centrala electrica

Subiect nou
Alege alt forum  
Voteaza:
Rating curent centrala electrica: (5 din 2 voturi)
 
Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina:
cucu_mariana_condo Avatarul lui cucu_mariana_condo

5 mesaje
Membru din: 27/11/2007

cam cat costa o centrala electrica pt 90 m patrati si daca pot folosi aceeasi instalatie de calorifere ca si la cea pe gaze, stiti careva?
glogojeanu2006 Avatarul lui glogojeanu2006

8 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Pretul unei centrale electrice variaza in functie de puterea acesteia. Pt. 90mp ar rezulta un volum de cca 250mc si o centrala de cca 24kw. La o asemenea putere este necesara o centrala alimentata trifazic. Vezi daca dispui de bransament trifazat ca daca nu mai bine renunti. Preturi poti gasi pe www.romstal.ro In principiu se pote utiliza vechea instalatie de incalzire cu revizia de rigoare. Succes
Raporteaza abuz de limbaj
vok Avatarul lui vok

1 mesaj
Membru din: 27/11/2007

Stati fratilor ca nu mai inteleg !... Cum adica centrala electrica ? pai de ce sa incalzesc eu agentul termic si sa-l transport ulterior in toate camerele , cand mult mai usor ar fi sa pun calorifere electrice in fiecare camera , termostatat si gata ? care-i ratiunea ?
a_adry Avatarul lui a_adry

3 mesaje
Membru din: 7/11/2007

eu iti recomand sa t interesezi in orice alta parte numai la romstal nu. si sa stii ca are si microcentrala avantajele ei mai ales in privinta consumului de apa calda si gaz.
Raporteaza abuz de limbaj
design Avatarul lui design

122 mesaje
Membru din: 14/12/2007
Oras: timisoara

Ai nevoie de o centrala de 6-9 Kw la care se cupleaza un boiler,pentru a dispune si de apa calda menajera.
Exista si variante alimentate la 220 V,dar trebuie acord separat de la ELECTRICA si alimentare separata.
Se poate utiliza instalatia existenta .
Pentru mai multe amanunte trebuie sa stiu daca este casa sau apartament,si daca instalatia trebuie modificata.
Exista si alte variante de incalzire electrica,prin pardoseala,mult mai economica si dispar caloriferele din camere,in plus baile vor avea pardoseala calda cand cobora de la dus(e un vis).
De asemenea se poate instala si un sistem de aer conditionat specializat,combinat cu un sistem solar(special conceput) care iti permite si sa faci economie de energie electrica in perioada calda,perioada in care se utilizeaza aerul conditionat.
Pentru alte informatii trimite solicitare pe forum.
Cele bune
Raporteaza abuz de limbaj
gigibrbr_condo Avatarul lui gigibrbr_condo

592 mesaje
Membru din: 25/04/2008
Oras: braila

De la: vok, la data 2009-02-14 06:35:24Stati fratilor ca nu mai inteleg !... Cum adica centrala electrica ? pai de ce sa incalzesc eu agentul termic si sa-l transport ulterior in toate camerele , cand mult mai usor ar fi sa pun calorifere electrice in fiecare camera , termostatat si gata ? care-i ratiunea ?
da ai dreptate la fel este si in cazul gazului ::::De ce sa nu pui convectoare in fiecare camera si un instant pe gaz in locul centralei raspunsul ar fii ca exista un consum suplimentar pe fiecare unitate de incalzire eu cred ca pentru un imobil in care nu este necesara incalzirea tuturor camerelor investitia intr-o centrala pe gaz/electrica nu este justificata in plus curentul electric se poate intrerupe iar alternativa alimentarii este scumpa (un generator la o casa costa cateva mii de euro,la un apartament deja te bat vecinii)
Raporteaza abuz de limbaj
eu
domenika Avatarul lui domenika

5 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: constanta

Eu am o centrala electrica in garsoniera....am 40 mp,centrala este de 9kw si merg cu ea cu puterea de 3 kw si face fata la 40mp...!Un singur lucru...nu am apa calda de la ea..pentru ca va consuma mult mai mult pentru ca se antreneaza tot arsenalul centralei pentru a incalzi apa si cat incalzeste nu este caldura....am renuntat la apa calda,am un boiler electric de 80litri care consuma doi kw pe ora si este tot timpul in priza pentru ca astfel consuma mai putin...incalzeste doar cat se consuma.....Pentru mine si familia mea este suficient si centrala merge la 220 la reteaua deja existenta...consumul este astfel de 1200-1500 kw pe luna...asta inseamna 600-700 ron pe luna...in acesti kw intra si restul consumului din casa...cuptor,masina de spalat,televizoare ,calculatoare,becuri,fier de calcat...etc..Va las sa apreciati voi daca e convenabil sau nu...noi facem fata cu cheltuielile,sau,ma rog ne straduim dat fiind faptul ca iarna tine atat cat tine si nu este asa de grea....
Raporteaza abuz de limbaj
domenika Avatarul lui domenika

