Setari Cookie-uri

Cat de importanta este alegerea Bisericii?

Ma gandeam...inainte oamenii se cununau religios acolo unde pica, de preferat cat mai aproape de casa sau restaurant.
Insa eu imi doresc o biserica superba unde sa pot organiza ceva de vis, cu fast.
Stiu ca slujba religioasa inseamna in primul rand spiritualitate, insa mi-ar placea sa fie si ceva deosebit sa nu treaca neobservata.
Totusi in zilele noastre, la bisericile cu renume, costul bisericilor este f mare, undeva la 10,15 mil.
iulik_flore
Postat pe 23 Februarie 2009 17:22
ai dreptate tu inlegatura cu costurile exagerate unde mai pui ca bagi si nasi la cheltuiala si mai trebuie sa astepti si un veac pt ca se sta la coada la bisericile sa zicem renumite eu cred ca este important sa te simnti tu bine eu personal nu sunt o fire care se omoara dupa fast dar daca totusi poti face ceva elegant si intr o biserica mai retrasa si nu la dimensiuni de catedrala poti lua ex vedetelor de calitate care se retrag mai stiu eu unde eu am ales biserica pt ca in drum spre scoala cu colegele glumeam mereu ca eu aici o sa ma marit nu este o biserica mica de cartier dar nici prea mare are o gradina la intrare plina de trandafiri si scari superbe mie mi se pare eleganta si cel mai important cand am fost cu sotul meu pt programare am simntit o magie ne a emotionat chiar daca nu suntem asa credinciosi in fine sper ca ai inteles ce vroiam sa zic te pup pa

andre_dany
Postat pe 3 Martie 2009 18:51
da asa este
chiar ma gandeam si la cap. decoratiuni
eu vreau decoaratiuni ptr biserica, in fine nu ma deranjeaza k beneficiaza si altii de ele, dar dc ajung acolo si ma trezesc k are si altul decoratiuni
si k nu apuca sa si le stranga pana vin eu
pe bune!
la biserica nu e k la restaurant
adik nu poti intreba preotul cine are decoratiuni si cine nu!
apoi acolo afara ce facem?
pom de craciun?
stiu k poate nu pare ceva f imp dar pe mine mom chiar ma racaie chestia asta
ptr k asa e!
platesc nu stiu cat ptr ele, ajung acolo
si ma trezesc k sunt ale altuia
k de obicei asa se intampla la bis. astea mari!
nu o sa fiu eu singura nu?
e f aglomerat!!!
iulik_flore
Postat pe 4 Martie 2009 16:32
sotul meu m-a lasat pe mine sa aleg biserica. am vrut sa ma cunun la biserica Visarion, pt ca acolo am fost botezata, il cunosc pe preot de cand eram mica si plus de asta, este un loc in care ma duc cu inima deschisa sa ma rog. aici preotul nu percepe absolut nici o taxa, fiecare daca daca vrea, cat vrea, dupa posibilitati. tocmai de aceea este o biserica extrem de cautata, pt ca nimeni nu impune nimic. plus de asta, este si foarte frumoasa...va recomand cu drag sa mergeti s-o vedeti, cu siguranta o sa va placa. este pe str. Visarion, langa piata Romana.
in legatura cu aranjamentele de la biserica, eu n-o sa ma complic. biserica asa cum am spus este f frumoasa, curata, removata, nu e ne voie de mai mult. noi avem cununia in aceeasi zi, si am zis ca florile pe care le voi primi la primarie le voi duce la biserica si le voi lasa acolo dupa terminarea cununiei religioase...
ce am uitat sa va spun, este faptul ca trebuie sa mergeti cu cateva luni inainte pt ca altfel nu mai gasiti loc.
mult succes!
raly_uca
Postat pe 9 Martie 2009 08:51
mai nou..trebuie sa te cununi la biserica de care apartii (in functie de zona in care locuiesti, acesta apartine unei biserici).
aici la suceava..e mai ciudat k ft rar te poti cununa religios la alta biserica de care apartii..preotii nu se inteleg intre ei...si nu oficializeaza cununii pt enoriasii ce apartin de alta parohie decat a lor...ciudat..dar...asta e...TRAIM IN ROMANIA....
byanka_2009
Postat pe 9 Martie 2009 09:47
Valeeeeeeeu!! Eu nu sh cum e in Bucuresti, pentru ca sunt galateanca. La noi se plateste doar taxa anuala a bisericii(pana in 100 RON si preotii, cam 50 RON fiecare, eventual corul-tot cam 50 RON. In plus, se duce vin(rosu) si cozonac. Depinde de voi cat de importanta e cununia religioasa. Daca vrei doar fast, asta cred ca se poate realiza la orice biserica nou pictata si de mari dimensiuni(lumanari mari impodobite cu flori, petale de trandafir, covor rosu si un cor superb). Insa, daca va simtiti legati spiritual de o anumita biserica, unde va simtiti linistiti atunci cand intrati sau unde aveti preotul duhovnic, alegeti-o pe aceea. De multe ori, oamenii aleg biserica de care apartin, pentru ca ii cunoaste preotul care vine cu Ajunul, pentru ca acolo au fost botezati sau pentru ca pur si simplu e mai aproape de casa, cum ziceai si tu. Acum, nu sh ce va doriti voi. Sfatuiti-va si hotarati impreuna. Sa fiti fericiti!!!
vero4new
Postat pe 9 Martie 2009 11:56
De la: corinasus, la data 2009-03-09 09:47:11mai nou..trebuie sa te cununi la biserica de care apartii (in functie de zona in care locuiesti, acesta apartine unei biserici).
aici la suceava..e mai ciudat k ft rar te poti cununa religios la alta biserica de care apartii..preotii nu se inteleg intre ei...si nu oficializeaza cununii pt enoriasii ce apartin de alta parohie decat a lor...ciudat..dar...asta e...TRAIM IN ROMANIA....

