De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 17:21:06
In cazurile ce nu mai au rezolvare, eu as fi de acord cu eutanasierea. Nu vad de ce ar trebui sa sufar ca un caine, daca tot ..ma duc.
P.S Ziua buna, doamna scumpa! De mult nu ne-am mai salutat Inca un rand de pupicei, sa compensez...
n-ai fi de acord iti spun eu, pt ca ii ai pe cei dragi langa tine...cei care se roaga din suflet sa mai ramai printre ei
tzuc mimi dulce intru mai rar, pt ca nu prea ma mai atrage kudika in ultimul timp
|
miss_darine Postat pe 2 Aprilie 2011 17:25
|
De la: miss_darine, la data 2011-04-02 17:25:12De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 17:21:06
In cazurile ce nu mai au rezolvare, eu as fi de acord cu eutanasierea. Nu vad de ce ar trebui sa sufar ca un caine, daca tot ..ma duc.
P.S Ziua buna, doamna scumpa! De mult nu ne-am mai salutat Inca un rand de pupicei, sa compensez...
n-ai fi de acord iti spun eu, pt ca ii ai pe cei dragi langa tine...cei care se roaga din suflet sa mai ramai printre ei
tzuc mimi dulce intru mai rar, pt ca nu prea ma mai atrage kudika in ultimul timp
Oare noi, "cei dragi" nu suntem cumva niste egoisti? Cand iubim, nu ar trebui sa ne gandim la binele celuilalt? Sunt multe persoane ce mor in chinurí; oare nu ar trebui sa le dam voie sa plece?
|
mimi_ca29 Postat pe 2 Aprilie 2011 17:37
|
De la: miss_darine, la data 2011-04-02 17:14:14De la: battleofwits, la data 2011-04-02 16:14:17
daca te referi la frica de moartea prin suferinta, te anunt ca suntem in anul 2011
nu mai exista suferinta inainte de moarte (decat foarte foarte putine cazuti), acum iti baga morfina in vene sa mori cu zambetul pe buze
ce frumos este sa vb in necunostinta de cauza afla dragule ca morfina se da numai in fazele terminale...pana atunci totul este durere si suferinta cumplita
am avut cateva accidente
iar ceea ce spun, spun din experienta mea ...
|
|
|
battleofwits Postat pe 2 Aprilie 2011 17:39
|
De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 17:37:09
Oare noi, "cei dragi" nu suntem cumva niste egoisti? Cand iubim, nu ar trebui sa ne gandim la binele celuilalt? Sunt multe persoane ce mor in chinurí; oare nu ar trebui sa le dam voie sa plece?
este corect ceea ce spui tu si am inteles...dar nu cred ca ai avea sufletul si puterea sa fii cea care curma suferinta...pt ca vb de euthanasiere
|
miss_darine Postat pe 2 Aprilie 2011 17:47
|
De la: battleofwits, la data 2011-04-02 17:39:37
am avut cateva accidente
iar eu vb despre cei bolnavi de cancer, nu despre o mana sau o splina rupta.
|
miss_darine Postat pe 2 Aprilie 2011 17:48
|
De la: miss_darine, la data 2011-04-02 17:48:41De la: battleofwits, la data 2011-04-02 17:39:37
am avut cateva accidente
iar eu vb despre cei bolnavi de cancer, nu despre o mana sau o splina rupta.
tu ai avut cancer, de vorbesti de cancer?
