Setari Cookie-uri

bilete internationale la tren

A folosit cineva forma asta?merita sau nu?
Gabriel54
Postat pe 15 Februarie 2009 11:02
Da, dar atentie ! Transportul feroviar este scump pe retelele de cale ferata straine, pentru posibilitatile unui roman obisnuit. Merita sa folosesti aceasta solutie daca ai posibilitatea unor reduceri (gen salariat la CFR sau facilitati in transportul international disponibile la agentiile de voiaj, unele doar pentru anumite tari europene, altele generale). De asemenea o astfel de solutie mai merita daca esti dispus sa calatoresti noaptea cu trenul si sa dormi in tren (nu neaparat la vagon de dormit) iar ziua sa vizitezi obiectivele turistice ce te intereseaza. Oricum conditiile de calatorie (confort, curatenie, respectarea duratei calatoriei, posibilitatea unor legaturi)cu trenul in strainatate sunt net superioare celor din Romania. .
Iti spun acestea din proprie experienta. Am calatorit astfel, de-a lungul ultimilor ani, prin Ungaria, Slovenia, Croatia, Austria, Elvetia, Italia, Germania, Franta, Spania. Tine cont ca intre doua nopti consecutive de calatorie in tren este recomandat sa ai cel putin o noapte de cazare intr-un spatiu de cazare (hotel, pensiune etc.) pentru ca altfel un astfel de concediu devine prea obositor. Daca vrei sa-ti faci un itinerariu european cu trenul iti recomand site-ul www.bahn.de (are si optiunea unei alte limbi de comunicare decit germana ). Mi s-a parut cel mai profesionist dintre toate cele utilizate (pentru ca mai sunt si altele). Mult succes !!
remus_dobre
Postat pe 26 Februarie 2009 09:04
Buna,

Eu am calatorit cu trenul in Franta, Olanda, Belgia folosind serviciile grupului feroviar international care cuprinde si SNCF France si care are in dotare trenuri de mare viteza(in franceza TGV). Circula in Franta, Olanda, Belgia, Germania, Italia, Spania.
Exista un site oficial de unde poti sa vezi toate rutele si preturile, sa platesti on-line cu varianta de a primi biletele prin posta acasa(gratuit!). Daca iti planifici calatoria din timp si iti stabilesti exact rutele si datele, poti sa prinzi promotii pe care ei le anunta ptr. anumite perioade. Trebuie sa stii ca in functie de perioada din zi sau de ziua din saptamana in care calatoresti, biletele sunt mai scumpe sau mai ieftine.Ai sa vezi singur, hinarind pe site. Eu asa am facut(cam cu 1 luna si 10 zile inainte am analizat variantele de pe site cam 3-4 zile)si am iesit la un pret f. bun, ptr. conditii de calatorie excelente. De exemplu, ptr. un bilet Haga-Paris am dat 27 Eur si am parcurs distanta in 2 ore si jumatate. Nu acelasi lucru se intampla daca pleci la intamplare si cumperi biletele pe loc, din statie.Pot fi duble sau mai rau la pret. Preturile pe site pot ajunge la reduceri de 70%, ptr. rezervari facute cu 2 luni inainte.
Link-ul site-ului este: http://www.tgv-europe.com/. E foarte fain ptr. ca ai ocazia sa admiri peisaje.

