Setari Cookie-uri

ce fac...cand problema la nunta sunt.....nasii????help!!!!

buna .....ma numesc elena si am nunta pe 15 august 2010...mai e f putin timp pana atunci....fiind la ultimele pregatiri..un pic emotionati..un pic agitati pt k organizam nunta la distanta...acum cu aproape 2 luni inainte de nunta...NASA s'a trezit ca nu'i convin multe lucruri....noi de la inceput am vb k ei...k nu vrem sa pastram fff mult traditia..adik sa tinem doar cateva obiceiuri..cele mai imp..ea a fost de acord.acum...s'a trezit k ea vrea obiceiurile din trecut....k altfel ce nunta e asta...de ex:eu flori in piept vreau sa pun doar la cei care v'or veni la gatitul miresei..pt k seara..voi da bomboniere tuturor invitatilor...acum ea a zis k daca eu nu vreau flori..ea cumpara pt invitatii ei..deci va da'ti seama...asta e dor un ex....ce fac aku????invitatiile sunt deja scrise si date...mai pot alege alti nasi?????
ajtati'ma cu un sfat
elena8820
Postat pe 14 Iunie 2010 02:16
eu nu pricep chestia asta cu invitatii nasilor, adik nasii isi aduc persoane la nunta ta chiar daca tu nu ii cunosti sau cum? totusi eu consider ca nu ar trebui sa fii asa rigida, iar daca nasii vor sa cumpere flori de pus in piept invitatilor n-au decat, sa ii tina buzunarul la mai multe. nici eu n-am pus flori in piept numai invitatilor care m-au luat de acasa, dar la noi asa se face, nu pui flori in piept tuturor invitatilor care iti vin la nunta.
oanaiullliana
Postat pe 14 Iunie 2010 08:38
eu sunt din moldova..si lanoi sunt unele obiceiuri care se mai tin doar la sat....de ex...acum 20 de ani,...cand la gatitul miresei veneau copii se puneau batiste in piept....nasa mea..vrea ca si noi sa facem acelsi lucru...;) tot acum 20 de ani..domnisoarele de onoare aveau mileuri in piept( sau un fel de material...mare cam cat o fata de masa)...cine crezi k in iua de azi....iti umbla prin oras..toat ziua..si la biserica si seara la restauran cu fata de msa in gat...hai sa fim seriosi....am last de la mine mai mult decat iti imaginez pt k am zis ca nah....si ei au dreptul sa isi spuna punctul de vedere....PROBLEMA E: ca eu i viitorul meu sot am spus e la inceput ca NU suntem genul de pers care sa tina anumite traditii si obiceiuri pt k ni se par STUPIDE....nu potobliga o fata de 20 de ani..ca in loc de o cala nturala la mana sa poarte o fata de masa in gat....nu cred k sunt rea rigida eu...adik pune'te tu in locul domnisoarei de onoare..dar si in locul meu...
elena8820
Postat pe 14 Iunie 2010 15:20
De la: oanaiulliana, la data 2010-06-14 08:38:29eu nu pricep chestia asta cu invitatii nasilor, adik nasii isi aduc persoane la nunta ta chiar daca tu nu ii cunosti sau cum? totusi eu consider ca nu ar trebui sa fii asa rigida, iar daca nasii vor sa cumpere flori de pus in piept invitatilor n-au decat, sa ii tina buzunarul la mai multe. nici eu n-am pus flori in piept numai invitatilor care m-au luat de acasa, dar la noi asa se face, nu pui flori in piep t tuturor invitatilor care iti vin la nunta.


la noi asa se face....nasii..aduc invitati si din partea lor..faza e ca eu pun flori in piept la gatitul miresei....si ea vrea sa cumpere..alt tip de fori din alt fel de material...sa puna invitatilor ei..deci iti ai seama ce tiganie va iesi....
elena8820
Postat pe 14 Iunie 2010 15:23
Buna Elena,trebuie sa ii explici nasei ca este nunta ta si a iubitului tau, trebuie sa va respecte dorintele, ea si-a facut nunta cum a vrut ea, acum e randul tau sa faci ce vrei si cum vrei...
tu esti mireasa!!!
In legatura cu florile, si eu am nunta in iulie si m-am gandit sa pun flori in piept artificiale normale la toti invitatii,iar la mire, nasi ,parinti , socri, frati ,surori trandafiri naturali: la mire de culoare buchetului miresei, la nasi din buchetul nasei, iar la parinti , socri, frati ,surori trandafiri crem sa nu se supere nimeni.Este cel mai bine asa, crede-ma.
Poti vorbi cu ea ceea ce ti-am scris eu in legatura cu florile si o sa vezi ca va fi de acord.
Bafta.
Mihaela1981_grace
Postat pe 15 Iunie 2010 00:15
Ofer spre inchiriere Limuzina pt NUNTA cu sofer. Chrysler C300 argintiu metalizat cu sofer. Tariful este 25euro/ora Urban fara limita de km sau extraurban plus costul combustibiluli.Tel de contact 0746762204 sau www.nuntacluj.page.tl
cj25har
Postat pe 19 Iunie 2010 10:41
De la: elena8820, la data 2010-06-14 02:16:04buna .....ma numesc elena si am nunta pe 15 august 2010...mai e f putin timp pana atunci....fiind la ultimele pregatiri..un pic emotionati..un pic agitati pt k organizam nunta la distanta...acum cu aproape 2 luni inainte de nunta...NASA s'a trezit ca nu'i convin multe lucruri....noi de la inceput am vb k ei...k nu vrem sa pastram fff mult traditia..adik sa tinem doar cateva obiceiuri..cele mai imp..ea a fost de acord.acum...s'a trezit k ea vrea obiceiurile din trecut....k altfel ce nunta e asta...de ex:eu flori in piept vreau sa pun doar la cei care v'or veni la gatitul miresei..pt k seara..voi da bomboniere tuturor invitatilor...acum ea a zis k daca eu nu vreau flori..ea cumpara pt invitatii ei..deci va da'ti seama...asta e dor un ex....ce fac aku????invitatiile sunt deja scrise si date...mai pot alege alti nasi?????
ajtati'ma cu un sfat


