Setari Cookie-uri

paralia katerini

Buna ziua!
As vrea sa plec in vacanta, in Grecia, la Paralia Katerini.Poate cineva sa-mi zica, daca a fost acolo, cum este plaja, preturi pentru masa, drumul pana acolo?S-au orice sugestie,sfat nu strica.
Multumesc........
neculai_roxana
Postat pe 21 Mai 2009 08:49
noi am fost acu 3 ani (august 2006). plaja e faina ca era si fff aproape de hotel, dar noi fiind de la constanta nu am prea facut plaja. noi am stat la hotel colors aveam si micul dejun inclus. am facut excursii la meteore, la salonik, la insula skiatos si bineinteles la aqua park (asta si-au dorit baietii). am mancat pe unde apucam dar cel mai ieftin era un restaurant "la ana", unde din 2 portii de mancare ne saturam toti 4 si era undeva la 10 euro (la banii de atunci).4 persoane 2 adulti si 2 copii (de 9 si 5 ani) cu tot cu drum dus intors cu avionu si excursii facute si fara retineri de la orice ne-a poftit inimioara am ajuns la 1600 de euro. dar repet august 2006.
asa ca VACANTA PLACUTA iti doresc si cat mai multe poze.
abgavrila
Postat pe 1 Iunie 2009 08:53
F f fumos si ieftin Hotel Cronos ! Are si chichineata ! Escursii in ficare zi si seara greceasca e nemaipomenita F f frumos si grecii sint f civilizati !Poze se pot face la tot pasul marea e formidabila ca la Mamaia e plaja apa mult mai curata si frumoasa ceva de vis !
kudika113627
Postat pe 1 Iunie 2009 09:22
eu am fost alaturi la olimpic beach...sunt doar 2 km intre cele 2 statiuni...parerea mea, nu m-as mai duce acolo nici daca ar fi gratis....plaja este ca la noi, adica destul de lata si cu nisip, diferenta e ca este mult mai curata...apa in schimb...groaznica, adica plina de alge si meduze cat ligheanul.iar cand am intrat cu autocarul in statiune, prima impresie a fost ca am ajuns la tuzla sau la vama veche.
e adevarat ca in interiorul statiunii erea curat, dragut si cochet, ceea ce la noi nu gasesti, dar nu m-am putut obisnui sa ies in balcon si sa vad in stanga maidanul plin de balarii unde zi de zi pastea un cal:D
frumushel_lazy
Postat pe 1 Iunie 2009 10:40
Buna , am fost pe 2Mai la Olimpic B langa Paralia ,este frumusel , nu extrordinar , dar poti mere sa vizitezi multe . Cu mancarea , depinde unde mananci , dar cred ca peste tot este cam la fel , difera pretul la supe ciorbe , in rest un felul doi este in jur de 5euro pers , salata greceasca 4-5 euro , eu am fost in extrasezon , acum poate daca au mai multi clienti lasa la pret .Drumul este f bun , grija la Bulgari , la intoarcere noi am platit o amenda de 5 euro , nu aveau radar .De vizitat, merita sa mergi la Meteora , la intoarcere pe sosea este o parcare o sa vezi unde sunt masini multe , undeva jos este manastirea sf Paraschiva , unde este un izvor , se zice ca este bun pt ochi , tot pe drum mai este o cetate .La Solonic poti vizita pe faleza turnul alb , biserica sf Dumitru cu moastele , iar daca esti cu copii este un parc de distractii frumos , platesti la intrare si te dai in ce vrei .Ca reper , se afla pe drumul spre Chalhidichi langa un magazin mare Cosmos , se deschide la 18.00 si este deschis pana la 1 - 2 noaptea .
vladgg_19
Postat pe 1 Iunie 2009 12:59
BUNA
IN PARALIA KATERINI E SUPER OK IN SCHIMB IN OLIMPIC BEACH NU E GROZAV.MANCAREA ERA DESTUL DE OK, LA HOTEL SUPER CONDITII CU MIC DEJUN INCLUS(F CONSISTENT).GRECII FOARTE OSPITALIERI, IN MAGAZINE ITI FAC REDUCERI LA PRET, SA NU RATEZI METEORA. ...SI....CE SA ZIC...MAI VREAU SI EU SA MERG(DESI AM FOST DE DOAUA ORI)
DISTRACTIE MAXIMA
corinabizom
Postat pe 1 Iunie 2009 13:31
Eu zic sa nu te sperii , este bine sa vezi si acea zona din Grecia .Nu rata sa vizitezi tot ce se poate in acea zona . Mai este si muntele Olimp , acolo treb sa mergi cand este f senis , sa vezi marea de pe munte , in rest nu ai ce vedea , la poalele lui este un sat ( la noi ar fi orasel , la cum arata ) f frumos parcul si centru .Frumos ar fi sa ajungi si la Atena , dar sunt cam 500Km treb sa pleci pe la 5 - 6 dim , dar merita .