Succes si drum bun.
Claudia Hulea
huleaclaudia_lazy
Postat pe 26 Februarie 2009 11:21
am fost in vara asta cu trenul in franta si a fost minunat. mi-am luat permis interrail- exista mai multe variante, iti alegi cea care iti convine.permisul asta iti da voie sa calatoresti cu toate trenurile, fara sa mai platesti ceva, cu exceptia unora speciale pt care trebuie sa platesti o rezervare. eu mi-am facut rezervari la cuseta (bucuresti-viena si viena-strasbourg, dus-intors) si la cateva tgv-uri din tara, cu 2 luni inainte si am platit putin si, pe deasupra, in lei.site-ul wwww.bahn.de e cel mai tare in informatii privind calatoria cu trenul (inclusiv pt romania, poti sa ai incredere mai mare in el decat in cfr...). trenurile in afara nici nu se compara cu cele de la noi: un tren amarat regional din franta are aer conditionat, te anunta prin difuzoare ce statie urmeaza, e liniste, e curat, e rapid, nu te zguduie, nu sunt tigani care sa te agaseze cu marfurile lor. sincer, conditiile din trenurile lor regionale sunt mai bune ca cele din intercity de la noi.dc te intereseaza mai mult, mai vorbim. a, si vezi ca e targ de turism in martie, o sa fie si cfr-ul, au pliante cu ofertele pt interrail- nu te baza pe site-ul lor, e alambicat rau, mai bine intra direct pe www.interrail.com si vezi acolo direct ce inseamna calatoria cu permisele interrail. preturile si conditiile sunt la fel pt toata europa.
Shoarezu
Postat pe 26 Februarie 2009 21:23
Si pe mine ma tenteaza foarte mult sa-mi petrec vacanta la inceputul lunii iunie pe drumurile de fier ale Europei si m-a bucurat foarte mult acest topic . Am facut ceva munca de cercetare, in special pe Inter Rail, pentru ca mai beneficiez inca de reducerea pentru tineri si de curajul de a pleca in lume cu rucsacul in spate, cu laptopul si camera video, cu putini bani in buzunar si fara constrangerile pe care ti le impune un tur al Europei organizat de o agentie. Pe varianta mea de traseu se numara Budapesta, Viena, Paris, Madrid, Barcelona, Venetia... (daca tot nu am iesit pana acum din tara, sa ma satur de calatorii de prima data)
Din cate am inteles eu biletul GlobalPass nu iti asigura si locul in tren, fiind necesare rezervari suplimentare care se platesc. Cum fac aceste rezervari? Cat costa?
As dori sa stiu mai multe, de la cineva care a facut o calatorie asemanatoare, despre timpul necesar fara a fi efectiv "pe fuga", costuri estimative in afara biletelor de tren, mijloace de transport urbane si altele la care un calator neexperimentat nici macar nu se gandeste.Cred ca am ajuns la un punct de impas - prea multe necunoscute si bugetul necesar creste in ritm alert... HELP!
a_linutza_4you
Postat pe 7 Martie 2009 12:19
De la: alinutaalbinutza, la data 2009-03-07 12:19:55Si pe mine ma tenteaza foarte mult sa-mi petrec vacanta la inceputul lunii iunie pe drumurile de fier ale Europei si m-a bucurat foarte mult acest topic . Am facut ceva munca de cercetare, in special pe Inter Rail, pentru ca mai beneficiez inca de reducerea pentru tineri si de curajul de a pleca in lume cu rucsacul in spate, cu laptopul si camera video, cu putini bani in buzunar si fara constrangerile pe care ti le impune un tur al Europei organizat de o agentie. Pe varianta mea de traseu se numara Budapesta, Viena, Paris, Madrid, Barcelona, Venetia... (daca tot nu am iesit pana acum din tara, sa ma satur de calatorii de prima data)
Din cate am inteles eu biletul GlobalPass nu iti asigura si locul in tren, fiind necesare rezervari suplimentare care se platesc. Cum fac aceste rezervari? Cat costa?
As dori sa stiu mai multe, de la cineva care a facut o calatorie asemanatoare, despre timpul necesar fara a fi efectiv "pe fuga", costuri estimative in afara biletelor de tren, mijloace de transport urbane si altele la care un calator neexperimentat nici macar nu se gandeste.Cred ca am ajuns la un punct de impas - prea multe necunoscute si bugetul necesar creste in ritm alert... HELP!


