitam, bineinteles, in fantana arteziana va fi din nou.........lumina. o idee de fantana pentru living.


Nea vpopescu, spoturile au un aspect mai modern, deci, toti taranii isi monteaza spoturi; ca sa fie moderni, nu-i asa? iar candelabrele sunt pentru fanii genului si nu vor fi niciodata de domeniul trecutului. ai prezentat dezavantajele candelabrelor, eu o sa-ti prezint dezavantajele gunoaielor de spoturi: sunt mult prea scumpe pentru dimensiunile lor si niciodata nu-si justifica pretul; sunt foarte mari consumatoare de energie (ai spus ca au consum redus.........minti) si au cel mai prost randament dintre toate corpurile existente - 8 spoturi de 35 w din dormitor la o taranca, ilumineaza cat singurul meu bec economic de 22w din dormitorul meu; spoturile cu borne se ard prea repede, chiar si cele mai de calitate; nu pot fi montate in mansarde, intrucat se incalzesc foarte tare si risti sa-ti dai foc la casa (normativul nu permite, dar taranii stiu mai bine si monteaza). la 20 de spoturi montate intr-o camera nu-ti mai trebuie centrala. fiecare dintre aceste dezavantaje te frige la buzunar. daca mai vrei iti mai spun. sunt electrician de meserie si declar cu mana pe inima - mi-e greata de spoturi.
au si candelabrele dezavantajele care le-ai spus tu, dar cine are bani de un candelabru de 65 de kg cu 40 de becuri, are bani si sa-l monteze si are si timp sa-l bantuie toata ziua cu aspiratorul sau sa fugareasca paianjenii din el. si daca nu stii sa faci 2+4 le legi toate in paralel si cumperi un variator de 500w si ai incheiat problema. bafta la spoturi !
subsonic
Postat pe 28 Octombrie 2008 23:07
Am cautat spoturi cu leduri, dar din pacate la noi sunt foarte scumpe si cu putine leduri, adica putere mica de iluminare.
Tot ce am gasit in tara sunt de 28 si 35 de leduri, cand afara se gasesc de 48 si chiar 60.
Dupa cum putem deduce din tehnologia LED, ele consuma foarte putin, un spot cu 35 de leduri consuma 2,5 W sau 3,2 W si are o durata de viata mult mai mare.
gavagiuc
Postat pe 2 Noiembrie 2008 13:17
Probabil nimic din lumea asta nu-i mai bun pe post de veioza sau lanterna decat spotul cu LED-uri. LED-ul consuma putin dar lumina emisa de el nu este "plina". este de concentratie slaba, exact ca tuburile fluorescente: au lumina alba, daca te uiti spre el te orbeste, iar daca iluminezi camera cu el trebuie sa incretesti fruntea. Cea mai buna lumina este emisa de becurile clasice, mari consumatoare de energie, iar cel mai bun inlocuitor al lor este becul economic daca vorbim despre consum. Pentru a avea o cantitate de lumina de concentratie echivalenta cu un bec economic, trebuie sa-ti cumperi cam tot atatea spoturi cu LED ca sa ajungi la puterea unui bec economic. Daca iti permiti 8-10 spoturi in loc de un bec economic nu-mi ramane decat sa te felicit. Iar cand incep sa se arda LED-urile dintr-un spot unul cate unul, trebuie sa inghiti in sec pana se ard macar jumatate din ele ca sa schimbi tot spotul. Cea mai mare parte din spoturile cu LED proiecteaza o "bulina", deci, trebuie plantate in asa fel incat sa proiecteze "buline" in toata camera; sta cineva sa faca treaba asta? Cred ca locul cel mai bun pentru spotul cu LED este in piscina. se pot proteja usor de apa, datorita consumului redus le poti lasa aprinse si noaptea, iar in apa bulina se "sparge" si fascineaza mai mult decat intr-o camera. "Dupa cum putem deduce", deocamdata becul economic ramane poate cel mai bun. Iar daca voi avea vreodata pe acoperisul casei un lant de baterii solare, ma voi intoarce la becurile cu incandescenta. Deocamdata nu-mi permit baterii solare nici pe acoperisul lui Bobica.
Nu am nimic impotriva spoturilor de orice specie; fanii genului isi vor monta spoturi si fara parerea mea; doar am prezentat dezavantajele care le-am intalnit eu personal la spoturi. Sper sa pot ajuta cu o idee sa stiti in ce va bagati.
Astept in continuare o idee in legatura cu instalatia de iluminat din sufrageria mea reincarnata. Va multumesc.
subsonic
Postat pe 2 Noiembrie 2008 21:14
Nu am achizitionat inca nici un spot cu leduri, parerea mi-am facut-o din documentarea de pe internet, am vazut ca la unele scrie ca au lumina calda.
acuma folosesc becuri economice in toata casa, dar ma interesa pentru viitorul meu apartament, pe care lam achizitionat recent.


