SCARA INTERIOARA

Voteaza:
 
cigureanumihaela Avatarul lui cigureanumihaela

2 mesaje
Membru din: 7/11/2007

AS VREA SA-MI PUN O SCARA INTERIOARA SI TREBUIE SA SPARG PLACA.
- CUM POT EU SA SPARG PLACA ? CINEVA MI-A SPUS CA DACA SPARG ACEA PLACA S-AR PUTEA SA CRAPE TOTI PERETII ,MENTIONEZ CA PLACA E DE VREO 30 CM ,CASA E CONSTRUITA DIN BOLTARI.
Raporteaza abuz de limbaj
kudika096251 Avatarul lui kudika096251

25 mesaje
Membru din: 21/12/2009
Oras: iasi

Doamna, si eu sunt interesat de acest subiect si astept cu nerabdare sa raspunda cineva,chiar o firma.Pina atunci Craciun Fericit.Sarutmana
Raporteaza abuz de limbaj
campinean
Fosta membra Kudika.ro
Eu nu sunt de specialitate constructor, dar mi-am construit o casa de vacanta invatand si aproape 80% am facut-o singur. Eu am avut probleme sa sparg zidul de la pivnita gros de 25 cm ca sa fac intrare din exterior si nu prin pardosea cum am prevazut. La planseu e mai greu din cel putin doua motive:
- planseul este turnat pe plasa metalica, ea trebuie taiata, spargerea cam afecteaza rezistenta planseului.
- operatia de spargere este dificila avand in vedere un dreptunghi cu laturile de 80 pe 120 cm
O solutie ar fi, dupa parerea mea, mai ales daca gaura in plafon nu este la unul din colturi, sa se puna in colturile dreptunghiului cate un stalp metalic de sustinere. Apoi trebuie gasiti doi muncitori dispusi la efort,
cu o bormasina speciala(HILTY) numita si rotopercutor, puternica, pentru a da gauri pe cele patru laturi. De preferat, stalpii sa se monteze inainte.
Apoi cu rabdare si tenacitate sa se inceapa spargerea cu dornuri mari,ascutite si de otel, dalti pe masura. Operatia in sine e dificila ca efort, zgomot si multa mizerie in casa.
Poate altii de specialitate vor avea si alte solutii. Daca scara se va pune la unul din colturi, cred ca nu vor mai trebui nici stalpi, avand in vedere ca acolo nu sunt greutati care sa solicite o presiune pe planseu,
Mult succes!
Raporteaza abuz de limbaj
apetre1980 Avatarul lui apetre1980

9 mesaje
Membru din: 27/11/2007

Operatia va fi dificila dar daca trebuie sa o faceti se poate face. Banuiesc ca nu prea stiti nimic de cum este armata placa (ce fele de fier beton si cum este dispus). Oricum gaura se poate face intr-un singur fel: gaura langa gaura cu bormasina cu percutie apoi trebuie spart intre gauri cu rotopercutor cu dalta, apoi taiat fierul de armare cu flexul. Trebuie verificat sa nu afectati structura de rezistenta a placii ca riscati sa va pice placa in cap. Petru a evita se poate mota ceva stalpi de sustinere dar aici este vorba de estetica lucrarii. Gaura dupa parearea mea ar trebui sa fie de minim 80x200cm pentru o scara dreapta. Gaura pentru o scara normala dreapta poate ajunge si la 120x400 cm in functie de configuratie. O scara in spirala s-ar putea sa va avantajeze in conditiile dumneavoastra.
Raporteaza abuz de limbaj
caprarflorin Avatarul lui caprarflorin

2 mesaje
Membru din: 26/01/2008
Oras: bucuresti

Va pot rezolva eu treaba,sunt specializat in scari interioare din lemn, metal sau beton, orice model, drepte sau elicoidale. Gaura care trebuie lasata trebuie calculata in functie de model asa ca nu incepeti pana nu ati stabilit modelul . Ma puteti contacta pe mail caprarflorin@yahoo.com sau la tel 0730679380
Raporteaza abuz de limbaj
danstaicut Avatarul lui danstaicut

54 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Teoretic, se poate practica orice tip de gol. Conditia de baza este ca bolul sa fie bordat cu armatura care sa aiba aceeasi arie de armare ca si aria armaturii care se taie la practicarea golului. Pe timpul spargerii, placa trebuie sprijinita in zona golului. In rest, spor la treaba. Si cautati-va totusi oameni care sa aiba cat de cat cunostinte despre armarea unei scari. Altfel, riscati sa va coste mult mai mult intr-o perioada nu prea indepartata.
Raporteaza abuz de limbaj
deldalex Avatarul lui deldalex

3 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: iasi

Aveti de ales intre scara din metal/lemn (fixarea se va face cu elemente metalice speciale prin intermediul suruburilor sau din beton (fixarea se va face cu ancore chimice - in placa existena). Depinde de conditiile existente: armatura placii, grosimea placii (omogenitatea in adancime), posibilitatea turnarii unei scari din beton.
Raporteaza abuz de limbaj
19555 Avatarul lui 19555

5 mesaje
Membru din: 19/12/2009

Pentru a preveni detonatea constructiei este bine ca pe conturul gaurii sa folositi niste popi metalici ridicati la maxim ,evitati astfel oscilatiile.
Este o treaba migaloasa,multa rabdare,nu cu barosul,lucrarea se incepe de la centru,se dau cateva gauri apoi se ia la dorn sau dalta Este mai greu pana la armatura,deci se incepe de la etaj sau pod. SUCCES LA MULTI ANI
Raporteaza abuz de limbaj
arhint Avatarul lui arhint

27 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Ti-as recomanda sa discuti cu arhitectul care a realizat proiectul initial,sau sa soliciti o expertiza tehnica pentru a determina cum a fost armat planseul si a stabili o solutie de compensare. In caz contrar te vei intreba la fiecare miscare seismica (fie ea cat de mica) daca vor veni destul de repede pompierii pentru a te scoate de sub daramaturi...
Raporteaza abuz de limbaj
luminitagrigoriu Avatarul lui luminitagrigoriu

261 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: iasi

hotaraste ce fel de scara vrei si cel care iti va face masuratoarea pentru scara iti va spune cat trebuie sa fie golul de la planseu.
Raporteaza abuz de limbaj
Fosta membra Kudika.ro
Imi pare rau dar vreau sa fiu cat mai politicoasa posibil,mai ales fata de d-l Paslaru care este reprezentantul tipic pentru stadiul de dezvoltare, adica ne pricepem la toate ca pe vremuri ,iar romani sunt experti la fotbal medicina si constructii. Azi poate vei privi o scara interioara executata dupa sfaturile date ,dar cat rezista, ce repercursiuni are in timp asupra structurii, etc., nici nu vreu sa ma gandesc.O LUCRARE DE CALITATE CERE STIINTA SI MESERIASI, restul este cizmarie in sens metaforic - fara nici o referire la aceasta meserie -
Raporteaza abuz de limbaj
artdesign4walls Avatarul lui artdesign4walls

8 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: bucuresti

Eu personal as spune ca ar fi mai rezistenta daca ai face scara pe exteriorul casei, daca iti permite spatiul, pentru a nu afecta structura casei si grinzilor. Bineinteles ca faci si casa scarii, costa putin mai mult dar merita, asa am procedat eu si am fost multumita.
Raporteaza abuz de limbaj
Gabriella
caprarflorin Avatarul lui caprarflorin

2 mesaje
Membru din: 26/01/2008
Oras: bucuresti

Se pare ca pe forumul asta (si nu numai) doamnele gandesc mai bine toate au dreptate. Felicitari!
Raporteaza abuz de limbaj
solange_condo Avatarul lui solange_condo

3 mesaje
Membru din: 27/11/2007
Oras: galati

Stiu ca exista o modalitate de a da gauri in plansee armate cu ajutorul unei carote. Gasesti tot la Hilti dar nu cred ca-ti permiti sa o cumperi. E foarte scumpa. La mine pe scara au venit unii de la o firma de montaj cablu tv si internet. Ei aveau o carota cu care au dat gauri in fiecare planseu fara zgomot si fara mizerie. Doar niste zoaie care s-au prelins pe pereti pentru ca aceasta carota functioneaza cu apa care sa raceasca discul diamantat care taie efectiv. Incearca la societatile de constructii mai mari din orasul tau.
Bafta
Raporteaza abuz de limbaj
condo003176 Avatarul lui condo003176

1 mesaj
Membru din: 12/02/2010

Pentru acest gen de lucrari ar fi bine sa consultati un inginer sau proiectantul casei.
Raporteaza abuz de limbaj
cybi Avatarul lui cybi

10 mesaje
Membru din: 3/02/2010
Oras: resita

30cm.grosimea placi?cum ati masurat?eu cred ca ati masurat pe dinafara pe fatada,si nu ati tinut cont de centura!este enorm de mult!nu se poate asa ceva!gaura pt.scara se taie cu un flex cu panza videa.se toarna o grinda pe deschizatura cea mai mica pe aceasta grinda se va sprijini scara.indicat este sa se decupeze primadata locul pt.grinda se armeaza se toarna betonul si pe urma se decupeaza pt.scara.
Raporteaza abuz de limbaj