Setari Cookie-uri

Flori in fiecare an

As vrea sa va rog sa-mi spuneti, daca stiti, din ce cauza nu-mi infloresc in fiecare an lalelele, zambilele si narcisele in gradina.Mii de multumiri.
angelblue_67
Postat pe 6 Ianuarie 2009 22:34
Mii de scuze!!!!!!!Imi raspund singura si va rog sa ignorati acest mesaj pentru ca incepatoare cum sunt l-am postat gresit si abia pe urma m-am "desteptat"putin si l-am pus unde trebuia sa-l pun de la inceput.Am incercat sa-l sterg dar fara rezultat vorba aceea: noroc ca am capu mare...dar creieru saracu e micutz
angelblue_67
Postat pe 13 Ianuarie 2009 10:42
Cauza s-ar putea sa fie faptul ca bulbii nu au fost ingropati suficient de mult in pamant si in fiecare iarna sunt expusi gerului.De aceea in primavara nu mai infloresc.
peony_condo
Postat pe 22 Ianuarie 2009 15:59
Asta in cazul in care te mai intereseaza, chiar daca ai postat gresit.
peony_condo
Postat pe 22 Ianuarie 2009 16:00
Sigur ca ma intereseaza draga mea PEONY! Am pus bulbii cam la 10 cm si nu sunt la umbra.Culmea infloresc intr-un an si apoi au din ce in ce mai putine flori.
angelblue_67
Postat pe 23 Ianuarie 2009 17:03
Primavara trebuie sa separi bulbii pentru ca ei se inmultesc si se formeaza prea multe tulpini inghesuite iar florile sunt mai rare.
serene13
Postat pe 23 Ianuarie 2009 21:04
BULBII SE SEPARA IN FIECARE AN SI SE INGROAPA CAM 10-15 CM IN PAMANT IMBOGATIT CU INGRASAMANT NATURAL.

Postat pe 25 Ianuarie 2009 18:14
DACA BULBII AU FOST ADUSI DIN STRAINATATE, NU SE ACLIMATIZEAZA BINE LA NOI. EU AM ADUS LALELE DIN OLANDA, IN PRIMUL AN AU INFLORIT TOATE , IAR DUPA TREI -PATRU ANI AU DISPARUT TREPTAT.

Postat pe 26 Ianuarie 2009 16:11
Cred ca s-ar putea sa ai dreptate.Eu i-am adus de la cineva din gradina si nu am intrebat persoana respectiva de unde are bulbii si cum spui tu parca pier de la an la an.Probabil nu le place clima noastra sau sunt tratati in acest mod.
angelblue_67
Postat pe 28 Ianuarie 2009 08:43
Bulbii de lalele se planteaza toamna, deoarece aceste flori au nevoie de anotimpul rece pentru a se putea regenera si creste in primavara urmatoare. Dupa ce a trecut sezonul de inflorire, bulbii de lalele trebuie scosi din pamant si pastrati in locuri umbrite si la temperaturi de 20-22 grade C, pana in luna octombrie cand trebuie sa fie replantati la o adancime de 8-10 cm. Se poate si ca bulbii de lalele sa fie lasati in pamant de la un an la altul, dar nu mai mult de trei-patru ani. Daca pe timp de iarna temperaturile sunt extrem de scazute, este necesar ca pamantul in care se afla bulbii de lalele sa fie fie acoperit cu un strat de frunze uscate sau de paie. Pentru a face flori cat mai frumoase, este indicat ca lalelele sa fie rarite si sa li se schimbe locul la un interval de cativa ani.
In ceea ce priveste locul in care plantam bulbii de lalele, acesta trebuie ales intr-o zona aflata in plin soare sau doar partial umbrita, deoarece aceste flori sunt mari iubitoare de caldura. Apa insa trebuie utilizata cu grija, deoarece lalelelor nu le place deloc excesul de apa.

corbeanu_oana2000
Postat pe 28 Ianuarie 2009 10:05
Oana Corbeanu-un raspuns complet si lamuritor.Toti cei care avem un petecel de pamant la dispozitie suntem interesati de raspunsul tau .
kudika138758
Postat pe 4 Februarie 2009 20:06
Multumesc mult pentru sfaturi voi face poze sa vedeti ce mi-a iesit.Sper sa am o padure de lalele.Toate cele bune va doresc!
angelblue_67
Postat pe 6 Februarie 2009 12:07
eu zic ca cel mai bine e sa pui toamna in pamant florile pe care le doresti.