http://www.ledmaster.ro/index.php?oldal=leds&csoportID=33
aici am gasit spoturi cu leduri, printre specificatii zice ca au luminca calda si unghi de vedere 110°.
gavagiuc
Postat pe 3 Noiembrie 2008 15:47
Sunt si tuburi fluorescente cu lumina calda. Am vorbit de concentratia luminii, sau consistenta, cum vrei sa-i spui. Nu de culoarea care o emite corpul respectiv. Si cu privire la unghi, spoturile cu halogen au unghiuri si mai mari de 110. bulina e tot bulina si peretii raman tot negri. adevarul e ca barbatilor nu le trebuie lumina pe pereti; insa o gospodina care si-a cumparat un bibelou sau un tablou sufera ca nu se vede si la ea ca la Rozi. Daca nu montezi spoturi pe marginea tavanului mananci ciorba rece. Inca nu sunt multumit de spoturi. Astept sa se mai perfectioneze. si nici atunci nu voi fi multumit de designul lor. Voi faceti cum doriti. De exemplu, la intrarea intr-un living, am vazut la 39 din 40 de tarani, cupola cu spoturi. Dar n-am vazut la nimeni o cupola inchisa cu o fasie din plexic alb-mat si cu un neon rosu inchis deasupra. efectul este doar o banda curba rosie. cred ca voi fi primul cu asa ceva. Intri in living la taran si iti aprinde.......ce crezi ? 20 de spoturi cu variator, ca sa vezi ca are si variator. In livingul meu vor fi pe tavan la margine pe lungime si pe latime neoane galbene, acoperite cu rigips, dar rigipsul nu va atinge nici peretele nici tavanul. efectul e ca la "iesirea" din rigips vor fi doua dungi galbene, una pe perete si una e tavan; doua dungi in forma de L (pe peretele din stanga si continua pe peretele din fata). in total, 11 neoane de 36w adica 396w, echivalentul a 10 spoturi de 40w. N-am vazut pe nimeni sa-i zboare imaginatia la asta. Arata altfel decat 10 capace de coca-cola pe tavan demodate. da cumpara gogu spoturi pentru tot neamul; si rigips ca sa le poata monta, nu-i asa?
subsonic
Postat pe 5 Noiembrie 2008 22:52
Neoanele sub un perete fals arata foarte bine. Am stat in Bucuresti la un hotel de 4 stele si aveau un perete fals cu tapet iluminat sus si jos de 4 neoane de 1,5 metri. pacat ca nu am cum sa atasez poze, sa se si vada. pentru dormitor era o ambianta foarte linistitoare, nu ai mai fi iesit din el.
Imi place ideea ta cu nenoanele, tare as vrea sa vad cum arata in realitate camera iluminata.
gavagiuc
Postat pe 6 Noiembrie 2008 21:57
www.leds-c4.com
producator corpuri de iluminat
Adrian Popa
0726-317127
adrian@ledsromania.ro
adrianpopagheorghe
Postat pe 16 Noiembrie 2008 13:52
gavagiuc daca ai pozele de la hotel cu neoanele te rog trimite-le la subsonic_jt@yahoo.com. sa traiesti!

