Setari Cookie-uri

Ialomicioara

Salutare
Cine a fost la ialomicioara?
As merge pt o zi.Bolboci,Cheile Zanoagei sunt tot in zona?
Cum e drumul(cel spre targovite)?
Sper ca e liniste(fara manele si gratare)
mihahao
Postat pe 20 Mai 2009 20:36
DRUM FORESTIER,SE MERGE NORMAL...DAR GREU,ZONA E SUPERBA ACUM LA INCEPUT DE VARA...SE POATE DORMI LA PESTERA.
gabriello_g
Postat pe 6 Iunie 2009 10:00
Buna,
Daca inca n-ai ajuns la Ialomicioara, pot sa-ti spun cateva variante de acces ( le stiu pt ca sunt din zona ):
-cu auto propriu DN 71 Targoviste - Sinaia si in localitatea Moroieni, satul Glod ( apx 40 km de Targoviste ) se desprinde un drum lateral care merge spre Hotel Pestera.Sunt vreo 7-8 Km de serpentine pana la Sanatoriul Moroieni, drum asfaltat care arata binisor.Continui sa mergi pe drum neasfaltat vreo 10-12 km si intalnesti o bifurcatie.In partea stanga cobori la cabana si lacul de acumulare Scropoasa(este de vizitat), in dreapta se continua drumul spre hotel Pestera.Daca doresti sa ajungi la Cheile Zanoagei trebuie sa ajungi la Cabana Scopoasa.Drumul prin chei se face pe jos.Nu ai alta posibilitate-treci prin Cheile Zanoagei si ajungi la Cabana Zanoaga ( apx 1-1,5 ore de mers pe jos ).
Daca nu doresti sa vizitezi Cheile Zanoagei atunci la bifurcatia anterioara o iei spre dreapta si cobori tot cateva serpentine ( pana te intalnesti cu alt drum care vine tot din DN 71 dar pe la Cuibul Dorului ).Mergi spre stanga, la bifurcatia cu acest drum si dupa cateva peisaje superbe ajungi la cabana Zanoaga, continui ( drumul este foarte bun aici ) pana la barajul Bolboci si cabana Bolboci.Preferabil ar fi sa mergi pe jos ( max 30-35 min de mers pe jos intre aceste cabane).Drumul se continua pe marginea lacului trece prin Cheile Tatarului si iarasi intalnesti o bifurcatie - stanga Cabana Padina-se vede de la bifurcatie, dreapta Hotel Pestera.De la Hotel Pestera ( presupunand ca te cazezi aici ai cam 10-15 min de mers pe jos, treci pe langa Manastirea Ialomicioara si ajungi pana la Pestera Ialomicioara.Atentie la drumul intre Cabana Bolboci si Cabana Padina pt ca pe alocuri arata bine dar sunt si portiuni cu ceva gropi.
A doua varianta este urmatoarea:nu te abati la stanga in localitatea Glod ci mergi mai departe pe DN 72, treci pe langa Hotel Cota 1000, si cand incepi sa cobori se abate un drum la stanga ( exista si indicator ) care te indruma spre Hotel Pestera ( dupa 2-3 curbe de la Cota 1000 la coborare spre Sinaia).De aici ai cam 40 km de mers - drumul nu este prea grozav-iti trebuie o masina solida.Tereci pe langa Cabana Cuibul Dorului mergi mai departe si te intalnesti cu drumul care coboara de la Sanatoriul Moroieni si mai departe ti-am explicat.
Mai exista si alta varianta, dar acest drum trebuie facut ziua, impreuna cu prietenii si cu cineva care cunoaste traseul:telecabina din Sinaia pana la Cota 2000-de la Cabana Furnica, urmezi traseul marcat si dupa 3-4 ore ajungi la Hotel Pestera.
Ar mai exista variante dar daca mai esti interesata mai vorbim.Iti urez vacanta placuta, timp frumos si poate ne impartasesti cate ceva din ce ai vizitat!Toate cele bune!
kubik
Postat pe 26 Iunie 2009 13:42
Dragi copii, nu se numeste nici Valea Ialomicioarei,nici pestera si nici Schitul Ialomicioarei, ci pur si simplu, toate se gasesc pe Valea Ialomitei, pe care o cunoaste toata lumea si care are traseu pana in comuna Dridu, cativa km de Bucuresti(cred ca 30-40). Este foarte important, caci multa lume face aceasta confuzie iar raul Ialomita este cel mai importat rau care izvoraste din Bucegi, cel de-al doilea fiind Izorul Dorului.
maxromania2003
Postat pe 21 Septembrie 2009 14:32
Este mult mai cunoscuta ca pestera Ialomicioara si schitul Pestera.
Probabil a fost numit Ialomicioara din cauza ca acolo izvoraste intr-adevar Ialomita, Ialomicioara fiind un diminutiv totusi ( copii cand sunt mici nu le spui Mihaita, Danuta, Georgica samd?).Chiar si pe harti ai sa gasesti notat Pestera Ialomicioara!
Acest asezamant a avut o istorie deosebita, insasi prin situarea la intrarea in pestera care ii da si numele. Ctitorul a fost Mihnea cel Rau, in prima jumatate a secolului al XVI-lea, cand aici exista o biserica de lemn. Si acest schit a cunoscut multe pagube provocate de incendii, dar de fiecare data a fost reconstruit, intre anii 1819-1940. Ultimul incendiu din anul 1961 a fost devastator, distrugand intreaga cladire, incat nu a mai fost refacut schitul.
A aparut si o cladire noua- Pestera Cocora, la 300 m mai jos de gura pesterii, construita de ieromonahul Ieronim II, cu hramul Nasterea Maicii Domnului (1901). Si aceast nou asezamant a fost reconsolidat prin grija patriarhului Justinian (1961).
In anul 1991 s-a construit o noua biserica,(mare parte ajutati de Romcif Fieni) iar la intrarea in pestera un complex de chilii.
kubik
Postat pe 24 Septembrie 2009 11:59
Salut kubik
Au trecut cativa ani de cand am ajuns la ialomicioara.Doar pt o zi.Dar sper sa ajung iar pe acolo.Am fost pe drumul prin padure.Cam palpitant drumul dar am ajuns cu bine acolo.Din pacate nu am ajuns sa vizitez pestera pt ca era inchisa.Este o zona f linistita.Cel putin atunci asa era.Acum am inteles ca e asfaltat drumul pe la cuibul dorului.Si cred ca complicat sa ajungi la cheile zanoagei.As vrea pe jos sa o iau cumva ca sa ajung la chei.Ar fi sa cobor de la bolboci inapoi prin padure?Alt drum mai scurt exista?
mihahao
Postat pe 25 Martie 2012 22:09
Ialomicioara este un afluent al Ialomitei, deci sunt doua vai. Verifica o harta, draga.
-geez-
Postat pe 26 Octombrie 2014 23:27

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
www.magazin-hainecopii.ro 1 De la: ionela_g 20 August 2010 21:46
hairstylist 2 De la: ad_83 12 Ianuarie 2011 13:41
Perioade cu Discount la Bassen Pension*** - Bazna 1 De la: hangiul 16 Februarie 2010 22:31
Weekend adventure la Bassen Pension 0 De la: 3 Martie 2010 08:30
Mergeti in Vama Veche 18 De la: Flowers 13 Martie 2011 11:56