daaa???????

habar nu aveam, cum adik nu poti sa te cununi decat la biserica la care apartii?
iulik_flore
Postat pe 9 Martie 2009 15:09
Buna fetelor .Asa este si in Rm valcea se perp taxe .Dar cand o sa ma marit vreau ca cununia mea religioasa sa aiba loc la biserica la care eu am fost botezata si cu acelasi preot pentru ca inca traieste dar este batran. Nunta mea este la anu pe 31 /07 , sper sa iasa frumos.
flory_necsuliu
Postat pe 9 Martie 2009 16:02
la sate am intalnit chestia asta, faptul ca trebuie sa te cununi la biserica de care apartii...e aberant, nu vreau sa comentez!
uitasem sa va spun ca si eu am platit 200 lei corul bisericesc. este de exceptie, alcatuit din absolventi de conservator...mi se pare ca cer fffffffff putin in comparatie cu prestatia.
raly_uca
Postat pe 9 Martie 2009 16:20
da??? si eu cam tot la fel stiu k merg corurile!
iulik_flore
Postat pe 9 Martie 2009 16:46
la noi s-au ocupat nasii de tot ce a tinut de biserica si nu stiu cat a fost taxa ... biserica am ales-o noi dar nu i-am dat o atentie deosebita in sensul decoratiunilor si coruri nu stiu de care ... a fost ceva simplu ca la o nunta obisnuita ...
rocsanyk3
Postat pe 10 Martie 2009 01:07
pai eu tocmai asta vreau, ceva deosebit......
iulik_flore
Postat pe 10 Martie 2009 10:55
eu am platit taxa de cununie 80 ron anul trecut, si am fost sa imi rezerv locul de prin martie, in conditiile in care nunta era in octombrie. insa mai bine te duci din timp ca altfel se poate sa ti-o ia altul inainte si sa nu mai poti oficia cununia la ce ora vrei tu. dupa cum stiti la orice eveniment nunta/botez, la sfarsit nasul trebuie sa "aiba grija" de preoti. asa a fost si la mine, dar nu stiu cat a dat nasul ca n-a vrut sa-mi zica, dar din cate am inteles preotii iau cam cate 100 eur. pt cor nu am platit nimic, erau 2 persoane care au cantat foarte frumos. in final a iesit foarte frumoasa cununia.

