Setari Cookie-uri

Logodna

Salut fetelor! Sunt Anca si nu peste mult timp eu si iubitul meu ne vom logodi, insa..cum nu avem experienta in asta nu prea stim cu ce sa incepem pregatirile Am rezervat deja un restaurant..am vorbit cu un preot pentru a oficia slujba la biserica..si cam atata..Nu stim la restaurant daca ar fi mai bine sa facem un bufet suedez sau meniu pentru fiecare persoana in parte...daca avem nevoie de lumanari la biserica..pernita pentru verighete..buchet..tortulet... Va rog sa ne ajutati cu sfaturi in sensul asta si daca puteti sa ne dati cat mai multe detalii..O zi frumoasa !
ancu_14
Postat pe 14 Aprilie 2009 12:57
Filmari si fotografii profesionale

Doriti sa retraiti magia din ziua nuntii voastre? Si toate acestea fara stres? Invitaþi-ne la nunta, iar noi va vom asigura cã puteti retrai aceasta zi speciala doar la atingerea unui buton. Nunta este cea mai importanta zi din viata ta. In timp, fotografiile si filmarea sunt singurele care va vor aminti de aceasta zi speciala. Pentru asta suntem noi, echipa cu peste 10 ani experienta in mass-media si in domeniul filmari si fotografii. Fie ca este o reclama TV, un videoclip sau o nunta, ImagineaNuntiiTale vine la toate evenimentele importante pentru tine! Oferim servicii de filmare si fotografiere la cea mai inalta calitate!

Pentru detalii complete despre serviciile noastre, va rugam vizitati site-ul: www.imagineanuntiitale.ro

Pentru mai multe informatii va rugam sa contactati:
Telefon: 0724 568 370; 0764 388 860
E-mail: ataimagine@gmail.com; imagineanuntiitale@yahoo.com

imagineanuntiitale
Postat pe 27 Aprilie 2009 23:54
buna Anca...noi am facut logodna in 2008(nunta o avem pe 4 iulie anul asta:):)..dar nu cu restaurant..am facut in familie mai intim..fara restaurant...k atunci...ce am face la nunta propriu zisa..unde mai duci invitatii?:P....dar fiec face cum vrea...da...tb sa ai buchetel,tb sa ai nashi si lumanari...si verighete..pe care le veti purta pe mana dreapta...pana la cununia de casatorie...pt ca acum preotul iti va face jumatate din cununia religioasa...adik doar slujba de logodna...mult succes si Casa de Piatra!:)..o zi frumoasa
hanamaria2k
Postat pe 29 Aprilie 2009 07:39
salut Anca
in afara de tinuta ta si cununia oficiala tu te pregatesti ca pentru o nunta.

Vroiam sa te intreb in cazul asta de ce nu faci nunta?

Ai restaurantul si biserica rezervate, chiar si verighetele la Cluj e suficient pt a incepe nunta - stiu ca la primarie se rezerva ora doar inainte cu 2 sptamani de nunta - asa era anul trecut.

Pentru logodna din cate stiu eu ai nevoie doar de verighete si 2 martori si eu mi-as duce si inelul de logodna la sfintit.
Cel mai sigur e sa intrebi si preotul.

Referitor la pernita pt verighete - Eu am facut nunta la Catedrala in Cluj si a fost prima dorinata a preotilor verighetele care le-au luat de pe perinita si le-au pus pe masa lor. asa ca au fost bani aruncati.

- buchetelul de flori parerea mea ca e frumos sa-l ai
- lumanari poate ca mai mici ca si la cununie

Pentru masa as face un tortulet si m-as axa pe servire la masa, e un eveniment foarte important si elegant.

