Setari Cookie-uri

centrala electrica

D-LE BACIU,nimic DAR ABSOLUT NIMIC nu este gratis pe lumea asta..............pe cealalta poate , dar nu se stie....atunci cind nu e soare si nici vint energia electrica e asigurata de acumulatori care sunt toxici (au PB si ACID)si au o durata de viata limitata (sa zicem 4 ani)dupa aceasta perioada trebuiesc inlocuiti acumulatorii cu altii noi ceea ce costa cu virv si indesat daca socotim panourile solare, centrala eoliana,+convertizorul cc/ca +acumulatorii+alte dandanale!!!MAI IEFTIN este sa luam energ. electrica de la hidrocentrala si sa incalzim si sa iluminam casele cu ea!! Eu propun o instalatie de incalzit lociunte si alte spatii construite (sere, hale, birouri etc) ce nu foloseste decit energia din sol, fara alt aport energetic clasic (lemne,gaze, carbuni, c. electric etc),dar nu spun ca este gratis , pt ca orice instalatie si echipament are costul sau!!!!
VALENTIN_STAN64
Postat pe 28 Februarie 2009 20:24
Domnule baciu,Domnule Valentin
cu respect consider ca amandoi incercati sa va atrageti niste potentiali clienti,si nu este nimic incorect in acest lucru,dar se pare ca uitati doua lucruri importante:
1.Cu 4000EURO nu faci o instalatie care sa-ti asigure independenta energetica,poate daca mai adaugati circa 3000EURO si daca va referiti la o instalatie cuplata la retea,in alte conditii cele mentionate de domnul Valentin,referitoare la bateriile de acumulator este perfect adevarat.
2.O instalatie care utilizeaza energia pamantului este foarte greu de realizat pe spatii mici,stiti foarte bine la ce ma refer,sau daca utilizam energia pamantului de la adinacimi mari costurile sunt deosebit de mari si in plus ai nevoie de energie pentru pompare si asa mai departe.
In concluzie pentru cei care nu sunt specializati,o instalatie care combina energia photovoltaica si cea eoliana,pentru producerea de energie electrica,respectiv energia solara pentru incalzire si apa calda,in conditiile cuplarii in paralel cu reteaua pot asigura pe langa energie gratuita si recuperarea investitiei din energia electrica livrata in sistem.
Cu respect
design
Postat pe 1 Martie 2009 17:46
Costul total de 4000 euro se refera la tot sistemul - inclusiv cei 2 acumulatori (de camioane 160 mAh ) - care se schimba la 6- 12 ani functie de firma producatoare . Acest sistem poate fi vazut in aproxx 2 luni dupa perioada probelor . multumesc 0745664152
dacianbaciu
Postat pe 2 Martie 2009 16:25
D-LE JOHN ,ma bucur ca ma bagati in seama. in primul rand eu nu caut clienti , pt. ca nu am nimic de vanzare. AM DOAR O IDEE ,pe care doresc sa o valorific ,cu aj. unui sponsor ,sau viitor asociat. problema teoretica pe care eu o supun atentiei ,fiind revolutionara, nu se compara cu metodele cunoscute si utilizate in prezent,de aceea nu trebuie sa va bate-ti capul cum ca ar fi f. scumpa sau nefiabila. daca am zis ca nu are nevoie de aport energetic traditional ,inseamna ca nu trebuie sa scot apa fierbinte ,de la 35 Km adincime ,cu ajut. unor pompe electrice! .......intotdeauna , cind apare un lucru nou se gasesc destui sa zica de rau ,ca nu va merge si nimeni nu zice UITE DOM-LE CE CHESTIE DESTEAPTA ,MIE CUM DE NU MI-A TRECUT PRIN CAP ASA CEVA................instalatia eoliana si fotovoltaica am vazut-o la t. v. nu stiu ce putere are,daca poate duce o mas. de spalat aut. sau un ap. de sudura(cam 4 Kw).......in ceea ce priveste cedarea de energie in sist. nat. este aproape imposibila,tinind cont de birocratie si autorizatii,te lasi pagubas!
VALENTIN_STAN64
Postat pe 2 Martie 2009 22:33
Domnule Baciu
Nu vreau sa intru in polemica,daca dumneavoastra doriti sa credeti ca puteti face o astfel de instalatie cu 4000 EURO,as profita de amabilitatea dumneavoastra ca sa-mi spuneti care ar fi componenta acestei instalatii,in afara de cei doi acumulatori.
Apropo de acumulatorii de camion acestia nu se pot utiliza pentru inmagazinarea energiei elctrice intr-un mod eficent ,pentru aceasta situatie este nevoie de acumulatori cu descarcare adanca,care se pot descarca pana la 80%,spre deosebire de cei de camion care daca descarcarea depaseste 20% nu mai pot fi utilizati.
Cu respect
0727120161
design
Postat pe 3 Martie 2009 22:57
Domnule Stan
Nu am incercat in nici un fel sa va jignesc inteligenta,va sustin cel putin moral(pentru inceput) si va doresc succes in realizarea a ceea ce v-ati propus.
Referitor la birocratie si asa mai departe,spuneati mai devreme despre costuri pentru orice doresti sa obtii,sau birocratia si actele nu pot intra in aceste costuri?
Asa cum ati spus si dumneavoastra,eu doar am incercat sa va aduc in atentie aceasta varianta de economie de energie si de obtinerea unui castig suplimentar,pentru ca nimeni nu poate sa investeasca fara si sa castige.
Ma inclin
design
Postat pe 3 Martie 2009 23:04
De la: glogojeanu2006, la data 2009-02-13 23:35:09Pretul unei centrale electrice variaza in functie de puterea acesteia. Pt. 90mp ar rezulta un volum de cca 250mc si o centrala de cca 24kw. La o asemenea putere este necesara o centrala alimentata trifazic. Vezi daca dispui de bransament trifazat ca daca nu mai bine renunti. Preturi poti gasi pe www.romstal.ro In principiu se pote utiliza vechea instalatie de incalzire cu revizia de rigoare. Succes

