Setari Cookie-uri

Culori pentru bucatarie

Doresc sa-mi zugravesc bucataria si nu stiu ce culoare sa aleg pentru pereti. Mobilierul pe care il am prezinta o combinatie de alb si negru. Puteti sa-mi oferiti unele sugestii? Am inteles ca exista chiar unele culori ce stimuleaza pofta de mancare.
IULIA_ANDR
Postat pe 1 Iulie 2008 18:14
Buna ziua! negru in bucatarie. Eu tia-s propune sa schimbi mobila. In legatura cu culorile care se folosesc pentru stimularea apetitului, acestea sunt nuantele de orange (piersica, banan), iar cele care diminueaza acest apetit sunt nuantele de albastru (natur pana la bleumarin). O foto ne-ar ajuta mai mult
koanamay
Postat pe 13 Iulie 2008 18:14
am vazut bej-crem cu negru,da o nota de eleganta,erea made in GERMANIA,erea superba,e ceva ce nu vezi la oricine,am mai vazut la tv pe la vedete combinatia asta.poti pune pe pereti crem.
kalis27
Postat pe 20 Iulie 2008 11:43
Draga mea,
Ce model are mobila din bucatarie? ce suprafata are? Ce dimenisuni? De unde bate lumina? Asezarea acesteia fata de punctele cardinale? Este o bucatarie incorporata in living? Este prevazuta cu usa sau doar o simpla arcada? Cezi tu, pentru a aplica o culoare pe pereti nu trebuie sa vezi ce e la moda, ca poate nu da bine. Dar daca vrei sfaturi te rog sa aduci mai multe detalii despre locul pe care doresti sa il amenajezi. Ce fel de gresie ai pe jos? Cum este aranjata: tip romb sau obisnuit? are model? Ce fel de model? Cel mai bine adauga niste fotografii pe adresa ,ea de mail koanamay@gmail.com pentru a te ajuta mai mult. Cu drag,
Oana
koanamay
Postat pe 20 Iulie 2008 19:05
Buna ziua!

Si eu doresc sa-mi zugravesc apartamentul proaspat achizitionat! In bucatarie am var alb, mobila alb cu gri,pe jos gresia neagra dispusa normal, pe pereti pana la jumate gresie alb cu gri si cu rosturi negre!Este camera separata cu usa spre balcon, pozitionata spre est. Sa mai schimb culoarea zugravelii?
sofi_4891
Postat pe 1 August 2008 15:42
Nu cred ca trebuie sa fim chiar atat de fixisti in amenajari,sa facem combinatii ideale de culori,trebuie sa ne lasam imaginatia sa-si faca treaba.UN sfat pe cere imi permit sa-l dau pentru cei care vor sa-ri zugraveasca peretii,incercati sa iesiti din monotonia bejului,albului,incercati culori vii,incercati sa va faceti casa sa zambeasca,cand intrati intr-o camera sa va faca sa nu mai plecati de acolo.
O spun din experienta,am trecut prin febra bejului si albului,totul era ca la carte ,totul se asorta,intr-un cuvant totul monoton,acum mi-am lasat imaginatia sa-si faca de cap,in camera copilului am scos mobila bej,si am facut o combinatie de porocaliu cu argintiu,este extraordinara si o recomand,peretii verde brotac,restul perdele si multe alte maruntisuri de pus pe rafturi in diverse culori vesele.La amenajarea camerei a participat si baietelul meu de 7 ani,este pasionat de desen,a cules cateva pietricele si le-a colorat,sunt extraordinare si dau bine in camera pe rafturi,si el este foarte incantat ca a participat la amenajarea propiriei camere.In Camera noastra a parintilor am facut o combinatie de rosu-grena pe doi pereti si un galben deschis pe ceilalti doi pentru a mai stinge un pic rosul.Canapelele erau deja crem,am uitat sa mai spun ca unul din peretii rosii este cel cu fereastra unde am pus o perdea crem- aurie,vine foarte frumos pe acel rosu.Mobila urmeaza sa o confectionam,cred ca o sa fie pe negru sau ceva culoarea mierii.Pe jos am renuntat la clasicul covor si am cumparat de la Bam-Boo rogojini,pe care am dat 25 lei/buc,vine foarte frumos.
