Setari Cookie-uri

Niste raspunsuri?

Sunt curios de ce lumea mutata in afara orasului toarna beton in curte.

Postat pe 12 Ianuarie 2009 13:41
si eu. cred ca ar trebui data o lege care sa-i oblige pe proprietari sa planteze minim 3 copaci in curte
alinabadila
Postat pe 12 Ianuarie 2009 14:17
ce curiozitate simpatica ai...pentru ca e mai comod si mai ieftin. nu au educatie si nici simt estetic. ce e asa greu de dedus??? traiasca tzoapa!! da pitici in curte nu au?
octopus
Postat pe 12 Ianuarie 2009 15:44
explicatia e simpla:probabil s-au saturat de noroiul din curte care, (intre noi fie vorba)vrand-nevrand ajunge si in casa.Sa nu se supere femeile,carora le dau dreptate in acest sens,dar cred ca in majoritatea cazurilor au aceasta initiativa.Nu strica ordinea si curatenia in curte(gospodarul de la poarta se cunoaste).Dar,chiar asa:printre atatea betoane eu zic ca nu strica deloc putin spatiu verde
vasile_tarta
Postat pe 12 Ianuarie 2009 16:03
PENTRU CA DIN COMODITATE SAU DIN SNOBISM LE PLACE SA UMBLE INCALTATI IN CASA SI DESI PROBABIL TOTI AU SUPER MASINI NOROIUL DIN CURTE LE-AR MURDARII PANTOFIORII SI EVIDENT CASA SI CREDETI-MA SE FACE NOROI IN CURTE DACA PLOUA EU VA SPUN DIN EXPERIENTA MEA CA AM UN FEL DE "GAZON" IN CURTE SI E SUPER DACA NU ...PLOUA MULT.ORICUM EU MA DESCALT LA USA
angelblue_67
Postat pe 13 Ianuarie 2009 10:35
Nedumerirea asta am avut-o si eu....Desi nu vreau sa fiu rautacioasa .. explicatia gasita de mine a fost urmatoarea: nu au simt estetic ,nu au simt civic ,nu au nici macar imaginatie si cred ca nici pe la scoala nu au fost....Ar mai fi si o explicatie asa...mai oedipiana ca sa zic,adica ceva legat de trecutul lor,copilaria lor si fie au crescut la bloc - copii asfaltului - si nu au invatat sa iubeasca natura nu si-au batut capul,fie au crescut la tara cu noroaiele pana la glezne si acolo era de mare fitza sa pui beton prin curte.....Si dalele acelea din beton tot sunt o varianta mai buna,alternate cu straturi de iarba ,se pot face alei ,ronduri,nivele diferite o multime de posibilitati.Din pacate aleg betonul,cea mai radicala,grosolana si urata varianta. Mi se pare excelenta ideea Alinei ,aceea de a-i obliga pe oameni sa planteze pomi.Eu am dus o adevarata batalie cu vecina mea care voia mortis sa taie un visin din curte pe motiv ca...pasarile (care ciripesc atat de frumos si asta conteaza,e ceva in mijlocul orasului) murdaresc curtea cu..gainat.Pocneam de furie,dar era la ea in curte.Pana la urma l-a ciuntit,dar l-a lasat.Mai este unul,dar e "pe granita" si i-am spus ca ma ocup eu de el.Sper sa nu-i vina vreo idee,slava Domnului ca totusi tine la parerile mele. Ideea Alinei ar putea prinde viata pe acest forum unde intra destul de multe persoane.Ma doare sufletul cand vad cum oamenii distrug cu buna stiinta spatiile cu verdeata,taie copaci ,pomi si.....toarna beton.
libra66
Postat pe 13 Ianuarie 2009 20:01
