Setari Cookie-uri

demonstreaza ca esti mobilat la mansarda

Premiera in domeniu imobiliar: Amenajarea showroom-ului Newtown Residence – tema de concurs pentru studentii la
arhitectura si design din intreaga tara

Bucuresti, 11 noiembrie 2008
Mivan Development, unul dintre cei mai importanti dezvoltatori din Romania, lanseaza in premiera pentru piata de profil o provocare pentru studentii la arhitectura si design de pe intreg teritoriul Romaniei.
Sub sloganul “Demonstreaza ca esti mobilat la mansarda” echipa complexului NewTown Residence cauta cei mai talentati tineri designeri, incredintandu-le o misiune cu o miza foarte mare: decorarea si amenajarea showroomului ce va fi situat in interiorul complexului rezidential de pe St. Dristorului nr. 91, Sector 3, Bucuresti.
Totii studentii de la facultatile publice de arhitectura sau design din facultatile de profil din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Oradea, care pot aduce un plus de prospetime si creativitate unui showroom dintr-un complex residential, sunt asteptati sa trimita proiectele lor de amenajare interioara pentru doua apartamente care vor servi ca tema de concurs. Perioada de depunere a propunerilor este 01 noiembrie 2008 – 07 ianuarie 2009.
Din dorinta de a avea doua proiecte castigatoare cu adevarat deosebite si indraznete, dar totodata adaptate profilului de cumparator caruia acest complex rezidential se adreseaza, compania organizatoare a invitat in juriu personalitati marcante din domeniu.
Astfel, juriul va fi alcatuit din: Dr. Arh. Dorin Stefan, Drd. Istoric de Arta Ariadna Zeck, Prof. Dr. Arh. Iulius Ionescu, Decan al Facultatii de Arhitectura de Interior din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”, Prof. Dr. Arh. Virgiliu Onofrei – Decan al Facultatii de Arhitectura “G.M Cantacuzino” din Iasi, Prof. Dr. Arh. Adriana Matei – Decan al Facultatii de Arhitectura si Urbanism din Cluj, Prof. Dr. Arh. Bica Smaranda – Decan al Facultatii de Arhitectura din Timisoara, Prof. Dr. Arh. Aurora Mancia – Decan al Facultatii de Arhitectura si Constructii din Oradea si dna Luana Ibacka jurnalist de specialitate si prezentator Tv.
“Demersul de inscriere in acest concurs este simplu”, a declarat d-na Cristina Badita, architect al proiectului NewTown Residence. “Odata ce au hotarat ca vor sa participe la acest concurs, studentii trebuie sa acceseze pagina web destinata concursului (www.newtown.ro/concurs ) si sa completeze online formularul de inregistrare. Tot aici vor gasi regulamentul concursului, partenerii alesi de noi pentru amenajare (Importatorul si distribuitorul de mobilier Arredare si producatorul Romina Europe’s Kids Furniture) si 2 fisiere AutoCad corespunzatoare apartamentelor ce vor fi amenajate si disponibile ca showroom al complexului rezidential. De acum, timp de aproape doua luni, concurentii pot consulta cataloagele de mobilier puse la dispozitie pe site si se da startul amenajarilor virtuale.”
Propunerile participantilor trebuie trimise pe CD / DVD pana pe data de 7 ianuarie data postei, iar pe 14 ianuarie 2009, studentii sunt asteptati sa-si sustina proiectele in fata juriului. Tot atunci, vor fi desemnati si castigatorii, in cadrul unui eveniment, ce va avea loc la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti.
“Suntem multumiti ca demersul nostru este sustinut de parteneri de renume in randul importatorilor de mobilier: Arredare va asigura participantilor o larga varietate de mobilier de calitate superioara, din lemn masiv, creatii ale marilor case de design din Italia. La amenajarea camerelor pentru cei mici, Romina Furniture va oferi studentilor cele mai practice si inedite solutii.” a adaugat John Houghton, Director Dezvoltare al Mivan Development. Nu vom uita nici partenerii media care ne sunt alaturi inca de la primii pasi si sustin aceasta initiativa: Revista Caminul, Emisiunea Caminul de 5 stele, revistele Arhitext si Igloo si Misiunea Casa.
Dincolo de o experienta inedita si o sansa unica de a fi numiti “designeri ai showroom-urilor NewTown Residence”, concursul lansat de Mivan Development ofera premii substantiale si menite sa asigure dezvoltarea profesionala a castigatorilor: 2 workshopuri de arhitectura si design in cadrul Academiei Internationala de vara la Domaine de Boisbuchet, organizata de Vitra Design Museum, Centre Georges Pompidou si CIRECA in Franta. De-a lungul timpului workshopurile au fost sustinute de personalitati de renume printre care: Robert Kronenburg, Richard McGuire, Fabio Novembre, Jon Otis, Satyendra Pakhalé, Sevil Peach, Jiri Pelcl, Ricardo Salas, Norway Says, Hector Serrano, Matt Sindall, David Trubridge.
presage
Postat pe 13 Noiembrie 2008 17:33
Bucuresti, 10 decembrie 2008