|
battleofwits Postat pe 2 Aprilie 2011 17:56
|
De la: battleofwits, la data 2011-04-02 17:56:53[
nu eu, mama mea...si nu pot sa zic decat...este o boala cumplita, cu un singur deznodamant
da' hai sa numai vb despre boala si moarte...mai ai mult pana cand iti recapeti carnetul?...pt ca incet incet, vine vara
|
miss_darine Postat pe 2 Aprilie 2011 18:01
|
De la: miss_darine, la data 2011-04-02 18:01:22De la: battleofwits, la data 2011-04-02 17:56:53[
nu eu, mama mea...si nu pot sa zic decat...este o boala cumplita, cu un singur deznodamant
da' hai sa numai vb despre boala si moarte...mai ai mult pana cand iti recapeti carnetul?...pt ca incet incet, vine vara
inca 3 uichenduri si il iau
eu am avut doua cazuri de cancer in familie (unchi si matusa) amandoi au scapat, acum sunt bine sanatosi
|
battleofwits Postat pe 2 Aprilie 2011 18:22
|
salutare tututror de pe aci
|
Fulg-de-nea Postat pe 2 Aprilie 2011 18:38
|
De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 17:37:09De la: miss_darine, la data 2011-04-02 17:25:12De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 17:21:06
salutare Mimi.. ..sint multe nereguli pe lumea asta....sa incercam sa fim..optimisti
|
Fulg-de-nea Postat pe 2 Aprilie 2011 18:41
|
De la: Flowers, la data 2011-04-02 18:38:10salutare tututror de pe aci
Salutare, Danuta!
|
mimi_ca29 Postat pe 2 Aprilie 2011 19:08
|
De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 19:08:19De la: Flowers, la data 2011-04-02 18:38:10salutare tututror de pe aci
Salutare, Danuta!
ahoeee..te astept in frape
|
Fulg-de-nea Postat pe 2 Aprilie 2011 19:16
|
De la: miss_darine, la data 2011-04-02 17:14:14De la: battleofwits, la data 2011-04-02 16:14:17
daca te referi la frica de moartea prin suferinta, te anunt ca suntem in anul 2011
nu mai exista suferinta inainte de moarte (decat foarte foarte putine cazuti), acum iti baga morfina in vene sa mori cu zambetul pe buze
ce frumos este sa vb in necunostinta de cauza afla dragule ca morfina se da numai in fazele terminale...pana atunci totul este durere si suferinta cumplita
atunci cand trupul moare, despartirea sufletului de trup este dureroasa si nu se calmeaza cu nici un sedativ sau calmant....asa trebuie sa fie....
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 19:47
|
De la: kudika355503, la data 2011-04-02 16:46:36De la: contesina, la data 2011-04-01 19:50:00De la: kudika355503, la data 2011-04-01 18:49:39De la: mysulica, la data 2011-03-31 19:18:23 buna toti cei care sunt inpotriva lui Hristos sunt mici Anticristi buna.-inpotriva lui Hristos-.....Hristos este forma gramaticala a numelui ebraic MESSIAH-"unsul lui D-zeu" si este vorba despre isus care este intemeitorul crestinismului.Deci inpotriva lui HRISTOS-inpotriva crestinismului,....si atunci te intreb...ce zici de toate celelalte religii de pe aceasta planeta?.....sint toate Anticriste?
Antihrist personificã întruchiparea rãului absolut într-un singur individ, adversar al creºtinismului....
Antichristul va oferi proiectele cele mai fiabile pentru rezolvarea crizei globale ºi pentru stabilirea unei politici sociale uniforme. Omenirea, sãtulã de rãzboaie ºi necazuri, ºi orbitã spiritual, va fi aservitã intereselor lui, ºi îl va recunoaºte ca manifestare a învãþãturii înalte ºi a geniului. Diavolii împrãºtiaþi prin lume vor inspira un entuziasm general ºi o atracþie irezistibilã cãtre Antichrist. El va veni ca un înger de luminã.