The Cat!!! Cu prima explicatie sunt de acord(mai putin ,,scoala") Cu cea de a doua insa...,nu prea!Astept,rabdator,o repliere.Respect!
sculptorul
Postat pe 15 Ianuarie 2009 20:15
.Bine te-am regasit Sculptore!!! pentru a putea evidentia ideile de la care am pornit atunci cand mi-am scris parerile,ar trebui sa am ceva mai mult spatiu si ceva mai mult timp.Voi incerca sa sintetizez cat pot de mult,asa ca,varianta "scoala" este valabila pentru ca gradul de educatie slefuieste personalitatea unui om,facandu-l sa fie receptiv si preocupat si de alte aspecte ale vietii cotidiene,nu doar de nevoile primare - hrana,casa,obligatii financiare ,ci si de relatii interumane,respectul comunitatii,probleme de mediu inconjurator......pe scurt,dar cred ca ai prins ideea.Apoi,pentru a doua varianta e mai complicat ,e o teorie ,nu doar personala ,care are ca punct de plecare ....industrializarea aceea semifortata din vremea lui ceusescu,acei ani in care s-au dislocat mase de oameni care aveau alta pregatire si alte obisnuinte,, de la sate ,catre orase,aceasta ducand in decurs de cateva generatii ,la o dezradacinare,la pierderea unor obisnuinte.,a unei conduite....normale ,adica de a se uita in jurul lor,nu doar in apartamentul lor. Se poate observa lipsa de preocupare,dar cel mai grav,lipsa constientizarii importantei mediului inconjurator. Multi oamneni care locuiesc la bloc ,nu s-au gandit niciodata ca spatiul verde aferent blocului poate fi o adevarata gradina,cu flori ,arbusti,pomi si copaci....Aceasta atitudine include si indiferenta (si ceva lene,si nesimtire ,iertare!)...Si de aici,pana la propunerea unui "smecher"sa betoneze o bucata sa mai faca o parcare/chiosc ...Concret,pentru multi oameni care locuiesc la bloc,grija si interesul lor tine doar de la usa apartamentului inspre interior,iar multi nu au nici ghivece cu flori in balcoane... In Romania, nu prea e definit conceptul de comunitatesi tot ce decurge ,astfel oamenii nu prea comunica ,cu atat mai putin despre probleme sau posibilitati pentru imbunatatirea conditiilor,imaginii ,a acelei comunitati,in fapt , a lor.Astfel ca ,e mai simplu sa betonam,spatiul verde trebuie intretinut . Ajungand sa locuiasca la casa cu curte ,neavand puterea exemplului de acasa,combinat cu ...dezinteres,alegem betonul,dai cu furtunul si se spala... Nu e completa expunerea ,dar cred ca reiese ideea de la care am pornit.
libra66
Postat pe 16 Ianuarie 2009 19:49
The Cat,de regula,parvenitii,complexatii cu scoala(mai bine n-ar mai fi facut-o!),toti Dinii Paturici,adica cei care cred ca au gasit ,,calea",toti acesti ,,tarani cu bani",vor pune, in mod reflex,beton(sau ceva asemanator)prin locurile pe unde trec ei sau masinile lor.E ca o lege pentru ei!Eu am ,,scoala"si n-am pus beton.Dar,frumusetea e ca stiu(cunosc)tarani autentici,fara scoala,care nu numai ca nu si-au pus beton in curte,dar nici n-ar concepe asa ceva!Au flori,iarba,ceva arbusti si bineanteles pomi cu poame.Vezi?De-aia am zis de putina importanta a scolii!Te aprob in cele sustinute...,mai putin,insa,in cele referitoare la starea lor...o********! In rest,toate cele bune si astept sa vad daca vezi!Cu respect!