Postat pe 6 Februarie 2009 20:00
Desparte bulbii si planteaza-i de toamna daca vrei sa-ti infloreasca primavara, da-le si ingrasaminte, si ai grija sa-i plantezi in zona cu lumina...

Atentie la boli si daunatori.!!!!!!!!!!
micki23
Postat pe 6 Februarie 2009 22:52
Multumesc tuturor,am sa va urmez sfaturile si voi posta poze.Sa ne auzim cu bine!
angelblue_67
Postat pe 8 Februarie 2009 22:31
Cu placere...oricand ma poti intreba ...iti voi raspunde cu mare placere...sunt de specialitate.:)
micki23
Postat pe 9 Februarie 2009 21:08
AS VREA SA-MI SPUNETI SI MIE CE FLORI SINT USOR DE INTRETINUT LA GHIVECI IN CASA?AS VREA SA-MI IAU SI EU?
aiserct
Postat pe 13 Februarie 2009 11:44
Ficus (Ficus elastica),
Dracena (Dracaena marginata)
Feriga (Boston fern)
Yucca (Yucca elephantipes)
Sanseviera (Sansevieria trifasciata Laurentii)
Iedera (Hedera helix)
Muscata Pelargonium zonale
Muscata curgatoare( Pelargonium peltatum)
Aspidistra

Nivel scazut de lumina:

Aglaonema maria
Aglaonema romana
Aglaonema 'Silver Queen'
Andiantum
Araucaria heterophylla
Aspidistra eliatior
Asplenium bulbiforum
Chamaedorea elegans
Chamaedorea seifrizii
Cissus antartica
Cissus rhombifolia 'Mandaiana'
Davallia species
Dracena deremensis 'Janet Craig'
Dracena deremensis 'Warnecki'
Dracena fragrans
Dracena fragrans massangeana
Dracena marginata
Epipremnum aureum
Hedera helix
Howeia forsteriana
Nephrolepsis exaltata 'Bostoniensis'
Philodendron oxycardium (cordatum)
Philodendron 'Pluto'
Philodendron 'Red Emerald'
Pleomele reflexa
Pteris
Rhapis excelsa
Sansevieria trifasciata laurentii
Schefflera actinophylla 'Amate'
Schefflera arboricola
Spathiphyllum 'Londonii'
Spathiphyllum 'Mauna Loa Supreme'
Spathiphyllum wallisii
Syngonium podophyllum 'White Butterfly'

Nivel mediu de lumina:

Anthurium
Caryota mitis
Chrysalidocarpus (Areca) lutescens
Codiaeum variegatum 'Norma'
Dieffenbachia amoena 'Tropic Snow'
Dizgotheca elegantissima
Ficus macleilondii Ficus Alii
Ficus benjamina
Ficus lyrata
Ficus retusa nitida
Neoclypsus
Livistonia chinensis
Philodendron 'Black Cardinal'
Phoenix Roebellini
Polyscias balfouriana
Polyscias fruticosa Ming Aralia
Polyscias guilfoylei 'Black Aralia'
Strelitzia nicolai

Nivel ridicat de lumina:

Arecastrum romanzoffianum
Beaucarnea recurvata
Black Aralia
Bucida buceras
Cereus peruvianus
Cycas circinalis
Cycas revoluta
Eucharis grandiflora
Euphorbia lactea
Pandanus utilis
Phyllostachys aureosulcata
Pittosporum tobira
Podocarpus gracilior
Podocarpus macrophyllus
Polyscias balfouriana
Ptychosperma elegans
Veitchia merrillii
Yucca elephantipes
Zamia floridana

micki23
Postat pe 13 Februarie 2009 19:15
multumesc.sant atatea flori.o s-o iau una cate una.
aiserct
Postat pe 15 Februarie 2009 11:11
Primele plante care infloresc in an,sunt narcisele, zambilele, lalelele. Bulbii lor se planteaza cel mai bine toamna, in lunile octombrie - noiembrie, si se lasa iarna acoperite cu frunze uscate sau paie. Sunt plante mai rezistente la temperaturi scazute si in primele luni din primavara ele vor inflori...sau mai bine zis ar trebui sa infloreasca...poate nu au fost plantate cand a trebuit!!!
lilyneacsu23
Postat pe 16 Februarie 2009 15:26
De la: aiserct, la data 2009-02-15 11:11:57multumesc.sant atatea flori.o s-o iau una cate una.

hahah pai eu ti-am dat primadata cateva mai cunoscute apoi le-am clasificat in functie de ce pretentii au fata de lumina...acuma tu sti unde o sa le tii , la geam , la perete etc...in camara :))
micki23
Postat pe 16 Februarie 2009 19:02
De zambile si narcise nu stiu sa-ti spun, dar lalelele noi le scoatem dupa ce nu mai au flori si toamna le plantam inapoi. Au nevoie de odihna. Sau se pot planta si primavara. Fac flori mai mari.
Din cate imi amintesc mama rupea narcisele dupa ce nu mai infloreau, iar zambilele le lasa neatinse.
Ildikomaria
Postat pe 16 Februarie 2009 20:16
pai draga micki m-am speriat de atatea denumiri.mie nu prea imi place latina.pentru o incepatoare in privinta florilor !!?dar am sa incerc.in special vreau ptr fereastra si in casa.mai vad.vad ca tie iti plac florice.cu ce ma sfatuiesti sa incep.cu ce floare?
aiserct
Postat pe 17 Februarie 2009 15:22
De la: aiserct, la data 2009-02-17 15:22:22pai draga micki m-am speriat de atatea denumiri.mie nu prea imi place latina.pentru o incepatoare in privinta florilor !!?dar am sa incerc.in special vreau ptr fereastra si in casa.mai vad.vad ca tie iti plac florice.cu ce ma sfatuiesti sa incep.cu ce floare?

iti voi da cateva exemple de plante dar pacat ca nu reusesc sa adaug poze , poate asa o sa-ti placa mai mult

pai sunt inginer horticol...de aceea imi plac florile si pomii si via si legumele etc etc...

1. Anthurium andreanum - floarea flamingo

Planta ANTHURIUM este decorativa prin florile sale delicate, protejate de o frunza modificata numita spata, carnoasa si colorata, in functie de specie, in alb, roz , portocaliu sau rosu.

Anthurium andreanum - floarea flamingo
Planta se cultiva, in tarile ei de origine, pentru florile taiate pe care le putem intalni si in florariile noastre.

Ea poate fi crescuta si in ghiveci, fiind o planta perena care, in conditii propice, va inflori foarte des.

Daca ati cumparat un ghiveci cu Anthurium, primul lucru de care trebuie sa tineti cont este lumina.

Planta are nevoie de lumina pentru a dezvolta tijele florale, dar tineti cont ca soarele direct nu ii face bine. In mediul sau natural, Anthurium creste la adapostul copacilor.

In zilele foarte insorite de vara puteti rezolva acest neajuns asezand ghiveciul in spatele unei perdele de culoare deschisa, sau pe pervazul unei ferestre orientate spre est sau spre nord.

Nu lasati copiii sa se joace cu aceasta planta! Contine substante toxice care pot provoca iritatii!

Anthuriumului ii place mult caldura...
...in nici un caz ea nu trebuie sa scada sub 15 grade Celsius.

Temperatura ideala pentru anthurium este de 25 de grade Celsius, in conditii de umiditate ridicata. Umiditatea se obtine usor, pulverizand periodic planta cu apa. Udati des in perioada verii, lasand suprafata solului sa se usuce putin intre doua udari.