La nunta, cine organizeaza (si plateste), ala hotaraste ce si cum !
Cand a fost nunta nasei a organziat cum a vrut ea, acum e randul tau !
In locul tau i-as spune ca nu vrei sa faci asa ceva, ca o sa regreti toata viata cand o sa te uiti la poze si daca nu intelege chestia asta ii spui ca renunti la serviciile ei de nasa ! Cred ca multumirea ta din ziua aia conteaza mai mult decat ca sta ea ofticata vreo luna de zile dupa.
Nu conteaza ca ai scris invitatiile cu numele cuiva, gandeste te ca sunt o groaza de motive pt care niste persoane nu pot participa la o ceremonie si altcineva ii inlocuieste in ultimul minut si nu trebuie sa dai explicatii complete fiecaruia de ce nu sunt prezenti X si Y de pe invitatii. (Poti sa le zici invitatilor (daca intreaba cineva expres), ca nasii stabiliti au avut niste probleme de familie si nu au putut veni, sau niste urgente personale in ultimul moment;dar nu e nevoie sa dai explicatii nimanui).

mult succes si nervii tari ! la urma urmei e ziua ta cea mai importanta , nu trebuei sa te intereseze decat multumirea ta, ca amintirea e ce ramana toata viata !
kudika052198
Postat pe 19 Iunie 2010 18:13
Buna Elena!
Incep cu o intrebare: Tu faci nunta "cu dar", fie el in plic sau in alte forme, sau faci nunta la care nimeni nu-ti da nimic (deci, doar de dragul nuntii)? Intreb asta pentru ca, daca nunta e cu dar intr-o forma sau alta, ma gandesc ca, nasii au si ei un cuvant de spus, mai ales ca, probabil, de la ei ai asteptarile cele mai mari, atat din punct de vedere moral (ca doar nu degeaba se spune ca nasii sunt parintii spirituali ai noului cuplu), cat si din punct de vedere financiar. Sa nu uiti ca, dupa datina romaneasca, indiferent din ce zona a tarii ar fi, nasii trebuie respectati. S-apoi...fac si ei cheltuieli pentru nunta, pentru voi. Zicea cineva mai sus (Oana Iuliana), intrebandu-se, ceva de genul: "Cum... nasii invita la nunta ta? Da, Iuliana, invita. Si au tot dreptul s-o faca, mai ales ca, in momentul in care au acceptat sa fie nasii cuiva, au analizat cuplul, si au ajuns la concluzia ca merita sa fie finii lor. Asa ca, in dorinta de a se mandri cu finii pe care-i cununa, ii fac pe acestia cunoscuti in cercul de prieteni si rude ai nasilor, pe care-i invita la nunta. S-apoi, cum nu poate exista nunta fara mire si mireasa... asa nu poate exista nunta fara nasi. Elena, tu va trebui sa fii un pic mai flexibila. Daca ti-ai ales nasi mai in varsta (pentru ca banuiesc ca acesta e cazul)...atunci mai lasa de la tine. Daca erau tineri ca voi... probabil nu ar fi tinut atat de mult la respectarea unor traditii...mai vechi. Si apropo ca veni vorba... Prin traditie, cala nu este o floare care sa fie purtata la nunta, nici de mireasa, nici de domnisoarele de onoare, nici de nimeni. Cala e floare a singuratatii, a mortii. Eu una n-as umbla cu cala nici sa ma obligi. Dar... ma rog... fiecare cu gusturile sale! Sa schimbi nasii acum? Ma indoiesc c-ai gasi, asa... cu una, cu doua inlocuitori. Oricum... daca faci asta...succes la cautari!
miha59ella
Postat pe 20 Iunie 2010 07:57
De la: elena8820, la data 2010-06-14 02:16:04buna .....ma numesc elena si am nunta pe 15 august 2010...mai e f putin timp pana atunci....fiind la ultimele pregatiri..un pic emotionati..un pic agitati pt k organizam nunta la distanta...acum cu aproape 2 luni inainte de nunta...NASA s'a trezit ca nu'i convin multe lucruri....noi de la inceput am vb k ei...k nu vrem sa pastram fff mult traditia..adik sa tinem doar cateva obiceiuri..cele mai imp..ea a fost de acord.acum...s'a trezit k ea vrea obiceiurile din trecut....k altfel ce nunta e asta...de ex:eu flori in piept vreau sa pun doar la cei care v'or veni la gatitul miresei..pt k seara..voi da bomboniere tuturor invitatilor...acum ea a zis k daca eu nu vreau flori..ea cumpara pt invitatii ei..deci va da'ti seama...asta e dor un ex....ce fac aku????invitatiile sunt deja scrise si date...mai pot alege alti nasi?????
ajtati'ma cu un sfat