Din dorinta de a deveni designeri ai showroom-ului NewTown Residence, peste 30 de studenti au acceptat provocarea - “Demonstreaza ca esti mobilat la mansarda”
Lansat in urma cu o luna, concursul de amenajari interioare “Demonstreaza ca esti mobilat la mansarda” organizat de Mivan Development a inregistrat pana in acest moment peste 30 de participanti. Studentii din Bucuresti si Cluj s-au aratat cei mai interesati de concurs, urmati fiind indeaproape de cei din Timisoara, Oradea, Iasi si Targoviste. Cu totii au inceput sa lucrezele la proiectele de amenajare a showroom-ului NewTown Residence.
“Studentii sunt interesati de tema concursului drept dovada faptul ca s-au inscris atat de multi, cel putin din Bucuresti, chiar mai multi decat ma asteptam. Este initiativa lor si dorinta lor de afirmare ”, a declarat dl. Iulius Ionescu, Decan al Facultatii de Arhitectura de Interior din cadrul Universitatii de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu”.
“Pot spune ca interesul studentilor este mare, o buna parte dintre ei au si accesat pagina de internet www.newtown.ro/concurs imediat ce au aflat despre concurs. Este surprinzator ca s-au inscris atat de multi participanti chiar in acesta perioada in care sesiunea bate la usa si cu siguranta, in vacanta de iarna numarul de studenti inscrisi va creste substantial. Probabil ca si juriul concursului este un stimulent pentru dorinta de participare. Implicarea unor personalitati precum dl. Dr. Arh. Dorin Stefan, Dna Ariadna Zeck, impreuna cu decanii facultatilor de arhitectura reprezinta o garantie pentru anvergura acestui concurs, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca proiectul este o reala sansa de afirmare pentru tinerii studenti”, ne-a transmis Mihai, presedintele asociatiei de studenti al facultatii de arhitectura si urbanism din Cluj.
Concursul se desfasoara in perioada 01 noiembrie 2008– 07 decembrie 2009, aceatsa fiind si data limita de predare a lucrarilor. Pana atunci studentii vor putea lucra la proiecte folosindu-se de datele de pe pagina www.newtown.ro/concurs, unde vor gasi regulamentul concursului, fisierele AutoCad corespunzatoare celor 2 apartamente, dar si mobilierul pus la dispozitie de partenerii Arredare si Romina Furnitures.
In data de 14 ianuarie 2009 in urma sustinerii proiectelor vor fi desemnati studentii cu “cea mai mobilata mansarda”, toate acestea in cadrul unui eveniment special ce se va desfasura la Facultatea de Arhitectura “Ion Mincu“ din Bucuresti. “Castigatorii concursului vor primi din partea Mivan Development posibilitatea de a participa la workshop-uri de arhitectura si design interior sustinute de personalitati de renume in domeniu si organizate in Franta. Workshopurile de arhitectura si design se desfasoara in cadrul Academiei Internationala de vara la Domaine de Boisbuchet, organizata de Vitra Design Museum, Centre Georges Pompidou si CIRECA in Franta. De-a lungul timpului workshopurile au fost sustinute de personalitati de renume printre care: Robert Kronenburg, Richard McGuire, Fabio Novembre, Jon Otis, Satyendra Pakhalé, Sevil Peach, Jiri Pelcl, Ricardo Salas, Norway Says, Hector Serrano, Matt Sindall, David Trubridge.

Contact pt presa: Ruxandra Martin - ruxandra.martin@presage.ro
Daniel Timofte - daniel.timofte@presage.ro
presage
Postat pe 12 Decembrie 2008 09:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
caut zugrav 43 De la: kudika064154 20 Martie 2020 12:36
Caut cada baie 170x70, simpla 3 De la: amavio 27 Iunie 2009 07:14
Amenajare garsoniera minuscula :) 11 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:10
Dormitor 2 De la: Mihaela09 10 Februarie 2010 07:01
Consolidarea si amenajarea unui beci 8 De la: condo001653 1 Aprilie 2014 12:45