vladgg_19
Postat pe 1 Iunie 2009 17:49
e ff frumos sa mergi la insula schiatos seara greceasca la salonic plaja e buna iar apa e e vis Merita mincare ieftina si buna grecii ospitalieri si multi romini se vorbeste pe strazi la tot pasul romineste Multe restaurante cu mincaruri rominesti si aproape la fiecare restaurant cineva care te servete e romin merita e statiunea care imi place cel mai mult Nu neglija sa mergi si in orasul katerini cu 1 euro e un parc ff frumos si un barar in piata numai simbata dimineata cu lucruri ieftine si de calitate drum bun
kudika025963
Postat pe 1 Iunie 2009 18:06
buna ! daca vrei sa mergi in Paralia Katerini iti recomand cu caldura firma Faros Mayak Tur, are agentie in Bucuresti pe Coposu(Unirea ) dar si acolo in Paralia Katerini asa ca are personal vorbitor de romana si sunt super flexibil cu turistii pentru excursii. Daca vrei contacte poti apela direct la nr astea:
Sandra YLMAZ
Faros Mayak Tur
Bd. Corneliu Coposu, nr. 7,
bl. 104, sc. 1, ap. 2, sector 3,
Bucuresti - Romania
Tel: +4 021 327 61 21;
+4 021 326 62 48
Fax: +4 021 327 61 22
www.faros.ro e-mail: travel@faros.ro
ella0
Postat pe 2 Iunie 2009 14:36
nu stiu de ce nu va place olympic beach? eu merg in fiecare an ori in paralia ori in olympic. n-as putea spune ca e mai frumoasa paralia decat olympic sau invers. fiecare statiune cu avantajele ei. pentru cei ce doresc mai multa liniste e recomandat olympic. pentru cei ce doresc sa faca cumparaturi e de preferat paralia. olympic are plaja mult buna decat paralia. meduze sunt si in paralia si in olympic. despre alge, cred ca se exagereaza, apa e mereu f curata si nu am vazut alge.
plimbaretz
Postat pe 3 Iunie 2009 10:26
Paralia Katerini este o foarte buna alegere pentru cine merge prima data la greci, veti gasi hotelieri si chelneri care stiu romaneste, veti intalni vanzatori si oameni pe plaja din Romania.
Stricati si o zi de plaja pentru a vedea manastirile de la Meteora, dar plecati dimineata drumurile sunt bune si linistite, desi uneori aglomerate.
Daca aveti masina si stiti vreo limba straina va recomand Halkidiki, langa Salonic, e mai aproape si mai ieftina, si are niste golfuri cu plaje cum nu mai gasiti decat in insule,mai ales in peninsula din mijloc, Sithonia.
drum bun si vacanta placuta
calator
Postat pe 2 August 2009 17:41
are dreptate cine spune ca Paralia e buna pentru o prima iesire in Grecia. Sunt destule moduri de petrecere a timpului (discoteci, magazine de suveniruri, taverne, stradute pentru plimbat) atat in orasel cat si in jur.
- noi am plecat din Bucuresti cu agentia Vilextur - agentie pe care NU o recomand nimanui...autocarul nu a avut scaune rabatabile si niciuna din facilitatile anuntate (si desenate frumos pe caroserie..), aproape de Tesalonic era sa se strice, abia se chinuia sa urce dealurile si pantele din zona, iar "ghida" din Romania nu a facut decat sa ne numere la urcarea in autocar si sa ne anunte ca am ajuns la granite. La plecare nici nu s-a mai obosit sa ne salute..oricum platisem excursia asa ca nu mai prezentam niciun interes pentru ei
- foarte important – agentiile noastre de turism s-au obisnuit sa vanda toate locurile, inclusiv cele 5 din spatele autocarului unde nu poti rabata scaunul si nu ai nici macar o bara de sprijin sau ceva sa te separe de cel de langa tine, iar un drum de 14 ore in aceste conditii nu e chiar placut. Asa ca incercati ca la rezervare sa verificati ce locuri primiti in masina (locurile sunt aceleasi la dus si intors).
- la dus, inainte de granita cu grecia se opreste intr-o parcare cu magazine (Panorama) unde gasiti niste super bomboane de ciocolata (5 euro/1 kg) iar la intoarcere este un fel de duty free care nu are preturi foarte bune dar se intampla sa fie diverse oferte la cosmetice/parfumuri/bauturi (reducerile merg pana la 50% la anumite produse)
- atentie mare si la excursiile optionale organizate. de exemplu, cei de la vilextur au parteneriat cu o agentie din Paralia care ne-a primit foarte frumos cand am ajuns si ne-a oferit excursiile la niste preturi astronomice. Noroc ca citisem pe forum inainte despre preturile practicate si am putut alege cea mai buna varianta. Am preferat sa ne deplasam in excursii cu Tramp Travel si am fost super multumiti. Atat Radu (cel care este in agentie si face inscrierile) cat si Vlad si Mandita (ghizii) au fost extraordinari, dornici sa ofere toate informatiile si sa ne fie de folos. Preturile la ei sunt: Skiatos 28 euro/pers, Olimp 10 euro/pers, Meteora 15 euro in comparatie cu ceilalti care au 35, 15, 25. Cazarea a fost la hotel Rena (teoretic de 3 stele, practic de 2) - hotel curat , camere mari pe fata, foarte mici pe spate (atentie, camerele din spate sunt foarte apropiate de alt hotel si centrala acestuia face un zgomot crunt de nu poti dormi cu geamul deschis).hotelurile de genul asta nu ofera servicii de curatenie pe parcursul sejurului si consumabile (hartie, prosoape, detergent de vase) asa ca e bine sa fiti pregatiti dinainte.