5 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: constanta

Aa...si inca ceva....centrala ne-a costat 7000...dar se poate si cu mai putin....noi am folosit calorifere unguresti,dublu ca pret fata de cele turcesti,apoi tevile de cupru...nu polipropilena iar centrala singura fara fitingaraie cu cronotermostat 2500 restul pana la 7000 ron insemnand inclusiv mana de lucru...care...e asa cum e..depinde de instalator...daca mai vrei si alte lamuriri iti stau la dispozitie....iar domni care se mai pricep asa la alde astea...sa se abtina cu comentariile...nu sunt blonda,dar sunt femeie...sic!
Raporteaza abuz de limbaj
domenika Avatarul lui domenika

5 mesaje
Membru din: 7/11/2007
Oras: constanta

Scuze...nu am citit totul....instalatorul care a facut lucrarea a spus ca daca ajung gazele si la noi,unde locuiesc eu in constanta inca nu sunt,este nevoie doar sa schimbi centrala....restul ramane...
Raporteaza abuz de limbaj
rudy2007_condo Avatarul lui rudy2007_condo

39 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: resita

De la: domenika, la data 2009-02-14 11:19:20Aa...si inca ceva....centrala ne-a costat 7000...dar se poate si cu mai putin....noi am folosit calorifere unguresti,dublu ca pret fata de cele turcesti,apoi tevile de cupru...nu polipropilena iar centrala singura fara fitingaraie cu cronotermostat 2500 restul pana la 7000 ron insemnand inclusiv mana de lucru...care...e asa cum e..depinde de instalator...daca mai vrei si alte lamuriri iti stau la dispozitie....iar domni care se mai pricep asa la alde astea...sa se abtina cu comentariile...nu sunt blonda,dar sunt femeie...sic!
cred ca pentru o garsoniera de 40m patrati// 7000ron e cam mult,dar poate la cursul acesta ,al euro,de 4,2 ron.... sa o folositi cu bine!
Raporteaza abuz de limbaj
hai pa!
costicaionescu Avatarul lui costicaionescu

84 mesaje
Membru din: 21/12/2008

scumpa incalzirea cu sistemul electric deci tot gazul ramane solutia viabila bine ca nu vine cineva cu solutia incalzirii cu lemne care chear este de ras mai ales cand vine vorba de apartamente.
Raporteaza abuz de limbaj
mmarians Avatarul lui mmarians

6 mesaje
Membru din: 17/01/2008

deocamcata lemnul e cel mai avantajos combustibil chiar daca unii cred ca acest tip de incalzire este unul invechit
Raporteaza abuz de limbaj
lenitsirc_condo Avatarul lui lenitsirc_condo

5 mesaje
Membru din: 27/11/2007

eu am montat pana acum destule centrale electrice si pot spune ca pentru o casa de aprox. 90 mp cu centrala de 9kw , dar functionand la o putere de 7 kw ( am scos din functiune o rezistenta de 2 kw ptr.ca are instalatie electrica monofazata cu sig. gen. 32 A), cu boiler electric de 100 l deci un consumator numai de energie electrica si cu sistem de tarifare tip CTP( cu puteri intre 3-6 kw ), in lunile de iarna consumul de energie electrica a fost de max.1400 kw si min.de 900 kw( 450 ron-300 ron/luna )cu mentiunea ca centrala are termostat de ambient si robineti termostati pe calorifere.
Raporteaza abuz de limbaj
gigibrbr_condo Avatarul lui gigibrbr_condo

592 mesaje
Membru din: 25/04/2008
Oras: braila

De la: mmarians, la data 2009-02-14 11:52:15deocamcata lemnul e cel mai avantajos combustibil chiar daca unii cred ca acest tip de incalzire este unul invechit
eu cred ca este avantajos daca ai padurea langa tine dar acest mod de incalzire arhaic ,este si poluant(defrisarea padurii si nici peletele nu acopera tot necesarul) gazul este foarte bun dar un pic scump iar la centrala iti trebuie curent electric deci mai bine convectoare de gaz varianta incalzirii cu electricitate este cea mai sigura dar reteaua de distributie este invechita (nu mai invechita precum cea americana care acuza probleme de infrastructura).Opinia mea este ca o centrala electrica poate fii achizitionata doar atunci cand ai in proiect si o alta alternativa de incalzire . Dn punct de vedere financiar cred ca va trebui sa asteptati pana cand toate complexele atomoelectrice de la cernavoda vor produce
Raporteaza abuz de limbaj
eu
lenitsirc_condo Avatarul lui lenitsirc_condo

