Setari Cookie-uri

666- mai reprezinta si PROVOCAREA SCHIMBARII/REVOLUTIA SPIRITUALA

îmi aminteºti de bancul cu moºul care a câºtigat la loto 1 milion de euro.... întrebat ce va face cu banii a rãspuns : Latrine !
- Pãi de ce, domnule ? au întrebat reporterii uimiþi
- Ca sã se kk toatã lumea în norocul meu ! mai ales prieteni !
gabrielle_new
Postat pe 1 Octombrie 2011 21:35
De la: elenna_39, la data 2011-10-01 21:35:14îmi aminteºti de bancul cu moºul care a câºtigat la loto 1 milion de euro.... întrebat ce va face cu banii a rãspuns : Latrine !
- Pãi de ce, domnule ? au întrebat reporterii uimiþi
- Ca sã se kk toatã lumea în norocul meu ! mai ales prieteni !

normal .... nu de aia sunt prietenii ?
the_same_contesina
Postat pe 2 Octombrie 2011 09:29
De la: elenna_39, la data 2011-10-01 21:30:15
De la: PICCKARD, la data 2011-10-01 20:00:20
De la: elenna_39, la data 2011-10-01 19:11:24ar fi foarte interesant cam cum defineºti tu conceptul de prieten..buna constatare ,sa vedem cum explicam notiunea

un prieten pe acest forum este acela care nu se oripileaza si rezista cat mai mult provocarilor . mai este acela care imi suporta ironiile si criticile, chiar anumite asazise jigniri si atacuri
e stiut ca sunt prieten cu contesina chiar daca acum nu mai e in lista mea, chiar cu miss darine, si chiar cu useri plecati de pe forum
dar eu sunt mai special sunt prieten si cu dusmanii mei de moarte le voi indeplini o dorinta inainte sa-i lichidez
nu prea vad logica ta ,daca iti e prieten cum nu e in lista ,inseamna ca contesti definita de prieten !!

ei, ºi tu acum.... mai vrei ºi logicã !
the_same_contesina
Postat pe 2 Octombrie 2011 09:30
De la: elenna_39, la data 2011-10-01 21:30:15nu prea vad logica ta ,daca iti e prieten cum nu e in lista ,inseamna ca contesti definita de prieten !!

voi doi chiar va potriviti...sunteti ca soarele si luna...chiar nu v-ati dat seama pana acum?
miss_darine
Postat pe 4 Octombrie 2011 10:35
De la: elenna_39, la data 2011-10-01 19:11:24ar fi foarte interesant cam cum defineºti tu conceptul de prieten..buna constatare ,sa vedem cum explicam notiunea

un prieten pe acest forum este acela care nu se oripileaza si rezista cat mai mult provocarilor . mai este acela care imi suporta ironiile si criticile, chiar anumite asazise jigniri si atacuri
e stiut ca sunt prieten cu contesina chiar daca acum nu mai e in lista mea, chiar cu miss darine, si chiar cu useri plecati de pe forum
dar eu sunt mai special sunt prieten si cu dusmanii mei de moarte le voi indeplini o dorinta inainte sa-i lichidez

medicamente..medicamente..medicamente...
bemm
Postat pe 4 Octombrie 2011 10:40
De la: miss_darine, la data 2011-10-04 10:35:25
De la: elenna_39, la data 2011-10-01 21:30:15nu prea vad logica ta ,daca iti e prieten cum nu e in lista ,inseamna ca contesti definita de prieten !!