nu te speria,fiind sub 26 de ani ai reducere. suplimentele nu sunt scumpe, mai ales dc ti le iei din tara si platesti in lei. eu am platit pu un loc/rezervare pe tgv asta vara intre 17 sau 33 de lei noi, in functie de cum considera ei ca este ora de varf sau nu. in plus fata de interrail platesti cuseta/vagonul de dormit si locul pe anumite trenuri cu regim special, de genul tgv, ice samd. cel mai scump e locul la cuseta - eu am dat, spre exemplu, pe viena-strasbourg vreo 230 de lei (e si in functie de distanta si de tren, evident. pe bucuresti-viena am dat la jumatate). sa fii atenta ca tre' sa platesti biletul pana la granita, asa ca de preferat e sa-ti iei dus-intors si ai reducere. ca suma: eu am dat in plus fata de interrail cam 10 mil lei vechi pt 2 persoane - dar tine cont ca am avut 5 nopti la cuseta si asta a fost grosul. suplimentele, la modul general, sunt pana in jur de 10 euro. cat despre traseu - ia-ti o harta a europei, vezi cam ce te intereseaza sa vizitezi si incepe sa butonezi www.bahn.de, ca acolo ai toate trenurile. pt orasele mari intra pe net si vezi dc nu au carduri combinate pt acel oras- in budapesta exista, in paris la fel- pe astea le-am testat eu, dar in general orice oras care se respecta are asa ceva. aceste carduri iti dau intrari sau reduceri la muzee si obiective turistice si, in general, transport gratuit. stiu ca si in roma au ceva asemanator. cat despre timpul alocat fiecarui oras...crede-ma, niciodata nu e destul. pune totul intr-un word, toate datele, ordoneaza-le si o sa ai mai putine batai de cap in afara. eu mi-am organizat excursia timp de 1 luna jumate, incepand cu traseul si sfarsind cu taxele la obiectivele pe care voiam sa le vizitez. mi-am facut astfel si bugetul. si vreau sa-ti spun ca nu am avut nicio surpriza neplacuta.ce sa zic...imi pare rau ca am vzt asa de tarziu postarea ta. dc te mai intereseaza ceva da-mi un mesaj. calatorie placuta si du-te cu curaj- dc stii ceva engleza e imposibil sa nu te descurci
Shoarezu
Postat pe 21 Mai 2009 22:27
Salutare!
Ei, bine, a fost frumos, foarte frumos, dar s-a terminat
Cand cei mai multi dintre voi se pregatesc sa plece in binefecatorul concediu, al meu a luat sfarsit, iar acum vin sa va impartasesc din experienta calatorului cu trenul prin cateva din statele batranului continent.
Inca de la inceput, trebuie sa spun ca excursie pe cont este unica, iti ofera mai multa libertate si satisfactia lucrului facut cu "mana ta". Dupa aceasta experienta nu cred ca voi apela vreodata la pachetele de-a gata puse la dispozitie de agentiile de turism.
Ideea de la care am pornit a fost de a vedea cat mai multe locuri, de a recupera timpul "pierdut" (pt ca a fost prima iesire din tara), de a-mi face o impresie de ansamblu pentru ca apoi sa-mi pot alege sejururi in cunostinta de cauza. Marile provocari au fost de a ma incadra intr-un buget de criza si de a-l multumi si pe prietenul meu pentru care nimic nu poate fi mai chinuitor decat o ora la muzeu (poate doar o ora la opera).
Dupa multe schimbari si modificari ale schimbarilor varianta de traseu aleasa a fost: Brasov - BUDAPESTA - VIENA - SALZBURG - STRASBOURG - PARIS - MADRID - BARCELONA - Bucuresti.
Am folosit cam toate mijloacele de transport actuale de la bicicleta la avion
Pentru inceput, am cumparat bilet InterRail Global Pass Flexi cu 5 zile de calatorie din 10 valabilitate (159 € pentru tinerii sub 26 ani) si am platit bilet Brasov - Curtici (74 RON). Am folosit aceste calatorii pana la Paris, cel mai lung si obositor drum fiind cel pana la Budapesta. De acolo situatia se schimba: trenuri mai rapide, mai curate, organizarea mai buna. Supliment am platit doar la TGV 3 € (Strasbourg - Paris Est).
Cum ne-am descurcat? Foarte simplu: de acasa am stabilit exact ruta, trenurile, opririle (www.bahn.de - multumesc shoarezu). Primul lucru cand ajungeam la gara: cautam InfoPoint-ul, le spuneam cat stam, cu ce vrem sa plecam si intrebam dc avem sau nu nevoie de rezervare sau de supliment. De cele mai multe ori rezervarea este optionala (pentru siguranta unui loc pe scaun), doar la TGV obligatorie. Deoarece perioadele de calatorie efectiva cu trenul nu au fost lungi (in fiecare oras am petrecut cel putin o noapte), nu am avut nevoie de rezervari la cuseta. Tot de la InfoPoint (Turistic) afli ce poti vizita in timpul alocat, care e cea mai convenabila varianta de transport urban (la Strasbourg noi am ales bicicleta si vaporasul), eventual primesti o harta a orasului cu obiectivele turistice (gratis) si indicatiile necesare pentru a ajunge la hotel (nu ezita sa le ceri).
Dupa patru zile petrecute in Paris, suficiente pentru principalele obiective si pentru a te indragosti de oras cu gandul de a reveni, am ales avionul ca mijloc de transport spre Madrid si bine am facut (53 € de persoana, 2 ore de zbor, panorama magnifica asupra luminilor capitalei Spaniei la apus).
De la Madrid la Barcelona am ales varianta cea mai ieftina: autocarul (28 €), iar pentru a reveni in tara am apelat din nou la zbor (65 € Barcelona - Bucuresti).
In orasele in care ne-am opri am apelat la mijloacele de transport in comun, care sunt foarte bine puse la punc si cu harta in mana e aproape imposibil sa te ratacesti, iar daca totusi o faci localnicii te indruma cu amabilitate (majoritatea cunosc engleza, mai putin spaniolii). Am mers foarte mult si pe jos fiindca doar astfel ajungi sa vezi adevarata fata a metropolei si modul de viata al oamenilor.
Cu speranta ca v-am convins sa indrazniti, va doresc numai vacante asa cum le-ati visat!
a_linutza_4you
Postat pe 23 Iunie 2009 15:08
Servus!
Am citit mesajul tau si te rog daca se poate sa ma "luminezi" si pe mine in ceea ce priveste posibilitatea de a calatori cu trenul de la Brasov la Viena. Am cautat pe site-urile pe care le-am gasit recomandate de voi si mi-am prins urechile la un moment dat. De la cfr-eul nostru nu am obtinut prea multe informatii si am renuntat sa mai caut la ei, dar observ ca mai sunt si alte posibilitati de care nu stiam. Daca nu te superi, te rog sa ma ajuti. Mersi mult. O zi faina!
nenya_d_lazy
Postat pe 27 Iunie 2009 00:55
TRENUL D 346 Schnellzug