Felicitari si Casa de piatra
laura02maria
Postat pe 29 Aprilie 2009 08:16
Si noi ne-am logodit la biserica in iulie 2008 iar nunta va fi anul acesta in septembrie. Vreau sa spun ca am fost la un preot adevarat adevarat care nici macar nu ne-a luat taxa pe slujba...nasi nu ne-a trebuit...ci doar un baiat si o fata care ne-au tinut doua lumanarele micute. Am avut si un buchetzel format din trei trandariri. Apoi am petrecut acasa in familie..cu rudele. Intr-adevar a fost o cheltuiala, dar noi asa am simtit sa facem. A fost un moment de neuitat, asa ca felicitari ca v-ati hotarat sa faceti pasul. Casa de piatra!
alynacristyna
Postat pe 29 Aprilie 2009 12:10
Multumesc pentru sfaturi fetelor.La biserica am preferat sa vorbim din timp cu preotul pentru ca vroiam sa facem intr-o anumita biserica..si asa era programata deja ora pe care o vroiam noi Laura iti voi raspunde si tie la intrebare Iubitul meu va primi cetatenie americana in toamna iar abia dupa asta noi ne vom putea casatorii cu acte pentru a putea merge si eu in state fara probleme...asa ca am preferat sa mai asteptam un pic pana la nunta. Logodna cred ca este un motiv in plus de sarbatoare si de a petrece..cu toate ca asta presupune un pic de cheltuiala...pana la urma o data in viata te logodesti Multumesc inca o data si va astept cu mesaje noi.O zi frumoasa
ancu_14
Postat pe 29 Aprilie 2009 13:13
fetelor eu am o nelamurire....pt a face logodna trebuie sa faci si cununia civila...adik cea de la primarie?sau poti face doar logodna in biserica iar cununia religioasa si cea civila le faci impreuna ...k nunta propriu zisa.
DeeAmY2010
Postat pe 29 Aprilie 2009 13:52
ok am inteles ancu_14 in cazul tau e mai bine ca faceti logodna inainte la preot.

O zi frumoasa si tie. Si sa fiti fericiti.

deeamy pt logodna nu e nevoie sa faci si cununia civila,
poti sa faci doar logodna - o binecuvantare de la Dumnezeu si atat.

In cazul acesta cand se face cununia religiosa nu se mai tine slujba pentru logodna - adica cununia la biserica va tine mai putin de 45 min.

Urmand cum ai zis si tu cununia religioasa si cea civila le faci impreuna ...k nunta propriu zisa.

laura02maria
Postat pe 29 Aprilie 2009 15:02
Buna fetelor! Si noi ne logodim acum in Mai si tot acum o sa facem si cununia civila. Logodna, in mod normal se face inainte de casatorie cam cu un an, asa se zice ca e bine, iar cununia civila noi o facem acum pentru ca vrem pe nunta sa avem timp sa facem cat mai multe poze, sa fim mai relaxati, si mai ales sa avem timp si pentru obiceiuri, eu fiind din Moldova as vrea sa urmez traditiile de acolo, consider ca asa e mai frumos, iar asta cere timp. Si cu privire la pregatirile pentru logodna pot spune ca nu trebuie cine stie ce pregatiri, depinde pe cine invitati si cat de multi invitati o sa aveti, dar in cazul nostru e numai in familie noi nu vrem foarte mare tam- tam, ci doar asa in familie o sa facem o masa acasa si o sa comandam un tortulet iar pentru starea civila ne pregatim cu ceva prajituri, suc, vin, tuica si ce se mai da pe acolo. Intr-adevar ca este o cheltuiala in plus si asta, si multe cupluri prefera sa le faca pe toate in aceiasi zi cu nunta, dar mie sincer mi se pare un stres mult prea mare decat daca s-ar face toate pe rand. Si, in plus, astea sunt motive de sarbatoare,nu?!:) De ce sa nu profitam si sa acordam timpul cuvenit fiecarui eveniment in parte deoarece sunt evenimente memorabile in viata unui om iar daca trecem peste unele etape, ca acestea nu ar mai exista atat farmec in povestea de iubire a fiecaruia dintre noi, asa ca fetelor sa profitam din plin de aceste lucruri si sa ne facem viata mai frumoasa ca si cum fiecare zi din viata noastra ar fi o sarbatoare, ca la batranete sa ne aducem aminte cu drag de tot ce am trait langa persoana iubita. Nu ca altfel nu ne-am aduce aminte dar macar avem motive bine intemeiate sa sarbatorim in fiecare an de la logodna, cununie, etc. Asa ca mult spor va doresc la pregatiri si nu in ultimul rand "Casa de Piatra!". O zi frumoasa.
deeacami
Postat pe 29 Aprilie 2009 21:47
buna, si noi am facut logodna anul trecut in 11 octombrie, urmand ca nunta sa o facem anul acesta pe 5 septembrie.
Noi am ales sa facem cununia civila in aceeasi zi cu cea religeoasa, deci la logodna am mers numai la preot acasa.
dupa care am facut o petrecere mai restransa numai cu neamurile mai apropiate.
gety_grace
Postat pe 15 Mai 2009 13:19
De la: ancu_14, la data 2009-04-14 12:57:18Salut fetelor! Sunt Anca si nu peste mult timp eu si iubitul meu ne vom logodi, insa..cum nu avem experienta in asta nu prea stim cu ce sa incepem pregatirile Am rezervat deja un restaurant..am vorbit cu un preot pentru a oficia slujba la biserica..si cam atata..Nu stim la restaurant daca ar fi mai bine sa facem un bufet suedez sau meniu pentru fiecare persoana in parte...daca avem nevoie de lumanari la biserica..pernita pentru verighete..buchet..tortulet... Va rog sa ne ajutati cu sfaturi in sensul asta si daca puteti sa ne dati cat mai multe detalii..O zi frumoasa !