doamna draga in primul rand Casa de piatra si multa fericire
in al doilea rand ii dau drepate nasei in privinta florilor de pus in piept asta ar insemna sa faci diferenta intre nuntasi.ori le pui la toti ori nici unuia. unii nuntasi mai batrani s-ar simti ofensati ca nu au si ei floare .Floarea in piept se pune pentru a deosebi cumva ospatarii si personalul de la nunta de invitati.pe langa asta ce ii propui nasei tale s isi aduca invitatii la gatit ca sa primeasca si ei floare?si daca ii trece varianta asta prin cap ce te faci cumperi atunci flori? de unde stii tu cati invitati iti vor veni la gatit poate se trezesc vre-o 20 ca vor sa te vada si ei.(Eu m-am trezit)asa e cu nutile la distanta la mine au venit din toata tara.ce era sa fac sa le inchid usa in nas pe motiv ca nu am floare?
bombonierele sunt cu totul alceva.cadouri pentu nuntasi.
spor la pregatiri si sper ca nu te-am suparat. stiu ca nu este usor sa faci nuanta am trecut si eu prin asta iniulie implinesc un an .dar incercati sa fi-ti mai flexibili si sa ascultati si sfaturile celor din jur.pupici.
mihaelaonu
Postat pe 20 Iunie 2010 12:39
De la: elena8820, la data 2010-06-14 15:20:05eu sunt din moldova..si lanoi sunt unele obiceiuri care se mai tin doar la sat....de ex...acum 20 de ani,...cand la gatitul miresei veneau copii se puneau batiste in piept....nasa mea..vrea ca si noi sa facem acelsi lucru...;) tot acum 20 de ani..domnisoarele de onoare aveau mileuri in piept( sau un fel de material...mare cam cat o fata de masa)...cine crezi k in iua de azi....iti umbla prin oras..toat ziua..si la biserica si seara la restauran cu fata de msa in gat...hai sa fim seriosi....am last de la mine mai mult decat iti imaginez pt k am zis ca nah....si ei au dreptul sa isi spuna punctul de vedere....PROBLEMA E: ca eu i viitorul meu sot am spus e la inceput ca NU suntem genul de pers care sa tina anumite traditii si obiceiuri pt k ni se par STUPIDE....nu potobliga o fata de 20 de ani..ca in loc de o cala nturala la mana sa poarte o fata de masa in gat....nu cred k sunt rea rigida eu...adik pune'te tu in locul domnisoarei de onoare..dar si in locul meu...

scuza-ma ca te intreb dar de ce nu ti-ai cautat niste nasi de varsta ta.din cate spui deduc ca nasii tai sunt trecuti de 50 de ani nici eu nu a-si fi de acord cu batiste si tot felul de cidatenii la faza cu florile ii dau dreptate dar atat.obiceiuri in moldova sunt multe (si eu tot de acolo sunt)dar in trecut nunta tinea trei zile in care se faceu tot felul de scenarii acum tine doar o zi in care nu ai timp nici sa te uiti in oglinda iar obiceiurile nu mai au loc decat limitat .
mihaelaonu
Postat pe 20 Iunie 2010 12:46
De la: miha59ella, la data 2010-06-20 07:57:28Buna Elena!
Incep cu o intrebare: Tu faci nunta "cu dar", fie el in plic sau in alte forme, sau faci nunta la care nimeni nu-ti da nimic (deci, doar de dragul nuntii)? Intreb asta pentru ca, daca nunta e cu dar intr-o forma sau alta, ma gandesc ca, nasii au si ei un cuvant de spus, mai ales ca, probabil, de la ei ai asteptarile cele mai mari, atat din punct de vedere moral (ca doar nu degeaba se spune ca nasii sunt parintii spirituali ai noului cuplu), cat si din punct de vedere financiar. Sa nu uiti ca, dupa datina romaneasca, indiferent din ce zona a tarii ar fi, nasii trebuie respectati. S-apoi...fac si ei cheltuieli pentru nunta, pentru voi. Zicea cineva mai sus (Oana Iuliana), intrebandu-se, ceva de genul: "Cum... nasii invita la nunta ta? Da, Iuliana, invita. Si au tot dreptul s-o faca, mai ales ca, in momentul in care au acceptat sa fie nasii cuiva, au analizat cuplul, si au ajuns la concluzia ca merita sa fie finii lor. Asa ca, in dorinta de a se mandri cu finii pe care-i cununa, ii fac pe acestia cunoscuti in cercul de prieteni si rude ai nasilor, pe care-i invita la nunta. S-apoi, cum nu poate exista nunta fara mire si mireasa... asa nu poate exista nunta fara nasi. Elena, tu va trebui sa fii un pic mai flexibila. Daca ti-ai ales nasi mai in varsta (pentru ca banuiesc ca acesta e cazul)...atunci mai lasa de la tine. Daca erau tineri ca voi... probabil nu ar fi tinut atat de mult la respectarea unor traditii...mai vechi. Si apropo ca veni vorba... Prin traditie, cala nu este o floare care sa fie purtata la nunta, nici de mireasa, nici de domnisoarele de onoare, nici de nimeni. Cala e floare a singuratatii, a mortii. Eu una n-as umbla cu cala nici sa ma obligi. Dar... ma rog... fiecare cu gusturile sale! Sa schimbi nasii acum? Ma indoiesc c-ai gasi, asa... cu una, cu doua inlocuitori. Oricum... daca faci asta...succes la cautari!