Dreptul Zosima, de la mãnãstirea Soloveþki, întrebat de ucenicii lui cum poate fi recunoscut Antichrist, a rãspuns:„Când veþi auzi cã Christos a apãrut pe pãmânt, sã ºtiþi dar, cã acesta este Antichrist." acesta nu-i raspuns. eu vreau parerea ta ,daca anticrist vine ca un inger de lumina -atunci isus cum va veni...iti citez din biblie-corinteni5.14-numai daca traim in dragoste putem sa indeplinim voia lui D-zeu in vietile noastre.Credinciosul tr sa fie inspirat de dragoste,stapinit de dragoste,si condus de dragoste,fara roada Duhului(dragostea) nu sintem decit o"ZANGANEALA"religioasa.(cor,13.1)Un om calauzit de Duhul Sfint nu are nevoie de o lege care sa-l oblige sa traiasca o viata neprihanita--scrie tot in biblie.si atunci ,daca Hristos-crestinismul -voia domnului este iubire-anticrist este opusul-tot ce nu inseamna iubire-adica dezbinare,uciderile,maniile,inchinarea la idoli ,gelozia,neintelegerile.si asa cum scrie si in biblie acestea sint fapte ale firii omenesti.....deci....noi avem de luptat in fiecare zi cu anticristul din noi,pt a urma voia domnului,ispitele sint la tot pasul....si nu anticrist intruchipat intr-o presoana.IUBIRE sau FRICA.si se vede in aceste zile cita forta are anticristul (rautatea oamenilor) prin faptele noastre,realitatea pe care ne-o creem. [/quote]
crezi ca exista ?????
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 19:49
|
De la: contesina, la data 2011-04-02 19:49:05De la: kudika355503, la data 2011-04-02 16:46:36De la: contesina, la data 2011-04-01 19:50:00De la: kudika355503, la data 2011-04-01 18:49:39De la: mysulica, la data 2011-03-31 19:18:23 buna toti cei care sunt inpotriva lui Hristos sunt mici Anticristi buna.-inpotriva lui Hristos-.....Hristos este forma gramaticala a numelui ebraic MESSIAH-"unsul lui D-zeu" si este vorba despre isus care este intemeitorul crestinismului.Deci inpotriva lui HRISTOS-inpotriva crestinismului,....si atunci te intreb...ce zici de toate celelalte religii de pe aceasta planeta?.....sint toate Anticriste?
Antihrist personificã întruchiparea rãului absolut într-un singur individ, adversar al creºtinismului....
Antichristul va oferi proiectele cele mai fiabile pentru rezolvarea crizei globale ºi pentru stabilirea unei politici sociale uniforme. Omenirea, sãtulã de rãzboaie ºi necazuri, ºi orbitã spiritual, va fi aservitã intereselor lui, ºi îl va recunoaºte ca manifestare a învãþãturii înalte ºi a geniului. Diavolii împrãºtiaþi prin lume vor inspira un entuziasm general ºi o atracþie irezistibilã cãtre Antichrist. El va veni ca un înger de luminã.
Dreptul Zosima, de la mãnãstirea Soloveþki, întrebat de ucenicii lui cum poate fi recunoscut Antichrist, a rãspuns:„Când veþi auzi cã Christos a apãrut pe pãmânt, sã ºtiþi dar, cã acesta este Antichrist." acesta nu-i raspuns. eu vreau parerea ta ,daca anticrist vine ca un inger de lumina -atunci isus cum va veni...iti citez din biblie-corinteni5.14-numai daca traim in dragoste putem sa indeplinim voia lui D-zeu in vietile noastre.Credinciosul tr sa fie inspirat de dragoste,stapinit de dragoste,si condus de dragoste,fara roada Duhului(dragostea) nu sintem decit o"ZANGANEALA"religioasa.(cor,13.1)Un om calauzit de Duhul Sfint nu are nevoie de o lege care sa-l oblige sa traiasca o viata neprihanita--scrie tot in biblie.si atunci ,daca Hristos-crestinismul -voia domnului este iubire-anticrist este opusul-tot ce nu inseamna iubire-adica dezbinare,uciderile,maniile,inchinarea la idoli ,gelozia,neintelegerile.si asa cum scrie si in biblie acestea sint fapte ale firii omenesti.....deci....noi avem de luptat in fiecare zi cu anticristul din noi,pt a urma voia domnului,ispitele sint la tot pasul....si nu anticrist intruchipat intr-o presoana.IUBIRE sau FRICA.si se vede in aceste zile cita forta are anticristul (rautatea oamenilor) prin faptele noastre,realitatea pe care ne-o creem.
crezi ca exista ????? [/quote]
da... negativ si pozitiv...e un tot..