Pentru 90mp este suficienta una de 8-10kw, asta daca nu vrea sa o monteze intr-o baraca metalica neizolata termic.
oricum daca are bani pt investitia initiala poate sa ia si de 50kw,
in timp va vedea ca nu e nevoie decit de max 8-10kw : toate centralele electrice permit functionarea in mai multe trepte de putere si, gresit, pina la 18kw, cu un racord bun nu trebuie trifazic.
Majoritatea centralele electrice de pina la 25kw sunt alimentate la 220v (trei faze si nul + nul de protectie!!!!)

DACA ESTI DISTRIBUITOR, PLEACA PE TEREN PENTRU A-TI GASI CLIENTI!
drobotaromeo
Postat pe 4 Martie 2009 08:50
De la: domenika, la data 2009-02-14 11:19:20Aa...si inca ceva....centrala ne-a costat 7000...dar se poate si cu mai putin....noi am folosit calorifere unguresti,dublu ca pret fata de cele turcesti,apoi tevile de cupru...nu polipropilena iar centrala singura fara fitingaraie cu cronotermostat 2500 restul pana la 7000 ron insemnand inclusiv mana de lucru...care...e asa cum e..depinde de instalator...daca mai vrei si alte lamuriri iti stau la dispozitie....iar domni care se mai pricep asa la alde astea...sa se abtina cu comentariile...nu sunt blonda,dar sunt femeie...sic!

centrala e cam scumpa eu am dat 1900 pe una de 12kw.
in ceea ce priveste restul.... nu pot sa cred ce scump e la voi mina de lucru!, chiar nu ai gasit pe cineva mai ieftin?!
drobotaromeo
Postat pe 4 Martie 2009 08:58
De la: VALENTIN_STAN64, la data 2009-02-14 23:17:52EU AM UN PROIECT DE CENTRALA TERMICA CE NU CONSUMA NICI LEMNE, NICI GAZE, NICI CURENT ELECTRIC,CI NUMAI ENERGIA TERMICA INMAGAZINATA IN SOL! CEA MAI BUNA CENTRALA TERMICA DIN LUME FOLOSESTE 70 LA 100 ENERGIA TERMICA INMAGAZINATA IN SOL SI 30 LA 100 ENRGIE ELECTRICA EU PROPUN UN SISTEM AUTONOM CE NU DEPINDE DE NICI O SURSA CLASICA DE ENERGIE! CUM AR FI SA AVEM PISCINE, SERE SOLARII, LOCUINTE SI HALE INDUSTRIALE INCALZITE NUMAI DIN ENERGIA SOLULUI !!!!!!!!!!!!PROBABIL CA OMENIREA SE VA SALVA DE LA DISPARITIE!!!!!!!!!!!ASTEPT SA FIU CONTACTAT PT BREVETARE SI REALIZARE ACEST SISTEM DE INCALZIRE REVOLUTIONAR!!!!!!!!!!!!!!!!