sculptorul
Postat pe 16 Ianuarie 2009 22:59
De dupa revolutie tot urmaresc cum evolueaza constructiile de locuinte in Romania.
Am observant palatele tiganesti , de prost gust,bizare,care au reusit sa socheze inca de la inceput prin arhitectonica lor, fara cap si coada si mai ales prin multitudinea de coloane, turnuri sau turnulete tip pagoda puse unul peste altul,adevarati mamuti de beton.Apoi,au inceput sa apara vilele impunatoare ale romanilor,cu etaj, cu multe camere si piscina in curte. Banii castigati illicit pe vremea lui Ceausescu trebuiau investiti. In ambele cazuri aceste constructii aveau menirea doar sa impresioneze si sa arate bunastarea proprietarului. Cel mai rau este faptul ca in momentul realizarii acestor constructii imense nu s- au respectat proiectele si tehnologiile de executie. S-au folosit materiale de proasta calitate sau materiale nou aparute pe piata cu care meseriasii nu stiau sa lucreze. Multi beneficiari le-au cerut constructorilor sa le respecte indicatiile: materiale ieftine si cat mai putine.
In ambele cazuri, privind casa poti sa-ti dai seama de nivelul de educatie al proprietarului.
Ce ma linisteste insa este faptul ca romanii sunt inteligenti, circula mult in occident si acolo au ce vedea…….
najurb_condo
Postat pe 16 Ianuarie 2009 23:56
1.Ca sa scape de noroiul inerent perioadei de toamna - primavara
2.Ca sa niveleze curtea
razvanro51
Postat pe 17 Ianuarie 2009 05:51
Eu nu am generalizat ,nu am considerat ca toti cei veniti de la tara sunt oameni nepasatori fata de mediu sau ca toti cei de la tara vor beton in curte....Eu mi-am expus o parere personala,bazata pe observatii in timp si spatiu ,ca sa zic. Ar fi cumplit sa fim cu totii asa. Dar sustin ferm ca in Romania problema mediului,e tratata superficial si doar de ochii presei, si mai mult pt. UE.Iar de aici,si abordarea superficiala a importantei protejarii spatiului verde a multor oameni.
libra66
Postat pe 17 Ianuarie 2009 17:10
Simplu sa nu bage noroi in casa !!!!!!!!!
vpopescu58
Postat pe 18 Ianuarie 2009 11:38
Daca la oras sunt case ,se pune gazon englezesc inconjurat cu alei de ciment.La alte case ai dreptate pun baietii betoane in prostie. Daca este loc de un pom este bine de plantat sa zicem liliac sau tei depinde de spatiu.La tara se pune betoane in jurul casei cu rondouri de flori.Pomii se planteaza in gradina daca esti intr-un sat de munte , de regula roditori,meri ,pruni etc.Daca esti la campie in gradini se cultiva legume etc.Se poate pune si pomi in curte ,tei sau ce se preteaza zonei respective.
vpopescu58
Postat pe 18 Ianuarie 2009 11:53
De la: vpopescu58, la data 2009-01-18 11:53:04