P.S. Ce bine ca am spatiu!!!!!!!! hop si eu cu reclama. poate vand 10 spoturi.....
subsonic
Postat pe 19 Noiembrie 2008 16:01
Sa sti ca sunt un taran cu diploma. Poate ai dreptate, nu am analizat in amanuntit spoturile, dar vremea candelambrelor s-a cam dus.O sa fac un studiu personal la spoturi.Sa sti ca sunt un taran din Timisoara ,crescut la Caransebes unde si locuiesc .Vreau sa-mi dai o idee cum montezi becurile economice in candelambre???ca nu au loc.Taranii sunt si ei oameni care muncesc pamantul, cresc cai vacine vind lapte ,carne, paine si vor sa fie sa aiba si ei o casa MODERNA.Poate nu sunt informati.La mansarde daca montezi spoturi ingropate in rigips ai dreptate pot provoca incendii.Am incercat sa bag un bec in spatiu pentru tastatura calculatorului, este imposibil,risc sa aprind calculatorul.Ce ma deranjeaza la tine este tonul disretuitor care il folosesti la semenii nostri de alta categorie sociala(taran)Poate ai dreptate in privinta spoturilor dar puteai sa o faci mai diplomatic.Sa sti ca eu mi-am facut lustre artizanale mai ales pe neoane .Nu sunt chiar un necunoscator.Iti doresc numai bine si poate mai imi dai un sfat cu privire la sisteme de iluminat Cu stima.
vpopescu58
Postat pe 30 Noiembrie 2008 11:11
De unde gasesti plexic ??
vpopescu58
Postat pe 30 Noiembrie 2008 11:20
Daca ai poze cu neoanele din hotel trimitemi-mi si mie vpopescu58@yahoo.com. Multumesc
vpopescu58
Postat pe 30 Noiembrie 2008 11:22
am adaugat pozele in galeria:
http://www.condo.ro/comunitate/gavagiuc/poze/album/645.html
gavagiuc
Postat pe 1 Decembrie 2008 21:21
nea vpopescu, eu n-am zis ca esti taran, dar nici n-a trecut vremea candelabrelor. sa fie clar. o sa-ti trimit niste poze cu candelabre de le visezi noaptea. aveam o poza cu un candelabru japonez, nu stiu daca mai am poza, dar nu voi uita niciodata cum arata. daca in camera ta inalta de 2,4 metri nu incape un candelabru nu inseamna ca a trecut vremea lor. Intra in 10 biserici la alegere si spune-mi daca ai reusit sa vezi vreunul. Si daca vezi, incearca sa convingi preotul sa-l dea jos si sa ilumineze cu spoturi.

cum se monteaza becul economic in candelabru ? simplu, se infileteaza in dulie in sensul acelor de ceasornic; si iti mai spun un secret: in candelabrele in care nu incap becuri economice, nu se pot monta becuri economice.

mie imi plac sistemele de iluminat grandioase, iar candelabrul corespunde gustului meu. ma fascineaza jocurile de lumini de la scenele de concert, sau reflectoarele din studiourile de televiziune. toate astea sunt in contrast cu spoturile; ca efect; in privinta consumului ma abtin.

Imi cer scuze pentru tonul dispretuitor.

Nu stiu unde se gaseste plexic. Intreaba la un atelier care face firme luminoase pentru magazine. Ei folosesc plexic mult.
subsonic
Postat pe 28 Decembrie 2008 21:11
P.S. o sa-ti trimit si poze cu candelabre cu becuri economice.
subsonic
Postat pe 28 Decembrie 2008 21:58
Domnule Subsonicjt sa sti ca am inaltimea de la apartament de 3m candelabru care ma enerveaza .Am 6 globuri Si sincer nu intra becuri economice, Am sa incerc sa schimb globurile.De asemenea acolo (in sufragerie ) AR TREBUI SA SCHIMB TOT SISTEMUL CA SA PUN SPOTURI.Eu cred ca spoturile se preteaza pe coridor si in bucatarie.In rest va eurez LA MULTI ANI !!!!1
vpopescu58
Postat pe 29 Decembrie 2008 20:12
Si eu sunt de parere ca spoturile se incadreaza mai bine in bucatarie, baie si hol,dar asta si pentru ca nu apreciez mobilierul din pal care face pereche potrivita cu spoturile.....Dar preferintele mele nu m-au impiedicat sa platesc mobila si iluminatul in stil f.tineresc pt.apartamentul fiului meu,amenajat la parterul casei.Pana la urma e o problema de gust,stil,mediu,cultura,prioritati.,asa ca e de preferat sa nu se discute.E ca si cum ne-am certa unii cu altii pt. ca unuia ii place rosul iar altuia galben.De exemplu ,in livingul fiului meu un candelabru nu ar fi cea mai buna alegere,iar in livingul meu ar fi...un sacrilegiu sa incastrez spoturi... Lampadarele insa , sunt o varianta placuta ,calda,si eleganta.De asemeni si aplicele .Asa ca spoturi ,led-uri,becuri clasice ,oricare sa fie de calitate buna,nu merita sa faceti economie cu ochii vostrii....Va doresc un An Nou ....luminos ....
libra66
Postat pe 29 Decembrie 2008 22:10
CRED CA SE POATE INLOCUI PLEXICUL CU policarbonatul E DOAR O IDEE SAU PROPUNERE DAR POTI INCERCA CU O BUCATA MICA PT PROBA,SA VEZI CE EFECT ARE,SI APOI TE DECIZI CE SI CUM 0 problema ar ptea fi zgomotul facut de instalatia neoanelor{tiuit sau biziit} mai ne spui ce ai facut ce ti a iesit salutare!
VALENTIN_STAN64
Postat pe 1 Ianuarie 2009 21:56
Buna ideee am sa incerc LA MULTI ANI
vpopescu58
Postat pe 2 Ianuarie 2009 22:21
Sa sti ca sunt un taran cu diploma. Poate ai dreptate, nu am analizat in amanuntit spoturile, dar vremea candelambrelor s-a cam dus.O sa fac un studiu personal la spoturi.Sa sti ca sunt un taran din Timisoara ,crescut la Caransebes unde si locuiesc .Vreau sa-mi dai o idee cum montezi becurile economice in candelambre???ca nu au loc.Taranii sunt si ei oameni care muncesc pamantul, cresc cai vacine vind lapte ,carne, paine si vor sa fie sa aiba si ei o casa MODERNA.Poate nu sunt informati.La mansarde daca montezi spoturi ingropate in rigips ai dreptate pot provoca incendii.Am incercat sa bag un bec in spatiu pentru tastatura calculatorului, este imposibil,risc sa aprind calculatorul.Ce ma deranjeaza la tine este tonul disretuitor care il folosesti la semenii nostri de alta categorie sociala(taran)Poate ai dreptate in privinta spoturilor dar puteai sa o faci mai diplomatic.Sa sti ca eu mi-am facut lustre artizanale mai ales pe neoane .Nu sunt chiar un necunoscator.Iti doresc numai bine si poate mai imi dai un sfat cu privire la sisteme de iluminat Cu stima.