EU AM UN PROIET SI MAI BUN : O CENTRALA TERMICA CARE NU CONSUMA ABSOLUT NIMIC SI PRODUCE 0KW ENERGIE! CRED CA A MEA MERITA CEVA INVESTITII PT BREVETARE!

a, era sa uit este si perpetuum mobile!
drobotaromeo
Postat pe 4 Martie 2009 09:06
De la: john, la data 2009-03-03 22:57:59 Domnule Baciu
Nu vreau sa intru in polemica,daca dumneavoastra doriti sa credeti ca puteti face o astfel de instalatie cu 4000 EURO,as profita de amabilitatea dumneavoastra ca sa-mi spuneti care ar fi componenta acestei instalatii,in afara de cei doi acumulatori.
Apropo de acumulatorii de camion acestia nu se pot utiliza pentru inmagazinarea energiei elctrice intr-un mod eficent ,pentru aceasta situatie este nevoie de acumulatori cu descarcare adanca,care se pot descarca pana la 80%,spre deosebire de cei de camion care daca descarcarea depaseste 20% nu mai pot fi utilizati.
Cu respect
0727120161
Asa e , acesti acumulatori - de camion - sunt pentru probe , urmand ca dupa efectuarea lor - in aproxx 2 luni - sa import acumulatori specifici . In aceasta perioada se vor face testele si eventualele schimbari pentru optimizarea sistemului. multumesc pentru interesul acordat
dacianbaciu
Postat pe 4 Martie 2009 09:36
conf.normativelor in vigoare instalatiile electrice alimentate monofazat(consumatori casnici) se considera cele care au valori ale curentilor de 30 A, iar in instalatiile in care aceasta valoare e depasita alimentarea cu energie electrica e trifazata;deci pentru o supr.de 90 mp merge o centrala electrica de 9 kw pastrandu-se aceeasi instalatie de calorifere,cu robineti termostatati pe calorifere mai putin unul care va fi in permanenta deschis .Eu am montat centrale electrice si la o astfel de centrala( 9 kw)consumul ei a fost intre 18 si 35 kwh/zi.daca se solicita si un alt sistem de tarifare atunci factura de energie electrica e mai mica.
lenitsirc_condo
Postat pe 4 Martie 2009 17:00
De la: sanda_crisan, la data 2009-02-28 01:25:24as vrea sa stiu si eu daca pentru montarea unei centrale electrice este nevoie de acordul vecinilor ca in cazul celor pe gaz, sau daca asociatia de proprietari poate sa imi puna bete in roate daca imi montez o asemenea centrala.
intreb asta pentru ca stau la bloc, si vecinii nu sunt de acord sa ne facem separare la gaz, nici sa punem contoare la calorifere, deci vreau sa scap de hartogaraiele astea si de aprobarile unora care din invidie sau nu stiu din ce cauza refuza sa dea aprobarile necesare. va multumesc.

Singura problema ar fi racordul de energie electrica: daca nu rezista curentului consumat de centrala va trebui schimbat.
Aici sunt doua cazuri:
1.- daca ai contoarul pe casa scarii trebuie sa schimbi singur racordul de la acesta pina in casa (asociatia, daca vrea sa stie ce faci, "va afla" ca s-a intrerupt un fir si trebuie sa-l schimbi
2.- daca ai contoarul in casa trebuie sa platesti la RENEL aceasta operatiune ( hirtii de semnat si multi bani cheltuiti :-: se poate si " la negru " cu un lucrator de la RENEL "in timpul lui liber" )