Acum ne ocupam de peretii bucatariei,care este de fapt o bucatarie-living,unde avem un acvariu si vrem sa facem un joc de culori,albastru marin,albastru deschis,galben si sa lipim cateva stelute de mare,scoici,aici cred ca voi apela iar la talentul baietelului meu pentru a colora cateva scoici.
Asa ca scapati de monotonie si fiti creativi,daca nu aveti idei,sunt o multime de reviste pe piata cu amenajari interioere unde gasiti o multime de ideii,nu trebuie se le aplicati pe cele care costa mult,le puteti adapta la bugetul si spatiul pe care il aveti.Va doresc mult succesc si sa aveti inspiratie.
dian_vladian
Postat pe 3 August 2008 10:10
Buna, inainte sa-ti raspund am studiat un pic ofertele pe net, de obicei la alb/negru merge peretele alb.
Dar daca vrei sa-i dai o culoare, poti incerca un crem pal, culoarea untului.
Altfel e prea incarcata bucataria punand alte culori, depinde si cat de mult predomina negrul.
Am mai vazut si cu putin verde crud, arata bine alaturat de alb/negru, dar poate doar un perete.
Eu nu sunt expert, dar imi place frumosul, imi place sa arate bine lucrurile si sa fie mai potrivite cu restul.
Prea multe culori sunt obositoare, asta daca mai ai si o bucatarie mica.
Cu negru merge foarte bine si rosu, oranj.
De fapt cu alb si negru merge orice culoare, doar ca daca erau separat, era mai bine.
Succes!
http://ikeaeu.ecweb.is/08/MRO/
ilona6411
Postat pe 3 August 2008 11:18
Buna,ai ales pt bucatarie nonculoarea !nu te oboseste?
Foloseste pt pereti culoarea caisei coapte sau culoarea somon deschis si o perdea alba forte simpla;poti folosi obiecte decorative de la portocaliu deschis pina la rosu coral si chiar negru!
khayam
Postat pe 7 August 2008 02:06
Uite, pentru ca sugerm mai demult intr-un alt raspuns ca alastrul diminueaza apetitul, eu am optat pentru o bucatarie albastra. Am pe jos gresie cesarom fond alb si jocde bleu. am pus faianta alba in dreptul blatului de lucru unde se afla chiuveta, aragazul si scurgatorul. In rest a ramas peretele alb ca varul. Am atasat un frigider alb, aragaz cu nuantede albastru si cateva elemente inox si negru. Inrest domneste albastrul marin care pe mine ma incanta la nebunie. Blatul l-am ales alb murdar, astfel incat murdaria nu se vede. Bucataria nu am prevazut-o cu usa fiidca parterul este deschis, dar oricum mirosul este atenuat de hota. Araasplendid. veti intreba de ce alb. pentru ca este noua casa, albul este cel mai ietin, iar dupa 5 ani trebuie sa dai tot jos ca sa recladesti. Abia atunci va fi arta...
koanamay
Postat pe 19 August 2008 18:19
bucataria trebuie sa fie luminoasa asa ca eu prefer alb,crem sau caramiziu deschis iar gresia si faianta culori mai inchise in aclasi ton cu peretii
marinela_diana
Postat pe 24 August 2008 21:41
Salutare tuturor!
Am nevoie de ajutorul vostru in renovarea camerei mele.Mi-am cumparat deja o canapea extensibila de culoare caramizie iar spatarul si manarele un gri foarte deschis.In functie de aceasta trebuie sa ma decid asupra culorii mobilei si a peretilor.Ati putea sa ma ajutati cu o sugestie?