Pleaca din Brasov la ora 19:47 si ajunge la Wien Westbahnhof la ora 08:59 (linia 9)

Circula zilnic
Trece granita la: Curtici(Gr), Hegyeshalom(Gr)
Rezervarea este obligatorie, Sleeping-car, Couchettes, Bordrestaurant, parent-and-children compartment

Informatiile de mai sus le-am gasit pe site-ul societatii de cai ferate din Germania:
nft.bahn.de/bin/query.exe/en?ld=212.147&seqnr=4&ident=0p.020572147.1246201303&rt=1&rememberSortType=minDeparture&REQ0HafasScrollDir=2

Dupa cum vezi, adresa e foarte lunga si nu stiu daca vei reusi sa intri direct, sa vizualizezi exact aceste informatii, asa ca te sfatuiesc sa parcurgi etapele pas cu pas (trebuie sa ai putina rabdare si vei reusi). Eu am ales din lista de posibilitati pe ruta Brasov - Viena (Gara Westbahnhof, care e mai aproape de centru), un tren direct, fara a fi nevoie sa mai schimbi. Preturile nu sunt afisate. Pentru informatii exacte, eu zic sa apelezi la o Agentie de bilete CFR (in Brasov o gasesti in Centrul Civic, pe B-dul 15 Noiembrie, intre Hidro si Patria). Daca totusi alegi o varianta in care schimbi trenurile la Budapesta, ai grija la perioada de timp dintre legaturi, din cauza ca au intarzieri destul de mari. Cand am plecat eu (cu EN 370), trenul adunase deja vreun sfert de ora intarziere pana la Brasov, iar la Budapesta cred ca am ajuns cu 45 - 60 min intarziere
In orice caz, nu te descuraja! Daca nu reusesti cu net-ul, la Agentie vei primi toate informatiile de care ai nevoie plus... biletul. Bafta!
a_linutza_4you
Postat pe 28 Iunie 2009 18:44
Mersi mult, mult pentru informatii! O vara minunata iti urez!
nenya_d_lazy
Postat pe 28 Iunie 2009 22:14
AS VEA SA INTREB SI EU CEVA.CARE E DIFERENTA INTRE "10 zile flexi (in 22 zile) SI "22 zile continuu" ??????(INTERRAIL GLOBAL PASS). SI CARE AR FI MAI INDICAT SA IL ACHIZITIONEZ??? POT SA IL CUMPAR DE PE www.bahn.de ??? SI DE UNDE IL RIDIC(BILETUL)????
LEON77
Postat pe 25 Martie 2010 11:37
ce avantajos
mirela_ghindescu
Postat pe 25 Martie 2010 22:31
hmmmm
tudor_tan_lazy
Postat pe 31 Martie 2010 21:52
kudika349923
Postat pe 8 Ianuarie 2011 02:20

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
pensiuni in Maramures 13 De la: lica 8 Noiembrie 2009 22:49
rodos cu demipensiune??? 12 De la: pickard 23 Iunie 2011 21:32
Hotel Green Nature Resort MARAMARIS TURCIA 4 De la: lazy000884 15 Iulie 2009 18:46
ce inseamna demipensiune? 11 De la: kudika323224 26 Septembrie 2010 16:15
spania costa brava 1 De la: kudika_1003080 7 Martie 2016 20:25