|
Fulg-de-nea Postat pe 2 Aprilie 2011 19:54
|
De la: Flowers, la data 2011-04-02 16:19:06De la: battleofwits, la data 2011-04-02 16:14:17De la: contesina, la data 2011-04-02 11:28:08De la: battleofwits, la data 2011-04-02 09:38:15De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 09:34:29De la: battleofwits, la data 2011-04-02 09:31:19De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 09:22:53Am si eu o intrebare: de ce va temeti atat de mult de moarte?
si pe mine ma intriga "frica de moarte" din crestinism
Mie nu mi-e frica de moarte. Mi-e frica doar de durerea persoanelor ce ma iubesc. Ideal ar fi sa murim toti odata!
lasa ca nimeni nu e de neilocuit fara moarte nu ar exista nastere
si in plus de asta, murim de cateva mii de ori pe zi ... daca nu ma insel la 7 ani se schimba toate celulele noastre din corp
eu cred ca atunci cand nu-ti traiesti viata ti-e frica de moarte ...
mai mare si mai grozava decat frica de moarte este frica de durere si suferinta....aici sa te vad, "filozofule", cam ce explicatie ai....
frica e prietenul nostru cel mai bun in viata
fara ea ne-ar manca cainii pe drum
poate e una din cele mai bune unelte pe care ni le-a dat evolutia pentru a ne ghida in viata
nu spun sa nu ne mai fie frica, din contra bucurate de ea, observ-o, apreciaz-o pentru ca isi face treaba si ne-a adus aici unde suntem
insa problema apare atunci cand frica preia controlul propriei tale vietii: cosmaruri (cate dudui nu au deschis topicuri cu visele urate ); atacuri de panica (paranoia & friends); superstitii iar aici ma refer la orice semnificatie data simbolurilor, faptelor sau altor actiuni prin care viata trebuie traita in viitor.
pentru majoritatea, crestinismul e o superstitie
- ma duc la biserica si ma rog ca sa intru in rai
- ma inchin ca sa nu ma impiedic in prima groapa
etc.
concluzia e ...viata e frumoasa http://www.youtube.com/watch?v=0vdELAOvpIQ
http://www.youtube.com/watch?v=ihvtv1nV-wg&NR=1
cosmarurile si atacurile de panica nu sunt din cauza fricii.....au alta cauza....
pana la urma, mergi la Biserica sa faci o rugaciune, sa fi partas la una din minunile care se intampla in timpul Liturghiei, dar de care unii nu-s constienti, mai faci si o spovedanie, mai primesti un cuvant de intelepciune si indreptare in timpul predicii, putem spune ca este un ajutor si un pas important catre mantuire....
restul.....este greu....
Iisus Hristos a spus :
“Oricine voieºte sã vinã dupã Mine sã se lepede de sine, sã-ºi ia crucea ºi sã-mi urmeze Mie”
fraza asta are atatea semnificatii si raspunde la atatea si atatea intrebari....
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 19:59
|
De la: Flowers, la data 2011-04-02 19:54:57De la: contesina, la data 2011-04-02 19:49:05De la: kudika355503, la data 2011-04-02 16:46:36De la: contesina, la data 2011-04-01 19:50:00De la: kudika355503, la data 2011-04-01 18:49:39De la: mysulica, la data 2011-03-31 19:18:23 buna toti cei care sunt inpotriva lui Hristos sunt mici Anticristi buna.-inpotriva lui Hristos-.....Hristos este forma gramaticala a numelui ebraic MESSIAH-"unsul lui D-zeu" si este vorba despre isus care este intemeitorul crestinismului.Deci inpotriva lui HRISTOS-inpotriva crestinismului,....si atunci te intreb...ce zici de toate celelalte religii de pe aceasta planeta?.....sint toate Anticriste?