In ceea ce priveste asociatia n'are nici o treaba: este doar un consumator electric, in plus, pe contoarul tau. Ce? daca te-ai incalzi cu radiatoare tre sa ceri acordul asociatiei?!
drobotaromeo
Postat pe 6 Martie 2009 08:48
Pentru montarea sistemelor locale de incalzire si de prepararea apei calde menajere ( centrale termice) nu este necesara autorizatia de constructie , (de aici rezulta ca nici acordul vecinilor nu este necesar). Legea 50/1991 modificata si completata in 2006 ,art.11
cornelia_leia
Postat pe 6 Martie 2009 09:13
D-LE DROBROTA ROMEO,daca nu ai ceva concret de spus,te rog sa taci dracului din gura sa nu te bagi in treburi de care nu ai habar.....daca esti asa istet cum vrei sa pari ,te rog sa-mi explici cum naiba de stau avionul si elicopterul in aer ,ca sunt mai grele ca acesta, ca eu am dat in sus cu bolovani si erau sa ma loveasca atunci cind au picat!
VALENTIN_STAN64
Postat pe 8 Martie 2009 12:19
Daca dintre cei ce posteaza aici exista si persoane care au montata o astfel de centrala sa prezinte date , cum ar fi :
-ce suprafata utila au de incalzit ;
-imobilul are termosistem (apartament sau casa );
-cat a costat investitia ;
-date tehnice pt. centrala ;
-consumul de energie electrica in lunile de iarna .
Se merita sa monteze si altii ?
neghina_liviu
Postat pe 9 Martie 2009 09:16
am montat centrala electrica de 9 kw , dar ptr.ca instalatia electrica este monofazata de 32A,am lasat-o in 7 kw(am decuplat o rezistenta de 2 kw),suprafata utila 95 mp,calorifere cu robineti termostatati mai putin unul,termostat de ambient, casa izolata cu polistiren de 10mm si geamuri termopan iar consumul a fost de maxim 1300 kwh/luna dand a fost cel mai frig si 800 kwh/luna cel mai putin. Mentionez ca acesta a fost consumul total de energie (incluzind si un boiler de 100L + ceilalti consumatori).Deasemenea sistemul de tarifare e de tip CTP ptr.puteri cuprinse intre 3-6kw.
lenitsirc_condo
Postat pe 9 Martie 2009 16:21
De la: VALENTIN_STAN64, la data 2009-03-08 12:19:03D-LE DROBROTA ROMEO,daca nu ai ceva concret de spus,te rog sa taci dracului din gura sa nu te bagi in treburi de care nu ai habar.....daca esti asa istet cum vrei sa pari ,te rog sa-mi explici cum naiba de stau avionul si elicopterul in aer ,ca sunt mai grele ca acesta, ca eu am dat in sus cu bolovani si erau sa ma loveasca atunci cind au picat!

Mai bine nu te fereai!
drobotaromeo
Postat pe 10 Martie 2009 16:11
intra pe www.lg-energy.ro
sorin_rus50
Postat pe 18 Martie 2009 06:39
De la: drobotaromeo, la data 2009-03-10 16:11:07
De la: VALENTIN_STAN64, la data 2009-03-08 12:19:03D-LE DROBROTA ROMEO,daca nu ai ceva concret de spus,te rog sa taci dracului din gura sa nu te bagi in treburi de care nu ai habar.....daca esti asa istet cum vrei sa pari ,te rog sa-mi explici cum naiba de stau avionul si elicopterul in aer ,ca sunt mai grele ca acesta, ca eu am dat in sus cu bolovani si erau sa ma loveasca atunci cind au picat!

Mai bine nu te fereai!
da nu m-ai lamurit cum de sta avionul in aer , ca doar nu da din aripi! ISTETULE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
VALENTIN_STAN64
Postat pe 19 Martie 2009 16:31
Buna ziua,

Am o solutie pt dumneavoastra tirmiteti va rog un mesaj privat, in principiu aveti nevoie de o centrala de 28-30kw sau de doua centrale de 15kw inseriate.

Cu stima,
GreenExpert
Postat pe 25 Martie 2009 09:03
Hi,

despre ce solutie vorbim aici, as dori mai multe detalii
GreenExpert
Postat pe 25 Martie 2009 09:04
Sunt tare curios cum a-ti ajuns la aceasta suma tinanad cont ca pt o instalatie PV trebuie luat in calcul un pret de 6eur/w in caxul utilizarii panourilor monocristaline si de cel putin 8eur/w pentru cele policristaline si astea daca sunt conectate la reteaua electrica, daca se merge pe acumulare de energie trebuie sa luam in calcul cel putin 10 euro/w, cat despre acumulatori acestia sunt acumulatori special executati pentru instalatiile solare cu o durata destul de mare de viata 6-8 ani, desigur puteti utiliza si acumulatori auto dar nu recomandam, ref la panouri durata de viata a acestora (RANDAMENTUL)depinde de seriozitatea producatorului si a materialelor utilizate in loc sa fie de 15-20 ani datorita startului protector care se opacizeaza la radiatia solara acestora le scade randamentulin cepand cu anu 3 de utilizare

asa ca trebuie sa fiti foarte atenti cand si de unde se cumpara panourile fotovoltaice

cat despre termosolare c-a mai ieftina oferta pe care o stiu din piata este de 1800 euro pentu unsistem compus dintr-un panou de 2mp si un boiler de 150l fara circulatie fortata care se monteaza pe acoperis.

