Setari Cookie-uri

Venezia

Buna ziua, plec luna viitoare in Italia si vreau sa aloc o zi pentru Venezia. Daca stiti ce se poate vizita intr-o zi, in asa fel incat sa poti sa-ti faci o idee, ceva localuri mai accesibile, trick-uri din zona, poate le impartasiti si cu mine. Cu drag.
fischer_gabriel2002
Postat pe 25 Mai 2010 11:00
Nu rata piata San Marco,dar mergi pregatit(a),Cumpara o punga de 1 kg. de orez,si nu vei regreta cand porumbeii vor fi toti pe tine si vor degusta orezul.

Si..daca iti mai poti permite o plimbare cu gondola..ar fi si mai de neuitat.

Eu am facut aceste lucruri anul trecut.Am mers o zi acolo si am serbat 20 ani de casatorie ( chiar in ziua casatoriei ),si am baut si sampanie in gondola.
Cu astea ramai.
O vara frumoasa.
draftacristi
Postat pe 31 Mai 2010 05:44
piata san marco cu catedrala san marco.... , palatul dogilor, mai sunt si alte palate, bisericute, insula murano, burano... plimbari cu vaporeto la lido... cu gondola..... vnetia in sine e un obiectiv.... mai este canalul grande, podul rialto
andatoma2002
Postat pe 31 Mai 2010 11:11
Exceptional, felicitari!!! Spune-mi te rog cat a costat plimbarea, cat timp, de unde ai inchiriat, stii tu... detalii de tot felul...unde poti manca normal ca pret, etc, etc,. Multumesc Si eu merg cu sotia, dar nu avem decat 13 ani de casnicie
fischer_gabriel2002
Postat pe 31 Mai 2010 22:22
Anul trecut o plimbare cu gondola a costat 75 euro,negociat de la 80..cam 35 minute...sunt trasee pe care ei le parcurg pe anumite canale.Noi am fost prin oras,dar sunt si alte trasee..pe o insula,etc.
Exista si un magazin Billa in Venetia,precum si o casa de cultura romaneasca,cu imagini,picturi si traditii din diferite zone ale tarii noastre.De vazut.( nu se plateste aici ).
draftacristi
Postat pe 1 Iunie 2010 12:10
1-magazine billa sunt 3 in venezia.2-instiul roman de cultura nu are tot timpul expozitii(permanente).3pretul ptr o plimbare cu gondola difera in functie de ora ,zi, nr persoane.Ptr a vedea venetia in trei zile iti trebuie o buna organizare.Important este si cit de departe te cazezi .de retinut : ptr accesul la diferite obiective
va trebuie timp ptr a achizitiona biletele;nu uitati ca in aceste luni(iunie,iulie,august)sunt milioane de turisti
cristipetrescu
Postat pe 1 Iunie 2010 16:02
Multumesc Cristi, ai idee pe unde ( ca adresa )se afla casa romaneasca de cultura? O zi buna
fischer_gabriel2002
Postat pe 2 Iunie 2010 15:59
Dl Petrescu Cristi ,o sa fiu in saptamana 19-26 iunie ,probabil marti sau miercuri,nu sunt cazat acolo ,sunt in trecere dar rezerv aprox. o zi pentru asta.In piata San Marco am maifost cu vaporeto, dar nebunia mea este sa merg pe jos de la statia de plecare, la ducere pe un traseu si la intoarcere pe altul, in traseul acesta,incercand sa vad ce este de vazut.De asemeni o sa raman sa vad Venezia si noaptea, (cat o sa rezist). Daca puteti sa-mi dati ceva informatii, multumesc anticipat.Cu stima
fischer_gabriel2002
Postat pe 2 Iunie 2010 16:05

INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURÃ ªI CERCETARE UMANISTICÃ
Palazzo Correr - Campo Santa Fosca ,Cannaregio 2214
30121-VENEÞIA, ITALIA
Tel.: 0039/041-5242309, 0039/041-5242057
Fax: 0039/041-715331