- prin Paralia se pot gasi si lucruri bunisoare (in special suveniruri) dar incercati sa mergeti pe stradutele mai departate de plaja, spre olimpic beach- preturile sunt mai mici si gasiti articole diferite decat in centru, unde se inghesuie toata lumea (Ex de preturi ok: magneti de frigider 1 euro, cani 1-2 euro, sticlute de uzo pt cadou 1-3 euro).
- multe persoane merg in paralia pentru blanuri si cad in capcana preturilor de 50-100 euro. Incercati sa evitati magazinele cu super oferte din centru si porniti pe stradute (de ex de la mc donald’s in stanga/dreapta dar cat mai departe de plaja) unde cu 200-300 e gasiti blanuri de calitate. Din pretul pe care vi-l spun ei, se pot negocia cam 50-70 euro.
- supermarketurile sunt foarte convenabile (lidl, myticas, mai e unul cu ab…- nu mai stiu exact cum se cheama).
- la katerini ajungeti foarte usor, din centrul Paraliei luati bilete de la automat (1.3 euro/pers/calatorie) si mergeti pana in centrul orasului Katerini, pana la biserica mare. De acolo inainte (cam 150 m) incepe strada pietonala cu magazine si restaurante. Marfurile nu sunt spectaculoase (pantofi, haine sport, haine obisnuite- nimic deosebit, ochelari de soare..) iar preturile marisoare.
- ca excursii noi am ales Skiatos (obositor, mergi cateva ore cu autocarul si vaporul – dar merita atat oraselul care se viziteaza cat si plaja Coconaris cu apa super curata si plaja foarte fina), Meteora (impresionant) si Olimp (am avut noroc de vreme senina cat timp am fost pe munte si am putut admira toata Riviera olimpului (superb)
- plaja din paralia era curata, nu am vazut alge si meduze…doar intr-o zi fusese furtuna pe mare si ajunsesera la mal niste ierburi marine, dar nimic ingrijorator  oricum nu se compara cu explozia de alge din Marea Neagra
- conationalii nostri se remarca din prima, sting tigarile direct in nisip, striga pe plaja, arunca gunoaie pe jos, iar la plecare, cand ne-am urcat in autocarul care adusese seria noua de turisti am gasit numai ambalaje si sticle in masina, gunoi pe care l-am strans noi pentru ca turistii au fost prea ocupati iar celor de la agentie nu le-a pasat sa ii intoarca sa curete.
- concluzie: - paralia e ok
- vilextur – evitati pe cat posibil
- tramp travel - ok, recomand
mmmm_lazy
Postat pe 17 August 2009 17:54
daca vrei poze de acolo vezi la mine
patrichegiulio
Postat pe 21 Septembrie 2009 19:09
Va salut, un An Nou fericit, tuturor!
Am fost pana acum in doua sejururi la Paralia Katerini, si voi merge iar si iar.
Sunt multumita de firma cu care merg, am fost si de cea din Paralia, dar acum aflu de la tine, mmmm...(super ,,radiografia") ca am fost tepuita la excursii.
Cu siguranta voi apela la Tramp Travel, daca nu s-au smecherit intre timp.
Recomand si eu taverna ,,Ana"...mancare buna, ieftina, bucatareasa: grasa si haioasa.
Mai este un baietel din Oradea, care vorbeste romaneste, daca bine imi amintesc, Victor.
Sa nu uit inghetata! Pe strada paralela cu faleza, (cea cu magazinele) in diagonala cu biserica este o cofetarie, nu retin numele, o gasiti voi...o terasa mare, se vede.
Au si prajituri, dar inghetaaata...o nebunie!
Vacanta placuta!
sanda_lazy
Postat pe 10 Ianuarie 2010 12:19

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
gradina zoologica din Targoviste 5 De la: mpalade 13 Aprilie 2009 10:11
Grecia - masina 16 De la: dsavus 17 Aprilie 2015 13:48
CU MASINA SPRE GRECIA 35 De la: lazy002238 10 Mai 2010 00:37
Vacanta mea de "vis" in egipt 8 De la: andra1188 27 Iunie 2011 11:00
Passpartout Travel & Events 1 De la: hangiul 24 Februarie 2010 22:29