Setari Cookie-uri

Dupa 10 ani....despartire? se mai merita sa mai lupt pentru aceasta relatie? va rog ajutati-ma cu un sfat, URGENT!!!! va rog.

URGENT!!!!!!!Buna ziua. Ma numesc Alina si am o intrebare care nu mai suporta amanarea si nu este foarte originala dar pentru mine este foarte grea si-mi provoaca dureri de inima. Sunt impreuna cu prietenul meu de 10 ani, eu am 26 el 30. El ma iubeste enorm, eu mai mult din obisnuinta cu el. De 6 ani traim impreuna zilnic......tot de 6 ani el pleaca la serviciu in fiecare zi iar stau acasa, vine seara obosit pentru ca munceste enorm, eu il astept cu mancare calda, il intreb cum a fost ziua si-l sustin in tot ce face.....mai mult nimic. Dupa ce mananca adoarme mort, eu mai stau in fata la comp, incep sa ma plictisesc si plecam la somn si asta de ani de zile, nimic nou!!!! Pentru ca o data ce lucrezi, e imposibil sa nu intervina oboseala asta, sa nu intervina rutina. Din cauza ca ne aflam in strainatate, eu nu prea am posibilitatea sa lucrez aici in regiunea asta, nici dreptul la munca nu-l am....el da, este cat de cat realizat. Eu sufar in fiecare zi de singuratate, nu am prieteni, familia e departe de mine, intre noi nu exista comunicare doar discutii de rutina zilnica si nimic! deci innebunesc si nici nu stiu daca ar aparea o sansa pentru mine aici sa lucrez.....as mai vrea?, pentru ca ma simt pustiita. Simt ca relatzia noastra s-a consumat de mult, insa nu am curajul sa plec pentru ca el va suferi foarte mult fara mine,
eu sunt totul pentru el. Am primit sapt astea mai multe oferte sa plec in UK, un job bunisor, unul l-am refuzat in ultima secunda pentru el.....pentru ca nu suport sa-l vad cum sufera, el este foarte sensibil si nu ar suporta o despartire. Va rog ajutati-ma! ce sa fac, sa-l parasesc? e logic ca da dar cum, aici imi este cel mai greu. Eu nu sunt fericita alaturi de el si nici nu stiu daca am fost vreodata, doar ca el este foarte manipulativ.....si are o oarecare putere asupra mea! Poate si din cauza ca ma mustra constiinta ca el face orice pentru mine, munceste enorm ca sa avem de toate, este extrem de sincer.....iar eu, sunt prinsa in aceasta capcana! Am nevoie de un raspuns de urgenta daca se poate va implor, caci urmatoarea oferta este peste 10 zile si nu stiu daca se mai merita sa o ratez iar pentru el sau nu?



alina_tu26
Postat pe 5 Septembrie 2010 17:15
Dak spui k tine enorm la tine vobeste cu el si spunei k nu te simti fericita alaturi de el si propunei sa va mutati undeva unde ai prieteni si unde iti poti gasi un lok de munk. Dak sia gasit un lok de munk akolo isi poate gasi si in alta parte. In dragoste mai trebuie sa mai faki si sacrificii. mai trebuie sa mai fak si el nu numai tu. tu nu poti st numai pe post de servitoare asteptandul cu mancarea calda seara si privindul cum doarme. Si dak nu este de acord nu cred k ai avea alta solutie decat sal parasesti. Nu trebuie sa te sacrifici u penrtu el chiar dak aveti atata timp de knd sunteti impreuna si chiar dak tine la tine. Dak tine la tine trebuie sa fak si el sacrificii ka rek sa mearga si din punctul tau de vedere nu numai al lui
kudika319806
Postat pe 5 Septembrie 2010 17:49
Si ca sa mai adaug.....in timpul saptamanii e super obosit si-l intzeleg pentru ca si eu am lucrat in viatza mea si stiu ce inseamna.....insa duminica, unica zi cand avem timp sa o petrecem impreuna, el doarme toata ziua....intzeleg si asta, ma rog isi reincarca bateriile pentru urmatoare sapt...insa uneori cand il suna prietenul lui, il suna cu scopul mai mult legat de lucru, se imbraca in 3 sec si pleaca, pentru ca ma rog e important, este legat de serviciu....ok, si asta inteleg. Dar cum ramane cu mine? eu pentru ce exist in viata lui, ca sa fac mancare gustoasa si sa-l spal pe spate??? unica iesire a noastra in doi este dupa produsele alimentare....Daca voi primi vreun raspuns de la cineva, o sa-mi spune-ti ca de ce nu comunic cu el? pai am facut asta de nenumarate ori, de nenumarate ori am plans in fata lui si nimic, de fiecare data imi spune unul si acelasi lucru: Ce sa fac, crezi ca daca as putea sa te ajut, nu as face-o? si eu vreau sa ai o ocupatie dar vezi cate probleme financiare avem!!!! Sper sa citeasca cineva acest topic, pentru ca sunt intr-o depresie totala, nici nu mai stiu cand ultima oara am ras cu adevarat....nu doar la filme si comedii....nici nu mai stiu cand ultima oara m-am simtit in elementul meu.....ma simt ca o casnica ( si sunt de fapt) care treptat si el si eu isi pierde respectul fata de mine.....am inceput sa nu ma mai iubesc, sa-mi pierd increderea in mine si nu stiu daca mai este ceva de salvat! daca da atunci cum?
alina_tu26
Postat pe 5 Septembrie 2010 17:54
Merci mult pentru raspuns.....tocmai mai adaugasem inca cate ceva....au fost multe momente cand a putut sa ne mutam intr-un oras mare si sa am si eu cateva sanse sa fac ceva , insa el nu a vrut pentru ca considera ca va risca prea mult....el nu este angajat ci are propria lui firma si aici ii sunt toate posibilitatile si clientii ca sa lucreze....in alta parte ar fi complicat. El nu ar risca asta nici in ruptul capului, doar pentru "mofturile" mele.
alina_tu26
Postat pe 5 Septembrie 2010 17:57
Daca nu ai reusit 10 ani sa il iubesti crezi ca mai ai sanse? Iti spun decat un singur lucru:ce tie nu-ti place altuia nu-i face!
Barbie30
Postat pe 5 Septembrie 2010 19:31
Eu cred ca esti norocoasa ca ai oferte de munca.Era si mai rau daca erai prinsa in relatia asta si nu aveai alta alternativa.Parerea mea e sa accepti jobul,incepe o noua viata,fii fericita!Nu-ti mai face griji pentru el,se va descurca si fara tine.Chiar tu ai zis ca sta mereu plecat, ca munca are prioritate.E de inteles in ziua de azi, sa se zbata pentru confortul vostru financiar,dar cred ca-i si place ceea ce face, nu munceste doar pentru ca e nevoit.Isi va reveni dupa plecarea ta muncind si mai mult,deci nu te mai gandi ca-l vei rani foarte tare daca vei pleca,e baiat mare,va gasi el o cale sa supravietuiasca.Daca spuneai ca il iubesti poate nu-ti spuneam toate astea, dar nu are rost sa stai langa cineva doar din obisnuinta si mila.Atata timp cat ai sansa la un nou viitor,nu o rata!Te pup si sper ca ne vei spune ce decizie ai luat!
kudika176534
Postat pe 5 Septembrie 2010 21:20
la 26 de ani...casnica si nefericita...i-ati zborul fata draga, viitorul tau este cu totul altul
miss_darine
Postat pe 5 Septembrie 2010 22:45
Va multumesc mult fetelor pentru raspuns, ma incurajati!!!! Eu sunt o fire foarte sensibila si familista de fapt ca sunt in zodia rac....si imi este mila si de o musca.....poate din acest motiv au trecut tocmai 10 ani, iar daca nu apareau aceste oferte cred ca stateam si azi linistita si nefericita in casa privind toana de seriale....sper sa reusesc cumva sa iau aceasta decizie, insa va da-ti seama ca chiar de am 26 de ani ma simt ca un copil care invata de abia sa faca primii pasi.....asa ma simt eu azi si imi este frica sa nu cad si sa ma doara!
alina_tu26
Postat pe 6 Septembrie 2010 10:00
Merci mult pentru raspuns.....tocmai mai adaugasem inca cate ceva....au fost multe momente cand a putut sa ne mutam intr-un oras mare si sa am si eu cateva sanse sa fac ceva , insa el nu a vrut pentru ca considera ca va risca prea mult....el nu este angajat ci are propria lui firma si aici ii sunt toate posibilitatile si clientii ca sa lucreze....in alta parte ar fi complicat. El nu ar risca asta nici in ruptul capului, doar pentru "mofturile" mele.

Poi si atunci tu dc tiai pierde ani din viata alaturi de el doar ptr k el nu vrea sa renunte ptr tine. Dak tu nu esty fericita langa el ptr ce sa st cu el?
kudika319806
Postat pe 6 Septembrie 2010 16:25
Din cauza ca intr-un fel sau altul a fost de fiecare data sincer cu mine.....si a facut tot ce fost in puterile lui pentru aceasta relatie, insa eu nu vrea sa ma mint singura pe mine, poate adevarul este ca lui ii este convinabil alaturi de mine....iar eu ca proasta cred ca ma iubeste la nebunie.....deci sunt intre 2 extreme!
alina_tu26
Postat pe 6 Septembrie 2010 17:39
Normal ca-i convine alaturi de tine!Fiind departe de familie tu ii esti singurul sprijin acolo, plus ca in fiecare seara stie ca va gasi curat, mancare facuta ,etc...Odata cu plecarea ta toate astea vor disparea,se va trezi singur intr-o tara straina,fara persoana care era obisnuit sa-l astepte in fiecare seara.Repet,se va descurca el! Daca a fost capabil sa porneasca o afacere intr-o tara straina, va gasi si puterea de a trece peste plecarea ta.Acuma se pune problema la tine.Daca vei pleca in UK (parca asa ziceai intr-o postare anterioara),te vei trezi singura acolo, fara prieteni, si fara el.Spuneai ca ti-e frica de un nou inceput, si e de inteles,avand in vedere faptul ca in ultimii ani ai fost numai langa el.Nu crezi ca mai mult asta te retine langa el, faptul ca la un moment dat va trebui sa te rupi de tot ce ai cunoscut pana acum?Eu cred ca din amandoua motivele dai inapoi atunci cand trebuie sa iei o decizie.Sfatul meu ramane acelasi:incepe o noua viata!
kudika176534
Postat pe 6 Septembrie 2010 22:24
Am fost acasa in anii astea singura, ca asa era situatie( el era la serviciu) si cand plecam....de fiecare data parca mi-se lua o piatra de pe inima, aveam un sentiment de livertate nu stiu cum.....ma gandeam ca uite o sa ma vad cu prietenii, familia, o sa ma distrez si eu....apoi cand el ma suna, parca se spulbera totul dar si in acelasi moment ma simteam parca vinovata.....de nu stiu ce sa mai intzeleg, stiu ca femeile sunt foarte nesigure...dar ca mine nu e nimeni, cred :)!
alina_tu26
Postat pe 7 Septembrie 2010 20:53
Am fost acasa in anii astea singura, ca asa era situatie( el era la serviciu) si cand plecam....de fiecare data parca mi-se lua o piatra de pe inima, aveam un sentiment de livertate nu stiu cum.....ma gandeam ca uite o sa ma vad cu prietenii, familia, o sa ma distrez si eu....apoi cand el ma suna, parca se spulbera totul dar si in acelasi moment ma simteam parca vinovata.....de nu stiu ce sa mai intzeleg, stiu ca femeile sunt foarte nesigure...dar ca mine nu e nimeni, cred :)!

Poi dak erai fericita atunci cand el pleca inseamna k te sinteai mai bine singura fara el. Eu cred k ar trebui sa va desp si sa accepti ofertele de munk care ti se propun. Sper sa faki alegerea corecta
kudika319806
Postat pe 7 Septembrie 2010 23:28
buna
am si eu aceeasi problema numai ca noi ne cunosteam de 12 ani si el a luat decizia cum ca nu mai are nici un rost sa fim impreuna din acelasi motiv, pt ca de data asta eu sunt cea ocupata.
iar acum ma intreb daca are rost sa ma mai gandesc daca sa continui sau nu ! eu chiar nu stiu ce sa fac.
roxi25
Postat pe 10 Decembrie 2010 21:34
De la: alina_tu26, la data 2010-09-05 17:15:07URGENT!!!!!!!Buna ziua. Ma numesc Alina si am o intrebare care nu mai suporta amanarea si nu este foarte originala dar pentru mine este foarte grea si-mi provoaca dureri de inima. Sunt impreuna cu prietenul meu de 10 ani, eu am 26 el 30. El ma iubeste enorm, eu mai mult din obisnuinta cu el. De 6 ani traim impreuna zilnic......tot de 6 ani el pleaca la serviciu in fiecare zi iar stau acasa, vine seara obosit pentru ca munceste enorm, eu il astept cu mancare calda, il intreb cum a fost ziua si-l sustin in tot ce face.....mai mult nimic. Dupa ce mananca adoarme mort, eu mai stau in fata la comp, incep sa ma plictisesc si plecam la somn si asta de ani de zile, nimic nou!!!! Pentru ca o data ce lucrezi, e imposibil sa nu intervina oboseala asta, sa nu intervina rutina. Din cauza ca ne aflam in strainatate, eu nu prea am posibilitatea sa lucrez aici in regiunea asta, nici dreptul la munca nu-l am....el da, este cat de cat realizat. Eu sufar in fiecare zi de singuratate, nu am prieteni, familia e departe de mine, intre noi nu exista comunicare doar discutii de rutina zilnica si nimic! deci innebunesc si nici nu stiu daca ar aparea o sansa pentru mine aici sa lucrez.....as mai vrea?, pentru ca ma simt pustiita. Simt ca relatzia noastra s-a consumat de mult, insa nu am curajul sa plec pentru ca el va suferi foarte mult fara mine,
eu sunt totul pentru el. Am primit sapt astea mai multe oferte sa plec in UK, un job bunisor, unul l-am refuzat in ultima secunda pentru el.....pentru ca nu suport sa-l vad cum sufera, el este foarte sensibil si nu ar suporta o despartire. Va rog ajutati-ma! ce sa fac, sa-l parasesc? e logic ca da dar cum, aici imi este cel mai greu. Eu nu sunt fericita alaturi de el si nici nu stiu daca am fost vreodata, doar ca el este foarte manipulativ.....si are o oarecare putere asupra mea! Poate si din cauza ca ma mustra constiinta ca el face orice pentru mine, munceste enorm ca sa avem de toate, este extrem de sincer.....iar eu, sunt prinsa in aceasta capcana! Am nevoie de un raspuns de urgenta daca se poate va implor, caci urmatoarea oferta este peste 10 zile si nu stiu daca se mai merita sa o ratez iar pentru el sau nu?



Zboara puiule zboara veza-ti de zborul tau
Valy90
Postat pe 11 Decembrie 2010 20:58
..."si cainele inebuneste cand o duce bine"....e un o vorba tradusa motamo.
kudika195501
Postat pe 12 Decembrie 2010 01:09
Draga Alina, ar trebui sa analizezi rational situatia. Spui ca iubitul tau ar face orice pt tine! Dupa o relatie de 10 ani gasesc ar fi normal sa va casatoriti; prin casatorie tu ai primi aceleasi drepturi ca si el, inclusiv dreptul de munca!!!!!!!!!!
Chiar in cazul in care lucrurile ar merge fantastic de bine intre voi, ia in calcul si probabilitatea ca iubitului tau i s-ar putea intampla ceva rau (nu-i doresc) si nu ar mai putea munci, sau dupa alti 30 de ani se satura pur si simplu de tine si te paraseste! Nu ar fi mult mai bine daca tu ai avea independenta financiara, sa poti sa-ti asiguri singura un acoperis deasupra capului?
mika76
Postat pe 12 Decembrie 2010 15:47
De la: kudika195501, la data 2010-12-12 01:09:34..."si cainele inebuneste cand o duce bine"....e un o vorba tradusa motamo.



Eu cred ca minte de rupe.
In 6-10 ani fara drept de munca? Ca sa-si umple timpul nu a gasit o baba sa-i faca curat?! macar cu aia acolo invata limba.
Femei plictisite si fara ocupatie.
Sunt curioasa cand a pleca si a munci ea pt. chirie si toate ......nu i-or pica ochii in gura de oboseala?:))))
Ifose........

stem_29
Postat pe 12 Decembrie 2010 15:54
Mai inteleg sa stai cu o persoana un an...dooi si sa-ti dai seama ca nu iubesti...dar dupa 10 ani sa zici ca nu crezi ca l-ai iubit e ffffff urat! Iubirea inseamna si sacrificii asa ca daca el chiar te iubeste trebuie sa vrea sa te vada fericita...nu totul consta in bani. Vorbeste cu el deschis si incearca sa vezi ce gandeste el cu adevarat...ce isi doreste
alish23
Postat pe 25 Februarie 2011 07:04
pe mine ma apuca rasu cand aud o femeie ca se "lupta pentru relatie",
cat eroism, cat sacrificiu, cata jertfa ... nu degeaba au facut comunistii diploma "mama eroina"
battleofwits
Postat pe 25 Februarie 2011 07:24
Pe mine ma apuca rasu'plansu' cand vad un titlu in care scrie URGENT, apoi mai vad si o data "anul trecut prin toamna" si, in final, vad cum vine cineva si sfatuieste "mortii" ce sa faca.
Sapte topice azi redeschise doar asa ca sa fie.
rashela
Postat pe 25 Februarie 2011 08:53
De la: rashela, la data 2011-02-25 08:53:18Pe mine ma apuca rasu'plansu' cand vad un titlu in care scrie URGENT, apoi mai vad si o data "anul trecut prin toamna" si, in final, vad cum vine cineva si sfatuieste "mortii" ce sa faca.
Sapte topice azi redeschise doar asa ca sa fie.
asa...sa ne facem de lucru///
denis_roxana
Postat pe 25 Februarie 2011 08:58

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Despre libertate , libertati sau despre adevaratele noastre nevoi 3 De la: Consy 19 Ianuarie 2010 22:01
Iubire adolescentina 11 De la: kudika_8080 21 Iulie 2013 12:31
Ce sa fac? 24 De la: ioana_cristina 12 Februarie 2009 13:42
sunt mai importantii prietenii??? 8 De la: Elyaa 8 Iulie 2011 10:39
BUNA SEAR ADRAGI PRIETENI! 2 De la: Barbie30 10 Septembrie 2010 16:43