In niciun caz apa nu trebuie sa balteasca in ghiveci, frunzele se vor ingalbeni si radacinile vor incepe rapid sa putrezeasca. Iarna udarile se raresc, iar planta va intra intr-o perioada de semi-repaus.

Daca aveti posibilitatea, folositi apa de ploaie colectata in vase largi; apa de la robinet contine carbonati de calciu si magneziu, care schimba aciditatea solului.

Sfat: Atentie in privinta pamantului din ghiveci! Anthurium se va replanta obligatoriu o data la doi-trei ani, intr-un sol acid, format dintr-un amestec de pamant de padure si turba. Nu plantati Anthuriumul in pamantul de flori obisnuit, pe care il gasiti in florarii.

Excesul de umiditate din sol creeaza un mediu propice pentru dezvoltarea unor ciuperci precum Fusarium, Rhizoctonia sau Phytophtora.

Ghiveciul trebuie sa fie bine drenat si ar fi bine sa renuntati la clasica tavita de sub vas. Ca regula generala, tineti minte ca este de preferat sa udati mai des, dar in cantitati mici.

2.Saintpaulia, violeta africana

Violeta africana, denumita stiintific "Saintpaulia", este una din cele mai populare plante cu flori pentru spatiile de interior, disponibila tot timpul anului. Denumita impropriu si "Violeta de Parma", ea este o planta iubita si apreciata de oameni de toate varstele si constituie un cadou cu succes garantat in orice ocazie.

Violetele se adapteaza usor in orice spatiu, sunt mici de statura si ne incanta cu florile lor ce apar la cateva luni.

Exista multe varietati de violete africane, de marime mica sau mare, cu flori intr-o singura culoare sau bicolore, cu floarea simpla sau batuta.

Lumina:
Sunt plante ce iubesc lumina, dar fara soare direct. Petiolul (codita frunzei) si culoarea intunecata a frunzei semnifica lumina prea scazuta. Soarele direct provoaca arsuri ale frunzelor.

O fereastra orientata spre nord este cea mai buna locatie pentru violete. Pentru o crestere echilibrata, se recomanda rasucirea periodica cu 90 grade a ghiveciului.

Se adapteaza bine la lumina artificiala, in special la cea fluorescenta, cu conditia asigurarii unui iluminat suficient, pentru min. 15 ore pe zi.

Temperatura:
Violetele cresc bine la temperaturi cuprinse intre 16 si 22 grade celsius. In cazul amplasarii la fereastra, se va evita racirea peste noapte, iar atunci cand este necesar, se vor pune paravane din carton intre planta si geam.

Daca temperatura este mai ridicata, trebuie crescuta si umiditatea atmosferica din jurul plantei.

Umiditate:
Umiditatea atmosferica ridicata este benefica violetelor. Pentru completarea umiditatii atmosferice, se poate amplasa ghiveciul pe o farfurioara cu pietris umed, dar fara a tine ghiveciul in strat de apa.

Sol:
Este necesar un substrat bine drenat, cu continut ridicat de substante organice, usor acid. Ghiveciul trebuie sa aiba orificii de drenare, iar planta trebuie pozitionata cu frunzisul deasupra ghiveciului, pentru evitarea ruperii frunzelor. Se replanteaza anual.

Udare:
Frecventa udarilor si cantitatea de apa utilizata variaza in functie de substratul folosit, de marimea ghiveciului, de drenaj si de conditiile mediului ambiant. Se va utiliza numai apa la temperatura camerei. Se uda alternativ, doua udari la rand in farfurioara, o udare pe sol in partea superioara.

Pentru udarea in farfurioara se umple farfurioara cu apa si se asteapta pina cand pamintul de la suprafata devine umed. Se indeparteaza apoi resul de apa din farfurioara. Intre doua udari se asteapta pana cand pamintul de la suprafata se usuca usor.

Udarea periodica pe sol in partea superioara este necesara pentru a evita acumularea sarurilor minerale la suprafata pamintului in concentratie prea mare. Se fertilizeaza lunar vara, deloc iarna. De evitat udarea frunzelor, chiar si stropirea lor accidentala: pete dizgratioase vor aparea in curand pe suprafata frunzei atinsa de apa!