carmela_grace
Postat pe 10 Martie 2009 13:59
De la: iulika_flore, la data 2009-03-10 10:55:09pai eu tocmai asta vreau, ceva deosebit......

probabil ai mai multe posibilitati .... la mine in oras sunt vre-o 3 biserici si eu am ales-o pe cea mai frumoasa.... daca as fi avut de unde alege catedrale si manastiri probabil as fi optat pentru ceva mai deosebit dar am fost multumita cu ce am avut
vroiam sa fac la o manastire la vreo 15 km de oras dar am renuntat ca sa nu ne mai plimbam cu masinile .....
sper sa iasa asa cum iti doresti....
rocsanyk3
Postat pe 11 Martie 2009 02:20
Parerea mea e ca atunci cand preotul spune slujba din suflet si nu o citeste ca pe cartea de telefoane, se creeaza o atmosfera magica. La noi a fost asa frumos...Am facut-o intr-o biserica foarte foarte veche de la Izvor (Bucuresti) si am impodobit-o cu multe flori, iar la intrare, in curte am pus o traversa rosie pe care fetitele cu flori au aruncat cu petale de trandafiri. Desi lumea s-a panicat, ca n-avea trepte, deci nu puteam sa facem clasica poz de grup, curtea era asa de bine ingrijita, plina de trandafiri si cu o bolta verde, cu bancute, incat s-a potrivit cu ce ne-am dorit noi, o nunta intima si relaxata. Am servit un suculet rece, ca era august, la umbra pana parintele ne-a spovedit iar slujba...Wow...A fost ...Pana si parintele, care e foarte evlavios si strict, s-a emotionat iar "ateii" care au venit de dragul nostru desii in mod normal se plictisesc la biserica au ramas pana la sfarsit si au fost foarte patrunsi de moment. Noi am simtit ca suntem cu adevarat casatoriti doar in momentul in care ne-am pus verghetele pe deget...Slujba de cununie conteaza foarte mult si e bine sa alegi un preot care nu o face doar pentru bani.
Alexuta_grace
Postat pe 3 Aprilie 2009 11:54
Noi locuim in Bucuresti si o sa facem nunta in Targoviste
Nu m-am gandit de loc la faza ca tre sa faci la parohia ta. Am cautat doar o biserica in acelasi oras cu nunta. Tinand cont ca nuntasii vor veni din toate partile am ales Mitropolia pentru ca e mai usor de ajuns, in centru.
Taxa mirelui (asa au zis preotii) a fost de 400 ron (cu chitanta)
si la ceremonie cred ca mai trebuie platit 600 sau 800 de ron pe care ar trebui sa ii dea nasii dar ma mai gandesc poate platim tot noi.
Sunt 4 preoti si cor. Imi place ideea de cor dar oricum toate astea au fost impuse de biserica.

Acum sanatosi sa fim si Doamne ajuta. Mie mi s-a parut mult dar sper sa si merite.

pupicei
adacora_grace
Postat pe 3 Aprilie 2009 12:07
adacora e un pica cam mult dar sigur va iesi OK

pt mine cea mai ieftina taxa a fost biserica 50 RON, Am facut nunta la Catedrala Ortodoxa din Cluj anul trecut in Iulie, cu 2 preoti extraordinari, a fost si logodna si casatoria a tinut cam o ora.
Referitor la palta preotilor nici unul nu a vrut sa ia nimic in plus Programarea a fost facuta prin Martie.

Eu cred ca poti sa-ti faci nunta la ce biserica iti doresti fie ea manastire, catedrala sau de cartier depinde cum stai si cu bugetul.
La cate cunuii religioase am fost in Cluj, toate au fost foarte frumoase cu rugaciuni faorte multe pt tinerii casatoriti.

