Postat pe: 29 August 2008, ora 08:41
Am fost anul acesta in croatia, mai exact in Trogir. Am ramas in general impresionata de aceasta tara mica, saraca, dar care are o retea foarte buna pusa la punct ee autostrazi, toalete de o curatenie impecabila (care apropos nu le gasesti la noi) si oameni amabili. Am reusit sa vad doar un singur parc national din multitudinea pe care le au in Croatia. Ape atat de limpeze ca in Plivice nu mi-am inchpuit ca pot exista. Nu vezi pet, nu vezi hartie. Deplasarea se face pe niste podete de lemn plasate peste pamant, lacuri, cascade. Traseul este strict, dar nimeni nu isi pune problema ca va fi urmarit de un agent de paza. In general se merge pe idea: "Stiu ca esti om civilizat, asa incat nu te voi urmari sa vad daca faci ceva interzis, deoarece siu ca nu o vei face". Split, Dubrovnik, impreuna cu Trogir-ul sunt adevarate bijuterii arhitecturale. Ce te omoara insa este traficul. Nu mergeti cu masina daca puteti, o sa ramaneti blocati in trafic pe vreo strada injusta din oras... Este pacat se pierde tip pretios.