Inmultire:
Se inmulteste prin prelevarea frunzelor mature (dar nu batrane), care se planteaza in substrat de propagare. Dupa cca. 4-6 saptamani apar radacinile, iar frunzele noi dupa inca 4-8 saptamani. Dupa ce frunzele noi cresc, se replanteaza in ghiveci mai mare.

Nu uitati: orice spatiu interior in care ne petrecem mai mult de o ora pe zi este necesar sa fie ambientat cu plante naturale decorative, pentru o calitate mai buna a aerului pe care il respiram si pentru o atmosfera mai buna a mediului in care stam.

Aceasta pentru ca plantele naturale purifica aerul de noxe (praf, emisii chimice din mobilier si mocheta), combat uscaciunea aerului, maresc randamentul in munca prin senzatia de confort pe care o induc.

3. Kalancoe - Kalanchoe blossfeldiana

Kalancoe - Kalanchoe blossfeldiana este o planta de apartament foarte populara, fiind originara din Africa. Planta poate avea o inaltime de 20 – 40 cm, fiind suculenta, cu frunze carnoase, temperatura optima pentru dezvoltarea plantei fiind de de 20 C.

Kalancoe este o planta care suporta insuficienta sau chiar lipsa apei pe perioade lungi, excesul de apa in substratul de cultura favorizeaza aparitie bolilor.

Apa trebuie sa aiba un continut redus de saruri. Substratul trebuie sa fie poros, bine aerisit si drenat. Pentru a avea plante mai voluminoase, cu mai multe flori, este necesara ciupirea varfurilor.

Indepartarea primelor inflorecente care apar conduce la obtinerea de plante mai scunde cu 7–10 cm, cu mai multe flori, iar inflorirea este intarziata cu doar cateva zile. Dupa inflorire, planta se aseaza intr-un loc umbrit. Timp de o luna pamantul se mentine aproape uscat, dupa care se muta planta intr-un loc luminos si se reia udarea normala.

Florile la Kalancoe - Kalanchoe blossfeldiana se dezvolta in manunchiuri mari in varful unor pedunculi inalti si sunt mici, stelate, pe nuante de rosu, oranj, galben, violet. Perioada medie de plina inflorire este de 6 - 8 saptamani.

Inmultirea la Kalancoe se face prin butasi care se recolteaza de la plantele mama. Butasii se fac din varfurile lastarilor la lungimea de 5–7,5 cm cu doua perechi de frunze. Se pot face butasi si din frunze.

Butasii nu se planteaza imediat dupa fasonare, ei se lasa cateva zile pentru deshidratare, pana cand rana se cicatrizeaza si frunzele devin moi. Durata de inradacinare a butasilor este de 3 saptamani.

Transplantarea la Kalancoe se efectueaza in luna martie folosind un amestec compus dintr-o parte pamant bogat in humus, poros si doua parti pamant de frunze cu adaos de nisip pentru un bun drenaj.

Fertilizarea poate incepe la 2-3 saptamani de la plantarea plantei in ghiveci. Se recomanda ingrasaminte cu descompunere lenta. Microelementele esentiale pentru Kalanchoe sunt zincul, manganul, cuprul, borul.

4. Zygocactus ? Schlumbergia

Cunoscuta si sub denumirea populara de Cactus de Craciun, Craciunita, Nu ma deranja, este o planta originara din Brazilia.

Zygocactus – Schlumbergia este o planta epifita inalta pana la 30 de cm, cu tulpini alcatuite din segmente scurte, aplatizate, cu marginile serate si varful retezat. Florile au doua randuri de petale interesant colorate, suficient de spatiate pentru a genera un efect decorativ deosebit.

Florile la Zygocactus sunt roz sau rosu inchis fiind insa creati si hibrizi cu flori albe, galbene, si chiar portocalii. In privinta temperaturii, Schlumbergera, ca si sora sa Zygocactus, rezista bine pana la temperaturi care coboara in jur de 10 grade Celsius.