Buna,,on primul rand multumesc pt sfat dar se pare ca nu esti destul de informata....daca i fi ctitla viata ta...stiai ca simbolul calei....nu este nici pe departe simbolul sinuratatii si a mortii.....Semnificatia florilor - Calele
Cala. Simbol al stilului si al elegantei feminine, calele mai sunt recunoscute si sub numele de "flori regale". In Occident, calele se folosesc la cele mai importante evenimente. Iata si semnificatiile calei in functie de culorile acesteia: Cala alba: puritate; Cala galbena: mandrie; Cala roz: gingasie; Cala mov: perfectiune, reinnoire si frumusete; Cala visinie: frumusete magnifica.
asta ca sa te informez....ca in viitor ininte sa spui un lucru de care nu esti sigura..mai bine nu'l spui...
Cat despre nunta..cu dar in plic..tin sa it spun ca nasa mea nu are mai mult de 6 pers(3 copii)la nunta...deci pt 6 pers..nu pot pune flori la toata lumea(120-130 de invitati).....
Greseala mea recunosc a fost faptul k eu nu am vb fff deschis cu ei..cand au decis sa ne fie nasi....am fost fff multumita..pt k ei nu sunt mai in varsta cum unele dintre voi a'ti banuit...el are 28 si ea 26.i'am ales tineri exact pt otivul asta..si eu am vb ff clar c ei..l'am spus tot ce vreau pt nunta si au fost de accord...acum k mama ei vine la nunta..s'au schimbat lucrurile pt k maa e nu vrea sa se faca de rusine...si vrea sa urmeze traditia de la nunta ei.....
Banii pt nunta eu ii pun nu nasii asa cum spun unele..ei isi fac daoria fata de mine si eu fata de ei....pt k tot ce a vrut nasa sa faca....de ex...k nu vrea buchet de flori pt ea..dar vrea cev p fata ei..etc...a fost respectat
elena8820
Postat pe 20 Iunie 2010 14:22
De la: mihaelaonu, la data 2010-06-20 12:39:15
De la: elena8820, la data 2010-06-14 02:16:04buna .....ma numesc elena si am nunta pe 15 august 2010...mai e f putin timp pana atunci....fiind la ultimele pregatiri..un pic emotionati..un pic agitati pt k organizam nunta la distanta...acum cu aproape 2 luni inainte de nunta...NASA s'a trezit ca nu'i convin multe lucruri....noi de la inceput am vb k ei...k nu vrem sa pastram fff mult traditia..adik sa tinem doar cateva obiceiuri..cele mai imp..ea a fost de acord.acum...s'a trezit k ea vrea obiceiurile din trecut....k altfel ce nunta e asta...de ex:eu flori in piept vreau sa pun doar la cei care v'or veni la gatitul miresei..pt k seara..voi da bomboniere tuturor invitatilor...acum ea a zis k daca eu nu vreau flori..ea cumpara pt invitatii ei..deci va da'ti seama...asta e dor un ex....ce fac aku????invitatiile sunt deja scrise si date...mai pot alege alti nasi?????
ajtati'ma cu un sfat

doamna draga in primul rand Casa de piatra si multa fericire
in al doilea rand ii dau drepate nasei in privinta florilor de pus in piept asta ar insemna sa faci diferenta intre nuntasi.ori le pui la toti ori nici unuia. unii nuntasi mai batrani s-ar simti ofensati ca nu au si ei floare .Floarea in piept se pune pentru a deosebi cumva ospatarii si personalul de la nunta de invitati.pe langa asta ce ii propui nasei tale s isi aduca invitatii la gatit ca sa primeasca si ei floare?si daca ii trece varianta asta prin cap ce te faci cumperi atunci flori? de unde stii tu cati invitati iti vor veni la gatit poate se trezesc vre-o 20 ca vor sa te vada si ei.(Eu m-am trezit)asa e cu nutile la distanta la mine au venit din toata tara.ce era sa fac sa le inchid usa in nas pe motiv ca nu am floare?
bombonierele sunt cu totul alceva.cadouri pentu nuntasi.
spor la pregatiri si sper ca nu te-am suparat. stiu ca nu este usor sa faci nuanta am trecut si eu prin asta iniulie implinesc un an .dar incercati sa fi-ti mai flexibili si sa ascultati si sfaturile celor din jur.pupici.
elena8820
Postat pe 20 Iunie 2010 14:32
bua..mi'am ales nasi apropiati de varsta noastra..nici nasa nici nasul nu depasesc varsta de 29 de ani....exact din motivele astea....sa avem acelasi mod de gandire dar din pacate...se vede k nu am luat in consideratie k mama ei s'ar putea baga atat de mult in treburile noastre incat sa o convinga sa urmeze traditia...
elena8820
Postat pe 20 Iunie 2010 14:35
De la: elena8820, la data 2010-06-14 02:16:04buna .....ma numesc elena si am nunta pe 15 august 2010...mai e f putin timp pana atunci....fiind la ultimele pregatiri..un pic emotionati..un pic agitati pt k organizam nunta la distanta...acum cu aproape 2 luni inainte de nunta...NASA s'a trezit ca nu'i convin multe lucruri....noi de la inceput am vb k ei...k nu vrem sa pastram fff mult traditia..adik sa tinem doar cateva obiceiuri..cele mai imp..ea a fost de acord.acum...s'a trezit k ea vrea obiceiurile din trecut....k altfel ce nunta e asta...de ex:eu flori in piept vreau sa pun doar la cei care v'or veni la gatitul miresei..pt k seara..voi da bomboniere tuturor invitatilor...acum ea a zis k daca eu nu vreau flori..ea cumpara pt invitatii ei..deci va da'ti seama...asta e dor un ex....ce fac aku????invitatiile sunt deja scrise si date...mai pot alege alti nasi?????
ajtati'ma cu un sfat