"La tara se pune betoane in jurul casei cu rondouri de flori...Se poate pune si pomi in curte ,tei sau ce se preteaza zonei "respective.



hai dom'popescu...esti dragut...zau asea...
octopus
Postat pe 18 Ianuarie 2009 17:26
cei care toarna beton in curte stiu ei de ce fac asta.....sa nu se scufunde in noroiul de jumatate de metru ,sa poata sa-si parcheze masina in curte.La mine la bunici nu am beton in curte si recunosc ca e dezastru atunci cand ploua. Cu siguranta, daca as sta la tara mi-as betona toate curtea.

Postat pe 22 Ianuarie 2009 11:54
Ai mei au turnat beton pentru ca era super noroi in curte in zilele ploioase

Postat pe 23 Ianuarie 2009 14:47
Cei care locuiesc la tara stiu cel mai bine cum este curtea cand ploua.Eu as fi adepta unor trotuare cu spatii verzi intre ele, eventual flori sau arbusti.
serene13
Postat pe 23 Ianuarie 2009 21:12
Sunt de aceeasi parere cu vasile_tarta, noroiul poate ridica multe probleme si atunci...
andra_alexandra
Postat pe 23 Ianuarie 2009 21:36
Ideea de la care a pornit acest subiect se referea la faptul ca unii oameni care locuiesc la curte ,in loc sa se bucure de acel spatiu pe care il au la dispozitie ,adica sa amenajeze o mica gradina cu flori, sa planteze 2-3 pomi ,arbusti,sa faca ceva care sa infrumuseteze locul ,aleg sa betoneze.Sa torni pur si simplu beton pe majoritatea suprafetei acelei curti este ,oricat de mult ar fi valabila sintagma " gusturile nu se discuta",urat , acel cenusiu ,tern,fara viata urateste orice loc.Despre beton se spune si ca "inghite" oxigenul,nu stiu daca e adevarat. E mare pacat ca astazi,cand sunt atat de multe alte variante,cand ai de unde sa te informezi cum sa amenajezi o curte, oamenii opteaza sa aibe in curte ceva banal, asemanator cu aleile de pe la blocuri sau cu trotuarele.Toate cele bune,si inspiratie in amenajari !
libra66
Postat pe 23 Ianuarie 2009 22:51
Poate nu m-am exprimat corect, dar la tara la socri( Dumnezeu sa-i odihneasca) cand intri in casa este o alee de beton iar in dreapta este un sant betonat. si dupa sant este un mic rondou cu flori care este despartit de gradina de un gard.In curte este beton in jur de 15 mp .care este inconjurata de rondouri de flori .Curtea este ingradita de gard de scanduri ,dupa care urmeaza gradina.Eu cred ca putin beton in jurul casei nu strica.O seara placuta.La alta casa am vazut curte betonata si plantat un liliac ,intrun loc amenajat special.In jurul liliacului este bordura de beton si in interior este pamant,nu stiu daca solutia este corecta.Cu stima
vpopescu58
Postat pe 24 Ianuarie 2009 21:34
NU cred ca intrebarea mea se referea direct la minimul confort (cel de bun simt) -- adica a merge prin noroi in zile ploioase si in propria curte, nu e cel mai bun lucru. Nu am nimic impotriva dalelor si aleilor. Ma refeream direct la cei ce betoneaza partial (mai mult de 30%) sau chiar integral curtea...

Postat pe 25 Ianuarie 2009 16:24
de tampiti...parerea mea de inginer horticultor e ca sunt tampiti

si asa e poluata lumea asta si noi punem in continuare betoane si tampenii in loc sa amenajam cu gazon sau iarba care e rezistenta...
micki23
Postat pe 10 Februarie 2009 16:20
ce noroi oameni buni>???? daca ai gazon sau iarba care e rezitenta nu ai noroi....
micki23
Postat pe 10 Februarie 2009 16:22
Da, dar poate au masini care le baga in curte, si tot calcand gazonul, il distrug, asa ca a turna beton este mult mai ieftin...Nu sunt de acord sa cimentezi toata curtea, ci doar o parte, consider ca daca tot stai la curte, ar trbui sa te bucuri de verdeata, de copaci..Eu stau la bloc, dar iubesc sa merg la bunici sa simt mirosul florilor si a ierbii...
m3rlinetza
Postat pe 15 Februarie 2009 12:17
Tatal meu locuieste la tara si nu vad nimic rau sa aiba aleea din beton , centrala pe gaz si tot confortul. Si sa stiti ca nu merge nimeni incaltat si cu noroaie prin casa. Oamenii mai evolueaza si la tara si au si ei dreptul la o viata decenta si cu comfortul pe care si-l permit. Tata nu are beton decat pe langa casa si o terasa invelita in vita-de-vie unde vara e o placere sa faci picnic. In rest are o gradina maricica si pomi fructiferi fara betoane.....
gina2959
Postat pe 17 Februarie 2009 11:59
Nimeni nu a reprosat aleeia de beton ,aici se discuta despre cei care betoneaza aproape tot ,pur si simplu.
libra66
Postat pe 21 Februarie 2009 20:15
SA VA DAU 3 SITUATII ABSOLUT REALE :
- PROFESOR LA UNIVERSITATEA ECOLOGICA A BETONAT 80 MP DE CURTE.
EXPLICATIA : CEA MAI IEFTINA (?!) SOLUTI PANTRU CA TERMINASE BANII ;
- COMERCIANT DIN PRISMA : A ASFALTAT 170 MP DE CURTE SI A LASAT UN SPATIU VERDE DE CCA. 10 MP IN JURUL GRATARULUI DE BETON ARMAT.
EXPLICATIA : A SPUS CA ARHITECTUL NU STIE CE VREA SI ASA I S-A PARUT LUI CA E FRUMOS !!!
- LEGUMICULTOR DIN MOVILITA : A CHELTUIT BANII DE MOBILA PENTRU A PUNE IN CURTE PAVELE ECOLOGICE DIN BETON (ALEA CU GAURI) PENRU ZONA CAROSABILA SI GRATARE DE PLASTIC PENTRU ZONA PIETONALA.
EXPLICATIA : ASA A FOST PROIECTUL.