Pentru crearea mugurilor florali necesita, mai ales zile scurte de toamna, temperaturi mai scazute, cu un minim nocturn de 13 - 16 C. Deasemenea este important sa se evite expunerea prelungita la lumina si sa se reduca frecventa udarilor. La aparitia mugurilor florali se reiau udarile normale si fertilizarea.

In lipsa elemntelor nutritive, planta isi pierde foarte usor florile, care adesea cad la cea mai mica atingere.

Frunzele sunt alungite si zimtate pe margini la Schlumbergera si drepte la Zygocactus. In timp (5-10 ani), crengutele se lemnifica la baza dand aspectul unui arbust foarte putin inalt, dar bine ramificat.

Popularitatea cactusilor tropicali se datoreaza si usurintei cu care se inmultesc, Zygocactus – Schlumbergia se poate inmulti cu cele mai bune rezultate prin fragmente de tulpini (butasi) in perioada martie – aprilie. Inainte de a fi plantata, suparafata sectionata va fi lasata sa se usuce cateva ore. Ei se pot inmulti pe toata perioada calda a anului, chiar si iarna.

Cactusii de craciun sunt putin pretentiosi in privinta solului, dar e bine ca el sa se dreneze usor. Altfel, in timp, din cauza apei care poate balti la suprafata este posibil ca inflorirea sa fie diminuata sau sa dispara cu totul.

Udarea plantei se face moderat, numai atunci cand pamantul se usuca putin la suprafata.

Vara, cand temperaturile sunt ridicate, Zygocactus – Schlumbergia se poate uda abundent, inclusiv prin pulverizare pe frunze. Este important ca periodic sa se faca aerisirea spatiului, pentru ca in acest fel se pastreaza sanatatea plantelor.

Desi nu sunt atacate de foarte multi daunatori, este posibil ca, atunci cand umiditatea din aer este scazuta, sa apara paianjenii rosii. O alta problema care poate sa apara la Zygocactus – Schlumbergia este mucegaiul la suprafata ghiveciului, de la udarea necorespunzatoare. Aceasta se rezolva simplu prin indepartarea stratului de pamant de la suprafata ghiveciului si inlocuirea lui cu unul uscat precum si rarirea udarilor.

5. Crassula

CRASSULA - este o planta destinata in special apartamentelor, avand fie un aspect de pomisor (o tulpina inalta cu ramificatii), fie aspect de tufa.

Frunzele de Crassula sunt carnoase de o culoare verde inchis, uneori bordate in nuante de rosu, rotunde, putin alungite grupate tip ciorchine.

Inflorirea plantei se produce in special in perioada septembrie-martie, iar florile, in functie de specie , pot avea diverse forme : stea, ciorchine sau spic.

Crassula se adapteaza foarte usor la medii variate de temperatura, vara necesitand apa destul de rar (de 2 ori/luna ), dar din abundenta. Este important sa evitam stropirea frunzelor cu apa atunci cand este foarte cald, pentru ca acestea putrezesc. Iarna trebuie oprita udarea, iar temperatura trebuie sa fie redusa.

Se obtine o inflorire timpurie a plantei daca planta se mentine la o temperatura in jur de 15 gr. C

Transplantarea se face la 1-2 ani, primavara , mai ales atunci cand radacinile au ocupat ghiveciul. Substratul preferat de Crassula este format dintr-un amestec de pamant de gradina si nisip, in parti egale.

Crassula se inmulteste, pe toata perioada anului, prin butasi de tulpina sau butasi de frunze pusi in apa pana fac radacini sau direct in substratul adecvat.

6./ Dieffenbachia

Dieffenbachia este o planta foarte decorativa prin frunze mari, oval-alungite, cu numeroase striuri sau pete albe sau galbene.

Dieffenbachia cere temperaturi ridicate (circa 25 grade Celsius, nu mai mult), care nu trebuie sa coboare in timpul iernii sub 16 grade Celsius. La temperaturi mai mici de 10 grade Celsius, planta moare.