5 mesaje
Membru din: 27/11/2007

am o cunostinta care si-a montat in toamna o centrala ceta trifazata si din discutiile avute cu el am aflat ca cel mai mult a platit 1000 ron/luna energie electrica( in luna de iarna cea mai rece) dar si el are numai consumatori electrici deoarece nu ia convenit sa-si traga gaze din cauza costurilor prea mari a instalatiei de gaze , a proiectului etc., si sa fim seriosi confortul intotdeauna se plateste ; nu poti sa ai si caldura si costuri mici, iar montarea unei astfel de centrale tip ceta implica anumite conditii fara de care aceasta nu are randamentul scontat.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Si parerea mea e ca dc vrei incalzire electrica,mai simplu e sa pui calorifere electrice in camerele in care ai nevoie,si nu te mai complici si cu instal,calorifere,apa,pompe,alte alte... Asta pana apar sisteme mai economice intradevar,si nu presupuneri si calcule nerealiste.
Raporteaza abuz de limbaj
neghina_liviu Avatarul lui neghina_liviu

21 mesaje
Membru din: 31/01/2008

Daca vrei ( si ai posibilitatea financiara ) poti sa te incalzesti electric cu ajutorul unei centrale . Cum sa pun cate un calorifer electric in fiecare incapere ? As depasi de voie 1000RON/luna .Incalzitul electri este scump . Daca este singura solutie e altceva .
Raporteaza abuz de limbaj
iacobjeny Avatarul lui iacobjeny

6 mesaje
Membru din: 1/09/2008
Oras: mangalia

eu cred ca cel mai eficient mijloc de incalzire este prin sistemul
energie-vie, eoliene sau panouri solare
sunt destul de costisitoare dar isi merita banii si dau randament
Raporteaza abuz de limbaj
VALENTIN_STAN64 Avatarul lui VALENTIN_STAN64

62 mesaje
Membru din: 4/01/2008

EU AM UN PROIECT DE CENTRALA TERMICA CE NU CONSUMA NICI LEMNE, NICI GAZE, NICI CURENT ELECTRIC,CI NUMAI ENERGIA TERMICA INMAGAZINATA IN SOL! CEA MAI BUNA CENTRALA TERMICA DIN LUME FOLOSESTE 70 LA 100 ENERGIA TERMICA INMAGAZINATA IN SOL SI 30 LA 100 ENRGIE ELECTRICA EU PROPUN UN SISTEM AUTONOM CE NU DEPINDE DE NICI O SURSA CLASICA DE ENERGIE! CUM AR FI SA AVEM PISCINE, SERE SOLARII, LOCUINTE SI HALE INDUSTRIALE INCALZITE NUMAI DIN ENERGIA SOLULUI !!!!!!!!!!!!PROBABIL CA OMENIREA SE VA SALVA DE LA DISPARITIE!!!!!!!!!!!ASTEPT SA FIU CONTACTAT PT BREVETARE SI REALIZARE ACEST SISTEM DE INCALZIRE REVOLUTIONAR!!!!!!!!!!!!!!!!
Raporteaza abuz de limbaj
MoshGerila Avatarul lui MoshGerila

16 mesaje
Membru din: 3/02/2009
Oras: bucuresti

Incalzirea electrica sub pardoseala bazata pe banda din sticla metalica este cel mai eficient sistem de incalzire inventat pana in prezent. Consumurile sunt influentate de 3 factori:
1. Diferenta de temperatura dintre interior si exterior;
2. Izolatia termica a imobilului;
3. Ventilatia imobilului in perioada rece (adica timpul in care fereastra/ferestrele sunt deschise).

In afara de consumurile mici si confortul deosebit - precizie in stabilirea temperaturii de pana la 0,5 grade Celsius mai exista si alte avantaje: dispar tevile, caloriferele si orice incident legat de functionarea lor (inundatie), se poate stabili o temperatura ambientala rezonabila atunci cand nu sunteti acasa, incaperile in care nu aveti activitate permanenta pot fi incalzite dupa un program prestabilit, garantia benzilor de incalzire 15 ani, durata de viata a sistemului 100 de ani, se elimina riscul de eloctrocutare prin montarea de sigurante diferentiale, temperatura de lucru este de maxim 42 de grade Celsius si prin urmare este eliminat si riscul de incendiu, se poate instala sub orice fel de pardoseala.