voi doi chiar va potriviti...sunteti ca soarele si luna...chiar nu v-ati dat seama pana acum?
ne potrivim desigur ,cine a zis ca nu ne potrivim
gabrielle_new
Postat pe 4 Octombrie 2011 11:54
mai ales aici ,cand isi mai vara coada
gabrielle_new
Postat pe 4 Octombrie 2011 11:57
De la: elenna_39, la data 2011-10-04 11:57:49mai ales aici ,cand isi mai vara coada

are coadã ?
am vãzut eu cã fãcea "ham, ham", pe un topic, însã ......
the_same_contesina
Postat pe 4 Octombrie 2011 15:01
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-04 15:01:17
De la: elenna_39, la data 2011-10-04 11:57:49mai ales aici ,cand isi mai vara coada

are coadã ?
am vãzut eu cã fãcea "ham, ham", pe un topic, însã ......
catelul
gabrielle_new
Postat pe 4 Octombrie 2011 19:24
De la: miss_darine, la data 2011-10-04 10:35:25

tu esti mama omida ca sa dai verdicte?!
mai putina emfaza se poate?!
PICCKARD
Postat pe 4 Octombrie 2011 22:35
De la: elenna_39, la data 2011-10-01 21:30:15

nu prea vad logica ta ,daca iti e prieten cum nu e in lista ,inseamna ca contesti definita de prieten !!

pai sa-u sters ei din lista de prieteni pentru ca nu au suportat anumite adevaruri
de fapt pe acest forum lumea intra pentru a uita cine sunt si traiesc intr-o iluzie autoimpusa
se observa cei care au probleme din postarile lor in doi peri
PICCKARD
Postat pe 4 Octombrie 2011 22:39
the_same_contesina
Postat pe 5 Octombrie 2011 07:57
De la: PICCKARD, la data 2011-10-04 22:35:38

tu esti mama omida ca sa dai verdicte?!
mai putina emfaza se poate?!

mama omida a fost judecatoare?
nu sunt verdicte neuronas mic...ci constatari
miss_darine
Postat pe 6 Octombrie 2011 12:40
De la: PICCKARD, la data 2011-10-04 22:39:31
de fapt pe acest forum lumea intra pentru a uita cine sunt si traiesc intr-o iluzie autoimpusa

ce-mi place cand iti faci autocritica
miss_darine
Postat pe 6 Octombrie 2011 12:41
asta am primit prin mail azi :

Oare asta e o gluma?
Cum verificam?
O sa ajungem sa nu mai mincam nimic de pe piata?
Singura sansa e sa ne facem fermieri?

RO - "Casa Buna" - Iaurtul din gandaci

Multi il mananca, multi il apreciaza, insa putini stiu ce contine.

Ca foarte multe alte mancaruri pe care le consumam, iaurtul Casa Buna de la Danone, pe langa laptele praf, emulgatori, contine si...."fructe"...in poze, pentru ca in realitate contine doar colorant natural.

Pentru a nu speria consumatorii, producatorul Danone s-a gandit sa inlocuiasca denumirea standard E120 cu numele real Coºenilã.
Coºenila este defapt o specie de gandaci din familia Dactylopius coccus (sau Coccus cacti) ce traiesc in Mexic, Peru pe anumite specii de cactusi. Din acesti gandaci se extrage un colorant rosu aprins, ce apoi este transformat in cosenila, carmin sau acid carminic.

Producerea colorantului natural.
Acesta se poate extrage doar din gandacul femela. Deoarece cererea a devenit tot mai mare odata cu interzicerea de UE si
SUA a colorantilor sintetici in alimente, in tari precum Mexic sau Australia au luat nastere ferme de gandaci cosenila.

Cluster de femele
Sub invelisul alb-cenusiu ca de bumbac corpul gandacilor este rosu. Ajunse la maturitate, aprox 90 zile, femelele sunt recoltate. Sunt ucise prin innecare in apa iar apoi sunt puse la uscare(artificiala sau solara). Cand ajung la aprox. 30% din greutate pot fi prelucrate pentru obtinerea colorantului prin strivire sau stoarcere. In functie de cantitate si alti aditivi colorantul poate lua mai multe nuante de la violet, rosu aprins pana la orange. Pentru producere unui kg de cosenila sunt necesare aprox 100.000-150.000 de insecte.

In trecut acest colorant era folosit doar pentru colorarea tesaturilor si de catre pictori. In prezent este folosit atat in industria
cosmeticelor cat si in cea alimentara.

In cosmetice, cosenila este folosita in fabricarea rujurilor, pudrelor, lipstick-urilor samd.
In industria alimentara este folosit in fabricarea sucurilor acidulate, "naturale"(vezi Prigat) sau orice bauturi ce au la baza
"fructe". De asemenea se gaseste si in mezeluri, salamuri, carnati, carne(vezi produsele Meda), colorantii de oua, iaurt(Danone-fructe), lapte(Fulga-fructe), produse de patiserie, deserturi, gemuri, gelatina, toppinguri, diverse varietati de branza.

Recomandari:
Deoarece este extras din gandaci/insecte, toate produsele ce contin acest colorant nu sunt recomandate vegetarienilor sau oamenilor carora religia le interzice(ex musulmanii).

Nu este recomandat copiilor sau persoanelor cu hipertensiune. S-au constatat putine reactii adverse, in general alergii sau in unele cazuri aparitia astmului.

PS:Cum in RO acest colorant se gaseste in cel putin un produs pe care-l consumam zilnic, sa nu aud ca va mai luati de chinezi ca mananca tot felul de gandacii. Si noi facem la fel doar ca nu stim!

O zi placuta si...pofta buna!

Post PS: Tocmai dupa ce am terminat de scris articolul, am terminat si sticla de suc Prigat. Apoi am citit ingredientele. Si Prigatul este colorat tot cu gandaci. ...!!Bleah
the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 09:04
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-10 09:04:02asta am primit prin mail azi :

Oare asta e o gluma?
Cum verificam?

Ca foarte multe alte mancaruri pe care le consumam, iaurtul Casa Buna de la Danone, pe langa laptele praf, emulgatori, contine si...."fructe"...in poze, pentru ca in realitate contine doar colorant natural.

Pentru a nu speria consumatorii, producatorul Danone s-a gandit sa inlocuiasca denumirea standard E120 cu numele real Coºenilã.
Coºenila este defapt o specie de gandaci din familia Dactylopius coccus (sau Coccus cacti) ce traiesc in Mexic, Peru pe anumite specii de cactusi. Din acesti gandaci se extrage un colorant rosu aprins, ce apoi este transformat in cosenila, carmin sau acid carminic.

Acesta se poate extrage doar din gandacul femela. Deoarece cererea a devenit tot mai mare odata cu interzicerea de UE si
SUA a colorantilor sintetici in alimente, in tari precum Mexic sau Australia au luat nastere ferme de gandaci cosenila.

Cluster de femele
Sub invelisul alb-cenusiu ca de bumbac corpul gandacilor este rosu. Ajunse la maturitate, aprox 90 zile, femelele sunt recoltate. Sunt ucise prin innecare in apa iar apoi sunt puse la uscare(artificiala sau solara). Cand ajung la aprox. 30% din greutate pot fi prelucrate pentru obtinerea colorantului prin strivire sau stoarcere. In functie de cantitate si alti aditivi colorantul poate lua mai multe nuante de la violet, rosu aprins pana la orange. Pentru producere unui kg de cosenila sunt necesare aprox 100.000-150.000 de insecte.

In trecut acest colorant era folosit doar pentru colorarea tesaturilor si de catre pictori. In prezent este folosit atat in industria

In cosmetice, cosenila este folosita in fabricarea rujurilor, pudrelor, lipstick-urilor samd.
In industria alimentara este folosit in fabricarea sucurilor acidulate, "naturale"(vezi Prigat) sau orice bauturi ce au la baza
"fructe". De asemenea se gaseste si in mezeluri, salamuri, carnati, carne(vezi produsele Meda), colorantii de oua, iaurt(Danone-fructe), lapte(Fulga-fructe), produse de patiserie, deserturi, gemuri, gelatina, toppinguri, diverse varietati de branza.

Recomandari:
Deoarece este extras din gandaci/insecte, toate produsele ce contin acest colorant nu sunt recomandate vegetarienilor sau oamenilor carora religia le interzice(ex musulmanii).

Nu este recomandat copiilor sau persoanelor cu hipertensiune. S-au constatat putine reactii adverse, in general alergii sau in unele cazuri aparitia astmului.

PS:Cum in RO acest colorant se gaseste in cel putin un produs pe care-l consumam zilnic, sa nu aud ca va mai luati de chinezi ca mananca tot felul de gandacii. Si noi facem la fel doar ca nu stim!

Post PS: Tocmai dupa ce am terminat de scris articolul, am terminat si sticla de suc Prigat. Apoi am citit ingredientele. Si Prigatul este colorat tot cu gandaci. ...!!Bleah

... trebuia sa existe si un pretz ... asta e ... ''boierii'' orashelor isi pot si trebuie sa manince asta ... nu poti hrani gramezi de prostani intr-un spatiu restrins (urban se zice) fara sa mai sa o mai iei si pe scurtatura ...
marco918
Postat pe 10 Octombrie 2011 09:12
nenorocirea este ca multi parinti isi hranesc copiii cu astfel de nenorociri..... apoi trag cu ei prin spitale....
the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 09:23
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-10 09:04:02asta am primit prin mail azi :

Oare asta e o gluma?
Cum verificam?

Cluster de femele

Recomandari:

Asa,am citit si am constatat ca nu este nimic nou,nu este nimic neobisnuit in modul cum se prezinta alimentele existente pe piata!Ce putem face?O solutie ar fi sa reinventam agricultura,sa devenim gospodari, sa ne hranim natural,cu produse BIO,dar ,oare,s-o putea face acest lucru?Modernismul,epoca actuala,ne obliga,vrem,nu vrem,la o alimentatie mai mult decat nesanatoasa si aceasta este una din cauzele scaderii ratei de viata,in randul populatiei.Si asiaticii stiu de ce se hranesc la modul cum sunt cunoscuti ca o fac!Doar ne depasesc cu multe lucruri in ceea ce ne priveste,dar este mult mai usor sa ponegrim pe altii,decat sa ii urmam in exemplele pozitive!
RAINBOWLADY
Postat pe 10 Octombrie 2011 09:27
si totusi se poate....

de exemplu : iaurt se poate face in casa foarte usor
exista kefir (ciuperca tibetana) care, pe langa faptul ca are un gust bun, are si calitati terapeutice...

ce poate fi mai bun ca un suc de fructe proaspat ?

si exemplele ar putea continua..... numai ca ce ne facem cu mult laudatul si promovatul concept al comoditatii ....
the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 09:50
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-10 09:50:33si totusi se poate....

exista kefir (ciuperca tibetana) care, pe langa faptul ca are un gust bun, are si calitati terapeutice...

si exemplele ar putea continua..... numai ca ce ne facem cu mult laudatul si promovatul concept al comoditatii ....

Ca bine zici,Conty,doar ce ai baut "Prigat"!De unde stii ca nu sunt persoane care practica astfel de tehnici in sprijinul alimentatiei sanatoase?Nu poti generaliza!Personal,sucuri prelucrate nu consum sucuri prelucrate ,evit cat pot de mult alimentele ,ce prezinta anumite riscuri si nici familiei nu le impun,dar sunt produse pe care,oricat de mult am dori,nu le putem inlocui cu o varianta naturala!Sa nu spui ca tu esti "ecologica"total,caci nu cred asta!Exista variante de inlocuire a produselor care contin chimicale si sunt persoane documentate in aceasta privinta!
RAINBOWLADY
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:02
De la: kudika421339, la data 2011-10-10 10:02:45

Ca bine zici,Conty,doar ce ai baut "Prigat"!De unde stii ca nu sunt persoane care practica astfel de tehnici in sprijinul alimentatiei sanatoase?Nu poti generaliza!Personal,sucuri prelucrate nu consum sucuri prelucrate ,evit cat pot de mult alimentele ,ce prezinta anumite riscuri si nici familiei nu le impun,dar sunt produse pe care,oricat de mult am dori,nu le putem inlocui cu o varianta naturala!Sa nu spui ca tu esti "ecologica"total,caci nu cred asta!Exista variante de inlocuire a produselor care contin chimicale si sunt persoane documentate in aceasta privinta!

Sorry,sterg un set de "sucuri prelucrate"!
RAINBOWLADY
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:04

sunt de acord ca cel mai bun pentru consum este sa fie totul natural de pe pamant sau cat mai aproape de pamant...dar cati avem aceasta posibilitate...
da iaurtul se poate face foarte simplu acasa daca ai laptele natural fara a folosi nici o ciperca ...vezi cum faca taranii nostri "laptele acru "sau "laptele prins"...sunt doua tipuri de lapte total diferite produse natural...
pentru tine CONTY...
PRALEA_
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:08

eu nu beau nici un fel de sucuri cumparate.... chestia cu Prigatul era a celui care mi-a trimis mail-ul....
este adevarat ca nu se poate total "ecologic", dar exista multe, multe posibilitati de inlocuire a otravurilor de pe piata....
the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:16
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-10 10:16:40

eu nu beau nici un fel de sucuri cumparate.... chestia cu Prigatul era a celui care mi-a trimis mail-ul....
este adevarat ca nu se poate total "ecologic", dar exista multe, multe posibilitati de inlocuire a otravurilor de pe piata....

Exista astfel de variante si cine vrea sa le afle, a facut-o deja!Oamenii sunt singurii care decid cum sa manance ,sanatos sau nu!Hrana existenta este una din consecintele evolutiei societatii si ea va fi intotdeauna cu un pas inaintea noastra,caci sa nu uitam ca tot niste oameni au transformat-o in ceea ce este in prezent!Cine cauta absolutul in ceea ce este imperfect ,e strict problma lui!De fapt,mancam ceea ce suntem si nu invers!
RAINBOWLADY
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:24
De la: PRALEA_, la data 2011-10-10 10:08:27

sunt de acord ca cel mai bun pentru consum este sa fie totul natural de pe pamant sau cat mai aproape de pamant...dar cati avem aceasta posibilitate...
da iaurtul se poate face foarte simplu acasa daca ai laptele natural fara a folosi nici o ciperca ...vezi cum faca taranii nostri "laptele acru "sau "laptele prins"...sunt doua tipuri de lapte total diferite produse natural...
pentru tine CONTY...

vino sa te stampilez (asa de luni! )
cat despre posibilitati.... hmmmm...

in cele mai modeste case de te vei duce, vei vedea ca exista cel putin 2 sticle cu suc din comert si il cumpara zilnic.... si daca ii zici gazdei cat de nesanatoase sunt, va idica din umeri cu nepasare si va zice : "prostii !"

am niste cunostinte la sat, au avut ciresii plini de fructe, dar au continuat sa cumpere suc si iaurt cu fructe pentru un copil sub 1 an.... e greu sa culegi ciresele (care s-au uscat pana la urma in pom), mai usor e sa te duci la magazin.... si, crede-ma, ca nu-i dau banii afara din casa (dimpotriva !) .... au gradina plina de legume, dar alea sunt pentru fitzele celor de la oras, ei trebuie sa se indoape cu carne, mici si carnati zilnic !

daca incerci sa le spui, se uita la tine ca la unul dus cu capul si te iau la misto...

the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:30
De la: kudika421339, la data 2011-10-10 10:24:22
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-10 10:16:40

Exista astfel de variante si cine vrea sa le afle, a facut-o deja!Oamenii sunt singurii care decid cum sa manance ,sanatos sau nu!Hrana existenta este una din consecintele evolutiei societatii si ea va fi intotdeauna cu un pas inaintea noastra,caci sa nu uitam ca tot niste oameni au transformat-o in ceea ce este in prezent!Cine cauta absolutul in ceea ce este imperfect ,e strict problma lui!De fapt,mancam ceea ce suntem si nu invers!