Dreptul Zosima, de la mãnãstirea Soloveþki, întrebat de ucenicii lui cum poate fi recunoscut Antichrist, a rãspuns:„Când veþi auzi cã Christos a apãrut pe pãmânt, sã ºtiþi dar, cã acesta este Antichrist." acesta nu-i raspuns. eu vreau parerea ta ,daca anticrist vine ca un inger de lumina -atunci isus cum va veni...iti citez din biblie-corinteni5.14-numai daca traim in dragoste putem sa indeplinim voia lui D-zeu in vietile noastre.Credinciosul tr sa fie inspirat de dragoste,stapinit de dragoste,si condus de dragoste,fara roada Duhului(dragostea) nu sintem decit o"ZANGANEALA"religioasa.(cor,13.1)Un om calauzit de Duhul Sfint nu are nevoie de o lege care sa-l oblige sa traiasca o viata neprihanita--scrie tot in biblie.si atunci ,daca Hristos-crestinismul -voia domnului este iubire-anticrist este opusul-tot ce nu inseamna iubire-adica dezbinare,uciderile,maniile,inchinarea la idoli ,gelozia,neintelegerile.si asa cum scrie si in biblie acestea sint fapte ale firii omenesti.....deci....noi avem de luptat in fiecare zi cu anticristul din noi,pt a urma voia domnului,ispitele sint la tot pasul....si nu anticrist intruchipat intr-o presoana.IUBIRE sau FRICA.si se vede in aceste zile cita forta are anticristul (rautatea oamenilor) prin faptele noastre,realitatea pe care ne-o creem.
crezi ca exista ?????
da... negativ si pozitiv...e un tot.. [/quote]
sunt lucruri total diferite, asa cum ziua este diferita de noapte.....raul nu poate conlucra cu binele, nu se alatura, se resping....
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 20:01
|
De la: contesina, la data 2011-04-02 20:01:42....raul nu poate conlucra cu binele, nu se alatura, se resping....
adica tu esti divizata?
eu ma simt unitar cu mine, rau sau bun
|
battleofwits Postat pe 2 Aprilie 2011 20:38
|
De la: battleofwits, la data 2011-04-02 20:38:57De la: contesina, la data 2011-04-02 20:01:42....raul nu poate conlucra cu binele, nu se alatura, se resping....
adica tu esti divizata?
eu vorbeam de ....daca exista sau nu.....
nu ma refeream la ce se intampla cu sinele....
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 20:41
|
De la: battleofwits, la data 2011-04-02 20:38:57De la: contesina, la data 2011-04-02 20:01:42....raul nu poate conlucra cu binele, nu se alatura, se resping....
adica tu esti divizata?
si cand faci un lucru rau, spune-mi si mie cum conlucreaza cu binele??? te duci acasa si-ti dai palme ???
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 20:45
|
De la: contesina, la data 2011-04-02 20:41:36De la: battleofwits, la data 2011-04-02 20:38:57De la: contesina, la data 2011-04-02 20:01:42....raul nu poate conlucra cu binele, nu se alatura, se resping....
adica tu esti divizata?
sunt mai multe tipuri de "rau"-uri?
|
battleofwits Postat pe 2 Aprilie 2011 20:46
|
De la: contesina, la data 2011-04-02 19:49:05De la: kudika355503, la data 2011-04-02 16:46:36De la: contesina, la data 2011-04-01 19:50:00De la: kudika355503, la data 2011-04-01 18:49:39De la: mysulica, la data 2011-03-31 19:18:23 buna toti cei care sunt inpotriva lui Hristos sunt mici Anticristi buna.-inpotriva lui Hristos-.....Hristos este forma gramaticala a numelui ebraic MESSIAH-"unsul lui D-zeu" si este vorba despre isus care este intemeitorul crestinismului.Deci inpotriva lui HRISTOS-inpotriva crestinismului,....si atunci te intreb...ce zici de toate celelalte religii de pe aceasta planeta?.....sint toate Anticriste?
crezi ca exista ????? [/quote]nu contesina,asta asa nu exista,.......dar exista un anticrist pe care noi oameni il facem sa creasca prin rautatea noastra,prin viata pe care alegem sa ne-o creem...si acu ..parerea ta
|
lilu_67 Postat pe 2 Aprilie 2011 21:23
|
De la: kudika355503, la data 2011-04-02 21:23:52De la: contesina, la data 2011-04-02 19:49:05De la: kudika355503, la data 2011-04-02 16:46:36De la: contesina, la data 2011-04-01 19:50:00De la: kudika355503, la data 2011-04-01 18:49:39De la: mysulica, la data 2011-03-31 19:18:23 buna toti cei care sunt inpotriva lui Hristos sunt mici Anticristi buna.-inpotriva lui Hristos-.....Hristos este forma gramaticala a numelui ebraic MESSIAH-"unsul lui D-zeu" si este vorba despre isus care este intemeitorul crestinismului.Deci inpotriva lui HRISTOS-inpotriva crestinismului,....si atunci te intreb...ce zici de toate celelalte religii de pe aceasta planeta?.....sint toate Anticriste?
crezi ca exista ????? nu contesina,asta asa nu exista,.......dar exista un anticrist pe care noi oameni il facem sa creasca prin rautatea noastra,prin viata pe care alegem sa ne-o creem...si acu ..parerea ta [/quote]
imi pare rau....daca nu crezi ca exista diavol, nu am face decat sa ne contrazicem......te-am mai suparat o data si mi-a parut tare rau....nu vreau sa mai repet prostia asta....
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 21:37
|
De la: mimi_ca29, la data 2011-04-02 09:22:53Am si eu o intrebare: de ce va temeti atat de mult de moarte? buna mimi pentru mine moartea nu inseamna nimic,-cit timp eu exist ea nu vine si dupa ce ea vine nu mai exist eu. asa ca de cine sa-mi fie frica
|
lilu_67 Postat pe 2 Aprilie 2011 21:46
|
De la: battleofwits, la data 2011-04-02 20:46:12De la: contesina, la data 2011-04-02 20:41:36De la: battleofwits, la data 2011-04-02 20:38:57De la: contesina, la data 2011-04-02 20:01:42....raul nu poate conlucra cu binele, nu se alatura, se resping....
adica tu esti divizata?
sunt mai multe tipuri de "rau"-uri?
exista o radacina a raului, un punct de unde porneste, se ramifica si ia atatea forme....
|
contesina Postat pe 2 Aprilie 2011 22:22
|
De la: contesina, la data 2011-04-02 21:37:35De la: kudika355503, la data 2011-04-02 21:23:52De la: contesina, la data 2011-04-02 19:49:05De la: kudika355503, la data 2011-04-02 16:46:36De la: contesina, la data 2011-04-01 19:50:00De la: kudika355503, la data 2011-04-01 18:49:39De la: mysulica, la data 2011-03-31 19:18:23 buna toti cei care sunt inpotriva lui Hristos sunt mici Anticristi buna.-inpotriva lui Hristos-.....Hristos este forma gramaticala a numelui ebraic MESSIAH-"unsul lui D-zeu" si este vorba despre isus care este intemeitorul crestinismului.Deci inpotriva lui HRISTOS-inpotriva crestinismului,....si atunci te intreb...ce zici de toate celelalte religii de pe aceasta planeta?.....sint toate Anticriste?
crezi ca exista ????? nu contesina,asta asa nu exista,.......dar exista un anticrist pe care noi oameni il facem sa creasca prin rautatea noastra,prin viata pe care alegem sa ne-o creem...si acu ..parerea ta
imi pare rau....daca nu crezi ca exista diavol, nu am face decat sa ne contrazicem......te-am mai suparat o data si mi-a parut tare rau....nu vreau sa mai repet prostia asta.... [/quote]contesina esti o dulce,nu m-ai suparat cu nimic,si sper sa nu supar nici eu pe nimeni,cel putin pe topicul asta,ca pe celelalte nu garantez.