Pentru oferte si detalii cautati-ma la www.incalzire-pardoseala.com sau office@jovis98.ro si gsm: 0744654067
Raporteaza abuz de limbaj
costicaionescu Avatarul lui costicaionescu

84 mesaje
Membru din: 21/12/2008

De la: gemini_costinesti, la data 2009-02-14 17:20:22Si parerea mea e ca dc vrei incalzire electrica,mai simplu e sa pui calorifere electrice in camerele in care ai nevoie,si nu te mai complici si cu instal,calorifere,apa,pompe,alte alte... Asta pana apar sisteme mai economice intradevar,si nu presupuneri si calcule nerealiste.
sant total de acord cu tine toti sant aici impotriva gazelor dar la constanta toti le asteapta !!!!!!????????
Raporteaza abuz de limbaj
clejaneanu Avatarul lui clejaneanu

2 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Ai nevoie pentru suprafata de 90 mp de o centrala electrica de 11 kw; modul de incalzire este similar ca la cea pe gaze, doar ca o legi la reteaua electrica si nu iti mai trebuie kit-ul de tiraj fortat. pentru mai multe detalii, iti recomand sa iei legatura cu D-na. Ing. Iuliana Stoicescu de la Eu-Ro Instalatii Bucuresti - tel: 021.430.05.15. Multa bafta.
Raporteaza abuz de limbaj
necunoscut Avatarul lui necunoscut

1 mesaj
Membru din: 1/01/1970

Ma puteti ajuta cu mai multe informatii despre centrala electica. Sunt interesat.
Raporteaza abuz de limbaj
iacobjeny Avatarul lui iacobjeny

6 mesaje
Membru din: 1/09/2008
Oras: mangalia

VREAU SI EU MAI MULTE DETALII DESPRE INCALZIREA ELECTRICA
Raporteaza abuz de limbaj
lenitsirc_condo Avatarul lui lenitsirc_condo

5 mesaje
Membru din: 27/11/2007

ce anume va intereseaza ?
Raporteaza abuz de limbaj
iacobjeny Avatarul lui iacobjeny

6 mesaje
Membru din: 1/09/2008
Oras: mangalia

vreau sa stiu ce tip centrala mi s-ar potrivi mai bine pt a incalzi o suprafata de 300 mp, electric, lemne, combustibil solid.
sistemul de utilizare
multumesc
Raporteaza abuz de limbaj
design Avatarul lui design

122 mesaje
Membru din: 14/12/2007
Oras: timisoara

Despre ce tip de imobil este vorba?
Cum sunt impartiti cei 300mp,pe un singur etaj sau pe mai multe
Cum este izolata casa,e ste in constructie,finisaj sau trebuie refacuta
Raporteaza abuz de limbaj
iacobjeny Avatarul lui iacobjeny

6 mesaje
Membru din: 1/09/2008
Oras: mangalia

casa este constructie noua
acum urmeaza a fi izolata la exterior
casa este p+1
finisarile la interior sunt aproape gata mai urmeaza doar culoarea peretilor dar inca nu ne-am hotarat pt ce sistem de incalzire sa optam
Raporteaza abuz de limbaj
sanda_crisan Avatarul lui sanda_crisan

1 mesaj
Membru din: 28/02/2009

as vrea sa stiu si eu daca pentru montarea unei centrale electrice este nevoie de acordul vecinilor ca in cazul celor pe gaz, sau daca asociatia de proprietari poate sa imi puna bete in roate daca imi montez o asemenea centrala.
intreb asta pentru ca stau la bloc, si vecinii nu sunt de acord sa ne facem separare la gaz, nici sa punem contoare la calorifere, deci vreau sa scap de hartogaraiele astea si de aprobarile unora care din invidie sau nu stiu din ce cauza refuza sa dea aprobarile necesare. va multumesc.
dacianbaciu Avatarul lui dacianbaciu

6 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: alba-iulia

Va recomand o sursa de energie GRATIS - soarele si vantul
O instalatie pentru o casa 2 camere , baie , bucatarie
costa aproxx 4000 euro . Fiecare isi poate calcula amortizarea ei
- se ia in calcul gazul metan + energia electrica pe o anumita perioada de timp . Viitorul e Gratis pentru unii.0745664152
Raporteaza abuz de limbaj
Pagini: 1 2 3 4 >> Sari la pagina: