Setari Cookie-uri

Tatuaje pentru pereti

Buna! Ce parere aveti despre tatuajele pentru pereti? Aici ma refer la acele " autocolante" care se aplica pe pereti.
tina_condo
Postat pe 21 Mai 2010 10:04
Depinde din ce anume sunt facute; personal nu-mi plac cele de la Ikea, sunt imprimate pe un plastic destul de rigid si sunt inestetice la contur.

Exista si cele decupate din vinil, care se aplica exact ca un tatuaj, sunt foarte fine si au fost create special pentru amenajari interioare; cred ca urmatorul link explica mult mai bine conceptul:
http://www.youtube.com/watch?v=ucllsVjbhK4

Am vazut ca au aparut si la noi site-uri care comercializeaza asa ceva. Mie imi plac foarte mult autocolantele din vinil de pe www.colaje.ro, modelele sunt foarte originale si delicate. In plus, astfel de modele pot fi create si la comanda si pot fi personalizate. Eu am apelat la ei pentru un client de-al meu care dorea o pictura pe unul din peretii living-ului. Cu autocolant a fost mult mai simplu si mai ieftin, iar rezultatul e de-a dreptul spectaculos.

Ar mai fi www.wallsticker.ro, cu o gama mai restransa si mai putin spectaculoasa, dar cu cateva modele foarte reusite.

condo001771
Postat pe 24 Mai 2010 12:11
Multumesc pentru raspuns.
La fel de nemultumita am fost si eu de ceea ce am gasit pe piata si... m-am apucat sa produc asa ceva.
Am testat materialul ( vinil autocolant), am creeat modele si ...lucrez la site.
Daca iti pot fi de folos cu ceva anume ( pana se termina organizarea), da-mi de stire.
tina_condo
Postat pe 26 Mai 2010 12:48
Buna!
e foarte important adezivul, bineinteles daca ai trecut de testul modelului; trebuie sa-l testezi, intrucat activand pe aceasta piata, stiu ca unele stickere cad dupa un timp.Noi importam stickerele din Germania, iar unele sunt pe vinil , altele pe hartie. Cele pe vinil sunt mai ieftine. Iti doresc succes si da-ne si noua de stire, poate colaboram.Ne gasesti pe www.deco-perete.ro .
ingrid_condo
Postat pe 27 Mai 2010 08:29
Buna
In munca mea promovez sabloanele ca solutie de decorare a peretilor.
Cu tatuajele m-am intalnit mai rar.
Care considerati ca ar fii avantajele tatuajelor fata de decorarile realizate cu sabloane si vopsea ?
Multumesc.
Bogdan_AMT
Postat pe 27 Mai 2010 08:48
Buna eu sunt foarte incantata de aceste produse. De curand am achizitionat un model de pe acest site http:stickeredecorative.shopmania.biz au produse foarte frumoase Se muleaza perfect pe perete si au un aspect deosebit in camera.Parerea mea ca aceste tatuaje inlocuiesc cu succes pictura.Incercati cu incredere!
condo003890
Postat pe 27 Mai 2010 09:03
Dupa ce am verificat mai multe tipuri de folie am gasit un material exceptional, aducand-o practic de la un furnizor din Austria. Chiar daca furnizorul garanta prin reteta materialul m-am simtit mai sigura daca l-am testat personal. Concluzia a fost ca lipirea se face fara nici o problema ( dar trebuie ca suprafata sa nu aiba nici macar praf), iar la dezlipirea nu ridica probleme: nu se ia peretele, nu raman urme sau resturi de lipici.
tina_condo
Postat pe 27 Mai 2010 10:30
Buna Bogdan_AMT! Avantajele din punctul meu de vedere ar fi urmatoarele: gama foarte variata, aplicarea se poate face de oricine, chiar si de un " nepriceput", timpul scurt de decorare, faptul ca pot fi indepartate fara sa se cunoasca ca au fost aplicate vreodata, nu implica realizarea de " materiale ajutatoare" ( sabloane), se pastreaza curatenia, nu exista nici un miros ( ca la vopsea). Daca vrei mai multe amanunte iti pot oferi o mostra .
tina_condo
Postat pe 27 Mai 2010 10:37
Sunt de acord cu toate avantajele stickerelor enuntate mai sus, dar sunt de parere ca ele se potrivesc doar anumitor stiluri de amenajare. Decorarea cu sabloane se potriveste tuturor stilurilor. Si este si placerea de a face ceva cu mainile tale: sabloanele, care pot fi facute chiar dupa desenele proprii,aplicarea lor care te face sa petreci placut un weekend ploios, alaturi de copiii care te ajuta si ei, satisfactia de a admira rezultatul indemanarii tale, etc.
Mihaela09_condo
Postat pe 27 Mai 2010 10:58
Sunt complet de acord cu tine Mihaela09. Unele din autocolante sunt desene facute de fata mea pe care le-am vectorizat si apoi le-am decupat pe vinil. A urmat scoaterea materialului surplus, aplicarea foliei de transfer si lipirea propriu zisa. Totul facut in familie, distrandu-ne copios. Pot sa te intreb ce numesti tu sablon? Poate incep sa ma ocup si cu asa ceva...Tks
tina_condo
Postat pe 27 Mai 2010 11:12
Salut Tina
Rezista tatuajul la curatarea peretlui?
Adica exista posibilitatea sa se dezlipeasca sau sa se deterioreze pe margini ?
Intreb pt. ca am avut o decorare cu autocolant pe un mobilier metalic si dupa cateva treceri cu o carpa umeda a inceput sa isi piarda aspectul.Poti vedea poze cu lucrari de sablonare la profilul meu.
Bogdan_AMT
Postat pe 27 Mai 2010 13:22
Bogdan, sunt diverse tipuri de folie. Cea de pereti are un adeziv special pentru lavabil. Daca nu e lipita bine, adica are praf dedesupt se dezlipeste. Aspectul si-l pierde doar prin decolorare in curs de 6 luni.( dar e putin probabil sa bata soarele ca afara pe un perete interior). Pentru mobilier metalic se foloseste folia care se aplica pe masini. ( are alt tip de adeziv si alte caracteristici). Vezi in profil diverse lucari, ca sa-ti faci o idee. Cum ai facut lucrarile tale? Matrita + sablon + vopsea?
tina_condo
Postat pe 27 Mai 2010 13:43
buna,

si eu m=am tot gandit cum ar fi sa am peste tot ceva colorat viu si de efect prin casa, mai ales ca nu am decat pereti albi, plus ca....din pacate amenajarea la mine se face doar in etape si salturi, ca nu am avut buget pentru tot odata.
asa ca mi-am introdus lucarrile de hobby in decor, adica picturile mele, florale sau mai nou si abstarcte pentru ca...desi nu as fi crezut, dau foarte bine viata peretilor.
nu sutn atat de scumpe, mai ales mai nou, am intrat si intr0ol galerie din centru si erau preturi ff ok, accesibile, nu mi-a venit sa cred....era sa cumpar 2 din impuls chiar :))

nu sunt pentru pictura murala pentru ca.....desi impresionanta, ramane ceva mai multi ani acolo, si ce faci daca nu mai ai chef de ea, munca in plus de refacere a zonei,clar. asa un tablou il iei jos, si gata pui altceva sau muti mobila cum ai chef.

eu sunt fan mobila deschisa, alba daca se poate ( ikea, de cele mai multe ori :))))

cu mobila deschisa mai e avantajul ca daca ai chef de schimbare, le iei doar astea la rand, ce este textil si decorativ adica perdele, covor + cateva decoratiuni, treci cum am eu de la albastru la verde sau chiar rosu daca ai chef....si gata!! ai o camera noua! nu costa atat de mult sa le schimbi, plus ca e indicat....zic eu la covoare de ex sa nu le tii ani si ani de zile....fata de cat ar costa o mobila noua....sau sa iei o amenajare de la zero cu mobila cu tot.
cam asta ar fi, ce pictez eu am si la profil , mai pun si pe alte parti: http://www.breslo.ro/Shop/ralurad :) trebuie si un hobby in viata asta agitata :)

spor!
dreamer_healthy
Postat pe 27 Mai 2010 15:16
Voi toti ati terminat scoala populara de arta ?
saturnine_condo
Postat pe 27 Mai 2010 16:11
Salutare tuturor! Orice solutie e buna pentru a decora un perete anost- stickere, sabloane (imi place ce faci Bogdane),tablouri (mai ales facute de copii).Eu aveam in curte niste pereti lungi si albi ai casei vecinilor pe care am fixat niste arcade pentru plante agatatoare. Nu am mai avut rabdare sa creasca plantele si am decorat spatiul dintre arcade cu motive florale tipic sasesti (se cerea asa ceva la casa mea saseasca monumet).Am facut desenele cu mina libera in carbune si am pictat cu acrilice. Am terminat cele 6 motive in doua zile. Rezultatul il puteti vedea in albumul meu.
sonutz
Postat pe 27 Mai 2010 20:08
Buna Saturnine. Eu nu am facut nici o scoala de arta, dar am la baza productia publicitara ( de la creatie si machetare pana la produs finit. In acest domeniu doar imaginatie trebuie sa ai ca se poate face orice.
tina_condo
Postat pe 31 Mai 2010 10:41
Buna! Nu am incercat niciodata cu stickere, dar as vrea sa stiu cum se prezinta stucul venetian, fata de aceste autocolante.Ma intreb cat de rezistent e la stergerea repetata a prafului.
sonutz, mi-ai dat o idee buna cu arcadele pt trandafiri eu astept sa creasca trandafirii, nu voi decora peretii
gygy
Postat pe 1 Iunie 2010 08:45
Buna ziua , am adus un produs mult mai special ca decoratiune pentru pereti interioare sau gradina sau obiecte . Este o substanta cu incarare fotoelectrica si se poate alica pe orice , lumineaza 8 ore fara nici o sursa de energie , o sa incerc sa pun niste poze la profil , pentru alte detalii va pot da foto la mail , nicu_ddt@yahoo.com sau tel 0733097707 Nicu
nicu_ddt
Postat pe 1 Iunie 2010 15:57
Salut .Presupun ca are in componenta si fosfor care este toxic...
Duscupluta
Postat pe 1 Iunie 2010 16:00
Gelus Company Construct Tel. Fax: 0348430574, 0770934528.Mobil: 0740069715; 0740253715.Web: www.gelus-construct.ro:gelus_construct@yahoo.com
CONSTRUIM SI IN RATE,PERIOADA 1-30 ANI,DIRECT LA CONSTRUCTOR,FARA COSTURI SUPLIMENTARE,RATE FIXE, CONSULTANTA GRATUIT.
GRUPUL DE FIRME GELUS executa urmatoarele lucrari de constructii in toata tara :
· Constructii case si vile "LA ROSU" sau "LA CHEIE" cu structura din caramida GVP sau BCA
· Constructii sedii de firma pentru societati comerciale
· Case cu structura usoara din lemn, case tip sandwich, case din materiale neconventionale.
· Constructii hale metalice cu panouri termoizolante de tip sandwich pentru depozite sau societati comerciale
· Lucrari de constructii imprejmuiri si amenajare trotuare, alei si platforme betonate sau pavate cu pavele
· Lucrari de reparatii curente la constructii existente, consolidare, reparatii capitale sau renovare
· Termosistem de fatada cu polistiren expandat la case si vile
· Lucrari de constructii si amenajari interioare la case sau spatii comerciale
· Placaje cu gresie si faianta la constructii, zugraveli lavabile, gleturi, vopsitorii
· Constructii de sarpante din lemn si invelitori din tabla sau diverse materiale
· Reparatii la sarpante si invelitori vechi din tabla
· Constructii pentru extindere case : constructie camere suplimentare sau grupuri sanitare
· Constructii fose septice vidanjabile si montare ministatii de epurare individuale pentru locuinte
Constructii civile si industriale in toata tara.
· Toate lucrarile se executa in baza unui contract de executie lucrari.
Valoarea se stabileste prin oferta initiala de pret pe baza de deviz.
Devizul oferta va fi intocmit, inainte de semnarea contractului si de inceperea lucrarilor.
Devizul oferta se va intocmi avand la baza antemasuratorile din proiectul dvs., sau dupa cerintele dvs. in urma unei discutii cu specialistii societatii noastre.
Preturi constructii case "la rosu":incepind cu 140 Euro/mp + TVA
· Preturi constructii case "la cheie":incepiond cu 300 Euro/mp + TVA
IZOLATII TERMICE LOCUINTE CU TERMOSISTEM DE FATADA
gelus_construct
Postat pe 1 Iunie 2010 16:06
tocmai ca nu are nimic toxic , e un polimer cu incarcare fotoelectrica
nicu_ddt
Postat pe 1 Iunie 2010 16:06
De la: Bogdan_AMT, la data 2010-05-27 08:48:34Buna
In munca mea promovez sabloanele ca solutie de decorare a peretilor.
Cu tatuajele m-am intalnit mai rar.
Care considerati ca ar fii avantajele tatuajelor fata de decorarile realizate cu sabloane si vopsea ?
Multumesc.
ingrid_condo
Postat pe 4 Iunie 2010 11:35
Eu am in casa si stickere si decor cu sablon ( in camere diferite, evident), dar sincer, imi plac mai mult stickerele, deoarece arata mai pretioase. De acord cu avantajele enumerate anterior, dar in plus la stickere vom gasi si o paleta de nuante mai bogata; de ex. la un sticker floarea soarelui- daca e un model nevectorial, vom gasi mai multe nuante de galben, verde, jocul luminii,spre deosebire de sablon unde aplici doar o culoare pe petala, sau tulpina- de ex.
ingrid_condo
Postat pe 4 Iunie 2010 11:45
Buna Ingrid!Avantajul imaginilor vectoriale este ca se pot descompune in bucati si fiecare bucata se taie separat pe culoarea dorita. Doar ca, la montaj, trebuiesc urmariti pasii de suprapunere. Daca vrei sa vezi mai multe, da-mi un mesaj pe gabriela.herzog@gmail.com
tina_condo
Postat pe 7 Iunie 2010 09:51

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
SCARA INTERIOARA 16 De la: cybi 12 Februarie 2010 18:21
instalatii gaze 3 De la: angelblue_67 29 Ianuarie 2009 23:27
Dau randament panourile termice???? 1 De la: condo003429 15 Martie 2010 11:32
Pereti cu pete galbene 3 De la: pdkraft 10 August 2010 00:09
Plante de apartament usor de intretinut 29 De la: condo_2009 19 Decembrie 2009 19:40