Setari Cookie-uri

Traseu montan

Intentionez sa fac o excursie la pas prin munti. M-ar interesa Retezatul, Apusenii, Ceahlaul sau Fagarasul. Mi-ati putea sugera un traseu de exceptie ? Eventual cabane?, distante?, timp?, acces?...Multumesc.
parvulescu_dan
Postat pe 30 Iulie 2009 10:13
Salut,

ma bucur sa vad ca mai sunt si alti interesati de a merge la pas pe munti.
ovidiu
uidivo2001
Postat pe 20 August 2009 07:42
incearca muntii Piatra Craiului[Zarnesti-Plaiul-Foii]si nu o sa-ti para rau!In zona gasesti aproape orice fel de cazare!
cristea_marius9
Postat pe 20 August 2009 07:51
Am fost acum vreo 10 ani in muntii Orastiei si am vizitat cetatile dacice. A fost superb. Traseul cel mai frumos este cel de picior dar se poate ajunge si cu masina pe drum forestier. Daca alegi drumul de picior iti garantez ca nu o sa-ti para rau.
Traseul pe care l-am facut a fost urmatorul:
Orastie-Cetatea Costesti(cabana)-Cetatea Blidaru-Cetatea Piatra Rosie-Sarmisegetuza Regia-Pesterile de la Cioclovina-Muntii Sureanu (cabana)-Sebes
Acum nu stiu daca s-au mai deschis pensiuni in zona dar atunci nu erau decat cele doua cabane mentionate mai sus. Noi am fost cu cortul si am parcurs traseul acesta in 11 zile.
adrian_valentinenciu
Postat pe 20 August 2009 10:07
Am fost un week-end(prelungit - de joi pana luni) in zona Piatra Craiului. Am stat in Zarnesti, la cabana Gura Raului(dar mai ai si alte posibilitati de cazare acolo, in functie e asteptari) iar de acolo in sus ai o gramada de variante de trasee. E superba zona! Pur si simplu nu cred ca pot descrie in cuvinte ce am simtit zilele astea. Eu am facut doar 1 traseu de 10 ore: Gura Raului - Cabana Curmatura - Vf. Ascutit(2150 m). Asta ptr ca nu am avut un timp prea prielnic pentru drumetii, dar daca iti permite vremea, poti face multe! Iar peisajul e superb! de vis!!! Anul viitor stiu unde o sa imi fac concediul(si nu doar 4 zile!). Merita Piatra Craiului. odata ajuns sus o lume intreaga e la picioarele tale, ai o priveliste de basm(daca nu prinzi ceata, desi si ceata a avut farmecul ei in aventura aceasta). Eu am ajuns sus cu ploaie si ceata. Dar ploaia s-a oprit, ceata s-a imprastiat si, desi doar ptr 10 minute, am avut un sentiment incredibil de incantare, vazand si in stanga si in dreapta, jos, vaile, muntii, asezari omenesti... Desi destul de dificil traseul, si lung, merita osteneala! Merita si febra musculara de dupa(Daca nu ai anrenament o vei simti, asa cum o simt si eu :) ) Merita si zgarieturile de pe genunchi! Merita si cataratul pe stanci! merita! Daca iti place aventura, muntele, Piatra Craiului e o zona care te va incanta! Extrem de pitoreasca si de frumoasa!.... Eu nu am intalnit ursul, desi prin padure am auzit ceva racnete la un moment dat
Pe langa acest traseu montan, intrucat vremea nu ne-a permis mai multe, am vizitat Brasovul(Bierica Neagra, Turnurile de Aparare, Piata Sfatului, dealul Tampa si altele mai ai de vazut), Pelesul si Pelisorul(Sinaia destul de aproape)- impozante castele, cetatea de la rasnov-f frumoasa, castelul bran(desi aici nu as mai merge a doua oara,k nu am vazut mare lucru)
Iti recomand cu caldura zona asta! Eu am mai fost in retezat, si acolo e f f f frumos, dar Piatra Craiului mi-a placut mai mult

Well, oricum sunt o gramada de locuri frumoase in muntii nostri! indiferent ce alegi, sa ai parte de timp frumos si insorit si de experiente placute!
Lavini01
Postat pe 20 August 2009 14:52
De la: parvulescu_dan, la data 2009-07-30 10:13:08Intentionez sa fac o excursie la pas prin munti. M-ar interesa Retezatul, Apusenii, Ceahlaul sau Fagarasul. Mi-ati putea sugera un traseu de exceptie ? Eventual cabane?, distante?, timp?, acces?...Multumesc.


apuseni: incearca zona padis, e superba. am inteles ca au facut sau renovat si cabana din zona, eu am stat la cort, acum 1 milion de ani cred ca poti ajunge cu masina pe un drum forestier - eu am venit cu rucsacul in spinare dinspre pestera scarisoara.

in zona poti vizita: cetatile radesei, izbucul galbenei, pestera de gheata, ghetarul focul viu si evident, cetatile ponorului. apusenii sunt niste munti f prietenosi, traseele sunt usoare (sa nu te sperie lanturile pe care le mai vezi puse in unele zone, nu e greu). si e raiul speologilor.
uite un link care sa te ajute:
http://www.padis.ro/cazare.html

despre ceahlau: trasee scurtutze, frumoase, dar sa nu te apuce dracii cand vezi ce au distrus popii in rezervatie ca sa-si faca o hizenie de schit (cu blagoslovirea comerciantului nostru de patriarh). sunt f revoltata de distrugerile facute in numele asa-zisei credinte si nu pot fi echilibrata, sa ma scuze forumistii (nu mai e valabila chestia cu sa nu-ti faci chip cioplit? ma rog, ma opresc cu comentariile). eu am urcat la cabana dochia dinspre bicaz, am facut 3,5 ore, pe vreme vrajmasa, dar a fost dragutz (nu se compara insa cu piatra craiului, cum a scris cineva mai sus). de la dochia am coborat spre durau, traseu lejer, tot vreo 3-4 ore. in drum te poti abate la cascada duruitoarea, merita.