va logoditi sau va logoditi si va casatoriti ...

daca doar va logoditi , asta insemnand la primarie numai , atunci face-ti o masa mai restransa, dar daca e si la Biserica atuncea , trebuie mult mai multe....
1. de lumanari aveti nevoie, dar alea normal le cumpara nasii cel putin in ardeal, de pernute nu e obligatori , buchetul miresei si al nasei , plus al domnisoarelor de onoare il face-ti tot voi, plus un tort pentru nasa, unul mai kic de ciocolata, asta depinde de zona in care esti tu...cocardele din piept tot voi le comandati, invitatiile,, apoi amenajarea restaurantului....
sunt multe alte chestii....intra pe www.miresici.ro , ma gasesti la judetul Cluj sau Alba tot cu micki23 acolo sunt foarte multe chestii interesante:))0
micki23
Postat pe 16 Mai 2009 00:26
Salut micki23! Noi am hotarat sa facem doar logodna cum ... fara starea civila...asa ca nu cred ca vor fi necesare cocarde si invitatii...nu-i asa? Multumesc pentru sfaturi! O zi buna!
ancu_14
Postat pe 3 Iunie 2009 10:21
De la: ancu_14, la data 2009-06-03 10:21:49Salut micki23! Noi am hotarat sa facem doar logodna cum ... fara starea civila...asa ca nu cred ca vor fi necesare cocarde si invitatii...nu-i asa? Multumesc pentru sfaturi! O zi buna!

pai daca face-ti logodna numai, la primarie fara nunta mare la restaurant nu e nevoie de cocarde si invitatii, dar daca face-ti si la biserica , atunci ave-ti nevoie de lumanari :)
micki23
Postat pe 3 Iunie 2009 15:28
Ofer spre inchiriere Limuzina pt NUNTA cu sofer. Chrysler C300 argintiu metalizat cu sofer. Tariful este 25euro/ora Urban fara limita de km sau extraurban plus costul combustibiluli.Tel de contact 0746762204 sau www.nuntacluj.page.tl
cj25har
Postat pe 16 Iunie 2010 15:35
Fetelor...exista vreun "anumit timp" dupa ce te logodesti sa urmeze si casatoria? Adica pot sta X timp logodita dar nunta sa nu se stie pe viitor cand va fi?
kudika_17683
Postat pe 31 Ianuarie 2013 17:29
De la: kudika_17683, la data 2013-01-31 17:29:42Fetelor...exista vreun "anumit timp" dupa ce te logodesti sa urmeze si casatoria? Adica pot sta X timp logodita dar nunta sa nu se stie pe viitor cand va fi?

Traditia bisericii face referire la un an de zile de logodna,dar depinde de fiecare cuplu,ce intelege prin aceasta perioada premaritala!!!!
kudika_15804
Postat pe 31 Ianuarie 2013 17:33

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
perlele miresei=lacrimi? 29 De la: carla10 25 August 2010 11:02
sfat 15 De la: cj25har 16 Iunie 2010 15:34
nasi in constanta 1 De la: Dementa 10 Iunie 2010 21:33
Cand mirele vine sa ia mireasa de acasa 48 De la: veracostea 20 Martie 2013 22:43
Cand nu se fac nunti? 34 De la: Jannine 3 Iulie 2010 17:58