Setari Cookie-uri

Ma poate ajuta cineva care stie din experienta?

Vreau sa forez un put pana la a treia panza de apa si as dorii cateva sfaturi practice despre firme,cum sa aleg putul, la ce ma pot astepta in timpul executarii, diferite amanuntye de care dai numai daca ai trecut prin asa ceva, etc.
Multumesc anticipat
healthy000676
Postat pe 19 Octombrie 2008 12:16
De la: ilie0001, la data 2008-10-19 12:16:25Vreau sa forez un put pana la a treia panza de apa si as dorii cateva sfaturi practice despre firme,cum sa aleg putul, la ce ma pot astepta in timpul executarii, diferite amanuntye de care dai numai daca ai trecut prin asa ceva, etc.
Multumesc anticipat

cu puturile e la risc.poti gasi al treilea izvor la 20 m sau la 100
sau poti sa nu dai de apa deloc e la risc.
eu am sapat la 40 de metriicu tub de 25.conteaza zona de panza freatica.poti sa sapi pe langa panza de apa.eu am dat 60 de mil dar constient ca unde ma aflam cu terenul riscam sa sap degeaba si sa pierd banii pe sapat.

Postat pe 10 Decembrie 2008 20:00
Multumesc pentru sfaturi
healthy000676
Postat pe 11 Decembrie 2008 18:13
Pe la mine prin zona unde apa e aproape 6 - 8 m, se folosesc "pompele batute". Chestia asta este o teava putin "preparata" care se bate in pamint. Modul de preparare este urmatorul: Se face la strung dintr-un otel tare o piesa conica care se sudeaza in capul unei tevi de circa 2 - 3 metri care va fi gaurita pe taoata lungimea ei cu gauri mici si dese in asa vel incit sa rezulte o sita destul de deasa dar si rezisteta la socurile la care va fi supusa in timpul bataii...Asta este virvul de lance care trebuie sa fie ascutit si perfect conic ca altfel va da o traiectorie strimba tevii.... mai departe pe masura ce se bate si teava intra in pamint in capul ramas liber se sudeaza alta teava si tot asa. Oricum procedeul e greoi si trebuie sa te pricepi sa folosesti la batere un dispozitiv gen menghina care se ataseaza de teava si bati in el dupa care al muti mai sus si tot asa...Chestia va functiona cu o pompa cu vacuum manuala sau cu o pompa absorbanta cu supapa. Oricum e o solutie mai ieftina decit sapatul unui put, acolo unde apa e aproape de suprafata, dar e legata foarte mult de noroc. Eu personal ti-as recomada sa apelezi la "putar" daca mai exista asa ceva sa stabilesti locul unde sa sapi si apoi sa forezi cu o foreza mecanica. Solutiile oferite de VALROM sunt foarte interesante si usor de folosit. Oricum "un put" e o mare realizare de care foarte putini oameni se pot mindri.
Mihaitu_condo
Postat pe 9 Februarie 2009 10:08
www.rowater.ro/
Compania Nationala Apele Romane stie tot despre ce te intereseaza, contacteaza-i si ai sa vezi ca am dreptate. Au sediul central pe Str. Edgar Quinet nr. 6, Sector 1, C.P. 010018, Bucureºti, ROMÂNIA

Tel./Fax: +40 21 312 21 74; Tel.: +40 21 311 03 96;

Eu nu stiu prea multe despre asta insa am in exploatare 6 puturi, 3 de suprafata si 3 de adancime, cand am probleme cu ei le rezolvam. Cred ca pentru persoane fizice nu e mare diferenta in abordarea problemelor.Succes! Si nu te grabi cu banii!
sorela50
Postat pe 9 Februarie 2009 20:40
La noi a fost asa:
Prima panza a fost la 5 metri, dupa un chin jalnic (este pietris foarte mare). Prima echipa a renuntat.
A venit a doua echipa cu care am sapat la un metru de primul put al doilea put. Am ajuns din nou cu chiu si vai la 5 metri; apoi a urmat un strat compact de calcar alb de vreo 10-15 cm (care ne-a pus la incercare imaginatia, nervii si puterile). L-am spart cu o sina de tren ascutita la un capat. Urmatoarea panza a fost la 14 metri si pentru ca analiza a iesit excelenta si pentru ca avea debit mare ne-am oprit. Urma una, zic babele din sat, la 30 metri. Atata doar ca ne-ar fi ruinat... 30*160=vise urate

Acum sfaturile mele:
1. Intreaba vecinii cam pe la ce adancimi sunt straturile. Trebuie sa mai fi sapat cineva; sa nu vrei al treilea strat si sa fie la 100m. Poti intampina urmatoarele: piatra mare (put greu de sapat, cresterre de pret ad-hoc sau imi iau sculele si plec), al doilea sau treilea strat apa sarata deci de neutilizat (trebuie musai intrebati vecinii daca esti nou in zona)
2. Alege din prima o echipa pentru puturi de medie adancime, sunt mai echipati
3. Fa analiza la apa dupa al doilea strat poate nu este cazul de al treilea (noi am sapat pana la al doilea deoarece apa din primul cu toate ca era foarte OK organoleptic, era foarte dura)
4. Daca te pot ajuta cu vreun numar de telefon de la a doua echipa care au fost foarte seriosi trimite-mi un pm si te ajut cu drag. Dar cred ca abia sambata pot sa te ajut.
Sper ca ti-am fost de folos
Adinuca
Adinuca
Postat pe 11 Februarie 2009 20:24
Multumesc pentru sfat, deja am contactat o firma si de luni incep forarea de adancime, daca ai cumva niste sfaturi in ceia ce priveste luctarea si urmarirea ei te rog sa ma ajuti daca poti.
Practic as dori sa stiu ce sa urmaresc sa fie o lucrare de buna calitate si bine executata
Multumesc anticipat
healthy000676
Postat pe 12 Februarie 2009 15:21
Practic este o lucrare care nu te implica foarte mult. Totusi trebuie sa stii ca apa se afla intre doua straturi de pietris si circula prin nisip. Adica veti scoate asa: intai un strat de pamant (sapatorii ii spun huma) apoi pietris de varii dimensiuni, apoi nisip in care se afla apa. De aici lucrurile se repeta din nou pietris apoi iar huma apoi iar pietris si tot asa
Cam de la primul pietris totul incepe se fie ud (a se citi noroi).