Elena, permite-mi sa-ti dau un sfata.
Am avut, tot ca tine, ceea ce se poate chema nasi care fac probleme.
Erau din partea parintilor sotului, m zis ok, sa fie nsii de la el, desi din partea mea erau vreo 3-4 perechi carem-ar fi cununat cu mare drag. Am impresia ca nasii nostri au zis asa, dintr-o pornire de entuziasm ca vpr sa ne fie nsi, si dupa aia si-au facut niste socoteli si le-a cam parut rau, fara sa ne spuna asta in mod clar ( desi se puteau invoca pretexte si intelegam in mod elegant).
De ce zic eu ca ne-au creat probleme? Nu au impus nimic, asta nu pot sa zic, dar...
din cand in cand se trezeau ca lor nu le-a mai spus nimeni nimic despre nunta, ca nu stiu daca mai vrem sa fie nasii nostri ( ca si cum trebuia sa emitem raport de statut lunar),
...m-au asasinat cu telefoanele, ca ei nu vor sa dea mult pe lumanari si nu vor sa nush cat la pret ( desi nu le spusesem nicidecum ca am vrea ca ei sa dea nush ce sume),
...mai mult, nu au invitat pe nimeni si au stat imbontati la toata petrecerea, de parca ne-ar fi facut cine stie ce favoare.
Nu am vrut sa renunt cu trei luni inainte, cand au inceput mutrele si fitele, pt ca nu am vrut sa am scaldanl in familie. rau am facut. Poate veam atunci putina agitatie, dar acum as fi avut niste nasi la care sa ma gandesc cu drag.


eci, pe scurt, SFATUL MEU: schimba nasii cat mai ai timp. Stati de vba cu ei frumos, explicati-le ca nu intelegeti de ce trebuie sa se impuna ei in nunta voastra (cu toate ca le trebuie a le porti respect, dar NU UITA, ASTA SE CASTIGA NU SE IMPUNE), si fara suparare, spuneti-le ca o sa aveti alti nasi.
Dar pt asta
1. trebuie sa aveti planul doi - adica sa vb de dinainte cu cineva care sa accepte asta intr-un timp f scurt.
2. vb cu sotul tau inainte si apoi si cu parintii vostri- macar sa ii anuntati
3. folositi cat mai multa diplomatie.
nastasiafilipovna
Postat pe 20 Iunie 2010 15:27
Faptul ca mi-am permis sa-mi spun parerea, nu-ti da dreptul sa ma jignesti. N-ai citit tu, "la viata ta"... si nici n-ai sa citesti vreodata cat am citit eu... Ce se scrie e una... ce se intelege... e alta, iar ceea ce se constata in decursul anilor e o a treia problema. Nu contest ce-ai citit tu in legatura cu floarea numita "cala"... Probabil asa o fi prezentata prin diverse publicatii. Te corectez in ce priveste floarea regala... floare regala a fost considerata intotdeuna crinul, nu cala. Iar in ce priveste ceea ce am scris legat de cala... am o experienta de viata care-mi da dreptul sa fac o astfel de afirmatie. Am cunoscut multe mirese ce au folosit aceasta floare la nunta, fie in buchetul lor, fie... cu alte destinatii. Stii cat la suta din ele mai sunt cu partenerul pe care si l-au ales? Cam 10-12 la suta. Deci.. concluzia poti s-o tragi si singura... Ma rog... poti sa jignesti in continuare, eu mi-am spus o parere bazata pe ceea ce am vazut, nu pe ceea ce am citit sau nu... pe oriunde. Scuze de deranj!
miha59ella
Postat pe 22 Iunie 2010 05:58
vand rochie de mireasa detalii sipoze la myssnatacha@yahoo.com
myssnatacha
Postat pe 22 Iunie 2010 13:18
Parerea mea este sa-i indepartati de subiect. Le spuneti ca v-ati ocupat de tot si-i puneti la nunta in fata faptului implinit. Cu cat stiu mai putine cu atat mai bine. Zambeste si fa cum vrei tu.

Succes si o nunta frumoasa.
fantome
Postat pe 22 Iunie 2010 14:07
De la: miha59ella, la data 2010-06-22 05:58:29Faptul ca mi-am permis sa-mi spun parerea, nu-ti da dreptul sa ma jignesti. N-ai citit tu, "la viata ta"... si nici n-ai sa citesti vreodata cat am citit eu... Ce se scrie e una... ce se intelege... e alta, iar ceea ce se constata in decursul anilor e o a treia problema. Nu contest ce-ai citit tu in legatura cu floarea numita "cala"... Probabil asa o fi prezentata prin diverse publicatii. Te corectez in ce priveste floarea regala... floare regala a fost considerata intotdeuna crinul, nu cala. Iar in ce priveste ceea ce am scris legat de cala... am o experienta de viata care-mi da dreptul sa fac o astfel de afirmatie. Am cunoscut multe mirese ce au folosit aceasta floare la nunta, fie in buchetul lor, fie... cu alte destinatii. Stii cat la suta din ele mai sunt cu partenerul pe care si l-au ales? Cam 10-12 la suta. Deci.. concluzia poti s-o tragi si singura... Ma rog... poti sa jignesti in continuare, eu mi-am spus o parere bazata pe ceea ce am vazut, nu pe ceea ce am citit sau nu... pe oriunde. Scuze de deranj!

Se pare ca nu ai citit destul de mult daca inca mai crezi ca o casnicie e bazata pe florile care le ai la nunta.....mama mea a avut cale la nunta si au aproape 30 de a d casnicie......ce ti'am scris eu in legatura cu cala...este o fraza luata dintr'o carte...."istoria si simbolul florilor"....inainte sa afirmi ceva..spune ca e pur si simplu parerea ta......nu'mi spune ca este un lucru demostrat ca nu te pot crede
elena8820
Postat pe 22 Iunie 2010 20:18
De la: fantome, la data 2010-06-22 14:07:04Parerea mea este sa-i indepartati de subiect. Le spuneti ca v-ati ocupat de tot si-i puneti la nunta in fata faptului implinit. Cu cat stiu mai putine cu atat mai bine. Zambeste si fa cum vrei tu.

Succes si o nunta frumoasa.

exact asta mi'a spus si iubitul meu...in momentul in care ei v'or ajunge in omania le voi spune ca am facut deja totul..si atunci nu cred k v'or mai putea spune ceva
elena8820
Postat pe 22 Iunie 2010 20:20
Referitor la nasi, faptul ca cineva te-a rugat sa le fi nasi este in primul rand o onoare, o incantare ca exista 2 persoane care au ales sa te aiba alaturi toata viata, de principiu. Asa ca, in vremurile noastre, la varstele mentionate nu mi se pare ca sunt nasii indreptatiti sa aiba pretentii, absolut deloc. Daca au acceptat sa va fie nasi singurul drept pe care-l au este sa se bucure pt voi, asa cum vreti voi. Si eu cu sotul mei vom cununa un cuplu in 2 sapt si mi se pare absurda abordarea "eu asa vreau", in postura de nasi vrei doar ce le place mirilor. Sfatul meu este sa vorbiti deschis cu ei si sa impuneti limite acum, este stupid ca mama nasei sa aiba vreo influenta in nunta voastra, adica nu ai probleme cu mama ta, mama sotului ci probleme plecate de la mama nasei. Daca nu se rezolva printr-o discutie mai bine va alegeti alti nasi pt ca astfel de probleme pot sa tot apara, iar nasii ar trebui sa va fie aproape pt mult timp.
Referitor la cale, exista o parere, de obicei la persoanele mai in varsta, conform careia aceasta floare simbolizeaza moartea. De ce zic ca la persoanele mai in varsta pt ca cred ca acum mai multi ani calele se duceau doar la morti, ele fiind mai rare pe vremea aia si mai scumpe. Si atunci oamenii faceau gestul de a cumpara cale doar cand mergeau in priveghi, si atunci multi au asociat cala cu moartea. O prostie! Nu poate o floare sa-ti defineasca destinul. Si daca va uitati la o cala va dati seama ca ea nu poate sa arate decat puritate, sensibilitate, eleganta. Si eu am avut cale si am auzit tot felul de aberatii pe tema asta.
Un ultim sfat: nu pune la suflet tot felu de chestii, ai o singura santa sa-ti faci nunta asa cum ai visat!
kudika021476
Postat pe 23 Iunie 2010 08:52
faci nunta de Sf maria?
andrutza16
Postat pe 2 Iulie 2010 12:59
Si nasii astia iti sunt prieteni sau ce se intampla de nu poti vb deschis cu ei!?Sa le spui ce vrei si ei sa fie de acord ca e nunta ta!Nu inteleg!Doar daca iti sunt dusmani sa faca exact pe dos altfel nu inteleg!La nunta ta fac ei ce vor cu invitatii lor!
Sa-i lase acasa pe invitatii lor atunci si sa te lase si pe tine in pace!!offf ce mam enervat
andrutza16
Postat pe 2 Iulie 2010 13:03
De la: andrutza16, la data 2010-07-02 13:03:32Si nasii astia iti sunt prieteni sau ce se intampla de nu poti vb deschis cu ei!?Sa le spui ce vrei si ei sa fie de acord ca e nunta ta!Nu inteleg!Doar daca iti sunt dusmani sa faca exact pe dos altfel nu inteleg!La nunta ta fac ei ce vor cu invitatii lor!
Sa-i lase acasa pe invitatii lor atunci si sa te lase si pe tine in pace!!offf ce mam enervat