Dieffenbachia cere semiumbra si umiditate ridicata a aerului, insa s-a adaptat si la conditiile de atmosfera uscata din apartamente. Este bine sa o stropiti frecvent. O udati cu apa calduta, dedurizata (apa fiarta si racita), iar pamantui trebuie sa-l lasati sa se usuce intre udari.

Cere pamant aerisit, bine drenat. Dieffenbachia creste cu radacini inghesuite. Frunzele trebuie spalate lunar cu apa, iar cele ingalbenite trebuie indepartate. Nu folositi uleiul pentru a da stralucire frunzelor!

Planta tinde sa formeze o tulpina degarnisita si pierde progresiv frunzele de la baza. In acest caz, ea poate fi reintinerita prin taierea tulpinii,operatiune care trebuie efectuata primavara.

Se inmulteste prin butasi de varf, butasi de tulpina sau marcotaj aerian.

Atentie! Dieffenbachia este toxica. Sucul ingerat poate arde gura si paraliza corzile vocale

9. Spathiphyllum sau crinul pacii

Spathiphyllum sau crinul pacii este o flore originara din America Centrala ce infloreste de regula primavara si toamna. Pentru a va bucura de frumoasele flori albe, trebuie sa aveti grija ca planta sa aiba suficienta lumina si apa in toate anotimpurile.

E bine de stiut ca aceasta planta are proprietati benefice, purificand aerului din incaperile unde este asezata. Tocmai de aceea se aseaza in incaperile unde se fumeaza dar si in dormitor.

De regula iarna prefera locurile in care e lumina din plin, iar temperatura e ridicata (cel putin 16-17 grade). Vara cand soarele e foarte puternic Spathiphyllium se dezvolta foarte bine daca este tinuta in incaperi cu semi-umbra.

Pentru a inflori de doua ori pe an, e de preferat sa fie udata in mod regulat dar nu in exces. Astfel in zilele calduroase de vara Crinul pacii se va uda o data la doua zile. In zile friguroase si in special iarna apa se reduce semnificativ, udandu-se la 3 zile, verificand ca pamantul sa fie umed tot timpul.

Este o planta care prefera spatiile in care umiditatea e crescuta. Pentru a pastra aerul umed de doua ori pe saptamana se pulverizeaza apa pe frunze.

Cand planta s-a inmultit foarte tare si tufa a crescut, atunci se transplanteaza intr-un ghiveci mai mare sau se desparte in mai multe tufe. Atunci cand este despartita sau mutata planta nu va mai inflori la fel pentru o perioada de timp.

micki23
Postat pe 18 Februarie 2009 15:52
De la: angelblue_67, la data 2009-01-06 22:34:12 As vrea sa va rog sa-mi spuneti, daca stiti, din ce cauza nu-mi infloresc in fiecare an lalelele, zambilele si narcisele in gradina.Mii de multumiri.

ai spus ca nu trebuie sa fi inginer sa deosebesti florile asa ca descurca-te, ca doar nu trebuie sa fi inginer sa sti ce soiri de flori ai si de ce unele se polenizeaza si altele nu...
micki23
Postat pe 2 Martie 2009 22:30
Te crezi singura pe forum?Am intrebat persoane dornice de dialog care au experienta nu m-am referit neaparat la tine.
angelblue_67
Postat pe 3 Martie 2009 16:11
De la: angelblue_67, la data 2009-03-03 16:11:49Te crezi singura pe forum?Am intrebat persoane dornice de dialog care au experienta nu m-am referit neaparat la tine.