Sa ai pregatit un loc unde vei pune tot ce scoti sa nu-ti distrugi gradina, adica sa nu amesteci cu pietris toata gradina si pamantul ala sa te gandesti unde-l pui. Daca vrei sa-l transporti de la locul faptei sa ai pregatita roaba.

Apoi dupa ce ajungi din nou la stratul de apa, unde-ti doresti tu (fie la a doua sau la a treia panza) fiind put de medie sau mare adancine se practica limpezirea. Adica se sufla aer in put - cu ajutorul unui compresor - si in acelasi timp se scoate apa. Asta s-a intamplat la mine o zi intreaga. Trebuie sa te gandesti unde versi toata apa asta, fiind iarna si sa nu te trezesti cu un patinoar peste noapte (nu stiu zona unde sapi si ma gandeam ca poate fi frig). Apa trebuie la sfarsitul lucrarii sa fie limpede (poti vedea asta fie prin observatie directa in pahar fie prin analiza daca esti aproape de un laborator) si putul sa aiba debit, adica macar 2-4 ore trebuie sa scoti din put fara sa scada nivelul

Si cam asta este. Aaaa nu e chiar tot... dup-aia trebuie sa platesti (la metru liniar). Probabil ca la inceputul lucrarii vei plati un avans undeva pe la 500 de lei (atat am platit noi). Pretul lucrarii iti va fi dat pe metru liniar cu materialele lor (teava din PVC sau de care pun ei in mod curent) si cu limpezire. Vor veni cu niste tuburi de o dimensiune (putin peste un metru, nu stiu exact cat) pe care le vor introduce in put pe rand, tu le vei numara si asa iti vei da seama la ce adancime s-a ajuns

Dupa limpezire apa se va ridica la nivelul apei din primul strat freatic

Cam atat. Daca mai pot sa te ajut cu ceva, nu ezita

Cu mult drag
Adinuca
Adinuca
Postat pe 15 Februarie 2009 10:38
Multumesc mult pentru sfaturile practice si la obiect.
Ilie
healthy000676
Postat pe 15 Februarie 2009 17:48
N-ai pentru ce dragule bunic.
Frumusel nepotelul si pare asa... cum sa spun ... mucalit si hatru.
Cum stati? Ati sapat ceva? Cum a mers?
Tine-ma la curent ca sunt tare curioasa si cred ca si prietenii nostri de forum au de invatat din experientele noastre.
Cu mult drag
Adinuca
Adinuca
Postat pe 16 Februarie 2009 20:10
Scuze,
Imi pare rau ca nu am raspuns mai demult dar am fost f.ocupat si nu am mai stat la calculator.Am realizat putul, are o adincime de 50m si un debit de 5mc/h din care folosesc doar o mica parte.
Mai am de rezolvat analiza apei care dupa mine f.buna si...rece.
Stie cineva unde se pot face analize pentru apa?
Ilie
healthy000676
Postat pe 6 Mai 2009 08:02
Ce de bani...

http://www.ehc.ro/detaliu.aspx?eID=55&t=monitorizarifactorimediu&Node=1

http://www.biosol.ro/index-1.html

http://www.romet.ro/Apa/Laborator/Laborator.html

stiu ca si la ApaNova fac analize dar nu sunt foarte sigura in ce conditii

Cu drag
Adinuca
Adinuca
Postat pe 6 Mai 2009 16:54
Sunt un profeniost i domeniu. D e fapt cu asta ma ocup in ultimii 10 ani. Nu stiu daca iti pot da nr. de tel. dar pentru a putea vorbi trimeteti-mi un mail si veti primi toate informatiile GRATUIT.
condo000808
Postat pe 28 Mai 2009 21:55
Multunesc pentru raspuns si daca ma poti ajuta cu un sfat, documentatie, etc raman indatorat.
Adresa de mail: ilie@chirculescu.ro
Astept
Ilie Chirculescu
healthy000676
Postat pe 30 Mai 2009 07:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Solutia cea mai economica= ce tip de centrala sa aleg? 2 De la: cristina198352 13 Decembrie 2009 14:00
video 1 De la: arhi45 5 Mai 2009 21:46
GLICINA - Ce stiti despre ingrijirea ei ? 15 De la: silva 1 Aprilie 2010 14:29
Energia solara o investitie profitabila pentru institutiile publice 1 De la: AEM 14 Decembrie 2010 08:12
Solutie la igrasie; reducerea costurilor la energie; izolarea locuintelor 1 De la: contact_izohaus_ro 24 Februarie 2010 12:54