Va multumesc anticipat!Toate cele bune!
loredana_555
Postat pe 18 Septembrie 2008 16:54
Cu siguranta in combinatie trebuie sa pui calvados, Dar ca asociere bejul (mesteacan, par) - cu cele mai deschise nuante ale sale. Gri-ul pastreaza-l pentru ramele tablourilor, lampile de iluminat si alte accesorii. Eventual jos sa pui un covor dreptunghiular, oval sau cerc de mai mici dimensiuni intre obiectele de mobilier. Cat despre pereti, foloseste tonuri de crem asemenatoare cu ele ale celei mai deschise nuantefolosita la mobilier. Din pacate insa nu stiu ce forma are camera, daca este iluminata suficient, ce culoare are geamul si perdeaua, ce culoare are podeaua si ce culoare are usa. Astept sa revi cu detalii.
Cu drag,
koanamay
Postat pe 19 Septembrie 2008 20:16
nu se foloseste albastru in bucatarie
octopus
Postat pe 21 Septembrie 2008 19:42
Multumesc frumos "koanamay pentru ideile tale.Ma incanta foarte mult si cu siguranta am sa tin cont de ele.Am sa raspund la intrebarile tale referitoare la camera mea: forma este pe lung ( am spart balconul si am prelungit camera iar terasa este inchisa in termopan alb),m-am gandit sa nu folosesc perdele ci jaluzele ( culoarea inca nu stiu),incaperea este destul de iluminata,parchetul este mai deschis, mult mai deschis la culoare decat usile care sunt un maro spre rosiatic.Unde a existat terasa as vrea sa pun 2 fotolii si o masutza, tu ce zici?
loredana_555
Postat pe 22 Septembrie 2008 17:39
Desi se pare ca bucataria deschisa a castigat adepti ,probabil ca in urmatorii ani optica se va schimba deoarece in bucatariile noastre,chiar se gateste.O hota,cat de performanta ar fi nu va fi eficienta 100%la pregatirea unei tocanite,sarmale,peste sau cartofi prajiti..ceea ce va face ca optiunea "open space" sa nu mai fie preferata,desi in poza da bine.De aici pornind,voiam sa subliniez ca bucataria e f. importanta si de obicei,daca dimensiunea permite , este un loc preferat,asa ,pt.o ....sueta si o tigara.Astfel,acest spatiu trebuie amenajat cat mai placut si,daca se poate, mai cald,insusi focul,gatitul ,conducandu-ne catre aceasta directie.Asa ca ,si eu sunt de parere ca folosirea nuantelor calde - galben,oranj,caramiziu,cu accente de rosu ,sau verde cud,care sa sparga monotonia creeaza o ambianta potrivita.De asemeni,chiar si intr-o bucararie....monotona ,se pot face schimbari deloc costsitoare,dar de efect,cum ar fi,o perdeluta,fata de masa sau seturi de masa,ustensile de bucatarie,abajurul etc ,toate asortate,prefigurand o imagine de ansamblu noua si placuta.
libra66
Postat pe 10 Decembrie 2008 09:55
nu te mai uita atat la ce au vedetele ca uiti cum ar trebui sa scrie si ele si tu
se scrie era si nu erea, lasa revistele de fitze si citeste gramatica pt clasa a v-a
ing_dumitrache
Postat pe 14 Decembrie 2008 09:13
Rosu stimuleaza pofta de mancare, dar in decurs de un an poate deveni obositor. Culorile calme pot fi un avantaj daca stai mult in bucatarie. Cele pe baza de galben Mediteraneean stimuleaza intelectul.
Loanacristina
Postat pe 15 Decembrie 2008 19:40
http://community.webshots.com/user/CLAU_ILINA

VETI GASI IN ALBUMUL ONLINE...PÃREREA MEA DESPRE AMENJARE...NU E FRUMOS CE E FRUMOS...E FRUMOS CE-MI PLACE MIE!
SUCCES!
razvanclaudia
Postat pe 16 Decembrie 2008 07:35
hmm de ce nu inecerci un rosu ar da o pata de culoare si mie imi plac combinatiile de alb si negru dar nu in bucatarie mai bine in dormitor dar ai putea sa dai si alb dak ti separe prea colorat faci o bucatarie clasica insa prea monotona
andreeabacau
Postat pe 27 Ianuarie 2009 14:34
Buna,
Am si eu ca toti cei de aici nevoie de ajutor. Am un hol foarte lung si foarte ingust. As vrea sa stiu si eu cu ce culoare as putea sa-l vopsesc si de asemenea cum sa il decorez in asa fel incat sa para mai lat. Multumesc anticipat
simonettainocentta
Postat pe 6 Februarie 2009 12:04
Eu sunt de parere ca intr-un aparteament culorile care te fac sa te simti bine ,sa te relaxezi sunt cele calde.Stiu ca culoarea rosie stimuleaza pofta de mancare,incerca si sunt sigura ca iti va placea dar in combinatie cu alte culori si va iesi super.Spor la treaba!
mcmarimar2002
Postat pe 8 Februarie 2009 01:29
holul vopsestel culoare deschisa crem de exemplu pe un perete pune o olinda cu rama lata si culoarea ramei sa fie inchisa iar restul depinde ce iti trebuie functional(dulap tip cuier,dulap pentru papuci)
luminitagrigoriu
Postat pe 9 Februarie 2009 08:34
Eu am facut verde foarte pal in holul lung de la intrarea in apartament. Usile sunt culoarea nucului, gresia combinatii de crem - per ansamblu arata foarte fain si primitor.
camelia_dinica
Postat pe 13 Februarie 2009 08:08
In bucatarie cele mai potrivite culori sunt cele deschise,tinand cont si de faptul ca aceste incaperi nu sunt foarte mari si albul da o nota de mai multa curatenie .
milasanelena_condo
Postat pe 13 Februarie 2009 17:33
Alb Daca ati pus deja negru, puneti alb!
dr2000_condo
Postat pe 14 Februarie 2009 14:05
In privinta culorilor, stim cu totii ca acestea sunt la moda pe rand si alegerea lor tine in primul rand de gusturile fiecaruia.
Cea mai clasica bucatarie este aceea zugravita in alb. Albul, subliniat de cele mai multe ori de inca o culoare (albastrul, de exemplu), este o alegere des intalnita in bucatarii, deoarece da un aspect curat
Culorile calde, precum rosu, galben si portocaliu sunt energizante. Cele reci - albastru, verde si violet - ajuta la crearea unei atmosfere linistite. Studiile arata ca rosul, de exemplu, are ca efect cresterea pulsului, a respiratiei si amplificarea poftei de mancare.
MarinAlina82
Postat pe 15 Februarie 2009 00:09
Cred ca ai putea zugravi pereti in alb, si ai putea dauga cateva placi din faianta din aceea mare, cenusie...
m3rlinetza
Postat pe 15 Februarie 2009 11:53
eu cred ca o nuanta de crem este foarte indicata la culoarea mobilierului ta
petru29
Postat pe 15 Februarie 2009 18:12
galben deschis,alb...culori pastelate...negru in bucatarie..f sic si indrazneata alegerea
onutza_condo
Postat pe 19 Februarie 2009 14:40
Ma gandeam ca negru ar merge la living...dar cred ca poate fi draguta si o bucatarie neagra, desi eu as alege sa o fac verde, lila cu crem,alb cu crem,portocaliu cu lemn masiv din stejar, rosu-crem, ciocolata-crem..
m3rlinetza
Postat pe 20 Februarie 2009 22:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
De unda cumparam decoratiuni de craciun? 13 De la: kudika_11933 5 Decembrie 2013 13:10
ce culoare sa aleg pentru decorarea camerei ? 21 De la: nicolette_cristina 23 Octombrie 2011 19:29
Cum zugravesc peste lavabila ? 9 De la: miagligor 19 Martie 2010 04:59
detali pt . incalzire vin pardoseala 1 De la: inventator 18 Martie 2010 23:29
feng shui in dormitor 36 De la: mokus1 31 Martie 2010 21:02