Iata de pe google un site despre el
http://www.icr.ro/venetia/
merita vazut. oricum,in drumul spre piata San Marco,daca urmezi calea marcata prin sagetile de orientare,treci prin fata ei.In preajma ei este un magazin Billa.Iata ca aflu si eu ca in toata Venetia sunt vreo 3.Oricum,Venetia daca vrei sa o vizitezi ca lumea,trebuie sa-ti rezervi 3-4 zile,cu sedere acolo.Eu am fost doar o zi,pentru a sarbatori 2 decenii de casatorie.
draftacristi
Postat pe 2 Iunie 2010 17:33
buna seara.o sa va raspund sambata sau duminca(ptr ca vin forte tirziu de la munca in cursul saptaminii)am sa incerc sa va fac un traseu cit mai interesant.ptr asta as dori sa stiu:ziua exacta;ce ati mai vazut pina acum;ce obiective va intereseaza;.la institul roman in perioada asta nu este mai nimic de vazut.oricum este in drumul dvs.as dori sa stiu si ce trasee ati facut cu vaporasul.oricum informatii de genul asta le voi posta si pewww.cristipetrescu.webs.com(gratuit)
cristipetrescu
Postat pe 3 Iunie 2010 22:04
buna seara.magazine billa:1-aproape de institut;2- zattere;3 -lido piazza elisabeta;4- giudeca.URMARIND DOAR SAGETILE NU AJUNGI MEREU IN ACELASI LOC .E SUFICIENT SA FAQCI STG . SAU DR. INTR-UN LOC SI AI SCHIMBAT TRASEUL.INDICATOARE NU SUNT DIN 10 IN 10 METRI .
cristipetrescu
Postat pe 4 Iunie 2010 21:14
La Venetia nu cred ca o sa ai timp sa mergi la un local , asa ca va trbui sa te multumesti cu ce ai la pachet , asta daca vrei sa vezi si sa vizitezi ceva, daca nu , poti sa iei un meniu fix (trei feluri de mincare ) cu circa 16€.
Iti propun totusi sa vizitezi Basilica San Marco din piata cu acelasi nume.De asemeni linga aceasta basilica se afla Palatul Dogilor , care nu trebuie ratat. Daca sti sa cumperi biletul de intrare in palat vei obtine si intrari gatuite la celelalte trei muzee din Piate San Marco. Merita sunt foarte interesante.Vei vedea , de exemplu, o sabie cu tragaci ( nu e la misto, e adevarat).Din Palatul Dogilor se viziteaza vechea inchisoare unde se ajunge trecind prin Puntea Suspinelor - exceptional drumul acesta.
Pentru cumparaturi trebuie doar sa mergi din Piata San Marco pe jos ,trecind peste podul Rialto spre gara.Drumul este spectaculos trecind pe nenumarate strazi foarte inguste unde gasesti nenumarate magazine si mici restaurante unde poti minca o LASAGNE sau o PIZZA adevarate , nu ca la noi.
Iti recomand de asemeni o plimbara cu VAPORETTO pina pe insula MURANO=cristal.
Cred ca toate acestea le poti face intr-o singura zi , dar o sa vrei sa revii sa vezi pe indelete totul.
Eu am stat acolo trei zile si totusi doresc sarevin cindva acolo.
Este ceva extraordinar .
Distractie placuta !
ovmir
Postat pe 4 Iunie 2010 21:37
Draga OVMIR, multumesc frumos pentru informatii. Citind numai ce ai scris, si ma face deja sa regret ca nu pot sa stau mai mult. Dar decat deloc, e bine si mai putin.Sper sa va impartasesc la intoarcere din propriile experiente. Inca o data , multumesc.
fischer_gabriel2002
Postat pe 12 Iunie 2010 02:28
buna!e minunata venezia! vara insa o sa te izbeasca mirosul de apa statuta inca de la primul pas in gara(daca mergi cu trenul-parcarea este f scumpa)e k daca ajungi in cursul saptamanii pt ca poti totusi sa respiri(este plin de oameni asa ca aveti grija sa nu va pierdeti daca sunteti mai multi. cel mai bine e sa urmezi traseul dat de placutele indicatoare "san marco" si la dus si la intoarcere. daca vrei sa vizitezi cladirile nu-ti va ajunge o singura zi decat pt una in perioada asta(cozile pt bilete sunt interminabile asa ca nu te sfatuiesc. vizitezi mai bine toata venezia) preturile cresc cu fiecare pas mai aproape de san marco asa ca nu te speria daca aceeasi cafea pe care la periferie o vei bea cu 1 e in centru o vei gasi cu 15 sau mai mult. poti sa vizitezi venezia si fara un ban in buzunar daca ai senvisuri si apa la tine. daca vrei sa vizitezi cate ceva insa e bine sa ai niste banuti. pt a vizita murano eu am optat pt taxi(barca). e mai ieftin decat cu gondola. merita! poate vezi si o demonstratie de prelucrare a sticlei.eu am vazut cum din nisip a aparut in doar cateva minute un calut superb de sticla.sunt 1000 de vazut.nu sta deloc in ziua aia si ai sa vezi destule! va odihniti acasa!
rbkdragusin
Postat pe 15 Iunie 2010 13:31
nu stiu cine sunteti dar daca nu sunteti in stare sa ajutati mai bine luati o pauza.1- nici la ,,FLORIANI,, o cafea nu costa 15 e( daca stiti unde este).2-la murano nu se ajunge cu gondola (doar un snob se duce cu taxiul acolo.Poti lua un bilet de o zi care costa de citeva ori mai putin decit taxiul ,dar altfel te ,,simti,, cind povessti ca te-ai plimbat cu taxiul in venetia.3- apa nu pute decit daca ai un nas ,,ultra-sensibil,,,.4-v-am mai spus ca indicatoarele sunt bune ptr. cei care stau mai multe zile.5-nu am auzit ninci-un ,,specialist,, care sa va spuna ce inseamana GIUDECA,LIDO,ce inseamana sa vezi un rasarir sau un apus in aceste locuri.UNUL CARE LOCUIESTE ACOLO-VENEZIA
cristipetrescu
Postat pe 16 Iunie 2010 21:32
Apropos de sandwiciuri-cind ajungi la PIAZALLE DE ROMA este un supermarket de unde poti cumpara,,tramezini,, si mai important este ca poti cumpara apa minerala( nu uitati ca estfoarte cald)la un sfert de pret,si mai ales fructe.Incercati sa beti o cafea la ,,GIUDECA,,(1,10)SI IN ACEST TIMP SA PRIVITI TRANSOCEANICILE CARE STRABAT CANALUL(ASTA DA IMAGINE)La murano nu este nevoie sa cauti spectacolele (prezentari de productie a diferite obiecte)ptr ca te asteapta si te invita deja cind cobori.IMPORTANT ESTE UNDE COBORIìììììììììììì
cristipetrescu
Postat pe 16 Iunie 2010 21:45

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
tips pentru italia, pls 16 De la: calator 2 Iulie 2009 16:04
Confort la cele mai mici preturi 1 De la: liviubratu1960 28 Decembrie 2008 00:07
Vreau sa merg in Malaga 9 De la: danasonia 9 Octombrie 2009 07:45
MADRID!!! 7 De la: MADALINA 16 August 2009 11:01
HTS Travel Agency 1 De la: iridody 4 Mai 2010 09:00