Important e ora planificata pt cele care fac 3 in 1 si nunta de zi,
la fel cum este si ora coaforului. Succes fetelor.
laura02maria
Postat pe 13 Aprilie 2009 11:56
laura02maria

ti-am mai scris si la un al toppic in legatura cu muzica pentru biserica
nu am inteles prea bine unde poti pune muzica asta
la noi, in bisericile ortodoxe stiu ca nu se poate

am vz k te-ai casatorit la catedrala (mitropolia) ortodoxa din Cluj
superb Clujul
superba Mitropolia

insa spune-mi te rog cum ai procedat

si intr-adevar, taxele la mitropolie sunt mult mai mari

o zi frumoasa iti doresc
iulik_flore
Postat pe 14 Aprilie 2009 14:46
iulika_flore nu mie cred ca mi-ai scris, eu nu am avut muzica in biserica decat 2 baieti, coratori cred ca se numesc. A fost slujba asa cum e ea simpla si foarte frumoasa.

Si eu stiu ca la ortodocsi nu poti aduce de ex baietii de la conservator, dar poti aduce corul bisericii sau pe baietii care canta sa-i rogi sa-ti cante de ex ave Maria.

Pt prg orei la biserica a fost foarte simplu. Dimineata inainte de 8.00 m-am dus la Biserica (Catedrala) asa cum te duci pt spovedit si am vb cu parintele care era de serviciu. Am primit un biletel cu documentele care tb aduse inclusiv dovada platii adica aceea taxa de 50ron.

Am dat fuga repede la Mitropolie peste drum si am platit taxa pt ca pana se face plata ziua este doar rezervata - cu chit m-am intors inapoi in biserica pt a confirma exact data.

Am fost chemati in Lunea din saptamana nuntii pt spovedit si din nou confirmarea datei.

A si preotii ca au fost 2 nu au vrut sa ia nimic de la nasi pe motiv ca sa platit biserica si nici cei 2 baieti nu au vrut sa ia nimic cu toate ca sa insistat.

Cam atat, nu stiu ce sa zic fata de ceea ce se scrie aici dif de pret sunt foarte mari

o zi frumoasa sa ai si tu
laura02maria
Postat pe 14 Aprilie 2009 21:35
da.......iti multumesc frumos Laura

vazusem undeva ca insirasei un set de melodii

si scrisesi in dreptul fiecareia

asta e ptr biserica

asta e ptr cand arunca fetitele cu petale de flori

asta e ptr vals

cealalta ptr tort

oricum merci moooltttt
iulik_flore
Postat pe 15 Aprilie 2009 10:59
scuza-ma iubita

uite ce vazusem eu

iar Coloana sonora a DVD din cate mai imi aduc aminte
Anne Murray - Snowbird colona sonora de pe dvd cand vin masinile dupa mireasa si mire,
ENYA---MAY IT BE si Andrea Bocelli - Ave Maria - Schubert cateva mom in biserica
Enya - Orinoco flow cand se dau florile la biserica
Demis Roussos - ETERNAMENTE final dvd

cam atat si sper sa te ajute

am citit aiurea
acum am vz k e vb despre DVD

te pupic si merci ptr raspuns
iulik_flore
Postat pe 15 Aprilie 2009 11:02
Merci de incurajari laura02maria
Si eu cred ca o sa iasa fain, slujba la biserica este cel putin pentru mine cea mai importanta. Oricum noi am avut un noroc fantastic. At cand a mers ubi sa rezerve mai era libera o singura ora la 4 in rest era ocupat in ziua aceea. Am fost odata la o cununie cu cor si a fost foarte emotionant asa ca abia astept.

In ceea ce priveste taxele sunt extrem de mari cred eu dar nu ma mai gandesc la asta acum s-au dat asta e cu Dumnezeu inainte si nu-i bai, ne intoarce Dumnezeu pe alta parte. Sa ne dea sanatate si liniste si intelegere.