|
lilu_67 Postat pe 2 Aprilie 2011 23:31
|
eu trebuie sa recunosc ca D-zeu m-a ajutat azi! deci cred in El chiar daca am si propriul arbitru in mine
|
pickard Postat pe 2 Aprilie 2011 23:37
|
De la: kudika355503, la data 2011-04-02 21:23:52De la: contesina, la data 2011-04-02 19:49:05De la: kudika355503, la data 2011-04-02 16:46:36De la: contesina, la data 2011-04-01 19:50:00De la: kudika355503, la data 2011-04-01 18:49:39De la: mysulica, la data 2011-03-31 19:18:23 buna toti cei care sunt inpotriva lui Hristos sunt mici Anticristi buna.-inpotriva lui Hristos-.....Hristos este forma gramaticala a numelui ebraic MESSIAH-"unsul lui D-zeu" si este vorba despre isus care este intemeitorul crestinismului.Deci inpotriva lui HRISTOS-inpotriva crestinismului,....si atunci te intreb...ce zici de toate celelalte religii de pe aceasta planeta?.....sint toate Anticriste?
crezi ca exista ????? nu contesina,asta asa nu exista,.......dar exista un anticrist pe care noi oameni il facem sa creasca prin rautatea noastra,prin viata pe care alegem sa ne-o creem...si acu ..parerea ta [/quote]
daca nu ar exista diavol, nu ar exista nici iad....
am vazut ca ai dat citate din Biblie....in pilda Bogatului nemilos si a saracului Lazar, Iisus Hristos spune clar cum este cu iadul si raiul (Luca 16, 19-31)....
insusi Iisus a fost ispitit de diavol (Matei 4:1-11 ) si zice la un moment dat : "piei, Satano...."
chiar in primele pagini ale Bibliei spune clar cum diavolul i-a vorbit Evei si a ispitit-o....etc, etc...
Iisus a vindecat demonizati, in Evanghelia dupã Luca este cunoscuta poveste a demonilor care iesind din om au intrat in turma de porci.....etc, etc...
si atunci exista diavol sau nu ???
in ceea ce priveste parerea mea, am sa spun ca am pareri in cele omenesti....dar in cele dumnezeiesti nu am cum sa-mi dau eu cu parerea, numai al Lui Dumnezeu este Cuvantul, intelepciunea si al Lui Iisus Hristos....
daca ai observat, in scrierile Sfintilor Parinti, niciodata nu ai sa gasesti expresia "dupa parerea mea", argumentatiile lor fiind intotdeauna sustinute de citate din Apostoli, Iisus Hristos si Dumnezeu, asta in ideea smereniei si a recunoasterii juste a adevarului cuprins in Evanghelii....
cine sunt eu sa am pareri, am trait eu ca sfintii, m-am nevoit ca ei, am avut smerenia lor, revelatiile lor ???? cine sunt eu sa pun la indoiala cuvantul lor ??? am stat eu in pestera sau pustie, l-am iubit eu pe Dumnezeu mai mult ca ei ???? eu sunt nimeni....si atunci in cugetul meu al lor este adevarul si dreptatea deplina......
nu pot scoate doar anumite portiuni din Biblie, iar pe altele sa le contest si sa adaug parerile mele....nu merge asa....tot ceea ce scrie Biblia este o insiruire de fapte si argumente absolut logice....in momentul in care se incepe trunchierea ei, scoaterea anumitor pasaje si supunerea lor judecatii omenesti, atunci se aluneca in greseala si ispita....Cuvantul lui Dumnezeu este unitar si nu se supune judecatii omenesti, chiar daca unii incearca asta....
un lucru este cert: fiecare persoana are dreptul de a crede sau nu ....
|
contesina Postat pe 3 Aprilie 2011 02:10
|
Buna dimineata,va doresc la toti o duminica placuta
|
lilu_67 Postat pe 3 Aprilie 2011 10:07
|
De la: pickard, la data 2011-04-02 23:37:55
eu trebuie sa recunosc ca D-zeu m-a ajutat azi! deci cred in El chiar daca am si propriul arbitru in mine Crezi in El doar pt. ca tea ajutat ? Si liberul arbitru.....de unde il ai ?
|
lilu_67 Postat pe 4 Aprilie 2011 07:39
|