cat despre retezat...te sfatuiesc sa te duci doar dc ai conditie fizica. trasee f lungi, de 10-12 ore, pe care nu prea ajungi sa le faci intr-o zi. plus ca bolovanii te inebunesc, in general nu sunt carari normale, cum esti obisnuit in alti munti, sunt roci bazaltice puse unele peste altele, care se misca atunci cand pasesti pe ele si tu trebuie sa sari ca o caprita de pe una pe alta. am facut ceva trasee in retezat, dar nu pot spune ca m-am simtit in largul meu , tocmai din cauza acestor roci. m-au obosit ingrozitor (si am ceva conditie fizica). ideal ar fi sa-ti faci sediu undeva langa vreo cabana sau in zona lacului bucura, unde este si un refugiu salvamont si sunt f multe corturi. iar de acolo sa bantui, sa mergi pe vf retezat, in zona peleaga etc. zona e f frumoasa dar greu accesibila. retezatul este un masiv f intins, asa ca poti alege o alta zona. sunt munti frumosi, dar dificili.

ultimul sfat: cauta un forum dedicat muntilor (alpinet, de exemplu), gasesti acolo info mai multe.
Shoarezu
Postat pe 20 August 2009 15:50
eu iti recomand Valea Vaserului, uite aici:

http://www.exposhop.ro/Code/Applications/web/index.cgi?action=blog§ion=1&art=33

si Cascada Valul Miresei, spectaculoasa:

http://www.exposhop.ro/Code/Applications/web/index.cgi?action=blog§ion=1&art=24

lazy000475
Postat pe 20 August 2009 16:49
Iti recomand Fagarasii, cei mai frumosi munti pe care i-am urcat. Traseul de la Balea este accesibil, pentru ca de acolo poti ajunge in 40 de minute pe creasta, cu posibilitatea pornirii spre ambele varfuri, Moldoveanu si Negoiu. Acolo, cazarea se face mai mult la cort, cabanele aflandu-se la altitudini mai joase.
oanna_bica
Postat pe 21 August 2009 08:38
Muntii Retezat sunt o alegere perfecta.Tot masivul Retezat e de o frunusete aparte. Iti solicita insa o conditie fizica foarte buna. Cabanele sunt la distante mari dar odata ajuns la o cabana vei intalni oameni adevarati: cabanieri si turisti de calitate. Si daca ajungi la cabana Pietrele sa o cauti pe tanti Olga si sa ii dai o cutie de bomboane. Vei vedea de ce.
skia
Postat pe 21 August 2009 11:08
Iti recomand si eu Muntii Fagaras. Tocmai m-am intors si sunt prea obosita sa vin cu argumente .... dar chiar merita. Cazare excelenta in Bran, pensiunea Chehov.
adrianna_hm
Postat pe 25 August 2009 00:58
Daca ai masina iti recomand m-tii Apuseni zona Padis.Camparea cea mai buna este la Glavoi(Glavane) ai apa potabila din piriu si gasesti destula lume care sa te indrume sau sa tre ajute daca ai probleme.Din acest loc poti face toate traseele la picior:Cetatile Ponoarelor,Radesei,Valea Galbenei,Lumea Pierduta si vf.Padis.Daca nu esti antrenat ia-o usor -stai 14 zile -se poate face in 7 zile dar vei avea probleme cu genunchii-aproape toate traseele incep cu o mica coborire de 2-3 ore -care trebuie strabatuta si invers,Atentie accesul este dificil-drum forestier ~20 km ia bagaje minime DAR :CORT F.BUN -ploua si in iulie de 2-3 ori pe zi si 1 data noaptea.
lazy000872
Postat pe 26 August 2009 11:12
http://alpinet.org/main/poteci/puncte_ro_t_busteni_id_1192.html ---- nu trebuie decat sa aungi intr-o zona montana si traseele curg!...cauta pentru-nceput ceva usor! toti muntii sunt superbi!
fire74
Postat pe 28 Ianuarie 2010 22:57
cred ca in Fagaras poti avea cea mai autentica experienta de munte, pentru ca numai acolo poti avea senzatia de nesfarsit si coplesitor. sunt cei mai impunatori, si desi fiecare munte are farmecul sau, fagarasii au farmecul prototip al muntelui ca idee! dar e greut. :)

eu am fost din comuna Ucea pana la cabana podragu, unde am dormit (si unde e si un lac glaciar) si a doua zi pana pe moldoveanu si inapoi acasa pe alt traseu,nu mai stiu exact care, cred ca pe la sambata :)
roxanana
Postat pe 9 Februarie 2010 10:47

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Masina Turcia 12 De la: kudika_973734 15 Septembrie 2014 13:29
Reveion 20010 la Munchen ! a facut cineva !! 2 De la: Orientala 30 Noiembrie 2009 13:14
Vacanta in Marsilia 4 De la: paulbumbac 2 Iulie 2009 15:00
Compania WIZZ AIR 2 De la: frumushel 16 Februarie 2010 09:26
cazare roma 3 De la: andra1188 27 Iunie 2011 11:20