iar pompele de calduraserioase pleaca de la 5000 de euro au in componenta lor compresol scroll si nu cu piston, schimbatoare de caldura de calitate superioara pe cele 3 circuite, iar o solutie completa pt o casa de 75-100mp pleaca de la 6000 euro

de asta incerc sa inteleg despre ce solutie vorbim aiciv-as ramane recunoscator daca a-ti posta o scurta descriere a soutiei dumneavoastra (componente si caracteristici tehnice-puteri etc)

cu stima,
GreenExpert
Postat pe 25 Martie 2009 09:19
quote] da nu m-ai lamurit cum de sta avionul in aer , ca doar nu da din aripi! ISTETULE!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/quote]

Da din "morishca" daca vrei sa stii....
drobotaromeo
Postat pe 25 Martie 2009 15:14
mi se pare mult 6-7 mil pt o gars de 40 mp
MirelaAv
Postat pe 9 Septembrie 2009 13:18
De la: domenika, la data 2009-02-14 11:14:35Eu am o centrala electrica in garsoniera....am 40 mp,centrala este de 9kw si merg cu ea cu puterea de 3 kw si face fata la 40mp...!Un singur lucru...nu am apa calda de la ea..pentru ca va consuma mult mai mult pentru ca se antreneaza tot arsenalul centralei pentru a incalzi apa si cat incalzeste nu este caldura....am renuntat la apa calda,am un boiler electric de 80litri care consuma doi kw pe ora si este tot timpul in priza pentru ca astfel consuma mai putin...incalzeste doar cat se consuma.....Pentru mine si familia mea este suficient si centrala merge la 220 la reteaua deja existenta...consumul este astfel de 1200-1500 kw pe luna...asta inseamna 600-700 ron pe luna...in acesti kw intra si restul consumului din casa...cuptor,masina de spalat,televizoare ,calculatoare,becuri,fier de calcat...etc..Va las sa apreciati voi daca e convenabil sau nu...noi facem fata cu cheltuielile,sau,ma rog ne straduim dat fiind faptul ca iarna tine atat cat tine si nu este asa de grea....

Totusi... 700 pe luna e cam mult pt o garsoniera .Eu asa cred !!
MirelaAv
Postat pe 9 Septembrie 2009 13:22
am o casa noua, are 200mp si inaltimea de 2,70. doresc sa mi pun centrala electrica. imi puteti da varog si mie ceva detalii,informatii?MULTUMESC
cornelrio
Postat pe 9 Septembrie 2009 22:58
eu zic sa ei in consideratie doua solutii de incalzit deoarece vei simti pe pielea ta ce inseamna sa nu ai curent ,apoi la cat de prost merge organizarea infrastructurii din romania nu ma mir ca pe viitor reteaua nationala de electricitate sa sufere grave probleme tehnice
gigibrbr_condo
Postat pe 10 Septembrie 2009 16:44
sant de acord ca nu este cea mai buna solutie si trebuie inclusa si o alternativa pe lemne daca este la munte pe gaz daca este in oras dar poate parea absurd dar nici aceste alternative nu sant sigure lemnul trebuie cumparat si spart si cine are grija de asa ceva la o casa de vacanta ????? apoi gazul oricand poate sa il inchida rusul concluzia o casa trebuie sa aiba cel putin doua surse de incalzire !!!!!!!!!!
costicaionescu
Postat pe 11 Septembrie 2009 15:40
Draga Romeo

Te rog ai putina rabdare sa mai citesti electrotehnica.TRIFAZAT in ROMANIA inseamna trei faze si un nul de lucru,la care se adauga nulu de protectie(impamantare).In acest caz tensiunea intre faze este 0,4 KV,sau 380 V,iar intre faze(R,S,T) si nulul de lucru ai 220V.
Nu te stresa nu sunt DISTRIBUITOR.
Fii te rog mai atent la ce postezi.
Intr-adevar la 90 mp ai nevoie de maxim 8-10 KW.
Cu prietenie
design
Postat pe 12 Septembrie 2009 23:03
da cred ca sunt mai mult decat sigur asa am sa imi pun si eu o centrala termica
irineledutanu
Postat pe 15 Septembrie 2009 08:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
IZOLATIE MANSARDE CU SPUMA POLIRETANICA CEL MAI RAPID TERMOSISTEM 1 De la: mihaiamedeo 25 Iunie 2009 09:13
lampioane zburatoare 5 De la: froufrou 12 Mai 2012 00:20
totul despre amenajari interioare 2 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 20:04
Caloriferul nu se incalzeste 16 De la: andreiutza_condo 11 Decembrie 2013 22:56
Lenjerie de bumbac 100% 2 De la: kiss_my_ass 6 Octombrie 2011 12:52