saraca de tine nu ma mir ca ti s-au corcit cum zici tu pe limba ta populatra lalele si zambilele...asa stapana asa lalele..populare :)))
micki23
Postat pe 3 Martie 2009 20:49
Sincer mi-e mila de tine.Cred ca nimeni niciodata nu o sa te iubeasca cu adevarat.Te imaginezi centrul universului si ti-o spun fara nici cea mai mica urma de rautate.Te iubesti doar pe tine si crezi ca doar tu ai dreptate din orice pozitie.E o boala asta sa stii.Probabil in copilarie nimeni nu te asculta sau nu te baga in seama si acum te razbuni pe toata lumea.Incearca sa te mai contolezi nu poti schimba pe toata lumea dupa bunul tau plac!In fiecare dintre noi exista un inger si un diavol depinde doar de noi pe care il lasam sa se vada.La tine sa vede doar diavolul-cu parere de rau!Si te rog nu mai cita pe toata lumea mie personal imi dai dovada unui om frustrat in copilarie.Ceva anume te-a marcat poate tu nu iti dai seama si e pacat!Nu vreau sa ma cert cu tine sa-ti fie foarte clar o data pentru totdeauna si daca iti face placere ma poti jigni pana te dor degetele de scris nu ma afecteaza absolut deloc eu nu vreau sa schimb lumea- desii poate uneori mi-as dori-fiecare om trebuie luat asa cum l-a lasat Dumnezeu!Iti doresc o primavara asa cum este sufletul tau si tot ce-mi doresti mie sa ai si tu!
angelblue_67
Postat pe 4 Martie 2009 20:34
De la: angelblue_67, la data 2009-03-04 20:34:01 Sincer mi-e mila de tine.Cred ca nimeni niciodata nu o sa te iubeasca cu adevarat.Te imaginezi centrul universului si ti-o spun fara nici cea mai mica urma de rautate.Te iubesti doar pe tine si crezi ca doar tu ai dreptate din orice pozitie.E o boala asta sa stii.Probabil in copilarie nimeni nu te asculta sau nu te baga in seama si acum te razbuni pe toata lumea.Incearca sa te mai contolezi nu poti schimba pe toata lumea dupa bunul tau plac!In fiecare dintre noi exista un inger si un diavol depinde doar de noi pe care il lasam sa se vada.La tine sa vede doar diavolul-cu parere de rau!Si te rog nu mai cita pe toata lumea mie personal imi dai dovada unui om frustrat in copilarie.Ceva anume te-a marcat poate tu nu iti dai seama si e pacat!Nu vreau sa ma cert cu tine sa-ti fie foarte clar o data pentru totdeauna si daca iti face placere ma poti jigni pana te dor degetele de scris nu ma afecteaza absolut deloc eu nu vreau sa schimb lumea- desii poate uneori mi-as dori-fiecare om trebuie luat asa cum l-a lasat Dumnezeu!Iti doresc o primavara asa cum este sufletul tau si tot ce-mi doresti mie sa ai si tu!

pai ma vezi ca ma cert?
eu copilaria am avut-o foarte fericita....si nu stiam ca exista inginer psiholog...sau poate ghicesti in fori ce copilarie am avut eu :))))
te-ai ofticat cand ti-am zis despre lalele ca trebuie neaparat scoase din pamant deoarece au nevoie de un reapus cateva luni apoi replantate in septembrie-octombrie caci astfel in timp dispar..de acolo te-ai suparat si ai inceput sa ma jignesti...daca vrei tii cont daca nu nu. ca doara nu am dat cu parul doar am zis...nu e obligat nimeni sa tina cont de sfatul meu
micki23
Postat pe 4 Martie 2009 20:51
Te rog din suflet reia ce am scris eu si ce ai scris tu si vezi care pe care s-a jignit.Scrie tu cu manuta ta ce cuvinte de jignire am folosit eu la adresa ta!Singura care jigneste esti doar tu.Si apropo nu m-am ofticat deloc pentru explicatia ta cu lalelele ti-am explicat un fapt real.Ti-am mai spus dintre toate problemele mele tu esti cea de pe urma.De fapt incep sa ma distrez pe seama ta si mi-e in continuare mila de tine!!!!!
angelblue_67
Postat pe 4 Martie 2009 21:49

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
glicina 2 De la: anamaria_ion 1 Martie 2010 12:35
enigro 1 De la: maria_costea_1 15 Noiembrie 2009 11:28
altoirea pomilor fructiferi, cais par, gutui 4 De la: Floria 17 Iunie 2010 08:26
polistiren peste lemn?! 4 De la: MIKE 2 Martie 2010 20:05
vand fotolii 1 De la: just_me1167 20 August 2009 08:34