eu am o singura obiectie de facut : ca vor unii sa se otraveasca sau nu, e traba lor, cum bine ai spus....
dar cu bietii lor copii ce au ? macar pe ei sa-i protejeze.... este cumplit sa vezi copii de 10 ani bolonavi de cancer, slabiti si cheliti de chimioterapie, cu ochii tristi si incercanati (la Fundeni am vazut imaginile astea de cosmar !).... as vrea sa lipesc cate o poza pe parbriz celor care opresc la Mc'Donalds sa le ia copiilor lor de acolo punguta cu asa zisa mancare .... poate asa ar realiza ce fac !
urla toate canalele de informare, o spun sus si tare toti medicii si ei ce fac ? (in SUA mancarea de la McDonalds este numita "cancer la punga")

offf.... imi amintesc in Italia ce grozav era ! la magazine si chiar in piete existau niste pahare mari de plastic cu salata de fructe proaspete, sau cu un singur fel de fruct de sezon, o minune ! au incercat si pe la noi prin magazinele supermarket, dar nu avem pregatirea necesara sa imbratisam o astfel de masa ....
slana, porc, mici siiii....cartofi prajiti cat cuprinde !!!
the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:47
treaba ....
the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:49
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-10 10:30:17
De la: PRALEA_, la data 2011-10-10 10:08:27

pentru tine CONTY...

vino sa te stampilez (asa de luni! )
cat despre posibilitati.... hmmmm...

in cele mai modeste case de te vei duce, vei vedea ca exista cel putin 2 sticle cu suc din comert si il cumpara zilnic.... si daca ii zici gazdei cat de nesanatoase sunt, va idica din umeri cu nepasare si va zice : "prostii !"

am niste cunostinte la sat, au avut ciresii plini de fructe, dar au continuat sa cumpere suc si iaurt cu fructe pentru un copil sub 1 an.... e greu sa culegi ciresele (care s-au uscat pana la urma in pom), mai usor e sa te duci la magazin.... si, crede-ma, ca nu-i dau banii afara din casa (dimpotriva !) .... au gradina plina de legume, dar alea sunt pentru fitzele celor de la oras, ei trebuie sa se indoape cu carne, mici si carnati zilnic !

daca incerci sa le spui, se uita la tine ca la unul dus cu capul si te iau la misto...

cam putin primesc...pentru o saptamana...dar de nemultumitului i se ia darul...
ai foarte mare dreptate...
eu spuneam la cineva care avea copii mici si le lua zilnic cite o sticla de 2 l de cola...ca nu e bine pentru copii...dar ei nu ascultau .
pana intr-o zi cand au ajuns cu baiatul la spital din cauza sucului...
cand le-a zis doctorul s-au speriat pe moment ...au tinut cont cateva zile dupa care au schimbat sucul dar tot colorat(ca nu vreu sa dau nume) si tot periculos...
oamenii inca nu constientizeaza pericolul...dar consecintele se vor vedea in timp...
atunci v-a fi prea tarziu...
si da am devenit prea comozi ca sa ne mai preocupe sa mancam si sa bem natural...si sanatos.
de aia am ajuns sa fim pe locul 3 in lume la "OBEZITATE".
PRALEA_
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:50
drãgãlaºule, nu cantitatea conteazã ....
the_same_contesina
Postat pe 10 Octombrie 2011 10:58
De la: the_same_contesina, la data 2011-10-10 10:58:56drãgãlaºule, nu cantitatea conteazã ....

CIAOOOOOOO...SA AI O ZI SI O SAPTAMANA DE POMINA...
PRALEA_
Postat pe 10 Octombrie 2011 11:04

Recomandari

Subiect Mesaje Ultimul Mesaj
Baietii din ziua de azi..nici o sansa 78 De la: kudika023770 21 Octombrie 2009 18:52
Ce sa fac? 9 De la: Dara 20 Octombrie 2009 16:14
SOTUL MEU VREA DAR NU VREA 25 De la: yza79 18 Iunie 2009 12:38
Vreau un sfat! 51 De la: zdup 11 Decembrie 2011 18:15
iubire tradata 22 De la: destin_srr 15 Aprilie 2010 17:58