Iar in legatura cu faptul ca ar trebui sa facem cununia la biserica miresei mi-ar fi super greu sa ma plimb in atatea orase intr-o sg zi Dar ma gandeam sa iau o icoana frumoasa (am un prieten care picteaza icoane f frumoase) si sa o donez bisericii unde am fost botezata. Sper sa nu am probleme cu preotul de acolo , ar fi mare pacat. (si nu al meu)

Va pupicesc cu drag si va urez sa va bucurati cu tot sufletul de momentele speciale din viata voastra.
adacora_grace
Postat pe 15 Aprilie 2009 16:18
nu cred vor fi probleme!!!!!!!

oricum f frumos gestul tau de a darui o icoana bisericii
iulik_flore
Postat pe 16 Aprilie 2009 11:05
Mercik de incurajari iulika si tie iti doresc numai momente frumoase.
Pupicei
adacora_grace
Postat pe 16 Aprilie 2009 11:46
De la: adacora, la data 2009-04-16 11:46:42Mercik de incurajari iulika si tie iti doresc numai momente frumoase.
Pupicei

asemenea
iulik_flore
Postat pe 17 Aprilie 2009 10:04
adacora, nu cred sa fie probleme cu preotul, si eu ar fi trebuit sa ma castaoresc la biserica din cartier, dar sotul meu si-a dorit foarte mult catedrala. Cand ne-am dus sa cerem hartie de la parohia din cartier l-am simtit un pic ca ia parut rau ca nu ne casatoreste el, dar asa a fost sa fie si a iesit foarte bine.

Oricum gestul cu donatia iconei e foarte frumos.

Fericire multa si sanatate iti doresc .
laura02maria
Postat pe 19 Aprilie 2009 19:41
BUna Laura Maria si Hristos a inviat!

Zi-mi te rog cum ati procedat voi? Eu nu stiam ca trebuie sa mergem sa luam hartie de la biserica.
Help. Trebuie sa cerem voie preotului ? Cum se procedeaza?
Multumiri si pupici
adacora_grace
Postat pe 22 Aprilie 2009 08:58
eu fac nunta la o biserica modesta renovata doar prin interior......dar cel mai mult conteaza preotul care te cununa....cel care ma va cununa este si duhovnicul meu...un preot cu un har aparte...deosebit,asta este cel mai important...sa te simti cat mai apropiata spiritual de preotul care te cununa.mult succes
Bluesky_grace
Postat pe 22 Aprilie 2009 10:14
De la: allinutzza, la data 2009-04-22 10:14:58eu fac nunta la o biserica modesta renovata doar prin interior......dar cel mai mult conteaza preotul care te cununa....cel care ma va cununa este si duhovnicul meu...un preot cu un har aparte...deosebit,asta este cel mai important...sa te simti cat mai apropiata spiritual de preotul care te cununa.mult succes

http://www.flu.ro/articole/Moda_si_Stil/Funda_accesoriu_chic_pentru_rochia_de_mireasa.html

iulik_flore
Postat pe 22 Aprilie 2009 12:46
adacora, noua ni sa cerut o hartie prin care biserica de care apartinem este de acord cu cununia la o alta biserica - ceva de genul acesta,

Am primit de la preotul de cartier o hartie standard la fel cu o adeverinta, mai mult accept din partea bisericii, cu semnatura si parafa preotului.

Acum nu stiu ce sa zic asa e la Cluj. Si poate aceasta procedura e numai pentru catedrale.

Cred ca cel mai bine e sa te duci la biserica unde te cununi din timp si sa vezi de ce acte ai nevoie.

Mult succes.
laura02maria
Postat pe 26 Aprilie 2009 18:50

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Help me!!!!!!! 9 De la: gabita 19 Aprilie 2010 11:53
As dori ca mirele sa ma vada doar in biserica... 23 De la: kudika_17683 24 Septembrie 2013 21:23
ceao 2 De la: bibi_gu25 27 Martie 2010 18:00
CREDETI CA IN URMA NUNTII IMI VOI SCOATE MACAR CHELTUIALA SAU VOI IESI IN PIERDERE? 30 De la: shteffa 27 Februarie 2013 15:41
ce inseamna de fapt o viata in doi? 36 De la: kudika_17683 24 Septembrie 2013 21:28