IN CONCLUZIE, DRACU' STIE CE SA MAI INTELEAGA !
unigrafsa
Postat pe 1 Martie 2009 16:05
De la: gina2959, la data 2009-02-17 11:59:05Tatal meu locuieste la tara si nu vad nimic rau sa aiba aleea din beton , centrala pe gaz si tot confortul. Si sa stiti ca nu merge nimeni incaltat si cu noroaie prin casa. Oamenii mai evolueaza si la tara si au si ei dreptul la o viata decenta si cu comfortul pe care si-l permit. Tata nu are beton decat pe langa casa si o terasa invelita in vita-de-vie unde vara e o placere sa faci picnic. In rest are o gradina maricica si pomi fructiferi fara betoane.....


aici nu se vb de aleea de beton ci de ce se betoneaza toata curtea ;)
micki23
Postat pe 11 Martie 2009 19:13
De la: unigrafsa, la data 2009-03-01 16:05:20SA VA DAU 3 SITUATII ABSOLUT REALE :
- PROFESOR LA UNIVERSITATEA ECOLOGICA A BETONAT 80 MP DE CURTE.
EXPLICATIA : CEA MAI IEFTINA (?!) SOLUTI PANTRU CA TERMINASE BANII ;
- COMERCIANT DIN PRISMA : A ASFALTAT 170 MP DE CURTE SI A LASAT UN SPATIU VERDE DE CCA. 10 MP IN JURUL GRATARULUI DE BETON ARMAT.
EXPLICATIA : A SPUS CA ARHITECTUL NU STIE CE VREA SI ASA I S-A PARUT LUI CA E FRUMOS !!!
- LEGUMICULTOR DIN MOVILITA : A CHELTUIT BANII DE MOBILA PENTRU A PUNE IN CURTE PAVELE ECOLOGICE DIN BETON (ALEA CU GAURI) PENRU ZONA CAROSABILA SI GRATARE DE PLASTIC PENTRU ZONA PIETONALA.
EXPLICATIA : ASA A FOST PROIECTUL.

IN CONCLUZIE, DRACU' STIE CE SA MAI INTELEAGA !
:
sa stii ca ai mare dreptate...mai ales alegerea "profesorului" tare de tot...de fapt asa se explica tot ce se intampla pe aici....e ca si cu zicala :"sa faci ce zice popa ,nu ce face el..." Toate bune !!
libra66
Postat pe 12 Martie 2009 14:21

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Hornul la casa 3 De la: Mihaela09 21 Iunie 2010 12:28
cum scapam de insectele nedorite de pe terasa si din gradina 0 De la: 8 Iulie 2010 08:55
Foraj put apa 30 De la: R3dCap 26 Septembrie 2014 23:23
mocheta 1 De la: condoliliac_43 18 Iulie 2010 08:25
Amenajari gradini,terase,spatii verzi in diferite stiluri 37 De la: anamaria_ion 6 Februarie 2015 08:53