multumesc..esti dragutza:)....problema e ca ei s'au oferit.sunt niste cunostinte de'a viitorului meu sot...si ffind si ei f tineri am crezut k avem cam aceeasi mentalitate...
problema e k acum cand ii sun(k ei nu ma mai suna deloc)....incearca sa evite subiectul..vedem ce v'om face cand ajungem in romania..si atunci ne vedem fatza in fatza..
elena8820
Postat pe 2 Iulie 2010 22:37
Buna, Elena!
Sa inteleg ca tu nici nu prea esti incantata de alegerea care ati facut-o pentru aceasta pereche sa va fie nasi. Atunci e normal sa ti se para aiurea ce va propun si ei. Nu cred eu ca o nasa de 26 ani propune la o nunta in ziua de azi sa pui batiste in piept. In privinta florilor.... caci asta se pare ca ti-a cerut.... eu cred ca e absolut normal. Oamenii aceea isi fac obligatii fata de familiile care le aduc la nunta ta. Tie iti dau acei oameni darul de nunta, nu nasilor. Iar tu nici macar nu le pui o floare in piept? Daca nu avea nimeni, as fi zis, dar cui doresti tu.....sa le pui floare.... de restul, se pare ca nu-ti mai pasa. Iar nasii , trebuie sa fii putin constienta ca oricare ar fi ei, fac ceva cheltuieli. Nu le-ar sta rau in buzunar o suma...chiar frumusica pe care o cheltuie la nunta. Asta nu e motiv de a-i critica. Mai bine le spuneti in fata ce aveti de spus, incheiati si va gasiti altii....ceea ce nu e prea usor, mai ales in ziua de azi, dar as fi curioasa daca-i gasesti imediat, fara sa aiba nici un cuvant de spus si mai ales, sa accepte si sa fie trecuti pe invitatie alti nasi, cum a spus o persoana in alt comentariu.
grace009421
Postat pe 5 Iulie 2010 13:08
De la: stoicandra, la data 2010-06-23 08:52:19Referitor la nasi, faptul ca cineva te-a rugat sa le fi nasi este in primul rand o onoare, o incantare ca exista 2 persoane care au ales sa te aiba alaturi toata viata, de principiu. Asa ca, in vremurile noastre, la varstele mentionate nu mi se pare ca sunt nasii indreptatiti sa aiba pretentii, absolut deloc. Daca au acceptat sa va fie nasi singurul drept pe care-l au este sa se bucure pt voi, asa cum vreti voi. Si eu cu sotul mei vom cununa un cuplu in 2 sapt si mi se pare absurda abordarea "eu asa vreau", in postura de nasi vrei doar ce le place mirilor. Sfatul meu este sa vorbiti deschis cu ei si sa impuneti limite acum, este stupid ca mama nasei sa aiba vreo influenta in nunta voastra, adica nu ai probleme cu mama ta, mama sotului ci probleme plecate de la mama nasei. Daca nu se rezolva printr-o discutie mai bine va alegeti alti nasi pt ca astfel de probleme pot sa tot apara, iar nasii ar trebui sa va fie aproape pt mult timp.
Un ultim sfat: nu pune la suflet tot felu de chestii, ai o singura santa sa-ti faci nunta asa cum ai visat!


"Este o onoare sa fii ales ca nas" - nu te contrazic dar onoarea si mai mare este pentru fini sa accepte familia respectiva sa le fie nasi!!!! La cate familii ar fi vrut sa le fim nasi, ar fi insemnat sa muncim doar pentru cununat, asta ca sa ma bucur ca am onoarea sa fiu propusa ca nasa?! Si noi am fost fini, avem nasi cu care ne intelegem foarte bine, si noi am cununat la randul nostru de(3 ori). E drept ca nunta e a finilor, nu ne amestecam noi in problemele care nu depind de noi ca nasi. Dar unde depinde de noi ca nasi, scuza-ma, dar trebuie sa aiba un cuvant de spus si nasul. Daca nu le convine finilor, atunci sa faca nunta fara nasi, fara parinti, fara alti invitati de care nu le convin.... sa vada, se poate asa??? Mai trebuie si gandit putin e nunta ta, dar cred ca o satisfactie mare ar fi ca sa stii ca si invitatii (sau mesenii) s-au simtit bine la nunta ta. Asta daca nu vrei sa se discute dupa nunta "am fost la nunta la "X" si au facut numai fitze, nu s-a pus muzica decat ce a vrut mireasa, sau nasa, sau soacra, nu s-a dansat, a stat mireasa numai la masa", sau "au stat numai imbufnati"..... O nunta e frumoasa daca te simti bine ca mire/mireasa si daca cei invitati cu care de fapt faci nunta se simt bine. Asta e parerea mea.
grace009421
Postat pe 5 Iulie 2010 14:54
BUNA SCUMPA MEA,

EU CRED CA ESTI SUPERISTETICA SI SA ZICA CA EA SI SA FACI CA TINE. ODATA PUSA IN FATA FAPTULUI IMPLINIT, EA NU AV AMI AVEA CA SA FACA. LAS-O SA ZICA, TU ZII CA FACI 2 CA EA, UNA CA TINE. K NA NU E NUNTA EI. POARTA-TE CU MANUSI, PANA VA VENI SI VREMEA TA ! EU AM AVUT NISTE NASI SUPERFAINI SI DORESC TUTUROR LA FEL! LA 2 LUNI DUPA NUNTA SI EU SUNT NASA, SI ... LE-AM ZIS FINILOR SA FACA CUM DORESC EI PT K E NUNTA LOR SI NUMAI A LOR! M-AM DUS CU EI, LE-AM LUAT TOT CE SI-AU DORIT, LE-AM DAT SFATURILE CARE AM CREZUT EU K SUNT OK, DAR NU LE-AM IMPUS NIMIC. LE DORESC TOT BINELE DIN LUME SI SA SE SIMTA CEL MAI BINE ! MI-AM LUAT CELE MAI FAINE CU ROCHII, TOT CU EI ! NA AM ZIS SA NU FIU PREA FRUMOASA SA ECLIPSEZ MIREASA :p:p:p GLUMEAM ...NA SUNTEM DE AMBELE PARTI TINERI SI MERGEM INAINTE ! VA POOP SI BAFTA MULTA 1
mycya_suchardine
Postat pe 5 Iulie 2010 20:26
NU E FRUMOS FETELOR ... UNA E AGITATA CA ARE NUNTA, IAR CEALALTA O AGITA SI MAI MULT. NU ARE ROST !!! PUPICI
mycya_suchardine
Postat pe 5 Iulie 2010 20:29
e nomal sa ai anumite pretentii ca Nas...PT K PANA LA URMA CHELTUI SI TU CATIVA BANI....dar eu am multumit'o in tot ceea ce a tinu de nASI....
de ex..eu nu vreau poseta..insa ea mi'a spus k atunci cand vine sa ma gateasca trebuie sa aiba poseta k parfum sclipici etc....am zis OK.....pers care le'am luat sa n cate la gatitul miresei..la mire si la nasi aks..nu le'a placut...asa ca le'am facut pe plac si am schimbat muzicantul....dar pana la urma..din prtea mea vin NUMAI pers tinere.....cae deja cand aud de batiste si nush ce....refuza...deja domnisoara si cavalerul de onoare....au renuntat..(domnisoara e o prietena)...cand le'am spus k vb k nasa ea a zic ca vrea sa le puna fatza de masa in piept....ea mi'a zis sincer si fara supoarare ca ea in 2010 si pe caldura aia nu vrea sa mearga k fatza de masa in brate....nush ce sa fac...
elena8820
Postat pe 6 Iulie 2010 19:02
Sincer, eu nu stiam de aceste obiceiuri cu poseta.... eu nu am primit de la nasa mea posete, coliere, parfum. Noua ne-a cumparat coronita si voalul si floarea ginerelui (am fost impreuna, mi-a spus sa-mi aleg ce-mi place). Si asa am facut si eu finelor mele, le-am spus sa-si aleaga ce vor ele, nu le cumpar fara ele. Iar chestiile cu parfumuri, posete, rujuri, perii de par,farduri, chiar si agrafe, floricele, sclipici de pus in par, bomboane in biserica, ... mi-au spus ca trebuie sa le cumpar eu. Ce nu mi-a placut SI NU AM FACUT, imi spunea una dintre fine ca trebuie sa cumpar eu toate florile de pus in piept mesenilor..... ca asa e obiceiul acolo. Si nu am mai vrut si asta. Le-am spus ca mireasa pune florile in piept, nu nasa. Eu le cumpar lor: floarea mirelui si coronita, voalul finei, caci acelea le pun eu. Celelalte le cumpara ea. Iar la ultima nunta cand am cununat am zis din start sa nu ma puna sa cumpar florile de pus in piept, caci nu le voi cumpara. (A fost tot printr-o zona apropiata una de cealalta) In schimb, la cea din urma, am platit noi buchetele nasei si a miresei, ceea ce iar nu mi se pare corect. Ginerele ofera un buchet miresei si nasei. Nu ca te-ar face cativa bani acolo, cat mai costa cateva chestii, caci atunci cand pornesti sa faci lucrul acesta, trebuie sa fii constient ca ai ceva de cheltuit, dar pana la urma nu le face nunta nasii finilor. De aceea spun ca unii fini nu prea constientizeaza si de cheltuielile nasilor.
Iar cu fata de masa..... daca vrea nasa sa puna fete de masa, .... asa am inteles, desi nu am auzit, poate sa le ofere si apoi fiecare le da jos. Eu ca nasa am primit fata de masa - din macrame, sau prosop, dar nu te poate obliga sa le porti. Le pui pe spatarul scaunului si le iei cand pleci acasa. Dar acestea se ofera daca se fac obiceiuri, cu hora miresei, luneasca....
grace009421
Postat pe 7 Iulie 2010 16:40
De la: oanaiulliana, la data 2010-06-14 08:38:29eu nu pricep chestia asta cu invitatii nasilor, adik nasii isi aduc persoane la nunta ta chiar daca tu nu ii cunosti sau cum?


Da, de obicei si nasii isi aduc invitati. Cu cat sunt mai multi invitati, cu atat mai bine pentru fini..... sa le ofere un dar tinerilor casatoriti. Dar datoria de a merge la nunta la randul lor, celor care au fost din partea nasilor, este a nasilor, nu a mirilor.
La noi nu am avut invitati mai mult de 2-3 familii la nici o nunta la care am fost nasi, le-am spus de la inceput finilor, caci nu am vrut sa ne facem obligatii nici noi. Nu stii omul daca poate veni. De exemplu, mi-a spus o sora a unei fine, de ce nu ii invitam sa vina la nunta si pe finii vechi, ca sa fim si noi mandri acolo ca avem oameni? Si noi stiam ca finii nu au mers nici la fratii lor, ca nu aveau posibilitati, caci au si ei multe rate, una fiind pe 30 de ani la casa. Si eu le ceream sa vina la nunta pentru mandria noastra? Lor le era jena, poate sa ne refuze. Asa ca, am vorbit cu ei, le-am zis ca placerea este deosebita, daca vor, cu cea mai mare placere, dar desigur, nu puteau. Dar imi doresc ca finii nostri sa ii vad pe toti la nunta fetei mele. Nu cred ca as putea accepta vre-o scuza atunci. Dar pana atunci, mai sunt ani.... sa fim sanatosi si sa mai cununam pana atuci!
grace009421
Postat pe 7 Iulie 2010 16:55

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
vand extenstii par clip-on,full-head,set de lungime 45-50 cm,culoare negru, pret 150 lei 1 De la: gabitzuchilianu 4 Septembrie 2009 09:36
important!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 16 De la: evangeline 12 Ianuarie 2010 15:39
Saptamana aceasta s-a lansat un nou magazin online pentru femei! 1 De la: profesionalcosmetics 31 August 2009 18:28
Lectii de dans pt miri in Oradea 1 De la: CristiApatean 19 Ianuarie 2015 01:55
ce rimel sa folosesc? 37 De la: amalia79_healthy 8 Martie 2014 15:58