FAC PARTE DIN ACEEASI CATEGORIE, Sa sti ca sunt un taran cu diploma.
AI PERFECTA DREPTATE, ASA E CU MARII SPECIALISTI care uita de unde au plecat. asta nu ne impiedica sa ii ascultam si sa adoptam ideile bune care lle au, cu deosebita stima.
Teo60
Postat pe 3 Ianuarie 2009 07:24

ce probleme aveti...?!? care cu spoturi, care cu candelabre...mie-mi plac luminarile.
octopus
Postat pe 3 Ianuarie 2009 17:14
Mai ales seara la cina romantica, lumanarile sunt excelente.
vpopescu58
Postat pe 4 Ianuarie 2009 16:59
ledurile nu se ard,ele devin mai slabe ca intensitate.sunt concepute sa ilumineze 50.000 - 100.000 ore,adica incepand de azi daca folosesti zilnic are o autonomie de 6-10 ani.
decoconcept
Postat pe 5 Ianuarie 2009 13:11
Bine, bine, nu se ard led-urile, gata mai , nu se mai ard. Si femeia scade in intensitate desi e conceputa sa te tina o viata. Totusi se mai arde din cand in cand.
subsonic
Postat pe 7 Ianuarie 2009 10:28
Se arde, dar nu cu Dumneata!
MoshGerila
Postat pe 4 Februarie 2009 12:31
Sau si mai corect spus, se arde fara Dumneata!
MoshGerila
Postat pe 4 Februarie 2009 12:32
MoshGerila, cu poantele tale nu am fi intrat in uniunea europeana!
subsonic
Postat pe 4 Februarie 2009 15:15
spoturile sunt de efect, desi eu nu sunt foarte multumita de ele, in curand altceva le va lua locul asa ca...
andra_alexandra
Postat pe 12 Februarie 2009 17:36
Fiecare isi alege iluminatul in casa cum doreste intr-adevar nu dau lumina buna dar sunt moderne si au farmecul lor, mie personal imi plac mai ales cele incastrate in mobila.
ingridtecsi
Postat pe 13 Februarie 2009 11:35

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
placare pereti 14 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:27
Renovare garsoniera 4 De la: eka20 10 Noiembrie 2010 22:21
usi de interior? 2 De la: carla_alman 11 Noiembrie 2013 19:34
dormitor cu pat rotund 8 De la: condo010101 29 Septembrie 2010 16:40
Este mai indicat sa se zugraveasca cu var in baie? 35 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:46